Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-12, 11:07   #691
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Akada, ci faceci. Moj z jednej strony bardzo pomocny, ale czasami wydaje mu sie, ze moze sobie odpoczywać jak dawniej.
Taedio - a w kościele jest ciepło czy zimno? Jak ciepło to spodnie i sweterek. Jak zimno to czapka i kurtka/płaszczyk by sie przydały. Masz tą samą sukienkę co Carolles?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 11:15   #692
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Xzora niby grzeją ale zimno :/ musiałabym kupić jakaś kurteczkę :/ zastanawiam sie tez nad kocykiem ale nie wiem czy specjalnie kupować biały?
Mam ta sama sukienkę
Stary 2017-12-12, 11:18   #693
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Nie mam jak podlinkowac. Wrzucalam ostatnio link. Osmiornica smilyplay hip hop

Ok dzięki

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 11:34   #694
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Akada, ci faceci. Moj z jednej strony bardzo pomocny, ale czasami wydaje mu sie, ze moze sobie odpoczywać jak dawniej.

Dokładnie jakby nic się nie zmieniło ...jakbyśmy mieli dziecko co usypia i śpi samo to ok, ale tak super nie mamy Nie narzekam bo wiem, że są trudniejsze dzieci ;-)

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Xzora niby grzeją ale zimno :/ musiałabym kupić jakaś kurteczkę :/ zastanawiam sie tez nad kocykiem ale nie wiem czy specjalnie kupować biały?
Mam ta sama sukienkę
Szaleństwo z tym białym Na olx dużo rzeczy jest po chcrzciniach raz założonych, dla dziewczynki widziałam piękny płaszczyk, taki na raz bo na codzień nie praktyczne
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 11:35   #695
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ta sama sukienkę

Kocyka nie kupowałobym białego. Masz np granat - tez moze byc. Byle nie jakis neonowy. Ja bym kupiła kurtke.

W ogole to ostatnio dołączyłam do fajnej grypy sprzedazowej w moim mieście. Wcześniej jak ogladalam na OLX, Allegro czy tez na innych grupach FB używane ubranka to ceny były praktycznie takie same jak nowych ubranek kupionych na przecenie. Udało mi sie kupić kombi na druga część zimy za 10zł, do tego strój kąpielowy na wakacje za 5zl i jeszcze z 10 innych rzeczy No i miałam dzisiaj odebrać, ale siedzę w domu

Stary 2017-12-12, 11:39   #696
emmos
Zakorzenienie

Hello
Wczoraj położyłam się wcześniej. Mąż mówi mi rano, że jak on się kładł to Ami miała na twarzy koc, który roluję, żeby nie uderzała głową o szczebelki. Dobrze, że powiedział mi o tym rano, bo miałabym moc z głowy. Dziś muszę go jakoś zabezpieczyć.

Pozdrawiam ze spaceru, u mnie bezwietrznie jak dotąd.

Cytat:
Osmiornica jest bomba! Dzis ja dostalismy. Ma macki szeleszczace co u nas jest na topie. Mala wszystko gniecie co szelesci. Klade ja na brzuszku i daje przed nia osmiornice. No ubaw po pachy. Jak ja dotknie to wibruje,, mine ma niesamowita bo nie wie co sie dzieje.

Brzmi zachęcająco

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mój tv w stosunku do pokoju jest wielki:/ ciężko tak zrobić żeby młody nie patrzył. Zawsze tak sobie wykombinuje żeby się wykręcić:/ jakbzastawie poduchami to się obraca na brzuch i też ogląda. Włączam tylko jak go do leżaczka wkładam ale już coraz rzadziej bo mi wyrasta i zaczyna się wkurzać jak go zapinam.

Z resztą ostatnio były takie jazdy i histerie że mózg mi spuchł od krzyków. Sama cierpiałam na nadmiar bodźców;p odwyk dobrze zrobi:p

Emmos, nie strasz tym żłobkiem;(

Wiesz, pomyślałam, że jakby mnie nie było w tak krótkim czasie 4 razy w pracy to nie byłoby fajnie. Na szczęście koleżanka wraca w styczniu, teraz ma etap oswajania dziecka ze żłobkiem.

Cytat:
Hejo
Porównując ostatnie noce do dzisiejszej to ta była cudowna młody zasnął kilka minut po 20, pierwsza pobudka 00:20, druga 3:40, potem o 5:20 wzięłam do łóżka, trochę dojadł i spał do 8

Strasznie u nas dzisiaj wieje! :/

Super nocka, u nas też ok

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Mała ciężka sprawa z tymi słodyczami, gdybym tylko miała w domu jakąś czekoladę już dawno bym polega Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...

Morelle brawo za wizytę u neuro. Kciuki za dobrego alergologa w pn!

Pestycyda fajnie, że wieczór spokojny, mam nadzieję że noc też taka będzie.

Emmos a upolowałaś coś dzisiaj w lidlu? Łucja dzisiaj była marudząca mocno i w końcu znowu zapomniałam o nim :/ Ta bielizna to nie z gazetki na dzisiaj tylko kolejnej tak? Fajny masz sposób na uśpienie Ami hehehe zazdro!

Xzora ooo znowu ten śpiworek wrzuciłaś, zapomniałam o nim! I tym razem są gwiazdki Kurczę, gdyby nie to że jest przed świętami i mamy masę wydatków, to już bym kliknęła... I tak bardzo mocno mnie kusi...

Kupiłam super sweterek oprócz tego body i spodenki, ale to takie zwyklaki. Sprawdzę bieliznę dokładnie i dam znać.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
U nas kataru i kaszlu ciąg dalszy. Rano odciągam mu takie ropuchy że zawstydza nawet dziadka-kiedyś palacza.
Na szczęście nie odbija się to na nockach. Już kolejna, tfu tfu odpukać, bardzo fajna. Zasypia 20:30, pierwsze karmienie 3:40, drugie 7:20 i śpimy do 9 (dzisiaj do 8:15 bo kaszel się nasilił).

Pogoda za oknem paskudna, my kolejny dzień bez spaceru... wczoraj byliśmy tylko na drugiej kontroli bioderek, wszystko jest ok, mamy się pojawić jak Bartek będzie chodził.

Julek i Pestka - brawa za nowe umiejętności!
Emmos, świetny prezent ta maszyna super gest z Waszej strony!
Mini, pięknie sobie męża wychowalas!

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Kochana zdrówka dla Was

Lecę nadrabiać dalej, małolata pięknie śpi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-12, 11:45   #697
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Mam ta sama sukienkę
Pokaż sie pokaż 😀😄 Ja ubrałam N w płaszczyk jasny do tego białe butki i czapa i biala chusta ale mialam jeszcze granatową karteczkę gdyby bylo bardzo zimno to bym jej ją założyła. Na Twoim miejscu założyłabym body,sweterek spodnie butki i jakaś kurtkę. Pod spodnie możesza założyć cienkie rajstopy żeby juz go kocykiem nie nakrywac. Nela byla całą mszę na rękach i miała tylko rajstopki i nogi ciepłe ale u nas w kościele jest ciepło dość. Białego kocyka bym nie kupowała. Z le pampuch masz chyba granat tak? Myślę se bedzie ok. My mialysmy w kościele różowy ale się nie przydal.

1513075617273.jpg

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 11:50   #698
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Mój zaszalał z % na integracji jakby pierwszy raz alkohol widział....

W nocy nie wstaje, ma taki sen, że potem nie może zasnąć, looz ja moge mi to nie przeszkadza, ale oczekuje pomocy rano, szczegolnie w weekendy a nie, że wstaje nie wyspany bo ogladal film do późna albo grał Wiem, że jestem wmagająca, ale ja też daje od siebie dużo typu codziennie obiadki do pracy Jak wraca do domu i zajmuje sie małą to ja nie siedze tylko robie to czego nie daje rady przy młodej No, ale dosyc narzekania, mloda coraz fajniejsza a z plusów taty to On kąpie od zawsze dziecko

Zdrowka dziewczyny dla maluszków

U mnie tż jest w nocy nie do obudzenia. Ale za to bardzo rano wstaje i czasem jak ja nie mogę zwlec się z łóżka to bierze małą żebym dospała. Mnie ten układ odpowiada. Natomiast na początku też zachowywał sie tak jakby nic się nie zmieniło, musiałam mu pare spraw do głowy wbić.

Cytat:
Morelle - jak przy jednej miarce enfamilu jest ok, to pewnie dobrze intuicja ci podpowiada, zeby zostać na tej proporcji.
Pokażesz sie w sukience?

Pestycyda - dobrze, ze wyciszenie sie udało. U nas odwrotnie - puszczamy muzykę, tańczymy i potem Klaudia odpływa. Wczoraj szybko zasnęła wiec obyło sie bez nocnych tańców.

Emmos - szkoda, ze córeczka sąsiadki tak choruje... niestety sporą cześć dzieci takie chorowanie dopada... A bieliznę jak ci sie podoba to kupuj! Na mnie i tak tam nie ma rozmiarów.

A odnośnie tv to ja wypowiedziałam umowę z Nc+ - teoretycznie mamy do k grudnia, a praktycznie kilka dni po wypowiedzeniu coś sie zepsuło i nie odbiera sygnał. Mąż zachwycony - przez pierwsze dni słyszałam, ze jak wspaniałe ze nie mamy telewizora.

Siilmariien - a nie wolałabyś wełniany spiworek na zimę?

Anusia - super, ze ośmiornica tak sie sprawdza. U nas z kolei ślimak robi furorę - strasznie podoba jej sie grzechotka, a mi z kolei ze mogę jej go puścić i ją odłożyć na chwile kiedy normalnie byłby wrzask.

Minini - szkoda tych zajęć. Dla mnie powrót ok 21.00 to tez juz zbyt pozno. Niedobrze z tym uczuleniem na lidokaine. Mam nadzieje, ze Camille bedzie sie sprawdzać.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Taedio - super, ze noc udana.
Aggs - szkoda, ze Bartka dalej meczy katar. Super, ze bioderka ok.

U mnie mąż chory (od dzisiaj do pt na l4), ja przeziębiona. Klaudia na szczęście sie trzyma. No i nie pojadę na pole dance, bo mąż nie chce nosić Klaudii zeby jej nie zarazić. Czeka nas nudny tydzień siedzenia w domu i kurowania.
Muszę na nowo poszukać prezentu dla teściowej. Drugie rękawiczki w rozmiarze L okazały sie byc strasznie wąskie, do odesłania. Muszę coś innego wymyślić. Z prezentem dla meza tez przeboje - zdublowane perfumy odesłałam. Potem przyszła koszulka, ktora okazała sie byc bez szwów (taka hipserska). Nie widziałam tego na zdjęciu, wiec do odesłania. W koncu zdecydowałam sie kupić książkę i inna koszulkę. Wczoraj nie wylogowalam sie z kompa
I mąż zobaczył, ze zamówiłam książkę. Także niespodzianki nie bedzie.

U nas też raczej taniec niż wyciszanie usypia małą.
Z bielizny kusi mnie body
W tv i tak nie ma nic ciekawego niestety...choc mój rż mógłby oglądać polsat news bez przerwy Z tymi prezentami to faktycznie jakoś pod górkę masz.

Stary 2017-12-12, 11:51   #699
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
U nas kataru i kaszlu ciąg dalszy. Rano odciągam mu takie ropuchy że zawstydza nawet dziadka-kiedyś palacza.
Na szczęście nie odbija się to na nockach. Już kolejna, tfu tfu odpukać, bardzo fajna. Zasypia 20:30, pierwsze karmienie 3:40, drugie 7:20 i śpimy do 9 (dzisiaj do 8:15 bo kaszel się nasilił).

Pogoda za oknem paskudna, my kolejny dzień bez spaceru... wczoraj byliśmy tylko na drugiej kontroli bioderek, wszystko jest ok, mamy się pojawić jak Bartek będzie chodził.

Julek i Pestka - brawa za nowe umiejętności!
Emmos, świetny prezent ta maszyna super gest z Waszej strony!
Mini, pięknie sobie męża wychowalas!

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Duzo zdrowka dla mlodego, dobrze ze nie męczy sie w nocy.
My tez drugi dzien bez spaceru, starszak kaszle...

Taa mąż wychowany juz mu soe zwyczajnie nie chce szaleć

Cytat:
Minini na jarmarku byliśmy koło 10 ludzi mnóstwo ale taranowałam ich wózkiem nic nie kupiliśmy bo młody sie niecierpliwił ale chcemy sie jeszcze wybrać
Smieszneee

Zdrówka dla chorowitków

U mnie kawka i ciasto orzechowe
Mniam
A do kiedy ten jarmark? Myslalam ze tylko w wekend byl?

Cytat:
Morelle - jak przy jednej miarce enfamilu jest ok, to pewnie dobrze intuicja ci podpowiada, zeby zostać na tej proporcji.
Pokażesz sie w sukience?

Pestycyda - dobrze, ze wyciszenie sie udało. U nas odwrotnie - puszczamy muzykę, tańczymy i potem Klaudia odpływa. Wczoraj szybko zasnęła wiec obyło sie bez nocnych tańców.

Emmos - szkoda, ze córeczka sąsiadki tak choruje... niestety sporą cześć dzieci takie chorowanie dopada... A bieliznę jak ci sie podoba to kupuj! Na mnie i tak tam nie ma rozmiarów.

A odnośnie tv to ja wypowiedziałam umowę z Nc+ - teoretycznie mamy do k grudnia, a praktycznie kilka dni po wypowiedzeniu coś sie zepsuło i nie odbiera sygnał. Mąż zachwycony - przez pierwsze dni słyszałam, ze jak wspaniałe ze nie mamy telewizora.

Siilmariien - a nie wolałabyś wełniany spiworek na zimę?

Anusia - super, ze ośmiornica tak sie sprawdza. U nas z kolei ślimak robi furorę - strasznie podoba jej sie grzechotka, a mi z kolei ze mogę jej go puścić i ją odłożyć na chwile kiedy normalnie byłby wrzask.

Minini - szkoda tych zajęć. Dla mnie powrót ok 21.00 to tez juz zbyt pozno. Niedobrze z tym uczuleniem na lidokaine. Mam nadzieje, ze Camille bedzie sie sprawdzać.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Taedio - super, ze noc udana.
Aggs - szkoda, ze Bartka dalej meczy katar. Super, ze bioderka ok.

U mnie mąż chory (od dzisiaj do pt na l4), ja przeziębiona. Klaudia na szczęście sie trzyma. No i nie pojadę na pole dance, bo mąż nie chce nosić Klaudii zeby jej nie zarazić. Czeka nas nudny tydzień siedzenia w domu i kurowania.
Muszę na nowo poszukać prezentu dla teściowej. Drugie rękawiczki w rozmiarze L okazały sie byc strasznie wąskie, do odesłania. Muszę coś innego wymyślić. Z prezentem dla meza tez przeboje - zdublowane perfumy odesłałam. Potem przyszła koszulka, ktora okazała sie byc bez szwów (taka hipserska). Nie widziałam tego na zdjęciu, wiec do odesłania. W koncu zdecydowałam sie kupić książkę i inna koszulkę. Wczoraj nie wylogowalam sie z kompa
I mąż zobaczył, ze zamówiłam książkę. Także niespodzianki nie bedzie.

Ale masz odsylania tych prezentow, szkoda.
Zdrowka dla męża!
Dzis do uczulenia na lidokaine doszły pleśniawki. Juz wczoraj cos mi sie tam na tym języku nie podobalo a dzis takze wewnątrz na dziąsłach u gory i na dole biedny wszystko na raz. Macie jakies sposoby na plesniawki? Srebro pomoże?

Cytat:
W nocy nie wstaje, ma taki sen, że potem nie może zasnąć, looz ja moge mi to nie przeszkadza, ale oczekuje pomocy rano, szczegolnie w weekendy a nie, że wstaje nie wyspany bo ogladal film do późna albo grał Wiem, że jestem wmagająca, ale ja też daje od siebie dużo typu codziennie obiadki do pracy Jak wraca do domu i zajmuje sie małą to ja nie siedze tylko robie to czego nie daje rady przy młodej No, ale dosyc narzekania, mloda coraz fajniejsza a z plusów taty to On kąpie od zawsze dziecko

Chociaż kąpie to chyba nie jest tak źle. Uświadamiaj go i oczekuj pomocy jak najczesciej to sie wkoncu ruszy. A najbardziej wtedy jak sie niewyspal bo grał oj jak bym go wtedy mocno potrzebowala!!

Cytat:
Dziewczyny help! W niedziele chrzest a ja nie wiem jak ubrać młodego mam body i buciki do kościoła jedziemy wózkiem bo mamy rzut beretem, bedzie w spworku. Ale na sam chrzest nie wiem :/
Ja bym nie kupowałaa bialych rzeczy na jeden raz. Kup jedną elegancką rzecz a reszte dobierz z codziennych ubranek
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 11:52   #700
emmos
Zakorzenienie

Taedio Twój granatowy kocyk z le pampuch moim zdaniem bedzie ok. Jakby coś to w lidlu są fajne sweterki w dobrej cenie.IMG_2821.jpg

Edytowane przez emmos
Czas edycji: 2017-12-12 o 11:58
emmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 12:05   #701
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

Chociaż kąpie to chyba nie jest tak źle. Uświadamiaj go i oczekuj pomocy jak najczesciej to sie wkoncu ruszy. A najbardziej wtedy jak sie niewyspal bo grał oj jak bym go wtedy mocno potrzebowala!!

Jesteś pewna, że to pleśniawki ? Młoda kiedyś miała taki język na początku od mleka, samo zeszło Jak plesniawki to bidula ja kiedyś miałam często Nie wiem co takiemu maleństwo można zaaplikować
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 12:09   #702
emmos
Zakorzenienie

Siil, bielizna w lidlu od 21 grudnia. Mnie się podoba to czarne body Choć osobne komplety też będą IMG_2822.jpg

Stary 2017-12-12, 12:13   #703
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo
Porównując ostatnie noce do dzisiejszej to ta była cudowna młody zasnął kilka minut po 20, pierwsza pobudka 00:20, druga 3:40, potem o 5:20 wzięłam do łóżka, trochę dojadł i spał do 8

Strasznie u nas dzisiaj wieje! :/
Super! Brawo
Cytat:
Mi mówili, że powinnam włączać TV bo żyjemy w ciszy i potem Agatka w gościach płacze...a ja nie lubie, wieczorem tylko oglądamy Wydarzenia, staramy się żeby nie patrzyła, ale wiadomo różnie bywa

Udanego spacerku, u nas wczoraj było ładnie, młoda na spacerze obudziła się z płaczem, trzeba było wracać, trochę niosłam tego klocka na rękach trzymając wózek ;-)

Mój już tez mógłby zmądrzeć bo inaczej nie zdecyduje się na drugie dziecko ;-)

Dobrze, ze szybko zauważyłaś uczulenie a jak Camille pomaga ? My na razie mamy tylko Viburcol w kropelkach, koleżanki podawały tylko, że w czopku i sobie chwaliły Muszę zaopatrzyć się w razie nagłego szału na zęby
Ja nie lubię czopków. Wolę podać krople.

Minini
Kurcze, uczulenie? Szkoda oby camilia pomogła, my wczoraj skończyliśmy opakowanie. Kupię jeszcze jedno. Czy pomaga... Ciężko mi stwierdzić.

Xzora

Ile razy kroplaś oczka Klaudii srebrem? Przez ile dni?

Morelle Karola? Jak u was z oczkami? Już ok?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 12:33   #704
emmos
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale u nas od 3 dni zdecydowanie mniej ulewań.

Stary 2017-12-12, 12:40   #705
asia1905
Zakorzenienie

Na plesniawki przecieranie witamina c w kropelkach pomaga. Jak kp to możesz mieć grzybice, więc chyba najlepiej iść do lekarza zeby obejrzał i Ciebie i dziecko i dal lekarstwa jezeli to to.

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 12:53   #706
minini
Zadomowienie

Cytat:

Jesteś pewna, że to pleśniawki ? Młoda kiedyś miała taki język na początku od mleka, samo zeszło Jak plesniawki to bidula ja kiedyś miałam często Nie wiem co takiemu maleństwo można zaaplikować
Niestety jestem pewna. Oprocz języka ma też na dziąsłach

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Siil, bielizna w lidlu od 21 grudnia. Mnie się podoba to czarne body Choć osobne komplety też będą Załącznik 7354836

Fajne! Zakrywa brzuszek, pokazuje biust.. dobre!!!

Cytat:
Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale u nas od 3 dni zdecydowanie mniej ulewań.

Oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Na plesniawki przecieranie witamina c w kropelkach pomaga. Jak kp to możesz mieć grzybice, więc chyba najlepiej iść do lekarza zeby obejrzał i Ciebie i dziecko i dal lekarstwa jezeli to to.

Chyba nas lekarz nie minie... starszak wciąż kaszle a mlody to... ehh..
Sprobuje ta wit.c

Ja to wszystko zrzucam na twn dentinox - wszystko zaczelo sie odkąd zaczelam co wieczor nim smarować - najpierw to uczulenie a teraz to..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 13:00   #707
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Super! Brawo Ja nie lubię czopków. Wolę podać krople.

Minini
Kurcze, uczulenie? Szkoda oby camilia pomogła, my wczoraj skończyliśmy opakowanie. Kupię jeszcze jedno. Czy pomaga... Ciężko mi stwierdzić.

Xzora

Ile razy kroplaś oczka Klaudii srebrem? Przez ile dni?

Morelle Karola? Jak u was z oczkami? Już ok?

Tak u nas przeszło chyba po 2 czy 3 dniach. Wkrapialam sol fizjologiczne zeby przepłukać oczko i przecieralam wackiem z rumiankiem. A u Was?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 13:01   #708
xzora
Zakorzenienie

Emmos - dobrze miec jakies body czy gorset w szufladzie
Minini - współczuje plesniawek. Na srebrze ty sie lepiej znasz ode mnie. Moze akurat by pomogło. Ja teraz pije srebro na przeziębienie.
Mała! 2 razy dziennie po 1 kropki az do zakończenia ropienia. Najpierw jedno oczko sie wyleczyło (po jakichś 10 dniach), potem przez ok 10 dni juz tylko drugie zakrapialam.

Emmos - super, ze ulewania sie zmniejszyły. U mnie niby tez mniej w ostatnich dniach. Za to dzisiaj juz dwa razy udała.

Stary 2017-12-12, 13:11   #709
Mała!
Zakorzenienie

Karola
U nas jedno przeszło też szybko.
A dziś drugie... Ehhh pewnie przez katar.

Xzora.
Ja się boję nadużyć tego srebra, ale ono faktycznie pomaga.
Może mu zakropie jeszcze na noc.

U nas też wichura, a mamy dziś jasełka u Tymonka, występuje więc muszę to zobaczyć, i nie wiem jak zabrać Hugo? Czy do wózka czy do chusty czy jak?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 13:13   #710
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Karola

Xzora.

U nas też wichura, a mamy dziś jasełka u Tymonka, występuje więc muszę to zobaczyć, i nie wiem jak zabrać Hugo? Czy do wózka czy do chusty czy jak?

Ja bym wzięła chustę.

Stary 2017-12-12, 13:28   #711
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Tak u nas przeszło chyba po 2 czy 3 dniach. Wkrapialam sol fizjologiczne zeby przepłukać oczko i przecieralam wackiem z rumiankiem. A u Was?

Wackiem powiadasz przepraszam

Cytat:
Karola

Xzora.

Będzie sporo ludzi pewnie, więc może lepsza chusta niż przeciskanie się z wózkiem. Kciuki za występ Tymonka ✊️✊️

Stary 2017-12-12, 13:29   #712
taedio
MerDer 4ever

Xzora ja tez jestem na takiej grupie sprzedazowej z mojego miasta, zapytam tam czy ma ktoś kurteczkę

Minini ten na nikiszowcu w weekend, na rynku jeszcze jest

Muszę poprzeglądać co tam mam i co sie nada. Tez mi sie nie widzi kupowanie nowych rzeczy na jeden raz

Emmos dzięki, zajrzę czy u nas cos sie jeszcze ostało .

Carolles jak sie ogarnę to pokaże wgl to zamówiłam 2 rozmiary - 32 i 34 bo nie wiedziałam, który bedzie lepszy. Przysłali mi tylko jeden bo drugiego zabrakło
Z le pampuch ma granatowy kocyk ale mam jeszcze taka ala kołderkę ecru.
Słodka Nela
Stary 2017-12-12, 13:56   #713
emmos
Zakorzenienie

Dostałam premie świąteczną!Ale miło

Stary 2017-12-12, 14:06   #714
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:

Tatuś nie jest od tego, żeby pomagał, tylko żeby się zajmowal SWOIM dzieckiem - i żadne to z Twojej strony wymaganie

U nas dziś zatwardzenie, poszły dwie gęste kupy, aż mi go szkoda, bo widać, że sie męczył. Oby teraz było lepiej.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 14:08   #715
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Siil, bielizna w lidlu od 21 grudnia. Mnie się podoba to czarne body Choć osobne komplety też będą Załącznik 7354836

Kusisz

Przydałoby mi sie taki body...
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 14:19   #716
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam premie świąteczną!Ale miło

Super

Stary 2017-12-12, 14:21   #717
taedio
MerDer 4ever

Emmos super miło
Stary 2017-12-12, 14:33   #718
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny - macie jakis pomysł na prezent dla teściowej? Budżet 50-80zl. Zegarek ma.

Stary 2017-12-12, 15:10   #719
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Kusisz

Przydałoby mi sie taki body...

Nie powiesz, że nie fajne?

Cytat:
Dziewczyny - macie jakis pomysł na prezent dla teściowej? Budżet 50-80zl. Zegarek ma.

Portfel, kosmetyki, książka, sweter, perfumy, szal.

Stary 2017-12-12, 15:24   #720
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiesz, że nie fajne?

Portfel, kosmetyki, książka, sweter, perfumy, szal.

Dzieki za pomoc. W koncu stanęło na macie do jogi a co, niech babcia ćwiczy

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ściągniemy jej tez na pendrive lekcje jogi. Juz wcześniej myśleliśmy o macie tylko teściowa nie ma netu, kompa ani DVD. Dzisiaj mnie olśniło z pendrivem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości