|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
a ja po badaniu szyjka bez zmian czyli jeszcze naszczęście zamknięta powiedział mi że jak na 31 t to mam duzy brzuch bo to sprawka tego że jem fenoterol on powoduje że dziecko więcej rośnie
i nawet są przypadki że jak dziecko jest za małe to podkoniec ciąży zażywa się fenoterol żeby szybciej urosło ale moje nie jest zaduże jest w sam raz główka dziecka jest na dole powyżej kanału rodnego chciałam żeby mi zrobił usg bo chciałam wiedzieć w końcu kogo mam się spodziewać i zrobił mi ale okazało się że moja dzidzia jest tak wstydliwa że za żadne skarby nie chciała pokazać co ma miedzy nóżkami no i dalej niewiem następna wizyta za 3 tyg bo go nie będzie wcześniej a jak się cos będzie działo to do szpitala mam się zgłosić no to tyle co wiem |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie robić mi tu smaka na poduszkę bo jeszcze się skuszę i będzie na Was i co Wam to
Kristi super, że po wizycie szyjka zamknięta, niech się kobieta nie wydurnia z wcześniejszym otwieraniem. Co do facetów mój jest porządny bardzo, czasem sama się dziwię skąd ja go wytrzasnęłam. wiadomo, że czasem jakieś mini spięcie się zdarzy, ale to bardzo rzadko. Zobaczymy jak sobie będziemy radzić teraz po przyjściu na świat Olci
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Bilirubiny w moczu nie powinno być
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kristi super ze szyjka zamknieta i niech tak zostanie
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(pozdrowienia dla Rudolfa)
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
ojejkuś...nie wiem, ale brzmi niepokojaco. A skad by mi sie miala zoltaczka przypaletac??? nie znam nikogo kto bylby chory...hm. Mam nadzieje ze do pon dozyje, moze gina cos wymysli...czy to jest niebezpieczne dla mlodego?
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że dożyjesz
a skąd i czy może być niebezpieczne to nie mam zielonego pojęcia...
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupowalam nic z zabawek, dam szansę innym, niech sie wszystkie ciotki i babcie wykazują. Tylko owieczkę z bijącym serduszkiem sobie specjalnie zamowilam u psiapsiołek no i oczywiscie nie licze tony maskotek ktorymi kiedys obsypywał mnie TZ juz wyprane pachnące czekają w pudłach .a co do tego ze zabiorą Ci dzidzie po porodzie to u mnie w szpitalu z dzieckiem zabierają rowniez tatusia wiec nie ma szans na podmiankę ![]() ja dzis latałam prawie cały dzien , wyjechalam z domu o 10 i wrocilam po 19, ale przynajmniej okazałam sie dobrą wnuczką i synową przy okazji babcia dała kaske na wózek ![]() dzis brzuch znowu bywał twardy i pare razy bolał dosyc mocno czyzby skurcze przepowiadające sie zaczynały? A! tesciowa nie widziala mnie jakies 2 tygodnie i od razu powiedziala ze brzuch mi sie obnizyl , babcia to samo, wiec chyba cos sie zaczyna dziac wizyte mam 24 wiec ciekawe jak moja szyja sie sprawuje
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
A mi sie przysnilo ze dostalam strasznego skurcza i tak sie potem zastanawialam czy naprawde dostalam czy nie... ale przepowiadajacych prawie wogule nie mam... ja wiem ze to jeszcze miesiac, ale cos by sie moglo zaczac...a gina mi uparcie wciska leki na podtrzymanie. Ciekawe po co...Oczywiscie nie biore...:P
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore fenoterol, chyba dobrze wpisalam nazwe 3 razy dziennie po pół tabletki, i skurcze mam, a do terminowego porodu jeszcze ponad 3 tygodnie.
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
rodzina krolewska . Czekam na fotosy . Moj mezus to jak skladal lozeczko przedwczoraj to zlozyl wszystko odwrotnie a potem musial rozkladac, bo szuflady nie dalo sie wsadzic .No to MaladT nam chce sie pierwsza rozdwoic? slyszalam, ze z gestosa jest tak, ze wczesnije sie zwykle rodzi, ale ja trzymam kciuki za MaladT, aby za wczesnie sie nie rozdwajala, bo malutka dobrze by bylo, zeby jeszcze troche podrosla. A ja dzis wykonalam maraton...nogi mi odpadaja, ale byl to cudny spacerek zakonczony cappuccinko nad morzem z pieknym rogalikiem z morelami . Zalatwilam sprawy z doktorkami i jutro lece na badania serca, bo tutaj sa obowiazkowe w ciazy jak ktos nie mial ich robionych. Chca byc pewni ze wszystko ok. No to poslucham sobie jutro mojego serducha .Chce mi sie kurczaczka z rozna, ziemniaczkow ze skwareczkami i do tego duszonej marchewki z groszkiem. Tylko skad ja tu wytrzasne sloninke?????? Kurzoslawa, ale kociaka masz w avtarku...hihihi... coz za usmiech ![]() A jaki numer mialam z moim biustem. Mialam trojeczke, zwiekszyla sie na czworeczke, no to do szpitala wzielam piateczke, a teraz cos czworka zacxzela cisnac i przywdzialam piateczke, no wiec do szpitala trza kupic szosteczke.. |
||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
A zobaczcie jeszcze jaki fajne misiaki znlazlam, sa u nie w sklepie blio domu i chy ba skusze sie na jakis koszyk z misiakiem
![]() www.nanan.it |
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamówiłam sobie u szwagierki osiołka z bijącym sercem, już czeka na małego pudełeczku, ale jeszcze go nie widziałam, mężuś mi tylko mówił, że już jest
Takze mam wsio Dzisiaj wypytałam drugą siostrę o ile wcześniej rodziła dzieci i tak: 1 córkę 2 tygodnie przed terminem, drugą około 8 dni, trzecią około 4 dni przed. Więc Liczę, że do wdóch tygodni urodzę. Przynajmniej takie są statystyki starszych sióstr, ja się wyłamywać nie będęNo w sumie jeszcze majtek z siatki nie mam jutro kupięi czekam z niecierpliwością na poduszkę do spania Powiem Wam że pobolewa mnei brzuch i krzyże, takiego połączenia jeszcze nie miałam... ciekawe ![]() ![]() Marticia mówisz że Ci nieźle cycochy urosły Powiem CI że mi też... a po porodzie jak piersi się wypełniają mlekiem to dopiero ma się big cyca....
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey Mamuski
![]() Kristi ciesze sie że po wizycie wszystko ok Marticia ten misiek jest boski!Ja bym na Twoim miejscu kupiła.W końcu to tylko jeden mis ![]() Sosnowa marudz do woli bo w koncu kto jak kto ale my ciezarne mamy do tego podstawy mocno uzasadnione![]() Dobra ja zmykam na mecz Niemcy-Portugalia Cieszwe sie że mój paskudny kot sie spodobał ![]() ![]() ![]() Trzymajcie sie kobietki do jutra
|
#3195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A chwalilam sie juz moim dzielem :P Zrobilam ja dla Frana. Dla drugiego jeszcze nie mam szafki...ale raczej kupie - juz malowac drugiej nie bede (z reszta nie mam zadnej uzywanej) . Teraz pracuje nad łózkiem dla F. (musi zwolnic łóżeczko) - jak skoncze to pokaze tez
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Leoncia, no widzisz jak ja tego Twojego niedobrego chłopa wyczułam?
Kurzosława, Leonka, skąd ja znam to podejście mamusi do synusia Moja teściowa też mojego TŻta nauczyła, że wszystko za niego zrobi. Obiadki gotowała na kilka dań "no bo Piotruś nie lubi tego a lubi tamto", sprzątała mu pokój (jak dopiero zaczęliśmy się spotykać to przyjechałam do niego, wchodzę do pokoju i zastaję jego mamę na kolanach szorującą podłogę), w ogóle był tak nauczony, że nie musiał robić dosłownie NIC... a w dodatku do jego mamusi przyłączyła się jego siostrzyczka i jak nie mamusia to siostrzyczka wszystko robiła I teraz prośba do babeczek, które będą mieć synów... miejcie kochane na uwadze, że oni będą mieć kiedyś żony i nie rozpieszczajcie ich za bardzo ![]() Mijaela, hehe nie tylko Wy czekacie na niespodziankę, ja też nie wiem kogo tam noszę w brzuchu Wiem tylko, że małego wstydziuszka.Miałam MaladT opierdzielić za to zostawianie chomika z tą samą wodą w poidełku na kilka tygodni, ale sobie podaruję bo widzę, że biedna stresa ma teraz. |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ja bym mogla cie zatrudnic do malowania mebli ![]() ![]()
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
A co to sa za zwierzatka z bijacymi sercami o ktorych wszyscy mowia?
Judi widze ze coraz blizej ![]() Marticia - zazdroszcze plazy
|
|
|
|
#3199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, tylko szkoda ze na odleglosc sie nie da, bo to kupe czasu zajmuje niestetyA ja jestem straszny leniuch - ledwo ta udalo mi sie skonczyc :P Ale czasem jak mnie wena łapie to robie rozne takie rzeczy - o to jeszcze sie kocykami pochwale moment-tylko musze pstryknac
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziewczyny przesadzilam!
Wlalam do miksera smietane 30%, ubilam i teraz pochlonelam miseczke truskawek z bita smiet. Niezle, godzina 22 a ja sobie bita smietane zafundowalam. W sumie to mialam ochote na kawe mrozona, ale jednak troche za pozno, innym razem. |
|
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
Ten pomaranczowy jest Frana, a fioletowy w trakcie produkcji dla drugiego. Z drugiej str chce zrobic Włóczykija, ale nie wiem czy mi zapalu starczy :P
Zmykam Ide sobie zrobic dluga ciepla kapiel z piana, masazem plecow (znaczy T bedzie masowal) i wogule sobie dobrze :P |
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaz te kocyki ![]() ![]()
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Ando, już gdzieś widziałam tą szafeczkę, chyba ją kiedyś pokazywałaś w którejś części wątku. Pamiętam doskonale bo strasznie mi się podoba
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
To co laseczki, tworzymy zamowienia i wszystkie kierujemy je do Ando
|
#3205 |
|
Konto usunięte
|
Ando, komoda świetna! ten malunek to tak od ręki czy z jakimś szablonem? Kocyki tez fajne, to polar? Łoś jest the best
u nas wszystko co z łosiem jest mile widziane ![]() marticia, moze przeoczyłam... ale czy pisalas o wrazeniach po praniu w chicco? |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia pierwsza w kolejce, ja zaklepuję miejsce drugie... żeby później nie było
Kurczę, czemu ja takie beztalencie do prac plastycznych jestem?
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miska z wodą mojego psa po 2-3 dniach robi się śliska jak się wody nie zmieni i miski nie wymyjeAndo powaliłaś mnei swoimi dziełami, po prost cud miód... U mnie ból krzyża się uspokoił a już myślałam... ale doszłam do wniosku ze jednak nei jestem jeszcze gotowa, wydaje mi się to jeszcze zbyt odległe... ja i poród...??? hehe
|
|
#3208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a dokładnie było tak że termin miałam na 16.12, wiec 17ego musiałam zgłosić się do szpitala i tam wegetować. No i sobie lezałam, czytalam, a to jakies badania, a to ktg.... nuuuda. 19ego o 5 rano Jasio tak mnie kopną pod żebrami ze czułam że cos jest nie tak. To było takie kopniecie z drapnięciem, ostre. Za chwile wstałam do łazienki i cos mi po nogach pociekło myslałam ze mam takie parcie na pecherz ze sikam i nie wiem ze sikam..., ale za kilka minut powtórzyłam próbę w związku z tym podejrzanym kopnięciem. Znów pociekło. Poszłam do połozenej, ta odesłała mnie do lekarki. Lekarka potwierdziła moje przypuszczenia: wody odchodzą. Polazłam na porodówkę. Zaraz przyjechał mąż. Dali mi czopki na przeczyszczenie, kroplówkę. Doszłam do skurczy 2 min (dla mnie nic strasznego ) ale o 13ej stwierdzili ze nie ma co czekać, wód mało, brudne, nic się nie rozwiera, nie skraca, idziemy na cesarkę. Jakby mi ktoś w gębę dał! Do ostatniej minuty wierzyłam ze urodzę naturalnie. 13:35 wydobyli Jasia a ja do wieczora miałam doła, że tak sie to skonczyło. ![]() Ale chyba gdzies podświadomie mialam przeczucie, bo nie kupiłam -a miałam zamiar- Tantum Rosy i poduszki z dziurką ![]() Wiecie w jakim sklepie mozna kupić taki smoczek? http://www.allegro.pl/item380504640_...m_ca_nuby.html Najlepiej jakaś ogólnopolska sieciówka. Spotykam rózne rzeczy nuby, ale nie ten smoczek
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
ale bym tak chciala:
http://wiredminds.ca/mari/urbn/urban.html |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Ando ja juz dawno sobie zapisalam linka z tym zdjęciem, bo bedziemy malowac jedna komodę i bedziemy sie na Tobie wzorowac
tzn TZ bedzie juz Cie wtedy chwalilam ze zdolniacha jestes, jak pomalujemy naszą to tez wkleje zeby sie pochwalic, mam nadzieje ze nie bedzie bardzo od Twojej odstawac ![]() a co do fenoterolu to mi gin przepisal jak poszlam z miesiąc temu bo mialam silny skurcz, potem mi przeszlo i nie wykupilam, i po 3 dniach chyba powtorka z rozrywki, no to sie przestraszylam i biore. Wtedy za wczesnie bylo na porod .....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

(pozdrowienia dla Rudolfa)

ja nie kupowalam nic z zabawek, dam szansę innym, niech sie wszystkie ciotki i babcie wykazują. Tylko owieczkę z bijącym serduszkiem sobie specjalnie zamowilam u psiapsiołek
wiec nie ma szans na podmiankę
czyzby skurcze przepowiadające sie zaczynały? A! tesciowa nie widziala mnie jakies 2 tygodnie i od razu powiedziala ze brzuch mi sie obnizyl , babcia to samo, wiec chyba cos sie zaczyna dziac 

jutro kupię