Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-19, 17:33   #3511
kasik30
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Plameczko nie przejmuj się ludzkim gadaniem,,co ludzie powiedzą,, bo chodzi o Twoje zdrowie.A założe się o ciacho że będą mówić ale nasza Plameczka to laska ,taka szczuplutka i śliczna,prawdziwa kobietka z niej
Stary 2008-06-19, 17:43   #3512
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A faktycznie Wyslalam Tylko mnie nie pocieszaj, popracuje troche i to zmienie

Kurde dziewczyny siedze teraz sama w domu, zjadlam obiad, bo byla glodna i zaluje, ze zjadlam, bo dzisiaj byl wypad klasowy i zjadlam wtedy 2 batony, loda i pol pizzy. Przytulcie.. A na tych zdjeciach na nk jeszcze szczuplejsza bylam, a teraz to jestem nawet troche grubsza, widze po sobie, ze przytylam. I jeszcze to wesele, wstydze sie isc, bo kazdy powie z rodziny, ze `Oo.. najpierw schudla, a teraz jej sie przytylo`. Juz sie boje. I w ogole zaczelabym diete jutro, a tak to czekac do niedzieli przez to wesele. Dobra wiem, ze to tylko 2 dni, wytrzymam. I ciagle mam ochote na cos slodkiego, a tyle juz dzisiaj zjadlam. Normalnie narzekam jak babka pod kosciolem
E tam co to jest pizza i batoniki jeżeli były zjedzone na wycieczce.
A ludźmi się nie przejmuj chrzań ich bo to oni są tacy co muszą komentować innych a nie ty taka laska
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:49   #3513
plameczka
Wtajemniczenie

kasik i krytia dzieki Wam bardzooo Mam nadzieje, ze mnie nie obgadaja, wiem, ze sa grubsze ode mnie kuzynki, to moze i nie... Ale juz bym chciala diete rozpoczac a tu dupa, bo wesele

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:53   #3514
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Toffie jesteś bardzo chudziutka, dobrze, że zdecydowałaś się na to P

A u mnie już koniec redukcji. Na śniadanie wmusiłam w siebie grahamke z wiejskim i szczypiorkiem, jabłko i miske czereśni bo tak źle się czułam, że nawet ruszyć się nie mogłam. Później obiad- schabowy, ziemniaczki z odrobiną mleka, sałata ze śmietaną, a po nim brat kupił mi Tymbarka więc wypiłam. 250 ml. Jakąś 1h po zjadłam dwie miseczki czereśni o.O , a przed chwilą około 5 ciastek. I z chęcią zjadłabym jeszcze, bo głodna jestem no i wgl, ale boję się, że to będzie za dużo... Poza tym tato wczoraj do mnie się śmiał: " o jakie grubiutkie [] rączki i jak buźka się piknie zaokrągliła i nie widac kości, ojoj widzisz? teraz jesteś laska ." i coraz więcej osób mówi mi, że "buźka mi się zaokrągliła" ... powinnam traktować to jako komplement, noale wiadomo. Znów piszę jakieś całkiem bezsensowne rzeczy, ale cóż... Martwi mnie kwestia ciastek, - łakomczuch ze mnie : P Zważyłam się- co prawda po południu i po jedzeniu, ale waga nadal pokazuje 43 kg. Aż dziwne, bo przybyło mi 2 cm w udzie i ogólnie to trochę przytyłam...
Pozdrawiam i wieczorem postaram się odpowiedzieć na wasze posty, bo za chwilkę wybieram się na działkee ; P .

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:58   #3515
plameczka
Wtajemniczenie

Ewelka pamietaj waga to nie wyznacznik piekna. Bo jesli wazysz duzo za malo/duzo za duzo to wygladasz brzydziej. Teraz przytylas, bo wazylas za malo, czyli reasumujac.. wygladasz lepiej. Takze tata mowil 100% prawde

Stary 2008-06-19, 18:01   #3516
Gatha
Raczkowanie

GG do Gatha

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Toffie jesteś bardzo chudziutka, dobrze, że zdecydowałaś się na to P

A u mnie już koniec redukcji. Na śniadanie wmusiłam w siebie grahamke z wiejskim i szczypiorkiem, jabłko i miske czereśni bo tak źle się czułam, że nawet ruszyć się nie mogłam. Później obiad- schabowy, ziemniaczki z odrobiną mleka, sałata ze śmietaną, a po nim brat kupił mi Tymbarka więc wypiłam. 250 ml. Jakąś 1h po zjadłam dwie miseczki czereśni o.O , a przed chwilą około 5 ciastek. I z chęcią zjadłabym jeszcze, bo głodna jestem no i wgl, ale boję się, że to będzie za dużo... Poza tym tato wczoraj do mnie się śmiał: " o jakie grubiutkie [] rączki i jak buźka się piknie zaokrągliła i nie widac kości, ojoj widzisz? teraz jesteś laska ." i coraz więcej osób mówi mi, że "buźka mi się zaokrągliła" ... powinnam traktować to jako komplement, noale wiadomo. Znów piszę jakieś całkiem bezsensowne rzeczy, ale cóż... Martwi mnie kwestia ciastek, - łakomczuch ze mnie : P Zważyłam się- co prawda po południu i po jedzeniu, ale waga nadal pokazuje 43 kg. Aż dziwne, bo przybyło mi 2 cm w udzie i ogólnie to trochę przytyłam...
Pozdrawiam i wieczorem postaram się odpowiedzieć na wasze posty, bo za chwilkę wybieram się na działkee ; P .
Twój tata miał na pewno dobre intencje i chciał żeby te słowa były komplementem dla Ciebie przecież wiesz, 'że faceci to nie psy i na kości nie polecą'

A ciastkami się nie przejmuj Ja dzisiaj zjadłam 200 g chałwy tureckiej i 8 ciastek maślanych xD i wiesz co? nie przejmuje się już tym. Wkońcu każdemu się chwila przyjemności należy ^^ [u mnie to była akurat bardzo dłuuuuga chwila ;D ]
Gatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 18:06   #3517
EwelkaaS
Wtajemniczenie

U mnie dalej jest (chwila przyjemności) ale powiedziałam, żeby schowali przede mną te ciastka bo wszystkie zjem i napewno jeszcze jakieś wpadnie, znając mnie ^ .
A tato ? Wiem, że miał dobre intencje, cieszy się, że lepiej wyglądam
Trochę przytyłam. Ale ważę dalej za mało. Bo waga ani drgnęła w górę, poprostu zakryły mi się kości i mam policzki wreszcie xb .

Stary 2008-06-19, 18:08   #3518
kasik30
Raczkowanie

Toffiee dziękuję za zdjęcia,jesteś strasznie szczuplutka,musisz przejśc na P. Też miałam Cię za brunetkę
Obiecuję też powysyłać Wam zdjęcia,tylko muszę wziąść aparat od znajomej,bo pożyczyłam jej aby porobiła zdjęcia swojemu synkowi,po Niedzieli powysyłam Wam moje zdjęcia :/
Stary 2008-06-19, 18:14   #3519
201705250937
Konto usunięte

Na pewno przez ten avek I jeszcze to toffiee, kojarzy się z karmelem, a on jest bardziej ciemny niz jasny I jeszcze raz sorry za bałagan
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 18:20   #3520
kasik30
Raczkowanie

Gdybyś ty otworzyła moją szafę i zobaczyła mój bałagan,jestem dorosła a bałagan mam ojojoj
Kiedyś Mama powiedziała mi że zrobi zdjęcie mojej szafy i gdy będę mieć dzieci i będę wymagać od nich porządku to ona pokaże im tylko jedno zdjęcie
Stary 2008-06-19, 18:43   #3521
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Gdybyś ty otworzyła moją szafę i zobaczyła mój bałagan,jestem dorosła a bałagan mam ojojoj
Kiedyś Mama powiedziała mi że zrobi zdjęcie mojej szafy i gdy będę mieć dzieci i będę wymagać od nich porządku to ona pokaże im tylko jedno zdjęcie
Z tym, ze to pokój moich rodziców
Stary 2008-06-19, 19:11   #3522
Siris88
Rozeznanie

Cytat:

Kurde dziewczyny siedze teraz sama w domu, zjadlam obiad, bo byla glodna i zaluje, ze zjadlam, bo dzisiaj byl wypad klasowy i zjadlam wtedy 2 batony, loda i pol pizzy. Przytulcie.. A na tych zdjeciach na nk jeszcze szczuplejsza bylam, a teraz to jestem nawet troche grubsza, widze po sobie, ze przytylam. I jeszcze to wesele, wstydze sie isc, bo kazdy powie z rodziny, ze `Oo.. najpierw schudla, a teraz jej sie przytylo`. Juz sie boje. I w ogole zaczelabym diete jutro, a tak to czekac do niedzieli przez to wesele. Dobra wiem, ze to tylko 2 dni, wytrzymam. I ciagle mam ochote na cos slodkiego, a tyle juz dzisiaj zjadlam. Normalnie narzekam jak babka pod kosciolem
Plamka ty paskudo jedna! Jaki fałdek?! Jaka R!!! AAAAAA buuuuuu no łyyyy teraz to ja będę miała deprechę.
Fałdek dokładnie taki sam jak mój Z tymże ja to zaczynałam uważać już za śliczny kobiecy brzuszek, a teraz właśnie zaczynam myśleć o tym jak o brzydkim, paskudnym syfie, którego się muszę pozbyć.

ale po pierwsze to jesteś szczuplak a nie grubas. Nie powinnaś się redukować i nie musisz, masz śliczną sylwetkę o.
Musisz mieć śliczną, skoro taka jak moja :P
A ile masz wzrostu i ile ważysz?

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 19:14   #3523
kasik30
Raczkowanie

Plameczko poproszę o fotkę Adres mail :kasienka264@buziaczek.pl
Stary 2008-06-19, 19:17   #3524
plameczka
Wtajemniczenie

Moja mama tez mowi, ze jmam kobieca figure, wiec moze Wy macie racje, albo po prostu podoba nam sie co innego, nie wiem. A moja waga to 53/165, wiec wieksza od Twojej, ale i tak waga to nie jedyny wyznacznik, bo mozna wygladac calkowicie inaczej. Ale lipa, chyba jestem glupia i `zaburzona` z deka

Stary 2008-06-19, 19:36   #3525
kasik30
Raczkowanie

Plameczko jak tylko dorwę aparatPisałam wyżej
Jesteś śliczną ,szczupłą dziewczyną! No ja normalnie padłam,laseczka z Ciebie jest
A nie chce mi wyświetlić zdjęcia :/
Stary 2008-06-19, 19:46   #3526
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Basiu, wyglądasz aktualnie bosko! i mówię to z ręką na sercu...Bo 1 zdjęcie strasznie smutno i zdecydowanie za chudo...Nawet nie wiesz w jakim jestem szoku - to jest doskonaly przyklad że wyjscie z ed nie powoduje że będziemy mniej atrakcyjne, tylko wręcz przeciwnie

Toffiee, mogę zdjęcia? vixen2@tlen.pl

A ja własnie wróciłam z urzędu skarbowego w sprawie nadpłaty i wpadło ponad 100zł do kieszeni chyba sie wybiore na zakupy
wogóle to dziś miały być brzoskwinie w biedronce za 3,49 a nic takiego nie było i byłam taka zła , bo specjalnie wysiadlam z autobusu 2 przystanki wczesniej
Nooo a tak wogóle u mnieee nuudy....Juz mi sie przejadły te wakacja:P cały czas siedze w domu...Miałam się dzis opalać ale poleżałam 5 min i słonce zaszło....A nogi mam blade jak ściana...Jak ja wyjde na plaze czy gdziekolwiek ?!?:P
ojj, ja też jestem biała tzn opaliłam bardzo ręce, ramiona i dekolt, ale nogi i brzuch -->

a co poza tym u Ciebie??

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście kochane Dziękuję za troskę
Z moja siostrą już lepiej, dziś wraca do domu, także tylko jedną noc poleżała w szpitalu. Ale niestety nie wiadomo co jej jest Wczoraj w pracy zasłabła, mama po nią pojechała i zabrała ją na pogotowie. Tam akurat była przerwa (przerwa na pogotowiu, masakra!!!) to pojechały do szpitala. Podłączyli jej kroplówkę na wzmocnienie i mieli wypuścic, ale zatrzymali na noc. Wieczorem podali jeszcze jedną kroplówkę. Byłyśmy u niej wieczorkiem. Przeraził mnie ten szpital. Aż mnie dreszcze przeszły jak tam właziłam. Od czasu kiedy leżałam w psychiatryku omijałam szpitale szerokim łukiem, mam straszny uraz po tamtym pobycie.

Strsznie mnie martwi to co się dzieje z moją siostrą. Jak już kiedyś pisałam strasznie zaczęła chudnąc, pomiom że je naprawdę dużo. Kiedyś po takim jedzeniu od razu tyła, a teraz po prostu chudnie w oczach. Wszyscy byli pewni, że to od tarczycy, bo leczy się już od lat. Poszła na badania i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Lekarze nie wiedzą co jej jest i tak ją rzucają od jednego do drugiego. Psychiatra twierdzi, że może to byc nerwica. Ale pewności nie ma.
Ania się martwi, rodzice się martwia, ja się martwię i kompletnie nie wiemy co dalej robic możliwe, że to nerwica, ale ma jeszcze jakieś inne objawy? któraś z dziewczyn powiedziała, że moze to pasożyt. Może rzeczywiście??

A ja czuje się dziś fatalnie. Dziś ten cholerny "czwart dzień" do którego się przyzwyczajam. Poza tym psychicznie jest coraz gorzej. Tak sobię myślę, czy to przypadkiem nie chodzi o leki? Może jeszcze nie jest ze mna na tyle dobrze żeby po raz kolejny zmniejszac dawkę? Może powinnam zostac przy dawce co trzy dni? Będę musiała skontaktowac się z moją psychiatrą. Bo naprawdę czuję się okropnie. Od rana chodze i płaczę. Czuję, że jest coraz gorzej. Złe mysli mnie ograniają. Siedzę sama w domu, bo mama pojechała do szpitala po Anię, długo nie wracają, a ja czuję, że nie mogę siedziec teraz tu sama. Rety jakie to wszystko poj***ne!!
kochana możliwe, że ten pogarszający się stan psychiczy to efekt odstawiania leków wytrzymaj jeszcze trochę i na pewno będzie coraz lepiej

pisałaś to dość dawno, co teraz u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Leżę plackiem, ryczę, słucham nastrojowych piosenek...
Straciłam wiarę w lepsze życie. Dziś zdała koleżanka. Poszła dla żartu po dwóch tygodniach nauki i trafiła trzy prymitywne pytania...i tak się zdaje u nas egzaminy...czym większy jajcarz i debil tym większe szanse... życie jest niesprawiedliwe :/
Kuję od 8tygodni. Jeszcze niecałe dwa...nawet jeśli zdam będę miała 3dni wolnego i potem 3tygodnie praktyk 12h dziennie...jeśli nie zdam to znaczy, że nie będę miała wakacji w ogóle, bo zaraz po praktykach zacznę kuć do wrześniowego terminu, jeśli zdam to mam 5dni wolnego...tracę wiarę w sens tego życia. Nie mam już sił psychicznie się z tym wszystkim bić. Monotonnie patrzę w książki, myśli mi uciekają a ja pracuę czym dalej tym mniej efektywnie.
Babcia dostała ciężkie depresje. Całymi dniami patrzy tępo z okna, nie widzi sensu życia. Jedyne o czym gada to śmierć. I czeka... a korzysta z pomocy jakiegoś lekarza?
Ja zamiast trzymać wagę nadal tyję. Nie mam głowy do tego by kontrolować jedzenie. Zaczyna mi być obojętnym co w siebie wpycham. Cały dzień na suchym chlebie, wieczorem podjadam cukier w kostkach, pomiędzy kawa i napoje energizujące. Wyglądam jak cień człowieka. Twarz i ciało w strupach, bo kiedy się uczę to drapię, odrośnięte włosy, szara i przesuszona skóra...
Przepraszam, po prostu mi tak podle...nie wiem gdzie już szukać motywacji i sił do tego by dalej w tym wszystkim trwać. nie wiem gdzie szukać pozytywów i sił by zdać. By dalej iść...
rozumiem Cię ale jak już zaliczysz te egzaminy - wakacje! na pewno zdasz, Słonko bądź silna!

Cytat:

mogę też zdjeciaaaa? neska_gold@poczta.fm

ooj, na wypadach klasowych zawsze się tak je! pamiętam jak przed ed poszłyśmy z dziewczynami uczcić koniec roku poszłyśmy do Maca i każda z nas zjadła (doskonale pamiętam!) po trzy (!!!!!!!!!!) cheeseburgery i Mcflurry chwilę posiedziałyśmy, bo nie mogłyśmy się ruszyć, śmiałyśmy się same z siebie i poszłyśmy pełne życia połazić po ryku i porobić sobie zdjęcia a o jedzeniu zapomniałyśmy po kilku minutach ...

achhh, wspaniałe czasy...

ja jestem chora i głupia zjadłam loddaaa, Boże - trzeba być mną. poza tym nie mam kompletnie apetytu i jem bo muszę przez co nękają mnie wyrzuty sumienia. bllleeee...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 19:48   #3527
plameczka
Wtajemniczenie

kasik aha, nie doczytalam

wyslalam jeszcze raz maila.

iza chwilka, juz wysylam

Stary 2008-06-19, 19:56   #3528
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Z moja siostrą już lepiej, dziś wraca do domu, także tylko jedną noc poleżała w szpitalu. Ale niestety nie wiadomo co jej jest Wczoraj w pracy zasłabła, mama po nią pojechała i zabrała ją na pogotowie. Tam akurat była przerwa (przerwa na pogotowiu, masakra!!!) to pojechały do szpitala. Podłączyli jej kroplówkę na wzmocnienie i mieli wypuścic, ale zatrzymali na noc. Wieczorem podali jeszcze jedną kroplówkę. Byłyśmy u niej wieczorkiem. Przeraził mnie ten szpital. Aż mnie dreszcze przeszły jak tam właziłam. Od czasu kiedy leżałam w psychiatryku omijałam szpitale szerokim łukiem, mam straszny uraz po tamtym pobycie.

Strsznie mnie martwi to co się dzieje z moją siostrą. Jak już kiedyś pisałam strasznie zaczęła chudnąc, pomiom że je naprawdę dużo. Kiedyś po takim jedzeniu od razu tyła, a teraz po prostu chudnie w oczach. Wszyscy byli pewni, że to od tarczycy, bo leczy się już od lat. Poszła na badania i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Lekarze nie wiedzą co jej jest i tak ją rzucają od jednego do drugiego. Psychiatra twierdzi, że może to byc nerwica. Ale pewności nie ma.
Ania się martwi, rodzice się martwia, ja się martwię i kompletnie nie wiemy co dalej robic

A ja czuje się dziś fatalnie. Dziś ten cholerny "czwart dzień" do którego się przyzwyczajam. Poza tym psychicznie jest coraz gorzej. Tak sobię myślę, czy to przypadkiem nie chodzi o leki? Może jeszcze nie jest ze mna na tyle dobrze żeby po raz kolejny zmniejszac dawkę? Może powinnam zostac przy dawce co trzy dni? Będę musiała skontaktowac się z moją psychiatrą. Bo naprawdę czuję się okropnie. Od rana chodze i płaczę. Czuję, że jest coraz gorzej. Złe mysli mnie ograniają. Siedzę sama w domu, bo mama pojechała do szpitala po Anię, długo nie wracają, a ja czuję, że nie mogę siedziec teraz tu sama. Rety jakie to wszystko poj***ne!!
Agatko. Tak mi żal Ani, od początku jak o niej pisałaś często o niej myślałam, sama miałam trochę podobnie... Mam nadzieję, że lekarze szybko odkryją, co jej dolega i podejmą odpowiednie leczenie.
A Ty udaj się do psychiatry, nie męcz się. Oby te złe chwile minęły szybciutko.

Cytat:

Tak jak pisały dziewczyny, nie przejmuj się gadaniem ludzkim, często wynikającym z zazdrości. Wyślesz mi też fotkę? : niewyspanah@wp.pl

Wiosenko - to ból gardła?? Czasem lody w sumie pomagają. ;] Nie lubię stanu braku apetytu, ale nie miej wyrzutów sumienia, że coś wtedy zjesz, przecież potrzebujesz mieć siły, żeby szybciej wrócić do zdrówka.
Stary 2008-06-19, 19:57   #3529
kasik30
Raczkowanie

Plameczko to co ty opisujesz jako fałdkę którą trzeba zniszczyć to jest kochana normalny kobiecy brzuszek!!!!Jesteś szczuplutka ale masz figure normalnej kobiety.
Ja mam taki sam brzuszek,wiesz co chętnie bym Ci
Plameczko
Stary 2008-06-19, 20:00   #3530
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Ja tam też jestem blada :P
I nie mam perspektyw na opalenie się, bo boję się słońca. Będziemy świecić ktoś jeszcze pomyśli że napromieniowane jesteśmy albo co

A ja złożyłam dzisiaj indeks (jes jes jes!) i mam oficjalnie wakacje.
Zaraz robię obiad i zaczynam odgruzowywać zawalone podczas sesji mieszkanie
A mam nową fotkę mojego ryjka :P Chcecie?
chcę, vixen2@tlen.pl

Cytat:
Z moja siostrą już lepiej, dziś wraca do domu, także tylko jedną noc poleżała w szpitalu. Ale niestety nie wiadomo co jej jest Agatko, pisz koniecznie jak się czuje siostra, to okropne, że lekarze mają problemy z diagnoząwydaje mi się że gdyby była to cukrzyca czy inna popularna choroba to szybko by zdiagnozowali...Miejmy nadzieję, że badania dadzą odp na dolegliwości Twojej siostry...A tymczasem ściskam mocno i pozdrowienia dla siostry

ehh możliwe, że tak się czujesz bo teraz masz sporo problemów...prz ede wszystkim troska o siostrę...choć kontakt z psychiatrą chyba faktycznie będzie najlepszym rozwiązaniem...

Cytat:
Bede sie odchudzala, chcialabym schudnac jakies 5 kg do konca lipca, wiec to nie jest nie wiadomo jaki wysillek Zaczne od niedzieli, bo nie chce zaczynac teraz przed samym ślubem kuzynki, ktory jest w sobote. Obiecalam sobie, ze na pewno nie bedzie to źle wpływalo na moje zycie, nie bede sie glodzila, wlacze moja dawna silna wole i dam rade. Bez zlych humorow i napadow oraz bez glodzenia. Przeciez odchudzanie tez jest dla ludzi. A pozniej stopniowo wyjde z diety i bede jadla tak, jak teraz. Przekonalam sie, ze umiem jesc jak normalny czlowiek dzieki izie I obiecuje Wam, ze nie bede Wam tu marudzila i narzekala na temat diety, bo wiem, ze radzicie inaczej, a licze sie z Waszymi słowami, lecz jednak zrobie to, co mi podpowiada sumienie. Pozdrawiam byle rozsądnie Plameczko

siris zrobilam fotki mojego fałdka, zaraz Ci wysle na maila, to sie przekonasz
Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet nie wiecie jak mi pomogly wasze slowa Przeciez nie bede siedziala w domu przez wakacje z powodu jedzenia/A moze akurat to bedzie taki przelomowy moment kiedy juz zapomne o BTW i zaczne sie cieszyc jedzeniem na nowo. Jak kiedys...
A tak pozatym to nie mam zamiaru sie opychac chipsami i czekoladami suuper, mądra decyzja!

