|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anisia, ja jestem jakas nie tego, jestem dopiero na 38 planszy.. |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilam z kapieli. Czopa nie ma, wiec spokojnie. Znow mi brzuch strasznie stwardnial, ale to na pewno nie dzis...takze spokojnej nocki wam zycze i ciekawe co jutro za nowinki tu beda. Papatki
|
|
|
|
#3424 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i zaczelo sie mamuski !!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
MaladT, mam nadzieje, ze do tygodnia urodzisz, bo to meka tak lezec w szpitalu... |
|||||||
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi, widze, ze wprowadzilam manie czopowa na watku....Laski, spokojnie, odpadniecie czopa jeszcze nic w sumie nie znaczy, no przynajmniej wg poloznej z mojej szkoly rodzenia, w kotrej bylam dzis na ostatnich zajeciach. Bylo troche ciekawiej niz ostatnio, bo bylo duzo o noworodkach. I tak z amerykanskiego punktu widzenia... I np. a propos pepka, to tu sie go pielegnuje woda a nie zadnymi spirytusami czy czyms w tym rodzaju. Podobno zadne bakterje nie maja jak sie tam dostac i uzycie spirytusu jest bezpodstawne. W dodatku wysusza skore wokolo a nie sam kikut i sprwaia, ze zdrowe komorki wokol obumieraja niepotrzebnie. Wg przeprowadzonych badan czas w jakim odpada kikut nie zalezy od tego czym sie go pielegnuje.... Ja chyba bede robic wg tego sposobu. Czyli normalna kapiel od poczatku, potem dokladnie wysuszyc i jak najwiecej wietrzyc. Jestem za tym zeby jak najmniej chemii bylo na skorze mojego dziecka. I jeszcze jedno co mi sie tu podobalo. Przez pierwsze 2 tygodnie dziecko sie muje tylko w wodzie, zero kosmetykow. Skora maluszka jest zbyt wrazliwa, zeby cokolwiek na nia nakladac, a szczegolnie jezli sa to kosmetyki nienaturalne i z zawartoscia chemii. Pewnie kazda z nas zrobi jak uwaza, ale zastanowcie sie zanim cokolwiek nalozycie na delikatna skorke waszych dzieci. Nawet kosmetyki specjalnie zrobione dla dzieci sa przepelnione okrapna iloscia chemii i szkodliwych, rakotworczych parabenow ! Czytajcie sklady, plizzz ! Poza tym tu odradzaja jakiekolwiek masaze perineum czy chartowanie brodawek itd. Nasze cialo jest tak zaprogramowane ze samo moze sobie z tym wszytskim poradzic i takimi masazami mozna sobie tylko zaszkodzic. Ta czesc masowana moze tylko spuchnac i byc nadwrazliwa i potem jest wiecej szans ze peknie, niz gdyby nie byla pobudzana przed. Tu sie nie wykonuje nigdy nacinania krocza, tzn robilo sie kiedys, teraz juz wiedza, ze lepiej nie, bo jak ma sie rozerwac, to sie rozerwie i zawsze mniej niz naciecie. Babka mowila, ze trzeba po prostu zaufac swojemu cialu, i mysle, ze ma racje. Poza tym ogladalismy film z cesarki.... OMG, mam nadzieje, ze to mnie ominie !!!! |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak codzień od 6 nie śpię, jestem wilczo głodna.... niedługo śniadanie, potem wizyta lekarza i mozna sie dalej obijać... znowu napiernicza mnie brzuch, twardnieje... ciekawa jestem jak rozwarcie... jutro pogadam o tym z lekarzem... bo dzis prawie nic sie nie dzieje... wiecie co od czwartku przytyłam 300g ale to nie od jedzenia szpitalnego, bo czasem to naprawde jest masakra no i mało tego zatem trzeba sie dożywiać i to sporo, no i oczywiście mam ochotę na jedzenie
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
No Poulette ja też mam nadzieję, że niedługo urodzę, bo skurcze miałam już nawet co 6 i 8 minut dlatego moze kiedyś się to rozkręci do konca.... ale wczoraj w nocy ucichło...moze dzisiaj cos ruszy... od jutra piję herbate z lisci malin
a niech sie rozkręca
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
MaladT to dlaczego oni cie w sumie trzymaja ?
Ja wlasnie sie klade spac. Do jutra kobitki. Ciekawe czy ktoras sie do jutra rozdwoi....
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
trzymają mnie bo mam bakterie i wczesniej rozwalone nerki... w poniedziałek będą wyniki posiewu wiec sie dowiem co i jak...
Na mnie nie liczcie dzisiaj głupi doktor na porodówce i na patologii ma dyżur więc zaciskam nogi i dziś nie rodzę
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hey Babeczki
Witam w ten piekny słoneczny niedzielny poranek ![]() Męża mi sciagneli do pracy na jakies 2 godziny takze nie jestm zbyt zadowolona Ale jak mus to mus i nic sie nie poradzi a ktos musi na rodzine zarabiac ![]() ![]() ![]() Malad,kochana dobrze mieć z toba jakis kontakt W przypadku rozdwajania bedziesz mogła odrazu dac znac Mam nadzieje ze wyniki pociewu beda dobre.w sumie toleżenie w szpitalu w weekend jest troche bezsensu pod tym wzgledem ze i tak żadnych badan nie wykonuja ![]() Cytat:
Skład chemiczny zawsze czytałam,czytam i bede czytała bardzo uważnie,mozna nawet powiedziec że mam na tym punkcie małe zboczenie No nic ide jeszcze sie położyć bo od wczoraj brzucho ciagle twardnieje,a no-spa jakos raczej nie pomaga. Miłego dnia kobietki
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Witajcie w piękną niedzielę My z małżonem tradycyjnie ok. 12 pędzimy do teściowej na obiad, może jeszcze znajomych odwiedzimy Nie mogę się doczekać naszej córci
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze, pzyszłam zobaczyć czy jakaś się nie rozdwoiła ale skoro nie to idę na śniadanko
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Judi teraz mamusie to się posypią
Ja też chcę mieć termin na początek lipca no!
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Heyka dziewczynki.
ALez mamy piekna pogode! Trzeba wymyslec jakies zajecie na dzisiejszy dzien, co bo go nie zmarnowac- ostatnie chwile we dwoje ![]() Tak jak wczoraj pisalam, falszywy alarm- cwiczylysmy sobie z macica hehe. Po 12 mialam jeszcze 2 skurcze, a pozniej ustalo. Wiec czekamy nadal na 1 lipca i nic sie nie denerwujemy ![]() Tylko w w-c nadal bede wygladac tego czopa. Jutro mam wizyte u gina i moze po niej cos wyjdzie, bo zazwyczaj po tych badaniach w ostatnich tyg. odchodzi czop- ostatnio tak mnie badal, ze myslalam ze spadne z bolu z fotela. No nic kobitki, zycze milego i slonecznego dnia i czekamy na nowe wiesci. Papa
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
HAHAHHAA temat golenia tez wszystkie podłapały
no to ja mam podobnie do Anisi,tez rosną wolniej, tyle ze taką szczesciarą nie jestem i mi wystarczy tak gdzies co 5 dni a fredzie zawsze jechałam na gładko wiec jak sie juz za nią wezmę to nie muszę wydziwiac czy mi cos prosto wyszło ale ostatnio strasznie wrazliwa sie tam zrobiłam i po goleniu wyskakuje mi mnóstwo pinkli i ostatnio zapowiedzialam TZ ze sie juz golic nie będę bo nie chce do porodu taka obsypana isc co do włochow naszch TZ to Kasiulka pewnie kiedys spotkałas mojego ale powiem Wam szczerze ze tak jak kiedys nie wyobrazalam sobie ze mogłabym byc z tak owłosionym facetem tak teraz nie wyobrazam sobie ze mogłabym byc z takim co ma na klacie 3 na krzyż uwielbiam ten perski dywanik Poulette mi mowiła położna ze rumianek strasznie moze uczulac , to odnosnie mycia pupy bobasa Kasiulka a Tobie co sie tak spieszy z tym porodem? najpierw ja jestem przed Tobą wiec czekaj grzecznie w kolejce ja z jednej strony tez juz chcialbym swoją kruszynkę a z drugiej niech jeszcze sobie tam posiedzi bo obawiam sie ze te moje upławy to inf. bakteryjna i nystatyna nic mi nie da(jest tylko na grzyby) a wizyta dopiero we wtorek. Musze sie wyleczyc do porodu
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jestem ciekawa jak to wszystko wyglada w praktyce i mam nadzieje, ze zdasz nam pozniej relacje pielegnacji maluszka. Cytat:
![]() A mi sie chce tak bardzo isc do kosciola, jednak na zewnatrz tem. dochodzi do 40° wiec nawet mowy nie ma. Moze wieczorem z TZem sie gdzies wybierzemy. Wczoraj siedzialam i gapilam sie caly pozny wieczor na moj brzuch i normlalnie urosl.. jakis tai zrobil sie szerszy, a pepek calkiem wyszedl na wierzch.
|
||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
dzis lezałam na ktg i 10minut przed wzieli od nas laskę na porodówkę, po 20 minutach maluch już krzyczał, a potem po 30minutach jedna laska tak krzyczała ze normalnie mnie i kolezance ciarki przeszły... dzis nie mogę rodzić bo jakiś rzeźnik ma dzisiaj dyżur i wiem ze jak jedną on szył i ta zaczęła jęczeć to ten kazał jej sie zamknąć bo to przeciez nie boli... no chyba jego nie bolało ale laska aż płakała
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja jeszcze w pidżamie, ale zaraz chowam się do łazienki. w tym czasie mąż odkurzy. ja się wynurzam dopiero jak to opadnie tak na wszelki wypadek by nie zacząć kichać ![]() słonko świeci, wiaterek więc chyba jest przyjemnie. tylko dokąd się wybrać ja na dłuższy spacer już nie bardzo, a nasi jedyni znajomi w tym województwie pojechali do teściów na imieniny. mnie to trochę męczy, że my ciągle sami i sami, między innymi dlatego zdecydowaliśmy się na tę małą trzecią rozrywkę ![]() nic to, będę tu zaglądać. paaaa p.s. ja zwolnienie mam tylko do jutra. moja kadrowa w pracy twierdzi, że lekarz nie może mnie zmusić do tego, by iść te 2 tyg. wcześniej na macierzyński, tylko może mi dalej wypisywać zwolnienie.. no ale dupa, bo moja ginekolog na urlopie i tak. i co, mam iść się prosić do jakiegoś ogólnego?
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko beda wyzerowane punkty
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jowiszku, a nie mozesz isc do innego lekarza? Moj mowil, ze gdyby go nie bylo to kazdy inny mi je da. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawzielam sie i gram po raz drugi, te 50 musze przejsc. Cos mnie maly dzis smyra w brzuch z niewiarygodna sila..oj chyba jeszcze sie nie szykuje do mamusi, dobrze mu tam . I sie co chwila wyciaga i robic cos podobnego jak u Kasiulki
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
odgadłam od czego boli mnie ciągle głowa tu w szpitalu, otóż przeciągi
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
w co wy tak gracie. ja oczywiście nawet nie wlazłam w ten link, bo gierki przestały mnie interesować już z kilkanaście lat temu
![]() myślicie żeby iść prywatnie do jakiegoś obcego gina ot tak? i mi da zwolnienie po prostu? coś mi w to trudno uwierzyć ![]() pora pomyśleć o obiedzie, co by tu. może naleśniki ze szpinakiem? kurczę nic innego mi do głowy nie przychodzi. z szybkich i łatwych
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza
![]() wciągnęłam 3 naleśniki i umieram teraz trochę odpoczniemy, a potem spacer w okolicy osiedla. mieliśmy podjechać nad jez. Malta ale tam dziś chyba 2gi dzień mistrzostw w kajakarstwie więc tłum będzie nieziemski.
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() do kalwarii nie pojechaliśmy przez mój fioletowy mały palec nie dalabym rady walnąć takiego spacerku. Ale pojechalismy w okolice szczyrku, pochodziliśmy po górach, po lesie upał okropny tylko w tym lesie w cieniu było super mam trasy na spacery z małymNikt się nie rozdwoił...???mi dzisiaj kolezanka ktora ma termin na 10 pisała że ma krew na majtkach, więc u niej coś chybaa szybko to pójdzie rusałko czy masz jakieś nowe foteczki Twojej ślicznotki...??? ![]()
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-06-22 o 15:50 |
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
alo baby
![]() TZ wyslalam na motor, a ja sama kisze sie w domku, bo za upalnie jest na dworze, moze pod wieczor pojde na jakis spacer o ile moj lobuz brzuszkowy mnie nie wymeczy jak zacznie gnaciki rozciagac ![]() Narazie zjadlam troche czekolady to sie napil wod i pohikal deczko ![]() Hehehe Rusalka nas przyzwyczaila do rozdwajania i dzien bez bobasa to dzien stracony na watku Nie martwcie sie, pospolite ruszenie niebawem ruszy
|
#3450 | ||||
|
Zadomowienie
|
hejka jestem na chwile , mala miala wczoraj w nocy kolke mam nadzije ze dzis juz bedzie dobrze odsypiam nocke dzisiaj , jutro mam zamiar wyjsc narazie na balkonik i wystawic ja troche na slonce tak jak lekarze mowili chyba jutro ma byc tak ladnie jak dzis? i jeszcze fotki dzis zrobione a ja sie z mala pokaze jak jakos sie ogarne
i fotka bukietu od mezula za piekna coreczke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

ja niedoświadczona to za bonus mogę lewatywkę potraktować 
.

Mam nadzieje ze wyniki pociewu beda dobre.

no to ja mam podobnie do Anisi,tez rosną wolniej, tyle ze taką szczesciarą nie jestem i mi wystarczy tak gdzies co 5 dni
ale ostatnio strasznie wrazliwa sie tam zrobiłam i po goleniu wyskakuje mi mnóstwo pinkli
uwielbiam ten perski dywanik