![]() |
#2851 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
R
Śniadanie: ciemna bułka z drobiowym pasztetem i do tego pomidor ![]() 2śniadanie: kiwi obiad: sałatka z 200g jogurtu naturalnego, 1/3 ciemnej buleczki, małego banana, ananasa, kiwi i jabuszka ![]() podwieczorek: droga porcja salatki kolacja: resztka salatki dzisiaj to z lenistwa :/ i tak ogolnie chodzę jakaś mało głodna :/ może to przejęcie całą tą dietą.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: ciemna bułeczka z pasztetem drobiowym i pomidorkiem 2śniadanie: kiwi obiad: sałatka z 200g jogurtu naturalnego, małego banana, jabuszka, kiwi, ananasa i chyba tyle ![]() podwieczorek: porcja tej samej sałatki ![]() kolacja: resztka sałatki... wiem że nie bardzo jest ten jadłospis :/ ale to z lenistwa dzisiaj :/ zreszta nie jestem głodna :/ chyba to z przejęcia całą tą dietą :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
jakim cudem? no chyba, że bardzo duża procja kuraka była
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
dawno mnie tu nie było
![]() ![]() [U]: śn: placek owsiany z dżemem brzoskwiniowym, kawa z mlekiem II śn: drożdżówka z serem i marmoladą, jogurt pitny grejpfrutowy, truskawki obiad: kasza jęczmienna z białą fasolą w sosie pomidorowym podw: jogurt jabłkowy z chudym twarogiem, musli i migdałami, truskawki (duuża ilość) kol: grahamka z szynką sojową i serem żółtym, wieśniak (ok 100g) z wkrojonym pomidorem, herbata zielona wczoraj: śn: owsianka z truskawkami i chudym twarogiem, kawa z mlekiem II śn: brak, bo zaraz był obiad ![]() obiad: pół paczki warzyw na patelnię, 2 tofuburgery z ziarnami słonecznika podw: homo szarlotkowy z musli, brzoskwinia, kilka truskawek, Kinder Bueno w białej czekoladzie ![]() kol: pół grahamki z masłem orzechowym, pół z szynką sojową i serem żółtym, 2 małe pomidory, herbata owocowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie: serek wiejski lekki, 3łyżki płatków owsianych, 1łyżka otręb pszennych, jabłko; IIśniadanie: pierś z kurczaka, pomidor; Obiad: mintaj, 3 ogórki gruntowe, łyżka oliwy z oliwek; Podwieczorek: 2jajka, 50g chudego twarogu, pomidor, kawałek cebuli; Będzie: Kolacja: 125g chudego twarogu, cynamon.
#2856 |
Wtajemniczenie
|
Mialo byc U, a co wyszlo to nie wiem:
Śn. 9.00: 2 kromki chleba mieszanego (tam jest siemie lniane, ziarna, sloniecznik, wiec mysle, ze troche nnkt bedzie), plaster szynki, 1,5 plastra serka topionego, warzywa Potem wypad z klasa, zaszalalam (11.00-14.00): lód Tartuffo, Wafelek czekoladowy 40g, Kit Kat White, pół pizzy z duza iloscia sosow Obiad 17.00: 8 pyz z miesem Nie jestem zadowolona, kcal mega jak na P, chyba dzisiaj juz nic nie wpadnie.
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-06-19 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Konto usunięte
|
Podam swój wczorajsz jadłospis, z tym, że to nie było P,raczej drętwe U. Prosze ocenić pod względem składników odźywczych
![]() Ś: owsianka ; 5 czubatych łych owsianki na mleku i z budniem krówkowym. Taka 400 ml miseczka była troche na to za mała ![]() II Śn: kanapka z chleba pełnoziarnsitego ze słonecznikiem( 2 kromki) z szynką i ogórkiem O: 400 g mix(ziemnaiki, kukurydza, brokuły, papryka) , wielgaśny filet z flądry i to wszystko z sosem smietanowo-pieczarkowym Podw: 200 g truskaweg ze 100 g twarogu i 150 ml maslanki, z makaronem pełnoziarnistym ![]() K: poł puszki szprotek z serkiem wiejskim, pomodorem, kukurydza , sałata, ogórkiem i ketchupem. Posypane szczypiorkiem i koperkiem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
Miało być R,a wyszło U
![]() Śn : drożdżówka z budyniem IIŚn : pizza na białym spodzie (spodem kupnym,raczej niezbyt duży) z serem,pieczarkami,szynką jakąś (spód kupny,dodatki w domu) O : 2 bułki ziarniste (niby po 50g) z jajkiem,pasztetem,ogórkie m,rzodkiewką,potem marchewka,trochę kefiru O % truskawkowego w międzyczasie sporo kromek pieczywa chrupkiego light K : jogurt grecki light z łyżką dżemu,kromka ciemnego z serkiem,pół bułki ziarnistej z serkiem do smarowania
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, jogurt brzoskwiniowy, morela, banan, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, Granola II śniadanie: Trzy kanapki na żytnim: z bryndzą i pomidorem, z masłem, szynką i pomidorem oraz z pasztetem żurawinowym Jabłko III śniadanie: Trzy gałki lodów w wafelku - waniliowe, malaga, jogurtowe Obiad: Zupa-krem warzywna z groszkiem ptysiowym Dwa kawałki mięsa wołowego w sosie chrzanowym Cztery ziemniaki Buraczki Deser: Morela Pół paczki migdałów w czekoladzie Podwieczorek: Trzy wafle ryżowe z masłem orzechowym, kromka chleba z tymże i z dżemem Danio Intenso jakiś nowy ziarenkowy bodajże Kawa z mlekiem Kolacja: Pięć szparagów w sosie holenderskim Dwa tosty z opiekacza z żółtym serem, szyneczką i ketchupem kuszą wciąż migdały w czekoladzie, dajmy im szanse ![]()
#2861 |
Konto usunięte
|
Ahh i faktycznie do II śn było jabłko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Rozeznanie
|
Dzięki.
![]()
#2864 |
Wtajemniczenie
|
R:
Śniadanie: Owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, 3 łyżek bran flakesów, ok. 8 truskawek, małym kiwi i odrobiną jogurtu naturalnego. 2 śniadanie: Mała bułka razowa z chudym serem, plastrem wędzonej piersi z indyka i rzodkiewką. Obiad: Pół woreczka kaszy gryczanej (50g), mała chochelka gulaszu warzywnego, ok 250g fasolki zielonej. Kolacja: Wiejski lekki z rzodkiewkami i cebulką. Wiem, że brak podwieczorku, ale najadłam się obiadem i nie wcisnęłam. NNKT było w gulaszu - odrobina oliwy z oliwek. Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zadomowienie
|
P a co tam
![]() Sn. garść musli fruit, garść BF, łyżka zarodków, łyżka otrębów ze śliwką zalane jogurtem pitnym kawowym ![]() Namachałam się wałkiem, pędzlem i smatą;O 2Śn. 4 kromki graham (takie kanapki po 2 kromki) 1 z serkiem waniliowym i otrębami, 2 z paprykarzem i szypiorkiem, big milk, jabłko Ob. 5 kotletów sojowych (własnej roboty:zarłok, 2 były duże a 3 takie średnie), 1 obtoczony w sezamie, 2 w ptrębach, 3 w zarodkach, 4 w migdałach a 5 sam ![]() ![]() D: 2 pierniczki lukrowane, batonik musli orzechowy, czereśnie;] (200g) P:kasza manna (25g kaszy + 100ml mleka sojowego+woda) z łyżeczką masła migdałowego, jagódkami, miechów owoce leśne z waflem ryżowym, kawałek ciasta (nie wiem co to Ludowa dawała przepis tyle że moje bez kruszonki ![]() 1h tańca K: kawałek ciasta ww ![]() No cóż nie trudno się domyślić: 3350 ![]()
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zadomowienie
|
Hej co to za hmnmm przy P tam jest dużo i smacznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj juz troche gorzej, okropny dzien... wyszedł 1000: R szklanka wody z lyzeczka miodu i sokiem z polowy cytryny ![]() śn: jajko, s.wiejski, 3 lyzki o.pszennych, lyzeczka cynamonu, troche slodzika, male jablko ob: 200g mlodych ziemniakow, jogurt owocowy bez cukru 0% po: 2 gałki lodów (mięta i zielone jabłko) ko: "czikenburger" + 400 ml coli zero ale kicha... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
Yeah, wreszcie Wizaż działa. ;p No to robię spis jadła. (P)
![]() Śniadanie: Naleśniki ^^ jeden z homo i morelką, drugi z homo i dżemem, trzeci z bananem i Nutellą II śniadanie: Dwa tosty z opiekacza z masłem, serem żółtym, pomidorkiem, szczypiorkiem III śniadanie: Jogurt pitny Trochę miodowych płatków śniadaniowych Trochę orzechów Obiad: Zupa jarzynowa zabielana Duży kawałek smażonej rybki w panierce Cztery ziemniaki z masłem Surówka z marchewki i kapusty Deser: Sporo czereśni ![]() Podwieczorek: Naleśnik z homo i truskawkami Więcej truskawek z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Kolacja: Trzy kanapki: z bryndzą i pomidorem, z twarożkiem i sałatą, z twarożkiem i dżemem Czereśni jeszcze więcej
#2870 |
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: sałatka z pomidora, ogórka i 200mg jogurtu naturalnego i do tego 2 kromeczki chlebka Wasa ![]() Obiad:filety śledziowe w sosie pomidorowym+2 kromeczki chlebka Wasa podwieczorek: galaretka kolacja: ciemna bułeczka z serkiem ziołowym tartare |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Raczkowanie
|
już pierwszy kilogram mam za sobą
![]() 71-70-69....=>55 powinno mi się udać ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że jutro w pracy mi się jakoś uda upilnować kalorii... choziaż na kelnerstwie jest to dosyć cieżkie... PROSZĘ TRZYMAJCIE KCIUKI! |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Rozeznanie
|
Redukcja:
Ś: jedno jajko na miękko, szczypta soli, jedna grahamka, plaster chudej szynki, dwa średnie ogórki małosolne II Ś: miseczka sałatki: serek feta light, jedna rzodkiewka, sałata, pomidor, szczypiorek, łyżka stołowa śmietany 18% O: średnia pierś z kurczaka bez panierki, około 300g warzyw na patelnie K: białko z jajka na twardo, mała pierś z kurczaka bez panierki, kilka liści sałaty Prosze o opinie, poprawę. ![]()
#2873 |
Zadomowienie
|
P: No nareszcie działa wizaż
![]() owsianko-jaglanka(15g jaglanych, garść owsianych, 0,5szklanki mleka sojowego, łyżeczka budyniu krówkowego), łycha otrębów owsianych, łycha otrębów ze śliwką, jogurt pitny wiśnia z żeńszeniem \, garść ciniminis, kaszka dla dzieci truskawkowa( 25g proszku), 200g truskawek 2śn. 4 tosty, 1 z masłem nerkowowym, 2 z paprykarzem sojowym i ogórkiem kiszonym, łycha twarogu wymieszana z 50g linessy marakujowo-brzoskwiniowa, kawał ciasta tego co wczoraj Ob. pizza na razowym spodzie, sos: paprykarz+koncentrat, wierzch: kukurydza z groszkiem, wędlina sojowa pomidorki, po 5g(orzszki w wasabi, w miodzie, mieszanka studentkowska) D: oskar krówkowy, kinder bueno white, P: magnum almond, McFlurry kitkat+truskawka K: parówka sojowa, 2 kromki grahama, twarożek domowy wymieszany z 70g homo naturalne, 1pół z 15g fitelli jogurtowo-żurawinowej, 2 pół z całą paczuszką kiełków i 2 pomidorkami razem: 3350
#2874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
brak NNKT
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zadomowienie
|
No kolacja była troche mniejsza niż zwykle
![]() ![]()
#2877 |
Rozeznanie
|
U
1. miska truskawek + 200g wieśniaka garść czereśni kawa z duuużą iloscią mleka 0,5% 2. kartofelki + pierś indyka gotowana + kapusta gotowana 3.miseczka truskawek zalana jogurtem naturalnym 330g bez cukru 4. tu pewnie będzie jakiś hot dog + ze 2 piwka, bo ide ze znajomymi na impreze otwartą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 |
Raczkowanie
|
![]()
napisała Carmel Choco
1. miska truskawek + 200g wieśniaka garść czereśni kawa z duuużą iloscią mleka 0,5% 2. kartofelki + pierś indyka gotowana + kapusta gotowana 3.miseczka truskawek zalana jogurtem naturalnym 330g bez cukru 4. tu pewnie będzie jakiś hot dog + ze 2 piwka, bo ide ze znajomymi na impreze otwartą ![]() ten jeden hod-dog i 2 piwka nie powinny Ci zaszkodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Raczkowanie
|
Mam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
melduje sie ze swoja R i prosze o ocene ![]() S koktajl z bialka,owocow,blonnika,ot rebow i mleka sojowego II 100g serka riccota, male cappucino lunch - 200g chudej szynki z galaretka , fasolka zielona popolundniu cappuccino bedzie obiadokolacja chyba KFC bo mam remont kuchni i nie ma nawet gdzie herbate zaparzyc, o niczym innym nie wspomne..Ale tylko miesko biale zjem i fasolke i jak to wyglada?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.