![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Praca w Douglas
Jetsem zainteresowana praca w tej perfumerii. Jestem na piatym roku studiow mam zaledwie 5 godzin zajec, a ze interesuje sie kosmetykami (wizaz!) i ogolnie bardzo to lubie, mysle ze w perfumerii moglabym sie odnalezc.
Mam do Was jednak kilka pytan w zwiazku z ta praca. Oto wymagania Douglasa: "Od kandydatów oczekujemy: · Doświadczenia w sprzedaży i w kontakcie z klientem; · Wykształcenia kosmetycznego lub ukończenia kursu wizażu; · Komunikatywności i zdolności handlowych; · Umiejętności profesjonalnej obsługi klientów; · Dyspozycyjności; · Kreatywności i zaangażowania w wykonywanie powierzonych zadań; · Umiejętności współpracy z zespołem." Pytanie - czy jezeli nie mam doświadczenia w sprzedaży i w kontakcie z klientem ani Wykształcenia kosmetycznego lub ukończenia kursu wizażu, to w ogole jest sens, zebym skladala swoje CV? Do tej pory pracowalam jako dziennikarz, studiuje kierunek w ogole nie zwiazany z kosmetologia, a to, ze lubie kosmetyki to raczej o niczym nie swiadczy. Jak myslicie dziewczyny, probowac, czy dac sobie spokoj bo pewnie i tak nie mam szans i nie liczy sie to, ze jestem komunikatywna, szybko sie ucze, mam dobra pamiec i niezle orientuje sie na rynku kosmetycznym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca w Douglas
Wydaje mi się, że spróbować nigdy nie zaszkodzi.
Najwyżej ich nie zainteresuje Twoja oferta,ale... wszystko się może zadarzyć, prawda? ![]() Swoją drogą gdzieś to doświadczenie musimy zdobyć,prawda? ![]() a może, na razie, oprócz składania CV zastanowiłabyś się na przykład nad jakimś takim kursem? Zawsze to jeszcze jedna pozycja do życiorysu, podnosi szansę na zatrudnienie w takim dziale ![]() Życzę powodzenia i żeby przyjeli Cię do pracy ![]() ![]() a CV składaj! :P
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście,że próbuj
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Spróbowac zawsze mozesz ja tez skladałam podanie kiedys do Douglasa ale sie nie dostalam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Popieram zdanie dziewczyn... Spróbować zawsze możesz... Jeśli Cię nie przyjmą - trudno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Próbuj, interesujesz się kosmetykami, możesz powołać się na wizaż
![]() Moja kolezanka studiująca matematyke, totalnie nie interesujaca się kosmetykami (typ chłopczycy) pracuje jako konsultantka Estee Lauder ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a co szkodzi sprobowac? 3mam kciuki
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któaś z Was orientuje się ile zarabia się w Douglasie na "szeregowym" stanowisku ?
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wyslalam aplikacje ale nie jestem przekonana do roboty tam bo to centrum handlowe czyli swiatek piatek no i ta presja na sprzedaz aktualnie modnych kosmetykow :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podziwiam Wasze nosy, ja bym nie mogła pracować w tej chmurze unoszących się perfum. Wystarczy, że przechodzę pasażem koło Douglasa już mnie kręci do kichania i prychania. Zazwyczaj zbliżając się koło tego sklepu momentalnie przyśpieszam krok, żeby go jak najszybciej obejść. To trochę dziwne, bo inne perfumerie tak drastycznie na mnie nie działają.
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderatoreska
|
Hehehe właśnie doczytałam, że to wątek z 2006 roku, a ja się tak rozpisałam
![]() Ale ok, może się komuś to przyda ![]() Mariola można zarobić z tego co się orientuję od 1000 do 1300 zł + premia po 3 miesięcznym okresie próbnym, ale jak wiadomo w każdym sklepie jest inaczej. Zawsze można spróbować, wyślij do nich cv, choć wiem że nie będzie łatwo bo sama pracowałam w Dauglasie. Z tego co mi mówiono już po zatrudnieniu, że chcieli zatrudnić 3 dziewczyny, ale nie znależli odpowiednich kandydatek :/ A ludzi na rozmowach było mnóstwo :/ Dobrze, żebyś miała ukończony jakiś kurs bo to daje Ci większą szansę na zatrudnienie, doświadczenie w sprzedaży również mile widziane, ale tu już raczej nie musi być branża kosmetyczna, ja bynajmniej nigdy w żadnej perfumerii wcześniej nie pracowałam, ale w handlu tak. Ogólnie wszystkie odnośniki które wymieniłaś w pierwszym poście są mile widziane. No i ja przechodziłam dwie rozmowy kwalifikacyjne, nie wiem może w innych Dauglasach jest inaczej, ale ja pisze z doświadczenia jak jest na śląsku, a rekrutację przeprowadza dyrektor regionalna więc w śląskich perfumeriach jest mniej więcej podobnie. Więc spróbuj, nic na tym nie tracisz, wysyłasz cv i czekasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak myślałam o Douglasie w Focus Parku, ale, żeby opłacały mi się codzienne dojazdy ze Świebodzina, to musiałabym zarobić na rękę ok 3.000 zł. Ale z tego co piszą dziewczyny zarobki może nie są złe dla osób na miejscu, początkujących w pracy zawodowej itd. Ja 5 lat temu zarabiałam 2.000 na miejscu, teraz skończył mi się wychowawczy i chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym, bo kosmetyki baaardzo mnie interesują. Moja dotychczasowa branża była bardziej męska, dlatego chciałam teraz poszukać coś dla siebie, ale jak widzę w tej pracy nie byłoby mnie cały dzień w domu, do tego dojazdy (zwłaszcza zimą)minus kasa na benzynę = może 800 zł ![]() Paula trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() A jakby Ci się nie udało to strata Douglasa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja zrezygnowałam z pracy tam dlatego, że całymi dniami nie byłoby mnie w domu, a mam synka i jestem sama, mąż za granicą:/ Więc musiałam liczyć tylko na siebie i nie dałam rady. A praca nie powiem ciekawa, szczególnie szkolenia, tylko właśnie jak Paula napisała nacisk na sprzedaż danych produktów, brak premii za nie wywiązanie się z tych limitów, które musisz wykonać w danym okresie. Ale dziewczynom, które mogą sobie pozwolić na wieczną nieobecność w domu to pracę polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic ja trzymam teraz kciuki za paulę ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka pracuje. Zadowolona w miarę, ciekawe szkolenia, dużo próbek, prezenty, perfumy
![]() Minus - musi "wciskać" towar, presja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasny biznes ?rynek w zg jest kiepski na cokowliek bo to ani nie wies ani nie metropolia,trzeba by znalezc niszowa branze komsetyki do niej zdecydowanie nie naleza. kasa na poczatek by sie znalazla ale liczy sie pomysl. Cytat:
Cytat:
tez wolalabym nie zostawiac rodziny na weekendy i w tygodniu trzymac dziecka w swietlicy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy owak trzymam mocno kciuki za Ciebie, żebyś się dostała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta wiecie jak teraz wygląda sytuacja w Warszawie? jakie wymagania i zarobki?
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a ja chciałam zapytać o Katowice... Możecie coś więcej powiedzieć?
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Hej,
znalazłam ofertę na Zastępcę Kierownika Filii Douglasa. Jak wyglądają zarobki na takim stanowisku? Dzięki za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
czytałam że ok 2000- 2500zł
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj dostałam pracę w Douglasie
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
o, to super
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Nielegalna napisz jakie wynagrodzenie dostałaś ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak się wychodzi na premiach też jeszcze nie wiem, to przede mną dopiero.
![]() |
![]() |
#29 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Moja koleżanka pracuje teraz w Douglasie w warszawskiej Arkadii i nie narzeka. Podobno dosyć łatwo dostać pracę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ale to zależy chyba w jakim mieście i w jakiej filii. W Krakowie ponoć jest dość ciężko.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.