Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-11, 09:24   #631
emmos
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
O super. Czyli dobrze robilam

U nas dziś noc średnia małego meczyl brzuch co go odlozylam to on wrzask zaczęłam mu masować brzuszek to zasypiał ale co przestałam znów zaczynal się kręcić ... W koncu ulozylam go na brzuch i zasnął po dwóch godzinach była kupa ale inna trochę niż zazwyczaj .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

U nas noc niezła, poza przerwą od 4 do 5 kiedy to Ami postanowiła podyskutować z sufitem na nieznane mi tematy. Tak gadała i piszczała, że mam wątpliwości czy sąsiedzi się wyspali.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-11, 09:43   #632
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Devileek zapomniałam napisać: brawa dla Julka!

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Dzięki To będziemy się wspierać z ograniczaniem słodkiego po świętach Ja już teraz odstawiłam, bo widzę że organizm źle reaguje, zaczęłam mieć problemy z cerą jak nastolatka, hormony mi szaleją, ciągle jestem zmęczona i nerwowa... Myślę że cukier ma na to wpływ.
Mam nadzieję że wieczór u Was już będzie spokojniejszy... Kciuki za dobry humor Niko

Ooo nie pamietam tego, muszę zajrzeć do W Paryżu dzieci.. zobaczyć co tam napisali na ten temat. Też jestem zdziwiona rozmiarem Lu, Lila była większa, a 74 nosiła jakoś w lutym/marcu, nie wiem o co cho. Ja z 74 praktycznie nie mam żadnych body, to już był czas rozszerzania diety i nie przetrwały marchewki Będę musiała dokupić. Brawa za ćwiczenia!

Kciuki za noc!
W książce o tej rehabilitacji autorka pisała po urodzeniu bliźniąt, czyli gdzieś po połowie książki. Dokładnej strony nie podam, bo z jakiegoś PDF czytam na Kindlu.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Xzora niestety od mojego ciężarka strasznie boli mnie kręgosłup ostatnio nawet jak go biorę na ręcę to nagle czuję nogi jak z waty i w kręgosłupie podobne uczucie, muszę wtedy szybko usiąść. Przydałoby się jakieś ćwiczenia na kręgosłup porobić ale nie mam motywacji

Pestycyda o to to! Jakie siadanie?! Jakie stanie?! Chodzić i zwiedzać!

Siil ja mam alergię na słodkie, mi puchnie! a tak serio to bez ograniczenia słodkiego nie pozbędę się boczków, które mnie w oczy kłują więc musimy się wspierać!

Niko usnął o 16:40 (nie wspominałam że śpi po 20min max..) obudził się o 17:05, oczywiście maruda, płacz, tylko chodzenie pomaga, jadł o 16 ale Tż mówi może idź go nakarm. No to poszłam, wyjątkowo jadł 10min i podsypiał przy tym. Tż go odbił i mówię żeby go uśpić, bo mi zasypiał, usnął na Tż i śpi, uff ciekawe jak humor po pobudce będzie wyglądał

A bol kręgosłupa nie jest wystarczającą motywacją?

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Carolles łącze się z Tobą w bólu odnośnie teściowej. Moja dziś zadzwoniła, że tż siostra przyjeżdża w wigilie do nich na święta, ale różnie to może być z autobusem i kazała jej jechać do nas

Zatkało mnie. Nawet nie spytala. .. a my mamy wigilie na 21 przez mamy prace i zostajemy na noc. Sis też. A że mamy z nią wspólny pokój w domu rodzinnym to śpimy w 5. Nie wiem gdzie bym miała jeszcze ją zmieścić. .. O 23 nie zamierzam dziecka ciągnąć do domu.

Napisałam jej sms co o tym myślę. Odp mi ze to już nieaktualne. ..

Z lepszych info tż dostał awans.

Kupiłam trzeci raz mufki. Tym razem na olx.

Jutro mamy neurologa i w końcu wracamy do domu.
O matko, nieźle wysokoczuła teściowa z tą wigilią u was. Dobrze, ze jej napisałaś co o tym myślisz. Brawa dla TZ za awans! No i zeby mufki juz były idealne.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wiki po szczepieniu piątkowym mega się popsuła. Z piątku na sobote zasnęła o 19 normalnie i obudziła się ok 22 po czym nie chciała spać w swoim łóżeczku tylko ze mną więc meczylismy się we 3 wczoraj natomiast nie dała się w ogóle odłożyć był mega płacz przez co musiałam się szybko myć i spać z nią. Nie wiem o co chodzi. Jakaś bardziej placzliwa czy coś.

Mega się martwię. Jak będę z nią sama to nawet na kąpiel nie będę miała czasu.

W dzień daje radę dziś była z nami w galerii nie wiem czy musi zapomnieć o tym kłóciu.

Czy wy swoje dzieciaczki przykrywacie kołderką. Bo ha do tej pory tylko spiworek i kocyk. Wczoraj pierwszy raz chciałam spróbować z kołdrą ale nie chciała spać w łóżeczku dziś próbujemy. Na razie odlozyłam ją do łóżeczka i włączyłam karuzele bez dźwięku zobaczymy.

Troszkę się boję że się nakryje chociaż nigdy jej to się nie zdarzyło nawet kocem.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

U mnie pierwszy raz się zdarzyło to wtulenie bo zwykle spi na plecach. A tym razem jakoś przekreciła się na bok bo złapała się mojej piżamy i wiadomo odrazu cycus i tak go objeła że aż na serduchu tak mi się miło zrobiło. Tz się smieje że to nie o mnie chodziło tylko o tego cycusia.
Oby Wiki wróciła do siebie po tym szczepieniu. Klaudia w swoim łóżeczku spi w śpiworku, a ze mną pod kołdrą.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A z nowinek o teściowej to dziś się we mnie zagotowało a tylko zadzwoniła do tz.

Zapytała się czy mała już siada tz do niej że jeszcze nie bo przecież jeszcze nie przekreca się to gdzie siadać. Już zaczeła mu gadać że mamy sadzac i podciągać tyle udało mi się usłyszeć.

Zareagowałam od razu żeby czasami tz nie przyszło do głowy probowanie takich głupot bo kto wie co ona jeszcze każe robić.

W ogóle jej " dobre rady" mnie wnerwiają. Nie mam 5 lat wiem jak zająć się swoim dzieckiem.

Moja mama jeszcze nigdy z niczym się nie wtracała. Pokazywałam jej tylko jak chwytac i podnosić bo wiadomi 30 lat temu byly inne metody i oki zrozumiała. A ta non stop sie wpier....

W ogóle wszystkim rozpowiedziała że leżę w ciąży wszyscy byli z moim problemami na bieżąco gdzie prosilismy o nie informowanie bo wiadomo moglo się różnie zakonczyć. Chcielismy to przeżyć sami.

A tu w zeszły weekend siadamy do stołu u niej na imieninach i od razu wszyscy do mnie że leżałam itp. a ja to caly czas przeżywam i nie chce z obcymi o tym rozmawiać. Tz zwrocił jej uwagę a ta że ma nie przesadzać.

Kurcze a ja? czy ona wie co ja czułam i czuje dalej. Czy nie mam prawa do swojej prywatności.

Nie cierpie tej baby. Sorki że wam truje. Mojej mamie i najlepszej koleżance też się musiałam wygadać bo już nie daje rady.
Juz chyba nie raz ci pisałam, ze durna ta twoja teściowa. Współczuje, ze musisz sie z nią użerać.

Cytat:
Też tak myślę. Tż nie skomentował.

Moja śpi pod kołdrą.

Super

A u mnie w końcu stopy wylądowały w buzi

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

I dziękuję
Brawa dla Pestki! Moja tylko raz wsadziła stopę do pyska.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Ale was zaopatrzyli w jedzenie! Mnie tak nikt nie obdarowal dawno ostatnio w ciąży jak chora bylam to mama moja przywiozla jedzenie. A to tak daaawno bylo!

Jak dlugo ozonowaliscie? Po jednym pokoju? Czy cale.mieszkanie? Mąż juz marudzi ze zabiera do pracy to urzadzenie a jeszcze salon zostal.

Brawo za te wasze aktywnosci

Moja motywacja do cwiczen odeszla razem ze zwolnieniem mojej instruktorki jogi z klubu dla mam

Zakupy tez wole przez internet. No chyba że spodnie - to musze zmierzyc!

Co za tesciowa

Kciuki za jutrzejsza wizyte!

I gratulacje dla męża!

My dzis bylismy na jarmarku bozonarodzeniowym w śląskiem Nikiszowcu. Ogromny! Tyle stoisk! Kupilam fajna bluze dla mlodego i gryzak drewniany. Byly super czapki ale zadna nie pasowala na glowe starszaka

A wczoraj po wigilii firmowej moj mąż wrocil po 1 w nocy. Byli w klubie z kregielnią. Grzecznie poszedl spac a rano opowiadal ze chyba jest juz stary bo nawet sie nie spił, kolegów odprowadzal na taksowki do domu, a i dziewczyny mu sie zadne nie podobaly

Olaf go tak rano wyściskal i powiedzial że bał sie o tatusia bo ten dlugo nie wracał...
O, szkoda ze juz nie ma tej twojej instruktorki. Pamiętałam wlasnie, ze planowałaś chodzić do klubu na zajecia. Grzecznego masz męża

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 09:53   #633
emmos
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Czy Wasze dzieci też kaszlą/krztuszą się od nadmiaru śliny?

Amela spi w śpiworku i dodatkowo na samych nóżkach kocyk kładę.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Jon, mnie kręgosłup bolał zaraz po porodzie, potem ból minął. Niestety zamiast tego bolą mnie kolana, szczególnie jak podnoszę Ami z maty.

Stary 2017-12-11, 09:55   #634
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Ja ograniczam słodycze od dziś narazie do Świat a potem od nowego roku zaczynam treningi! Postanowione!

Kiedy ja się wyśpię dziewczyny?...

Kciuki Mała, ja sobie nawet postanowień nie robię ;-)

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też kaszlą/krztuszą się od nadmiaru śliny?

Amela spi w śpiworku i dodatkowo na samych nóżkach kocyk kładę.

Zdarzało jej się delikatnie zakrztusić A śpiworek ma rączki ? Ja z CA oddałam, rączki na długie a na nogi za chwile byłby za krótki, rozmiar 70
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 10:02   #635
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Kciuki Mała, ja sobie nawet postanowień nie robię ;-)

Zdarzało jej się delikatnie zakrztusić A śpiworek ma rączki ? Ja z CA oddałam, rączki na długie a na nogi za chwile byłby za krótki, rozmiar 70

Śpi w takim bez rączek, ten z rączkami mam grubszy i jak dotąd nie zakładałam jej. Też mam 70, ale Ami ma dopiero 64cm, więc myślę, że tej zimy jeszcze nie wyrośnie.

Stary 2017-12-11, 10:19   #636
Carolles
Zadomowienie

Karolina ale to przecież nie Twoja kasa....

Emmosik nie musisz sie tłumaczyć przecież

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytowanie mi padło

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 10:38   #637
akada
Zadomowienie

Cytat:
Śpi w takim bez rączek, ten z rączkami mam grubszy i jak dotąd nie zakładałam jej. Też mam 70, ale Ami ma dopiero 64cm, więc myślę, że tej zimy jeszcze nie wyrośnie.

Ja się tak napaliłam na ten śpiworek z rączkami... mam nadzieje, ze u Was się sprawdzi, moja nie znosi mieć rąk przykrytych więc chociaż ubieram ją w takie cieplejsze śpiochy
Stary 2017-12-11, 11:03   #638
martini.
Zakorzenienie

Zacytowałam i nie mogę wysłać wiadomości. Grr.

Dzięki za ciepłe słowa. Weekend ciężki. W sobotę J płakał do północy, wczoraj 3/4 dnia. Po południu przyjechali rodzice i trochę go rozbawili. Noc już ok. Usypianie nadal na rękach i pionowo, ale przespał noc. Raz się tylko obudził, ale wystarczyła chwila lulania. Wywietrzyliśmy porządnie sypialnię wczoraj, pewnie to też miało znaczenie (bo u nas mimo zakręconych kaloryferów i częściowo zabudowanych pionów mamy Saharę. Emmos zapraszam! Będziesz zachwycona!). Dzisiaj humor dużo lepszy, choć w nosku harczy. Na szczęście osłuchowo czysto, gardło też ok. Piękna u nas pogoda, idziemy na spacer po drzemce, to znów przewietrzę.

Współczuję Wam przejść z teściowymi! Mi się chyba trafiło jak ślepej kurze ziarno.

Emmos J też drobinka, mierzony na 5 miesięcy 5950g 65 cm. I ja też uważam, że nie musisz się tłumaczyć z tego jak i na co wydajesz swoje pieniądze.

Sill podeślę Ci maila jak tylko usiądę do kompa, bo z aplikacji nie chce mi iść.

Minini chyba mu konsystencja nie pasowała, bo zaraz po polizaniu soku pojawił się odruch wymiotny. To zresztą u niego się zdarza nawet przy podawaniu kropli Wit d. Nie spinam się, wiecznie mleka jeść nie będzie, a jak zacznie jeść inne rzeczy później, to zacznie. Nie będę z niego robić tucznej kaczki. Którą galaktykę wzięłaś? Mi od wczoraj chodzi po głowie chusta. A co gorsza pojawiła się dostępna jedna, która mi bardzo chodzi po głowie, ale nie moja kategoria cenowa, a mój TŻ "kupuj" Ale nie, jeszcze poczekam z resztą moje dziecko i tak najbardziej lubi LL szaro niebieską, zasypia w niej w moment.

Więcej nie pamiętam. Będę zaglądać.

A i jeszcze zapomniałam. Moje dziecko jest oficjalnie Czołgiem 💙💛💚

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2017-12-11 o 11:06
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 11:15   #639
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Jej Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych teściowych to aż mi głupio że kiedyś na swoją narzekałam moja to najwyżej głupoty gada, bo raczej nie interesuje się co się pozmieniało przez te 30 lat od kiedy ona wychowywała dzieci ale to ja puszczam drugim uchem i tyle. Już nie będę na nią narzekać!

Morelle gratki dla Tż! I oczywiście dla Pestki za stópki! Teraz będą mokre skarpety i problemy ze zmianą pieluchy

Emmos długopis 3d fajna sprawa, też kupiliśmy bratanicy
Trzeba dźwigać te nasze kochane ciężarki mimo bólu!

Xzora no widzisz ból powinien być motywacją, a nie jest :/ ale wezmę się za siebie, bo szkoda zdrowia!

Siil mam nadzieję że uda mi się te boczki zgubić, byleby te słodycze ograniczyć

Mała to trzymam kciuki za Twoją determinację również! Ja po Świętach planuję, bo i tak wiem, że w Święta się napcham słodyczami
Wyśpisz się kiedyś, Hugo w końcu zrobi mamie niespodziankę!

Vadi dzięki za link

U nas noc kiepska, ale niczego innego się nie spodziewałam po takim dniu. Jedynie fajnie że pospaliśmy do 8:30.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Minini Olaf jaki słodziak

Emmos Niko się kiedyś krztusił śliną, teraz mu przeszło, ale mlekiem nadal się krztusi

A co do spania to my w śpiworku, przy drugim karmieniu kładę kocyk, bo robi się zimno już przez to, że w piecu gaśnie na noc.

Stary 2017-12-11, 11:47   #640
AnnaPaula87
Zadomowienie

Moja córcia śpi w spiworku i pod kołderka z makaszki
Ja wciągam słodycze zwłaszcza teraz jak dostałam paczkę z pracy. I co piątek piekę ciasto zeby wiedzieć co upiec na święta
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 12:09   #641
xzora
Zakorzenienie

Emmos - Klaudia śliną sie nie krztusi. Teraz trochę kasłała, ale raczej nie od tego.

Akada - a nie lepiej taki zwykły śpiwór zamiast z rączkami? Jak Klaudię
odkładam to spiwor zapinam tak, ze ręce ma pod spodem, a na wierzchu głowa wystaje. Jakbym miała ubierać ją w rękawki to by sie obudziła. Niby można wcześniej dziecko przebrać w ten spiworek z rekawkami, ale czasem dziecko zaśnie niespodziewanie. Do tego taki zwykły śpiwór starszy na dłużej.

Martini - biedny J, dobrze ze dzisiaj juz humor lepszy.
Ja sobie chyba daruje spacer - boli mnie gardło. Klaudia poprzedniej nocy miała zatkany nos. Wczoraj wieczorem zrobiliśmy inhalacje i nosek był przez noc czysty. Oby nas choroba nie dopadła.

JonSnow - jak cie boli to nie dźwigaj, bo sobie juz całkiem kregoslup załatwisz. Zacznij sie rozciągać, wzmacniać mięśnie i będziesz wtedy mogła bezpiecznie nosić N.
Najwazniejsze zeby nie zaokrąglać pleców przy podnoszeniu. Z kolei jak bolą kolana to trzeba unikać pozycji gdy kolano idzie przed stopę - np przy kucaniu.

Stary 2017-12-11, 12:20   #642
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Maszyna dla osoby niepełnosprawnej ️ marzyła o tym...Kurczak dla dziecka chrzestnej tż, która w czasie studiów zamawiała nam bilety do uk i nie pozowoliła dołożyc grosza do chleba, a my sobie mogliśmy fajnie na studia zarobić. Także zawsze coś. Może się wydawać, że przesadzamy trochę, ale tak nie jest. Ale to nie wątek na takie rozkminki

Mała, kciuki za postanowienia, ja od kilku dni nie ćwiczę. Zmęczenie odczuwam wieczorami.
Kurczak zamowiony online w smyku, jak przyjdzie mogę pokazać, choć skorupki nie rozbiję widziałam recenzje n youtube i nawet to było ekscytujące jak ta skorupa się kruszyła po malutku

Wyśpisz się jak będziesz stara, czyli za 100lat.

Nie no spoko, podziwiam tylko A tak drogie prezenty. Trzeba mieć maszynkę do pieniędzy

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytowanie mi padło

Co ja takiego napisałam?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 12:28   #643
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Akada - a nie lepiej taki zwykły śpiwór zamiast z rączkami? Jak Klaudię
odkładam to spiwor zapinam tak, ze ręce ma pod spodem, a na wierzchu głowa wystaje. Jakbym miała ubierać ją w rękawki to by sie obudziła. Niby można wcześniej dziecko przebrać w ten spiworek z rekawkami, ale czasem dziecko zaśnie niespodziewanie. Do tego taki zwykły śpiwór starszy na dłużej.

Ja sobie chyba daruje spacer - boli mnie gardło. Klaudia poprzedniej nocy miała zatkany nos. Wczoraj wieczorem zrobiliśmy inhalacje i nosek był przez noc czysty. Oby nas choroba nie dopadła.

A pokażesz o co Ci chodzi ? Taki bardziej otulacz ?
Jak macie się obie rozchorować to lepiej zostać w domu, my idziemy bo pogoda nie zła

Mnie się marzy masaż, kręgosłup od kiedy nie trzeba tyle nosić nawet ok, ale strasznie mnie boli szyja jak młoda śpi ma rękach w ciągu dnia
Stary 2017-12-11, 12:48   #644
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
A pokażesz o co Ci chodzi ? Taki bardziej otulacz ?

Jak macie się obie rozchorować to lepiej zostać w domu, my idziemy bo pogoda nie zła

Mnie się marzy masaż, kręgosłup od kiedy nie trzeba tyle nosić nawet ok, ale strasznie mnie boli szyja jak młoda śpi ma rękach w ciągu dnia

Taki mamy spiworek do spania: http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...NWFjNjU3NGI%3D

Stary 2017-12-11, 12:51   #645
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
Tak Huguś się czasami zakrztusi ślinką.

Akada
Ja już myślę o czekoladowym batony, a od rana minęło kilka h.... Hehe.

Martini
Współczuję tego płaczu J. Hugo też maruda :/

My na spacerze, ale coś kiepsko, jak nigdy Hugo płacze
Chyba wracam do domu...
A taka fajna pogoda...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 13:01   #646
akada
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, to grubo ;-) taki śpiwor jak na dwór

Cytat:
Akada
Ja już myślę o czekoladowym batony, a od rana minęło kilka h....

Bądź dzielna i nie daj się ;-)
Stary 2017-12-11, 13:42   #647
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Silli też bym chętnie skosztowala zestawu chlebek smalec ogórek 😂 u mamusi dzis byłam i była kielbaska od chłopa i ogórki kiszone

Mam nadzieję że coś jej do głowy wbilam. Wykład im zrobiłam z tego względu, że ona zaczęła narzekać na to że córka jej siostry (2,5roku) je tylko słodycze nic więcej nie ruszy. Chleb jej wciskają jako przekupstwo "pójdziemy na plac zabaw jak zjesz chlebek" na tej zasadzie. I teściowa się dziwi dlaczego tak a jak jedzie do nich w odwiedziny to ma torebkę pełną słodyczy. A jak oni przyjeżdżają do niej to na wejściu dostaja po paczce ciastek

Ooooo ja cie co za tupet
Gratki dla tzta 😉
Kciuki za wizyte!

U nas to samo 😊

pala:

Olaf slodziak

Usypialam N od 19 zasnela 22.10 i zaznaczam ze w dzień spala dziś 20 min w kosciele i 40 min w drodze do mojej mamy. Nie to ze plakala nie....śmiała mi się w twarz. A ja jestem wykonczona 😰

Cytat:
Naczytałam się, naczytałam i nie pamiętam już co komu

Moja córka chciała nas dziś zagadać na śmierć chyba, dosłownie buzia jej się nie zamykała Oj będziemy z nią mieć ubaw coś czuję

Muszę zbadać sobie tsh w najbliższym czasie, bo nawet jak się wyśpię to chodzę jak obłąkana, ciągle ziewam, nie wiem czemu.

Współczuję potyczek z teściowymi. Morelle Twoja przesadziła, ale jak byłam w ciąży i miałam okres codziennego rzygu to moja też mi chciała z koleżanką do nas zjechać, żeby jej się nie nudziło latanie po sklepach. Powiedziałam tż, że nie ma mowy i że ja do niej gości nie zapraszam.
Darietta Twoja też jak z kawałów z tego co piszesz...masakra jakaś.

Xzora, efekt wczorajszego dnia był taki, że dziś siedliśmy z tż i dużą część prezentów kliknęliśmy w necie

Mała, mamy sporo do kupienia, kupiliśmy już maszynę do szycia dla siostry tż, odkurzacz jego mamie, mojej w końcu kolczyki kupuję, ale jeszcze nie wybrałam. Z dzieciowych zamówiliśmy już długopis 3d, dwa portfele, gadającego kota,kurczaka, który wykluwa się z jaja jeszcze sporo brakuje niestety, dla siebie nawzajem nie mamy nawet pomysłów.Powiedziałam juz mamie i teściowej, że w przyszłym roku każdy w najbliższej rodzinie niech prezenty daje, bo za dużo się tego robi. W dodatku mój tż jest taki kochany, że dla każdego by chciał coś ekstra.

Morelle brawo dla Pesteczki
Darietta, to pewnie szczepienie tak na Wiki wpłynęło, daj jej chwilę czasu, mam nadzieje, że się polepszy. Z tym tuleniem się to super macie

Jutro rano idę do lidla. W ogóle słyszałam, że w tym tygodniu ma się bardzo poprawić pogoda, coś mi się 10 stopni obiło o uszy.

Ami ma druga dawkę rota w czwartek przed świętami, mam nadzieję, że do Wigilii zapomnimy o szczepieniu.

Zamówiliśmy też dziś łóżeczko turystyczne, bo cale święta będziemy spać poza domem.

Jakie łóżeczko ?

Cytat:
Minini małż na medal a synuś słodziak

Morelle gratki dla Tż

Taedio, jesteś, juz myślałam, że sie nową furą po mieście bujasz i nie masz dla nas czasu

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Xzora zapomniałam: i kciuki za zajęcia we wtorek

Jon mi już wszystko puchnie Ty szczypior jesteś, na pewno szybko pozbędziesz się boczków

Morelle brawa dla tż za awans i dla Pestki za stópki w buzi 15km brzmi nieźle!

Pestycyda i Darietta mam nadzieję, że maluchy szybko dojdą do siebie po szczepieniach.

Minini super ten jarmark brzmi. Olaf jak kochany

Carolles swojska kiełbacha i kiszone mmm też lubię Mam nadzieję że teściowa coś zrozumiała z wykładu.

Emmos szaleństwo prezentowe! Przypomniałaś mi o lidlu

Dziękuję, teraz te stopy są non stop w buzi.

Pestka chyba niedługo będzie siedzieć
Podnosi głowę do góry leżąc na plecach. Dziś podnosiła się na łokciach na max wysokosc . Leżąc na plecach.
Podciąga się też za wszystko co może i podnosi na brzuchu na długość całych rąk.
Dalej raczkuje na nosie.
Żeby nie było. Na brzuch się nie obraca sama zawsze jej brakuje kilka cm

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Jon
Ja też mam alergie na słodkie hihi, objaw taki sam.

Sill
Zapraszam na smaczek, pyszny jest serio!

Ja ograniczam słodycze od dziś narazie do Świat a potem od nowego roku zaczynam treningi! Postanowione!

Minini
Mąż grzeczny hihi, mój też chyba się starzeje... Tak. Mówi, nie pije nigdzie nie łazi, dziewczyny też mu już nie w głowie (mam nadzieję)

Emmos
Fajne prezenty. Ten kurczak z jajka? To masz jak pokazać? A długopis 3d też fajowy! I faktycznie szarpneliscie się!

Morelle
Brawo dla męża Gratuluję!

Ps: Maszyna do szycia to mi się marzy...

Kiedy ja się wyśpię dziewczyny?...

Cytat:
W książce o tej rehabilitacji autorka pisała po urodzeniu bliźniąt, czyli gdzieś po połowie książki. Dokładnej strony nie podam, bo z jakiegoś PDF czytam na Kindlu.

A bol kręgosłupa nie jest wystarczającą motywacją?

O matko, nieźle wysokoczuła teściowa z tą wigilią u was. Dobrze, ze jej napisałaś co o tym myślisz. Brawa dla TZ za awans! No i zeby mufki juz były idealne.

Oby Wiki wróciła do siebie po tym szczepieniu. Klaudia w swoim łóżeczku spi w śpiworku, a ze mną pod kołdrą.

Juz chyba nie raz ci pisałam, ze durna ta twoja teściowa. Współczuje, ze musisz sie z nią użerać.

Brawa dla Pestki! Moja tylko raz wsadziła stopę do pyska.

O, szkoda ze juz nie ma tej twojej instruktorki. Pamiętałam wlasnie, ze planowałaś chodzić do klubu na zajecia. Grzecznego masz męża

dziękuję

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Dzięki za ciepłe słowa. Weekend ciężki. W sobotę J płakał do północy, wczoraj 3/4 dnia. Po południu przyjechali rodzice i trochę go rozbawili. Noc już ok. Usypianie nadal na rękach i pionowo, ale przespał noc. Raz się tylko obudził, ale wystarczyła chwila lulania. Wywietrzyliśmy porządnie sypialnię wczoraj, pewnie to też miało znaczenie (bo u nas mimo zakręconych kaloryferów i częściowo zabudowanych pionów mamy Saharę. Emmos zapraszam! Będziesz zachwycona!). Dzisiaj humor dużo lepszy, choć w nosku harczy. Na szczęście osłuchowo czysto, gardło też ok. Piękna u nas pogoda, idziemy na spacer po drzemce, to znów przewietrzę.

Współczuję Wam przejść z teściowymi! Mi się chyba trafiło jak ślepej kurze ziarno.

Emmos J też drobinka, mierzony na 5 miesięcy 5950g 65 cm. I ja też uważam, że nie musisz się tłumaczyć z tego jak i na co wydajesz swoje pieniądze.

Sill podeślę Ci maila jak tylko usiądę do kompa, bo z aplikacji nie chce mi iść.

Minini chyba mu konsystencja nie pasowała, bo zaraz po polizaniu soku pojawił się odruch wymiotny. To zresztą u niego się zdarza nawet przy podawaniu kropli Wit d. Nie spinam się, wiecznie mleka jeść nie będzie, a jak zacznie jeść inne rzeczy później, to zacznie. Nie będę z niego robić tucznej kaczki. Którą galaktykę wzięłaś? Mi od wczoraj chodzi po głowie chusta. A co gorsza pojawiła się dostępna jedna, która mi bardzo chodzi po głowie, ale nie moja kategoria cenowa, a mój TŻ "kupuj" Ale nie, jeszcze poczekam z resztą moje dziecko i tak najbardziej lubi LL szaro niebieską, zasypia w niej w moment.

A i jeszcze zapomniałam. Moje dziecko jest oficjalnie Czołgiem 💙💛💚

Współczuję

Pestka wczorajnormalnie zasnęła. Odłożylam, zgasilam światło. POtrzymałam za rączkę i spała.

Cytat:
Jej Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych teściowych to aż mi głupio że kiedyś na swoją narzekałam moja to najwyżej głupoty gada, bo raczej nie interesuje się co się pozmieniało przez te 30 lat od kiedy ona wychowywała dzieci ale to ja puszczam drugim uchem i tyle. Już nie będę na nią narzekać!

Morelle gratki dla Tż! I oczywiście dla Pestki za stópki! Teraz będą mokre skarpety i problemy ze zmianą pieluchy

Xzora no widzisz ból powinien być motywacją, a nie jest :/ ale wezmę się za siebie, bo szkoda zdrowia!

Mała to trzymam kciuki za Twoją determinację również! Ja po Świętach planuję, bo i tak wiem, że w Święta się napcham słodyczami

Vadi dzięki za link

U nas noc kiepska, ale niczego innego się nie spodziewałam po takim dniu. Jedynie fajnie że pospaliśmy do 8:30.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Emmos Niko się kiedyś krztusił śliną, teraz mu przeszło, ale mlekiem nadal się krztusi

A co do spania to my w śpiworku, przy drugim karmieniu kładę kocyk, bo robi się zimno już przez to, że w piecu gaśnie na noc.

Dziękuję
Juz jest!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 13:54   #648
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, to grubo ;-) taki śpiwor jak na dwór

Bądź dzielna i nie daj się ;-)

Nom sama spie pod grubą kołdrą, a te wszystkie śpiworki na ramionach za cienkie mi sie na zimę wydawały. My mamy na noc ustawione 19,8 stopni.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Morelle - sprytna ta twoja Pestka z tym wstawaniem.

Stary 2017-12-11, 13:56   #649
morelle_
Zakorzenienie

Xzora właśnie dziwne to mi się wydawało. Ale poczytalam trochę i niby tak dzieci mogą zaczynać siadać.
Stary 2017-12-11, 14:10   #650
emmos
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Dziewczyny znalazłam sposób jak uśpic moje dziecko. Wystarczy, że wyjdę z domu Ami zawsze spi, gdy mnie nie ma Byłam w lidlu nie było mnie 1.5h, a Ona cały czas spała. Tż mówi, że mogę wychodzić gdzie chce w takim razie hehe

Cytat:

Cytowanie mi padło

Nie no luzik, ja się nie tłumaczę, Mała zapytała co kupiłam , więc zaczęłam pisać, a myślę, że Karolina też nic złego na myśli nie miała, tylko tak wychodzi od słowa do słowa

U mnie też coś szwankuje apka.

Cytat:
Ja się tak napaliłam na ten śpiworek z rączkami... mam nadzieje, ze u Was się sprawdzi, moja nie znosi mieć rąk przykrytych więc chociaż ubieram ją w takie cieplejsze śpiochy
Ma rączki w górze, tak?

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

A i jeszcze zapomniałam. Moje dziecko jest oficjalnie Czołgiem

Kciuki, żeby się u Was unormowało ✊️✊️

Cytat:

Vadi dzięki za link

Hah tak można tutaj docenić te swoje teściowe, gdy się poczyta co inne odwalają. Ja jestem w tej groszej grupie niestety

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Moja córcia śpi w spiworku i pod kołderka z makaszki
Ja wciągam słodycze zwłaszcza teraz jak dostałam paczkę z pracy. I co piątek piekę ciasto zeby wiedzieć co upiec na święta
Haha jaki sposób z tym ciastem.

Cytat:

Jakie łóżeczko ?

Podnosi głowę do góry leżąc na plecach. Dziś podnosiła się na łokciach na max wysokosc . Leżąc na plecach.

Podciąga się też za wszystko co może i podnosi na brzuchu na długość całych rąk.

Dalej raczkuje na nosie.

Żeby nie było. Na brzuch się nie obraca sama zawsze jej brakuje kilka cm

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

dziękuję

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Współczuję

Pestka wczorajnormalnie zasnęła. Odłożylam, zgasilam światło. POtrzymałam za rączkę i spała.

Dziękuję

Juz jest!
Wow Pestka jakie postępy Super, brawa dla niej ogromne I na obrót przyjdzie czas, zobaczysz Mamuśka

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...618499276.html

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Nie no spoko, podziwiam tylko A tak drogie prezenty. Trzeba mieć maszynkę do pieniędzy

Fajnie jest być świętym mikołajem i dawać innym

Xzora, fajny śpiwór. Ja cały czas myślałam, że Wy o takich szelkowych piszecie

Edytowane przez emmos
Czas edycji: 2017-12-11 o 14:25
emmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 14:11   #651
pestycyda
Zakorzenienie

Emmos, tak moje dziecko często się krztusi ślina.

Martini, to faktycznie ciężki weekend. Zdrówka dla Was;* czemu czołgiem?!

Morelle, dobrze że u Was już spokojniej brawa za dostrzeżenie stop. Wojtek niby wie że są, czasem złapie ale nie ma zainteresowania dużego. Wiki się obracać na brzuch a nie powinien bo ma wyprostnej tendencje:/ pilnować muszę cały czas. A Pestka z tego co piszesz może na pół roczku faktycznie usiąść

My byliśmy na rehabilitacji, potem na spacerze
Jak wróciliśmy to marudzenie więc położyliśmy się spać i chyba zgodzie drzemaliśmy oboje. Teraz mały je i nadal podsypia. Dzień śpiocha?

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 14:33   #652
xzora
Zakorzenienie

Emmos - szkoda, ze na Klaudię takie wychodzenie mamy nie działa. Jedynie za pierwszym razem przespała moje wyjście. Ostatnio mąż przesłał mi zdjęcie śpiącej Klaudii z komentarzem 'mam luz'. Pospala 10min.

Stary 2017-12-11, 14:34   #653
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny znalazłam sposób jak uśpic moje dziecko. Wystarczy, że wyjdę z domu Ami zawsze spi, gdy mnie nie ma Byłam w lidlu nie było mnie 1.5h, a Ona cały czas spała. Tż mówi, że mogę wychodzić gdzie chce w takim razie hehe

Nie no luzik, ja się nie tłumaczę, Mała zapytała co kupiłam , więc zaczęłam pisać, a myślę, że Karolina też nic złego na myśli nie miała, tylko tak wychodzi od słowa do słowa

U mnie też coś szwankuje apka.

Ma rączki w górze, tak?

Kciuki, żeby się u Was unormowało ✊️✊️

Hah tak można tutaj docenić te swoje teściowe, gdy się poczyta co inne odwalają. Ja jestem w tej groszej grupie niestety

Haha jaki sposób z tym ciastem.

Wow Pestka jakie postępy Super, brawa dla niej ogromne I na obrót przyjdzie czas, zobaczysz Mamuśka

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...618499276.html

Fajnie jest być świętym mikołajem i dawać innym

Super, że śpi. Przynajmniej możesz być spokojna

Co do prezentów mam takie same zdanie.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Morelle, dobrze że u Was już spokojniej brawa za dostrzeżenie stop. Wojtek niby wie że są, czasem złapie ale nie ma zainteresowania dużego. Wiki się obracać na brzuch a nie powinien bo ma wyprostnej tendencje:/ pilnować muszę cały czas. A Pestka z tego co piszesz może na pół roczku faktycznie usiąść

Jak wróciliśmy to marudzenie więc położyliśmy się spać i chyba zgodzie drzemaliśmy oboje. Teraz mały je i nadal podsypia. Dzień śpiocha?

Pestycyda korzystaj?

Z Twojego punktu widzenia to co ona robi jest ok? Znasz się. Ja nie

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Emmos - szkoda, ze na Klaudię takie wychodzenie mamy nie działa. Jedynie za pierwszym razem przespała moje wyjście. Ostatnio mąż przesłał mi zdjęcie śpiącej Klaudii z komentarzem 'mam luz'. Pospala 10min.

Stary 2017-12-11, 14:47   #654
emmos
Zakorzenienie

Któraś z Was szukała skórzanych rękawiczek w dobrej cenie. W lidlu mają teraz jakoś być po 50zł jeśli dobrze pamiętam. Info jest w gazetce.

Cytat:

Super, że śpi. Przynajmniej możesz być spokojna

Co do prezentów mam takie same zdanie.

Pestycyda korzystaj?

Z Twojego punktu widzenia to co ona robi jest ok? Znasz się. Ja nie

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Oczywiście dzwonię 15 minut po wyjściu, bo mnie korci

Cytat:

Pewnie w którymś momencie się to skończy, więc muszę korzystać póki się da.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Dzień śpiocha to dobry dzień

Jakie macie plany na Sylwka? My siedzimy w domu. Jakoś nie mam chęci nigdzie iść.

Stary 2017-12-11, 15:32   #655
Mała!
Zakorzenienie

My też w domu. Chyba, że uda mi się wyciągnąć męża i dzieci gdzieś w góry.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:47   #656
siilmariien
Wtajemniczenie

Morelle ale Pestka ruszyła teraz z przytupem do przodu! Brawo!

Xzora zdrówka! Oby nic się nie rozkręciło

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

My Sylwestra też spędzimy w domu - jeśli wrócimy już po świętach, a jak nie, to u rodziców męża.

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:53   #657
darietta
Zakorzenienie

My zdecydowalismy się że bedziemy w domu. Jak mam tłuc Wiki do teściów a później do moich rodziców to nie chce bo nie wiem jak zareaguje na fajerwerki.

Wczoraj byliśmy na zakupach wypatrzyłam sobie 3 bluzki bo miałam zaległe prezenty od tz na urodziny i imieniny. Przyszliśmy do domu a tz do mnie to jest prezent pod choinke a ja mam dalej budżet na wydanie czekam na przeceny i zgubienie kilku cm.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Super ten krab co ucieka i ma zachęcić maluszka do raczkowania. Wiki dostanie go od babci bo pytala się co kupić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 16:01   #658
akada
Zadomowienie

Cytat:

Ma rączki w górze, tak?

Często ma w górze, a jak nie ma i próbuje przykryć to zaraz macha No chyba, ze już w miarę głęboko śpi Do tej pory używałam takiego na szelkach, teraz chciałam coś cieplejszego ten z CandA był ciepły
Sylwester sami, chyba, że zdarzy się cud nad Wartą i będzie nagle spać sama

Morele czekamy na wieści, ze siedzi U nas szybciej zacznie raczkować, fajnie tyłek do góry podnosi
Stary 2017-12-11, 16:50   #659
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Często ma w górze, a jak nie ma i próbuje przykryć to zaraz macha No chyba, ze już w miarę głęboko śpi Do tej pory używałam takiego na szelkach, teraz chciałam coś cieplejszego ten z CandA był ciepły
Sylwester sami, chyba, że zdarzy się cud nad Wartą i będzie nagle spać sama

Morele czekamy na wieści, ze siedzi U nas szybciej zacznie raczkować, fajnie tyłek do góry podnosi
Właśnie chciałam ci się pytać jak się sprawdza ten spiworek bo tez chce kupic z rekawami.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 17:19   #660
xzora
Zakorzenienie

My tez Sylwestra spędzamy w domu. Z Klaudią na pewno bedzie tanecznie. Nasz wczorajszy hit:
https://youtu.be/t0-XjgUpLfg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości