|
|
#1711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
zazdroszcze wyjść! mój tż w soboty i weekendy szkoła praktycznie od rana do wieczora, wraca zmeczony bo jezdzi 120km w jedna strone, wiec ja wtedy jeżdze do mamy i koczuje ![]() jadę dziś na 19:40 na usg 4d i powiem Wam, że mam stresa, ostatnio u Pani doktor na zwykłym usg było wszystko super, mały rozwija się prawidłowo i w ogole wszystko w normach, a tutaj wszystko będzie widać jak na dłoni i się stresuje zreszta jak przed każdą wizytą, cały dzień z bani ![]() z tych nerw wziełam się za sprzątanie aż, nie wiem jak wytrzymam do wieczora |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam ostatnie rzeczy dla małej. Teraz tylko czekam do tej promocji w rossmannie to kupię kosmetyki i zostanie materac i kombinezon zimowy na który nie mogę się kompletnie zdecydować. Także w sumie prawie wszystko mamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
No coś Ty, na pewno jest wszystko dobrze
A zobaczysz buźkę i zobaczysz jak kopie, językiem memła itp. Super jest takie usg |
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Dziewczyny które już raz rodziły powiedzcie mi jak to jest, ile czasu po porodzie i kto (lekarz czy polozna) przychodzą na salę żeby kobietę tam zbadać? Jest wogole ogóle coś takiego? Jak to wygląda? Nie badają w gabinecie? Czy może wogole nie ma czegos takiego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przy obchodzie codziennie badali na sali przy wszystkich takze fajnie bylo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie po to mnie od ok polowy ciazy prawy bok boli zebym cc miala ![]() Ja wczoraj i dzisiaj mam bardzo aktywny dzien. Wczoraj przemeblowalismy pokoj juz z mysla o maluchu a dzisiaj mam dzien dokladnego sprzatania, bo w przysmaku dla krolikow jakies robale sie pojawily ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Trzymamy kciuki , na pewno będzie wszystko git, daj znać po wizycie
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Także jeśli ktoś ma doświadczenie i chciałby się podzielić to byłoby miło
Edytowane przez affairz Czas edycji: 2017-12-01 o 16:26 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja nawet tak wolałam, bo nie wyobrażam sobie biegać po gabinetach szczególnie w tym pierwszym dniu po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja głupia! Pojechałam dobie do Gdyni na szoping i nie mam jak wrócić do domu - obwodnica stoi i mam godzinę do domu, gdzie normalnie miałabym ok 20 minut 🤦☠♀️
Te ogromniaste podpaski też mnie przerażają i obrzydzają. I strach, że gdzieś przeciekną Jedne z pierwszych miesiączek z podpaskami to była dla mnie trauma. Płakałam, że dlaczego jestem dziewczynką i dlaczego będę to tak miała jeszcze długi, długi czas... Aż zaczęłam używać tampony i jakoś przeszłam z tym do porządku dziennego. Ale te podpachy... Koszmar. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Kurcze, nie wiem czy męczy mojego lekarza, może tak któraś ma/miała. Jak budzę się w nocy na pierwsze siku to słuchajcie potem mnie boli podbrzusze, nie wiem czy od tego wstawania. Zwykle przechodziło po kwadransie, ale wczoraj to się potem budziłam z 3-4 razy i ciągle mnie ten brzuch na dole bolał tak jednostajnie do tego trochę potem plecy - tylko w nocy mam takie przygody, w ciągu dnia to się nie pojawiaSama nie wiem, wystraszyłam się że może łożysko się odkleja czy coś, ale dopiero co byłam we wtorek na tym dużym USG i było ok Ktoś może ma pomysł? następna wizyta 14.12 dopiero
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko juz wtedy na spokojnie. A kapac sie pozwolili po kilku h choc ja nie moglam sie doczekać. Glownie zeby zobaczyc siebie i pomacac co sie dzieje tam tam😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Nie mogłam się powstrzymać!
Wzięłam oba komplety 🤷 ♀️❤️ Narzeczony pogoni mnie z torbami heheIMG_0626.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wlasciwie to ja sie zaczynam zastanawiac czy cos zlego sie nie dzieje jak wlasnie mnie nic nie boli. Mam bardzo agresywne dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1725 | |
|
gotowa do działania
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Mnie torturuje w lewy bok, czuje się jakbym miała chora lewa nerkę tak boli czasem mój w sumie może leżeć jak chce bo i tak będę miała cc ![]() Ostatnio co wieczór jak się położę już do łozka to co jakiś czas mam twardnienia bolesne, nospa średnio pomaga.. tyle tylko ze to potrwa z 3 minuty i puszcza. Mam tak kilka razy na wieczór w pozycji leżącej i raz lub dwa w ciągu dnia. Oby do końca roku wytrzymać to będzie dzidzia odnoszona. Zapomniałam przywitać się w 33 tygodniu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-12-01 o 17:17 |
|
|
|
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też upatrzyłam tam kilka rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękne ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
A jak wygląda rodzenie łożyska ? Trzeba dużą siłę w to włożyć ?
|
||
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie, jak robię siku to czuję takie straszne napieranie, jakby mi wszystko miało dołem wypaść, ma tak któraś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Ja do tej pory nie wiem jak się rodzi łożysko, normalnie nie wiem, samo wypadło czy jak bo ja go nie rodziłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dużo napisałyście o matko...
Dla chorych dzieciaczków zdrówka! Co do komentarzy 500+ i w ogóle komentarzy na jaki kolwiek temat to mi się to w głowie nie mieści, że w miejscu pracy można coś takiego powiedzieć. Nie można tego do kierownika zgłosić że pracownik zachowuje się nie stosownie? Co do ruchów to moja jest raczej spokojna. Jeszcze nic mnie nie bolało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozna kazala przec ale doslownie lekko sie spielam i wyciągnęła z pepowinaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był najfajniejszy moment, już po wszystkim, sami, w ciszy. Mozna bylo złapać oddech. Później zabrali mała, a mi pozwolili sie przespać chyba ok. 3 godzin jak wstałam to prysznic i przywieźli mi córkę. Wizyty ginekologa były codziennie rano, sprawdzali brzuch i szycie, następnie przychodził pediatra i badał dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie spałam 3doby bo mi sie nie chcialo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie spalam ze stresu.. ciagle patrzylam czy dziecko oddycha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, to ja po porodzie padłam. Później jak już miałam córę ze sobą to mniej, bo to i emocje i się napatrzeć nie mogłam
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas położna chodzi po salach i zaprasza do gabinetu na wizytę. Pod gabinetem z reguły kolejka i się wyglada z sali- jak się Kończy to się idzie i czeka w kolejce ![]() Cytat:
Mi kazali lekko poprzeć a ja już lekko nie umiałam i mocno poparłam. Poszło bardzo szybko
|
||
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo ![]() patrzyłam sięCiagle na ten mój mały cud ❤️ |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Też sie gapilam ale fizycznie nie mialam potrzeby snu, adrenalina czy cos? A jak juz tak lekko przysnelam to zaczynal koncert😁
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle w teorii, bo w praktyce to już tak kolorowo nie wygląda... nawet w szpitalach, które deklarują nieprzerwany kontakt sks przez 2h... Z ważnych rzeczy to nie dajcie sobie też ciągnąć za pępowine po urodzeniu dziecka (niby położne wiedzą czym to może grozić, a zdarzają się takie cuda), nie pozwólcie na wypychanie dziecka w trakcie porodu. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Wypychanie dziecka masz na mysli figa naciskanie brzucha?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Ale obkupiłam się nawet. Kupiłam mężowi portfel, stwierdziłam że właściwie nic mu nie kupuję to niech zna moją dobroć
może się lepiej postara pod choinkę
jakieś słodycze dorzucimy i wystarczy. Jeszcze z bratem się spotkałam na kawie.

masakra..

Nie po to mnie od ok polowy ciazy prawy bok boli zebym cc miala 

Poza tym ja nawet tak wolałam, bo nie wyobrażam sobie biegać po gabinetach szczególnie w tym pierwszym dniu po porodzie.
Jedne z pierwszych miesiączek z podpaskami to była dla mnie trauma. Płakałam, że dlaczego jestem dziewczynką i dlaczego będę to tak miała jeszcze długi, długi czas... Aż zaczęłam używać tampony i jakoś przeszłam z tym do porządku dziennego. Ale te podpachy... Koszmar.
następna wizyta 14.12 dopiero

Wzięłam oba komplety 🤷
♀️❤️ Narzeczony pogoni mnie z torbami hehe
Mam bardzo agresywne dziecko 
mój w sumie może leżeć jak chce bo i tak będę miała cc 
️ Narzeczony pogoni mnie z torbami hehe

patrzyłam się