|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Ja szczęśliwa, ale te wymioty mnie rozkładają na łopatki. Uśmiech i radość mam około południa jak już minie
![]() Domima, współczuję i życzę, aby jak najszybciej te cierpienia odeszły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3002 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Domima biedaku...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Mam tak samo! Szczególnie w drugi trymestrze a jak już mdłości mi odpuściły każdy pyta a ja czuje się ok i lekkie zdziwko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z objawów mam bóle pleców i brzucha, oraz dziwny posmak w ustach żadnej magii na razie nie czuję.
|
|
#3006 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nikt poza najbliższą rodziną nie wie, więc pytania od bliskich spoko 🙂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się w 16tym tc W piątek wizyta u gin..już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę bąbelka ![]() I czekam z niecierpliwością na ruchy dzidzi..tymbardziej że to druga ciąża i jest szansa że poczuje je wcześniej niż w pierwszej ( 19tc). Mój synek się rozchorował i siedzę z nim w domu..w niedzielę już był marudny..a od wczoraj gorączka bez żadnych innych objawów..mam nadzieję że nic poważniejszego z tego się nie rozwinie..lekarz nas odesłał z kwitkiem..mamy zbijac temperature a jakby coś więcej się działo to przyjść jeszcze raz ..Super.. Domima biedaku..oby wreszcie odpuściły Ci te bóle i dolegliwości.. lepiej jechać do szpitala..będziesz spokojniejsza..
Aleksander 24.04.2015 ![]() Edytowane przez Edzik_87 Czas edycji: 2017-12-05 o 09:45 |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie raz taki dalszy kolega z pracy pytał dociekliwie jak się czuję, a mnie akurat po drodze do pracy tak zemdliło, że rzygałam w parku
nie wiem czy miałam mu to opowiedzieć ? Powiedziałam tylko, że źle i tyle.
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik
Zdrówka dla synka, oby choróbsko sobie poszło. Może niektórzy są żądni takich przygód Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-05 o 09:46 |
|
|
|
#3011 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uciskają mnie na pęcherz,ze non stop w wc najlepiej,a w drugiej ciąży jeszcze mnie przyduszał syn, ze nie mogłam oddychać ![]() i ja ![]() Cytat:
Co mogę doradzić to bardzo dużo wody żeby tam płukało, bo mi się zaraz zapalenie dróg moczowych zrobiło i żurawinę suszoną można jeść
|
||
|
|
|
#3013 |
|
Konto usunięte
|
Jeju Domima to niedobrze ... przytulam Cię wirtualnie i mam nadzieję, że jak najszybciej się uda przejść ten atak.
U mnie magii brak - jestem rozlazłym kapciem kanapowym niby jest coraz lepiej, ale np. wczoraj do godziny 14 zwijałam się z bólu taki mi jelita wykręcało Niestety siedzenie w domu pogłębia problem, ja jestem tak skonstruowana, że jak muszę wstać rano i zrobić to, to i to i jakoś dać radę to organizm się mobilizuje, a jak mogę się poroztkliwiać to będę ... |
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
A z drugiej strony, co w tym magicznego?
Nie zrozumcie mnie źle, jestem najszczęśliwsza na świecie, ale stan sam w sobie, moim zdaniem ma niewiele wspólnego z magią ![]() Rzyganie, hemoroidy, bóle pleców, spuchnięte kostki, bolące cycki, Bożenowe śluzy juhuuuuuu To raczej ten fakt, ta myśl w głowie, że nosi się w sobie dziecko jest magiczny, chyba dlatego, że jakiś taki.. niezrozumiały. Ja to nadal nie ogarniam, że jak to, że jeden seks, zaraz dwie kreski, jakieś coś, co ma parę milimetrów w brzuchu, za chwilę bije serce, które pojawia się z nikąd, za chwilę rączki, nóżki, kopniaki, z paru milimetrów robi się 30 cm a potem coraz więcej, kosmos |
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozumiem to doskonale ![]() cały czas rzygam jak kot, i myślę, że to pierwsza rzecz, jaką każdy chce wiedzieć ![]() albo ze szczegółami opowieści o moim krwiaku, krwawieniach, bólach. Top temat :P U mnie na razie wie rodzina, przyjaciółki i w pracy (bo poszłam na l4, a nie chciałam, żeby krzywo patrzyły, bo mamy bardzo bliskie kontakty). Reszta świata nie wie, brzucha nie widać za mocno, więc nie pytają ![]() w pierwszej ciąży też nie wiedziałam, co odpowiadać... |
|
|
|
|
#3016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Trzymam kciuki za wizyty domima zet jedz na ip,takie meczenie sie nikomu nie sluzy,ani Tobie ani dzidzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pytan obcych jak sie czuje to jakoos mi dziwnie jak slysze taki tekst,ktos mnie widzi raz na tzw ruski rok i nagle go interesuje moje zdrowie?choc zaraz po pytaniu o samopoczucie jest pytanie co bedzie?(chodzi o plec)wiec to pierwsze to chyba taki wstep do wścibstwa poprostu ale juz im wszystkim mowie albo nastepnym razem powiem ze pewna nie jestem ale z tego co lekarz mowi to urodze poprostu dziecko
|
|||
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to szczęście, że L4 do dwóch szkół zawozi mąż, a pozostałe koleżanka z pracy. Mąż jej przekazuje. Akurat ona jest spoko. Nie ma więc zbędnych pytań tylko pozdrowienia dla mnie.
Quazsew Ja Ciebie rozumiem, bo u nas po ponad 3 latach oczekiwania urodzi się maleństwo, a 3 tygodnie później 4 rocznica ślubu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-05 o 10:12 |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
to dzisiaj chyba DDD?
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
z jednej strony ja też już chciała być "po ciąży", ale boję się organizacji z dwójką dzieci... trzęsę portkami na myśl pierwszych tygodni
dla mnie był to bardzo ciężki czas za pierwszym razem i boję się powtórki. Magia ciąży to po raz drugi u mnie wymioty, bóle kręgosłupa, omdlenia, krwawienia, tym razem wielki krwiak, milion wizyt u lekarza... po pierwszym trymestrze miałam już całkiem spory album "fotek usg", co szczerze mnie nie cieszyło, bo zazwyczaj wiązało się to z krwawieniami. Cieszę się z ciąży, z tego, że będziemy mieć kolejne dziecko. Obydwoje są zaplanowani. Ale przyznam, że liczyłam na trochę lżejszą ciążę niż za pierwszym razem... jest gorzej. Cały czas mam nadzieję, że będzie lepiej obudzę się pewnego dnia i poczuję tę magię < i żadnych innych dolegliwości >
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Naleśniczku
Z trzecim dzieciątkiem ciąża to będzie bajka. Zobaczysz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Witam się w 19 tygodniu 😍 jak to brzmi
Biedna Domima daj znać jak u Ciebie 😘 Kciuki za dzisiejsze wizyty W ogóle ile stresu w tej ciąży. Ja chciałabym już maj 😍 ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- A ja też nie kojarzę Dzastiny :/
|
#3022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Absolutnie się nie skarżę, bo jakbym musiała plackiem leżeć całe 40 tygodni w szpitalu i jeść chleb z nożem to też uważam, że warto |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakies tam mdlosci na poczatku mialam ale bardzo delikatne, wymiotow do tej pory zero a juz 18 tydzien leci. Takze maluch mnie oszczedza. Mam nadzieje, ze w przyszlosci druga ciaza bedzie podobna
choc caly czas jeszcze moze mnie dopasc jakas zgaga czy rwa kulszowa... Bo czestsze wizyty w toalecie czy bol jak dziecko pozniej bedzie wieksze i bedzie duzo sie wiecilo w brzuchu to standardowy objaw wiec obiecuje, ze nie bede narzekac 😂Caly czas odliczam dni do 16.12 moze sie maly wstydnis w koncu ujawni 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
Stres okropny przy pierwszej ciąży, a po stratach to już w ogóle szkoda słów 😉 Ale wszystko jest dobrze, chodzimy na wizyty i same dobre wieści, potem będziemy się rozpakowywać i chwalić u kogo pierwsze siadanie, ząbki, chodzenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję jak mus to mus. Musisz sobie ulżyć.
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w przerwach między WC obczajam na tel co tu kupić w dniu darmowej dostawy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liczę, że jak dobiję do połowy tej ciąży to już będę promienną kobietą ![]() wtedy to i trzecie i czwarte mogę mieć ![]() Teraz u mnie 18 tydzień, więc jeszcze chwila :P ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7943119 6]Masz rację. Jak już maluchy będą z nami to nie będziemy pamiętać o tych przejściowych dolegliwościach, niemniej jednak ja nie byłam psychicznie przygotowana na to, że tak to będzie wyglądało, bo niby wiadomo że ciężko że wymioty, mdłości jednak na mieście laski w ciąży wyglądają promiennie. Teraz wiem, że te mniej promieniujące siedzą w domu, bo nie mają siły wyjść ![]() Absolutnie się nie skarżę, bo jakbym musiała plackiem leżeć całe 40 tygodni w szpitalu i jeść chleb z nożem to też uważam, że warto aż się uśmiechnęłam, jak przeczytałam ![]() mimo moich przygód w pierwszej ciąży zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko... bo właśnie... to jest tylko kilka miesięcy niedogodności. Szybko mijają. Mimo, że wydają się wiecznością, to pędzą szybciutko... A potem już nie ma czasu analizować, czy i kiedy coś bolało (skoro już nie boli :P), tylko się cieszyć z malucha
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na badanie połówkowe 28 grudnia
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz chodzi mi o to nadmierne przeżywanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

każdy pyta a ja czuje się ok i lekkie zdziwko.
żadnej magii na razie nie czuję.

niby jest coraz lepiej, ale np. wczoraj do godziny 14 zwijałam się z bólu taki mi jelita wykręcało 
dla mnie był to bardzo ciężki czas za pierwszym razem i boję się powtórki.
choc caly czas jeszcze moze mnie dopasc jakas zgaga czy rwa kulszowa... Bo czestsze wizyty w toalecie czy bol jak dziecko pozniej bedzie wieksze i bedzie duzo sie wiecilo w brzuchu to standardowy objaw wiec obiecuje, ze nie bede narzekac 😂