Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-07, 13:04   #391
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Fajnie, ze działasz coś zawodowo U mnie raz Klaudia da bardziej popalić mężowi raz mniej, jednak i tak wymaga dużej atencji. Z tego względu poki co tylko raz w tygodniu zostawiam ich samych.
Ładna waga Timiego!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trafiła mi się niesamowita okazja na przebranżowienie, koleżanka mnie szkoli z super rzeczy, akurat na macierzyńskim, więc bez ryzyka, po prostu gwiazdka od losu, więc chociaż gonię w piętkę i na serio ledwo żyję, to staram się wyciągnąć z tego, ile się da i móc już nie wracać do biura
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:19   #392
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
My jeździmy w gondoli, młody ma jeszcze zapas dzisiaj zasnął pierwszy raz sam w wozku w drodze od lekarza cud

Pestycyda kontrolnie bo ma katar i kaszel. Ale gardło czyste, osłuchowo czysty
A tak to jak zasypiał na spacerach?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
AnnaPaula, to były zielone ale właśnie się skończyły. Premium nie używałam chyba jeszcze. Mam jeszcze z 4 paczki DAdy 3 to już muszę zużyć a na noc chyba wezmę czworeczki żeby już nie kupować następnych 3 bo mi wyrasta chłopak.

Jon, brawa za noc a poranek niezły faktycznie!)

Ja wypiłam kawę, zjadłam babkę i wybieram się na spacer bo w końcu słoneczko!

Aggs, biedny Bartuś. Zdrówka;*

Warto sprawdzić Premium chociaż na noc

Cytat:
Zielone Pampersy 2xmniej chłonne od Premium. Ja próbuje rożnych pieluch ale i tak wracam do Pampers Premium bo najlepsze.
U mnie cały czas pochmurno. Wypiłam zieloną herbatę, zjadłam całe opakowanie After Eight i ćwiczyłam z Klaudią na dywanie. Strasznie się chichrała jak robiłam skakane przysiady nad nią.

To prawda ze zielone mniej chłonne. Używamy zielonych w dzień

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
dziękuję
my też cala noc się nie przewijamy jak nie ma kupy. zielone pampersy dają radę. Mateusz się wierci i odrazu szuka cyca. bierze do buzi i śpimy dalej

dziękuję

współczuję ja mam dwoje dzieci na raz chorych. starsze poradzi sobie bardziej.gorzej mały. jutro ostatnio dawka antybiotyku. jest lepiej ale kaszle nadal

U nas po całej nocy w zielonym pampersie pupa była mokra chociaż nie przeciekał

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
super jest Slim Fit

Pestycyda - gratuluję niezłej nocy

U nas dla 'odmiany' - noc fatalna jestem warzywem, do tego wczoraj wyszłam na spotkanie pracowe, po 2h wróciłam, Tż już chyba nie jest taki chętny żebym wychodziła z domu na dłużej W piątek miałam prowadzić szkolenie i zostawić ich samych na 5-6h, już jest umowa, że poprowadzę pierwszą część i wracam oddam mu sprawiedliwość, że miał utrudnione zadanie, bo to była godzina usypiania Timiego, a on zasypia tylko przy piersi

Ach no i chwalę się! Pamiętacie, jak Timi źle przybierał? Teraz 7800g.

Podziwiam za pracę ze masz siłę waga super
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:19   #393
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny współczuję chorych dzieciaczków.
Kciuki za szczepienia my mamy jutro drugą dawkę pneumokoki Wiki jak do tej pory nie gorączkowała więc oby i tym razem tak było.

Dzis byłyśmy na spacerku już przed 10 ale Wiki nie pospała dlugo bo mi ją w sklepie obudzili. Teraz zasypia przy piersi.

Wyszłabym na drugi spacer ale czekam na kuriera bo juz trzeci dzień do mnie się dobija.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:23   #394
darietta
Zakorzenienie

Wiki dostała wczoraj od mojej mamy na mikołaja taką książeczkę i jak zobaczyłam koze od razu Vadi o tobie pomyślałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171207_084447.jpg (71,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20171207_084516.jpg (59,8 KB, 44 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:24   #395
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Trafiła mi się niesamowita okazja na przebranżowienie, koleżanka mnie szkoli z super rzeczy, akurat na macierzyńskim, więc bez ryzyka, po prostu gwiazdka od losu, więc chociaż gonię w piętkę i na serio ledwo żyję, to staram się wyciągnąć z tego, ile się da i móc już nie wracać do biura

Super, a jaka branża? Jak nie chcesz tutaj to napisz na priv

Mnie kusi zeby sie zapisać na kurs fryzjerski. Zawsze lubiłam strzyżenie i nawet mi wychodziło. Zanim brat meza został fryzjerem to go obcinałam, obcinałam tez babcię (i zawsze robiłam to lepiej od fryzjerki), drugą babcie i mamę z kolei farbowałam.
Na razie Klaudia za malutka zeby ją zostawic, ale moze wiosną... poki co to taki luźny pomysł. Zniechęca mnie to, ze jak zrobię kurs i wrócę do pracy to nie bede miała czasu na dodatkową pracę, do tego ktoś musiałby sie zająć Klaudią na czas szkolenia. W koncu nie wiem czy to w ogole ma jakis sens.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:25   #396
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Była gorączka 38,3 ale dałam kropelki i jest 37,0 wiec mogę iść spać dzięki za kciuki

Podziwiam bo ja mam lenia co ćwiczysz?

Właśnie ja w obrotach pomagałam trzymając za rączkę i nawet nie sprawdziłam czy dobrze robię. Ulżyło mi teraz

Tak u nas tez było szczepienie
Fajne te prezenty z przedszkola a ze słodyczami dobrze robisz
Ciesze sie ze czasem cos moge doradzic

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:26   #397
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożalić zaraziłam Bartka, by to szlag katar ma taki ze jak kicha to mu gile wyskakują.. idziemy na 16 do lekarza żeby mi go osłuchała czy na pluckach nic się nie dzieje bo pokasłuje tez czasami ehhh we wtorek szczepienie wiec chyba od razu je przełożę
zdrówka dla Bartka

Cytat:
My jeździmy w gondoli, młody ma jeszcze zapas dzisiaj zasnął pierwszy raz sam w wozku w drodze od lekarza cud

Pestycyda kontrolnie bo ma katar i kaszel. Ale gardło czyste, osłuchowo czysty
super że usnął w wózku może mu się zmieni?

Cytat:
U mnie cały czas pochmurno. Wypiłam zieloną herbatę, zjadłam całe opakowanie After Eight i ćwiczyłam z Klaudią na dywanie. Strasznie się chichrała jak robiłam skakane przysiady nad nią.

ja wczoraj kupiłam pierniki, były tak smaczne, że zjadłam całe opakowanie

Cytat:
super jest Slim Fit

U nas dla 'odmiany' - noc fatalna jestem warzywem, do tego wczoraj wyszłam na spotkanie pracowe, po 2h wróciłam, Tż już chyba nie jest taki chętny żebym wychodziła z domu na dłużej W piątek miałam prowadzić szkolenie i zostawić ich samych na 5-6h, już jest umowa, że poprowadzę pierwszą część i wracam oddam mu sprawiedliwość, że miał utrudnione zadanie, bo to była godzina usypiania Timiego, a on zasypia tylko przy piersi

współczuję nocy fajnie, że działasz zawodowo, Timi koksik mały się robi

Niko niby śpi, ale się rzuca.. U nas wieje masakrycznie i szarówka jest na dworze, nie chce mi się wychodzić, ale chyba na 20 min pójdę z nim na taras żeby sobie pooddychał świeżym powietrzem
Stary 2017-12-07, 13:31   #398
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze czasem cos moge doradzic

Doradzaj jak najczęściej
Stary 2017-12-07, 13:44   #399
myszowata1313
Rozeznanie

Dobra dobra
Przyznawac sie kto mi dziecko podmienil.
Wspominalam ze wczoraj zrobila pobodke o 6 rano?
Luziiiik. Sen jest dla slabych. Poszla spac dopiero dzis rowniez o 6 rano.
Ledwo na oczy patrze. Tz mi z pracy pisze ze ledwo zyje. A moj maly demon teraz sobie odsypia.
Miala dwie drzemki od 18 do 19 i od 24 do 1 w nocy. I na zmiane smiala sie i ryczala jakby ja ze skory obdzierali. 😣😣😣

Gdzie to moje grzeczne dziecko?!?
A zauwazylam ze zawsze jest z nia taki problem jak odwiedza nas brat tz. Dziwne.

Stary 2017-12-07, 14:04   #400
taedio
MerDer 4ever

Anna na rękach i dopiero wtedy do wózka :p

Jon może
Stary 2017-12-07, 14:20   #401
Mała!
Zakorzenienie

Anusia
Brawa za ćwiczenia. Ja też powinnam, ale ta blizna mnie ciągnie jeszcze :/

Pestycyda
A jakiś nowy z JBL i tam akurat był... Ale gra masakrycznie! Mąż nie przestaje się uśmiechać.

Anna.
Oby gorączka minęła.

Hihi Nulka
Hugo ciągle tak robi, brawo dla Ady.

Anusia
Ja mam 63 Przy 157 cm... Więc nie marudz mi tu!

Xzora
Uwielbiam te czekoladki!!
Mi też brakuje 1,5 kg.
Noc z 8 pobudkami ale spokojna. Dzięki... A sprzet to głośniki

Jon
Super Bartuś śpi, a dzień... Ehhh
Jutro będzie lepiej.

Aggs
My też walczymy z katarem... Współczuję i życzę zdrowia dla Was.

Xzora
Dokładnie... Z tym ciałem i wymiarami jest tak jak piszesz.

Vadi
Współczuję nocki...
Piękna waga, przegonił Hugo! Wow!

Myszowata
Ja nie wiem co się dzieje z tymi Nockami... Ehhh

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:23   #402
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Tez kocham dzwoneczki 😍 dlatego mamy dwie zawieszki:słynną zebrę i laleczkę z Tiny love

U nas zęby chyba jeszcze nie idą a też wszystko bierze do buzi, to chyba ciekawość świata

Dziewczyny które karmią też jesteście wiecznie głodne ? Ja jem więcej niż w ciąży ...
Juz wczoraj sie przyznalam ze o 22.30 szlam jeść wiec masz odpowiedz.
A rak serio to mam różne dni. Raz jem co 2-3 godzinybtak jak mlody a są takie dni że zjem śniadanie, drugie śniadanie i caly dzien nie jestem glodna. Dopiero z męzem kolacje jem jak wraca. Alenu nas ro takie obiadokolacje bonon wraca ok 18tej zazwyczaj

Cytat:
Wiem wiem. Pierwszy i ostatni raz. Ale u dziadka wszedzie plytki i szczerze to bym miala obrzydzenie ja polozyc u niego na podlodze.. taki pech ze bylam sama (dziadek 87l sie nie liczy) a mala nie spala. Bylo minelo. Wiecej tak nie zrobie..

A co do szczoteczki i masci to tez tak robie

Daltego napisalam że najgorsze to moze sie ubrudzić na podlodze..
Wierze ze tak wiecej nie zrobisz bo napewno sie wystraszylas biedna

Cytat:
Minini, super że prababcia w dobrym zdrowiu

Anusia, będzie Ci się lepiej spało

Akada, tak jestem wie znów głodna

Sill, jak przymierzasz kurtkę cyknij fotel i wrzuć o ile możesz.

Uh my już od 7.30 nie śpimy tylko trochę marudzimy ;brzydal:

Dziewczyny które mają ilify: działa Wam czasowe ustawienie? Bo moje drugi raz się nie włączyło;/

Mnie dziala, mam codziennie na 9 rano ustawione. Jaknustawiasz to musisz tak kliknąć pilotem żeby odkurzacz odpowiedział kliknięciem

Cytat:
Uff nie jestem sama, wczoraj zjadłam na raty cały woreczek ryżu, wcześniej jadłam mniej, no i słodycze ... Waga na razie super, ale boje się, że jak przestane karmić i sie nie opamiętam to będzie dramat ;-)
Jak przestaniesz karmić to cialo przestanie sie dopiminać o wieksze dawki jedzenia. Nie przejmuj sie

Cytat:
Próbuje dojść do tego co się działo dzisiejszej nocy i doliczyłam się że Wojtek wstał tylko o 1.30 potem koło 3 ale chyba go nie karmiłam nawet nie pamiętam. Koło 5 go przewinelam i spaliśmy do po 7. Matko jedyna ale pospalismy! Albo efekt zmęczenia po szczepieniu albo w trakcie skoku jakieś dziwne rzeczy się dzieją

Nie analizuj dlaczego. Po prostu ciesz sie!!!

Cytat:
kciuki za wszystkie szczepienia.
brawa za wagi👏
my dziś noc średnia po tym jak paulina po przedszkolu wymiotowala i dostała gorączki. dziś w domu siedzi.
gondola tez się robi dla nas krotka😉 chociaż my teraz nie spacerujemy bo albo paulina chora a teraz Mateusza 😕

Dużo zdrówka dla was

Cytat:
Czy jest lekkie? Jakie ma obicie? Czy kot drapiąc je zniszczy?

Kocyk kupiłam na grupie zakupowej na FB używany. Wełna 100% - tylko rożne mieszanki, zapamiętałam angorę. Jakies 130 na 180. Wlasnie pod nim siedzę i gryzie mnie w nogi, a na kocu siedzi kot
After Eight od września za mną chodziło, tylko na mojej wsi nie było do kupienia. Mama zapamiętała i mi kupiła.

Kiedyś jak pracowałam w biurze podróży to dostaliśmy pudło tych czekoladek, były postawione na biurku i klienci mogli sie częstować. Na początku nawet ich nie próbowałam, bo jakoś nie przekonywało mnie połączenie mięty z czekoladą i to jeszcze gorzką. Skosztowała kilka sztuk, potem znowu i z każdym razem coraz bardziej mi smakowały. Skończyło sie na tym ze na zmianie jadłam pół do całego opakowania tych czekoladek i tylko czekałam az sie skończą.

Fajne prezenty dostali chłopcy.

Co cwiczylas?
U mnie Klaudia teraz pozno chodzi spac i juz chyba nie mam co liczyć na to, ze poćwiczę az zaśnie. Z kolei z nią nie dam rady zrobic wszystkiego, ale trzeba jakoś pokombinować
Do wagi sprzed ciazy brakuje mi jeszcze 1,5kg.

Ja jem jeden posiłek mniej niż w ciazy. W ciazy (zwłaszcza pod konie) budziłam sie bardzo głodna i na noc tez czułam potrzebę jedzenia. Pewnie ma tez wpływ to, ze karmie mieszanie, wiec produkuje mniej mleka i miałam spore zapasy kg po ciazy.

Siilmariien - przekazałam info od dziewczyn na FB
Koniecznie daj znac jak kurtka. Z Mikołajem bede tak samo robić - pamietam, ze ja jakoś w niego za bardzo nie wierzyłam i jak pani w 4-latkach mówiła, ze Mikołaj nie istnieje to juz to wiedziałam.

Brawa za spokojną noc!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Sill - miałam jeszcze napisac, ze dobrze robisz z tym, ze słodycze w weekend (pisze to mając w ustach drugie opakowanie After Eight ) jedno dostałam ja, drugie mąż. Wczoraj poszło moje.

Mała! Cieszę sie, ze noc spokojniejsza. Po sprzęt grający? Mąż gra?

Nulka - niezła Ada! Często jak o niej czytam to duzo dojrzalsza sie wydaje w porównaniu do Klaudii.

No wlasnie mialam pytać czy "gryzie" mam wstręt do wełnianych kocy bo jak bylam mala to babcia (ta druga, co juz nie żyje) miala same takie gryzące koce i zawsze na nich siedzielismy i nas nimi okrywala. Niecierpialam ich!!
Ale z drufiej strony lubie wełne bo wiem jakie ma wlasciwosci.. i szukam koca niegryzącego, z jakiejś mieszanki wełen.
Poki co jeden mi tesciowa wyprala dawno twmu w pralce i z rozm. 160x200 skurczył sie do 120cm i mi wystawaly nogi spod niego. A to wlasnie był taki niegryzący! A nie wiem gdzie kupiony bo stary był..

Oj ty jjz cale after eight zjadlas? Ty ty

Cytat:
Przyszłam się pożalić zaraziłam Bartka, by to szlag katar ma taki ze jak kicha to mu gile wyskakują.. idziemy na 16 do lekarza żeby mi go osłuchała czy na pluckach nic się nie dzieje bo pokasłuje tez czasami ehhh we wtorek szczepienie wiec chyba od razu je przełożę

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Omg, to przeboje niezle z rana miałaś

Dużo zdrowia dla was, grzejcie sie w domku

Cytat:
super jest Slim Fit

No to ładbie urósł!!
I brawo za szkolenia

Cytat:

Mnie kusi zeby sie zapisać na kurs fryzjerski. Zawsze lubiłam strzyżenie i nawet mi wychodziło. Zanim brat meza został fryzjerem to go obcinałam, obcinałam tez babcię (i zawsze robiłam to lepiej od fryzjerki), drugą babcie i mamę z kolei farbowałam.
Na razie Klaudia za malutka zeby ją zostawic, ale moze wiosną... poki co to taki luźny pomysł. Zniechęca mnie to, ze jak zrobię kurs i wrócę do pracy to nie bede miała czasu na dodatkową pracę, do tego ktoś musiałby sie zająć Klaudią na czas szkolenia. W koncu nie wiem czy to w ogole ma jakis sens.

A co robilas przed ciążą? W jakim zawodzie?
Ja juz dostalam dwie propozycje pracy odkąd urodzilam. Znajomi mnie polecają i tym sposobem chyba juz nie wroce do atarej firmy
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:24   #403
vadi
*sportaddict*

Cytat:
social media, kreowanie wizerunku itp

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

fryzjerstwo to super pomysł
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:37   #404
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Tez kocham dzwoneczki 😍 dlatego mamy dwie zawieszki:słynną zebrę i laleczkę z Tiny love

U nas zęby chyba jeszcze nie idą a też wszystko bierze do buzi, to chyba ciekawość świata

Dziewczyny które karmią też jesteście wiecznie głodne ? Ja jem więcej niż w ciąży ...
Taaa, szczególnie do słodyczy mnie ciągnie :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:39   #405
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Dobra dobra
Ledwo na oczy patrze. Tz mi z pracy pisze ze ledwo zyje. A moj maly demon teraz sobie odsypia.
Miala dwie drzemki od 18 do 19 i od 24 do 1 w nocy. I na zmiane smiala sie i ryczala jakby ja ze skory obdzierali.

A zauwazylam ze zawsze jest z nia taki problem jak odwiedza nas brat tz. Dziwne.

Współczuję nocki
Cytat:
Anna na rękach i dopiero wtedy do wózka :p

Jon może

A to dobra mama jesteś moja jak wyła w wózku po urodzeniu to była dzida do domu ale jej nie brałam na ręce i jakoś jej przeszło
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Anusia
Brawa za ćwiczenia. Ja też powinnam, ale ta blizna mnie ciągnie jeszcze :/

Pestycyda
A jakiś nowy z JBL i tam akurat był... Ale gra masakrycznie! Mąż nie przestaje się uśmiechać.

Anna.
Oby gorączka minęła.

Hihi Nulka
Hugo ciągle tak robi, brawo dla Ady.

Anusia
Ja mam 63 Przy 157 cm... Więc nie marudz mi tu!

Xzora
Uwielbiam te czekoladki!!
Mi też brakuje 1,5 kg.
Noc z 8 pobudkami ale spokojna. Dzięki... A sprzet to głośniki

Jon
Super Bartuś śpi, a dzień... Ehhh
Jutro będzie lepiej.

Aggs
My też walczymy z katarem... Współczuję i życzę zdrowia dla Was.

Xzora
Dokładnie... Z tym ciałem i wymiarami jest tak jak piszesz.

Vadi
Współczuję nocki...
Piękna waga, przegonił Hugo! Wow!

Myszowata
Ja nie wiem co się dzieje z tymi Nockami... Ehhh

Gorączka mija na szczęście jak TZ jechał po JBL to mu wybacz bo te głośniki są super tez mam
Stary 2017-12-07, 14:41   #406
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Tak myślałam że wcześnie jest pobudka, a próbowałaś go o 18 położyć jak na drzemkę? Tzn przy świetle, w innym miejscu niż na noc. Może by pospał 30min-1h i potem na noc o 20-21 do spaniaNiko wczoraj spał do 19, do 21 bawiliśmy się na łóżku i o 21:15 go położyłam i sam zasnął, bo ja wyszłam do łazienki ale on co 2h-2,5h chodzi spać zawszeMój też tak gryzie na brzuszku podpierając się na łokciu

Siil ten projektor dla mnie jest dosyć kiczowaty, bo te gwiazdki są niezbyt wyraźne, Niko nie zwraca na to uwagi.. Jak miał jakiś skok i był płaczliwy przed spaniem, nie chciał jeść, to Tż go uspokajał dźwiękami natury. Lubi patrzeć na misie, a jak się budzi w swoim łóżeczku to gada do tego namalowanego misia (bo karuzelę ściągam). Normalnie nie używam do usypiania, bo on dostaje smoka, pieluchę do tulenia, ja go głaszczę po głowie i odlatuje ale w trudnych chwilach spełnia funkcję uspokajacza. Tylko N nie lubi muzyki (robi podkówkę), ale on w ogóle nie lubi grajacych rzeczy, może to dlatego. Włączam tylko szum lub dźwięki natury.

Moze i przetestuje tą opcję. Chociaż teraz i tak to się nam rozregulowalo. A z drugiej strony fajnie jak śpi o tej 18, bo później mam czas dla starszaka.

Cytat:
Pestycyda fajna noc!
U nas tez fajnie, mały spał od 21:30-00:20, tutaj miał problem zeby zasnąć, Tz go uspal o 1 i wstał 5:40 potem 6:30 wzięliśmy go do łóżka i pobudka o 8:10. Teraz wstajemy z łóżka i szykujemy sie do lekarza
Uuu nice

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:43   #407
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Zielone Pampersy 2xmniej chłonne od Premium. Ja próbuje rożnych pieluch ale i tak wracam do Pampers Premium bo najlepsze.

Bo to musiał być śmieszny widok namawiacie na te Pampersy może się skusze skoro mają nie przeciekać
Cytat:
dziękuję
my też cala noc się nie przewijamy jak nie ma kupy. zielone pampersy dają radę. Mateusz się wierci i odrazu szuka cyca. bierze do buzi i śpimy dalej

dziękuję

współczuję ja mam dwoje dzieci na raz chorych. starsze poradzi sobie bardziej.gorzej mały. jutro ostatnio dawka antybiotyku. jest lepiej ale kaszle nadal

Oby nie trzeba było następnego antybiotyku. Mój Wojtek pokasłuje ale gardło blade i lekarka stwierdziła że może nie nadąża śliny połykać. Nie może skoordynować wszystkiego. I paluchy pcha po samo gardlo-.-
Cytat:
super jest Slim Fit

Timi przegonił Wojtka! Super koksik
Cytat:
Korzystaj póki jest szansa
Cytat:
Dobra dobra
Miala dwie drzemki od 18 do 19 i od 24 do 1 w nocy. I na zmiane smiala sie i ryczala jakby ja ze skory obdzierali.

Oj biedna. A może brat tża niechcący zauroczył? Niby nie wierzę w takie rzeczy ale wiecie jak to jest...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:55   #408
taedio
MerDer 4ever

Anna ja wole uspac na rękach i pospacerować dalej

Bosz kolejne auto robocze sie zepsuło. Nie moge juz
Aaa w Peugeocie zanieczyścił sie olej bo pokruszył sie pasek rozrządu maja szczęście, że naprawia to w ramach gwarancji

Mąż tak nakręcił sie na tego peugeota 5008, że dzisiaj jak opowiadał o nim mojej siostrze to mówił „nasze auto ma to i tamto” ...
Stary 2017-12-07, 14:58   #409
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Moze i przetestuje tą opcję. Chociaż teraz i tak to się nam rozregulowalo. A z drugiej strony fajnie jak śpi o tej 18, bo później mam czas dla starszaka.

Uuu nice
Rozumiem, można też odpocząć trochę ja jednak wolę pospać nieco dłużej zawsze, bo 5 rano to dla mnie noc

Pestycyda mój też pcha palce aż do gardła!

Stary 2017-12-07, 14:59   #410
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Jak przestaniesz karmić to cialo przestanie sie dopiminać o wieksze dawki jedzenia. Nie przejmuj sie

Ja juz dostalam dwie propozycje pracy odkąd urodzilam. Znajomi mnie polecają i tym sposobem chyba juz nie wroce do atarej firmy
Dzięki Mam nadzieje, że tak będzie
Fajnie masz z tą pracą, ja do swojej raczej wrócę bo dobrze płacą a musimy kupić większe mieszkanie, ale przy dwójce dzieci nie widze siebie w pracy do 18 ...muszę wtedy coś znaleźć w normalnych godzinach najlepiej do 16
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:59   #411
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Haha taedio to już decyzja zapadła
Współczuję kolejnych napraw

Stary 2017-12-07, 15:10   #412
akada
Zadomowienie

Cytat:
Pestycyda mój też pcha palce aż do gardła!

Moja też aż do odruchu wymiotnego, na szczęście zmądrzała ;-)
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 15:25   #413
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Juz wczoraj sie przyznalam ze o 22.30 szlam jeść wiec masz odpowiedz.
A rak serio to mam różne dni. Raz jem co 2-3 godzinybtak jak mlody a są takie dni że zjem śniadanie, drugie śniadanie i caly dzien nie jestem glodna. Dopiero z męzem kolacje jem jak wraca. Alenu nas ro takie obiadokolacje bonon wraca ok 18tej zazwyczaj

Daltego napisalam że najgorsze to moze sie ubrudzić na podlodze..
Wierze ze tak wiecej nie zrobisz bo napewno sie wystraszylas biedna

Mnie dziala, mam codziennie na 9 rano ustawione. Jaknustawiasz to musisz tak kliknąć pilotem żeby odkurzacz odpowiedział kliknięciem

Nie analizuj dlaczego. Po prostu ciesz sie!!!

Dużo zdrówka dla was

No wlasnie mialam pytać czy "gryzie" mam wstręt do wełnianych kocy bo jak bylam mala to babcia (ta druga, co juz nie żyje) miala same takie gryzące koce i zawsze na nich siedzielismy i nas nimi okrywala. Niecierpialam ich!!
Ale z drufiej strony lubie wełne bo wiem jakie ma wlasciwosci.. i szukam koca niegryzącego, z jakiejś mieszanki wełen.
Poki co jeden mi tesciowa wyprala dawno twmu w pralce i z rozm. 160x200 skurczył sie do 120cm i mi wystawaly nogi spod niego. A to wlasnie był taki niegryzący! A nie wiem gdzie kupiony bo stary był..

Oj ty jjz cale after eight zjadlas? Ty ty

Dużo zdrowia dla was, grzejcie sie w domku

No to ładbie urósł!!
I brawo za szkolenia

A co robilas przed ciążą? W jakim zawodzie?
Wiesz ja nie chce nikomu zycia obrzydzac ale kiedys wychodzilam z domu i zauwazylam jak smarka na podloge. Takze ten...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Bo to musiał być śmieszny widok namawiacie na te Pampersy może się skusze skoro mają nie przeciekaćOby nie trzeba było następnego antybiotyku. Mój Wojtek pokasłuje ale gardło blade i lekarka stwierdziła że może nie nadąża śliny połykać. Nie może skoordynować wszystkiego. I paluchy pcha po samo gardlo-.-Timi przegonił Wojtka! Super koksikKorzystaj póki jest szansaOj biedna. A może brat tża niechcący zauroczył? Niby nie wierzę w takie rzeczy ale wiecie jak to jest...

Tez juz nad tym myslalam. Zawsze jak sie z nim widzimy to sa cyrki na kolkach.
W sumie ma1 dziecko a jego zona wiecej nie chce. Nie znam jego zdania na ten temat. Ale zawsze tak dziwnie sie na mala patrzy jakby chcial takiego malego szkraba jeszcze.

Stary 2017-12-07, 16:30   #414
emmos
Zakorzenienie

Hej Cieżko mi się wbić tu dzisiaj Fajny spacer za nami, wreszcie słońce

Mamy wyniki badań alergenów Amelki. Nie ma żadnej alergii, więc nadal nie wiem skąd te wymioty

Cytat:
Pestycyda to fajną noc mieliście!
U nas dzisiaj powtórka z wczorajszej, znowu przespał 5h widzę światełko w tunelu.

Ale za to dzień mi się zaczął słabo. Najpierw położyłam N w leżaczku i mój pies go wylizał po buzi jak się odwróciłam na 3 sekundy, wcześniej nie miał takich akcji.. Potem N ulał mocno, bo rano za długo się grzebałam i popłakał się z głodu, więc nałykał się powietrza.. Oczywiście wszystko brudne, dziecko do przebrania. Później ja oblałam się cała wodą, bo podlewalam kwiaty i zostawiłam wodę w konewce, a chciałam ją odłożyć na półkę i ta woda na mnie wylądowała.. A przed chwilą rozdrapał sobie rankę na nodze i ubrudził wszystko krwią
Wczoraj przyszły pieluchy pampers premium, więc podjęłam próbę nie zmieniania pieluchy w nocy. Siku wytrzymała ale porannej kupy już nie, musiałabym zaraz po przebudzeniu N zmieniać mu pieluchę, bo od jakiegoś czasu kupa poranna to standard.

Od dzisiaj w Biedronce jest ogrzewacz z masażerem do stóp, szkoda że już kupiłam prezent Tż, gdybym wiedziała że takie coś istnieje to bym mu podarowała korci mnie żeby kupić, ale za dużo kasy już wydałam

Ale miałaś poranek Moj pies wylizał wczoraj obkupczonego pampa nie mam pytań

Cytat:
Fajnie, ze działasz coś zawodowo U mnie raz Klaudia da bardziej popalić mężowi raz mniej, jednak i tak wymaga dużej atencji. Z tego względu poki co tylko raz w tygodniu zostawiam ich samych.
Ładna waga Timiego!

To moj tż ma szczęście, bo co wyjdę to Ami śpi.

Cytat:
super jest Slim Fit

Współczuję nocki, Timi waga ciężka widzę

Super z tym przebranżowieniem, będziesz szkolić jak zdobywać popularność w necie?

Cytat:

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Omg, to przeboje niezle z rana miałaś

Zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
My szczepimy teraz 13 grudnia, 3 dawka już. Oby dobrze to zniosła.
Wczoraj moje dziecko zwariowało, po drzemce znalazłam ją w takiej pozycji: Załącznik 7347861
Dodatkowo zaczęła się interesować zabawkami karuzeli, więc chwytała każdą maskotkę po kolei i przyciagala do siebie. Myślałam że ta karuzela zaraz na nią zleci... Więc popołudniu poziom łóżeczka został obniżony. Ada ostatnio zadziwia mnie coraz bardziej.

Haha nieźle.

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Poćwiczyłam a teraz padam na twarz.....

Super, ja uwielbiam Ewkę, ale ostatnio tylko rower i brzuszki robię. Na nic innego nie mam siły, bo Ami usypia o 21:30, a w dzień słabo z czasem.

Cytat:

Pampers pc są najlepsze wg mnie.

Cytat:
Z sylwetki przed ciążą byłam bardzo zadowolona.

Chciałabym napisac tak kiedyś o sobie.

Cytat:
Tez kocham dzwoneczki dlatego mamy dwie zawieszki:słynną zebrę i laleczkę z Tiny love

Ja mam dietę 1800kcal i zdarza mi się dojeść. Szczególnie słodkie mnie ciągnie, ale walczę z uwagi na cukier.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-07, 16:32   #415
karolinuuusia
Zakorzenienie

Okazało się że jednak maz będzie mógł wziąć urlop ojcowski na dg, pracując dalej i dostanie kasę z tego tytułu a w tym czasie mniejsza składkę jeszcze odprowadzi

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 16:37   #416
xzora
Zakorzenienie

Myszowata - współczuje ciężkiej nocy.
Minini - niegryzący wełniany koc to skarb, szkoda ze sie sfilcował (akurat dziecięcy sie zdobił ). Ten który ma Klaudia z Effiki kolekcji kaszmirowej gryzie minimalnie (myśle ze wiele osób stwierdziliby ze jest niegryzący). Jest tez duża wersja. Ten który ja zamówiłam juz duzo bardziej gryzie. Idealny byłby 100% kaszmir, tylko pewnie kosztowałby fortunę.
Pracuje jako przedstawiciel farmaceutyczny.

Vadi - ciekawa branża. Super, ze taka okazja sie trafiła.
Wlasnie fryzjer to taki zawód, ze zawsze bedzie potrzebny. Tylko nie miałabym kiedy go wykonywać. Dobrze, ze mam córkę - bede mogła się wykazać w robieniu fryzur
Pestycyda - ja dzisiaj sobie powiedziałam - Pampers Premium i żadne inne. Nie muszę sie martwić o zmianę na noc jak np Klaudia wcześniej zaśnie czy o zapieranie po kupie. Niby są droższe, ale np innych zużyjesz 8 na dobę, a PP6.

Emmos - dobrze, ze alergia sie nie potwierdziła. Oby wymioty przeszły.

Karolinuusia - fajnie z tym urlopem ojcowskim.

My po 15tej byłyśmy na spacerze. Znowu zasnęła, nieplakala. Poki co rewelacja ze spacerówką.

Stary 2017-12-07, 16:58   #417
Samantha7
Zakorzenienie

Dziękuje za pamięć dziewczyny. Wybaczcie, ze nic nie pisałam ale nie umiałam się wbić w rozmowę bo przez dłuższy czas nie miałam nawet czasu żeby wejsc na wizaż :/
U nas każdy dzień jest na wariackich papierach . Ja non stop biegam. Jak przyjdzie wieczór i maluchy zasną to nadrabiam zaległości domowe . Maxiu jest bardzo absorbującym dzieckiem i lubi jak się z nim jest. Kompletnie odwrotnie do mojego starszaka.

Postaram się wpadać częściej. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B5E96045-3766-495E-AAAA-7ECE9F745787.jpg (61,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 64D03A56-F122-4A4F-AB50-0E5659FFFBEB.jpg (148,8 KB, 65 załadowań)

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 17:03   #418
xzora
Zakorzenienie

Samantha - cieszę sie, ze odnalazłas wątek.
Dziewczyny - pamiwtajcie ze nie ma obowiązku nadrabiania czy odnoszenia sie do wszystkiego co tutaj piszemy.

Siilmariien - Poprostu dziekuje za życzenia w imieniu Mikołaja.

Stary 2017-12-07, 17:08   #419
taedio
MerDer 4ever

Męża nie ma, dziecie śpi wiec zaczęłam czytać bloga Gosi jackowskiej o rozszerzeniu diety mega fajnie pisze
Stary 2017-12-07, 17:26   #420
emmos
Zakorzenienie

Sam, witaj witaj Tęskniłyśmy
Ale fajnych masz chłopakow Skoro nie masz na nic czasu to znaczy, że wszystko u Ciebie dobrze A jak Wasze nocki? Zęby idą?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości