|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
W liceum przyjaźniłam się z pewną dziewczyną, wspólne imprezy, razem w szkole, razem po szkole. Chwilę po skończeniu (jakoś w lipcu) zaszła w ciążę i brała ślub. Nie zaprosiła mnie, tłumaczyła to brakiem pieniędzy. Zrozumiałam (chociaż wesele miała duże i wystawne) i nie liczyłam na zaproszenie. Poszłam na ślub, dałam ładny, choć skromny prezent.
Po latach dowiedziałam się, że to wcale nie była kwestia pieniędzy, a tego, że ja nie jestem w stylu wesela (glany, kolczyki, wycięte włosy), więc w moje miejsce wolała zaprosić kogoś bardziej rozrywkowego i "estetycznego". Akurat na jej wesele poszłabym z przyjemnością Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
To racja, ale większość prac ma również inne korzyści w pakiecie oprócz standardowych benefitów (np. zniżki w sklepach/siłowniach, darmowe wstępy na imprezy, specjalne promocje). Jest to tak samo fair, jak możliwość odłożenia sobie ciucha w sieciówce.
A dziewczyna organizująca wesele, które opisałaś, brzmi jak klasyczna graża
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po drugie - naprawdę to jest tak strasznie bulwersujące, że ktoś w czasie swojej pracy napije się wody czy pójdzie do toalety czy po prostu wstanie od biurka rozprostować kości i dać odpocząc oczom poza przypisaną przerwą? Zakładając, że pracownik wywiązuje się rzetelnie ze swoich obowiązków, nie wiem dlaczego miałoby mi przeszkadzać, że w tym czasie poświęci minutę na własne zakupy. Piszesz o tym tak, jakby chodziło o robienie zakupów dla całej rodziny na tydzień, a nie o zapłacenie czy odłożenie jednej rzeczy z promocji czy zakup bułki, banana i butelki wody. Nie przeszkadzałoby mi to jako pracodawcy i tym bardziej kosmiczne jest dla mnie takie podejście ze strony całkiem postronnej osoby. |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7924396 1]Pracujesz bite 8h bez żadnej przerwy?
Po drugie - naprawdę to jest tak strasznie bulwersujące, że ktoś w czasie swojej pracy napije się wody czy pójdzie do toalety czy po prostu wstanie od biurka rozprostować kości i dać odpocząc oczom poza przypisaną przerwą? Zakładając, że pracownik wywiązuje się rzetelnie ze swoich obowiązków, nie wiem dlaczego miałoby mi przeszkadzać, że w tym czasie poświęci minutę na własne zakupy. Piszesz o tym tak, jakby chodziło o robienie zakupów dla całej rodziny na tydzień, a nie o zapłacenie czy odłożenie jednej rzeczy z promocji czy zakup bułki, banana i butelki wody. Nie przeszkadzałoby mi to jako pracodawcy i tym bardziej kosmiczne jest dla mnie takie podejście ze strony całkiem postronnej osoby.[/QUOTE] Kompletny kosmos. Bo ma baba siedzieć twardo na kasie i państwu służyć. Ale jak prezes firmy idzie na 4-godzinny lunch z wódką i golfem, to pewnie to jest ok, bo zasłużył, rekin biznesu
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
Smiejecie się, a w call center na każdą przepracowaną godzinę miałeś 5 min przerwy. I jak wykorzystałeś całą przerwę (którą liczył komputer), to nie mogłeś odejść od stanowiska, dopóki nie nalicza ci kolejnych 5 min przerwy.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#247 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
Kto tu się śmieje? Po pierwsze, mowa przede wszystkim o pracownikach w sklepie, bo w tym kontekście ta kuriozalna uwaga padła. Po drugie owszem, jak najbardziej zdaję sobie sprawę z tego, że ludzie pracują w różnych warunkach, a niektórzy pracodawcy mają się za bogów bez pozwolenia których nie wolno pierdnąć. Nie ma to jednak nic wspólnego z tematem.
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak wam dziewczyny tak zależy na tej wiertarce z Lidla, co na promocję przychodzi jedną, to się zatrudnijcie, skoro to taki przywilej wielki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() Wciąż uważam, że kasjerka może sobie odłożyć co tam chce i mi od tego nie ubędzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Dziwią mnie różnice cen w sklepach.
Chciałam kupić tż zestaw - maszynka do golenia + pianka. W Tesco - 30.99, w Auchan (który jest kilometr dalej) 21,99. Zestaw do twarzy dla mamy w Auchan 20,99, w Tesco 27.99 No masakra. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
Bo Tesco generalnie jest raczej "drogie" w porównaniu do kilku innych marketów.
