|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle ale Pestka poszalała z tymi umiejętnościami! Niko cały czas głowę unosi do góry leżąc na plecach i tak długo ją trzyma, że wszyscy są w szoku, że ma tylko 4mc.
Xzora oprócz Nikodema żadnych ciężarów nie noszę, a i tak staram się ograniczać noszenie malucha. Jak Tż jest w domu to sam zawsze go ode mnie bierze, bo wie że mi kręgosłup doskwiera. A tak to zawsze próbuję go uspokoić na rękach ale ja siedzę oparta. Emmos no można docenić swoją teściową czytając o innych fajnie że Ami grzecznie śpi jak wychodzisz, ja jak zostawiam z Tż to się nie martwię, bo on sobie wspaniale radzi z NikosiemPestycyda u nas też dzisiaj dzień śpiocha. Usnął o 13:25, obudził się o 14:05, płaczliwy więc go nakarmiłam i zasnął przy piersi znowu i łatwo zasypiaZamyśliłam się i nie pamiętam co jeszcze miałam pisać! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- My Sylwestra też w domu spędzamy, ja nie lubię z Małym spędzać nocy poza domem, w domu mamy jednak najwygodniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej zawiozlabym ją do rodziców, ale już i tak często Ada u nich nocuje, więc rodzice mogq gdzieś wyskoczyć (u nich są zawsze spontaniczne akcje, np w zeszłym roku 1 dzień przed Sylwestrem postanowili pojechać do Zakopanego ) Morelle, pięknie Pestka sobie radzi moja robi przewroty, a nóg swoich nie zauważa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko my spędzimy pierwszego Sylwka dziecia w domu
![]() Ami wsadziła skarpetkę do buzi, z tym że była już w połowie ze stopy ściągnięta. No nie wiem czy jej zaliczyć ![]() ![]() Cytat:
Mnie to właśnie zaczyna stresować, że tyle nocy będziemy poza domem. Mam nadzieję, że Ami awantur z tego powodu nam w święta robić nie będzie. Fajnie, że tż sobie radzi, przynajmniej się nie martwisz wychodząc. Cytat:
Moja też łapki w górze trzyma, ewentualnie na boku, w dole prawie w ogóle. Cytat:
Hahaha ![]() ![]() dobre ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
O to fajnie, a w razie czego do domu też będzie blisko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z tymi zębami na początku powinny wyjść jedynki? Bo Wiki ma takie zgrubienie i jakby coś się przebijało na górze bardziej na prawo sama nie wiem czy to ząb czy jak ale chetnie daje sobie masować.
Zrobiłabym zdjęcie ale sama nie dam rady a i tak pewnie nie byłoby widać. |
|
|
|
#665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet tego nie włączyłam a już mam to w głowie v Cytat:
Dolne jedynki ale różnie z tym bywa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#666 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My będziemy sami w domu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłyśmy u neurologa Wszystko ok. Dała nam skierowanie na usg szyji. Spr czy nie ma przykurczu. Jesteśmy w domu i widać jak się zmieniła przez te kilka dni. Więcej zauważa. Stwierdziłam ze zostanę na 1 miarce enfamilu. Chętniej je. Wolę to niż zagestnik. Zobaczę co pow alergolog w pn Przyszła ołówkowa sukienka z asos. Jest śliczna. Buty i apaszka też. Jeszcze myślę czy to jest to o co mi chodziło. Tz się podoba, ale pow że -3kg będzie idealnie. Tylko jak to zrobić. Non stop jem słodkie!
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Nie sprawdził się, oddałam, rękawki sporo za duże a na długość zaraz byłby za krótki wiec oddałam, ale sam materiał gruby pewnie byłby ciepły
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-11 o 20:23 |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, jeśli jej nie będziecie na siłę pomagać to sama dojdzie do tego jak usiąść a z tego co piszesz to kombinuje jak może
trzymamy kciuki![]() Darietta, uuu o fajnie Ci mąż prezenty robi kochany![]() My sylwestra chyba też w domu albo u rodziców. Mamy zaproszenie do znajomych ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić bo dla mnie to żadna przyjemność zamknąć się z dzieckiem w sypialni jak reszta rodziców siedzi i się bawi bo ich dzieci zasypiają o 20 i śpią snem kamiennym cała noc ![]() Morelle, wrzuć foto w sukience ![]() U nas dziś nad wyraz spokojnie... W ogóle wyciszalismy młodego już od 18. Siedzieliśmy przy lampce i śpiewaliśmy mu po cichu piosenki, głaskalismy itp. potem kąpiel w lawendowym spa przy lampeczce. Potem jedzenie i widać że średnio chciał spać ale zgasiłam całkiem światło trochę pospiewalam polezałam z nim i na koniec cycuś i odpadł. Ufff może wracamy do normalnosci. Ostatnio się czuje jak w średniowieczu. Tv praktycznie nie włączamy, cały czas przy lampkach... Sama się wycisze;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda dobrze, że neta masz
![]() Zrobię jutro
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Niby tak ale nie mam jak korzystać bo młody ciagle wymaga uwagi... Kiedyś to podczas karmienia a teraz się rzuca i wciąga jak odkurzacz w 10 minut
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jakoś pusto się tu robi. Szkoda.
Dzięki za odp. o krztuszeniu śliną. Rozmawiałam z sąsiadką. Jej roczna córka zaczęła chodzić od żłobka od września. Już jest 4 raz chora. Teraz przyniosła biegunkę, koleżanka mówi, że nigdy nie zużyła tyle pampów co ostatnio, ale dziś już jest lepiej.Jak słuchałam to aż się bałam... Cytat:
Podobno dolne jedynki, ale u mnie chyba górna wcześniej się przebije. Brawo dla męża ![]() ![]() ![]() Cytat:
O kurcze, no to dobre wieści. Oby z dnia na dzień Wojtuś był już tylko aniołkiem.✊️✊️ Ja tv od rana mam wyłączone, ale potem już odpuszczam. Trudno matka też człowiek. Cytat:
Czekam na foto kiecki ![]() Super, że Pestka tak wystrzeliła, pewnie jesteś spokojniejsza. Czekam jeszcze aż napiszesz o przewrotce i już będzie git ![]() Podobno jutro od rana ma być w Lodzi 11 stopni ciepła. Czekam nas pewnie długie spacerowanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Miałam napisać jeszcze, że w nowej gazetce lidla jest niezła bielizna Tylko nie wiem czy chcę w niej oglądać swoje ciało...W każdym razie zakładam, że nasi panowie byliby zadowoleni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Ja mam tv włączony od rana do wieczora. Nie widzę zeby to odbiło się na malej. Tylko nie dopuszczam zeby patrzyła się w niego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała ciężka sprawa z tymi słodyczami, gdybym tylko miała w domu jakąś czekoladę już dawno bym polega
Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...Morelle brawo za wizytę u neuro. Kciuki za dobrego alergologa w pn! Pestycyda fajnie, że wieczór spokojny, mam nadzieję że noc też taka będzie. Emmos a upolowałaś coś dzisiaj w lidlu? Łucja dzisiaj była marudząca mocno i w końcu znowu zapomniałam o nim :/ Ta bielizna to nie z gazetki na dzisiaj tylko kolejnej tak? Fajny masz sposób na uśpienie Ami hehehe zazdro! Xzora ooo znowu ten śpiworek wrzuciłaś, zapomniałam o nim! I tym razem są gwiazdki Kurczę, gdyby nie to że jest przed świętami i mamy masę wydatków, to już bym kliknęła... I tak bardzo mocno mnie kusi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tv w stosunku do pokoju jest wielki:/ ciężko tak zrobić żeby młody nie patrzył. Zawsze tak sobie wykombinuje żeby się wykręcić:/ jakbzastawie poduchami to się obraca na brzuch i też ogląda. Włączam tylko jak go do leżaczka wkładam ale już coraz rzadziej bo mi wyrasta i zaczyna się wkurzać jak go zapinam.
Z resztą ostatnio były takie jazdy i histerie że mózg mi spuchł od krzyków. Sama cierpiałam na nadmiar bodźców;p odwyk dobrze zrobi:p Emmos, nie strasz tym żłobkiem;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też telewizor 49 cali, ciezko jest zasłonić ale da się. Zawsze kładę ja tyłem do niego ale czasem też się odwraca i wygląda to komicznie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Osmiornica jest bomba! Dzis ja dostalismy. Ma macki szeleszczace co u nas jest na topie. Mala wszystko gniecie co szelesci. Klade ja na brzuszku i daje przed nia osmiornice. No ubaw po pachy. Jak ja dotknie to wibruje,, mine ma niesamowita bo nie wie co sie dzieje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#677 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Oo super! Byliscie z mlodym? Ja ledwo z chustą przeciskalam sie miedzy ludzmi.. pojęcia nie mialam ze tam takie tłumy będą! Kupilas cos?
Cytat:
najwyzszy czas zeby byl grzeczny!Cytat:
A nasi mężowie hehe jak juz pisalam - najwyzszy czas! Cytat:
jest jeszcze jeden insteuktor jogi do ktorego chcialabym chodzoc na zajecia ale do tego klubu mam prawie 20km, zajęcia są od 20-21.45 wiec nie ma szans poki co o tej porze sie wyrwać ![]() Inne kluby i ich instruktorki jogi są słabe. Ja juz tyle lat cwicze joge ze mam swoje wymagania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na jaką chuste polujesz? Ja na moją wciąż czekam bo dziewczyna jest w szpitalu z dzieckiem, nie bede jej przecież poganiać w takiej sytuacji.. Czemu czołgiem?? Moj to może być czołgiem - jeden z najmlodszych a waży 8500g ![]() Cytat:
My sylwestra pewnie z kuzynem zza płotu spedzimy jak co roku odkąd mamy dzieci. No chyba że mąż wyrobo sie z pracą i gdzies wyjedziemy w góry. Ale na to nie licze raczej.. Mlody dostal uczulenia na dentinox. Ma na języku na samej koncówce takie biale punkciki. W ulotce pisze ze moze wystapic taka nadwrażliwość na lidokaine Spokojnej nocy wszystkim!
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za ośmiornica?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanego spacerku, u nas wczoraj było ładnie, młoda na spacerze obudziła się z płaczem, trzeba było wracać, trochę niosłam tego klocka na rękach trzymając wózek ;-) Cytat:
Dobrze, ze szybko zauważyłaś uczulenie a jak Camille pomaga ? My na razie mamy tylko Viburcol w kropelkach, koleżanki podawały tylko, że w czopku i sobie chwaliły Muszę zaopatrzyć się w razie nagłego szału na zęby Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-12 o 08:05 |
||
|
|
|
#681 |
|
MerDer 4ever
|
Hejo
Porównując ostatnie noce do dzisiejszej to ta była cudowna młody zasnął kilka minut po 20, pierwsza pobudka 00:20, druga 3:40, potem o 5:20 wzięłam do łóżka, trochę dojadł i spał do 8 Strasznie u nas dzisiaj wieje! :/ |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, brawq za noc! U nas też łeb chce urwać. Zastanawiam się nad spacerem, czy w ogóle iść.
Minini, oby ta alergia szybko minęła i Camilia dała radę! U nas noc te lepsza więc może moje cudowanie wieczorem przyniosło skutki. Za to obudził się o 6 ponad godzinę gadał i się wiercił więc teraz odsypialismy gdyby telefon nie zadzwonił pewnie spałabymn jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#684 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda ja chyba spacer odpuszczam. Wózek zabudowany ale mi łeb urwie. Albo mnie porwie
Fajnie, że u Was tez sie poprawiło! |
|
|
|
#685 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co mąż robo ze nie zdecydowalabys sie narazie na drugie dziecko? Albo czego nie robi? Cytat:
Cytat:
Super że wczorajsze "cudowanie" pomoglo i sie wyspaliście! Cytat:
Mlody fajnie spał, za to starszaka męczył w nocy kaszel i sie budził. Wkoncu o 3 mąż poszedl do niego do łóżka, przytulał uspokajał i spali do rana tak że aż zaspał do pracy!
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
U nas kataru i kaszlu ciąg dalszy. Rano odciągam mu takie ropuchy że zawstydza nawet dziadka-kiedyś palacza.
![]() Na szczęście nie odbija się to na nockach. Już kolejna, tfu tfu odpukać, bardzo fajna. Zasypia 20:30, pierwsze karmienie 3:40, drugie 7:20 i śpimy do 9 (dzisiaj do 8:15 bo kaszel się nasilił). Pogoda za oknem paskudna, my kolejny dzień bez spaceru... wczoraj byliśmy tylko na drugiej kontroli bioderek, wszystko jest ok, mamy się pojawić jak Bartek będzie chodził. ![]() Julek i Pestka - brawa za nowe umiejętności! ![]() Emmos, świetny prezent ta maszyna super gest z Waszej strony!Mini, pięknie sobie męża wychowalas! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#687 |
|
MerDer 4ever
|
Minini na jarmarku byliśmy koło 10
ludzi mnóstwo ale taranowałam ich wózkiem ![]() Smieszneee Zdrówka dla chorowitków U mnie kawka i ciasto orzechowe
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - jak przy jednej miarce enfamilu jest ok, to pewnie dobrze intuicja ci podpowiada, zeby zostać na tej proporcji.
Pokażesz sie w sukience? Pestycyda - dobrze, ze wyciszenie sie udało. U nas odwrotnie - puszczamy muzykę, tańczymy i potem Klaudia odpływa. Wczoraj szybko zasnęła wiec obyło sie bez nocnych tańców. Emmos - szkoda, ze córeczka sąsiadki tak choruje... niestety sporą cześć dzieci takie chorowanie dopada... A bieliznę jak ci sie podoba to kupuj! Na mnie i tak tam nie ma rozmiarów. A odnośnie tv to ja wypowiedziałam umowę z Nc+ - teoretycznie mamy do k grudnia, a praktycznie kilka dni po wypowiedzeniu coś sie zepsuło i nie odbiera sygnał. Mąż zachwycony - przez pierwsze dni słyszałam, ze jak wspaniałe ze nie mamy telewizora. Siilmariien - a nie wolałabyś wełniany spiworek na zimę? Anusia - super, ze ośmiornica tak sie sprawdza. U nas z kolei ślimak robi furorę - strasznie podoba jej sie grzechotka, a mi z kolei ze mogę jej go puścić i ją odłożyć na chwile kiedy normalnie byłby wrzask. Minini - szkoda tych zajęć. Dla mnie powrót ok 21.00 to tez juz zbyt pozno. Niedobrze z tym uczuleniem na lidokaine. Mam nadzieje, ze Camille bedzie sie sprawdzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Taedio - super, ze noc udana. Aggs - szkoda, ze Bartka dalej meczy katar. Super, ze bioderka ok. U mnie mąż chory (od dzisiaj do pt na l4), ja przeziębiona. Klaudia na szczęście sie trzyma. No i nie pojadę na pole dance, bo mąż nie chce nosić Klaudii zeby jej nie zarazić. Czeka nas nudny tydzień siedzenia w domu i kurowania. Muszę na nowo poszukać prezentu dla teściowej. Drugie rękawiczki w rozmiarze L okazały sie byc strasznie wąskie, do odesłania. Muszę coś innego wymyślić. Z prezentem dla meza tez przeboje - zdublowane perfumy odesłałam. Potem przyszła koszulka, ktora okazała sie byc bez szwów (taka hipserska). Nie widziałam tego na zdjęciu, wiec do odesłania. W koncu zdecydowałam sie kupić książkę i inna koszulkę. Wczoraj nie wylogowalam sie z kompa I mąż zobaczył, ze zamówiłam książkę. Także niespodzianki nie bedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nocy nie wstaje, ma taki sen, że potem nie może zasnąć, looz ja moge mi to nie przeszkadza, ale oczekuje pomocy rano, szczegolnie w weekendy a nie, że wstaje nie wyspany bo ogladal film do późna albo grał Wiem, że jestem wmagająca, ale ja też daje od siebie dużo typu codziennie obiadki do pracy Jak wraca do domu i zajmuje sie małą to ja nie siedze tylko robie to czego nie daje rady przy młodej No, ale dosyc narzekania, mloda coraz fajniejsza a z plusów taty to On kąpie od zawsze dziecko ![]() Zdrowka dziewczyny dla maluszków
|
|
|
|
|
#690 |
|
MerDer 4ever
|
Dziewczyny help! W niedziele chrzest a ja nie wiem jak ubrać młodego
do kościoła jedziemy wózkiem bo mamy rzut beretem, bedzie w spworku. Ale na sam chrzest nie wiem :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

fajnie że Ami grzecznie śpi jak wychodzisz, ja jak zostawiam z Tż to się nie martwię, bo on sobie wspaniale radzi z Nikosiem
i łatwo zasypia

Najlepiej zawiozlabym ją do rodziców, ale już i tak często Ada u nich nocuje, więc rodzice mogq gdzieś wyskoczyć (u nich są zawsze spontaniczne akcje, np w zeszłym roku 1 dzień przed Sylwestrem postanowili pojechać do Zakopanego 

Oczywiście dzwonię 15 minut po wyjściu, bo mnie korci

trzymamy kciuki

️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...
Kurczę, gdyby nie to że jest przed świętami i mamy masę wydatków, to już bym kliknęła... I tak bardzo mocno mnie kusi... 
a synuś słodziak

jest jeszcze jeden insteuktor jogi do ktorego chcialabym chodzoc na zajecia ale do tego klubu mam prawie 20km, zajęcia są od 20-21.45 wiec nie ma szans poki co o tej porze sie wyrwać 

Ale nie, jeszcze poczekam
do kościoła jedziemy wózkiem bo mamy rzut beretem, bedzie w spworku. Ale na sam chrzest nie wiem :/