|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Dziękuję Ver_Onko
mnie się też rzadko udaje zdążyć, a nawet jak zdążę z naszą cyfrówką to i tak jakoś nigdy dobrze tego nie uchwycę, a tu na komórce mi się udało
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj odwiedziąłm sklep Mama i Ja
kupiłam wkładki Chicco i znalazłam wreszcie smoczek Nuby "wisienka" http://allegro.pl/item385624331_nuby...nka0_6mcy.html, do którego gratis dostałam drugi "motylek" http://allegro.pl/item370796413_nuby...6_motylek.html ![]() Promocję zrobił producent (informacja na opakowaniu) więc pewnie w każdym sklepie obowiązuje. |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlatego sa takie zmiany na lepsze bo zmienili caly personel lacznie z ordynatorem, ten pan jest tam od roku, a wczesniej pracowal w Katowicach Ligocie, a ten szpital tez mial bardzo dobra opinie.
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie w ten piekny wręcz upalny dzień
![]() ja wlasnie wrócilam.Byłam zobaczyc jak to jest z ta akcja mam na czasie...zarejstrowalam sie i mam przyjsc na godz 15... no to zobaczymy jak bedzie...Jolu a ty byłaś tam u siebie? Wczoraj w koncu przyszly mi pieniadze za chorobowe ale i tak nie tyle ile mialo byc ze wzgledu ze moja "pracodawczyni" zaniosla zaswiadczenie o ciazy dopiero poczatkiem czerwca i tak mysle czy mi to wyrównaja ![]() Porobilam wczoraj reszte zakupów i juz mam wszystko co najpotrzebniejsze dla malucha i torba spakowana,komplrtna i czeka... ![]() Dzisiaj czeka mnie przemeblowanie w pokoju..wczoraj zakupilismy mniejsze biurko i trzeba wszystko tak poustawiac zeby bylo w miare wygodnie w tym naszym malutkim pokoiku... Kasiuniu co do wózka tonie wiem wachamyy sie miedzy toledo a ta ballerina...zobaczymy przy zakupie...a moze calkiem co innego kupimy...nie wiem A i widze Olcie Boska jest...Co do tych smoczków tez mysle ze sie niczym nie roznia Anisia ten szpital to prawie jak hotel**** hehe ale wygody no no tylko pozazdroscic |
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na razie zasięgam informacji, "badam teren" hehehehe. Ale tak naprawdę, to jeszcze nie wiem. |
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Elu gratuluję zakupków
Martunia jak będziesz po daj znać, czy warto było z tą akcją, ja się nie wybrałam i raczej nie wybiorę bo gorąco i daleko dla mnie
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto, w razie czego zapraszam do Gliwic jak co to mozesz przekiblowac u mnie dzien przed porodem a na porodowke cie odstawie migiem
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie, to mój teść pracuje w tym właśnie szpitalu - jest jakimś tam technicznym
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
od razu widac ze wizaz szwankował
ledwo jedna marna sroniusia zapisana ale za to jakie wiesci!!!! Poulett gratuluje odkorkowania ja tez przy kazdej wizycie w wc sprawdzam ale poki co mi sie nie spieszy bo aplikuje sobie nystatyne, mam jakies zasrane upławy i boje sie co z tego bedzie Anisia to ten wielospecjalistyczny szpital, niedaleko pogotowia? bo po ulicach sie nie znam ja nadal obstaje przy Tarnowskich Górach ze wzgledu na ordynatora, ktorego jestem pacjentką, ostatnio obliczylam na zumi ze najkrotszą drogą mam 23 km, wiec nie jest strasznie a moja mama na zakupach w Gliwicach i co chwile mi dzwoni , ze a to kupila mi szlafrok a to znalazła sklep z ubraniami dla karmiących, juz wiem gdzie staniki bede kupowac ze kupila fartuch szpitalny dla M., bo ja nigdzie nie mogłam dostac, i ze znalazła sklep z wikliną i czy mam mi kupic szafkę bo chcialam do pokoju malej Hahaha a najlepsze jest to ze jechala po wędliny i ja jej o nic nie prosiłam.Freshona fajny avatarek, musialam sie przyjrzec bo myslalam ze z penisem nam tu wyjechalas
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
mam smoczki z tommie coś tam i są bliźniaczopodobne
zaraz jedziemy odebrać przewijak kurcze kupiłam już chyba 6ty czy 7my 2pak musteli ale tego idzie
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3254 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7944236] marticia, moze przeoczyłam... ale czy pisalas o wrazeniach po praniu w chicco?[/quote] Elciu gdzies tam pisalam, ale nie pamietam na jakiej stronie. Ja oprocz tego plynu zmiekczajacego kupilam tez plyn do prania Chicco i wiesz, ma strasznie mocny zapach i mnie sama drazni. No i przycmil ten sliczny zapach plynu zmiekczajacego. Wszystko jest super mieciutkie, a reczniki nawet bardziej niz przed raniem, ale nastepnym razem dam duzo mnie plynu do prania albo uzyje jakiegos o slabym zapachu, zeby pozostal tylko ten plynu zmiekczajacego. Cytat:
.. no tak, faceta najpierw trzeba sobie wychowac. Moja tesciowa jest idealnym przykladem, ze tego nie robila. A teraz? kilka razy dziennie powtarza, ze ma krzyz z tym swoim. Nic dziwnego, kilka razy dziennie pada "Gianna podaj mi talerz, ukroj sera, podaj wody (na stole wszystko jest w zasiegu reki), pokroj pomidorka.. zona na uslugach meza. A jak pojecal do Rzymu nikomu nic nie mowiac rano telefon (tesciowa neizle sie zdziwila, ze maz w Ryzmie), to okazalo sie, ze zapomnial portfela ze wszystkimi dokumentami, wiec byl bez pieniedzy, no i powiedzial, ze t jest jej wina.. super. Jesczze wymyslil, ze moj TZ ma do niego jechac samochodem i przywiezc mu portfel (pomijajac fakt, ze Rzym jest 500 km stad). Moj TZ tylko postukal sie w czolo i nic nie powiedzial...Tak wiec kobitki wychowujcie swoich facetow jak tylko mozna . Cytat:
. Cytat:
. Juz zaczyna . A mi sie tak bardzo chce takich malych igraszek w lozku, a tu musze jesczze poczekac przynajmniej ze dwa tygodnie . pozniej ebdziemy przysieszac porod, jak to gdzies radzilyscie..hihihiCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym był taki upał, że umarłabymCytat:
Ja mam na cycach od spodu, na biodrach, udach:/ ale że już wcześniej miałam to tylko czekam aż zrobią się blade. Oby od pasa w górę mnie ominęło, póki co nie ma nic... ale brzuchol smaruję często gęsto, tak się boję że coś mi wyskoczy
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, z tym wizazem to wczoraj lekkie przegiecie, a tak bardzo chciaam sie pochwalic posciela, ktora do mnie dootarla (po 4 dniach od wyslania
- Poczcie Polskiej naleza sie complimenti ).Ta wiec dzis sie chwale, och, normalnie nie moge sie doczekac, kiedy tam poloze mojego synka...tylko ejsczze trza bedzie to wyprac i poprasowac.. eee...meza zagonie a co .Jeszcze pokoik musimy poustawiac i dokupic co nieco...no mi to sie marzy taki super mieciutki fotel do karmienia.. moze dopisze go na liste dla tych, ktorzy chca zrobic nam jakis prezent .
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
marticia no piękne
a u nas od 2-3 tygodni ida niektóre paczki ![]() No ja w tym tygodniu będę miała materacyk do łóżeczka i skrzynię na rzeczy malucha tzn. na pościel, kocyki i takie tam ![]() Ja dokładnie mam miesiąc do porodu. Jutro będą już 3 tygodnie i 6 dni wow !!!! Nie mogę sie doczekać
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi...Judi tez sie dziwie ze tak szybko dotarla
. ale tak sie mciesze, jeszcze pstryknelam mojego misiaczka, superm mieciutki . Jakos bedzie misiowato w tym naszym pokoju , bo szykuje sie do kolejnych misio typu lampka:http://www.nanan.it/collezione-pucci...ori/index.html dla chetnych mozna podejrzec cala kolekcje i wiem ze maja teraz jeszcze jakies fajne zyrafki, ale nie ma ich na necie: http://www.nanan.it/it/nanan-collezione-tato.html Ja rowniez Judi uwierzyc nie moge, ze za chwile zostane mama... czuje sie jak przed slubem..hihihi, to dzialo sie dokladnie rok temu. Ale dzis zdycham, upal 38°C.. nawet z domu nie zamierzam wychodzic |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
A i foto:
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
O rany! Sezon na czopa się zaczął
Teraz każda będzie w majtki zaglądac |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia cudne łóżeczko i pościel, ślicznie wygląda
Marticia cieszę się, że tak szybko dostarczyli Ci przesyłkę do mnie nadal nic nie doszło, więc zabieram się za skrobanie wiadomości do sprzedającej.
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe sezon na czopa. No w sumie...ja za kazdym arzem ja jestem w w-c to sprawdzam czy nic sie tam nie pojawilo. W sumie bez sensu, sama sie niepotrzebnie nakrecam.
Dziewczynki, czy wam tez tak ciezko? Bo mi strasznie. Wsiadlam w autko i przyjechalam do mamy, ale po drodze mialam kupic chleb, a tak strasznie nie chcialo mi sie wysiadac z auta. Zmeczona jakas jestem i ociezala. Niby slonca ani upalow nie ma, ale jakos wszystko mnie meczy. |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Taka Sobie, tak to ten szpital na Kosciuszki 1. Blisko pogotowia.
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Ver_Onko ja mam tak też często... nie chce mi się ruszyć zada i zmuszam się, ale nawet nie z lenistwa tylko po prostu jak coś już zacznę to albo się zaraz cała zasapię, spocę i ledwo dycham
A najlepiej było dziś rano jak próbowałam wstać.... chciałam się rozbujać i rąbnęłam czachą w ścianę Dźwignął mnie małżon, bo teraz jestem taka wańka wstańka
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie zasadziłam małym palcem w łóżko, nie wiem czy sobie palca nie złamałam, tak mnie boli
i spuchł troche, ale moze sobie tylko kość potłukłam. Mówicie o wstawaniu, dla mnie to już w ogóle nie lada wyczyn bo śpimy na materacu... czyli podnoszę się prawie z ziemii... Ale juz to opracowałam Schodzę z młóżka na kolanach i dopiero z podłogi wstaję ale i tak mi cieżko
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie teraz patrzylam, ze niezle z tym czopem Poulette- termin ma na 20.07, to jeszcze dokladnie miesiac, ale fajnie ze sie juz na naszym watku zaczelo cos dziac
|
|
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

mnie się też rzadko udaje zdążyć, a nawet jak zdążę z naszą cyfrówką to i tak jakoś nigdy dobrze tego nie uchwycę, a tu na komórce mi się udało 

Boska jest...

ale tego idzie
(u nich do naturalnego tez trzeba hiv nie tylko do cc) miałyście na to skierowania? podpisuje się oświadczenie, że jak wyjdzie pozytywny, to wpisują do krajowego rejestru zakażonych.
:rot fl: