♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡ - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-02, 16:11   #1831
MadlenAdlen
Rozeznanie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Jeszcze mam do Was pytanie odnośnie dziecięcej garderoby, a dokładniej chodzi mi o pajace/śpiochy/cienkie kombinezony - zwał jak zwał. Czy lepsze są takie ze stópkami, czy takie bez i wtedy skarpetki do tego?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JA w większości kupowałam razem ze stopkami a takie na zaraz po urodzeniu to nawet z niedrapkami wszytymi, do rozmiaru 68 kupowałam ze stopkami, myśle ze takie sa wygodniejsze dla malucha ma w nich swobodę nawet spodenki tez kupowałam ze stopkami

A ja mam pytanie? Ile pampersow zabieracie dogodny do sZpitala dla maleństwa ?
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 16:17   #1832
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Jak to jest z ubrankami w rozmiarze 56? Faktycznie dzieci ekspresowo z nich wyrastają? Od razu kupywać 62? Kuzynka ciagle mi mówi, ze ona swojej małej kupuje o rozmiar wieksze. I mówi żebym nie brała 56 tylko od razu 62. Ale jak ja widzę te 62, to mam wrażenie, że mi się dziecko w tym utopi

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 16:22   #1833
novakia
Zakorzenienie

Czy tylko ja dzis jestem na posterunku?😁
Ja biorę paczke pampkow 22 szt.
Moj wcale szybko nie wyrósł z 56, ja kupuje na 56

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-12-02, 16:42   #1834
affairz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Ja mialam jednorazowe, moze i byly fizelinowe, w ksztalcie zwyklych majtek i byly ok. Jak zwykle w tych tematach- dla każdego dobre co innego. I mialam rozmiar 42 bo tz w nocy kupowal w aptece a jakas wredna baba chyba specjalnie mu dala za duze i byly wielkie wory, okropne. Potem mialam m i byly super

Chodziło o to, że flizelinowe zaparzają ranę , bo jest to nie oddychający materiał (może się to zdarzyć, ale nie musi , a jeśli już się na nie decydujemy to one początkowe są mega małe , później się rozciągają
Ale każdemu pasuje co innego, to prawda

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Czy tylko ja dzis jestem na posterunku?��
Ja biorę paczke pampkow 22 szt.
Moj wcale szybko nie wyrósł z 56, ja kupuje na 56

Jeśli chodzi o mnie to mam 56, a rozmiarów 62 po prostu więcej

Też biorę do szpitala ok 20 pampersów, mokre chusteczki , kilka wkładek do stanika , z 3 podkłady na łóżko , paczkę wielkich podpasek itp

Edytowane przez affairz
Czas edycji: 2017-12-02 o 16:47
affairz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 16:44   #1835
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez affairz Pokaż wiadomość

Dziewczyny z jaką częstotliwością ruszają wam się brzuszki ??

U mnie Miś najczęściej i najintensywniej rusza się jak leżę - w szczególności na prawym boku. W dzień jak np sporo chodzę, albo jak się umowie ze znajomymi i np siedzę, to raczej cisza.
Od wczoraj zastanawiam się czy mały się przypadkiem nie przekręcił (z główkowego...). Jakoś nagle wyskoczył mi brzuch j czuje ruchy po obu stronach brzucha. Wcześniej czułam głównie po lewej stronie.

Stary 2017-12-02, 16:49   #1836
LoveMessages
Zakorzenienie

Oh te ruchy to mnie stresują najbardziej z całej ciąży. Wczoraj ledwo co się ruszyła dziś już lepiej, ale strasznie to stresujące

Ja nie wiem kiedy się zabrać za wyprawke dla mnie. Czy styczeń nie będzie za późno?

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 16:52   #1837
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Oh te ruchy to mnie stresują najbardziej z całej ciąży. Wczoraj ledwo co się ruszyła dziś już lepiej, ale strasznie to stresujące

Ja nie wiem kiedy się zabrać za wyprawke dla mnie. Czy styczeń nie będzie za późno?

Wydaje mi się, że każda indywidualnie powinna podejść do tematu zakupów - w sensie kiedy wszystko skompletować. Ja bym chciała mieć już większość w grudniu. Na styczeń myślę żeby zostawić zakup fotelika i łóżeczka. Zawsze ze wszystkim zwlekam na ostatnią chwilę - w tym przypadku nie chciałabym, bo to różnie może być.

Stary 2017-12-02, 16:57   #1838
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że każda indywidualnie powinna podejść do tematu zakupów - w sensie kiedy wszystko skompletować. Ja bym chciała mieć już większość w grudniu. Na styczeń myślę żeby zostawić zakup fotelika i łóżeczka. Zawsze ze wszystkim zwlekam na ostatnią chwilę - w tym przypadku nie chciałabym, bo to różnie może być.

Prawda w styczniu już można rodzić.
Chociaż ja teraz bez kasy przy świętach

Stary 2017-12-02, 17:00   #1839
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Miś najczęściej i najintensywniej rusza się jak leżę - w szczególności na prawym boku. W dzień jak np sporo chodzę, albo jak się umowie ze znajomymi i np siedzę, to raczej cisza.
Od wczoraj zastanawiam się czy mały się przypadkiem nie przekręcił (z główkowego...). Jakoś nagle wyskoczył mi brzuch j czuje ruchy po obu stronach brzucha. Wcześniej czułam głównie po lewej stronie.

Wiesz co tez tak mialam ze czulam po obu stronach brzucha, z jednej jakby rece a z drugiej nogi, jakby lezal w poprzek. Ale lekarz powiedział ze jest glowkowo. Teraz czuje czasem az przy prawej pachwinie raczki a wyzej z boku nad pepkiem nogi. A z lewej to tez czuje ale może to lokcie?😁

Stary 2017-12-02, 17:00   #1840
affairz
Raczkowanie

Cytat:

Ja właśnie się zestresowałam, bo nie czułam ruchów małego od 3 w nocy do 15 , ale zjadłam słodkie naleśniki i na szczęście poczułam maluszka... Już myślałam , że będę do szpitala jechać, żeby zobaczyć czy wszystko dobrze.

Myślę, że styczeń powinien być ok na kompletowanie wyprawki dla siebie
Stary 2017-12-02, 17:04   #1841
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co tez tak mialam ze czulam po obu stronach brzucha, z jednej jakby rece a z drugiej nogi, jakby lezal w poprzek. Ale lekarz powiedział ze jest glowkowo. Teraz czuje czasem az przy prawej pachwinie raczki a wyzej z boku nad pepkiem nogi. A z lewej to tez czuje ale może to lokcie?

Ja nigdy nie wiem czy to noga czy ręka
Cytat:
Ja właśnie się zestresowałam, bo nie czułam ruchów małego od 3 w nocy do 15 , ale zjadłam słodkie naleśniki i na szczęście poczułam maluszka... Już myślałam , że będę do szpitala jechać, żeby zobaczyć czy wszystko dobrze.

Myślę, że styczeń powinien być ok na kompletowanie wyprawki dla siebie
Nic a nic nie czułaś? No ja też wczoraj już chciałam jechać ale od czasu do czasu coś tam czułam to sobie tłumaczyłam że śpi cały dzień. Ale moja ma takie dni leniwe i dni gdzie bryka sporo.

Stary 2017-12-02, 17:12   #1842
klaudetka
Wtajemniczenie

Dodam od sobie, że moja sie "budzi" jak wypijam coś zimnego też możecie spróbować
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 17:12   #1843
affairz
Raczkowanie

Cytat:
Ja nigdy nie wiem czy to noga czy rękaNic a nic nie czułaś? No ja też wczoraj już chciałam jechać ale od czasu do czasu coś tam czułam to sobie tłumaczyłam że śpi cały dzień. Ale moja ma takie dni leniwe i dni gdzie bryka sporo.

o 3 w nocy czułam kopniaka , później nic.. Też tłumaczyłam sobie , że maluch spał☠, ale dziś to już się mega się wystraszyłam ... Teraz kopie co jakiś czas
Stary 2017-12-02, 17:16   #1844
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Dodam od sobie, że moja sie "budzi" jak wypijam coś zimnego też możecie spróbować
Na moją w te dni nic raczej nie działa. Chociaż czasami coś poczuje i to mnie uspokaja.
Cytat:
o 3 w nocy czułam kopniaka , później nic.. Też tłumaczyłam sobie , że maluch spał, ale dziś to już się mega się wystraszyłam ... Teraz kopie co jakiś czas
Dzieci nasze śpią 15 godzin więc może jak znajdą wygodną pozycje to tak śpią i się nie ruszają. Nie wiem czy takie delikatne ruchy dłonią czujemy czy nie.

Stary 2017-12-02, 17:31   #1845
affairz
Raczkowanie

Cytat:
Na moją w te dni nic raczej nie działa. Chociaż czasami coś poczuje i to mnie uspokaja. Dzieci nasze śpią 15 godzin więc może jak znajdą wygodną pozycje to tak śpią i się nie ruszają. Nie wiem czy takie delikatne ruchy dłonią czujemy czy nie.

W środę mam wizytę u ginekologa więc zobaczymy co tam szkrab wyrabia
Stary 2017-12-02, 19:01   #1846
MadlenAdlen
Rozeznanie

Cytat:
W środę mam wizytę u ginekologa więc zobaczymy co tam szkrab wyrabia
U mnie Pan doktor wczoraj powiedział ze mały główka w dol ale tak sie kręci ze mam wrażenie ze po lewej ręce a po prawej nogi wiec nie wiem co tam sie dzieje :p

Laski rajstop szukam ! Na zimę, na wyjście, na swieta! No jestem załamana mam dość czarnych rajstop a do tej pory tylko takie udawało mi sie znaleźć ciążowe, a chciałabym jakieś fajne ażurowe albo w prążki takie typowo zimowe, szare np, albo cos we wzory brokatowe czy cos ? widziała z Was któraś gdzieś ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg D99942DB-AA32-4766-BF0A-537CAF5B8087.jpeg (24,2 KB, 40 załadowań)
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 19:12   #1847
affairz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadlenAdlen Pokaż wiadomość
U mnie Pan doktor wczoraj powiedział ze mały główka w dol ale tak sie kręci ze mam wrażenie ze po lewej ręce a po prawej nogi wiec nie wiem co tam sie dzieje :p

Laski rajstop szukam ! Na zimę, na wyjście, na swieta! No jestem załamana mam dość czarnych rajstop a do tej pory tylko takie udawało mi sie znaleźć ciążowe, a chciałabym jakieś fajne ażurowe albo w prążki takie typowo zimowe, szare np, albo cos we wzory brokatowe czy cos ? widziała z Was któraś gdzieś ?

A patrzyłaś w Gattcie lub Calzedonii ?
Stary 2017-12-02, 19:18   #1848
OtTakaJa
Zakorzenienie

Hej ledwo chodzę, cały dzień na nogach, w dodatku mąż kupił mi odkurzacz piorący i nie mogłam się oprzeć i prałam i prałam aż mnie brzuch rozbolał:/

Malpko - jak tam dzieci? Mam nadzieję, że już lepiej i Ciebie nie dopadło

Cytat:
A ja mam pytanie? Ile pampersow zabieracie dogodny do sZpitala dla maleństwa ?
Ja biorę tylko tę paczkę z rossmanna a resztę w razie potrzeby mąż będzie dowoził. Przez 3 lata nabrał wprawy w kupowaniu pampków

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Jak ci mleko nie kapie i nie przemaka biustonosz to nie trzeba nosić ale ja to miałam tak że tylko pomyślałam o dziecku to od razu mi kąpać mleko zaczynało

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Ja mam tak teraz, a ostatnio jak mały był chory i męczył się całą noc a ja nad nim siedziałam to miałam potop mleczny, ciekawe czy to przypadek

Cytat:
Dziewczyny jeśli chodzi o majtki, to na przykładzie siostry powiem, której po tygodniu w ogóle się rana nie goiła , bo miała flizelinowe , jednorazowe !! Nie polecam !!
Muszą być wielorazowe i nie z flizeliny (rana się zaparza) , lepiej kupić większe niż mniejsze i w kształcie bokserek , a nie zwykłych majtek to ważne
Z takich ciekawostek jeszcze to firma Bella podchodzi pod koncern testujący, ostatnio się dowiedziałam
Wkładki do stanika mam Jonsona

Dziewczyny z jaką częstotliwością ruszają wam się brzuszki ??
O matko, siostra hardcore'owa babka

U mnie dziś np mała cały dzień kimała w brzuchu ale ja cały dzień na nogach, więc trochę nie zwracałam uwagi a trochę ją bujało to spała. Teraz jak leżę to wypina się cała. Szczególnie aktywna jest późnym wieczorem.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 20:06   #1849
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
U mnie Pan doktor wczoraj powiedział ze mały główka w dol ale tak sie kręci ze mam wrażenie ze po lewej ręce a po prawej nogi wiec nie wiem co tam sie dzieje

Ja kupuje zwykle nie ciążowe tylko luzniejsze i noszę jest poniżej brzucha, też wygodne jest większy wybór

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 20:43   #1850
szwedka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to jest z ubrankami w rozmiarze 56? Faktycznie dzieci ekspresowo z nich wyrastają? Od razu kupywać 62? Kuzynka ciagle mi mówi, ze ona swojej małej kupuje o rozmiar wieksze. I mówi żebym nie brała 56 tylko od razu 62. Ale jak ja widzę te 62, to mam wrażenie, że mi się dziecko w tym utopi

Ja kupuje 56. Myślę ze ze 2 msc moze pochodzi. Chociaz niektore 62 są jak 56. Kazda firma szyje inaczej i bądz tu mądry. Do szpitala biorę rzeczy najmniejsze.
Wszystko zalezy jakie dziecko sie urodzi. Moja 1sza corka miala 49cm no to w 62 by sie topiła.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Myślę, ze trzeba byc juz w miarę spakowanym na miesiąc przed terminem. W koncu nigdy nie wiadomo co się wydarzy tfu tfu. A ciąża donoszona to aż 3tyg przed terminem - 37tydzien to juz trzeba byc w gotowosci

szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 20:52   #1851
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Jestem Januszem, tudzież Grażyną zakupów na aukcjach internetowych! Już 3 razy nie udało mi się kupić upatrzonych rzeczy

Stary 2017-12-02, 20:55   #1852
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zabieram się za to dopiero po świętach

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 20:57   #1853
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Ja zabieram się za to dopiero po świętach

Też tak myśle, w dwa dni paczka dojdzie

Stary 2017-12-02, 22:28   #1854
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Malpka, nie napisałam dzisiaj, bo mialam caly dzien zajęty i po prostu zapomniałam. Jutro napiszę i jak będę coś wiedzieć to wyślę Ci priva.

Co do ciuszków to córka urodziła się z wagą 3200, 53cm i zaczynałyśmy od 56. Zanim wyrosła to trochę minęło. Teraz też kupuję 56
Padam dzisiaj, to był długi dzień. Dobranoc

Stary 2017-12-02, 23:39   #1855
figa84
Zakorzenienie

Przeczytałam, ale nie wiem już kto co pisał.
56 mam 3 kpl do szpitala, resztę kupuje 62. Starsza w cześć 56 nie wchodziła od urodzenia, młodsza około 4 tygodnie. Szukam tylko szczupłych ubranek, rękawki najwyżej będę podwijać. W ogóle co dziecko to inne. Starsza na rok nosiła 86-92, młodsza zaraz będzie miała 2l i dorasta do 86. Także niby mam doświadczenie a nie mam pojęcia co kupować :p
Pampersy do szpitala biorę paczkę, w razie czego mąż dowiezie. Biorę jakieś dobrze mokre chusteczki, bo smolka to porażka w czyszczeniu:/
Podpaski/podkłady to kolejna rzecz, co nie wiem co robić... ze starsza krwawiłam 8 tygodni!!! Z czego około tygodnia używałam tych wielkich podkładów, a potem dużych podpasek. Z młodsza przy wyjściu ze szpitala założyłam normalna podpasek, a po 1,5 tygodnia w dzień wystarczały mi wkladki...
Tych z belli nie trawie :/ mam uraz do nich po pierwszej ciąży, to się wszędzie przesuwa... za drugim razem kupiłam droższe profilowane i to był strzał w 10. Tyle, ze po wcześniejszym doświadczeniu kupiłam ich tyle, ze starczylo mi i 2 koleżankom :p to samo z podkładami na łóżko:p
Co do wkładek do biustonosza, to mi najlepiej sprawdzały się bepanten mama (chyba agent to te same), bo są profilowane. Niestety muszę ich używać około roku nim stop i potem jeszcze na wyjścia, to biznes z nimi kiepski.... wiec mam tez wielorazowe, do prania, w których biegam po domu.
Co do wyprawek, to weźcie pod uwagę, ze w styczniu często sklepy robią renamenty i wysyłki mogą się troche opoznic.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Aaaa... co do tych wielkich podkładów, to w niektórych szpitalach gonią, żeby nie chodzić w majtkach :p tak czy siak, one są tak wielkie, ze da się :p
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:54   #1856
zVenus
Zakorzenienie

Ja biore pake wielkich podpasek i paczke podkladow. Po 1 porodzie te 3 dni w szpitalu tylko podklady a na wyjscie podpacha ta wielka...zobaczymy jak bedzie teraz. U nas nie pozwalaly zakladac majtek nawet siatkowych tylko podklad i wietrzyc pamiętam to chodzenie.pod prysznic na koniec korytarza! z zacisnietymi nogami zeby utrzymać podkład...
Ja wkladki laktacyjne nosiłam bo jednak czasem się lało ze mnie dość mocno.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:54   #1857
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
56 mam 3 kpl do szpitala, resztę kupuje 62. Starsza w cześć 56 nie wchodziła od urodzenia, młodsza około 4 tygodnie. Szukam tylko szczupłych ubranek, rękawki najwyżej będę podwijać. W ogóle co dziecko to inne. Starsza na rok nosiła 86-92, młodsza zaraz będzie miała 2l i dorasta do 86. Także niby mam doświadczenie a nie mam pojęcia co kupować
Pampersy do szpitala biorę paczkę, w razie czego mąż dowiezie. Biorę jakieś dobrze mokre chusteczki, bo smolka to porażka w czyszczeniu:/
Podpaski/podkłady to kolejna rzecz, co nie wiem co robić... ze starsza krwawiłam 8 tygodni!!! Z czego około tygodnia używałam tych wielkich podkładów, a potem dużych podpasek. Z młodsza przy wyjściu ze szpitala założyłam normalna podpasek, a po 1,5 tygodnia w dzień wystarczały mi wkladki...
Tych z belli nie trawie :/ mam uraz do nich po pierwszej ciąży, to się wszędzie przesuwa... za drugim razem kupiłam droższe profilowane i to był strzał w 10. Tyle, ze po wcześniejszym doświadczeniu kupiłam ich tyle, ze starczylo mi i 2 koleżankom to samo z podkładami na łóżko:p
Co do wkładek do biustonosza, to mi najlepiej sprawdzały się bepanten mama (chyba agent to te same), bo są profilowane. Niestety muszę ich używać około roku nim stop i potem jeszcze na wyjścia, to biznes z nimi kiepski.... wiec mam tez wielorazowe, do prania, w których biegam po domu.
Co do wyprawek, to weźcie pod uwagę, ze w styczniu często sklepy robią renamenty i wysyłki mogą się troche opoznic.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Aaaa... co do tych wielkich podkładów, to w niektórych szpitalach gonią, żeby nie chodzić w majtkach tak czy siak, one są tak wielkie, ze da się :p
Ja mam termin na koniec lutego, więc myślę, że nawet obsuwa w przesyłce nie sprawi mi wielkiej różnicy. A jeśli się coś wydarzy zawsze ktoś może kupić gdzieś na szybko w sklepie i przywiezc, więc nie panikuje jeszcze

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:56   #1858
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam termin na koniec lutego, więc myślę, że nawet obsuwa w przesyłce nie sprawi mi wielkiej różnicy. A jeśli się coś wydarzy zawsze ktoś może kupić gdzieś na szybko w sklepie i przywiezc, więc nie panikuje jeszcze

No właśnie zależy jak kto ma termin...ja mam nop poczatkek lutego więc spodziewam się ok. 20stycznia już wszystko może się zdarzyć. A biorąc pod uwagę jeszcze moje coraz słabsze samopoczucie to w sumie po świętach chcę już być gotowa...

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:59   #1859
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak samo, ale jakbym miała ma początek lutego to obsuwa kilku dni moglaby mnie stresować.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 00:18   #1860
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
56 mam 3 kpl do szpitala, resztę kupuje 62. Starsza w cześć 56 nie wchodziła od urodzenia, młodsza około 4 tygodnie. Szukam tylko szczupłych ubranek, rękawki najwyżej będę podwijać. W ogóle co dziecko to inne. Starsza na rok nosiła 86-92, młodsza zaraz będzie miała 2l i dorasta do 86. Także niby mam doświadczenie a nie mam pojęcia co kupować :p
Tych z belli nie trawie :/ mam uraz do nich po pierwszej ciąży, to się wszędzie przesuwa... za drugim razem kupiłam droższe profilowane i to był strzał w 10. Tyle, ze po wcześniejszym doświadczeniu kupiłam ich tyle, ze starczylo mi i 2 koleżankom :p to samo z podkładami na łóżko:p

Aaaa... co do tych wielkich podkładów, to w niektórych szpitalach gonią, żeby nie chodzić w majtkach :p tak czy siak, one są tak wielkie, ze da się :p

Pisząc o trzech kompletach do szpitala co masz na myśli pisząc komplet? To tez dla mnie zagadka jakie ubranka wziąć do szpitala 🤷☠♀️

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości