![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Ja szczęśliwa, ale te wymioty mnie rozkładają na łopatki. Uśmiech i radość mam około południa jak już minie
![]() Domima, współczuję i życzę, aby jak najszybciej te cierpienia odeszły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Domima biedaku...
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Mam tak samo! Szczególnie w drugi trymestrze a jak już mdłości mi odpuściły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z objawów mam bóle pleców i brzucha, oraz dziwny posmak w ustach ![]()
![]() |
#3006 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zakorzenienie
|
U mnie nikt poza najbliższą rodziną nie wie, więc pytania od bliskich spoko 🙂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam się w 16tym tc ![]() ![]() W piątek wizyta u gin..już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę bąbelka ![]() I czekam z niecierpliwością na ruchy dzidzi..tymbardziej że to druga ciąża i jest szansa że poczuje je wcześniej niż w pierwszej ( 19tc). Mój synek się rozchorował i siedzę z nim w domu..w niedzielę już był marudny..a od wczoraj gorączka bez żadnych innych objawów..mam nadzieję że nic poważniejszego z tego się nie rozwinie..lekarz nas odesłał z kwitkiem..mamy zbijac temperature a jakby coś więcej się działo to przyjść jeszcze raz ..Super.. Domima biedaku..oby wreszcie odpuściły Ci te bóle i dolegliwości.. lepiej jechać do szpitala..będziesz spokojniejsza.. ![]() ![]()
![]() ![]() Aleksander 24.04.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Edzik_87 Czas edycji: 2017-12-05 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
Mnie raz taki dalszy kolega z pracy pytał dociekliwie jak się czuję, a mnie akurat po drodze do pracy tak zemdliło, że rzygałam w parku
![]() ![]()
#3010 |
Zakorzenienie
|
Edzik
Zdrówka dla synka, oby choróbsko sobie poszło. Może niektórzy są żądni takich przygód ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-05 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uciskają mnie na pęcherz,ze non stop w wc najlepiej,a w drugiej ciąży jeszcze mnie przyduszał syn, ze nie mogłam oddychać ![]() ![]() i ja ![]() Cytat:
Co mogę doradzić to bardzo dużo wody żeby tam płukało, bo mi się zaraz zapalenie dróg moczowych zrobiło i żurawinę suszoną można jeść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Konto usunięte
|
Jeju Domima to niedobrze ... przytulam Cię wirtualnie i mam nadzieję, że jak najszybciej się uda przejść ten atak.
U mnie magii brak - jestem rozlazłym kapciem kanapowym ![]() ![]() Niestety siedzenie w domu pogłębia problem, ja jestem tak skonstruowana, że jak muszę wstać rano i zrobić to, to i to i jakoś dać radę to organizm się mobilizuje, a jak mogę się poroztkliwiać to będę ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Wtajemniczenie
|
A z drugiej strony, co w tym magicznego?
Nie zrozumcie mnie źle, jestem najszczęśliwsza na świecie, ale stan sam w sobie, moim zdaniem ma niewiele wspólnego z magią ![]() Rzyganie, hemoroidy, bóle pleców, spuchnięte kostki, bolące cycki, Bożenowe śluzy juhuuuuuu ![]() To raczej ten fakt, ta myśl w głowie, że nosi się w sobie dziecko jest magiczny, chyba dlatego, że jakiś taki.. niezrozumiały. Ja to nadal nie ogarniam, że jak to, że jeden seks, zaraz dwie kreski, jakieś coś, co ma parę milimetrów w brzuchu, za chwilę bije serce, które pojawia się z nikąd, za chwilę rączki, nóżki, kopniaki, z paru milimetrów robi się 30 cm a potem coraz więcej, kosmos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozumiem to doskonale ![]() cały czas rzygam jak kot, i myślę, że to pierwsza rzecz, jaką każdy chce wiedzieć ![]() albo ze szczegółami opowieści o moim krwiaku, krwawieniach, bólach. Top temat :P U mnie na razie wie rodzina, przyjaciółki i w pracy (bo poszłam na l4, a nie chciałam, żeby krzywo patrzyły, bo mamy bardzo bliskie kontakty). Reszta świata nie wie, brzucha nie widać za mocno, więc nie pytają ![]() w pierwszej ciąży też nie wiedziałam, co odpowiadać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | |||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Trzymam kciuki za wizyty domima zet jedz na ip,takie meczenie sie nikomu nie sluzy,ani Tobie ani dzidzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pytan obcych jak sie czuje to jakoos mi dziwnie jak slysze taki tekst,ktos mnie widzi raz na tzw ruski rok i nagle go interesuje moje zdrowie?choc zaraz po pytaniu o samopoczucie jest pytanie co bedzie?(chodzi o plec)wiec to pierwsze to chyba taki wstep do wścibstwa poprostu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Ja mam to szczęście, że L4 do dwóch szkół zawozi mąż, a pozostałe koleżanka z pracy. Mąż jej przekazuje. Akurat ona jest spoko. Nie ma więc zbędnych pytań tylko pozdrowienia dla mnie.
Quazsew Ja Ciebie rozumiem, bo u nas po ponad 3 latach oczekiwania urodzi się maleństwo, a 3 tygodnie później 4 rocznica ślubu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-05 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Zakorzenienie
|
to dzisiaj chyba DDD?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zadomowienie
|
z jednej strony ja też już chciała być "po ciąży", ale boję się organizacji z dwójką dzieci... trzęsę portkami na myśl pierwszych tygodni
![]() Magia ciąży to po raz drugi u mnie wymioty, bóle kręgosłupa, omdlenia, krwawienia, tym razem wielki krwiak, milion wizyt u lekarza... po pierwszym trymestrze miałam już całkiem spory album "fotek usg", co szczerze mnie nie cieszyło, bo zazwyczaj wiązało się to z krwawieniami. Cieszę się z ciąży, z tego, że będziemy mieć kolejne dziecko. Obydwoje są zaplanowani. Ale przyznam, że liczyłam na trochę lżejszą ciążę niż za pierwszym razem... jest gorzej. Cały czas mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
Naleśniczku
Z trzecim dzieciątkiem ciąża to będzie bajka. Zobaczysz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Witam się w 19 tygodniu 😍 jak to brzmi
![]() Biedna Domima ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() W ogóle ile stresu w tej ciąży. Ja chciałabym już maj 😍 ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- A ja też nie kojarzę Dzastiny :/
#3022 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Absolutnie się nie skarżę, bo jakbym musiała plackiem leżeć całe 40 tygodni w szpitalu i jeść chleb z nożem to też uważam, że warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
Ja jakies tam mdlosci na poczatku mialam ale bardzo delikatne, wymiotow do tej pory zero a juz 18 tydzien leci. Takze maluch mnie oszczedza. Mam nadzieje, ze w przyszlosci druga ciaza bedzie podobna
![]() Caly czas odliczam dni do 16.12 moze sie maly wstydnis w koncu ujawni 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
Malinka
Stres okropny przy pierwszej ciąży, a po stratach to już w ogóle szkoda słów 😉 Ale wszystko jest dobrze, chodzimy na wizyty i same dobre wieści, potem będziemy się rozpakowywać i chwalić u kogo pierwsze siadanie, ząbki, chodzenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
Współczuję jak mus to mus. Musisz sobie ulżyć.
#3027 |
Zakorzenienie
|
Ja w przerwach między WC obczajam na tel co tu kupić w dniu darmowej dostawy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() liczę, że jak dobiję do połowy tej ciąży to już będę promienną kobietą ![]() wtedy to i trzecie i czwarte mogę mieć ![]() Teraz u mnie 18 tydzień, więc jeszcze chwila :P ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7943119 6]Masz rację. Jak już maluchy będą z nami to nie będziemy pamiętać o tych przejściowych dolegliwościach, niemniej jednak ja nie byłam psychicznie przygotowana na to, że tak to będzie wyglądało, bo niby wiadomo że ciężko że wymioty, mdłości jednak na mieście laski w ciąży wyglądają promiennie. Teraz wiem, że te mniej promieniujące siedzą w domu, bo nie mają siły wyjść ![]() Absolutnie się nie skarżę, bo jakbym musiała plackiem leżeć całe 40 tygodni w szpitalu i jeść chleb z nożem to też uważam, że warto ![]() aż się uśmiechnęłam, jak przeczytałam ![]() mimo moich przygód w pierwszej ciąży zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko... bo właśnie... to jest tylko kilka miesięcy niedogodności. Szybko mijają. Mimo, że wydają się wiecznością, to pędzą szybciutko... A potem już nie ma czasu analizować, czy i kiedy coś bolało (skoro już nie boli :P), tylko się cieszyć z malucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na badanie połówkowe 28 grudnia
![]()
#3030 |
Zakorzenienie
|
wiesz chodzi mi o to nadmierne przeżywanie
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.