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzeniona
|
Moim zdaniem Tesco jest drogie, kupuję tam tylko z przymusu, bo widzę ogromne różnice w cenach.
|
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuję u nich bieda-elektronikę. Po co mi czajnik nie wiadomo jaki, skoro tam kupiłam za 20zł i działa. Nie jest jakiś cudowny, ale ja więcej od czajnika niż grzania wody nie wymagam. Mój hit - słuchawki za niecałe 3 zł. Ale one akurat dobrze nie działały. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli bardzo drogie Auchan jest spoko Ja tam też kupiłam kiedyś bieda-elektronikę (mp3 za 8zł na jeden wyjazd), ale od czajnika wymagam więcej niż grzania wody. Kiedyś kupiłam plastikowy gdzieś i tak woda śmierdziała jakimś plastikiem chińskim, że przestaliśmy proponować gościom herbatę czy kawę |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Janusze z dalszej rodziny dziś:
Stary Janusz: - jak się nie ma wnuka to się dziadkiem nie jest, huehuehue (w sensie wnuczka się nie liczy) Młody Janusz wstydził się zapytać córki z 5 klasy co miała dziś na wdżcie (czy jak to się teraz nazywa) w szkole |
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#262 |
|
Holy Crap!
|
To nie jest grażynizm, ale nie wiem do jakiej kategorii zaliczyć- dumna mama pozuje z bliźniakami ubranymi w kostiumy spidermanów na tle mogiły i prochów Majdanka
Trochę mnie uderzył ten kontrast, ponieważ to nie były niemowlęta a dzieci ok 5 lat, więc można by na okazję wizyty w takim strasznym miejscu ubrać dzieci neutralnie, choćby ze względu na powagę i szacunek do historii. Jednak nie sądzę by sama mama wiedziała gdzie się znajduje, ponieważ w miejscu pracy na profilu FB jest szkoła hałasu czy coś a rocznik '70 z kawałkiem
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki Edytowane przez Nightmare666 Czas edycji: 2017-11-29 o 23:29 |
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#264 |
|
Holy Crap!
|
No jak to, bez dzieci się ruszyć gdziekolwiek a tu jeszcze pyk, pamiątkowe zdjęcie na tle prochów setek tysięcy ludzi :coo:
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79296366]Jestem z Lublina. Szkolna wycieczka na Majdanek w podstawówce i gimnazjum to był punkt obowiązkowy.[/QUOTE]
Dokładnie. Wg mnie podstawówka to za wcześnie na takie rzeczy. |
|
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam nigdy nie byłam w sumie, przejazdem tylko. Jak była wycieczka szkolna do tego miejsca to z premedytacją nie brałam w niej udziału. Zresztą tak samo jak nie brałam udziału w wycieczkach na cmentarze, aby pozapalać znicze na grobach nieznanego żołnierza. Od dziecka z historią i patriotyzmem mi było nie po drodze, nie interesowała mnie i nie miałam chęci uczestniczenia w czymś tego kalibru.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Holy Crap!
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79297251]Ja tam nigdy nie byłam w sumie, przejazdem tylko. Jak była wycieczka szkolna do tego miejsca to z premedytacją nie brałam w niej udziału. Zresztą tak samo jak nie brałam udziału w wycieczkach na cmentarze, aby pozapalać znicze na grobach nieznanego żołnierza. Od dziecka z historią i patriotyzmem mi było nie po drodze, nie interesowała mnie i nie miałam chęci uczestniczenia w czymś tego kalibru.[/QUOTE]
Przykre to. Uważam, że wycieczki w gimnazjum do miejsc takich jak Majdanek czy Oświęcim są odpowiednie. Nie są to już dzieci, więc mogą pojąć powagę sytuacji. Pierwszy raz gdy byłam na Majdanku miałam jakieś 12 lat a w Auschwitz jakieś 15 i dużo z tego wyniosłam. Ogólnie nie podoba mi się również pozowanie do zdjęć w takich miejscach. Jak to wygląda? Stanie przy piecach czy rzeczach po zamordowanych z uśmiechem na twarzy (widziałam takie zdj), nie to nie dla mnie, ale to dlatego, że jest mi po drodze z patriotyzmem i pamięcią.
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krew mnie zalewa jak widzę taki brak szacunku, gdyby nie ci ludzie, to ona najprawdopodobniej nie urodziłaby się albo żyłaby w strasznych warunkach. Ja rozumiem, że to miejsce popularne turystycznie, ale wypada jednak się zachować i nie robić sobie fotek przy czyjejś mogile (sic!). Już nie mówię o ubiorze, nie było wielkiego upału, ale oczywiście dupa i cycki na wierzchu, bluzki na ramkach i klapki niczym na wyprawie do kibla. Później mąż-Sebek ją uciszał i nawet przyznał rację, oczywiście już nie w mojej bezpośredniej obecności, ale było słychać, bo akustyka jest tam dość dobra. |
|
|
|
|
#270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja widziałam takie zdjęcia - także uważam, że mój brak obecności w takim miejscu i brak pociągu do tematu historii i patriotyzmu jest nieco mniej naganny:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

ale może ja mam inną mentalność i jak w pracy mi płacą za pracę to mnie dziwi wykorzystywanie czasu pracy na realizację własnych spraw

Tesco miałam zawsze za w miarę tani sklep 
Czyli bardzo drogie
Trochę mnie uderzył ten kontrast, ponieważ to nie były niemowlęta a dzieci ok 5 lat, więc można by na okazję wizyty w takim strasznym miejscu ubrać dzieci neutralnie, choćby ze względu na powagę i szacunek do historii.