Mamusie lipcowe 2018 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-07, 18:30   #2011
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Robie właśnie zupke kalafiorowa, mniam. Cos lekkiego na wieczorek. Udalo mi sie podniesc, glowa troche odeszla

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale bym zjadła taka zupke

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 18:35   #2012
norka93
Wtajemniczenie

Ja u najlepszego w mieście specjalisty płaciłabym 150zł za wizytę, genetyczne czy połówkowe za 250zł razem z wizytą. Jednakże znalazłam świetnego ginekologa na NFZ, tak więc tamtego odpuściłam.

Wróciłam z zakupów razem ze Slow-mag B6. Za cenę 12,20 - 60 tabletek (czerwone pudełko). Rewelacyjna cena.

Mój M. miał dzisiaj wyrywaną ósemkę, jejku.. Co on się namęczył..

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Robie właśnie zupke kalafiorowa, mniam. Cos lekkiego na wieczorek. Udalo mi sie podniesc, glowa troche odeszla

To świetnie, że głowa jako tako daje funkcjonować Zupka kalafiorowa.. Zdradzisz jak ją robisz?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 18:41   #2013
Camelitos
Wtajemniczenie

Mnie za to dzisiaj naszło na zupę pomidorowa
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 18:45   #2014
ovejita
Wtajemniczenie

U mojego lekarza wizyta w różnych przychodniach kosztuje inaczej ale średnio wizyta z usg to koszt 120-150zl.
Choć rozważam zmianę ginekologa. Chyba nie czuje się dobrze zaopiekowana.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 19:50   #2015
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norka pewnie dzisiaj robilam akurat na lenia, czyli na kostkach rosolowych i vegecie ale z bulionu z naturalnego tez można. Do bulionu wrzucam ziemniaki poktojone w kostke, chwile obgotowuje, dodaje marchewke w plasterki. Na koncu dodaje rozyczki kalafiora ( obojetnie czy mrozony czy świeży ) i gotuje do miekkosci kalafiora. I jeszcze finalny magiczny skladnik - serek topiony ! Rozpuszczam go w zupie, ona sie zabiela i robi sie taka kremowa troche, pyszna co ja mam z tym serkiem ? do farszu pieczarkowego tez na koncu dodaje serek haha ogolnie polecam zabielanie setkiem, smak zupy zwala z nóg a niby nic w niej nie ma, bo tylko ziemniaki marchewka i kalafior no i przyprawiam do smaku.sola i pieprzem jezeli trzeba. Dzisiaj dodalam jeszcze troche majeranku. Obiad na dwa dni gotowy

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 05:07   #2016
folinka
Zadomowienie

Hejka!
Witam Was ponownie nocną porą... Ząb znowu nie daje spać - zjadłam dziś pierwszy raz od kilku dni obiad w normalnej , tj. porządnie ciepłej temperaturze i od popołudnia płacę za to Buuu, już zaczyna nawet chodzić mi po głowie myśl o wyjeździe do Pl do mojego jedynego, porządnego, sprawdzonego od lat dentysty...
Ech, zobaczę jeszcze, co będzie na tej kontroli w poniedziałek...

Słuchajcie, jak tak patrzę na listę naszą i wykaz postów w wątku, to widzę, że już nam parę mamuś zaginęło, odzywać mi się tu proszę

Już któryś raz widzę podawane na wizażu ceny wizyt ciążowych i nie ogarniam, czemu w moim rodzinnym Tarnowie jest tak, za przeproszeniem, cholernie drogo. Przeważnie sama wizyta to 100 zł, a usg drugie 100... To średnie miasto, Małopolska, więc raczej te biedniejsze rejony Polski

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Schudlam 6 kg 😃 no ale sie zawiodlam usg bo jak sie okazalo ma gorszy sprzet od tego w szpitalu i przez 6 dni malenstwo niby 3 mm uroslo ale to wina sprzetu bo nie mogla znalesc malenstwa na poczatku. Ale serduszko jest.
Super, że maluszek rośnie! Ależ Ty Kochana strasznie dużo schudłaś Co lekarka na to? Wymiotujesz?

