Mamusie lipcowe 2018 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-08, 18:28   #2101
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Dla dziewczynki.imię.Malwinka ,a dla chlopca nie mamy.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 18:42   #2102
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Zazdrosna znajoma, która chce mieć dziecko ale jej partner narazie nie chce mi powiedziala, że jak tak dalej pójdzie to w drzwi porodówki się nie zmieszcze i powinnam przestać tyle jeść.. (nie jem dużo, 5 posiłków dziennie w rozsądnych ilościach..) bo wyglądam jakbym była w 4-5 miesiącu ciąży..

No i ciocia męża, zero wyczucia jak mnie zobaczyła, to "o kurde ty małego słonia urodzisz, jak ty wyglądasz!"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niektórzy to w ogóle nie mają taktu!

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Sandam, aneczka (Czy to od Aneczki rzeczywiście? Też mi tak pasuje ), witajcie!

Sandam, ja też śpię na brzuchu, uwielbiam Też, tak myślę, jak większość - sama poczujesz moment, kiedy już nie będzie to dobre. Potem mam jeszcze na jakiś patent - na boku z lekkim pochyleniem na brzuch i wysoko podwiniętym kolanem. Potem po porodzie zawsze tylko czekam aż mi piersi po nawale pozwolą znowu spać na brzuchu

norciu, uważaj na siebie i odpoczywaj dużo, ale też myślę, żeby nie przesadzać w żadną stronę - jeśli lekarz nie kazał bezwzględnie leżeć, to delikatne zajęcia domowe są jak najbardziej dopuszczalne, a w pewnym sensie wręcz wskazane. Warto jak najdłużej zachowywać jak najlepszą formę, bo na koniec człowiek sobie pluje w brodę, jak skarpetek już nie może nawet ubrać bez sapki, o butach nie wspominając

odo, cóż to za nietypowe imię? Nam nie powiesz?

Blanka, brak mi słów na te komentarze, które słyszałaś... Niektórzy nie mają za grosz wyczucia!
Ja też mam podobnego brzusia jak Twój Tyle, że nie byłam absolutnie płaska przed ciążą. Parę kilo nadmiaru po poprzedniej ciąży jeszcze było, więc z tego co mam teraz to tak pół na pół ciąża prawdziwa i spożywcza W każdym razie ta prawdziwa już zaczyna być widoczna powoli, choć na razie jedynie raczej dla bliskich.

Tak tak od Aneczki
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 18:44   #2103
KarolinaK
Zakorzenienie

Tez jestem za grupa facebookowa choć nie udzielam sie czesto(praca na to nie pozwala) to czytam Was regularnie. Na Facebooku moze byłoby łatwiej.

Blanka komentarzy nie skomentuje. Ludzie czasem nie maja za grosz taktu.
Rety jaki objad ktos jadł. Zjadłabym taki talerz frytek .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 18:45   #2104
ane3kaa
Zakorzenienie

My imiona też mamy wybrane
dla dziewczynki Julia
dla chłopczyka Bartosz

)))

dziewczyny pomózcie! co wam pomaga na mdłości ? ja jej migdały i pomagają ale na krótki czas.....
Stary 2017-12-08, 18:48   #2105
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
dla dziewczynki Julia
dla chłopczyka Bartosz

)))

dziewczyny pomózcie! co wam pomaga na mdłości ? ja jej migdały i pomagają ale na krótki czas.....
Spróbuj Imbir do wody kilka plastrów albo herbaty

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 18:50   #2106
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
dla dziewczynki Julia
dla chłopczyka Bartosz

)))

Nie dopuszczaj.do uczucia głodu,pij wodę,jedz lekkostrawnie
Stary 2017-12-08, 19:45   #2107
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Folinka ale ja nie.denerwuje sie Maluszkiem, tylko mam takie poboczne sprawy, ktore powoduja duzy stres....i potem sie zaczynam martwic czy te stresy nie zniechęca Maluszka do mieszkania w brzuszku mamusi
Blanka te problemy zwiazane sa z kasa..... prawie dwa lata temu pozyczylismy bardzo duzo kasy dla zaufanego czlowieka, i do dzis splacil nam tyle co nic, przez co nam porobily sie dlugi i raka kicha.... teraz zapewnial ze da nam jakies pieniadze i juz tak zapewnia dwa tygodnie i jest czasem tak ze nie moge sie do niego dodzwonic, albo dzwoni i mowi ze jeszcze nie ma ale na pewno w czwartek, a w czwartek okazuje sie ze znowu nie ma itp itd.... a ja juz sobie poustawialam niektore rzeczy zwiazane z kasą, no i jeszcze święta....i ciagle placz i nerwy... ech....
Norka, tak myslalam ze z tym przepisem moze Ci o ta zupke chodzic

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 19:46   #2108
Kathyyy91
Raczkowanie

U nas będzie Lenka albo Piotruś, chociaż ja jakoś podświadomie czuję, że to chłopiec. Za to mój tż obstawia dziewczynkę. Nie wiem, może i się mylę, po prostu tak czuję, nie to że wolałabym, bo dla mnie to całkowicie obojętne ze względu, że to dopiero pierwsza ciąża, a nie chciałabym na tej jednej już poprzestać
Mnie ciągle pobolewa podbrzusze, jak za dużo pochodzę itp. i z tego względu nadal mam brać duphaston no i l4. Na szczęście plamienia już nie wróciły. Już szału można dostać w domu, chciałam wrócić choćby w grudniu na trochę do pracy, ale byłam we wtorek u lekarki i nie zgodziła się. Trudno dla dziecka wszystko Też troszkę zaokrąglił mi się brzuch, chyba że to z powodów spożywczych, bo odkąd siedzę w domu to jem z nudów a i tak mało nie ważę, aż wstyd mi trochę było na pierwszym ważeniu u gin :P no i non stop śpię i nie mam na nic siły, nieraz przeczytam co piszecie a autentycznie nie mam siły odpisać. Teraz spałam jakieś 3 godz więc energii więcej.
Ja byłam na 1 usg w 5t był pęcherzyk, potem w 7t- bijące serduszko, teraz kolejne dopiero ok 13 tyg, czyli w styczniu, nie wiem jak ja wytrzymam. Moja gin jest przeciwna częstym usg, jeśli nie ma wskazań i to nie chodzi o kasę, bo i tak chodzę prywatnie, więc co by jej zależało zarobić więcej.
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 19:52   #2109
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinka ale ja nie.denerwuje sie Maluszkiem, tylko mam takie poboczne sprawy, ktore powoduja duzy stres....i potem sie zaczynam martwic czy te stresy nie zniechęca Maluszka do mieszkania w brzuszku mamusi
Blanka te problemy zwiazane sa z kasa..... prawie dwa lata temu pozyczylismy bardzo duzo kasy dla zaufanego czlowieka, i do dzis splacil nam tyle co nic, przez co nam porobily sie dlugi i raka kicha.... teraz zapewnial ze da nam jakies pieniadze i juz tak zapewnia dwa tygodnie i jest czasem tak ze nie moge sie do niego dodzwonic, albo dzwoni i mowi ze jeszcze nie ma ale na pewno w czwartek, a w czwartek okazuje sie ze znowu nie ma itp itd.... a ja juz sobie poustawialam niektore rzeczy zwiazane z kasą, no i jeszcze święta....i ciagle placz i nerwy... ech....

To przykra sytuacja szczególnie, że pewnie o 1000zl nie chodziło.. Może znajomego trzeba policja postraszyc?

Ale u nas też słabo z kasą w tym miesiącu, święta, trzeba buty na zimę kupić, kilka rzeczy do kuchni.. W ogóle dopiero w poniedziałek będzie przelew wstyd się przyznać ale mam chyba z 20zl w portfelu..przesadziłam w tym miejscach z wydaniem kasy na głupoty..
Mamy oszczędności, ale tego nie ruszamy pod żadnym pozorem..

Stary 2017-12-08, 19:53   #2110
Radena
Zadomowienie

Hej, nie wyrabiam coś ostatnio z czytaniem :-(
To tak mniej więcej napisze co pamiętam
Tak,juz jestem w domu od wczoraj,jeszcze troche plamie,ale nie jest źle,tesciowa nam gotuje obiady :-D
Ze spaniem na brzuchu to popieram wypowiedzi dziewczyn- póki tak jest wygodnie to można spać ;-)
Blanka,nie przejmuj sie zawistnymi ludźmi,nie wiem jak tak mozna powiedzieć do dziewczyny w ciąży :-/ ja za to po porodzie uslyszalam od ciotki,ze mi sie przytyło. Miałam ochotę jej odpowiedzieć,ze jej też tylko ze ja schudne a ona juz raczej nie 😈😈😈
Co do grupy fejsbukowej, to my sie przenioslysmy na fejsa jak juz wszystkie urodzilysmy. Część jeszcze tutaj pisze, większość na fejsie, jest kilka ktore ogarniaja i tu i tu na pewno na fejsie jak sie nie ma czasu to ciężko nadrobic i wbić sie w temat,ale tam wątek żyje codziennie, zdjecia,nikt nas nie czyta,a zdarzylo sie ze kolezanka zostala wykryta i miala nieprzyjemności na wizażu :-/
Co do imion to ja nawet nie myślę o dziewczecym,bo czuję,ze to bedzie chłopiec. Ale nie mozemy sie z mężem dogadać wiec pewnie do końca bedziemy wybierać. W ostateczności bedzie jakis Michaś albo Pawełek
Dziękuję Folinka za dodatkowe argumenty,mi sie skończyły, ale tak jak mówisz każdy musi sam zdecydować co wybierze,jakiego lekarza,jakie badania zrobi (ja sie zdecyduje tylko na usg genetyczne,bez żadnych testów,chyba ze lekarz zasugeruje cos innego). W kazdym razie tak jak mówicie dobrze jest czuć sie zaopiekowanym,a dla kazdego to oznacza cos innego ;-)
Pisalyscie tez o nieobecności tż,mój ma często delegacje, na szczęście z młodą mi sie nie nudzi za to w pierwszej ciąży tylko telefony, tęsknota,dobrze,ze do pracy chodziłam

Folinka,dopiszesz mnie do listy?
27 lat,2 ciąża, termin 30.07, córka 1.5 roku

Witam nowe Dziewczyny, rozgosccie się :-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 20:30   #2111
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka, sytuacja jest na tyle skomplikowana, ze policja niestety nic tu nie da....to nie jest czlowiek który boi sie takich rzeczy my właśnie wszystkie oszczędności pozyczylismy.... ale mamy nadzieje ze karma wróci. Zawsze mieliśmy miekkie serca i pomagalismy...Teraz uczymy sie miec twarde dup.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 20:43   #2112
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Blanka, sytuacja jest na tyle skomplikowana, ze policja niestety nic tu nie da....to nie jest czlowiek który boi sie takich rzeczy my właśnie wszystkie oszczędności pozyczylismy.... ale mamy nadzieje ze karma wróci. Zawsze mieliśmy miekkie serca i pomagalismy...Teraz uczymy sie miec twarde dup.....

Tak mi przykro, że Was to spotkało.. Z całego serca mam nadzieję, że odda Wam te pieniądze. Jak sama pisałaś, że to zaufany człowiek, a widać jak nawet i tacy ludzie potrafią zwodzić. Takiej sytuacji nie życzę nikomu, nie poddawajcie sie, walczcie o swoje

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 21:07   #2113
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

To na nas kiedyś wzięto kredyt w parabanku, dowiedzieliśmy się po roku,jak już się zrobiły straszne odsetki.. Do dziś go spłacamy. Jak sobie pomyślę ile pieniędzy stracimy to mi słabo..

Stary 2017-12-08, 21:13   #2114
Radena
Zadomowienie

Cytat:
To na nas kiedyś wzięto kredyt w parabanku, dowiedzieliśmy się po roku,jak już się zrobiły straszne odsetki.. Do dziś go spłacamy. Jak sobie pomyślę ile pieniędzy stracimy to mi słabo..

Blanka,jak to sie stało?

Stary 2017-12-08, 21:14   #2115
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Blanka,jak to sie stało?

Nie chce o tym pisać tak publicznie, ale nie da się nic zrobić, byliśmy na policji z tym nawet.

Stary 2017-12-08, 21:27   #2116
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Nie chce o tym pisać tak publicznie, ale nie da się nic zrobić, byliśmy na policji z tym nawet.

Masakra jakaś :-/
Z 2 strony nie wiem jak tak można zrobić 2 człowiekowi,w takie bagno go wpuścić

Stary 2017-12-08, 21:37   #2117
KarolinaK
Zakorzenienie

Przykro mi dziewczyny. Ale takie jest przysłowie „dobry zwyczaj nie pożyczaj” mi Tz zawsze powtarza jesli nie chcesz stracić przyjaciela to nie pożyczaj. Daj jesli chcesz chcesz pomoc. I ja przyjaciółce ktorej sie gorzej powodzi czesto daje. Natomiast znajomemu nie pożyczyłabym . No a rodzinie wiadomo ze sie „pomaga” ale oczywiscie w miarę swoich finansowych możliwości.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2017-12-08 o 21:38
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 22:12   #2118
ovejita
Wtajemniczenie

Hej,
Blanka, jestem w szoku, że ktoś ma taki tupet, by rzucać takie komentarze odnośnie wyglądu /wagi w ciazy. Masz malutki brzuszek ale wygląda on super. Szkoda słów na takich ludzi.

My dziś na obiad mieliśmy łososia pieczonego i frytki. Objadlam się masakrycznie. Nie wierzyłam ze to wszystko zmieszcze, a jednak

Co do gr na FB - jestem na tak ale za jakiś czas

A odnośnie imion to chłopiec to będzie Kuba. Dla dziewczynki nie mamy jeszcze imieni: mi się podoba Nadia i Aniela ew Julka, a tz - Sara
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 22:24   #2119
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Pokręciło mi się Przepraszam..
Nie szkodzi!

Cytat:

A to przykro!
To powiem Ci tak - jeśli masz na to jakiś wpływ, to zrób co możesz, a jak nie, to postaraj się o tym nie myśleć, bo szkoda nerwów i myślenia, jak nic nie da się zrobić! Maluszek jest u Ciebie już tak dobrze zadomowiony, że tak łatwo na pewno nie da się wykurzyć. Wiadomo, że lepiej jak mama jest zawsze szczęśliwa, ale życie nie jest idealne i zawsze jakieś stresy się znajdą...

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Folinka,dopiszesz mnie do listy?
27 lat,2 ciąża, termin 30.07, córka 1.5 roku

Z przyjemnością!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 22:28   #2120
MalaGosia88
Zakorzenienie

Postarałam się nadrobić, ale aktywny weekend mam...

Blanka spokojnie, ja po trzech ciążach nadal rozmiar 34, naprawdę da się nie oddawałabym fajnych ciuchów bo za rok o tej porze możesz znów w nich chodzić jak Ty taka szczupła zawsze byłaś

Ja nie jestem za grupą na fejsie, można chyba założyć klub na wizażu? Jest nadal coś takiego?
Stary 2017-12-08, 22:40   #2121
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Nie dopuszczaj.do uczucia głodu,pij wodę,jedz lekkostrawnie
Chętnie bym nie dopuszczala do uczucia głodu Ale badan skoki cukru i nie mogę ciagle jesc ani tez za duzo :-((((
Stary 2017-12-08, 22:48   #2122
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Chętnie bym nie dopuszczala do uczucia głodu Ale badan skoki cukru i nie mogę ciagle jesc ani tez za duzo :-((((
Masz stwierdzoną cukrzycę ciążową?

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Blanka spokojnie, ja po trzech ciążach nadal rozmiar 34, naprawdę da się nie oddawałabym fajnych ciuchów bo za rok o tej porze możesz znów w nich chodzić jak Ty taka szczupła zawsze byłaś

Ja nie jestem za grupą na fejsie, można chyba założyć klub na wizażu? Jest nadal coś takiego?
Tak, jest coś takiego jak klub, ale nie oszukujmy się, taka tajna grupka na fb byłaby o wiele bardziej poręczniejsza i praktyczniejsza, lepszy dostęp, płynność, itd. Tak myślę Mam nadzieję, że wszystkie z nas posiadają konto na fb, bo realia są takie, że tajna grupa tworzy się zawsze. Ale to za jakiś czas, musimy zapuścić korzenie

Mój M. powinien wrócić do domku o 1wszej, już niewiele zostało. Ale tak czy siak, chyba idę już spać, coby jutro znów nie wstać o 11..

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2017-12-08 o 22:50
Stary 2017-12-08, 22:51   #2123
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie jestem za klubem, bo z aplikacji na tel ciężko wchodzić na klub. Ale jak coś to się dostosuje

Faktycznie schowałam te rzeczy do szafy.. Szkoda mi ich

Stary 2017-12-08, 23:01   #2124
folinka
Zadomowienie

Cytat:
O, widzę, że znajdę sojusznika
Ja po prostu nie znoszę fb ogólnie i uzależnienia od niego I nie jest mi do niczego potrzebny, więc go po prostu nie używam. I nie lubię tego, że dla mnie w takiej grupie jest chaos z wiadomościami, a tu na wizażu mam po kolei, wiem dokładnie, co przeczytałam, a co nie. Ale to tylko moje odczucia i jestem pewna, że taka grupa powstanie i zupełnie nie widzę powodu, żebym miała przeciwko temu oponować. Po prostu ja do niej na pewno nie dołączę. Niektóre wątki mamusiowe żyją na wizażu dłużej, inne krócej, ja tu myślę, że na długo się zadomowię

Kluby na pewno ciągle istnieją, ale tam potrzeba, zdaje się, dużo się naklikać, żeby dodać zdjęcie, stąd większość osób woli fb. I niestety klubów nie ma w aplikacji, to też dla wielu osób spory minus...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 00:44   #2125
MalaGosia88
Zakorzenienie

Kurczę, to słabo, że klub nie funkcjonuje na aplikacji... mimo to, jestem jednomyślna z Folinką nie oponuję, ale sama raczej nie dołączę
Stary 2017-12-09, 06:45   #2126
pola25
Zakorzenienie

Dzisiaj mialam straszny koszmar,snilo mi si,ze mialam zalozony pessar,ale to nie bylo najgorsze,krwawilam brunatna krwia.Cos strasznego.
Stary 2017-12-09, 06:50   #2127
norka93
Wtajemniczenie

Wszystko wyjdzie w praniu, założymy czy nie, może się okazać, że najnaj będzie tu, na wizażu, nawet bez klubu Dużo czasu przed nami jeszcze

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mialam straszny koszmar,snilo mi si,ze mialam zalozony pessar,ale to nie bylo najgorsze,krwawilam brunatna krwia.Cos strasznego.
Coś okropnego, współczuję, kochana.. Jak teraz się czujesz? Pamiętaj, że to tylko sen, a sny często przedstawiają nam się jako nasze troski, coś, czego się obawiamy.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2017-12-09 o 06:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-09, 06:54   #2128
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pola moja Mama powiedziałaby, że sny odczytuje się na opak na szczęście realnie jesteś silna i zdrowa, więc głowa do góry!

Słabo ze spaniem dziś u mnie w nocy, będę cały dzień zombie...
Stary 2017-12-09, 08:42   #2129
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka ale szok z tym parabankiem.... Masakra
Karolina widzisz, teraz wiem...bo drugi raz juz bym nie pożyczyła, wtedy zaufalam i jak na tym wyszliśmy ? A juz moglibysmy zaczynac budowe domu....
Folinka, dziekuje za dobre slowa... 😘

Stary 2017-12-09, 09:04   #2130
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny w Rossmanie promocja Screenshot_20171209-100153.png

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości