|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej to byloby go nie brac bo czy w główny czy w podręczny to sie pewnie uczepią
|
|
|
|
#1323 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Najgorsze, ze jest to moj "steny" lot, a denerwuje sie jak glupia. :/
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
a czy moge wejsc do samolotu w rece z poszuszka 40x45 ??
|
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
a ja bede leciec jakimis liniam egipskimi i w ogle nie jest podana godzina przylotu samolotu czu odlotu i trzeba dzwonic i sie pytac kiedy bedzie samolot. ze nie o 10 rano a moze 10 wieczorem. masakra. boje sie jeszcze zeby to nie yl jakis samolot gdzie skrzydla lataja i ma jeden silnik.
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wlasnie zamówilam transport na lotnisko.. masakra lot mam o 13.25 a bus bedzie o 7.30 i ma jechac kolo 2h wiec o 9.30 bede na miejscu! Masakra ze tak szybko, ale przynajmniej oswoimy sie z TŻtem na lotnisku hehehe
Zwiedzimy troche :P Najgorsze jest to ze przylatuje tu do Londynu 2 lipca.. o 17.25 a busa mam o 18 :/ Nie wiem czy zdarze, wogole nie wiem gdzie on staje.. mam podane ze na parkingu w jakims sektorze obok czegos tam ![]() Juz nie moge sie doczekac Dziewczyny a gdzie na stronie Ryanaira pisze CO MOZNA zabrac na poklad? Bo chce wziac laptopa z przenosnym dyskiem twardym, pare ubran, buty no i .. kosmetyki a mianowice koncowke mojego plynu z biodermy, atybiotyk na gardlo, witaminę C i jakies tam fervexy...
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
znaczy pamietaj ,ze musisz mies plyny i kosmetyki w tych specjalnych torebkach! i musi byc do 100 ml albo 200 ml. juz nie pamietam. nawet szminka musi byc zapakowana w te opakowanie. a co do laptopa to nie wiem. hmm...to bys musiala wejsc na strone lotniska w londynie i zobaczyc jakie oni maja zastrzezenia. ale ubrania to mozna wziasc i buty. tylko nic ostrego albo wybuchowego
|
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
SKad mam wziac te specjalne torebki? :P
Antybiotyk mam jeszcze z Polski, ale akurat zachorowalam i zaczelam brac a pownnno sie go zazywac kolo 14 dni.. a za 8 lece no i hmmm... mam go w pudelku z ulotka.. musze wziac, najwyzej wyrzuca :/ Laptopa tez musze wziac, w koncu to moje okno na swiat
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
hmm w supermarketach. w tych wiekszych. znaczy na opakowaniu jest przewaznie taki samolot.
http://www.cph.dk/NR/rdonlyres/63CF5...685/0/pose.jpg tutaj chyba ktos troche za duzo nawalij, ale te torebki wygladaj tak. wiec spoko napewno bede w supermarketach, albo moze w drogeriach,papierniczym? ale chyba tez na lotnisku? al nie jestem pewna. |
|
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie czy ktoras z Was ostatnio leciala easyjetem? Jestem w miare juz wprawiona w lataniu, ale ostatnio zabukowalam bilet znajomemu w 2 strony - uk-berlin i spowrotem- z bagazem glownym. W tamta strone lecial z 1 bagazem-nie wiem czy podreczny czy głowny mial tylko a z powrotem z 2 bagazami glowny i podreczny. W powrotnej dordze powiedzieli mu,ze moze miec tylko 1 bagaz i za drugi musial zaplacic 15 euro!! Nie wiem czy cos sie u nich zmienilo. Czy jak sie raz odprawil bez bagazu glownego to i z powrotem nie mogl go wziasc?? Mimo,ze zaplacil za bagaz, sprawdzilam jego rezerwacje. Myslalam,ze moze cos kreci, sprawdzialm rezerwacje jego i pisze ze mogl wziasc jeden bagaz rejestrowany i ze byla uiszczona dodatkowa kwota 15 euro.
Sama lece za 2 tyg i sie zastanawiam o co w tym chodzi. Dodam,ze jako bagaz mial torbe podróżna duzą jako glowny bagaz i malą torbę jako podreczny. |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.. wlasnie chcialam sobie zarezerwowac lot do Polski na 6 lipca.. w jedna strone.. patrze.. cena biletu 4.99F (-20%),, a laczna cena 62F!!!!!!!! podatki ponad 50f! Strasznie zdrozalo!
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
nie no, smieszne az. bo bilet w sumie prawie darmo, a podtek :S powinno sie w takim razie placic pace p za papierek(bilet) bo widac na oplacie zarabiaja. tak jak ,ze trzeba placic ,ze przejdziesz pare kokow po okeciu 60 zl. eh te oplaty lotniskowe.
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
A w te plastikowe worki trzeba pakować tylko przy podręcznym, tak?
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
tak tylko przy podrecznym i do 100 ml i pron boze nie biez jakis nozyczek do paznokci czy tych metalowych pilnikow.
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pojde do Sainsburego moze maja te torebki foliowe.
|
|
#1339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, jak jest w liniach Ryanair z podwójnym bagażem? Zamówiłam bilet i do tego dwa bagaże główne, ale z tego ich regulaminu nie do końca rozumiem czy w sumie w tych dwóch torbach mogę mieć 15kg ?? Bo w życiu się nie zmieszcze w 15kg
Specjalnie zamówiłam 2 bagaże żebym mogła wziąć więcej. Czy któraś z was miała taką sytuację? Lecę z Poznania.
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do napojów to koleżanka właśnie leciała na Majorkę z Poznania i napoje mogły mieć max 100ml i musiały być zapakowane w oryginalne opakowanie, nie można było mieć np. napoczętej butelki 300ml w której zostało 100ml napoju. Poza tym kazali zdejmować buty i kłaść na taśmę (ciekawe czy dojdzie do tego że do kontroli będizemy rozbierać sie do bielizny MagdziaS może z tym dekoderem jeszcze przed odprawą zapytaj gdzie masz go zapakować, bo jak leciałam z Berlina to latarkę nurkową kazali mi przepakować do bagażu podręcznego (na szczęście tam mają wstępną kontrolę przy wejściu na lotnisko i od razu mówią co jest nie tak z bagażem).
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
![]() Przejrzałam trochę ten wątek, ale nie znalazłam tego, co mnie interesuje. W przyszłym tygodniu lecę pierwszy raz samolotem i mam pewne pytanie. Czy wykrywacz metali 'pipczy' na kolczyk w języku? Jest on ze stali chirurgicznej, dlatego się zastanawiam. I tak nie mam zamiaru go wyjąć, ale wolę być na to przygotowana.
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej im pokażesz
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale w nosie masz ze stali chirurgicznej?
![]() Też mam kolczyk w nosie, ale nie jest to stal, tylko jakieś zwykłe srebro. Cytat:
![]() A jak ktoś ma kolczyk w miejscu intymnym? Też musi pokazywać? ![]()
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a moj kolczyk w nosie tez był ze stali chirurgicznej, przed lotem chciałam przekuć sobie chrząstkę w uchu, ale trzęsłam portkami że będę musiała wyjmować przy odprawie i nie przekułam, a jak widać bez problemów mogłam
|
|
#1347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Dzieki |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje- 2 sztuki bagazu- 15 kg lacznie. To taki haczyk linii lotniczych. Tez sie kiedys na to zlapalam
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam jeszcze pytanie odnośnie leków, dokładnie tabletek anty.
Czy można je mieć w podręcznym? Jeśli tak musi być jakieś "zezwolenie" od lekarza?
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Jak myslicie ?
.