![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Wtajemniczenie
|
Ja u najlepszego w mieście specjalisty płaciłabym 150zł za wizytę, genetyczne czy połówkowe za 250zł razem z wizytą. Jednakże znalazłam świetnego ginekologa na NFZ, tak więc tamtego odpuściłam.
Wróciłam z zakupów razem ze Slow-mag B6. Za cenę 12,20 - 60 tabletek (czerwone pudełko). Rewelacyjna cena. Mój M. miał dzisiaj wyrywaną ósemkę, jejku.. Co on się namęczył.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2013 |
Wtajemniczenie
|
Mnie za to dzisiaj naszło na zupę pomidorowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Wtajemniczenie
|
U mojego lekarza wizyta w różnych przychodniach kosztuje inaczej ale średnio wizyta z usg to koszt 120-150zl.
Choć rozważam zmianę ginekologa. Chyba nie czuje się dobrze zaopiekowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Wtajemniczenie
|
Norka pewnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hejka!
Witam Was ponownie nocną porą... Ząb znowu nie daje spać - zjadłam dziś pierwszy raz od kilku dni obiad w normalnej , tj. porządnie ciepłej temperaturze i od popołudnia płacę za to ![]() Ech, zobaczę jeszcze, co będzie na tej kontroli w poniedziałek... Słuchajcie, jak tak patrzę na listę naszą i wykaz postów w wątku, to widzę, że już nam parę mamuś zaginęło, odzywać mi się tu proszę ![]() ![]() Już któryś raz widzę podawane na wizażu ceny wizyt ciążowych i nie ogarniam, czemu w moim rodzinnym Tarnowie jest tak, za przeproszeniem, cholernie drogo. Przeważnie sama wizyta to 100 zł, a usg drugie 100... To średnie miasto, Małopolska, więc raczej te biedniejsze rejony Polski ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Można oczywiście! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W uk, wybraź sobie, jest tych badań tylko 2! Sądzę, że gdyby większa liczba była rzeczywiście medycznie uzasadniona, to po prostu by się one odbywały w takim rozwiniętym kraju ![]() ![]() Jak masz czas, to przegrzeb internet, ale starając się czytać artykuły, gdzie są podane źródła naukowe, czy wręcz właśnie artykuły specjalistyczne, opracowania badań, a nie popularne portale. Tu coś na szybko Ci podrzucę - http://dziecisawazne.pl/usg-w-ciazy-...e-bezpiecznie/ Medycznie jest powiedziane prosto - nie ma dowodów na szkodliwość, aczkolwiek należy wykonywać usg jedynie ze ścisłych wskazań medycznych (czyli 3 na cały okres zdrowej ciąży). Jest jeszcze jednak strona medalu - jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze... ![]() Może ta moja wypowiedź wyszła negatywnie, ale jak już kiedyś wspominałam, sama kiedyś dużo nad tym myślałam, więc podrzucam te mniej popularne tematy do tych rozmyślań, a każdy sam musi podjąć decyzję ![]() Ten ból głowy nie brzmi mi dobrze, może to wszystko normalne faktycznie po uderzeniu, ale właśnie skąd mamy wiedzieć - ja bym poszła do rodzinnego na wszelki wypadek. Też mam takie podejście, że w ciąży to się bardziej uważa na wszystko, bo nosimy nasze dzieciątko przecież. Cytat:
![]() Boskie są takie rozmowy! Ja chyba Wam nie pisałam, jak to moi chłopcy kilka miesięcy temu stwierdzili, że musimy mieć jeszcze jednego dzidziusia... Żeby każdy z nich miał "swojego" do opieki i zabawy ![]() ![]() ![]() Dopisanie to pikuś ![]() Bądź z nami i pisz po prostu ![]() Cytat:
![]() Detektor to, myślę, niezły pomysł. Spokój mamy jest ogromnie ważny ![]() I jeszcze bardzo ładnie chyba Radena o tym napisała... Na późniejszym etapie to ocena samopoczucia dziecka przez mamę jest bardzo ważna, a na co dzień kluczowa. Za połową ciąży, gdy ruchy dziecka czuje się już regularnie (od ok. 20-22 tc, nie mówię o takich pierwszych motylkach) brak ruchów przez jeden dzień jest bezwzględnym wskazaniem do wizyty na IP. Ba, nie tylko brak ruchów, ale też nagła ich zmiana - o wiele mniej niż zwykle lub o wiele więcej/bardziej gwałtowne ruchy. Podkreślę, że nie jest moim zamiarem nikogo krytykować ani namawiać w jedną czy drugą stronę, raczej liczę na merytoryczną dyskusję ![]() Uff, to się opisałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ---------- Heh, tylko gdzie ta "nocna pora"? ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Raczkowanie
|
Folinka przeważnie w tych biedniejszych rejonach ceny są z kosmosu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny.
![]() Gratki dla Wszystkich Mamuś po wizytach ![]() Moja wizyta w najbliższą środę ![]() Co do Mikołajek,to my sobie z Tż nie robimy prezentów. A Dawidek dostał strój Messiego. Dzisiaj jedziemy do dentysty z Dawidkiem do ościennego miaasteczka, ja też miałam pójść,ale tak panicznie się boję dentysty,że tą przyjemność zostawie sobie na II trymestr. Mam zamiar iść później do kawiarni na jakąś pyszną latte. Kawy nie piłam 5 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Wtajemniczenie
|
folinka dziękuję za artykuł! I przekazane rady, doświadczenie obecnych tu mamuś nam pierworodkom nie raz pewnie pomoże. Wiele aspektów się składa, na plus i minus jeśli chodzi o NFZ. Na plus na pewno to, że trochę zaoszczędzimy i będzie to można przeznaczyć na coś innego dla maleństwa. Ale co za tym idzie - kolejki, gorszy sprzęt, do tego wizyta pewnie nie 30min jak u obecnej gin prywatnie. Myślę, że nie będę czuć się tak zaopiekowana jak teraz. Ale co jest tak naprawdę ważne? Obecnie to dobry specjalista, ma masę certyfikatów, uprawnienia i ogrom pozytywnych opinii w necie. Gryze się z tym jeszcze i zbieram rozumy 😊
Głowa dziś boli ciut mniej, ale wczoraj głośniki zastanawiałam się nad IP.. jednak żaden tomograf nie wchodził by w grę, a przy ewentualnym wstrząśnieniu mózgu i tak trzeba leżeć po prostu i tyle. Więc sięgłam po paracetamol, okłady na głowę i może jakoś to będzie. 😊 Zobaczę jak dalej będę się czuć. Bólu zęba współczuję 😠 Polacy za granicą bardzo podobno cierpią z powodu zębów, bo drogo i opieka dentystyczna niezbyt.. kto ze znajomych wraca, to wizyte umawia za wizyta 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Ela jak dzisiaj głowa?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jak dobrze ze dziś juz piątek ![]() Ja w środę pozwoliłam sobie na Mc flurry i chyba znowu mnie łapie lekki katar i osłabienie. Kolejny weekend będę się kurowac. Ehs. |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Wtajemniczenie
|
Ovejita mcflury
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 10 tygodniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2025 |
Zakorzenienie
|
Tetrikk szybkiego powrotu do formy
![]() ![]()
#2026 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Chciałam sobie kupić tę książkę "w oczekiwaniu na dziecko", ale stwierdziłam, że jest za gruba i nie chce mi się tyle o ciąży czytać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2027 |
Wtajemniczenie
|
Tetrikk, ja ratuje się imbirem i czosnkiem. Plus herbata z malinami lub miodem i cytryna.
Co do książki to fakt, jest gruba ![]() ![]() ![]() U nas dziś 10+1. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Wtajemniczenie
|
Pola25 😘 mam wrażenie, że ciut lepiej dzisiaj. Nie czuję tak często tego nieprzyjemnego strzykania.. jednak jak za szybko wstanę, czy obrócę głową to jest mega nieprzyjemnie. Obserwuje się.. i czuje, że gdybym mogła wziąć coś mocniejszego albo choć coś z ibuprofenem to by było lżej. Paracetamol to dla mnie zawsze był jak cukierek..
tetrikk tak jak dziewczyny piszą czosnek, imbir, cytryna, herbatka z miodem działają cuda. Wracaj do zdrowia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Piję wodę z miodem, imbirem i cytryną, sok z aronii, zrobiłam też makaron z sosem pomidorowym i czosnkiem
![]() ![]()
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
Tetrikk lez, odpoczywaj 💖
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Radena wyszłaś?
U mnie dzisiaj 9 +3 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez dziś 9+3
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny moge dołączyć ?
Dowiedzielismy się o ciąży 18 listopada! 6 grudnia byliśmy na USG i pięknie bije serduszko! Jestem na lekach podtrzymujacych i zestawie clexane+acard bo niestety 3 poprzednie ciąże poroniłam.... Termin porodu mam na 28 lipca ![]()
#2034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Witaj! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Czy znajdzie się też dla mnie miejsce? Dwie krechy zobaczyliśmy 19 listopada, w mikołaja miałam pierwsze USG i termin mamy na 27.07! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry! Witajcie Świeżynki! Rozgoście się i opowiadajcie o sobie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sandam13;79526831]Dzień dobry wszystkim!
Czy znajdzie się też dla mnie miejsce? Dwie krechy zobaczyliśmy 19 listopada, w mikołaja miałam pierwsze USG i termin mamy na 27.07! ![]() Cześć! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Zaczęłam oglądać pamiętniki wampirów z nudów haha Dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki? U mnie aktualnie wygląda tak, wybaczcie za mój dres haha ale sprzątałam i w nim mi najwygodniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-08 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Jejku, Blanka, jak to w ogóle możliwe, że ty masz taki brzuch?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.