![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Ja uzywalam przy corce paklakow, jak skonczyly mi sie wklady do kosza na pieluchy. Fajna sprawa wkladalam zwykly worek do kosza i wrzucalam zawiniatka.Nic nie bylo czuc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz też miałam nadzieję, że chwilę popracuje. Wyszło, jak wyszło. Biorę na klatę ![]() Studia dokończę, o to się nie martwię. To lubię robić :P A powrót po macierzyńskim... w jednej pracy to wiem, że się dogadamy ![]() ![]() Planów mam dużo. Czasem aż za dużo. Póki, co jest bezpiecznie, więc nie mam się co martwić. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() my większość rzeczy kupiliśmy ikeowskich. Cenowo i jakościowo przyjazne. Ale i praktyczne. (przynajmniej to co mamy). -Wanienka- ma na dole gumę, żeby się nie ślizgało, jest głęboka, więc i przy starszym dziecku siedzącym da radę. - kosze - nocniki - łóżeczko - niania - pościele, kołdry, koce - sztućce, talerzyki plastikowe - do przechowywania zabawek mamy serie TROFAST z wyjmowanymi pudełkami. Dla mnie - fanki segregacji- to rozwiązanie idealne ![]() przewijak mieliśmy innej firmy. Bo taki twardy z możliwością nałożenia na łóżeczko. Na początku był na komodzie (mieliśmy kosz do spania dziecia), a potem na łóżeczko. Ale pokrowiec z ikei pasował na niego wymiarem ![]() teraz planuję kupić drewniany przewijak na olx. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Czego unikacie z jedzenia (oprocz surowych ryb, serow plesniowych, surowego miesa) lub picia (oprocz %% oczywiscie)? Bo ja juz sama nie wiem czy sa rzeczy bezwzglednie zakazane w ciazy? Mam chec na watrobke drobiowa, chyba jakas ciazowa zachcianka - nie pamietam kiedy jadlam bo maz nie lubi wiec nie robie bo dla siebie samej mi sie nie chce. Ale internety glosza, ze podroby w ciazy raczej niewskazane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wątróbkę bym zjadła gdybym lubiła, ma dużo żelaza 😎 Bardziej niż z jedzenia zrezygnowałam z kosmetyków - porzuciłam kwasy na wszelki wypadek, bo niby można glikolowy, ale może jednak nie i w sumie smaruje się byle czym co tam wygrzebałam z szuflady delikatnego ... A potem narzekam wam, że cera mi się psuje 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Hehe Rumianku wydalo sie z ta cera 😂😂
Domii, zamowilam sobie Twojego pasiaczka online bo w sklepie nie byl przeceniony i nie bylo XL, mierzylam L i na teraz bylaby ok ale trzeba myslec przyszlosciowo 😎 oczywiscie poraz kolejny wkurzylam sie na nasz bank... Nie bylo go wsrod bankow do wyboru a nie bylo tez opcji "przelew tradycyjny" ze po prostu by wyswietlilo dane. Cofnelo mnie do poprzedniej strony i juz nie szlo zaplacic, ech. Napisalam do nich maila w tej sprawie a rano dostalam wiadomosc, ze moje zamowienie zostalo anulowane. Nie poddaje sie tak latwo wiec zamowilam jeszcze raz - tym razem z odbiorem osobistym 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-11-28 o 06:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Macie jakis pomysl co kupic na prezent dla malej na chrzciny? Bedzie miala wtedy juz 7,5mca. Pojedziemy chyba w koncu na nie, bo jakos tak glupio olac sprawe choc pomysl z sylwestrem nadal uwazam za idiotyczny. Po prostu pojedziemy do kosciola i na chwile na obiad i sie zbierzemy bo jeszcze trzeba bedzie sie przed sylwkiem ogarnac i dojechac te 200pare kilometrow.
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że mimo wszystko najbezpieczniej będzie dać kopertę. Chyba, że rodzice mają jakąś listę prezentów - warto zapytać czy coś im potrzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#1392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mocne kciuki! ![]() Dzien dobry! Ciezka noc za nami, mnie coraz bardziej boli ucho i od tego przy okazji gardlo... ![]() Mlody cala noc kaszlal i poplakiwal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam się w 15 tc 😍 ![]() Cytat:
![]() Ja jestem zakochana w personalizowanych kocykach firmy Martello..i zawsze taki kupujemy na chrzciny plus kasa.. kocyki są świetnej jakości i są super pamiątką ![]() Poza tym..pomysł z chrzcinami w sylwestra...bez komentarza... ![]() Ogromne kciuki! ![]()
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Domii zdrowka😙
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje 😙 Jak Ci leci w tym szpitalu? Mowili cos kiedy wracasz do domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
kciuki
![]() ![]()
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-surowego mięsa (ale i nie dotykaniu go przy przyrządzaniu), - surowych jajek (i myciu skorupki, przed rozbijaniem do ciasta) - mleka niepasteryzowanego (sery pleśniowe w Polsce w większości są już poddane obróbce termicznej) i myciu dokłądnych warzyw i owoców. A propos wędzonych ryb/ mięs. Jeśli są kupowane paczkowane, to muszą być przebadane od góry do dołu. Żadna firma nie pozwoli sobie na serwowanie bakterii w gratisie. Jeśli jadłyśmy wcześniej i toksoplazmozy nie mamy, to możemy jeść ![]() Jak chcesz wątróbkę- smacznego ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- kciuki!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Będą najmodniejsze kciuki pod słońcem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1399 |
Zadomowienie
|
Mocne kciuki 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1400 |
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921618 6]Ja tylko tęsknię do tatara! I czipsiki na rzecz owoców porzuciłam z czystego rozsądku.
Wątróbkę bym zjadła gdybym lubiła, ma dużo żelaza 😎 Bardziej niż z jedzenia zrezygnowałam z kosmetyków - porzuciłam kwasy na wszelki wypadek, bo niby można glikolowy, ale może jednak nie i w sumie smaruje się byle czym co tam wygrzebałam z szuflady delikatnego ... A potem narzekam wam, że cera mi się psuje 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kiedyś czytałam na blogu sroki: http://www.srokao.pl/2016/07/skadnik...c-bedac-w.html A co do cery... u mnie mała masakra... bo i hormony ciążowe, ale i tsh mi skoczyło do góry, a razem ze wzrostem mam zawsze wysyp. Przecieram srebrem koloidalnym (zamiast toniku), a smaruje ostatnio oliwką babydream mama... Po innych było okropnie, syfiasto i sucho. A z nią cera jest nawilżona, a i teraz jakoś się ustabilizowało z nowymi przynajmniej krostami |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zadomowienie
|
Moja lekarz nie przyjmuje w tym tyg 😕 pediatra młodego też 😕 zostaje mi lekarka ktora zamiast przepisac tesciowi inhalatorow na astme przepisala masc na żylaki 😂 do niej nie pojde 😂
Ze mna juz lepiej. Wiec daruje sobie wizyte u lekarza 😜 Mlody nje byl juz tydzien w przedszkolu, niewiem czy jest sens go wogole dawac skoro chodzi tylko jak mam samochod bo nie bede go wozic tramwajami w taka pogode, wiecznie deszcz zimno... i do tego przynosi mi z przedszkola non stop jakies choroby... Jestem w domu i bede jeszcze co najmniej rok. I bije sie z myslami teraz 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1402 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zaciskam mocno 👍👍😚 Cytat:
Dziś znowu głowa boli więc leżę w łóżku jeszcze. Ale muszę się ogarnąć i ziemniaki chociaż wstawić żeby do pierogów mieć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech te chorobska przejda juz na dobre!😙 Cytat:
A Tobie zycze zeby bol glowy szybko minal! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Konto usunięte
|
Będą!
Cytat:
![]() Ciepłego przyjęcia nie było, post usunięty ale smrodek został na zawsze. Moje syfy na szczęście poszły sobie już w siną dal, widocznie miałam gorszy dzień. Została kropka przy nosie, ta z którą zawiązałyśmy już przyjaźń i jakiś jeden gojący się mały strupek ![]() Wstałam dziś z mocą jak na ostrym kacu. Śniadanie nie pomogło, gorąca herbata też nic. Wypiłabym kawkę, ale głowa mnie boli i nie wiem czy ryzykować ![]() Chyba się walnę do wanny i zrobię małe spa to może będzie mi lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki juz zacisniete ✊✊ Cytat:
Cytat:
![]() Moja gin w sumie mj niczego jesc nie zabraniala no oprocz tego co przy cukrzycy niewskazane. Tylko, ze tez nie zadawalam jej szczegolowych pytan czego nie powinno sie jesc w ciazy. Chyba kupimy jakas mala pamiatke i damy kase. Mala bedzie miala juz 7,5mca oni wszystki maja... Maty edukacyjna, jakis bujaczek za 5 stow ktorego mala nie znosi, krzeselko do karmienia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy rośnie TSH może powodować senność, podwyższona dawka leku poziom hormonu TSH spada. Ale spada powolutku, więc może to trwać. Każdy reaguje inaczej. U mnie wiedziałam po twarzy, że mam skok tsh. (mam hashimoto, więc lubiło sobie czasem podskoczyć i zmaleć mimo tej samej dawki leku). a teraz 175 mg biorę, a tsh w sobote dalej 2,8, więc za duże jeszzcze ;/ ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921963 6]Będą! Cały szacunek dla sroki straciłam dobre kilka (?) lat temu jak wysmarowała posta o otwieraniu kosmetyków w drogeriach twierdząc, że musi sobie wszystkie tusze powąchać przed kupnem, bo jest alergikiem ![]() Ciepłego przyjęcia nie było, post usunięty ale smrodek został na zawsze. Moje syfy na szczęście poszły sobie już w siną dal, widocznie miałam gorszy dzień. Została kropka przy nosie, ta z którą zawiązałyśmy już przyjaźń i jakiś jeden gojący się mały strupek ![]() Wstałam dziś z mocą jak na ostrym kacu. Śniadanie nie pomogło, gorąca herbata też nic. Wypiłabym kawkę, ale głowa mnie boli i nie wiem czy ryzykować ![]() Chyba się walnę do wanny i zrobię małe spa to może będzie mi lepiej ![]() nie czytam jej bloga dokładnie. Patrzę tylko na analizy składów ![]() z tym mi się sprawdza. małe spa dobre na wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie przesadzajcie z tą ciążą i jedzenie bo ogłupiejecie 😜
Jak macie raz na jakis czas ochote na wątróbke to zjedzcie, trzebaby naprawde duzych ilosci by cos moglo sie stac 😜 Mi w pierwszej ciazy lekarz kazal jesc wątrobke bo mialam anemie. Mieso surowe tez sama przygotowuje do obiadu. Nie mozna popadac w paranoje 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1410 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie - ja dziś do gina ciekawe czy poznam płeć
![]() czy zostanę jedyna na forum "no name" ![]() A propo jedzenia - gin powiedziała, zeby szczególnie okopowe warzywa i rosnące bezpośrednio w ziemi dokładnie myć i obierać - podobno toxo tak szybciej można załapać (źle umyte warzywa ziemne) niż sprzątając kuwetę w rekawiczkach. [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921618 6] Bardziej niż z jedzenia zrezygnowałam z kosmetyków - porzuciłam kwasy na wszelki wypadek, bo niby można glikolowy, ale może jednak nie i w sumie smaruje się byle czym co tam wygrzebałam z szuflady delikatnego ... [/QUOTE] Rumians to u mnie podobnie - ogólnie odstawiłam większość co używałam szczególnie przeciwzmarszczkowe:brzyd al: z wit A i kwasami. Przerzuciłam się na dermosan półtłusty i weleda. kciukasy! Powodzenia ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921963 6]Będą! Cały szacunek dla sroki straciłam dobre kilka (?) lat temu jak wysmarowała posta o otwieraniu kosmetyków w drogeriach twierdząc, że musi sobie wszystkie tusze powąchać przed kupnem, bo jest alergikiem ![]() Ciepłego przyjęcia nie było, post usunięty ale smrodek został na zawsze. [/QUOTE] ja Srokę też średnio - oglądam dużo filmów kosmetycznych na YT i swojego czasu to co blogerki reklamują sponsorowane z Rossmana pokrywało się z tym co akurat Sroka pisała i o czym. Jak dla mnie ok może składy porównuje dobrze - ale wg mnie porównywanie jej składów jest dobre dla niej i jej cery/cery jej dzieci nie dla ogółu. Jest kilka składników, które ona oznacza jako mało szkodliwe a mnie okropnie zapychają... także lubię jej opinie bardziej chusteczek niż kremów.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.