Praca w Douglas - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-24, 09:30   #1
mimbi
Zakorzenienie

Praca w Douglas

Jetsem zainteresowana praca w tej perfumerii. Jestem na piatym roku studiow mam zaledwie 5 godzin zajec, a ze interesuje sie kosmetykami (wizaz!) i ogolnie bardzo to lubie, mysle ze w perfumerii moglabym sie odnalezc.
Mam do Was jednak kilka pytan w zwiazku z ta praca. Oto wymagania Douglasa:
"Od kandydatów oczekujemy:

· Doświadczenia w sprzedaży i w kontakcie z klientem;
· Wykształcenia kosmetycznego lub ukończenia kursu wizażu;
· Komunikatywności i zdolności handlowych;
· Umiejętności profesjonalnej obsługi klientów;
· Dyspozycyjności;
· Kreatywności i zaangażowania w wykonywanie powierzonych zadań;
· Umiejętności współpracy z zespołem."

Pytanie - czy jezeli nie mam doświadczenia w sprzedaży i w kontakcie z klientem ani Wykształcenia kosmetycznego lub ukończenia kursu wizażu, to w ogole jest sens, zebym skladala swoje CV? Do tej pory pracowalam jako dziennikarz, studiuje kierunek w ogole nie zwiazany z kosmetologia, a to, ze lubie kosmetyki to raczej o niczym nie swiadczy.
Jak myslicie dziewczyny, probowac, czy dac sobie spokoj bo pewnie i tak nie mam szans i nie liczy sie to, ze jestem komunikatywna, szybko sie ucze, mam dobra pamiec i niezle orientuje sie na rynku kosmetycznym?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 09:36   #2
nutka85
Wtajemniczenie

Dot.: Praca w Douglas

Wydaje mi się, że spróbować nigdy nie zaszkodzi.
Najwyżej ich nie zainteresuje Twoja oferta,ale... wszystko się może zadarzyć, prawda?
Swoją drogą gdzieś to doświadczenie musimy zdobyć,prawda?
a może, na razie, oprócz składania CV zastanowiłabyś się na przykład nad jakimś takim kursem? Zawsze to jeszcze jedna pozycja do życiorysu, podnosi szansę na zatrudnienie w takim dziale

Życzę powodzenia i żeby przyjeli Cię do pracy trzymam kciuki
a CV składaj! :P
Stary 2006-09-24, 09:43   #3
Kachulec
Zakorzenienie

Oczywiście,że próbuj A może spróbuj jeszcze np. w Sephorze Tam nie wymagają z tego co pamiętam wykształcenia kosmetycznego

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 10:09   #4
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Spróbowac zawsze mozesz ja tez skladałam podanie kiedys do Douglasa ale sie nie dostalam jednak spora konkurencja tam
Stary 2006-09-24, 10:23   #5
Black Isabell
Raczkowanie

GG do Black Isabell

Popieram zdanie dziewczyn... Spróbować zawsze możesz... Jeśli Cię nie przyjmą - trudno Ale złożenie u nich CV nic nie kosztuje.
Black Isabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 10:54   #6
Jula
Zakorzenienie

Próbuj, interesujesz się kosmetykami, możesz powołać się na wizaż albo wspomnieć, że chętnie wybierzesz sie na kurs związany z ta tematyką.
Moja kolezanka studiująca matematyke, totalnie nie interesujaca się kosmetykami (typ chłopczycy) pracuje jako konsultantka Estee Lauder Wszytskiego mozna się nauczyc

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 10:55   #7
Filip_inka
Raczkowanie

a co szkodzi sprobowac? 3mam kciuki
Nie chciała nic...
Filip_inka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-20, 22:20   #8
Mariola13
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któaś z Was orientuje się ile zarabia się w Douglasie na "szeregowym" stanowisku ?
Stary 2008-06-20, 22:59   #9
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któaś z Was orientuje się ile zarabia się w Douglasie na "szeregowym" stanowisku ?
szykujesz sie na douglasa w ZG ?

Sama wyslalam aplikacje ale nie jestem przekonana do roboty tam bo to centrum handlowe czyli swiatek piatek no i ta presja na sprzedaz aktualnie modnych kosmetykow :-/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-20, 23:12   #10
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny podziwiam Wasze nosy, ja bym nie mogła pracować w tej chmurze unoszących się perfum. Wystarczy, że przechodzę pasażem koło Douglasa już mnie kręci do kichania i prychania. Zazwyczaj zbliżając się koło tego sklepu momentalnie przyśpieszam krok, żeby go jak najszybciej obejść. To trochę dziwne, bo inne perfumerie tak drastycznie na mnie nie działają.
Stary 2008-06-21, 07:37   #11
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
"Od kandydatów oczekujemy:

· Doświadczenia w sprzedaży i w kontakcie z klientem;
· Wykształcenia kosmetycznego lub ukończenia kursu wizażu;
· Komunikatywności i zdolności handlowych;
· Umiejętności profesjonalnej obsługi klientów;
· Dyspozycyjności;
· Kreatywności i zaangażowania w wykonywanie powierzonych zadań;
· Umiejętności współpracy z zespołem."
Bardzo ciekawe te wymagania ... Nie wiem jak w innych miastach, ale we Wrocławiu w Douglasach pracują dziewczyny/kobiety, które pojęcia nie mają o wizażu i stylizacji (wystarczy na nie popatrzeć - źle dobrany podkład, którego jest tona na twarzy, źle dobrane kolory cieni itp.), zerowe pojęcie o składach i odpowiednim doborze kosmetyków, że nie wspomnę o zerowej lub nawet ujemnej wiedzy o perfumach ...

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 07:44   #12
eweska
Moderatoreska

Hehehe właśnie doczytałam, że to wątek z 2006 roku, a ja się tak rozpisałam
Ale ok, może się komuś to przyda

Mariola można zarobić z tego co się orientuję od 1000 do 1300 zł + premia po 3 miesięcznym okresie próbnym, ale jak wiadomo w każdym sklepie jest inaczej.

Zawsze można spróbować, wyślij do nich cv, choć wiem że nie będzie łatwo bo sama pracowałam w Dauglasie. Z tego co mi mówiono już po zatrudnieniu, że chcieli zatrudnić 3 dziewczyny, ale nie znależli odpowiednich kandydatek :/ A ludzi na rozmowach było mnóstwo :/
Dobrze, żebyś miała ukończony jakiś kurs bo to daje Ci większą szansę na zatrudnienie, doświadczenie w sprzedaży również mile widziane, ale tu już raczej nie musi być branża kosmetyczna, ja bynajmniej nigdy w żadnej perfumerii wcześniej nie pracowałam, ale w handlu tak.
Ogólnie wszystkie odnośniki które wymieniłaś w pierwszym poście są mile widziane.
No i ja przechodziłam dwie rozmowy kwalifikacyjne, nie wiem może w innych Dauglasach jest inaczej, ale ja pisze z doświadczenia jak jest na śląsku, a rekrutację przeprowadza dyrektor regionalna więc w śląskich perfumeriach jest mniej więcej podobnie.
Więc spróbuj, nic na tym nie tracisz, wysyłasz cv i czekasz
eweska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 08:19   #13
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
szykujesz sie na douglasa w ZG ?

Sama wyslalam aplikacje ale nie jestem przekonana do roboty tam bo to centrum handlowe czyli swiatek piatek no i ta presja na sprzedaz aktualnie modnych kosmetykow :-/
Wczoraj tak się napisałam i zżarło mi odpowiedź przy wysyłaniu Może dzisiaj już wizaż będzie chodził poprawnie...

Tak myślałam o Douglasie w Focus Parku, ale, żeby opłacały mi się codzienne dojazdy ze Świebodzina, to musiałabym zarobić na rękę ok 3.000 zł. Ale z tego co piszą dziewczyny zarobki może nie są złe dla osób na miejscu, początkujących w pracy zawodowej itd. Ja 5 lat temu zarabiałam 2.000 na miejscu, teraz skończył mi się wychowawczy i chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym, bo kosmetyki baaardzo mnie interesują. Moja dotychczasowa branża była bardziej męska, dlatego chciałam teraz poszukać coś dla siebie, ale jak widzę w tej pracy nie byłoby mnie cały dzień w domu, do tego dojazdy (zwłaszcza zimą)minus kasa na benzynę = może 800 zł
Paula trzymam kciuki za Ciebie Będę miała wizażową koleżankę w Douglasie
A jakby Ci się nie udało to strata Douglasa to pomyśl o własnym biznesie. Można z UE dostać bezzwrotnie 40.000 zł na rozpoczęcie włąsnej działalności gospodarczej. Pierwszeństwo mają kobiety niepracujące

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hehehe właśnie doczytałam, że to wątek z 2006 roku, a ja się tak rozpisałam
Ale ok, może się komuś to przyda

Mariola można zarobić z tego co się orientuję od 1000 do 1300 zł + premia po 3 miesięcznym okresie próbnym, ale jak wiadomo w każdym sklepie jest inaczej.

Zawsze można spróbować, wyślij do nich cv, choć wiem że nie będzie łatwo bo sama pracowałam w Dauglasie. Z tego co mi mówiono już po zatrudnieniu, że chcieli zatrudnić 3 dziewczyny, ale nie znależli odpowiednich kandydatek :/ A ludzi na rozmowach było mnóstwo :/
Dobrze, żebyś miała ukończony jakiś kurs bo to daje Ci większą szansę na zatrudnienie, doświadczenie w sprzedaży również mile widziane, ale tu już raczej nie musi być branża kosmetyczna, ja bynajmniej nigdy w żadnej perfumerii wcześniej nie pracowałam, ale w handlu tak.
Ogólnie wszystkie odnośniki które wymieniłaś w pierwszym poście są mile widziane.
No i ja przechodziłam dwie rozmowy kwalifikacyjne, nie wiem może w innych Dauglasach jest inaczej, ale ja pisze z doświadczenia jak jest na śląsku, a rekrutację przeprowadza dyrektor regionalna więc w śląskich perfumeriach jest mniej więcej podobnie.
Więc spróbuj, nic na tym nie tracisz, wysyłasz cv i czekasz
Dziękuję Ci za obszerną odpowiedź Zarobki dla mnie sporo za małe szkoda....
Stary 2008-06-21, 08:44   #14
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Oj no to raczej w Dauglasie tyle nie zarobisz, chyba że byś startowała na kierownika to oni pewnie tyle zarabiają nawet pewnie i więcej.

Ja zrezygnowałam z pracy tam dlatego, że całymi dniami nie byłoby mnie w domu, a mam synka i jestem sama, mąż za granicą:/ Więc musiałam liczyć tylko na siebie i nie dałam rady. A praca nie powiem ciekawa, szczególnie szkolenia, tylko właśnie jak Paula napisała nacisk na sprzedaż danych produktów, brak premii za nie wywiązanie się z tych limitów, które musisz wykonać w danym okresie. Ale dziewczynom, które mogą sobie pozwolić na wieczną nieobecność w domu to pracę polecam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 09:00   #15
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Oj no to raczej w Dauglasie tyle nie zarobisz, chyba że byś startowała na kierownika to oni pewnie tyle zarabiają nawet pewnie i więcej.

Ja zrezygnowałam z pracy tam dlatego, że całymi dniami nie byłoby mnie w domu, a mam synka i jestem sama, mąż za granicą:/ Więc musiałam liczyć tylko na siebie i nie dałam rady. A praca nie powiem ciekawa, szczególnie szkolenia, tylko właśnie jak Paula napisała nacisk na sprzedaż danych produktów, brak premii za nie wywiązanie się z tych limitów, które musisz wykonać w danym okresie. Ale dziewczynom, które mogą sobie pozwolić na wieczną nieobecność w domu to pracę polecam
No właśnie, dlatego chyba piszą o dyspozycyjności. Ja niestety aż tak dyspozycyjna również nie jestem, mam 3,5 letnią córeczkę i męża, więc od świtu do nocy nie mogłabym sobie pozwolić na nieobecność, że o wekeendach już nie wspomnę
No nic ja trzymam teraz kciuki za paulę
Stary 2008-06-21, 16:20   #16
Ata77
Zakorzenienie

Koleżanka pracuje. Zadowolona w miarę, ciekawe szkolenia, dużo próbek, prezenty, perfumy

Minus - musi "wciskać" towar, presja.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 18:03   #17
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj tak się napisałam i zżarło mi odpowiedź przy wysyłaniu Może dzisiaj już wizaż będzie chodził poprawnie...

Tak myślałam o Douglasie w Focus Parku, ale, żeby opłacały mi się codzienne dojazdy ze Świebodzina, to musiałabym zarobić na rękę ok 3.000 zł. Ale z tego co piszą dziewczyny zarobki może nie są złe dla osób na miejscu, początkujących w pracy zawodowej itd. Ja 5 lat temu zarabiałam 2.000 na miejscu, teraz skończył mi się wychowawczy i chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym, bo kosmetyki baaardzo mnie interesują. Moja dotychczasowa branża była bardziej męska, dlatego chciałam teraz poszukać coś dla siebie, ale jak widzę w tej pracy nie byłoby mnie cały dzień w domu, do tego dojazdy (zwłaszcza zimą)minus kasa na benzynę = może 800 zł
Paula trzymam kciuki za Ciebie Będę miała wizażową koleżankę w Douglasie
A jakby Ci się nie udało to strata Douglasa to pomyśl o własnym biznesie. Można z UE dostać bezzwrotnie 40.000 zł na rozpoczęcie włąsnej działalności gospodarczej. Pierwszeństwo mają kobiety niepracujące

nie sadza aby zarobki przekraczaly na reke 1200 zl a do tego trzeba wyrobic plan sprzedazy.

wlasny biznes ?rynek w zg jest kiepski na cokowliek bo to ani nie wies ani nie metropolia,trzeba by znalezc niszowa branze komsetyki do niej zdecydowanie nie naleza.

kasa na poczatek by sie znalazla ale liczy sie pomysl.

Cytat:

no wlasnie plany sprzedazy i dyspozycyjnosc ,gdyby to byla perfumeria prywatna to ok pon-sb parac ale w centrum to kazdy weekedn ,swieta,itp plus sprzedaz tego co najnowsze na rynku.

Cytat:
No właśnie, dlatego chyba piszą o dyspozycyjności. Ja niestety aż tak dyspozycyjna również nie jestem, mam 3,5 letnią córeczkę i męża, więc od świtu do nocy nie mogłabym sobie pozwolić na nieobecność, że o wekeendach już nie wspomnę
No nic ja trzymam teraz kciuki za paulę
ja z checia na czesc etatu ,nie chce tego typu pracy na etat bo w swiecie sprzedawcy srednio mozna sie rozwijac ,wyzej niz kierownik nie podskoczysz a i to trzeba miec placy.
tez wolalabym nie zostawiac rodziny na weekendy i w tygodniu trzymac dziecka w swietlicy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 15:27   #18
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
tez wolalabym nie zostawiac rodziny na weekendy i w tygodniu trzymac dziecka w swietlicy.
No właśnie
Tak czy owak trzymam mocno kciuki za Ciebie, żebyś się dostała Ciekawe kiedy dostaniesz odpowiedź
Stary 2010-10-14, 16:53   #19
sintagma
Wtajemniczenie

Dziewczęta wiecie jak teraz wygląda sytuacja w Warszawie? jakie wymagania i zarobki?
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 09:30   #20
madimadi
Raczkowanie

a ja chciałam zapytać o Katowice... Możecie coś więcej powiedzieć?

madimadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 09:01   #21
blanx
Zadomowienie

Hej,

znalazłam ofertę na Zastępcę Kierownika Filii Douglasa. Jak wyglądają zarobki na takim stanowisku?

Dzięki za odpowiedź
blanx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 09:21   #22
madimadi
Raczkowanie

czytałam że ok 2000- 2500zł

madimadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 11:16   #23
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madimadi Pokaż wiadomość
czytałam że ok 2000- 2500zł
Brutto czy netto?
blanx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 21:29   #24
nielegalnaa
Rozeznanie

Dzisiaj dostałam pracę w Douglasie To właściwie moja pierwsza, jutro jadę zrobić badania, więc jak zacznę pracować to z pewnością podzielę się z Wami moimi wrażeniami

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 17:32   #25
laura286
Rozeznanie

o, to super gratuluje uzyskania pracy:0 bardzo jestem ciekawa czy duzo sie zmieniło od czasów kiedy w Douglasie był wyzysk i ogólnie nieciekawie
laura286 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-15, 22:14   #26
nielegalnaa
Rozeznanie

Dziękuję Dzisiaj właśnie minął mój pierwszy dzień I przyznam, że też nie wiedziałam zbytnio jak się nastawiać, bo opinie w necie były straszne. Po pierwszym dniu mogę stwierdzić, że było w porządku. Dziewczyny bardzo miłe, kierowniczki tak samo. Powiedziały mi co robić...może tylko jedna sprawia wrażenie niezbyt chętnie niosącej pomoc...ale po kilku godzinach nie ma co kogo oceniać. Zobaczymy jak się dalej rozwinie sytuacja Póki co jestem zadowolona

Stary 2011-04-18, 09:10   #27
justytynka
Zadomowienie

Nielegalna napisz jakie wynagrodzenie dostałaś ? Gratuluje nowej pracy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 12:23   #28
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Nielegalna napisz jakie wynagrodzenie dostałaś ? Gratuluje nowej pracy
Wypłaty jeszcze nie dostałam, a umowę próbną (3miesięczną) podpiszę na dniach, bo osoba odpowiedzialna za umowy przyjeżdża tylko co jakiś czas, więc na daną chwilę nie mogę powiedzieć ile jest dokładnie "na rękę", ale kiedy zaproponowano mi współpracę mowa była o 1300 zł netto - ale to właśnie na okres próbny, bo póki co tylko się szkolę. Jak będzie na umowie rocznej, nie mam pojęcia, ale jeżeli mnie zachcą to dam znać
Jak się wychodzi na premiach też jeszcze nie wiem, to przede mną dopiero.

Stary 2011-04-20, 12:31   #29
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Moja koleżanka pracuje teraz w Douglasie w warszawskiej Arkadii i nie narzeka. Podobno dosyć łatwo dostać pracę
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 16:48   #30
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fara25 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka pracuje teraz w Douglasie w warszawskiej Arkadii i nie narzeka. Podobno dosyć łatwo dostać pracę
Ale to zależy chyba w jakim mieście i w jakiej filii. W Krakowie ponoć jest dość ciężko.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości