|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
U nas noc niezła, poza przerwą od 4 do 5 kiedy to Ami postanowiła podyskutować z sufitem na nieznane mi tematy. Tak gadała i piszczała, że mam wątpliwości czy sąsiedzi się wyspali. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#632 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Czy Wasze dzieci też kaszlą/krztuszą się od nadmiaru śliny?
![]() Amela spi w śpiworku i dodatkowo na samych nóżkach kocyk kładę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Jon, mnie kręgosłup bolał zaraz po porodzie, potem ból minął. Niestety zamiast tego bolą mnie kolana, szczególnie jak podnoszę Ami z maty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdarzało jej się delikatnie zakrztusić A śpiworek ma rączki ? Ja z CA oddałam, rączki na długie a na nogi za chwile byłby za krótki, rozmiar 70 |
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpi w takim bez rączek, ten z rączkami mam grubszy i jak dotąd nie zakładałam jej. Też mam 70, ale Ami ma dopiero 64cm, więc myślę, że tej zimy jeszcze nie wyrośnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Karolina ale to przecież nie Twoja kasa....
Emmosik nie musisz sie tłumaczyć przecież Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytowanie mi padło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tak napaliłam na ten śpiworek z rączkami... mam nadzieje, ze u Was się sprawdzi, moja nie znosi mieć rąk przykrytych więc chociaż ubieram ją w takie cieplejsze śpiochy
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowałam i nie mogę wysłać wiadomości. Grr.
Dzięki za ciepłe słowa. Weekend ciężki. W sobotę J płakał do północy, wczoraj 3/4 dnia. Po południu przyjechali rodzice i trochę go rozbawili. Noc już ok. Usypianie nadal na rękach i pionowo, ale przespał noc. Raz się tylko obudził, ale wystarczyła chwila lulania. Wywietrzyliśmy porządnie sypialnię wczoraj, pewnie to też miało znaczenie (bo u nas mimo zakręconych kaloryferów i częściowo zabudowanych pionów mamy Saharę. Emmos zapraszam! Będziesz zachwycona!). Dzisiaj humor dużo lepszy, choć w nosku harczy. Na szczęście osłuchowo czysto, gardło też ok. Piękna u nas pogoda, idziemy na spacer po drzemce, to znów przewietrzę. Współczuję Wam przejść z teściowymi! Mi się chyba trafiło jak ślepej kurze ziarno. Emmos J też drobinka, mierzony na 5 miesięcy 5950g 65 cm. I ja też uważam, że nie musisz się tłumaczyć z tego jak i na co wydajesz swoje pieniądze. Sill podeślę Ci maila jak tylko usiądę do kompa, bo z aplikacji nie chce mi iść. Minini chyba mu konsystencja nie pasowała, bo zaraz po polizaniu soku pojawił się odruch wymiotny. To zresztą u niego się zdarza nawet przy podawaniu kropli Wit d. Nie spinam się, wiecznie mleka jeść nie będzie, a jak zacznie jeść inne rzeczy później, to zacznie. Nie będę z niego robić tucznej kaczki. Którą galaktykę wzięłaś? Mi od wczoraj chodzi po głowie chusta. A co gorsza pojawiła się dostępna jedna, która mi bardzo chodzi po głowie, ale nie moja kategoria cenowa, a mój TŻ "kupuj" Ale nie, jeszcze poczekam z resztą moje dziecko i tak najbardziej lubi LL szaro niebieską, zasypia w niej w moment. Więcej nie pamiętam. Będę zaglądać.A i jeszcze zapomniałam. Moje dziecko jest oficjalnie Czołgiem 💙💛💚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2017-12-11 o 11:06 |
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Jej Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych teściowych to aż mi głupio że kiedyś na swoją narzekałam
moja to najwyżej głupoty gada, bo raczej nie interesuje się co się pozmieniało przez te 30 lat od kiedy ona wychowywała dzieci ale to ja puszczam drugim uchem i tyle. Już nie będę na nią narzekać! Morelle gratki dla Tż! I oczywiście dla Pestki za stópki! Teraz będą mokre skarpety i problemy ze zmianą pieluchy Emmos długopis 3d fajna sprawa, też kupiliśmy bratanicy Trzeba dźwigać te nasze kochane ciężarki mimo bólu! Xzora no widzisz ból powinien być motywacją, a nie jest :/ ale wezmę się za siebie, bo szkoda zdrowia! Siil mam nadzieję że uda mi się te boczki zgubić, byleby te słodycze ograniczyć Mała to trzymam kciuki za Twoją determinację również! Ja po Świętach planuję, bo i tak wiem, że w Święta się napcham słodyczami Wyśpisz się kiedyś, Hugo w końcu zrobi mamie niespodziankę! Vadi dzięki za link ![]() U nas noc kiepska, ale niczego innego się nie spodziewałam po takim dniu. Jedynie fajnie że pospaliśmy do 8:30. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Minini Olaf jaki słodziak Emmos Niko się kiedyś krztusił śliną, teraz mu przeszło, ale mlekiem nadal się krztusi ![]() A co do spania to my w śpiworku, przy drugim karmieniu kładę kocyk, bo robi się zimno już przez to, że w piecu gaśnie na noc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Moja córcia śpi w spiworku i pod kołderka z makaszki
Ja wciągam słodycze zwłaszcza teraz jak dostałam paczkę z pracy. I co piątek piekę ciasto zeby wiedzieć co upiec na święta
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos - Klaudia śliną sie nie krztusi. Teraz trochę kasłała, ale raczej nie od tego.
Akada - a nie lepiej taki zwykły śpiwór zamiast z rączkami? Jak Klaudię odkładam to spiwor zapinam tak, ze ręce ma pod spodem, a na wierzchu głowa wystaje. Jakbym miała ubierać ją w rękawki to by sie obudziła. Niby można wcześniej dziecko przebrać w ten spiworek z rekawkami, ale czasem dziecko zaśnie niespodziewanie. Do tego taki zwykły śpiwór starszy na dłużej. Martini - biedny J, dobrze ze dzisiaj juz humor lepszy. Ja sobie chyba daruje spacer - boli mnie gardło. Klaudia poprzedniej nocy miała zatkany nos. Wczoraj wieczorem zrobiliśmy inhalacje i nosek był przez noc czysty. Oby nas choroba nie dopadła. JonSnow - jak cie boli to nie dźwigaj, bo sobie juz całkiem kregoslup załatwisz. Zacznij sie rozciągać, wzmacniać mięśnie i będziesz wtedy mogła bezpiecznie nosić N. Najwazniejsze zeby nie zaokrąglać pleców przy podnoszeniu. Z kolei jak bolą kolana to trzeba unikać pozycji gdy kolano idzie przed stopę - np przy kucaniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak macie się obie rozchorować to lepiej zostać w domu, my idziemy bo pogoda nie zła Mnie się marzy masaż, kręgosłup od kiedy nie trzeba tyle nosić nawet ok, ale strasznie mnie boli szyja jak młoda śpi ma rękach w ciągu dnia |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki mamy spiworek do spania: http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...NWFjNjU3NGI%3D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos
Tak Huguś się czasami zakrztusi ślinką. Akada Ja już myślę o czekoladowym batony, a od rana minęło kilka h.... Hehe. Martini Współczuję tego płaczu J. Hugo też maruda :/ My na spacerze, ale coś kiepsko, jak nigdy Hugo płacze Chyba wracam do domu... A taka fajna pogoda... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#647 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pestka chyba niedługo będzie siedzieć ![]() Podnosi głowę do góry leżąc na plecach. Dziś podnosiła się na łokciach na max wysokosc . Leżąc na plecach. Podciąga się też za wszystko co może i podnosi na brzuchu na długość całych rąk. Dalej raczkuje na nosie. Żeby nie było. Na brzuch się nie obraca sama zawsze jej brakuje kilka cm---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Współczuję ![]() Pestka wczorajnormalnie zasnęła. Odłożylam, zgasilam światło. POtrzymałam za rączkę i spała. Cytat:
![]() Juz jest!
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nom sama spie pod grubą kołdrą, a te wszystkie śpiworki na ramionach za cienkie mi sie na zimę wydawały. My mamy na noc ustawione 19,8 stopni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Morelle - sprytna ta twoja Pestka z tym wstawaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora właśnie dziwne to mi się wydawało. Ale poczytalam trochę i niby tak dzieci mogą zaczynać siadać.
|
#650 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dziewczyny znalazłam sposób jak uśpic moje dziecko. Wystarczy, że wyjdę z domu
Ami zawsze spi, gdy mnie nie ma Byłam w lidlu nie było mnie 1.5h, a Ona cały czas spała. Tż mówi, że mogę wychodzić gdzie chce w takim razie heheCytat:
![]() U mnie też coś szwankuje apka. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, brawa dla niej ogromne ![]() ![]() I na obrót przyjdzie czas, zobaczysz Mamuśka ![]() http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...618499276.html Cytat:
![]() Xzora, fajny śpiwór. Ja cały czas myślałam, że Wy o takich szelkowych piszecie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez emmos Czas edycji: 2017-12-11 o 14:25 |
|||||||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, tak moje dziecko często się krztusi ślina.