Bbasiulka
: Ty nadal jestes na P tak? Na 1 zdjeciu wygladasz okropnie chudo. Na drugim tez/. Ładna z Ciebie dziewczyna , tylko czemu tak wychudzona?
za P
Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
A nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie ciebie jako brunetke może to przez ten avek? Miałam pisać to samo! też byłam zdziwiona ujrzawszy prześliczną blondyneczkę

Plameczka widze że przeszłaś na R ale hmm trudno tylko iwesz ani nie przesadźani nie głoź się!!!! A jeśli moge to też chętnie bym zobaczyła to zdjęcie żeby ci wybićz głowy ten fałdek.
Enex, podziwiam Cię za wytrwałość w nauce...Tylko pamiętaj o swoim zdrowiu, Wiem, że to głupio brzmi widząc ile się uczysz, ale może znajdz trochę czasu na relaks? może wtedy będzie Ci łatwiej? szczególnie że pisałaś , że niektórzy przychodzą znacznie mniej przygotowani a zdają...Cóż Ci po tej nauce jak po skończeniu studiów nie będziesz mogła zrobić z niej użytku bo się wypalisz?

Toffiee, już 2 raz wchodzę na swoją skrzynkę, żeby obejrzeć Twoje zdjęcia i normalnie prześliczna z Ciebie dziołcha...porządne P i świat twój

A ja się nudzę....Rannyyy....Wogól e to moi rodzice wyjechali na tydzień i chciałam w tym czasie podszkolić swoje "zdolności" kulinarskie, a przyjechała dziewczyna brata i zrobiła tyle jedzenia na obiad że chyba będziemy to jeść aż do powrotu moich rodzicieli..... i z planów nici...i zła trochę jestem, bo trzeba to zjeść bo się zepsuje cHYBA nigdy nie nauczę się gotować bo nie cierpie jak ktoś mi patrzy na ręce
A jutro chyba się wybiore na zakupu bo mam czerwoną torebkę i muszę sobie kupić do niej buty,.... i myśle nad czarnymi a czerwonymi....czarne bardziej uniwersalne... choć czerwone...
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 20:00   #3531
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość

Wiosenko - to ból gardła?? Czasem lody w sumie pomagają. ;] Nie lubię stanu braku apetytu, ale nie miej wyrzutów sumienia, że coś wtedy zjesz, przecież potrzebujesz mieć siły, żeby szybciej wrócić do zdrówka.
tak właśnie sobie to tłumaczę to nie tylko ból gardła, ale też lekka gorączka, ból głowy, katar, powiększone bardzo węzły chłonneeee... bllleee

a co u Ciebie?

vixeen - czerwone mmm ale ja bym się chyba trochę bała :d choć nie! mam czerwony płaszczyk!

Stary 2008-06-19, 20:05   #3532
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
tak właśnie sobie to tłumaczę to nie tylko ból gardła, ale też lekka gorączka, ból głowy, katar, powiększone bardzo węzły chłonneeee... bllleee

a co u Ciebie?
Ojej, niedobrze. Trzymaj się cieplutko, a jeść trzeba tym bardziej.

U mnie w miarę, dziękuję. Dzień upływa pod znakiem prawa administracyjnego. ;| Ale nie jest źle, byłam też z siostrą na jej zakończeniu gimnazjum (ale byłam z niej dumna - ma najwyższą średnią w klasie i jest laureatką olimpiady biologicznej ^^), na spacerku, podjadłam sobie :P jest OK.
Stary 2008-06-19, 20:18   #3533
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny byłam dziś u psychiatry. Okazało się, że nie mam borderline - tam są okaleczenia, próby samobójcze, szały. Choruję na chorbę afektywną dwubiegunową - z drobnymi dodatkami. Gadałam z nią odnośnie any i potwierdziła mi, że jestem ED-kową. Powiedziała też, że jeśli nie utyję czeka mnie szpital. Mówiłam też o słabym apetycie. Kazała przytyć - u mnie 14 kg. Po za tym zamiast wody mam pić soczki dla dzieci - kubusie, bobofruty etc. Dała mi receptę na lek, który działa nie tylko antydepresyjnie, ale też mocno pobudza apetyt. Niestety gdzieś mi ona zagineła. Mama jutro załatwi mi nową. Pani Dorota mówi, że nie mam typowej anoreksji (dążenie do chudego ciała to nie mój cel), ale mam parę objawów, min. to że boję się utyć. Na następnej wizycie (wrzesień) czeka na mnie waga- byle coś więcej pokazała.
Pozdrawiam Werka
Stary 2008-06-19, 20:19   #3534
Siris88
Rozeznanie

Plameczka - mój chłopak powiedział, że masz ładną pupę

Stary 2008-06-19, 20:26   #3535
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Plameczka - mój chłopak powiedział, że masz ładną pupę
Siris, ajk Ty coś powiesz jesteś taka kochana

to może ja też Ci wyślę moje zdjęcia to coś o mnie miłego powie (choćby z grzeczności) ?

Stary 2008-06-19, 20:56   #3536
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Siris, ajk Ty coś powiesz jesteś taka kochana

to może ja też Ci wyślę moje zdjęcia to coś o mnie miłego powie (choćby z grzeczności) ?
no jasne, wysyłaj

Stary 2008-06-19, 20:58   #3537
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Plameczko poproszę o fotki ; )
ewelcia48@onet.eu

Siris
- a o mnie ? a o mnie ? hahah, żart taki

Stary 2008-06-19, 21:00   #3538
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dziś u psychiatry. Okazało się, że nie mam borderline - tam są okaleczenia, próby samobójcze, szały. Choruję na chorbę afektywną dwubiegunową - z drobnymi dodatkami. Gadałam z nią odnośnie any i potwierdziła mi, że jestem ED-kową. Powiedziała też, że jeśli nie utyję czeka mnie szpital. Mówiłam też o słabym apetycie. Kazała przytyć - u mnie 14 kg. Po za tym zamiast wody mam pić soczki dla dzieci - kubusie, bobofruty etc. Dała mi receptę na lek, który działa nie tylko antydepresyjnie, ale też mocno pobudza apetyt. Niestety gdzieś mi ona zagineła. Mama jutro załatwi mi nową. Pani Dorota mówi, że nie mam typowej anoreksji (dążenie do chudego ciała to nie mój cel), ale mam parę objawów, min. to że boję się utyć. Na następnej wizycie (wrzesień) czeka na mnie waga- byle coś więcej pokazała.
Pozdrawiam Werka
no to dobrze, że coś masz zdiagnozowane już Teraz to już tylko do przodu. O wiele łatwiej jak się wie o co chodzi, prawda?

Stary 2008-06-19, 21:03   #3539
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
chcę, vixen2@tlen.pl

Toffiee, już 2 raz wchodzę na swoją skrzynkę, żeby obejrzeć Twoje zdjęcia i normalnie prześliczna z Ciebie dziołcha...porządne P i świat twój

A ja się nudzę....Rannyyy....Wogól e to moi rodzice wyjechali na tydzień i chciałam w tym czasie podszkolić swoje "zdolności" kulinarskie, a przyjechała dziewczyna brata i zrobiła tyle jedzenia na obiad że chyba będziemy to jeść aż do powrotu moich rodzicieli..... i z planów nici...i zła trochę jestem, bo trzeba to zjeść bo się zepsuje cHYBA nigdy nie nauczę się gotować bo nie cierpie jak ktoś mi patrzy na ręce
A jutro chyba się wybiore na zakupu bo mam czerwoną torebkę i muszę sobie kupić do niej buty,.... i myśle nad czarnymi a czerwonymi....czarne bardziej uniwersalne... choć czerwone...
Wzę tylko 4 kg mniej od Ciebie A bardzo dziekuję, naprawde bardzo mi miło. A czerwone, to taka zgaszona czerwien czy taka oczo***na?

Cytat:
no jasne, wysyłaj
Nie pytam co o mnie mógl powiedziec Twój TZ
Stary 2008-06-19, 21:03   #3540
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Plameczko poproszę o fotki ; )
ewelcia48@onet.eu

Siris
- a o mnie ? a o mnie ? hahah, żart taki
że masz na każdym zdjęciu przechyloną głowę i zastanawiał się dlaczego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości