|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Otoya sliczne te pazurki ![]() Pacia kciuki za UG, koniecznie daj nam później znać ![]() Dziewczyny u mnie (nie zapeszajac) 2 trymestr działa, z dnia na dzień coraz lepsze samopoczucie ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się z labo! Otwieram niechlubny proceder obciążenia glukozą. Wypiłam. Ledwo. Błagam niech to zostanie w środku bo nieźle mi się beka i boję się że nie dam rady
|
|||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj po pracy jestem umówiona z koleżankami I zastanawiam się jak to przeżyje skoro codziennie po pracy śpię w domu
Kciuki za wizyty. Do mojego ug zostało 5 dni 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, zastanawiam się jak to smakuje, bo dla mnie pojęcie 'za słodkie' nie istnieje ![]() współczuję. Mam nadzieję że chociaż wyniki będą dobre. ![]() Dzień dobry wszystkim. ![]() Pacia powodzenia na ug, daj szybko znać jak będziesz po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smakuje jak cukier puder. Caaaały kubek cukru pudru. To się nawet nie rozpuszcza w tej wodzie bo tyle tego jest. Jeszcze jak bym robiła po 20 tygodniu to może by było ok. A tak to mdłości męczą i jeszcze dodatkowo to obrzydlistwo Ale już pierwszą godzinę prztrwałam. Właśnie miałam pobranie. Jeszcze jedna godzinka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po UG, wszystko jest dobrze. Maluszek wyglądał jakby spał
Lekarz stukał do niego ale zero reakcji więc musiała troszkę mu pomóc gwałtownie zmieniając pozycję z lewego boku na plecy Z tych najważniejszych informacji to :CRL - 62 mm Przezierność 1,8 mm Kość nosowa obecna Serduszko biło 156 ud/min Reszta też w normie, z USG ciąża młodsza o 1 dzień, ale nie zmieniam TP bo lekarz i tak mi podał zakres 21-23.06. Ryzyko trisomii : trisomia 21 - podstawowe 1:890, skorygowane 1:9008, trisomia 18 - podstawowe 1:2155, skorygowane <1:20000, trisomia 13 - podstawowe 1:6766, skorygowane <1:20000. Jestem taka szczęśliwa, że wszystko jest ok, pomimo tego niskiego poziomu białka pappa ryzyko i tak jest niskie Na zdjęciu maluszek macha do was rączką, niestety nie chciał pokazać co ma między nóżkami
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Pacia, cieszę się, że wszystko dobrze :-* To kiedy szansa na możliwe poznanie płci?
|
|
|
#2830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak się stresowalas niepotrzebnie ![]() Super, że wszystko jest w porządku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() Nie wymiotujesz wcale i nie mdli? U mnie wczoraj były mdłości a przedwczoraj wymioty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() nie no żartuje. Daj potem znać jaki wynik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w zasadzie zamówiłam rozmiar S i póki co leżą w szafie i czekają aż brzuch będzie dużo większy bo obecnie są za duże. Także kto wie może akurat na wiosnę to w sumie może i dobrze że niezimowe na razie mam jakieś inne leginsy polarowe ale nie wiem skąd je mam. Są juz rozciągnięte z wysokim stanem wiec je noszę. mam jeszcze drugie podobne, a ciążowe muszą poczekać bo w brzuchu są za luźne. U mnie wszystko ok. 14 tydzień leci. Czujemy się dobrze poza tym ze ogarnia mnie niemoc i nic mi się nie chce. W weekend mam moja 30tke wiec po malu robie listę zakupów i menu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie się umówiłam na 8.02.2018
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2017-12-13 o 08:58 |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz jakieś przeczucia co do płci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lady ja od początku nie wymiotowalam ani razu (odpukać) ale za to mdłości miałam niemiłosierne a teraz mdli mnie od czasu do czasu i to przez chwilę Muszę dziś podejść po wypis ze szpitala...ciekawe co tam napisali, a swoją drogą chyba powinien być opis usg na tym wypisie ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że wszystko ok z maluszkiem. Może na następnej wizycie się ujawni co ma między nóżkami. Kolejny przykład że nie ma co samemu interpretować wyników i się niepotrzebnie denerwować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie chyba chłopczyk między nogami jak dobrze pamiętam? Daj znać potem co w opisie będzie pewnie wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
Hey kochane trochę się nie odzywałam, dopadło mnie mega przeziębienie i nie byłam wstanie normalnie funkcjonować. Wczoraj byłam na wizycie i wszystko w porządku jest, wyniki też ok. Powiedział gin że wygląda na to że córcia będzie, ale pod chodzę do tego z dystansem bo może się okazać że coś tam nagle wyskoczy. Pod koniec stycznia będę robić połowkowe.
Oczywiście nie wytrzymam do świąt i powiedziałam synkowi, ma razie to dla niego trochę abstrakcja, ale niech się przyzwyczaja. Co do getrow ciążowych to zamawialam na allegro te zimowe, i tak średnio jestem zadowolona bo czepia się najmniejszy byłem, a ja mam kotkę w domu i jest masakra. Zostaje mi h&m. Ściskam mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabyś żeby tak zostało, że dziewczynka? Miałabyś parke w domu ![]() Dużo zdrówka, kuruj się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście uważam byle zdrowie, jak byłby chłopczyk to też cudnie, byle zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To żeby było zdrowe to oczywiście na pierwszym miejscu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie chce też mówić za jego plecami, chcemy razem to zrobić
|
|
|
#2842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ten helikopterek w głowie po wypiciu... Moje ulubione badanie ![]() No to odetchnęłaś! ☺ świetne wyniki Cytat:
![]() Jak myślicie, czy przed UG warto zjeść coś słodkiego? Czy lepiej, żeby maluch leżał spokojnie? |
||
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy jak na fali się bujał i w końcu się udało.
|
|
|
#2844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jeden dzieciaczek się kręcił i go szybko obmierzył a drugi leniuch spał i tak doktor mi brzuchem trząchał żeby go obrócić że myślałam że spadnę z fotela. Także warto coś przekąsić żeby obudzić malucha. Nie zaszkodzi a może pomóc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Grrr... tyle miałam pocytowane i mi wszystko skasowało :/ Zobaczymy na ile mózg ciążowy jest w stanie cokolwiek zapamiętać :P
To od poczatku ![]() Pacia - mega gratulacje, cieszę sie, ze w końcu odetchnęłas Zazdroszczę, ze wytrzymałością do świat z informacja o ciąży. Tez mi sie marzyło, zeby całej rodzinie powiedzieć przy wigilii, No ale moja mama ( agent Mosadu) sama sie dowidziała i wszystkim rozgadała...Olanzapinka, ja tez juz miałam obciążenie glukoza i to w najgorszym dla mnie momencie, bo w 8 mym tygodniu. Zdecydowanie wspominam to jako najgorszy dzien mojej ciąży :/ Otoya, to dla mnie w takim razie te getry odpadają, bo ja mam gigantyczny brzuch juz teraz Chyba mi same sukienki zostają...Agugus, poszedł maz i mój tata. Moja córka rano rozpaczała jak jej powiedziałam, ze nie przyjdę, ale chyba juz podczas przedstawienia jej to specjalnie nie obchodziło Maz mi robił komórka Live streaming a ja płakałam jak bóbr ze wzruszenia ![]() Jezu jaka głupotę zrobiłam Wczoraj miałam jakiś mega dobry dzien... nic nie rzygalam. Nawet dostałam jakiegoś przypływu sił i upiekłam chleb i ugotowałam obiad. I akurat zadzwonił mój szef i zapytał kiedy wracam. I na tej jednodniowej fali dobrego samopoczucia mu obiecałam ze od 2 stycznia wroce do pracy. A dziś co? Oczywiście rzygam od rana i nie mogę wyjąc z łóżka
Edytowane przez _annika_ Czas edycji: 2017-12-13 o 10:07 |
|
|
|
#2847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak nie to szef chyba zrozumie sytuację Mnie coś podkusiło żeby zjeść kawałek gorzkiej czekolady i teraz mi ciężko na żołądku
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj z TŻ świętujemy 15 rocznicę. Za rok to będzie połowa mojego życia z nim
![]() Ja się zaczynam trochę denerwować przed piątkowym UG. Raczej nie będę mieć też wyników pappy do 15.12 bo przez ten szpital poszłam na pobranie 11.12 zamiast 5.12 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię typowo kobiecych tzw łatwych i przyjemnych, gdzie od początku wiadomo jak się skończy; p Cukiernie pod Amorem czytałam 3 tomy, kilka lat temu, jak się ukazały. Ale w tym roku wyszła chyba kolejna część i tego jeszcze nie czytałam. Ja obecnie czytam biografię Anny Przybylskiej. Może być tylko trochę chaotycznie napisana. Z biografii bym mogła polecić Drugie życie o byłej wokalistę Varius Manx. I wcale nie trzeba być fanem zespołu, żeby to przeczytać. Cytat:
W pierwszej ciazy było to tylko 8 kg ale i waga wyjsciowa byla 5 kg wyzsza niz obecnie. Cytat:
Kiedy to się robi, w którym tygodniu? Siostra mi polecala zeby kupic glukoze o smaku cytrynowym, jest duzo lepsza do przelkniecia. Chyba ciezko ja dostac ale trzeba pytac. Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

zazwyczaj noszę neutralne więc tym razem błysk 

kurcze, zastanawiam się jak to smakuje, bo dla mnie pojęcie 'za słodkie' nie istnieje 

ale w zasadzie zamówiłam rozmiar S i póki co leżą w szafie i czekają aż brzuch będzie dużo większy bo obecnie są za duże. Także kto wie może akurat na wiosnę to w sumie może i dobrze że niezimowe
na razie mam jakieś inne leginsy polarowe ale nie wiem skąd je mam. Są juz rozciągnięte z wysokim stanem wiec je noszę. mam jeszcze drugie podobne, a ciążowe muszą poczekać bo w brzuchu są za luźne. 

i ten helikopterek w głowie po wypiciu... Moje ulubione badanie
Chyba mi same sukienki zostają...
Wczoraj miałam jakiś mega dobry dzien... nic nie rzygalam. Nawet dostałam jakiegoś przypływu sił i upiekłam chleb i ugotowałam obiad. I akurat zadzwonił mój szef i zapytał kiedy wracam. I na tej jednodniowej fali dobrego samopoczucia mu obiecałam ze od 2 stycznia wroce do pracy. A dziś co? Oczywiście rzygam od rana i nie mogę wyjąc z łóżka