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza i zauważyła, że zrobił mi się krwiak, dostałam l4 do końca roku. Dała mi Duphaston i kazała odpoczywać. Powiedziała, że szanse są 50 na 50 czy któraś z was wie coś więcej w tym temacie?
Kochana! To odpoczywaj do bólu Niech maleństwo rośnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie całe szczęście w porządku. Mam swój "pierścionek z brylantem" i bijące ładnie serduszko ♡. Mam też torbiel 3 cm na jajniku, ale to niegroźne. Fasolka znów umieszczona na przedniej ścianie, ale poza szybciej widocznymi zmianami nic innego w związku z tym.
Załącznik 7347256
Pierścionek! Cudeńko!

Cytat:
Napisane przez Metka_89 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuuuugiej przerwie - nie zdążyłam Was nadrobić, wątek rozwinął się błyskawicznie
U mnie wszystko okej, potwierdzone u lekarza bicie serca, wszystkie wymiary też w porządku, wyszła mi jedynie niedoczynność tarczycy. Niestety, też pojawiło mi się plamienie, dostałam l4, nakaz odpoczynku (taa... spróbujcie odpocząć przy dwulatku) i moje plany długiego pracowania poszły się bujać.
Tak jak w pierwszej ciąży pojawiły mi się koszmarne bóle głowy, więc dzisiaj modliłam się pół godziny nad tabletką paracetamolu, zanim ją wzięłam, a i tak mam wyrzuty sumienia
Można prosić o dopisanie do listy? Metka 89, 28 lat, tp. 21.07, drugie dziecko
Uważaj na siebie! I powodzenia dla Ciebie... i synka
Można oczywiście!

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze, chyba jutro wyjdę jak rano nie bedzie plamienia.dzidź ma 5 mm i juz jest serduszko 😍

Cudownie, że maluszek zdrowy! Uff, oby już bez stresów było

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie, czy to faktycznie tak jest że na NFZ należą się tylko 4 USG przez całą ciążę? Więc co na pozostałych wizytach lekarz sprawdza? Zastanawiam się nad zmianą lekarza na NFZ, ale jestem przerażona, że będę dzieciątko widzieć raz na dwa miesiące 😐

Ostatnio dość mocno uderzyłam się w głowę, od tego czasu czuje mocne kłucia, taki przeszywający ból.. jak się zginam, czy wstaje jest strasznie.. nie wiem czy z tym iść gdzieś, czy to normalne po takim uderzeniu w kant okna 😑😑

Nawet ponoć 3... (11-14 tc, 20-22 tc, 30-32 tc). Na pewno się nie przerażaj Zbierz jak najwięcej solidnych informacji i zdecyduj, co wg Ciebie jest właściwe.
W uk, wybraź sobie, jest tych badań tylko 2! Sądzę, że gdyby większa liczba była rzeczywiście medycznie uzasadniona, to po prostu by się one odbywały w takim rozwiniętym kraju Gdzie pappa jest tu dla każdego za darmo, a od przyszłego roku wręcz będzie dostępne "na fundusz" tzw. nifty. Prywatnie też mało kto tu biega na usg (chyba Polki tylko ). A jeśli położna w trakcie badania ma jakiekolwiek podejrzenia o nieprawidłowości, to wysyła na dodatkowe usg do szpitala (miałam takie 2 z Lidką)
Jak masz czas, to przegrzeb internet, ale starając się czytać artykuły, gdzie są podane źródła naukowe, czy wręcz właśnie artykuły specjalistyczne, opracowania badań, a nie popularne portale.
Tu coś na szybko Ci podrzucę - http://dziecisawazne.pl/usg-w-ciazy-...e-bezpiecznie/
Medycznie jest powiedziane prosto - nie ma dowodów na szkodliwość, aczkolwiek należy wykonywać usg jedynie ze ścisłych wskazań medycznych (czyli 3 na cały okres zdrowej ciąży).
Jest jeszcze jednak strona medalu - jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze... Taka smutna refleksja mnie naszła kiedyś (oby nieprawidłowa!) - przecież kobiety chcą oglądać swoje maluszki ZAWSZE, a lekarz oprócz tego, że chce ich dobra, to chce też zarobić, przecież to całkiem ludzka rzecz, to jego praca. Ciekawe, ile w tym częstym usg jest chęci zarobku/spełnienia oczekiwania pacjentki, tym samym jej utrzymania, a ile faktycznie medycznej potrzeby.
Może ta moja wypowiedź wyszła negatywnie, ale jak już kiedyś wspominałam, sama kiedyś dużo nad tym myślałam, więc podrzucam te mniej popularne tematy do tych rozmyślań, a każdy sam musi podjąć decyzję

Ten ból głowy nie brzmi mi dobrze, może to wszystko normalne faktycznie po uderzeniu, ale właśnie skąd mamy wiedzieć - ja bym poszła do rodzinnego na wszelki wypadek. Też mam takie podejście, że w ciąży to się bardziej uważa na wszystko, bo nosimy nasze dzieciątko przecież.

