|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi mnie też teraz od razu brzuch "wyrzucilo". Na serio pod koniec 10tc juz nie bylo szans by ukryć... A z cora do 5mca praktycznie nic
![]() Wszystko jest rozciagniete po poprzedniej ciąży, u mnie różnica 3 lat miedzy dziecmi, a jedna znajoma położna, że mam wlasnie jeszcze rozciagniete wszystko, u ciebie mniejsza różnica wieku bedzie, to nie ma się co dziwić ![]() Choc pozniej ok 20tc ten brzuch jakby stanął na chwile w miejscu.. Nie rósł tak szybko.. Domii, ja nie daje cierpieć na drugi dzień. Boli? Trudno, trzeba zrobić to, to, to i tamto. Ja to nawet obiadu nie gotuje jak mam focha ![]() Teraz doczytalam w jakim jest stanie... Współczuję
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-12-02 o 23:19 |
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też żeby nie było - nie chlał tak co rusz, przy wyjsciach z kolegami zostawiał umiar w domu ![]() Hej, powoli! Naamarelle jest pierwsza w kolejce [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937362 1] niech się goni facet[/QUOTE]Mi kolo 20 tyg dopiero taki ptawdziwy ciążowy brzuch wyszedł czekałam na to jak na zbawienie Współczuję :/ strasznie niepoważny facet |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie chyba w tej ciąży przytyję więcej bo widzę już po udach, że się robią bardziej masywne 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Invi super ze mala grzeczna a teściowa widać że się odmienilo i dobrze Ja za Nem zawsze trzymam mocno kciuki!! I przeżywałam jej stratę. A ja dziś byłam na chwilę 3h mi zeszło wyjście 1 raz jako Matka do galerii i tak połowy nie zalatwilam bo dziś jakiś przed mikolajkowy szał był i galeria pękają w szwach ale byłam w Tkmaxx i dorwalam perełki dla małej czapusie i sliczny sliniaczek który będzie narazie do kąpieli myjka ![]() Powiem wam że dziwnie tak wyjść samej aż dzwoniła do M.po godzinie czy Oki u nich a tu super bo mała spala sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrób zdjęcie jemu i łazience, żeby miał na pamiątkę i pokazuj przed każdą kolejną imprezą chłopu i teściowej jak będzie broniła synusia. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
A jedną z rzeczy, z których się najbardziej cieszę teraz to żeee... Nogi mi przytyły
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przed porodem też myślałam, że nikogo nie chce w szpitalu, tylko M., a później dzwoniłam do mamy i koleżanki, żeby przyjechały, bo skisnę. ![]() Zrobiłam sobie hybrydę (przez ponad godzinę jedną rękę ). Mam jakiś zestaw, co kupiłam kiedyś na alliexpresie. Oczywiście narobiłam sobie mnóstwo baboli, ale będę ćwiczyć
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
|
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Malavi ale brzuszek 😍 Domii współczuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje Ci bardzo tych nerwow, nie powinnas sie tak stresowac, tym bardziej teraz a tesciowa jak zwykle... Najpierw broni synusia a teraz panika, zamiast Ci jakos pomoc zeby Cie odciazyc. Daj pozniej znac jak sytuacja 😘 mam nadzieje, ze maz zrozumie co narobil i zmadrzeje.Frey_ka pierwsze koty za ploty 😊 z kazdym razem coraz lepiej beda Ci wychodzic paznokcie 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2864 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ach, ja je zrobie teraz bo wolę mieć coś potwierdzone, a nie być zdrową i wydawac na zastrzyk i leki zapisane prewencyjnie A to badanie na tronbofilie to co pokazuje? Cytat:
A lodówka podobna do naszej też kupowaliśmy niedawno 2metrową samsunga i zastanawialismy się nad tą z dozownikiem, ale wyobrazilam sobie jak go czyścić z osadu albo jak go dzieci kiedyś urywają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
ja byłam teraz pierwszy raz w szpitalu (oprócz tego jak się urodziłam :P) kolacja po 1.5 dnia głowówki mi tak smakowała a tam zwykły chleb, szynka i sałata obiad też był zjadliwy. Nad rosołem, który miał taki rozmoczony makaron w sobie i nad inką miałam odruch wymiotny a tak w ogóle to by przeszło, dziewczyny porównywaly i mówiły, że kopernik to ma pyszne jedzenie. Warzyw i owoców mi najbardziej brakowało.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937092 1]Byliśmy dziś w ujastku na warsztatach i akurat przechodzili koło nas odwiedzający. Czujecie grupę 3 osób z balonami "it's a girl" naręczami różowych toreb prezentowych - już to widzę jak wrypali się radośnie na salę ... obiad by przynieśli Cały dzień dzisiaj na nogach byłam, jestem z siebie dumna [/QUOTE]Ja tam bym chciała żeby moją córę tak witali jeszcze za tą trójką powinna iść mama z obiadem właśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas teściową będzie trzeba stopować i ja wiem o tym doskonale. Na szczęście mam męża, który będzie pięknie stopował mamusię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Avina - w kolejnych ciążach jest możliwe
podobno macica pamięta i już jest rozciągnięta Wiec szybko idzie![]() Mialavi ![]() ❤️❤️ śliczny ale nie ukryjesz Hah 🤩A widzisz ! Skoro w 1 ciąży szybko było widać to się nie dziwie ze teraz szybciej kolejna z taka uroda ze nie musi długo czekać na brzusio ![]() ![]() ![]() ❤️❤️❤️![]() Panirumiankowa mi późno brzuch wyskoczył jesCze przyjdzie czas ze się zaokrąglasz A koleżance z kwietniowek to w ogóle wyskoczył brzuch dopiero w 5 miesiącu Blanka a badała Ci dotykając brzuch ? Bo to po prosu czuć ze to macica a nie tłuszczyk i wzdęcia (tzn No lekarz wyczuje , ja smaa czułam tylko jak się macica stawiała )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cocci czyżby Twoja teściowa była podobnym ziolkiem jak moja ? naszczescie mi się udało wypracować jakieś relacje ze sie nie wtrąca zobaczymy co będzie jak Sara będzie starsza i co by było jesli będę mieć syna (ona ma dwóch synów - Wiec No spec )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my juz w tym momencie wiemy dokładnie jaka nieprawidłowość zaszła w tej ciąży i ze nie jest to związane z naszymi genami. Ale wciąż nie wiem co zawinilo za pierwszym razem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Całe szczęście, że mój zazwyczaj zna swój umiar... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Ja mam takie grube uda, że chyba zacznę ćwiczyć skoro mają mi jeszcze bardziej przytyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
to taki zbędny gadżet dla mnie ;-) my i tak pijemy muszyniankę czy podobnie zmineralizowane i po nich osad zostaje, więc chciałam uniknąć szorowania :-DCytat:
byleby tylko leciał z jej ust słowotok. Jak się jej zwróci uwagę, walnie focha i jest spokój z telefonami itd na jakiś czas ![]() Cytat:
||||||
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki 😘
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Fiole, co do kariotypów to podałam dwie kwoty dlatego:1512286140883.jpg wiesz czym te badania się różnią? Niezależnie które się wykona informacja jest ta sama?
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jestem dumna! Nadrobiłam! Dziś jedziemy do teściów bo teściowa ma urodziny, przy okazji przyjechała Babcia, która ma imieniny. Jak tylko zapyta o prawnuka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. W sumie to wcale nie taki dobry... Ciezka noc za mna. Nie na moje nerwy takie sprawdzanie czy oddycha, czy pompe ma dobrze podpieta, budzenie i kontrolowanie poziomu cukru. Ojjj czekaja nas dlugie ciche dni, no i mam do pogadania z tesciowa. Wczoraj byla najmadrzejsza, jak zwracalam mezowi uwage i mowilam ze jedziemy to komentowala "niech sie napije, gdzie sie tak spieszysz" a wieczorem wyzywala go od najgorszych, wyla, trzesla sie i panikowala. Dorosla kobieta a rozumu zero...
|
|
|
#2874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e Czas edycji: 2017-12-03 o 09:13 |
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Domi musisz prześwięcić męża dziś on jest swiadom swojego wczorajszego stanu w ogóle?
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ostatecznie dobrze, że nic mu się nie stało wczoraj po tej ilości alko..
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sprawdzałam u nas w invimedzie i jest 350zł za kariotyp, nie jest podane skąd.
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Domi to predzej ja się spodziewalam, że moj chlop wroci w takim stanie. Chyba tego Brajana się wystraszyl ![]() Ale z teściową bym chyba tez pogadala, i chyba walnela wprost, ze wpedzi syna do grobu, najpierw mu kibicuje i trzyma jego str a potem lament, co to ma być... Jest winna nie mniej niż on.. Trzymaj się ![]() Co do tycia, z cora na tym etapie miałam ok 12-14 kg na +, teraz 8+. A tamta ciąża mniej widoczna To juz indywidualna sprawa, geny itp. Kuzynka przytyla 30 kg, tesciowa tak samo, ciężko jest mi sobie wyobrazić to, ale mialam znajomą ktora byla tak opuchnieta, ze ledwo jej oczy i nos bylo widac w 9mcu.. Więc może też miala ze 20kg na plusie przez to..
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jest problem z lozyskiem przez to.Profesor i moja gin mówiły, że koniecznie trzeba czekać minimum 3 miesiące ze staraniami, ale ja jestem mądrzejsza że niby wszystko musi się zregenerować, odbudować, dojść do siebie.. Jak byłam u innego lekarza z infekcja jakoś niedługo po zabiegu to normalnie na mnie krzyczał, chociaż słowem nie wspomniałam że zaraz chcemy się znowu starać trafiłam na jakiegoś strasznego chama w luxmedzie, ale nie mogłam czekać i wzięłam pierwszego lepszego.. Z tym czekaniem ileś miesięcy po zabiegu to chyba zależy od podejścia lekarza np moja gin twierdziła, że badań się nie robi, bo to się zdarza, jedno poronienie to może być przypadek, ale hormony muszą dojść do siebie, endometrium musi się ogarnąć itd, chociaż po zabiegu już wszystko było zagojone, to i tak czekać nie wiem na co ![]() A leki i zastrzyki to przez te mutacje - trombofilia może wystąpić z nimi w pakiecie, ale nie zawsze jest. Nawet jak mi kiedyś wyjdzie wszystko ok w tych badaniach, to przez geny muszę w każdej ciąży być na zastrzykach. Cytat:
miał pozwolenie od mamusi na picie to niech mamusia go ogarnia, a nie panikuje ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Jeszcze co do brzuchow.. Siostra Jak mnie teraz zobaczyła, to stwierdziła, że strasznie mnie wywaliło, ona taki brzuch miała w 8 miesiącu i niemożliwe, żeby mała była za mała, pewnie jednak mam cukrzycę i też się jakaś wielka urodzi, super
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

i dobrze 

Wspolczuje Ci bardzo tych nerwow, nie powinnas sie tak stresowac, tym bardziej teraz
a tesciowa jak zwykle... Najpierw broni synusia a teraz panika, zamiast Ci jakos pomoc zeby Cie odciazyc. Daj pozniej znac jak sytuacja 😘 mam nadzieje, ze maz zrozumie co narobil i zmadrzeje.

i listwy korkowej nad kafelki. 
Może być bez szafki
🤩

spec )
na zdanie ,,o mamy 10 tydzień" uśmiechnęłam się i powiedziałam ,,o raczej nie, tu pan ma wyniki histpat". To go wprowadziło w zamieszanie. Na końcu wizyty coś wspomniał o moim podejściu, że widać, że już lepiej sobie radzę z sytuacją i takie tam.

trafiłam na jakiegoś strasznego chama w luxmedzie, ale nie mogłam czekać i wzięłam pierwszego lepszego.. Z tym czekaniem ileś miesięcy po zabiegu to chyba zależy od podejścia lekarza
np moja gin twierdziła, że badań się nie robi, bo to się zdarza, jedno poronienie to może być przypadek, ale hormony muszą dojść do siebie, endometrium musi się ogarnąć itd, chociaż po zabiegu już wszystko było zagojone, to i tak czekać nie wiem na co