Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-11, 17:23   #661
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Morelle ale Pestka poszalała z tymi umiejętnościami! Niko cały czas głowę unosi do góry leżąc na plecach i tak długo ją trzyma, że wszyscy są w szoku, że ma tylko 4mc.

Xzora oprócz Nikodema żadnych ciężarów nie noszę, a i tak staram się ograniczać noszenie malucha. Jak Tż jest w domu to sam zawsze go ode mnie bierze, bo wie że mi kręgosłup doskwiera. A tak to zawsze próbuję go uspokoić na rękach ale ja siedzę oparta.

Emmos no można docenić swoją teściową czytając o innych fajnie że Ami grzecznie śpi jak wychodzisz, ja jak zostawiam z Tż to się nie martwię, bo on sobie wspaniale radzi z Nikosiem

Pestycyda u nas też dzisiaj dzień śpiocha. Usnął o 13:25, obudził się o 14:05, płaczliwy więc go nakarmiłam i zasnął przy piersi znowu i łatwo zasypia

Zamyśliłam się i nie pamiętam co jeszcze miałam pisać!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

My Sylwestra też w domu spędzamy, ja nie lubię z Małym spędzać nocy poza domem, w domu mamy jednak najwygodniej

Stary 2017-12-11, 18:09   #662
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Jakie macie plany na Sylwka? My siedzimy w domu. Jakoś nie mam chęci nigdzie iść.
My idziemy do sąsiadów, orgwnizujemy z koleżanką wspólnie, będzie nas ogółem 4 pary. Najprawdopodobniej Ada bedzie z nami, wezmę łóżeczko turystyczne od mamy i córka będzie spać w sypialni znajomych Najlepiej zawiozlabym ją do rodziców, ale już i tak często Ada u nich nocuje, więc rodzice mogq gdzieś wyskoczyć (u nich są zawsze spontaniczne akcje, np w zeszłym roku 1 dzień przed Sylwestrem postanowili pojechać do Zakopanego )

Morelle, pięknie Pestka sobie radzi moja robi przewroty, a nóg swoich nie zauważa

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 18:17   #663
emmos
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko my spędzimy pierwszego Sylwka dziecia w domu

Ami wsadziła skarpetkę do buzi, z tym że była już w połowie ze stopy ściągnięta. No nie wiem czy jej zaliczyć

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Emmos no można docenić swoją teściową czytając o innych fajnie że Ami grzecznie śpi jak wychodzisz, ja jak zostawiam z Tż to się nie martwię, bo on sobie wspaniale radzi z Nikosiem

Pestycyda u nas też dzisiaj dzień śpiocha. Usnął o 13:25, obudził się o 14:05, płaczliwy więc go nakarmiłam i zasnął przy piersi znowu i łatwo zasypia

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

My Sylwestra też w domu spędzamy, ja nie lubię z Małym spędzać nocy poza domem, w domu mamy jednak najwygodniej

Mnie to właśnie zaczyna stresować, że tyle nocy będziemy poza domem. Mam nadzieję, że Ami awantur z tego powodu nam w święta robić nie będzie.

Fajnie, że tż sobie radzi, przynajmniej się nie martwisz wychodząc.

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Często ma w górze, a jak nie ma i próbuje przykryć to zaraz macha No chyba, ze już w miarę głęboko śpi Do tej pory używałam takiego na szelkach, teraz chciałam coś cieplejszego ten z CandA był ciepły

Sylwester sami, chyba, że zdarzy się cud nad Wartą i będzie nagle spać sama

Morele czekamy na wieści, ze siedzi U nas szybciej zacznie raczkować, fajnie tyłek do góry podnosi

Moja też łapki w górze trzyma, ewentualnie na boku, w dole prawie w ogóle.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
My tez Sylwestra spędzamy w domu. Z Klaudią na pewno bedzie tanecznie. Nasz wczorajszy hit:
https://youtu.be/t0-XjgUpLfg

Hahaha dobre

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
My idziemy do sąsiadów, orgwnizujemy z koleżanką wspólnie, będzie nas ogółem 4 pary. Najprawdopodobniej Ada bedzie z nami, wezmę łóżeczko turystyczne od mamy i córka będzie spać w sypialni znajomych Najlepiej zawiozlabym ją do rodziców, ale już i tak często Ada u nich nocuje, więc rodzice mogq gdzieś wyskoczyć (u nich są zawsze spontaniczne akcje, np w zeszłym roku 1 dzień przed Sylwestrem postanowili pojechać do Zakopanego )

Morelle, pięknie Pestka sobie radzi moja robi przewroty, a nóg swoich nie zauważa

O to fajnie, a w razie czego do domu też będzie blisko

Stary 2017-12-11, 19:27   #664
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny jak to jest z tymi zębami na początku powinny wyjść jedynki? Bo Wiki ma takie zgrubienie i jakby coś się przebijało na górze bardziej na prawo sama nie wiem czy to ząb czy jak ale chetnie daje sobie masować.
Zrobiłabym zdjęcie ale sama nie dam rady a i tak pewnie nie byłoby widać.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 19:45   #665
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Emmos - Klaudia śliną sie nie krztusi. Teraz trochę kasłała, ale raczej nie od tego.

Akada - a nie lepiej taki zwykły śpiwór zamiast z rączkami? Jak Klaudię
odkładam to spiwor zapinam tak, ze ręce ma pod spodem, a na wierzchu głowa wystaje. Jakbym miała ubierać ją w rękawki to by sie obudziła. Niby można wcześniej dziecko przebrać w ten spiworek z rekawkami, ale czasem dziecko zaśnie niespodziewanie. Do tego taki zwykły śpiwór starszy na dłużej.

Martini - biedny J, dobrze ze dzisiaj juz humor lepszy.
Ja sobie chyba daruje spacer - boli mnie gardło. Klaudia poprzedniej nocy miała zatkany nos. Wczoraj wieczorem zrobiliśmy inhalacje i nosek był przez noc czysty. Oby nas choroba nie dopadła.

JonSnow - jak cie boli to nie dźwigaj, bo sobie juz całkiem kregoslup załatwisz. Zacznij sie rozciągać, wzmacniać mięśnie i będziesz wtedy mogła bezpiecznie nosić N.
Najwazniejsze zeby nie zaokrąglać pleców przy podnoszeniu. Z kolei jak bolą kolana to trzeba unikać pozycji gdy kolano idzie przed stopę - np przy kucaniu.

Cytat:
Grubo :p j się dzięki tobie wpadkam na pomysł żeby wkładać Julka do śpiworka takiego zwykłego Age rączek mu nie wyciągać :p nie musiała bym go spowijac może ? Muszę m spróbować

Cytat:
My tez Sylwestra spędzamy w domu. Z Klaudią na pewno bedzie tanecznie. Nasz wczorajszy hit:
https://youtu.be/t0-XjgUpLfg

Nawet tego nie włączyłam a już mam to w głowie v pamiętam ta piosenkę lol
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tymi zębami na początku powinny wyjść jedynki? Bo Wiki ma takie zgrubienie i jakby coś się przebijało na górze bardziej na prawo sama nie wiem czy to ząb czy jak ale chetnie daje sobie masować.

Dolne jedynki ale różnie z tym bywa

Stary 2017-12-11, 19:46   #666
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś z Was szukała skórzanych rękawiczek w dobrej cenie. W lidlu mają teraz jakoś być po 50zł jeśli dobrze pamiętam. Info jest w gazetce.

Oczywiście dzwonię 15 minut po wyjściu, bo mnie korci

Pewnie w którymś momencie się to skończy, więc muszę korzystać póki się da.

Dzień śpiocha to dobry dzień

Jakie macie plany na Sylwka? My siedzimy w domu. Jakoś nie mam chęci nigdzie iść.

Ja też tak robię

My będziemy sami w domu.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Morelle ale Pestka ruszyła teraz z przytupem do przodu! Brawo!

Xzora zdrówka! Oby nic się nie rozkręciło

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

My Sylwestra też spędzimy w domu - jeśli wrócimy już po świętach, a jak nie, to u rodziców męża.

Wybiera co chce

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Morelle ale Pestka poszalała z tymi umiejętnościami! Niko cały czas głowę unosi do góry leżąc na plecach i tak długo ją trzyma, że wszyscy są w szoku, że ma tylko 4mc.

Xzora oprócz Nikodema żadnych ciężarów nie noszę, a i tak staram się ograniczać noszenie malucha. Jak Tż jest w domu to sam zawsze go ode mnie bierze, bo wie że mi kręgosłup doskwiera. A tak to zawsze próbuję go uspokoić na rękach ale ja siedzę oparta.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

Moja zaczęła z dnia na dzień

Cytat:
U nas dwójka.

Byłyśmy u neurologa
Wszystko ok. Dała nam skierowanie na usg szyji. Spr czy nie ma przykurczu.
Jesteśmy w domu i widać jak się zmieniła przez te kilka dni. Więcej zauważa.

Stwierdziłam ze zostanę na 1 miarce enfamilu. Chętniej je. Wolę to niż zagestnik. Zobaczę co pow alergolog w pn

Przyszła ołówkowa sukienka z asos. Jest śliczna. Buty i apaszka też. Jeszcze myślę czy to jest to o co mi chodziło. Tz się podoba, ale pow że -3kg będzie idealnie. Tylko jak to zrobić. Non stop jem słodkie!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 20:21   #667
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Właśnie chciałam ci się pytać jak się sprawdza ten spiworek bo tez chce kupic z rekawami.
Nie sprawdził się, oddałam, rękawki sporo za duże a na długość zaraz byłby za krótki wiec oddałam, ale sam materiał gruby pewnie byłby ciepły

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-11 o 20:23
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 20:26   #668
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, jeśli jej nie będziecie na siłę pomagać to sama dojdzie do tego jak usiąść a z tego co piszesz to kombinuje jak może trzymamy kciuki

Darietta, uuu o fajnie Ci mąż prezenty robi kochany

My sylwestra chyba też w domu albo u rodziców. Mamy zaproszenie do znajomych ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić bo dla mnie to żadna przyjemność zamknąć się z dzieckiem w sypialni jak reszta rodziców siedzi i się bawi bo ich dzieci zasypiają o 20 i śpią snem kamiennym cała noc

Morelle, wrzuć foto w sukience

U nas dziś nad wyraz spokojnie... W ogóle wyciszalismy młodego już od 18. Siedzieliśmy przy lampce i śpiewaliśmy mu po cichu piosenki, głaskalismy itp. potem kąpiel w lawendowym spa przy lampeczce. Potem jedzenie i widać że średnio chciał spać ale zgasiłam całkiem światło trochę pospiewalam polezałam z nim i na koniec cycuś i odpadł. Ufff może wracamy do normalnosci.

Ostatnio się czuje jak w średniowieczu. Tv praktycznie nie włączamy, cały czas przy lampkach... Sama się wycisze;p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 20:45   #669
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda dobrze, że neta masz

Zrobię jutro
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 20:52   #670
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Pestycyda dobrze, że neta masz

Zrobię jutro
Niby tak ale nie mam jak korzystać bo młody ciagle wymaga uwagi... Kiedyś to podczas karmienia a teraz się rzuca i wciąga jak odkurzacz w 10 minut

Stary 2017-12-11, 22:25   #671
emmos
Zakorzenienie

Jakoś pusto się tu robi. Szkoda.

Dzięki za odp. o krztuszeniu śliną.
Rozmawiałam z sąsiadką. Jej roczna córka zaczęła chodzić od żłobka od września. Już jest 4 raz chora. Teraz przyniosła biegunkę, koleżanka mówi, że nigdy nie zużyła tyle pampów co ostatnio, ale dziś już jest lepiej.Jak słuchałam to aż się bałam...

Cytat:

Podobno dolne jedynki, ale u mnie chyba górna wcześniej się przebije.

Brawo dla męża

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, jeśli jej nie będziecie na siłę pomagać to sama dojdzie do tego jak usiąść a z tego co piszesz to kombinuje jak może trzymamy kciuki

My sylwestra chyba też w domu albo u rodziców. Mamy zaproszenie do znajomych ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić bo dla mnie to żadna przyjemność zamknąć się z dzieckiem w sypialni jak reszta rodziców siedzi i się bawi bo ich dzieci zasypiają o 20 i śpią snem kamiennym cała noc

U nas dziś nad wyraz spokojnie... W ogóle wyciszalismy młodego już od 18. Siedzieliśmy przy lampce i śpiewaliśmy mu po cichu piosenki, głaskalismy itp. potem kąpiel w lawendowym spa przy lampeczce. Potem jedzenie i widać że średnio chciał spać ale zgasiłam całkiem światło trochę pospiewalam polezałam z nim i na koniec cycuś i odpadł. Ufff może wracamy do normalnosci.

Ostatnio się czuje jak w średniowieczu. Tv praktycznie nie włączamy, cały czas przy lampkach... Sama się wycisze;p

O kurcze, no to dobre wieści. Oby z dnia na dzień Wojtuś był już tylko aniołkiem.✊️✊️
Ja tv od rana mam wyłączone, ale potem już odpuszczam. Trudno matka też człowiek.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja też tak robię

My będziemy sami w domu.

Wybiera co chce

Moja zaczęła z dnia na dzień

U nas dwójka.

Byłyśmy u neurologa

Wszystko ok. Dała nam skierowanie na usg szyji. Spr czy nie ma przykurczu.

Jesteśmy w domu i widać jak się zmieniła przez te kilka dni. Więcej zauważa.

Stwierdziłam ze zostanę na 1 miarce enfamilu. Chętniej je. Wolę to niż zagestnik. Zobaczę co pow alergolog w pn

Przyszła ołówkowa sukienka z asos. Jest śliczna. Buty i apaszka też. Jeszcze myślę czy to jest to o co mi chodziło. Tz się podoba, ale pow że -3kg będzie idealnie. Tylko jak to zrobić. Non stop jem słodkie!

Czekam na foto kiecki
Super, że Pestka tak wystrzeliła, pewnie jesteś spokojniejsza. Czekam jeszcze aż napiszesz o przewrotce i już będzie git

Podobno jutro od rana ma być w Lodzi 11 stopni ciepła. Czekam nas pewnie długie spacerowanie

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Miałam napisać jeszcze, że w nowej gazetce lidla jest niezła bielizna Tylko nie wiem czy chcę w niej oglądać swoje ciało...W każdym razie zakładam, że nasi panowie byliby zadowoleni

Stary 2017-12-11, 22:35   #672
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Ja mam tv włączony od rana do wieczora. Nie widzę zeby to odbiło się na malej. Tylko nie dopuszczam zeby patrzyła się w niego

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:49   #673
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała ciężka sprawa z tymi słodyczami, gdybym tylko miała w domu jakąś czekoladę już dawno bym polega Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...

Morelle brawo za wizytę u neuro. Kciuki za dobrego alergologa w pn!

Pestycyda fajnie, że wieczór spokojny, mam nadzieję że noc też taka będzie.

Emmos a upolowałaś coś dzisiaj w lidlu? Łucja dzisiaj była marudząca mocno i w końcu znowu zapomniałam o nim :/ Ta bielizna to nie z gazetki na dzisiaj tylko kolejnej tak? Fajny masz sposób na uśpienie Ami hehehe zazdro!

Xzora ooo znowu ten śpiworek wrzuciłaś, zapomniałam o nim! I tym razem są gwiazdki Kurczę, gdyby nie to że jest przed świętami i mamy masę wydatków, to już bym kliknęła... I tak bardzo mocno mnie kusi...

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 22:52   #674
pestycyda
Zakorzenienie

Mój tv w stosunku do pokoju jest wielki:/ ciężko tak zrobić żeby młody nie patrzył. Zawsze tak sobie wykombinuje żeby się wykręcić:/ jakbzastawie poduchami to się obraca na brzuch i też ogląda. Włączam tylko jak go do leżaczka wkładam ale już coraz rzadziej bo mi wyrasta i zaczyna się wkurzać jak go zapinam.

Z resztą ostatnio były takie jazdy i histerie że mózg mi spuchł od krzyków. Sama cierpiałam na nadmiar bodźców;p odwyk dobrze zrobi:p

Emmos, nie strasz tym żłobkiem;(

Stary 2017-12-11, 22:56   #675
karolinuuusia
Zakorzenienie

U nas też telewizor 49 cali, ciezko jest zasłonić ale da się. Zawsze kładę ja tyłem do niego ale czasem też się odwraca i wygląda to komicznie

Alicja

Stary 2017-12-11, 23:03   #676
anusia1990
Zakorzenienie

Osmiornica jest bomba! Dzis ja dostalismy. Ma macki szeleszczace co u nas jest na topie. Mala wszystko gniecie co szelesci. Klade ja na brzuszku i daje przed nia osmiornice. No ubaw po pachy. Jak ja dotknie to wibruje,, mine ma niesamowita bo nie wie co sie dzieje.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 23:38   #677
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Minini tez byliśmy na nikiszowcu dzisiaj!
Oo super! Byliscie z mlodym? Ja ledwo z chustą przeciskalam sie miedzy ludzmi.. pojęcia nie mialam ze tam takie tłumy będą! Kupilas cos?

Cytat:
Minini małż na medal a synuś słodziak

Morelle gratki dla Tż

Taedio, jesteś, juz myślałam, że sie nową furą po mieście bujasz i nie masz dla nas czasu

Mąż juz sie swoje wyszalał najwyzszy czas zeby byl grzeczny!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jon
Ja też mam alergie na słodkie hihi, objaw taki sam.

Sill
Zapraszam na smaczek, pyszny jest serio!

Ja ograniczam słodycze od dziś narazie do Świat a potem od nowego roku zaczynam treningi! Postanowione!

Minini
Mąż grzeczny hihi, mój też chyba się starzeje... Tak. Mówi, nie pije nigdzie nie łazi, dziewczyny też mu już nie w głowie (mam nadzieję)

Emmos
Fajne prezenty. Ten kurczak z jajka? To masz jak pokazać? A długopis 3d też fajowy! I faktycznie szarpneliscie się!

Morelle
Brawo dla męża Gratuluję!

Ps: Maszyna do szycia to mi się marzy...

Kiedy ja się wyśpię dziewczyny?...

Kciuki za realizacje noworocznego postanowienia!!
A nasi mężowie hehe jak juz pisalam - najwyzszy czas!

Cytat:
W książce o tej rehabilitacji autorka pisała po urodzeniu bliźniąt, czyli gdzieś po połowie książki. Dokładnej strony nie podam, bo z jakiegoś PDF czytam na Kindlu.

A bol kręgosłupa nie jest wystarczającą motywacją?

O matko, nieźle wysokoczuła teściowa z tą wigilią u was. Dobrze, ze jej napisałaś co o tym myślisz. Brawa dla TZ za awans! No i zeby mufki juz były idealne.

Oby Wiki wróciła do siebie po tym szczepieniu. Klaudia w swoim łóżeczku spi w śpiworku, a ze mną pod kołdrą.

Juz chyba nie raz ci pisałam, ze durna ta twoja teściowa. Współczuje, ze musisz sie z nią użerać.

Brawa dla Pestki! Moja tylko raz wsadziła stopę do pyska.

O, szkoda ze juz nie ma tej twojej instruktorki. Pamiętałam wlasnie, ze planowałaś chodzić do klubu na zajecia. Grzecznego masz męża

Strasznie żałuje tych zajęć jest jeszcze jeden insteuktor jogi do ktorego chcialabym chodzoc na zajecia ale do tego klubu mam prawie 20km, zajęcia są od 20-21.45 wiec nie ma szans poki co o tej porze sie wyrwać
Inne kluby i ich instruktorki jogi są słabe. Ja juz tyle lat cwicze joge ze mam swoje wymagania

Cytat:
Czy Wasze dzieci też kaszlą/krztuszą się od nadmiaru śliny?

Amela spi w śpiworku i dodatkowo na samych nóżkach kocyk kładę.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Jon, mnie kręgosłup bolał zaraz po porodzie, potem ból minął. Niestety zamiast tego bolą mnie kolana, szczególnie jak podnoszę Ami z maty.

Tak moj tez sie ksztusi nadmiarem śliny. Ostatnio nauczył sie pluć, dmuchać i puszczać bańki ze śliny

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Zacytowałam i nie mogę wysłać wiadomości. Grr.

Dzięki za ciepłe słowa. Weekend ciężki. W sobotę J płakał do północy, wczoraj 3/4 dnia. Po południu przyjechali rodzice i trochę go rozbawili. Noc już ok. Usypianie nadal na rękach i pionowo, ale przespał noc. Raz się tylko obudził, ale wystarczyła chwila lulania. Wywietrzyliśmy porządnie sypialnię wczoraj, pewnie to też miało znaczenie (bo u nas mimo zakręconych kaloryferów i częściowo zabudowanych pionów mamy Saharę. Emmos zapraszam! Będziesz zachwycona!). Dzisiaj humor dużo lepszy, choć w nosku harczy. Na szczęście osłuchowo czysto, gardło też ok. Piękna u nas pogoda, idziemy na spacer po drzemce, to znów przewietrzę.

Współczuję Wam przejść z teściowymi! Mi się chyba trafiło jak ślepej kurze ziarno.

Emmos J też drobinka, mierzony na 5 miesięcy 5950g 65 cm. I ja też uważam, że nie musisz się tłumaczyć z tego jak i na co wydajesz swoje pieniądze.

Sill podeślę Ci maila jak tylko usiądę do kompa, bo z aplikacji nie chce mi iść.

Minini chyba mu konsystencja nie pasowała, bo zaraz po polizaniu soku pojawił się odruch wymiotny. To zresztą u niego się zdarza nawet przy podawaniu kropli Wit d. Nie spinam się, wiecznie mleka jeść nie będzie, a jak zacznie jeść inne rzeczy później, to zacznie. Nie będę z niego robić tucznej kaczki. Którą galaktykę wzięłaś? Mi od wczoraj chodzi po głowie chusta. A co gorsza pojawiła się dostępna jedna, która mi bardzo chodzi po głowie, ale nie moja kategoria cenowa, a mój TŻ "kupuj" Ale nie, jeszcze poczekam z resztą moje dziecko i tak najbardziej lubi LL szaro niebieską, zasypia w niej w moment.

Więcej nie pamiętam. Będę zaglądać.

A i jeszcze zapomniałam. Moje dziecko jest oficjalnie Czołgiem 💙💛💚

Wietrzenie sypialni b.dobrze wplywa na sen! Ja to mam prawie caly dzien uchylone okno, dopiero wieczor zamykam zeby troche sie nagrzało.

Na jaką chuste polujesz?
Ja na moją wciąż czekam bo dziewczyna jest w szpitalu z dzieckiem, nie bede jej przecież poganiać w takiej sytuacji..

Czemu czołgiem?? Moj to może być czołgiem - jeden z najmlodszych a waży 8500g

Cytat:

Super ze u was tak spokojnie tobie tez sie przyda wyciszenie, zdecydowanie!!

My sylwestra pewnie z kuzynem zza płotu spedzimy jak co roku odkąd mamy dzieci. No chyba że mąż wyrobo sie z pracą i gdzies wyjedziemy w góry. Ale na to nie licze raczej..

Mlody dostal uczulenia na dentinox. Ma na języku na samej koncówce takie biale punkciki. W ulotce pisze ze moze wystapic taka nadwrażliwość na lidokaine dzis podalam pierwszy raz Camilie wieczorem. Meczyly go ząbki, nie umial zasnąć biedny. Od 20 do 23 przebudzał sie i ładował łapki do buzi. Masowalam, głaskalam aż zasnął. Poki co śpi..

Spokojnej nocy wszystkim!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 23:59   #678
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Osmiornica jest bomba! Dzis ja dostalismy. Ma macki szeleszczace co u nas jest na topie. Mala wszystko gniecie co szelesci. Klade ja na brzuszku i daje przed nia osmiornice. No ubaw po pachy. Jak ja dotknie to wibruje,, mine ma niesamowita bo nie wie co sie dzieje.

Oo fajnie co to za ośmiornica?

Alicja

Stary 2017-12-12, 00:08   #679
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Oo fajnie co to za ośmiornica?

Nie mam jak podlinkowac. Wrzucalam ostatnio link. Osmiornica smilyplay hip hop

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 08:03   #680
akada
Zadomowienie

Cytat:
Ja tv od rana mam wyłączone, ale potem już odpuszczam. Trudno matka też człowiek.

Podobno jutro od rana ma być w Lodzi 11 stopni ciepła. Czekam nas pewnie długie spacerowanie

Mi mówili, że powinnam włączać TV bo żyjemy w ciszy i potem Agatka w gościach płacze...a ja nie lubie, wieczorem tylko oglądamy Wydarzenia, staramy się żeby nie patrzyła, ale wiadomo różnie bywa

Udanego spacerku, u nas wczoraj było ładnie, młoda na spacerze obudziła się z płaczem, trzeba było wracać, trochę niosłam tego klocka na rękach trzymając wózek ;-)

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

Mąż juz sie swoje wyszalał najwyzszy czas zeby byl grzeczny!

Mlody dostal uczulenia na dentinox. Ma na języku na samej koncówce takie biale punkciki. W ulotce pisze ze moze wystapic taka nadwrażliwość na lidokaine dzis podalam pierwszy raz Camilie wieczorem. Meczyly go ząbki, nie umial zasnąć biedny. Od 20 do 23 przebudzał sie i ładował łapki do buzi. Masowalam, głaskalam aż zasnął. Poki co śpi..
Mój już tez mógłby zmądrzeć bo inaczej nie zdecyduje się na drugie dziecko ;-)

Dobrze, ze szybko zauważyłaś uczulenie a jak Camille pomaga ? My na razie mamy tylko Viburcol w kropelkach, koleżanki podawały tylko, że w czopku i sobie chwaliły Muszę zaopatrzyć się w razie nagłego szału na zęby

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-12 o 08:05
Stary 2017-12-12, 09:04   #681
taedio
MerDer 4ever

Hejo
Porównując ostatnie noce do dzisiejszej to ta była cudowna młody zasnął kilka minut po 20, pierwsza pobudka 00:20, druga 3:40, potem o 5:20 wzięłam do łóżka, trochę dojadł i spał do 8

Strasznie u nas dzisiaj wieje! :/
Stary 2017-12-12, 09:26   #682
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, brawq za noc! U nas też łeb chce urwać. Zastanawiam się nad spacerem, czy w ogóle iść.

Minini, oby ta alergia szybko minęła i Camilia dała radę!

U nas noc te lepsza więc może moje cudowanie wieczorem przyniosło skutki. Za to obudził się o 6 ponad godzinę gadał i się wiercił więc teraz odsypialismy gdyby telefon nie zadzwonił pewnie spałabymn jeszcze

Stary 2017-12-12, 09:36   #683
akada
Zadomowienie

Cytat:
Hejo
Porównując ostatnie noce do dzisiejszej to ta była cudowna młody zasnął kilka minut po 20, pierwsza pobudka 00:20, druga 3:40, potem o 5:20 wzięłam do łóżka, trochę dojadł i spał do 8

Cytat:
Taedio, brawq za noc! U nas też łeb chce urwać. Zastanawiam się nad spacerem, czy w ogóle iść.

U nas noc te lepsza więc może moje cudowanie wieczorem przyniosło skutki. Za to obudził się o 6 ponad godzinę gadał i się wiercił więc teraz odsypialismy gdyby telefon nie zadzwonił pewnie spałabymn jeszcze

Brawo dziewczyny, grunt to pozytywne nastawienie
Stary 2017-12-12, 10:01   #684
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda ja chyba spacer odpuszczam. Wózek zabudowany ale mi łeb urwie. Albo mnie porwie
Fajnie, że u Was tez sie poprawiło!
Stary 2017-12-12, 10:10   #685
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Mi mówili, że powinnam włączać TV bo żyjemy w ciszy i potem Agatka w gościach płacze...a ja nie lubie, wieczorem tylko oglądamy Wydarzenia, staramy się żeby nie patrzyła, ale wiadomo różnie bywa

Udanego spacerku, u nas wczoraj było ładnie, młoda na spacerze obudziła się z płaczem, trzeba było wracać, trochę niosłam tego klocka na rękach trzymając wózek ;-)

Mój już tez mógłby zmądrzeć bo inaczej nie zdecyduje się na drugie dziecko ;-)

Dobrze, ze szybko zauważyłaś uczulenie a jak Camille pomaga ? My na razie mamy tylko Viburcol w kropelkach, koleżanki podawały tylko, że w czopku i sobie chwaliły Muszę zaopatrzyć się w razie nagłego szału na zęby
Camilia jest homeo, wiec po jednej dawce ciezko stwierdzic czy dziala. Bede podawac kilka dni i zobaczymy czy sa efekty.

A co mąż robo ze nie zdecydowalabys sie narazie na drugie dziecko? Albo czego nie robi?

Cytat:
Hejo

Fajnie, u nas tez nocka spokojna.

Cytat:

Dzieki!
Super że wczorajsze "cudowanie" pomoglo i sie wyspaliście!

Cytat:
Pestycyda ja chyba spacer odpuszczam. Wózek zabudowany ale mi łeb urwie. Albo mnie porwie
Fajnie, że u Was tez sie poprawiło!
Noo Ciebie moglby porwać ten wiatr wiec lepiej zostancie w domu

Mlody fajnie spał, za to starszaka męczył w nocy kaszel i sie budził. Wkoncu o 3 mąż poszedl do niego do łóżka, przytulał uspokajał i spali do rana tak że aż zaspał do pracy!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 10:21   #686
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

U nas kataru i kaszlu ciąg dalszy. Rano odciągam mu takie ropuchy że zawstydza nawet dziadka-kiedyś palacza.
Na szczęście nie odbija się to na nockach. Już kolejna, tfu tfu odpukać, bardzo fajna. Zasypia 20:30, pierwsze karmienie 3:40, drugie 7:20 i śpimy do 9 (dzisiaj do 8:15 bo kaszel się nasilił).

Pogoda za oknem paskudna, my kolejny dzień bez spaceru... wczoraj byliśmy tylko na drugiej kontroli bioderek, wszystko jest ok, mamy się pojawić jak Bartek będzie chodził.

Julek i Pestka - brawa za nowe umiejętności!
Emmos, świetny prezent ta maszyna super gest z Waszej strony!
Mini, pięknie sobie męża wychowalas!

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 10:29   #687
taedio
MerDer 4ever

Minini na jarmarku byliśmy koło 10 ludzi mnóstwo ale taranowałam ich wózkiem nic nie kupiliśmy bo młody sie niecierpliwił ale chcemy sie jeszcze wybrać
Smieszneee

Zdrówka dla chorowitków

U mnie kawka i ciasto orzechowe
Stary 2017-12-12, 10:42   #688
xzora
Zakorzenienie

Morelle - jak przy jednej miarce enfamilu jest ok, to pewnie dobrze intuicja ci podpowiada, zeby zostać na tej proporcji.
Pokażesz sie w sukience?

Pestycyda - dobrze, ze wyciszenie sie udało. U nas odwrotnie - puszczamy muzykę, tańczymy i potem Klaudia odpływa. Wczoraj szybko zasnęła wiec obyło sie bez nocnych tańców.

Emmos - szkoda, ze córeczka sąsiadki tak choruje... niestety sporą cześć dzieci takie chorowanie dopada... A bieliznę jak ci sie podoba to kupuj! Na mnie i tak tam nie ma rozmiarów.

A odnośnie tv to ja wypowiedziałam umowę z Nc+ - teoretycznie mamy do k grudnia, a praktycznie kilka dni po wypowiedzeniu coś sie zepsuło i nie odbiera sygnał. Mąż zachwycony - przez pierwsze dni słyszałam, ze jak wspaniałe ze nie mamy telewizora.

Siilmariien - a nie wolałabyś wełniany spiworek na zimę?

Anusia - super, ze ośmiornica tak sie sprawdza. U nas z kolei ślimak robi furorę - strasznie podoba jej sie grzechotka, a mi z kolei ze mogę jej go puścić i ją odłożyć na chwile kiedy normalnie byłby wrzask.

Minini - szkoda tych zajęć. Dla mnie powrót ok 21.00 to tez juz zbyt pozno. Niedobrze z tym uczuleniem na lidokaine. Mam nadzieje, ze Camille bedzie sie sprawdzać.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Taedio - super, ze noc udana.
Aggs - szkoda, ze Bartka dalej meczy katar. Super, ze bioderka ok.

U mnie mąż chory (od dzisiaj do pt na l4), ja przeziębiona. Klaudia na szczęście sie trzyma. No i nie pojadę na pole dance, bo mąż nie chce nosić Klaudii zeby jej nie zarazić. Czeka nas nudny tydzień siedzenia w domu i kurowania.
Muszę na nowo poszukać prezentu dla teściowej. Drugie rękawiczki w rozmiarze L okazały sie byc strasznie wąskie, do odesłania. Muszę coś innego wymyślić. Z prezentem dla meza tez przeboje - zdublowane perfumy odesłałam. Potem przyszła koszulka, ktora okazała sie byc bez szwów (taka hipserska). Nie widziałam tego na zdjęciu, wiec do odesłania. W koncu zdecydowałam sie kupić książkę i inna koszulkę. Wczoraj nie wylogowalam sie z kompa
I mąż zobaczył, ze zamówiłam książkę. Także niespodzianki nie bedzie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 10:44   #689
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
A co mąż robo ze nie zdecydowalabys sie narazie na drugie dziecko? Albo czego nie robi?

Mlody fajnie spał, za to starszaka męczył w nocy kaszel i sie budził. Wkoncu o 3 mąż poszedl do niego do łóżka, przytulał uspokajał i spali do rana tak że aż zaspał do pracy!
Mój zaszalał z % na integracji jakby pierwszy raz alkohol widział....
W nocy nie wstaje, ma taki sen, że potem nie może zasnąć, looz ja moge mi to nie przeszkadza, ale oczekuje pomocy rano, szczegolnie w weekendy a nie, że wstaje nie wyspany bo ogladal film do późna albo grał Wiem, że jestem wmagająca, ale ja też daje od siebie dużo typu codziennie obiadki do pracy Jak wraca do domu i zajmuje sie małą to ja nie siedze tylko robie to czego nie daje rady przy młodej No, ale dosyc narzekania, mloda coraz fajniejsza a z plusów taty to On kąpie od zawsze dziecko

Zdrowka dziewczyny dla maluszków
Stary 2017-12-12, 10:57   #690
taedio
MerDer 4ever

Dziewczyny help! W niedziele chrzest a ja nie wiem jak ubrać młodego mam body i buciki do kościoła jedziemy wózkiem bo mamy rzut beretem, bedzie w spworku. Ale na sam chrzest nie wiem :/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości