Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-11, 22:10   #391
_Selina_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaki super filmik zrobili o ciąży 1 raz się poczułam jak mały ma tamw środku
http://m.demotywatory.pl/4817575
Nie przebrnęłam do końca

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:13   #392
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Czy ten mój zielony, czy Twój bordowy to są takie bardzo wyróżniające się kolory. Przynajmniej w mojej miescinie 😊 mam zamiar powozic w nim jeszcze jedno dziecię

Racja

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:15   #393
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie jaki super filmik zrobili o ciąży 1 raz się poczułam jak mały ma tamw środku
Swietne!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:23   #394
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Jestem juz po, u mnie wszystk ok, pozamykane i wszystko na miejscu. Maly lezy glowa do gory, ma waga miedzy 650 a 680 gram, czyli na 23+6 a ja jestem dzisiaj 24+5. Dr mowi zeby sie nie martwic bo bedziemy co wizyte mierzyc czy rosnie. No i juz mi siedzi w glowie ze maly jest
Dobrze ze wszystko ok a Mały napewno nadrobi wage

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:31   #395
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nie przebrnęłam do końca

Dlaczego?

Ja właśnie kalafiora uruchomiłam... zamówiłam koszule do karmienia i sprawdzam konto i patrze, że coś za mało. i szukam szukam i doszłam że po zakupie pieluch na to samo konto poszło prawie 70zł... idę po męża i on szuka i szuka i mówi, że dziwne... i pyta czy kupowałam coś więcej czy nie, a ja twardo, że nie... po 15 min spr moją rozpiskę zakupów i się okazało, że to rossman ale mi ulżyło :P:
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:32   #396
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?

Ja właśnie kalafiora uruchomiłam... zamówiłam koszule do karmienia i sprawdzam konto i patrze, że coś za mało. i szukam szukam i doszłam że po zakupie pieluch na to samo konto poszło prawie 70zł... idę po męża i on szuka i szuka i mówi, że dziwne... i pyta czy kupowałam coś więcej czy nie, a ja twardo, że nie... po 15 min spr moją rozpiskę zakupów i się okazało, że to rossman ale mi ulżyło :P:
Nie lubię takich biologicznych rzeczy/filmów itd.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:34   #397
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nie lubię takich biologicznych rzeczy/filmów itd.

Aaaa ok
Stary 2017-12-11, 22:47   #398
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Pretty, super wiesci z wizyty

Juana, to rozwiazanie ze szpitala jak najbardziej odpowiednie wg mnie. Tata dziecka ma kontakt, a świeże mamy mają komfort.

Włączył mi sie odkurzacz i zjadłam juz resztę rosołu, cukierki, 2 banany z nutellą i chciałabym cos jeszcze a teraz mam jeszcze takie bulgotanie poniżej mostka jakby mi dziecko tam banki puszczało

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie w szpitalu trzeba wyjść przed sale (do pokoju odwiedzin) żeby przyjac kogoś na wizyte, na sale nie wpuszczaja że względu na komfort innych osób lezacych według mnie to też jest dobre rozwiazanie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A i do mnie na sale bedzie mógł maz przyjść, tylko wizyty z innymi beda sie musiały odbywac w pokoju odwiedzin

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
wspaniale! czekam na foto

Koma zamiast tego zielonego? on jest piękny przecież! A i jeszcze z anexów mi się śliwkowy mega podoba

Niestety fotki nie mam, teraz tylko zdjęcia robiła poszczegolnych parametrów I cześci ciała
Ale mysle czy nie iść na usg 3d żeby dobrze buziunie zobaczyć

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
To zapraszam jutro bardzo mnie ciekawi jaki będzie, bo jednak tej wersji kolorystycznej nie widziałam na żywo
No właśnie ja też nie widziałam tej wersji a najbardziej mi sie podoba

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:49   #399
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu trzeba wyjść przed sale (do pokoju odwiedzin) żeby przyjac kogoś na wizyte, na sale nie wpuszczaja że względu na komfort innych osób lezacych według mnie to też jest dobre rozwiazanie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A i do mnie na sale bedzie mógł maz przyjść, tylko wizyty z innymi beda sie musiały odbywac w pokoju odwiedzin

To u mnie normalnie moze przyjsc kazdy w odwiedziny na sale. Sale sa dwuosobowe, jak sie chce mozna wykupic jednoosobowa. Za pierwszym razem bylam sama bo bylo nas 3 rodzace na caly szpital i kazda umiescili w innej sali wiec bylo ok. Odwiedziny od rana do praktycznie poznych godzin wiec tz siedzial ile chcial Teraz pewnie tak fajnie nie bedzie bo mamy baby boom i w moim szpitalu od kilku do kilkanastu porodow dziennie wiec sie zastanawiam nad wykupieniem sali na caly pobyt, a nie tylko na porod.
Stary 2017-12-11, 23:01   #400
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

U nas też są sale 2-osobowe, i raczej wszystkich wpuszczają. Ja jak mala urodziłam to tylko mąż do mnie przychodził. Teraz nie wiem jak to będzie, nie wiem z kim Z. Zostawię itd...

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 23:08   #401
lelowa
Zakorzenienie

Kiwi ja podobnie...
Stary 2017-12-11, 23:11   #402
Mecassie
Zakorzenienie

Masakra jak ja się dzisiaj czuję do ciśnienie jest chyba zerowe... ciężko mi się oddycha, krew chyba mi w ogóle nie płynie w żyłach

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 06:51   #403
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Super! I ten poród na końcu!

Dzień dobry! Ja zaraz zbieram się na wizytę. Dzisiaj pewnie bedzie bez usg bo mam usg III trymestru w następny czwartek Ale czuje że mała rośnie i wita się z mamusią z samego rana wiec stresu nie ma Potem uciekam do pracy
Miłego dnia!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 06:59   #404
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Kiwi ja podobnie...
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
U nas też są sale 2-osobowe, i raczej wszystkich wpuszczają. Ja jak mala urodziłam to tylko mąż do mnie przychodził. Teraz nie wiem jak to będzie, nie wiem z kim Z. Zostawię itd...

Nawet mi nie mówcie...
Optymalnie to musiałabym zacząć rodzic ok 15:30-16 i wyrobić się w 3 godziny, żeby mąż zdążył wrócić i małą uśpic. Albo wieczorem/w nocy jak już będzie spała, tylko tu już trzeba będzie kogoś zwerbować do pilnowania.
No i potem ile bede w szpitalu. Ja się chyba zapłacze za nią. No i mam obawy ile bede w szpitalu. Z córką byłam 6 dni bo miała dosyć wysoką żółtaczke i była naświetlana. A z kolei nie jestem przekonana czy przyjście z nią do mnie w odwiedziny to dobry pomysł, bo może być jeszcze gorzej jak będzie musiała wracać do domu. Im bliżej porodu tym bardziej siedzi mi to w głowie i bardziej się martwię jak to będzie

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Super! I ten poród na końcu!

Dzień dobry! Ja zaraz zbieram się na wizytę. Dzisiaj pewnie bedzie bez usg bo mam usg III trymestru w następny czwartek Ale czuje że mała rośnie i wita się z mamusią z samego rana wiec stresu nie ma Potem uciekam do pracy
Miłego dnia!

Kciuki za wizytę

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 07:10   #405
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Wilanka - dzieci są mądrzejsze niż czasem nam sie wydaje. Nie martw sie, zobaczysz że zrozumie sytuacje i bardzo pozytywnie Was zaskoczy! Moja 2letnia siostrzenica jest bardzo przywiazana do swojej mamy. A jak siostra poszła rodzic to mała była bardzo grzeczna. Dzwoniła tylko 1-2 razy dziennie do mamy i wszystkim mówiła że mama pojechała wyciągnąć braciszka z brzuszka (:p) i niedługo wróci razem z bratem Była mega grzeczna

Stary 2017-12-12, 07:32   #406
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzien dobry w 26+0

Wilanka, bardzo dobre wiesci z pracą męża oby tak dalej. I w koncu bedziesz miała spokoj z zębem. I brawa za glukozę

Asiula, pewnie sobie dziecko pomyślało "co mi matka moje fałdki zabiera"

Wy jesteście takie rozeznane jak to u Waszych szpitalach jest z odwiedzinami, a ja nie wiem nic. Musze poszukac info czy nie bedzie jakiegoś dni otwartego na porodówkach i wtedy męża namówić i isc sie dowiedzieć wszystkiego.

Juana, kciuki za wizytę

Impreza w brzuchu trwa w najlepsze. Ja nie wiem kiedy to dziecko spi. Chyba w nocy, ale to tez nie jestem pewna, bo jak wstaje na siku, to zawsze pozniej go czuje.

Zaciskam kciuki za resztę wizyt

Musze dzis ogarnąć dom do 12, bo pozniej z mężem na zakupy jestem umówiona

A! I przegapiłam swoją 100dniowke od dzis 98 dni do terminu 0

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-12-12 o 07:34
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 07:55   #407
Pannkaka
Rozeznanie

Dzień dobry, ale u mnie nasypalo śniegu, pięknie jest

U mnie są sale dwuosobowe, ale mają ich na tyle dużo (w porównaniu do miejsc na porodowce) i tak krótko trzymają w szpitalu, że najczęściej dostaje się całą dla siebie, na tym drugim łóżku za opłatą może spać partner albo ktoś z rodziny. Godziny odwiedzin są długie i nie jestem pewna czy ich w ogóle pilnują. Jakby ktoś specjalnie przyleciał to oczywiście bym go wpuscila ale też nie marzę o wizytach w szpitalu. Pamiętam, że za pierwszym razem ktoś w sąsiedniej sali miał istne tłumy odwiedzających i nie mogłam się temu nadziwić

Też się strasznie martwię, jak to będzie z zostawieniem małej. Idealnie byłoby rodzic tylko kilka godzin, jak jest w przedszkolu, bo inaczej mąż będzie musiał z nią zostać, a ja pojadę rodzić sama. Tylko jak po pierwszym nastawiać się teraz na szybki poród, mało realistyczne

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 07:58   #408
Lunak
Wtajemniczenie

Pannkaka, u Ciebie snieg, a u mnie 13 stopni na plusie. I gdzie moja zima? I w co ja sie ubiorę. Przeciez z zimowej sie ugotuje, a płaszczyka juz nie wcisnę na brzuchol

Stary 2017-12-12, 08:04   #409
Pannkaka
Rozeznanie

Pierwszy porządny śnieg tej zimy ale tylko -1, więc dalej zakładam kurtkę na samą bluzkę. Gdyby nie ciąża to pewnie byłyby 1-2 warstwy więcej

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:04   #410
alleyezonme
Zakorzenienie

pamiętacie mnie jeszcze ?
Niestety nie sposób za Wami nadążyć pracując na II etaty Mam teraz taki sajgon że nie mam czasu na nic. Ale jeszcze tydzień, jeszcze tylko tydzień będzie tak hardkorowo.

W weekend oglądaliśmy wózki i chociaż Anex Sport podoba nam się najbardziej wizualnie to chyba zdecydujemy się na Bebetto Tito. Czekamy jednak jeszcze do stycznia.

Byliśmy też na Listach do M i już poczułam świąteczny klimat, chciałam po filmie choinkę już kupić ale mąż mnie powstrzymał W ten weekend kupimy.

U nas dzisiaj +11

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2017-12-12 o 08:05
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:05   #411
Lunak
Wtajemniczenie

Alley, wróciłaś! No juz sie zaczelam zastanawiac, ze prace Cie całkiem pochłonęły. Trzymaj sie mocno i zdrowo. Juz niedługo

Stary 2017-12-12, 08:07   #412
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej u nas tez cieplo jest ale ma strasznie wiac. Wiec musze sie zebeac poki jest ok i kupic soczewice bo dzisiaj zupa z niej potem ubieramy choinke a od jutra maz ma urlop i bedzie malowac pokoj
Stary 2017-12-12, 08:09   #413
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Alley, wróciłaś! No juz sie zaczelam zastanawiac, ze prace Cie całkiem pochłonęły. Trzymaj sie mocno i zdrowo. Juz niedługo
Podczytuję Was z pracy ale też zaczęłam swoje tematy w pracy kończyć i powoli rozdawać je innym ludziom więc muszę się sprężać
Jestem w miarę na bieżąco, przynajmniej mam taką nadzieję

Ale już niedługo
Już niedługo i może w styczniu uda mi się w top gadułach wylądować

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:10   #414
marcia45
Zadomowienie

U mnie moja sis obiecała że zerknij na młoda. Oby nie była wtedy w delegacji lub spotkaniu w pracy. Jak się zacznie w nocy to szybko do sąsiadów i poczeka jak sis przyjedzie. Gorzej w dzień do 18. Choć mam nadzieję na planowana cesarkę.

Gorzej mi smutno że mąż nie będzie mógł mnie odwiedzać i pomagać jak będę w szpitalu bo będzie z młodą siedział. A pamiętam z młodą po porodzie nie byłam w stanie podejść do przewijają j przebrać mała przez dobę.

Wilanka u nas w szpitalu tak małe dzieci nie mogą odwiedzać. Ewentualnie w kawiarni na dole ale to słaby pomysł myślę. Byłoby ciężej i jej i tobie widząc ryk przy rozstaniu.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:13   #415
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Pannkaka, u Ciebie snieg, a u mnie 13 stopni na plusie. I gdzie moja zima? I w co ja sie ubiorę. Przeciez z zimowej sie ugotuje, a płaszczyka juz nie wcisnę na brzuchol

Tak! Jest mega cieplo! Mogę spokojnie przewieźć moje kwiatki. Szwagier dziś o 6:30 zabrał od nas 4 ogromne pudla z rzeczami z kuchni i recznikami i burdel jakby troche mniejszy

Stary 2017-12-12, 08:13   #416
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Śniło mi się, że tz zostawił mnie w ciąży i z 3 dzieci i musiałam się związać z jakąś kobietą, żeby mi pomogła w wychowywaniu byłam w jakimś barze i tak strasznie płakałam z tego powodu, że obudziłam się zapłakana

Dzisiaj się lenię i chyba przeleżę cały dzień w łóżku, chciałam kupić prezenty wreszcie, to okazało się, że w tym roku robimy duże składkowe i pozostało mi tylko rozliczyć się z siostrami
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:21   #417
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

alleyezonme - tydzień szybko zleci! Spokojnie, też ledwo nadazam za dziewczynami. Nadrobimy w styczniu

Po wazeniu u poloznej u mnie dziś 28+4 i +8.5 kg... A położna mowi ze waga super. Chyba patrzyła na ranking wielorybkow. Juz sie do nich powoli zaliczam Boje sie co zobaczę po swiatecznym jedzonku

Czekam na wizyte

Stary 2017-12-12, 08:24   #418
Lulumo
Raczkowanie

Mecassie, nie wiem jak się znaleźć na 1 stronie. Jestem tu nowa, termin mam na 22.03 może na 23.03. Teraz już nie mam pewności, musiałabym zajrzeć do papierów
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:25   #419
julietta83
Zakorzenienie

też dzisiaj planuję leniwy dzień, choć sterta prasowania rośnie
może dokończę jeszcze dekoracje świąteczne

wczoraj znów kręgosłup wieczorem odmawiał posłuszeństwa, ale zasnęłam z ciepłym termoforkiem na plecach - jeśli tak nadal będzie działał, to będzie to najlepiej wydane kilkanaście zł ever

co do szpitala, to mam nadzieję, że mąż będzie mógł być ze mną do późnych godzin nocnych, po cc pewnie będę nie do życia
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:28   #420
Torrence
Wtajemniczenie

Alley
Myślałam o Tobie wczoraj ale pamiętałam, że masz mieć dużo więcej obowiązków więc nie martwiłam się, czułam, że wszystko jest ok
Ja się melduję po badaniach dla endo, tsh, ft4 i morfologię mi też wpisał. Robiłam niedawno tsh, było bardzo ładne, więc nie spodziewam się niemiłych niespodzianek.
Za to niespodziankę miałam w punkcie pobrań bo nie działał numerkomat (i nie mogłam wziąć uprzywilejowanego ) A akurat mi się spieszyło bo musiałam mężowi samochód oddać. Ale pewna staruszka kierowała ruchem i dała jasno do zrozumienia pozostałym, że wchodzę razem z nią Dobra kobieta, niech jej się zdrowie trzyma

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
Mecassie, nie wiem jak się znaleźć na 1 stronie. Jestem tu nowa, termin mam na 22.03 może na 23.03. Teraz już nie mam pewności, musiałabym zajrzeć do papierów
Nasza Ilsa dopisze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości