|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Dzień dobry 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umieram, gardło mi wysiadło i od rana nie mogłam nawet słowa powiedzieć. Muszę dzisiaj się troche podleczyć dopóki mąż w domu. Mogę dziś poleżakować i zamierzam korzystać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Asioka, zdrowka 😘
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Miałam straszny sen ale nawet nie wiem czy wam opowiadać.. W każdym razie dzisiaj obiad u teściów
I życzę każdej miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
ale mój na szczęście tylko mnie mocno kocha po alkoholu i sam za dużo wypić nie wypije bo poranki są za ostre po takim piciu i nauczył się,że nie warto.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
T. miala cukrzycę w ciąży, jakos w ogole pozno to i w ogóle i mąż ważył 4.5 kg! Rodzila normalnie. Ja bym uciekla ze szpitala chyba jakby mi powiedzieli teraz, że dziecko tyle waży
![]() Asioka zdrówka ![]() T. dzwonila i podrzuci nam za niedługo rosół i ciasto
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi włączył vivaldiego na 'niedzielne rozbudzenie', ale kurcze powiem Wam, ze vivaldi kojarzy mi sie z krakowskim menelstwem
niestety dlatego, że mieszkaliśmy kiedyś w samiutkim centrum w kamienicy i tam była taka patologia, że szok - libacje, bójki, awantury. Mieszkania z przydzialow socjalnych i te klimaty. Wytrzymalismy tam 2 miesiące, w tym miesiąc wypowiedzenia. No ale do sedna - jaka by nie była libacja czy awantura w sobotę wieczorem, to w niedziele rano vivaldi obowiązkowo leciał u tych ludzi na cały regulator
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie martwilam ze moje dziecko pojdzie w slady rodziny tzta i urodzi sie duze, mial zaledwie 2250 choc fakt faktem urodzil sie przed czasem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mala pod wieczor sporo plakala ale jak strzelila kupę tak sie uspokoila i spala ladnie. Ze mna spala, bo mnie tak te końcówki od supelkow przy szwach kuja, ze ruszyc sie nie moge bez lez w oczach. Już stwardnialy, przyschly i bardzo kuja drażnią. Ale aby do jutra do 14ej, zdejmie mi i licze juz na wieksza ulge i szybsze gojenie. Za bardzo starszaka pochwalilam, bo wczoraj jak lezelismy na lozku mala w srodku, Kuba sie bawil. I przyszedł nagle do nas, ladnie siedzi, niby glaska ja po glowce a za chwile bach uderzyl ja. Tz mowi, ze nie wolno, ze malutka dzidzia, jego siostrzyczka itp no to sie rozwyl i tyle z tego bylo. Ewidentnie zazdrosny byl, ze z nia lezymy. :/ Namarelle z tym oczyszczaniem to jeszcze cos tam leci ale malo. Na razie nosze duze wklady, w poniedziałek kupie duze zwykle podpaski. Co do złotych rad teściowa cos zawsze sie madrzyla ale potem widziala ze nie ruszaja mnie jej madrosci. I tez mi za bardzo syna przegrzewala. W sierpniu przykrywala jak spal w samym body a ja odkrywalam i tak w kolko..miala głupie tlumaczenie, ze niby od much go okrywa. To mogla tetra a nie kocem. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyleguje się w wyrku obecnie i muszę zagonić męża żeby mi herbatę zrobił 😀 muszę korzystać z tych chwil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do wagi dziecka, mój brat urodził się 3tyg przed terminem i ważył 3600, jakby się urodził w terminie, to by miał ponad 4kg. Ciocia urodziła dzieci 4400 i 4950. Żadna nie miała cukrzycy ciążowej ![]() Moj mąż i szwgierka mieli tak po 3400-3700 urodzeni w terminie więc kulturalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba urodził sie rowno w terminie, 3280. Ewa tydzień niecały wcześniej i 3460. U mnie najwięcej siostra ważyla, 3500, u tza tez max 3500 niecale bylo.
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą wagą to tak różnie, moja mama rodziła dzieci tak ponad 3 kg, tylko jeden brat się wyłamał i miał ponad 5 kg urodziła go sn nie muszę mówić jak to się dla niej skończyło.
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Głowa mnie boli, coś czuję gardło i nos zatkany. Wystarczyło tylko wrócić do pracy i znowu przeziębienie Piję teraz kawkę i zastanawiam się czy iść później na siłownię, bo ponad 2 tygodnie nie byłam Wczoraj po lampce wina kręciło mi się w głowie ![]() Byliśmy wczoraj w aldim. Przypomniałam sobie, że mam kupić jakieś mięso na rosół i zaczęłam tak przebierać te udka (a mięso leżało tak wysoko na takiej półce pod skosem). Nagle plastikowe zabezpieczenie z tej półki wyleciało. Wszystkie opakowania z mięsem zsunęły się na podłogę, a ja stałam na środku Mój maż wcześniej poszedł po inne rzeczy. Jak wrócił, to już stałam wśród tego mięsa, jego mina była bezcenna ![]() Co do wagi dzieci, to moja starsza siostra ważyła 4200, mama urodziła ją sn. Męczyła się ponad 12 godzin. Po tym porodzie miała taką traumę, że ja urodziłam się dopiero 6 lat później. Ważyłam 3750, ale poród trwał niedługo. Do szpitala trafiła po 6 rano, a ja byłam już o 8:30 na świecie ![]() asioka Zdrówka Ci życzę
Edytowane przez Avina Czas edycji: 2017-12-03 o 11:41 |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Ja urodziłam się z wagą 2300 choć urodziłam się 2 dni przed terminem. Łożysko się mamie odkleiało, właściwie ani jej ani mnie miało nie być ale na szczęście cesarka uratowała sytuacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Avina, zdrówka dla Ciebie 😘 Niezła akcja z mięsem 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Avina ale mialas przygode😁
Nie daj sie chorobie! Zdrowka zycze Invi chyba wszedzie tak jest na poczatku. Niby spoko, starsze rodzenstwo sie cieszy a jak tylko cos jest nie po mysli to wyzywa sie na mlodszym... Przyzwyczai sie i mu przejdzie zobaczysz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z zazdrości o mojego brata złamałam babci nos drzwiami
|
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Invi Kobuś ma prawo być zazdrosny, w końcu do tej pory był sam
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Domi wspolczuje sytuacji z mezem. Ja bym zrobila mu takie kazanie, zeby odechcialo mu sie pic alkoholu. Nieodpowiedzialny jest! Mialavi piekny brzuch! Powodzenia na chrzcinach ![]() Avina wyobrazilam sobie Ciebie jako "krolowa miesa" mi tez sie zdarza cos stracic z polek![]() Blanka kuchnia piekna! Ciasna, ale wlasna i o to chodzi ![]() Wczoraj poszlam spac z bolem glowy przed 21, a dzis maz obudzil mnie po 5tej na dodatek mam katar i zapchany nos.
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa sprzata lazienke po tym ochlejmordzie... Rano wstal i stwierdzil ze jest glupi, nie zaprzeczylam, a nawet dodalam ze to malo powiedziane. Takie kazanie rano dostal ze chodzi i sie podlizuje a ja traktuje go jak powietrze, zachowal sie nieodpowiedzialnie i musi poniesc kare. Glupio mu ze przez te nerwy wczorajsze boli mnie dzis brzuch, przepraszal. Niech sobie te przeprosiny gleboko w Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to szczęście że byłam najmłodsza 😝 Cytat:
Avina podrzuć rosołu. My mieliśmy w zeszłym tygodniu ale przy chorobie mi się go bardzo chce. Na jutro zaplanowałam zupę dyniową więc lipa z rosołu, nawet nie mam z czego zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

albo jest problem z lozyskiem przez to.
że niby wszystko musi się zregenerować, odbudować, dojść do siebie.. Jak byłam u innego lekarza z infekcja jakoś niedługo po zabiegu to normalnie na mnie krzyczał, chociaż słowem nie wspomniałam że zaraz chcemy się znowu starać
trafiłam na jakiegoś strasznego chama w luxmedzie, ale nie mogłam czekać i wzięłam pierwszego lepszego.. Z tym czekaniem ileś miesięcy po zabiegu to chyba zależy od podejścia lekarza
np moja gin twierdziła, że badań się nie robi, bo to się zdarza, jedno poronienie to może być przypadek, ale hormony muszą dojść do siebie, endometrium musi się ogarnąć itd, chociaż po zabiegu już wszystko było zagojone, to i tak czekać nie wiem na co 

I życzę każdej miłego dnia
noe martw się na zapas, mnie ciągle też straszyli, szczególnie w poradni cukrzycowej.

niestety dlatego, że mieszkaliśmy kiedyś w samiutkim centrum w kamienicy i tam była taka patologia, że szok - libacje, bójki, awantury. Mieszkania z przydzialow socjalnych i te klimaty. Wytrzymalismy tam 2 miesiące, w tym miesiąc wypowiedzenia. No ale do sedna - jaka by nie była libacja czy awantura w sobotę wieczorem, to w niedziele rano vivaldi obowiązkowo leciał u tych ludzi na cały regulator 

Piję teraz kawkę i zastanawiam się czy iść później na siłownię, bo ponad 2 tygodnie nie byłam
Mój maż wcześniej poszedł po inne rzeczy. Jak wrócił, to już stałam wśród tego mięsa, jego mina była bezcenna 

na dodatek mam katar i zapchany nos.