Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-12, 18:59   #2791
Guerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II

http://m.demotywatory.pl/4817575
Dziewczyny zobaczcie to podpatrzylam u majowek

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-12-12, 19:13   #2792
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość

Piękne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Dziewczyny które są w 14tc wzwyż. Też wam lekarz kazal odstawić duphaston? Ja od wczoraj nie biorę. Lekarz powiedział, żeby nie brać w drugim trymestrze bo to dużo skutków negatywnych przynosi.

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 19:15   #2793
natinatka
Raczkowanie

Dobry wieczór

Witam nowe mamy
Ależ tu wieści! Gratuluję wszystkich wizyt
Olanzapinka - gratuluję podwójnie wspaniałych wieści

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat poduszki ciążowej. Już jestem pewna, że to rzecz warta zakupu Ale póki co postanowiłam odłożyć ten zakup na później, na razie na szczęście sypiam nie najgorzej... a wcześniej przyda mi się porcja nowych ubrań Więc w ramach prezentu urodzinowego mąż obiecał zabrać mnie na zakupy do galerii Już kupiliśmy rajstopy ciążowe w Lidlu, jutro zapolujemy na jakąś sukienkę albo sweterek.

My po ślubie zamówiliśmy takie ładne albumy do wklejania, wywołaliśmy masę zdjęć i porobiliśmy dla rodziców i dla nas na pamiątkę. Całkiem ładnie wyszło

Jeśli chodzi o sesję ciążową to pewnie będziemy robić jak już brzuszek zrobi się okazalszy, już całkiem ładnie się zaokrągla. Mój mąż bardzo lubi takie sesje. Ślubnej niestety się nie doczekaliśmy bo nie mogliśmy zgrać się z naszym fotografem, a to znowu pogoda nie dopisywała, w końcu zaszłam w ciążę i na tym się skończyło. Z ciążową już na pewno się uda

A co do paznokci to chętnie bym sobie jakieś "strzeliła". Zwykle noszę naturalne, ale ostatnio są w kiepskim stanie, ciąża im nie służy. Ale boję się hybryd, ostatnio po ich zdjęciu paznokcie miałam w opłakanym stanie Coś wymyślę.

Cudny filmik

Jeśli chodzi o Duphaston to ja jeszcze łykam (14 tc), ale w czwartek idę na wizytę i może już mi lekarka odstawi bo coś wspominała na początku że gdzieś w tych okolicach odstawimy.

Edytowane przez natinatka
Czas edycji: 2017-12-12 o 19:18
natinatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 19:22   #2794
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
A co to dzisiaj nikt nie wizytuje? Tylko ja z zaskoczenia
Byłam drugi raz. Zrobił usg przez brzuch. Dalej są dwa maluchy.
Gin powiedział że cały dzień nie może przestać myśleć o tym. Powiedział też że poprowadzi moją ciążę za darmo ani grosza nie weźmie
Wizyty z 5 stycznia nie przekładaliśmy bo ma urlop w okresie świąteczno noworocznym. Ale później będą co trzy albo dwa tygodnie.
No i do poradni patologii ciąży będę musiała jeździć. Poród w szpitalu wojewódzkim w innym mieście. I napewno sporo przed czasem ale na razie o tym nie chce myśleć.
Ja mam spore tyly przez pracę i duzo mnie chyba ominęło!
DWA?! 😊

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 19:27   #2795
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:

Super ☺

Ja w tym tyg muszę wykonać rutynowe badania tzn krew i mocz, a we wtorek 19 wizyta u gin.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 19:37   #2796
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Piękne

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Dziewczyny które są w 14tc wzwyż. Też wam lekarz kazal odstawić duphaston? Ja od wczoraj nie biorę. Lekarz powiedział, żeby nie brać w drugim trymestrze bo to dużo skutków negatywnych przynosi.

Ja jeszcze biorę ale od ostatniej wizyty juz mniejszą dawkę, za tydzień wizyta więc moze juz odstawimy

Stary 2017-12-12, 19:43   #2797
misiol
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoldilocksBeauty Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dołączam, bo też będę mamą Mam milion obaw i milion pytań, więc cieszę się, że jest ten wątek, będzie mi raźniej ;*

Idę lepić pierogi, bo się zobowiązałam, że w tym roku przynoszę na Wigilię, już się zabieram 4 dzień i ciągle to przesuwam… Dużo zdrowia wszystkim ;**
Witaj
Ja lepienie pierogów zaplanowałam na czwartek

Cytat:
Jak to się dzieje, że dziecko jest owinięte pępowiną tylko czasem?

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Piękne
[/COLOR]Dziewczyny które są w 14tc wzwyż. Też wam lekarz kazal odstawić duphaston? Ja od wczoraj nie biorę. Lekarz powiedział, żeby nie brać w drugim trymestrze bo to dużo skutków negatywnych przynosi.
Ja jestem w 12 tc. Lekarz powiedział, że od następnej wizyty będziemy ograniczać aż do całkowitego odstawienia. Będę wtedy chyba w 14-15tc

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Fioleciasto mocno Cię przytulam
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 19:50   #2798
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoldilocksBeauty Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dołączam, bo też będę mamą Mam milion obaw i milion pytań, więc cieszę się, że jest ten wątek, będzie mi raźniej ;*
Witaj

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Witam nowe mamy
Ależ tu wieści! Gratuluję wszystkich wizyt
Olanzapinka - gratuluję podwójnie wspaniałych wieści

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Ja mam spore tyly przez pracę i duzo mnie chyba ominęło!
DWA?! 😊

Haha no dwa! Wczoraj na UG taki psikus wyszedł Lepiej się dowiedzieć w 14 tygodniu niż przy porodzie
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:07   #2799
karolinka86
Zakorzenienie

Tak zmieniając temat: czytacie teraz coś fajnego, godnego polecenia?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:21   #2800
weIka
Rozeznanie

To ja po UG. Ależ ulga, wszystko w porządku, ryzyko trisomii niskie, wszystkie pomiary w porządku: CLR 60,5 NT 1,00. Ależ pięknie było widać nóżki i rączki i nawet wszystkie paluszki były na ekranie Maluch na początku strasznie fikał, później akurat się uspokoił na same pomiary a na chwilę z 4D znowu zaczął fikać. Termin porodu się przesunął na 22 czerwca. No i wygląda na chłopaka. Pani gin mówiła, żeby się strasznie nie przywiązywać ale dośc wyraźnie się to zaczyna kształtować. No to będzie problem z imieniem, dla dziewczynki poszłoby łatwiej

Edytowane przez weIka
Czas edycji: 2017-12-12 o 20:27
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:24   #2801
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość

Nie wiem co lubisz, ale ja czytam teraz sagę Cukiernia pod Amorem, aktualnie tom 2. Powieści toczy się na dwóch płaszczyznach czasowych - w Gutowie lat 90-tych i w sąsiednich Zajezierzycach w drugiej połowie XIX wieku. Podoba mi się ze względu na przeplatanie się współczesności z przeszłością. Fajnie opisane są zwyczaje i życie szlachty, wątki miłosne itd. ale to dla kogoś kto lubi takie historyczne smaczki

Stary 2017-12-12, 20:43   #2802
misiol
Zadomowienie

Cytat:

Ja czytam drugą część Jeźdźca miedzianego

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość
To ja po UG. Ależ ulga, wszystko w porządku, ryzyko trisomii niskie, wszystkie pomiary w porządku: CLR 60,5 NT 1,00. Ależ pięknie było widać nóżki i rączki i nawet wszystkie paluszki były na ekranie Maluch na początku strasznie fikał, później akurat się uspokoił na same pomiary a na chwilę z 4D znowu zaczął fikać. Termin porodu się przesunął na 22 czerwca. No i wygląda na chłopaka. Pani gin mówiła, żeby się strasznie nie przywiązywać ale dośc wyraźnie się to zaczyna kształtować. No to będzie problem z imieniem, dla dziewczynki poszłoby łatwiej
Super!
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:44   #2803
_annika_
Zadomowienie

Mam pytanie: czy którejś z was udało sie kupić gdzieś (najlepiej w necie ) porządne, grube leginsy ciazowe? Ale takie naprawdę grube, najlepiej z jakaś podszewka na polarze??

Któraś pisała, ze zamawiała, ale chyba nie było pózniej recenzji
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:47   #2804
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy którejś z was udało sie kupić gdzieś (najlepiej w necie ) porządne, grube leginsy ciazowe? Ale takie naprawdę grube, najlepiej z jakaś podszewka na polarze??

Właśnie pamiętam, że któraś zamawiała z allegro i pytałam ostatnio o to ale nikt nie odpisał. Ja co prawda w legginsach to tylko po domu chodzę ale zwykłe zaczęły mnie już w brzuch gnieść... więc jak któraś z was może jakieś dobre jakościowo legginsy polecić to piszcie

Stary 2017-12-12, 20:55   #2805
sweetrose
Rozeznanie

Dzisiaj też wysłałam tz do Lidla po te rajstopy ciążowe i jestem trochę zawiedziona. Myślałam że będą trochę inne tzn takie bardziej świecące bo chciałam je do eleganckiej sukienki na święta. Orientujecie się czy z gatty mają takie ciążowe?
Cytat:

Ja wczoraj kupiłam sobie ciężarówka przez 9 miesięcy. Narazie tylko tak sobie poprzegladalam ale wydaje się bardzo fajna.
Cytat:

Super filmik
Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość
Gratulacje, super że wszystko ok

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:57   #2806
neesanek
Rozeznanie

Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ja nie lubię brzuszków ciążowych. Jeszcze u modelek mogą być ale na siebie w ciąży nie mogę patrzyć. Jak oglądam moje zdjęcia z pierwszej ciąży to się boję, że będę taka wielka, a nie miałam wielkiej wagi. Niby przytyłam 12 kg ale prawie wszystko w 8 i 9 mc.
Zamiast sesji ciążowej zrobimy noworodkową z 2 dzieci
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:03   #2807
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
Dzisiaj też wysłałam tz do Lidla po te rajstopy ciążowe i jestem trochę zawiedziona. Myślałam że będą trochę inne tzn takie bardziej świecące bo chciałam je do eleganckiej sukienki na święta. Orientujecie się czy z gatty mają takie ciążowe? Ja wczoraj kupiłam sobie ciężarówka przez 9 miesięcy. Narazie tylko tak sobie poprzegladalam ale wydaje się bardzo fajna. Super filmik Gratulacje, super że wszystko ok

Moje z Gatty są matowe. Jak byłam w sklepie to mieli tylko jeden model do wyboru (o rożnych wartościach DEN). Moze w innych sklepach jest większy wybór
Stary 2017-12-12, 21:07   #2808
natinatka
Raczkowanie

weIka gratuluję

Cytat:

Podłączam się do pytania. Jak patrzyłam na stronie Gatty to jedyne ciążowe są zwykłe 100 den. A ze mnie jest straszny zmarzluch i marzą mi się właśnie takie super ciepłe na zimę. Raz jakieś sobie upatrzyłam na allegro i już miałam zamawiać, ale w komentarzach dużo było opinii, że mają bardzo ciasną gumę jak na ciążowe i zrezygnowałam.

Co do książek to ja czytam aktualnie "Włam się do mózgu" Radka Kotarskiego (kojarzycie Polimaty i Podróże z historią?)

sweetrose na stronie Gatty widziałam rajstopy ciążowe różnych grubości, ale na zdjęciach wyglądają na matowe, na żywo nie widziałam. To pewnie te o których mówi annika. Nie byłam u siebie w Gattcie, ale przypuszczam że większego wyboru jednak nie ma.
natinatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:09   #2809
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Mi przyszły z hm i jestem rozczarowana. Przeswituja a nie są mi za ciasne. Wręcz za duże (mogłam wziąć spokojnie rozmiar mniejsze).

Mam na oku 2 rodzaje na allegro i chyba dziś klikne
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:14   #2810
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Właśnie pamiętam, że któraś zamawiała z allegro i pytałam ostatnio o to ale nikt nie odpisał. Ja co prawda w legginsach to tylko po domu chodzę ale zwykłe zaczęły mnie już w brzuch gnieść... więc jak któraś z was może jakieś dobre jakościowo legginsy polecić to piszcie

Ja zawsze kupuję te leginsy. One co prawda nie są typowo ciążowe ale mają wysoki stan czyli jak dla mnie idealne na teraz póki brzuszek nie jest ogromny. Porządnie wykonane. Tydzień temu dokupiłam kolejne i śmigam.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6941002043

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Moje z Gatty są matowe. Jak byłam w sklepie to mieli tylko jeden model do wyboru (o rożnych wartościach DEN). Moze w innych sklepach jest większy wybór
Chyba tylko takie mają bo też kupowałam w sobotę w dużym sklepie i jedynie rozmiar i grubość była do wyboru.

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:25   #2811
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Witaj

Dziękuję

Haha no dwa! Wczoraj na UG taki psikus wyszedł Lepiej się dowiedzieć w 14 tygodniu niż przy porodzie
Jestem w ciężkim szoku, a co dopiero Ty! Bardzo Ci gratuluję podwojnej dawki miłości i życzę mniej niespodzianek na następnych usg

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:29   #2812
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
A nie możesz zadzwonić do swojego endo? Moja prosiła żebym robiła badanie tsh i wysłała jej sms wynik i opis (który tc ciazy i jaka dawka leku) i mi oddzwaniala co dalej robić. A wizyta u niej co 2.5mca. W międzyczasie sms.
Nie mam do niej numeru, a w moim mieście przyjmuje raz w miesiącu,bo nie jest stąd. Ale do końca roku jest na zwolnieniu i jest niedostępna. Na styczniowej wizycie z nią o tym pogadam.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:32   #2813
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Ja kupowałam takie ocieplane na polarze i są spoko. Może ewentualnie gumka mogła by być trochę delikatniejsza (mniej się wzynac w żebra ), ale się z czasem wyrabia więc generalnie jest ok i sobie chwale. Chociaż na mrozie to trochę w nich zimno i wolę wtedy ubrać rajstopy i na nie spodnie.
Link do aukcji pewnie nie zadziała, ale sprzedawca to sklep-linette. Artykuł legginsy ciążowe zimowe.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:34   #2814
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Ja zawsze kupuję te leginsy. One co prawda nie są typowo ciążowe ale mają wysoki stan czyli jak dla mnie idealne na teraz póki brzuszek nie jest ogromny. Porządnie wykonane. Tydzień temu dokupiłam kolejne i śmigam.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6941002043

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Chyba tylko takie mają bo też kupowałam w sobotę w dużym sklepie i jedynie rozmiar i grubość była do wyboru.

O fajnie, moze tez zamowie. A ten pas nie cisnie? Zawsze nosze spodnie biodrowki, nie lubie czuc niczego na brzuchu, ale moze teraz bedzie spoko, szczegolnie ze drogie nie sa. A jak z rozmiarem? Sa dobrze dopasowane, obcisle, nie wisza nigdzie?

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 22:35   #2815
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ja kupowałam takie ocieplane na polarze i są spoko. Może ewentualnie gumka mogła by być trochę delikatniejsza (mniej się wzynac w żebra ), ale się z czasem wyrabia więc generalnie jest ok i sobie chwale. Chociaż na mrozie to trochę w nich zimno i wolę wtedy ubrać rajstopy i na nie spodnie.
Link do aukcji pewnie nie zadziała, ale sprzedawca to sklep-linette. Artykuł legginsy ciążowe zimowe.
O dokładnie te same oglądam na Allegro i nawet chciałam kupić, ale troche mnie martwi ta gumka na brzuchu. Jednak zdecydowanie bardziej wole takie gumki o szerokości przynajmniej 5 cm które sie nie wrzynają w brzuch... tylko ze na razie nie udało mi sie czegoś takiego znaleźć w wersji ciążowej
Stary 2017-12-13, 05:13   #2816
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
O fajnie, moze tez zamowie. A ten pas nie cisnie? Zawsze nosze spodnie biodrowki, nie lubie czuc niczego na brzuchu, ale moze teraz bedzie spoko, szczegolnie ze drogie nie sa. A jak z rozmiarem? Sa dobrze dopasowane, obcisle, nie wisza nigdzie?

Brałam swój rozmiar i jest ok. Na rok codziennego chodzenia spokojnie starczają. Najważniejsze dla mnie to to, że nic się nie mechaci i nie rozciąga. Gumka jest ok przynajmniej narazie. Wiadomo, przy zaawansowanej ciąży już mogą nie starczać na brzuchu ale myślę, że jeszcze posłużą.

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Trzeba marzyć'

Stary 2017-12-13, 06:05   #2817
pacia91
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamusie

Ja za niecałą godzinę mam UG, dopijam kawkę i lecę na badanie. Pół nocy nie spałam bo męża bolą plecy i się dosłownie rzucał po łóżku bo nie mógł sobie znaleźć pozycji do spania

W piątek mam wigilię firmową i nie mam jeszcze rajstop do sukienki sukienka jest czerwona wiec te czarne z Gatty powinny być ok, mam tylko nadzieję, że jak pojadę do sklepu to będą mieć te rajstopy w moim rozmiarze...
Stary 2017-12-13, 06:30   #2818
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Ja za niecałą godzinę mam UG, dopijam kawkę i lecę na badanie. Pół nocy nie spałam bo męża bolą plecy i się dosłownie rzucał po łóżku bo nie mógł sobie znaleźć pozycji do spania

W piątek mam wigilię firmową i nie mam jeszcze rajstop do sukienki sukienka jest czerwona wiec te czarne z Gatty powinny być ok, mam tylko nadzieję, że jak pojadę do sklepu to będą mieć te rajstopy w moim rozmiarze...
Kciuki
Czekamy na wieści

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Trzeba marzyć'

Stary 2017-12-13, 06:32   #2819
otoya
Zadomowienie

Miałam paznokcie pokazać zazwyczaj noszę neutralne więc tym razem błysk 20171213_061041-1741x3095.jpg

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Trzeba marzyć'

Stary 2017-12-13, 06:34   #2820
agugus90
Zadomowienie

Dzień dobry!

Pacia, trzymam kciuki
Annika, jak poradziliscie sobie z występem córki?

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości