|
|
#1201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 |
|
luckygirl
|
Wy juz pakujecie torby? Ja jeszcze nie mam nic, zeby spakować
prócz ubranek dla Młodego. Jestem przerażona!
|
|
|
|
#1203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szlafrok wezme cienki bawelniany ktory mam w domu, rzadko w nim chodzę, takze kupowac nie bede, srodki higieniczne dla siebie mam, zostały mi do kupienia 2-3 koszule, skarpety, no i kapcie i japonki, aaa no i torby szukam wlasnie jakichs fajnych toreb, ale marnie mi idzie
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pod koniec grudnia chcę zamówić koszule do karmienia i po nowym roku spakuję się.Mąż jak zobaczy na koncie ile wydałam na rzeczy do łóżeczka udusi mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1207 |
|
luckygirl
|
Ja w gemini zrobię zamówię na ddd, w rossmannie mam plan 9.12 pokupować rzeczy. Moze i na ddd jakies koszule ogarnę, ale kompletnie nie wiem gdzie kupowac, zeby były dobre jakościowo
![]() Dobrze, ze nie jestem sama ![]() Karska ile wydałaś?
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam koszule z tzw kotkiem czy tam krowa, co sie smialysmy
bede ich uzywac tylko w szpitalu bo juz wiem ze nie zdaja egzaminu w domu w nocy, bede ubierac zwykla piżame także nie zalezy mi na jakosci koszulWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1211 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Na ta promka 2+2 na kosmetyki dla dzieci
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zachodnich krajach poprostu z nas się śmieją tutaj nikt nigdy nie słyszał o diecie matki karmiącej! I masz rację, mama, babcia które zdobyly x lat temu taką wiedzę, jako doświadczone mamy chcą nam pomóc, podpowiedzieć...tylko mi ręce opadają jak słyszę teksty w stylu "pij bawarkę to będziesz miała więcej mleka" albo "nie jedz pomidora ze skórką, bo dziecku zaszkodzi" ![]() ![]() ![]() ale to nic! dziewczyny ze szpitala przynoszą kartki z zaleceniami dla matki karmiącej i to jest dopiero masakra! Jak ludzie wykształceni mogą karmić nas takimi bzdurami?! Ciemnogród i tyle oh strasznie drażniący to dla mnie temat...moja bratowa rodzi za miesiąc i już współczuję dziewczynie, bo w otoczeniu tych wszystkich mądrali z moim bratem na czele będzie mieć przerąbane, bo przecież lekarz wie lepiej niż ja, czy laska z jakiegoś bloga litości! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1213 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
To u Ciebie napiety grafik
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
A to ona nie trwa juz? W sumie nie wiem, chce z pielęgnacji tam dwie rzeczy a nie bede brala na zapas
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Napięty
ale póki jeszcze mam siłę to wolę siedzieć z TŻ niż sama w Polsce. Chociaż powiem, że już mnie to trochę meczy, tyle dobrego, że mam blisko na lotnisko (10 minut). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1216 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Nie, od 9 ma byc ja ogólnie chce kupić tam rzeczy do pielęgnacji dla dziecka, bo nie mam jeszcze nic.
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo, temat koszul. Miałam o to pytać. Czy w koszuli, w której będę rodzic dostanę małego na klatkę? Jeśli tak, to wydaje mi się, ze powinna być rozpinana. Ciekawa jestem czy taka koszula po porodzie jeszcze do czegoś będzie się nadawać (po wypraniu oczywiście). Podobają mi się jedynie koszule firmy dobranocka (65 zł za szt.), bo one maja te „klapę” odpinana na zamek (dopuszczam jeszcze napy, guziki odpadają). O koszulach z Granatovo nie wspomnę - są boskie ale kosztują miliony monet 🤦☠♀️
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też poluję na promkę z rossmana 550 zl, dostałam i tak rabat a jeszcze nie mam kocykow, drugiej pościeli, prześcieradeł, wiec dojdzie drugie 500...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Zakorzenienie
|
O tak, co drugi to specjalista/tka, ale jak mi położna w przychodni po 4 miesiacu kazała rozszerzać dietę (u dziecka tylko kp) to się trochę podłamałam.
Cytat:
![]() Cytat:
ale wtedy byłam na etapie 'nigdy więcej' i chciałam się pozbyć wszystkich rzeczy jak najszybciej, bo tylko zajmowały miejsce.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
W gemini darmowa dostawa od 299. A ja mam narazie na 180 wiec poczekam😉
|
#1222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym dopieraniem koszuli po porodzie pytam dlatego, że producent tych drogich koszul z Granatovo zachwala je, że ciemnym granacie nic nie widać i poleca te koszule na poród
Jakoś nie widzi mi się wydać 180 zł na koszule, która nie nada się do niczego po porodzie. I wydaje mi się, że jasne kolory tez odpadają 🤷☠♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja nie była prawie brudna, przepocona tylko. Ale ja miałam dosyć krótką, kupując w polowie ciąży nie wziełam pod uwagę ile jeszcze urosnę pewnie dlatego nie majdała mi się za bardzo i była w dobrym stanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Dziewczyny kciuki za wizyty ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle miałam do gadania. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do diety, to położna z mojej szkoły rodzenia jest zdania, że nie istnieje dieta matki karmiącej (sukces!). Wczoraj na zajęciach była mowa o połogu i m.in. o jelitach. Wspomniała, że te zalecenia, które niejednokrotnie dostaje się przy wypisie ze szpitala dot. diety lekkostrawnej dotyczą właśnie naszych jelit, które musza się przyzwyczaić do „normalności” pozaciazowej i żeby im nie dokładać smażonego, wzdymajacego i ogólnie mówiąc „niezdrowego” jedzenia. I to nie ma nic wspólnego z karmieniem piersia, bo można jesc wszystko, ale właśnie o nasze jelita chodzi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nie miała jeszcze
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tak piszecie o wyprawce dla was do szpitala i teraz się zastanawiam czy może też powinnam już o to zadbać.
Chociaż np taki stanik do karmienia to jaki rozmiar kupić? Taki jak nosze obecnie czy większy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

prócz ubranek dla Młodego. Jestem przerażona!

przedtem szalała, a teraz najwyżej się jakby "rozciaga" w brzuszku i to rzadko.

ale pod koniec grudnia chcę zamówić koszule do karmienia i po nowym roku spakuję się.

w zachodnich krajach poprostu z nas się śmieją
tutaj nikt nigdy nie słyszał o diecie matki karmiącej! I masz rację, mama, babcia które zdobyly x lat temu taką wiedzę, jako doświadczone mamy chcą nam pomóc, podpowiedzieć...tylko mi ręce opadają jak słyszę teksty w stylu "pij bawarkę to będziesz miała więcej mleka" 
oh
strasznie drażniący to dla mnie temat...
będzie mieć przerąbane, bo przecież lekarz wie lepiej niż ja, czy laska z jakiegoś bloga
litości! 

Jakoś nie widzi mi się wydać 180 zł na koszule, która nie nada się do niczego po porodzie. I wydaje mi się, że jasne kolory tez odpadają 🤷☠♀️
05.07.2008