Martini, to faktycznie ciężki weekend. Zdrówka dla Was;* czemu czołgiem?! Morelle, dobrze że u Was już spokojniej brawa za dostrzeżenie stop . Wojtek niby wie że są, czasem złapie ale nie ma zainteresowania dużego. Wiki się obracać na brzuch a nie powinien bo ma wyprostnej tendencje:/ pilnować muszę cały czas. A Pestka z tego co piszesz może na pół roczku faktycznie usiąść![]() My byliśmy na rehabilitacji, potem na spacerze Jak wróciliśmy to marudzenie więc położyliśmy się spać i chyba zgodzie drzemaliśmy oboje. Teraz mały je i nadal podsypia. Dzień śpiocha? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos - szkoda, ze na Klaudię takie wychodzenie mamy nie działa. Jedynie za pierwszym razem przespała moje wyjście. Ostatnio mąż przesłał mi zdjęcie śpiącej Klaudii z komentarzem 'mam luz'. Pospala 10min.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że śpi. Przynajmniej możesz być spokojna ![]() Co do prezentów mam takie same zdanie. Cytat:
Z Twojego punktu widzenia to co ona robi jest ok? Znasz się. Ja nie ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
|
#654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was szukała skórzanych rękawiczek w dobrej cenie. W lidlu mają teraz jakoś być po 50zł jeśli dobrze pamiętam. Info jest w gazetce.
Cytat:
Oczywiście dzwonię 15 minut po wyjściu, bo mnie korci Cytat:
Pewnie w którymś momencie się to skończy, więc muszę korzystać póki się da. ![]() Cytat:
Dzień śpiocha to dobry dzień ![]() Jakie macie plany na Sylwka? My siedzimy w domu. Jakoś nie mam chęci nigdzie iść. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
My też w domu. Chyba, że uda mi się wyciągnąć męża i dzieci gdzieś w góry.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle ale Pestka ruszyła teraz z przytupem do przodu! Brawo!
![]() Xzora zdrówka! Oby nic się nie rozkręciło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- My Sylwestra też spędzimy w domu - jeśli wrócimy już po świętach, a jak nie, to u rodziców męża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
My zdecydowalismy się że bedziemy w domu. Jak mam tłuc Wiki do teściów a później do moich rodziców to nie chce bo nie wiem jak zareaguje na fajerwerki.
Wczoraj byliśmy na zakupach wypatrzyłam sobie 3 bluzki bo miałam zaległe prezenty od tz na urodziny i imieniny. Przyszliśmy do domu a tz do mnie to jest prezent pod choinke a ja mam dalej budżet na wydanie czekam na przeceny i zgubienie kilku cm. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Super ten krab co ucieka i ma zachęcić maluszka do raczkowania. Wiki dostanie go od babci bo pytala się co kupić. |
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sylwester sami, chyba, że zdarzy się cud nad Wartą i będzie nagle spać sama ![]() Morele czekamy na wieści, ze siedzi U nas szybciej zacznie raczkować, fajnie tyłek do góry podnosi
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
My tez Sylwestra spędzamy w domu. Z Klaudią na pewno bedzie tanecznie. Nasz wczorajszy hit:
https://youtu.be/t0-XjgUpLfg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Ja już teraz odstawiłam, bo widzę że organizm źle reaguje, zaczęłam mieć problemy z cerą jak nastolatka, hormony mi szaleją, ciągle jestem zmęczona i nerwowa... Myślę że cukier ma na to wpływ. 
ostatnio nawet jak go biorę na ręcę to nagle czuję nogi jak z waty i w kręgosłupie podobne uczucie, muszę wtedy szybko usiąść. Przydałoby się jakieś ćwiczenia na kręgosłup porobić ale nie mam motywacji
ja mam alergię na słodkie,
a tak serio to bez ograniczenia słodkiego nie pozbędę się boczków, które mnie w oczy kłują więc musimy się wspierać!
ostatnio w ciąży jak chora bylam to mama moja przywiozla jedzenie. A to tak daaawno bylo!

Ale nie, jeszcze poczekam
moja to najwyżej głupoty gada, bo raczej nie interesuje się co się pozmieniało przez te 30 lat od kiedy ona wychowywała dzieci ale to ja puszczam drugim uchem i tyle. Już nie będę na nią narzekać!

️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
️ marzyła o tym...Kurczak dla dziecka chrzestnej tż, która w czasie studiów zamawiała nam bilety do uk i nie pozowoliła dołożyc grosza do chleba, a my sobie mogliśmy fajnie na studia zarobić. Także zawsze coś. Może się wydawać, że przesadzamy trochę, ale tak nie jest. Ale to nie wątek na takie rozkminki 

a synuś słodziak

Będę zaglądać.