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Zdradzę Wam, jak u mnie postępuje uświadamianie synka o potencjalnym rodzeństwie

Ja: Chciałbyś mieć braciszka albo siostrzyczkę?
Synek: Nie.
Ja: Nie chcesz ani braciszka ani siostrzyczki?
Synek: Nie, chcę raz, dwa, trzy, cztery braciszki i siostrzyczki (i jeszcze pokazał na palcach chyba z sześć).

Także tego, może być rozczarowany pojedynczym egzemplarzem

Boskie są takie rozmowy!
Ja chyba Wam nie pisałam, jak to moi chłopcy kilka miesięcy temu stwierdzili, że musimy mieć jeszcze jednego dzidziusia... Żeby każdy z nich miał "swojego" do opieki i zabawy O Lidkę do tej pory nieraz autentycznie się kłócą, a już nie ma opcji, żeby któryś się do niej odezwał, gdy drugi ma przeze mnie/męża wyznaczony czas na zabawę/dopilnowanie jej chwilę

Cytat:
Napisane przez oliwiagron Pokaż wiadomość
Jak mogę dopisać się do listy lipcowek 2018?
Dopisanie to pikuś
Bądź z nami i pisz po prostu

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie do końca się zgodzę się z tym... Czasem przychodzi się na wizytę a serduszko już nie bije.. I nic temu nie towarzyszy, czasem się nie da tego odczuć, że coś złego się dzieje.
Ja osobiście bym nerwowo nie wytrzymała, że widzę dziecko co dwa-trzy miesiące. Ja wolę mieć wszystko pod kontrolą i usg co 3tyg.
Już nie mówiąc o tym, że na tych trzech usg można nie zauważyć wad u dziecka..
Myślę nad zakupem detektoru tętna, może to mnie uspokoi..

Lekarze obalaja to, że usg szkodzi dziecku. Może kiedyś tak było, ale teraz sprzęt jest inny..
Ale oczywiście każda z nas może mieć inne zdanie

Niestety masz rację, tak się zdarza i często nie da się tego nijak odczuć. Ale to się zdarza przede wszystkim w pierwszym trymestrze i niestety ogromna większość tych ciąż jest z góry skazana na niepowodzenie i ani leki, ani nawet codzienne usg nic by nie pomogło Natomiast co do zauważania wad, właśnie ponoć do 20 tc na drugim usg genetycznym jest łatwiej ocenić wszystko niż 22 czy 23 tc jak się je skrajnie wykonuje. Później może już nie być widać. Tak mi powiedziała moja zaufana ginekolog (a miałam ich wielu podczas moich w sumie 5 ciąż...)
Detektor to, myślę, niezły pomysł. Spokój mamy jest ogromnie ważny
I jeszcze bardzo ładnie chyba Radena o tym napisała... Na późniejszym etapie to ocena samopoczucia dziecka przez mamę jest bardzo ważna, a na co dzień kluczowa. Za połową ciąży, gdy ruchy dziecka czuje się już regularnie (od ok. 20-22 tc, nie mówię o takich pierwszych motylkach) brak ruchów przez jeden dzień jest bezwzględnym wskazaniem do wizyty na IP. Ba, nie tylko brak ruchów, ale też nagła ich zmiana - o wiele mniej niż zwykle lub o wiele więcej/bardziej gwałtowne ruchy.
Podkreślę, że nie jest moim zamiarem nikogo krytykować ani namawiać w jedną czy drugą stronę, raczej liczę na merytoryczną dyskusję Ważne by każda z nas podjęła tę decyzję świadomie za siebie!

Uff, to się opisałam Może teraz zmęczenie przewyższy ból i zasnę... Dobranoc!

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ----------

Heh, tylko gdzie ta "nocna pora"? Chwilę się zasiedziałam, a to w Pl już przecież 6 rano. U mnie 5, to spróbuję jeszcze pospać
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 07:07   #2017
nesska89
Raczkowanie

Folinka przeważnie w tych biedniejszych rejonach ceny są z kosmosu w moim mieście jest zmowa cen, benzynę mamy najdroższa na Śląsku

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 07:08   #2018
pola25
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczyny.

Gratki dla Wszystkich Mamuś po wizytach

Moja wizyta w najbliższą środę

Co do Mikołajek,to my sobie z Tż nie robimy prezentów. A Dawidek dostał strój Messiego.

Dzisiaj jedziemy do dentysty z Dawidkiem do ościennego miaasteczka, ja też miałam pójść,ale tak panicznie się boję dentysty,że tą przyjemność zostawie sobie na II trymestr. Mam zamiar iść później do kawiarni na jakąś pyszną latte. Kawy nie piłam 5 tyg
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 07:10   #2019
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
Witam Was ponownie nocną porą... Ząb znowu nie daje spać - zjadłam dziś pierwszy raz od kilku dni obiad w normalnej , tj. porządnie ciepłej temperaturze i od popołudnia płacę za to Buuu, już zaczyna nawet chodzić mi po głowie myśl o wyjeździe do Pl do mojego jedynego, porządnego, sprawdzonego od lat dentysty...
Ech, zobaczę jeszcze, co będzie na tej kontroli w poniedziałek...

Słuchajcie, jak tak patrzę na listę naszą i wykaz postów w wątku, to widzę, że już nam parę mamuś zaginęło, odzywać mi się tu proszę

Już któryś raz widzę podawane na wizażu ceny wizyt ciążowych i nie ogarniam, czemu w moim rodzinnym Tarnowie jest tak, za przeproszeniem, cholernie drogo. Przeważnie sama wizyta to 100 zł, a usg drugie 100... To średnie miasto, Małopolska, więc raczej te biedniejsze rejony Polski

Super, że maluszek rośnie! Ależ Ty Kochana strasznie dużo schudłaś Co lekarka na to? Wymiotujesz?

Kochana! To odpoczywaj do bólu Niech maleństwo rośnie zdrowo

Pierścionek! Cudeńko!

Uważaj na siebie! I powodzenia dla Ciebie... i synka
Można oczywiście!

Cudownie, że maluszek zdrowy! Uff, oby już bez stresów było

Nawet ponoć 3... (11-14 tc, 20-22 tc, 30-32 tc). Na pewno się nie przerażaj Zbierz jak najwięcej solidnych informacji i zdecyduj, co wg Ciebie jest właściwe.
W uk, wybraź sobie, jest tych badań tylko 2! Sądzę, że gdyby większa liczba była rzeczywiście medycznie uzasadniona, to po prostu by się one odbywały w takim rozwiniętym kraju Gdzie pappa jest tu dla każdego za darmo, a od przyszłego roku wręcz będzie dostępne "na fundusz" tzw. nifty. Prywatnie też mało kto tu biega na usg (chyba Polki tylko ). A jeśli położna w trakcie badania ma jakiekolwiek podejrzenia o nieprawidłowości, to wysyła na dodatkowe usg do szpitala (miałam takie 2 z Lidką)
Jak masz czas, to przegrzeb internet, ale starając się czytać artykuły, gdzie są podane źródła naukowe, czy wręcz właśnie artykuły specjalistyczne, opracowania badań, a nie popularne portale.
Tu coś na szybko Ci podrzucę - http://dziecisawazne.pl/usg-w-ciazy-...e-bezpiecznie/
Medycznie jest powiedziane prosto - nie ma dowodów na szkodliwość, aczkolwiek należy wykonywać usg jedynie ze ścisłych wskazań medycznych (czyli 3 na cały okres zdrowej ciąży).
Jest jeszcze jednak strona medalu - jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze... Taka smutna refleksja mnie naszła kiedyś (oby nieprawidłowa!) - przecież kobiety chcą oglądać swoje maluszki ZAWSZE, a lekarz oprócz tego, że chce ich dobra, to chce też zarobić, przecież to całkiem ludzka rzecz, to jego praca. Ciekawe, ile w tym częstym usg jest chęci zarobku/spełnienia oczekiwania pacjentki, tym samym jej utrzymania, a ile faktycznie medycznej potrzeby.
Może ta moja wypowiedź wyszła negatywnie, ale jak już kiedyś wspominałam, sama kiedyś dużo nad tym myślałam, więc podrzucam te mniej popularne tematy do tych rozmyślań, a każdy sam musi podjąć decyzję

Ten ból głowy nie brzmi mi dobrze, może to wszystko normalne faktycznie po uderzeniu, ale właśnie skąd mamy wiedzieć - ja bym poszła do rodzinnego na wszelki wypadek. Też mam takie podejście, że w ciąży to się bardziej uważa na wszystko, bo nosimy nasze dzieciątko przecież.

Boskie są takie rozmowy!
Ja chyba Wam nie pisałam, jak to moi chłopcy kilka miesięcy temu stwierdzili, że musimy mieć jeszcze jednego dzidziusia... Żeby każdy z nich miał "swojego" do opieki i zabawy O Lidkę do tej pory nieraz autentycznie się kłócą, a już nie ma opcji, żeby któryś się do niej odezwał, gdy drugi ma przeze mnie/męża wyznaczony czas na zabawę/dopilnowanie jej chwilę

Dopisanie to pikuś
Bądź z nami i pisz po prostu

Niestety masz rację, tak się zdarza i często nie da się tego nijak odczuć. Ale to się zdarza przede wszystkim w pierwszym trymestrze i niestety ogromna większość tych ciąż jest z góry skazana na niepowodzenie i ani leki, ani nawet codzienne usg nic by nie pomogło Natomiast co do zauważania wad, właśnie ponoć do 20 tc na drugim usg genetycznym jest łatwiej ocenić wszystko niż 22 czy 23 tc jak się je skrajnie wykonuje. Później może już nie być widać. Tak mi powiedziała moja zaufana ginekolog (a miałam ich wielu podczas moich w sumie 5 ciąż...)
Detektor to, myślę, niezły pomysł. Spokój mamy jest ogromnie ważny
I jeszcze bardzo ładnie chyba Radena o tym napisała... Na późniejszym etapie to ocena samopoczucia dziecka przez mamę jest bardzo ważna, a na co dzień kluczowa. Za połową ciąży, gdy ruchy dziecka czuje się już regularnie (od ok. 20-22 tc, nie mówię o takich pierwszych motylkach) brak ruchów przez jeden dzień jest bezwzględnym wskazaniem do wizyty na IP. Ba, nie tylko brak ruchów, ale też nagła ich zmiana - o wiele mniej niż zwykle lub o wiele więcej/bardziej gwałtowne ruchy.
Podkreślę, że nie jest moim zamiarem nikogo krytykować ani namawiać w jedną czy drugą stronę, raczej liczę na merytoryczną dyskusję Ważne by każda z nas podjęła tę decyzję świadomie za siebie!

Uff, to się opisałam Może teraz zmęczenie przewyższy ból i zasnę... Dobranoc!

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ----------

Heh, tylko gdzie ta "nocna pora"? Chwilę się zasiedziałam, a to w Pl już przecież 6 rano. U mnie 5, to spróbuję jeszcze pospać
Nie wymiotuje. Mam nadwage i poprostu lepiej bedzie jak bede chudnac niz przybierac na wadze.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 07:12   #2020
Elaaaa
Wtajemniczenie

folinka dziękuję za artykuł! I przekazane rady, doświadczenie obecnych tu mamuś nam pierworodkom nie raz pewnie pomoże. Wiele aspektów się składa, na plus i minus jeśli chodzi o NFZ. Na plus na pewno to, że trochę zaoszczędzimy i będzie to można przeznaczyć na coś innego dla maleństwa. Ale co za tym idzie - kolejki, gorszy sprzęt, do tego wizyta pewnie nie 30min jak u obecnej gin prywatnie. Myślę, że nie będę czuć się tak zaopiekowana jak teraz. Ale co jest tak naprawdę ważne? Obecnie to dobry specjalista, ma masę certyfikatów, uprawnienia i ogrom pozytywnych opinii w necie. Gryze się z tym jeszcze i zbieram rozumy 😊

Głowa dziś boli ciut mniej, ale wczoraj głośniki zastanawiałam się nad IP.. jednak żaden tomograf nie wchodził by w grę, a przy ewentualnym wstrząśnieniu mózgu i tak trzeba leżeć po prostu i tyle. Więc sięgłam po paracetamol, okłady na głowę i może jakoś to będzie. 😊 Zobaczę jak dalej będę się czuć.

Bólu zęba współczuję 😠 Polacy za granicą bardzo podobno cierpią z powodu zębów, bo drogo i opieka dentystyczna niezbyt.. kto ze znajomych wraca, to wizyte umawia za wizyta 😊

Stary 2017-12-08, 07:20   #2021
pola25
Zakorzenienie

Ela jak dzisiaj głowa?
Stary 2017-12-08, 07:32   #2022
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jak dobrze ze dziś juz piątek
Ja w środę pozwoliłam sobie na Mc flurry i chyba znowu mnie łapie lekki katar i osłabienie.
Kolejny weekend będę się kurowac. Ehs.
Stary 2017-12-08, 07:45   #2023
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ovejita mcflury masakra, dzisiaj kupuje jakies lody w pojemniku i bede jeść. Muahahaha ! Do maka mam za daleko, mieszkam ma koncu miasta obudzilam sie z niewielkim bolem brzucha, ale to bylo chyba od jelitek.... poszlam ale oczywiscie nic nie zrobilam chyba znow zjem dzis gruszke i zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaczynam sie troche martwic tymi problemami, mam nadzieje ze to nic złego chcialabym juz zobaczyć Okruszka a do srody tak daleko

Stary 2017-12-08, 07:56   #2024
tetrikk
Zakorzenienie

Witam się w 10 tygodniu u mnie dziś 9+0. Od wczoraj jestem na L4 z powodu przeziębienia i trochę mnie męczy katar. Woda morska niestety mało co pomaga. Dbajcie dziewczyny o siebie, bo przy przeziębieniu jest ciężko, większość leków zakazana, nie można zasprayowac nosa ani wziąć gripexu dodatkowo osłabienie jest silniejsze niż normalnie, wczoraj jak zasnelam w dzień to normalnie majaki miałam, że ktoś mi do domu wchodzi wydaje mi się, że u mnie będzie już tylko lepiej, dzisiaj mam nawet plan porobić coś konstruktywnego a w poniedziałek chciałabym już wrócić do pracy

Stary 2017-12-08, 08:10   #2025
MalaGosia88
Zakorzenienie

Tetrikk szybkiego powrotu do formy ! Niestety masz rację, nawet lekko się zaziębić w ciąży to nie przelewki jedynie metody babć i wiara w to, że będzie lepiej
Stary 2017-12-08, 08:52   #2026
tetrikk
Zakorzenienie

Dzięki dobrze mi zrobi te kilka dni odpoczynku

Chciałam sobie kupić tę książkę "w oczekiwaniu na dziecko", ale stwierdziłam, że jest za gruba i nie chce mi się tyle o ciąży czytać

Stary 2017-12-08, 08:55   #2027
ovejita
Wtajemniczenie

Tetrikk, ja ratuje się imbirem i czosnkiem. Plus herbata z malinami lub miodem i cytryna.

Co do książki to fakt, jest gruba ale mój tz ostro czyta A niby mój prezent

U nas dziś 10+1.
Stary 2017-12-08, 09:01   #2028
Elaaaa
Wtajemniczenie

Pola25 😘 mam wrażenie, że ciut lepiej dzisiaj. Nie czuję tak często tego nieprzyjemnego strzykania.. jednak jak za szybko wstanę, czy obrócę głową to jest mega nieprzyjemnie. Obserwuje się.. i czuje, że gdybym mogła wziąć coś mocniejszego albo choć coś z ibuprofenem to by było lżej. Paracetamol to dla mnie zawsze był jak cukierek..

tetrikk tak jak dziewczyny piszą czosnek, imbir, cytryna, herbatka z miodem działają cuda. Wracaj do zdrowia!

Stary 2017-12-08, 09:42   #2029
tetrikk
Zakorzenienie

Piję wodę z miodem, imbirem i cytryną, sok z aronii, zrobiłam też makaron z sosem pomidorowym i czosnkiem Wszystko jest, ale trzeba swoje przeczekać
Stary 2017-12-08, 09:47   #2030
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Tetrikk lez, odpoczywaj 💖

Stary 2017-12-08, 09:49   #2031
pola25
Zakorzenienie

Radena wyszłaś?

U mnie dzisiaj 9 +3
Stary 2017-12-08, 11:26   #2032
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Radena wyszłaś?

U mnie dzisiaj 9 +3
U mnie tez dziś 9+3

Dzień dobry

Stary 2017-12-08, 11:50   #2033
ane3kaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny moge dołączyć ?

Dowiedzielismy się o ciąży 18 listopada!
6 grudnia byliśmy na USG i pięknie bije serduszko!
Jestem na lekach podtrzymujacych i zestawie clexane+acard bo niestety 3 poprzednie ciąże poroniłam....
Termin porodu mam na 28 lipca
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 12:15   #2034
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U mnie tez dziś 9+3

Dzień dobry

On

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość

Jestem na lekach podtrzymujacych i zestawie clexane+acard bo niestety 3 poprzednie ciąże poroniłam....
Pewnie.
Witaj!
Stary 2017-12-08, 12:20   #2035
Sandam13
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim!
Czy znajdzie się też dla mnie miejsce?
Dwie krechy zobaczyliśmy 19 listopada, w mikołaja miałam pierwsze USG i termin mamy na 27.07!
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 12:49   #2036
odowska
Zadomowienie

Dzień Dobry! Witajcie Świeżynki! Rozgoście się i opowiadajcie o sobie.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 13:00   #2037
pola25
Zakorzenienie

[QUOTE=Sandam13;79526831]Dzień dobry wszystkim!
Dwie krechy zobaczyliśmy 19 listopada, w mikołaja miałam pierwsze USG i termin mamy na 27.07![/QUO
Cześć!
Stary 2017-12-08, 13:05   #2038
Metka_89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Witam się w 10 tygodniu u mnie dziś 9+0. Od wczoraj jestem na L4 z powodu przeziębienia i trochę mnie męczy katar. Woda morska niestety mało co pomaga. Dbajcie dziewczyny o siebie, bo przy przeziębieniu jest ciężko, większość leków zakazana, nie można zasprayowac nosa ani wziąć gripexu dodatkowo osłabienie jest silniejsze niż normalnie, wczoraj jak zasnelam w dzień to normalnie majaki miałam, że ktoś mi do domu wchodzi wydaje mi się, że u mnie będzie już tylko lepiej, dzisiaj mam nawet plan porobić coś konstruktywnego a w poniedziałek chciałabym już wrócić do pracy

Oj tak, najbardziej nie lubiłam w ciąży tego, że w razie choroby czy bólu praktycznie nie ma czym sobie pomóc. W aptece często było tak, że ciężarna na apap i prenalen odpowiadała niemym wyrzutem "ale jak to, to tyle...?"

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość

Cześć. Teraz na pewno będzie wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!
Dwie krechy zobaczyliśmy 19 listopada, w mikołaja miałam pierwsze USG i termin mamy na 27.07!
Cześć
Metka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 13:21   #2039
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Norka pewnie dzisiaj robilam akurat na lenia, czyli na kostkach rosolowych i vegecie ale z bulionu z naturalnego tez można. Do bulionu wrzucam ziemniaki poktojone w kostke, chwile obgotowuje, dodaje marchewke w plasterki. Na koncu dodaje rozyczki kalafiora ( obojetnie czy mrozony czy świeży ) i gotuje do miekkosci kalafiora. I jeszcze finalny magiczny skladnik - serek topiony ! Rozpuszczam go w zupie, ona sie zabiela i robi sie taka kremowa troche, pyszna co ja mam z tym serkiem ? do farszu pieczarkowego tez na koncu dodaje serek haha ogolnie polecam zabielanie setkiem, smak zupy zwala z nóg a niby nic w niej nie ma, bo tylko ziemniaki marchewka i kalafior no i przyprawiam do smaku.sola i pieprzem jezeli trzeba. Dzisiaj dodalam jeszcze troche majeranku. Obiad na dwa dni gotowy

Narobiłaś mi takiej ochoty na te zupę, że dzisiaj zrobilam na obiad! Pyszna jest

Witam nowe dziewczyny

Zaczęłam oglądać pamiętniki wampirów z nudów haha

Dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki? U mnie aktualnie wygląda tak, wybaczcie za mój dres haha ale sprzątałam i w nim mi najwygodniej _20171207_171358.JPG

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-12-08 o 13:33
Stary 2017-12-08, 13:29   #2040
tetrikk
Zakorzenienie

Jejku, Blanka, jak to w ogóle możliwe, że ty masz taki brzuch?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości