|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() ![]() O tak mnie chyba tez ![]() Cytat:
Jedyne co moge powiedziec to ze bede trzymac kciuki
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko naprawdę mam wrażenie,że przytyłam ...Wiem Ludziu,wiem ale ... nie propaguję anoreksji,itp.,po prostu piszę co myślę o swoim wyglądzie.Cytat:
![]() Zaraz wyślę .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
S(k) gratuluje!!!
Siris na pewno nie bedzie tak zle. zdolna z Ciebie dziewczyna tylko uwierz w siebie. Weroniczko mam nadzieje ze wizyta Ci pomoże i wiele wyjaśni. Funky, Iza, Hipnotic, Kasik, Agatko a jak dzisiaj u was? U mnie jedna wielka huśtawka nastroi. Od wielkiego szczeście rano do wyrzutów sumienia wieczorem. Na razie jedna wpadka na bilansie dziennym. Jednak dzien nie należy do straconych
|
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, Kochana, ale mi poprawiłaś humor !Cytat:
najprawdopodobniej pójdę jutro lub za tydzień, facet ma oddzwonić dziś wieczorem ![]() ale mówię Wam, jak się stresowałam. szkoda, bo byłam gotowa psychicznie ![]() pojutrze ![]() już?! jejku, ale fajnie! z jednej strony straszny stres ale z drugiej - super przygoda!Cytat:
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś zjadłam trochę więcej niż zazwyczaj i strasznie mnie boli żołądek!Czuję się strasznie pełna..
|
|
#3366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A pomyślałabyś coś nad tym liceum(opisem czy czymś)?
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zabiorę się za to zaraz jutro wizyta, tak? co ile chodzisz do psychologa?
|
|
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na serio - miło, że mogłam pomóc, chociaż raczej nieświadomie, szczerze mówiąc. Cytat:
Cytat:
Agness, proszę Cię o dwie rzeczy: zrób coś ze sobą i bierz odpowiedzialność za swoje słowa. Pozdrawiam.
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Ojoj Izus a co sie stało?
Dzis juz lepiej?I tak troche nie na temat Straszie podoba mi sie twoj avatar. Gdzies Ty go znalazla?
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jest już lepiej? :przytulDo psychologa różnie chodze raczej co 3 tyg.
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie wplotły się w tę uroczą awanturkę sprawy EDkowe, ale nie o to poszło. po prostu ed chyba już zawsze będzie argumentem przeciwko mnie w każdej kłótni...co do awatara - dziękuję znalazłam taki obrazek w Internecie, wycięłam go właśnie tak, jak widzisz i dopisałam pasujący do mojego, że tak powiem, życia tekst myślałam, że jest głupawy, ale miło, że komuś się podoba ![]() co u Ciebie, Marguś?
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale rozumiem, że dzis lepiej?Ja dalej mam glupie pomysly ale z nimi walcze. Bardzo pomogla mi jedna rozmowa. No i musze w koncu dostac okres. To moj nowy cel
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bikini A wiecie co ide w spodniczce do szkoly na zakonczenie jutro i w piatek A co sie bede jak cos to obsmieja moje nogi
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
O jezu! Ile wy piszecie
Krytia Agatko nie widziałam Cię, ale tyle osób nie może się mylić. Na pewno jesteś bardzo zgrabna i ładna. Co do charakteru to oczywiście zawsze nas pocieszasz i odpowiadasz, udzielasz pomocy. Musisz uwierzyć w siebie, bo to jedyna droga do samoakceptacji. A z objawami 'fizycznymi' już lepiej ? ![]() Marga trzymaj się! Widzisz, superchic(k) zrezygnowała z R, zrezygnujesz i ty ![]() Wiosenko ja też zawsze miałam/mam wrażenie, że ED to jedyny argument przez który 'przegrywam' wszystkie rodzinne potyczki. Dzisiaj jednak była dziwna sytuacja, bo po raz pierwszy od baaaaaaardzo dawna tata sie za mną wstawił. To było dziwne, ale bardzo miłe. Obyś jutro miała lepszy humor Jak coś to pisz na PW !A u mnie dziś i dobrze i źle. Byłam na zakupach, więc kupiłam sobie śliczną spódniczkę w Zarze (przecenioną) no i jutro pojadę szybko przed dyskoteką w szkole po bluzkę i może spodnie jak przekonam rodziców, że na nie zasługuję . Natomiast przykro mi z pewnego powodu. Dzisiaj moja mama rozmawiała z rodziną do której mam jechać w wakacje i powiedzieli, że jeśli będę odstawiać szopki z jedzeniem to mogę być pewna, że odrazu wracam do domu, bo oni nie będą się ze mną użerać. Przykro mi, że w rodzinie wszyscy ode mnie sie odwrócili. Nikt już nie postrzega mnie przez pryzmat tego kim jestem, tylko ocenia pod względem: je/nie je. Mam teraz nowy cel! Pojadę tam i udowodnię im, że jem i to dużo i żeby wreszcie dali mi spokój. Chociaż pojawił się taki trochę niepokój we mnie, bo tam dwie osoby są na dość rygorystycznej diecie. Siostra mojej mamy, urodziła niedawno synka (jakiś miesiąc temu) i teraz przed ślubem się odchudza i je (o zgrozo!) rano na śniadanie jakiś jogurt, potem ZUPEŁNIE NIC i o godzinie 18-19 sałatkę z tuńczyka i to wszystko. Natomiast ta druga osoba to ktoś kto rok temu bardzo mnie wspierał i mówił, że odchudzanie jest bezsensu, a teraz sama jest na diecie 1000 kcal No nic, muszę przestać interesować się tym co robią inni i cieszyć z tego, że ja nie musze się odchudzać. Jutro mam w szkole dyskotekę, więc nie wiem czy dam radę napisać coś, ale postaram się nadrobić ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Tak, uważam że nie jestem szczupła przy tej wadze. Ale wiem również, że gdybym ważyła 44 kg. to też czułabym się gruba. Także sama widzisz, to nie jest kwestia kilogramów.
A te wykrzykniki były skierowane do Kasi, która uważa, że jestem bardzo szczupła, a sama waży tylko kilogram więcej ode mnie i cały czas powtarza, że jest gruba. Chciałam jej to głośno powiedziec Może dzięki temu spojrzy na siebie choc trochę inaczej ![]() Przepraszam, że nie odpiszę dziś pozostałym z Was, ale miałam kiepski dzień i teraz padam na twarz. Zasypiam na stojąco. Jutro się odezwę i poodpisuję Dobranoc Kochane
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoras z dziewczat wyslala mi zaproszenie, nie wiem ktora, ale usunelam, wiecie czemu. A ktora to? Chcialabym Was kojarzyc, zgaduje ze byc moze to funky?
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko- strasznie mi przykro, nie wiedziałam że jest aż tak źle
, Skarbie, masz super figurę i jesteś taka śliczna na tych zdjęciach, jednym słowem dziewczyna z którą można by konie kraść i która może ruszać na podbój świata. tak chciałabym aby jak najszybciej psycholog pomógł Ci spojrzeć na Siebie i zaakceptować taka jaka jesteś- ekstra dziewczynaAgness- więc dalej nie chcesz iśc do psychologa i sama probować?? Wiesz co nawet jak schudniesz te 5, 10 czy 20 kg będzie Ci mało..... Z tego nie da sie wyjść ot tak, mówiąc Sobie jeszcze jeden, dwa kg i będzie super, jak ty teraz nie widzisz jak schudłaś to nigdy tego nie zobaczysz. Zastanów się Aga, choć szczerze to nawet wiem że to nic nie da, bo ja robiłam dokładnie to samo jak ludzie chcieli mi pomóc i mówili że mam problem i że ktoś jest w stanie mi pomóc, nie WIERZYŁAM że można z tego wyjść, a jednak ! Marga- Kochana mam nadzieję że jednak nie przeszłaś na R, ta huśtawka nastrojów na pewno jest chwilowa, musisz ja przetrwać i wszystko sie ułoży. Najważniejsze to nie poddawać sięWiosenko- jejq szkoda że jednak nie poszłaś, ale wierze że wkrótce to zrobisz ![]() Ja tez przeżywałam taki stres przed gabinetem że masakra , co 5 sek myśl żeby wyjść, a za chwilę wrócić i czekać i tak w kółko ![]() Plameczko- tak to ja ![]() ![]() ![]() btw- A ja jutro wyjeżdżam , nie wiem czy będę mogła tak często do Was pisać , ale postaram się, powiem szczerze że bardzo sie boję , ale z drugiej strony chcę coś w życiu przeżyć Pozdrawiam Cieplutko
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio nabrałam dystansu do odżywiania innych ludzi, np. moja przyjaciółka jest na (rozsądnej) diecie i w ogóle mi to nie przeszkadza, nie jem przez to mniej itp. Ty też na to nie patrz, Hypnotic, oni jak widać mają się z czego odchudzać, a jak widziałam Twój brzuch, tooo moim zdaniem kiedyś, gdy wysyłałaś nam zdjęcia, miałaś ten brzuszek duuuuuuuuuuużo mniej wychudzony, widać, że schudłaś nie możesz się teraz bać jeść - całe szczęście, że Twoje jadłospisy są całkiem ładne te kości biodrowe...!a co do spódniczki, może się pochwalisz zdjęciem? ![]() Cytat:
ale jak się okazało, że nie mogę iść, wkurzyłam się, bo jednak byłam nastawiona psychicznie na wizytę.już jutro pewnie dziś trwają wielkie przygotowania kiedy wracasz? ![]() rozumiem, że możesz być tu rzadziej, ale koniecznie pisz jak jedzenie jak znajomi itp. a z kim tam jedziesz? na pewno przeżyjesz super przygodę
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjeżdżam na razie sama, ale za jakieś 10 dni dołączy do mnie siostra i przyjaciółka i będziemy we 3 plus mój braciszek razem cała rodzinka na emigracji![]() ![]() ![]() Postaram sie jak najczęściej pisać , choć w paru słowach co u mnie ![]() A wyjeżdżam na miesiąc góra dwa ![]() ![]() Pozdrawiam i ściskam mocno
|
|
#3381 | ||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozmiar S nie uczyni Cię szczęśliwą, jeśli nie zmienisz swojego nastawienia.Większość z nas ważyła kiedyś więcej niż teraz i mimo tych kg była o wiele szczęśliwsza...NIGDY nie przepłakałam tyle dni w swoim życiu ile to wejściu w ed Czasem mam wrażenie że każdy spadający kg zabierał mi cząstke radości z życia i teraz stoje - z niską wagą, ale bez radości z płynących dni...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja myślę jednak, że aktualnie mój największy problem to brak samoakceptacji. Nie zaprzeczam, że depresja nadal się za mna nie ciągnie, bo koniec końców nadal się leczę, ale teraz wychodzą wszystkie problemy, które zostały pominięte w trakcie. Skupiłam się na wychodzeniu z depresji i innych spraw nie było. Teraz kiedy stoję pewniej na nogach okazuje się, że nie jestem ze sobą pogodzona. Kompleks siedzi na kompleksie. Postrzeganie siebie mam komplentnie zaburzone...Mnie też to dotyczy brak samoakceptacji, ale staram się sobie wmawiać że nikt nie jest idealny, a życie mam tylko jedno...I jak będę miała 80 lat to chciałavtm spojrzeć z perspektywy czasu i zobaczyć że jednak były wspaniałe chwile w mym życiu ![]() /quote] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [quote=iza_wiosenna;792178 3]z doświadczenia wiem, że patrzenie na innych to najgorsze, co może być. niestety...i chyba najciężej się tego pozbyć...mnie to ciągle prześladuje;/mimo że wiem że to głupotaZawsze wtedy sobie np. myślę 'mam ochotę na loda, ale xx nie je, więc też nie zjem' w sumie bez żadnego racjonalnego powodu, po prostu - tamta osoba zje mniej, no i teraz tak głupio ale ostatnio nabrałam dystansu do odżywiania innych ludzi, np. moja przyjaciółka jest na (rozsądnej) diecie i w ogóle mi to nie przeszkadza, nie jem przez to mniej itp. Ty też na to nie patrz, Hypnotic, oni jak widać mają się z czego odchudzać, a jak widziałam Twój brzuch, tooo moim zdaniem kiedyś, gdy wysyłałaś nam zdjęcia, miałaś ten brzuszek duuuuuuuuuuużo mniej wychudzony, widać, że schudłaś nie możesz się teraz bać jeść - całe szczęście, że Twoje jadłospisy są całkiem ładne ale naprawdę się przeraziłam te kości biodrowe...! a co do spódniczki, może się pochwalisz zdjęciem? dokładnie! przed tym gabinetem było strasznie ale jak się okazało, że nie mogę iść, wkurzyłam się, bo jednak byłam nastawiona psychicznie na wizytę.widzę że obie czekamy
|
||||||||||||||
|
|
|
#3382 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Więc zrób to, tylko uważaj żeby nikmu nie spuścic jej na głowę
Ja nie mam wagi i jakoś żyję. Nawet ostatnio mama chciała kupic, bo w Lidlu była promocja to je powiedziałam, że to bez sensu, będziemy wszystkie trzy (ja, mama i siostra) codziennie się ważyły i chodziły wściekłe, bo wskazówka pokazała kilka gram więcej. To bez sensu, a tak- czego oczy nie widzą tego sercu nie żal Cytat:
Każdy mi to mówi. Myślę, że to może byc zasługa mięśni. Tzn. może ich nie widac, ale dużo cwiczę (praktycznie codziennie od ponad pół roku), a jeśli się nie mylę to mięsnie ważą więcej od tłuszczu. Cytat:
Cytat:
Ale już jest dobrze? Atomsfera jest w miarę normalna?Cytat:
Wariacie nikt sie nie będzie śmiał!! Bardzo dobrze, że się przełamujesz do noszenia spódnic. A jak z innymi ubraniami, bo z tego co pamiętam to nie nosiłaś bluzek na ramiączkach bo się wstydziłaś? Może coś pomyliłam, ale wydajem mi się, że to Ty pisałaś ![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś genialna Cytat:
Przypomnij mi- Ty jedzeisz do UK do pracy? Sorki, że nie pamiętam
|
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie SUPER!!!!!!!!!!! gwarantuję Ci to i może się przełamiesz to jedzenia słodyczy, bo zawsze w towarzystwie łatwiej ![]() Cytat:
razem raźniej ![]() Cytat:
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki... a ja wróciłam z klasowego przedstawienia ... moją rolą było spalenie głupa i darcie sie na cały głos ;d .... a dziś... eh.. jestem zła bo jedynie ja w domu haruje przy garach ( bo zmywarka sie zepsuła...) nie dość że rano zmywałam za cały wczorajszy dzień to musiałam za wczorajszego brata - solenizanta posprzątać po śniadaniu... a on niby taki dorosły i ma już 18 lat..
|
|
#3385 | |
|
♥
|
Cytat:
![]() Zawsze jak widze kinder to automatycznie kojarzysz mi sie
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I niby wiem, że wszycy będą się cieszyc, że mnie zobaczą, że nikt nie zwróci uwagi na to czy przytyłam czy schudłam, ale jakaś blokada mi się włączyła. Cały czas słyszę w głowie- ty grubasie nie pokazuj się ludziom, choc wiem również, że rzeczywiście gruba nie jestem. Strasznie mnie to męczy. Nie znam sposobu na to żeby sobie teraz pomóc, dlatego czekam na wizytę u psychologa. Tylko cały czas dobija mnie myśl, że życie mi ucieka, że tracę cenne dni. Zamiast spędzac je ze znajomymi siedze w domu i użalam się nad sobą
|
|
#3387 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciałam coś napisać ale zapomniałam co ![]() Agatko wiem można pisać ale przecież ty śliczna jesteś itp. ale to nic nie daje. Więc pisze że jak wreszcie pójdziesz do psychologa to może coś się zmieni
|
|
#3388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jedzonko? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
widzę, że Ci nie pomożemy mam nadzieję, że wizyta już niedługo i ta kobieta zadzwoni i np. za tydzień już będziesz po pierwszej ![]() Krycia, to fajnie, że masz wizytę a jak dziś z jedzonkiem? ![]() jakiego loda ?? magnum xD a teraz big toffie jest właśnie zjadany :P
|
|
|
#3389 |
|
Gość
|
Witajcie - jutro news od psychiatry. Ze zwględu na problemy finansowe (rodzinne dietę przestawiam na 30 czerwca czyli początek kursu w Austryjackim instytucie.
Moja mama ma duże problemy finansowe - oddaje pożyczone od siostry pieniądze, ma dwa kredyty do spłacenia, pozaty mamy problemy z finansami z firmy. Od 30 winno być nieco łatwiej. |
|
|
|
#3390 |
|
♥
|
smakował teraz bedzie mnie kusic
hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

nie wiedziałam ze az tak zle postrzegasz siebie (ja tez jak patrze w lustro to niekiedy chce płakać
) Kochana tenpsycholog ci pomoze zobaczysz
i kurcze boje jej sie powiedzieć wszystkiego

Jedyne co moge powiedziec to ze bede trzymac kciuki

. JEEEEJKU ALE SUPERRRRRRRRRRRR 

Straszie podoba mi sie twoj avatar. Gdzies Ty go znalazla?

ale załóżmy, że schudniesz jeszcze 10 kg i pójdziesz do sklepu i znów trafisz na takie rozmiarówki, że nie wejdziesz w S - to co wtedy? jeszcze kilka kg w dół?
Jesteś genialna

:P