![]() |
#2911 | ||
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
Tak, jasne. To, co wyczyniał dziś Fandel to był skandal. Gościu jest albo ostatnim skunksem, albo ma halucynacje. Nawet to, że Włosi udawali i turlali się z boiska i z powrotem mnie dziś nie ruszało w obliczu tak oczywistej, obrzydliwej nieuczciwości sędziego. Prawdę mówiąc - nawet rozumiem zachowanie Włochów. Byli drużyną ewidentnie słabszą, wygrać chcieli, a jedyną szansę dawało im to, co komentator nazwał eufemistycznie "boiskowym aktorstwem", a ja nazywam oszukiwaniem. Cytat:
![]()
![]() |
#2912 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że Hiszpanie wezmą sie teraz do roboty. Albo nie, będę kibicować Rosjanom - wedle reguły, ze odpadają drużyny, którym kibicuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sport sportem, emocje emocjami, ale nad niektórymi słowami warto się zastanowić zanim się je wypowie tudzież napisze.
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 |
czyli Endżi
|
Dla mnie również określenie "sukinsyństwo" jest obraźliwe i wulgarne. Cóż, jesli ktoś określiłby tak np. zachowanie mojego brata (którego nie mam
![]() Mniejsza z tym. Mnie również mecz się nie podobał ![]() ![]() Burzaaaa... ![]() ![]() ![]()
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Oczywiście w wersji żeńskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
BAN stały
|
Mama to Bożena. A tak naprawdę Maria
![]() (U nas w rodzinie tylko siostra używa swojego pierwszego imienia ![]() A Halina... no podoba mi się i już ![]() Ja też poproszę (zwłaszcza, że działają ![]() Jutro pierwszy egzamin ![]() Cytat:
![]() Ktoś powinien szczelić mu w giembe ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2008-06-22 o 23:48 Powód: pomroczność jasna ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
BAN stały
|
W kwestii wulgaryzmów jeszcze
![]() Czasami kumpela nazywa mnie "sukindraniem". Ale my "inni" jesteśmy... ![]() Mam nadzieje, że się właśnie nie skompromitowałem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak się utarło, że mężczyzn często obraża się za pośrednictwem ich matek, kobiety zaś bezpośrednio można. Samo określenie "suka" bez "córki" na doczepkę jest wystarczająco obraźliwe. Kiedyś używało się obraźliwie "pies". Teraz to zanikło. Nie ma już "psich synów", są tylko synowie suki. Co zaś do nazywania Ciebie w jakikolwiek sposób (nie znaczy, że cokolwiek sugeruję - pytam teoretycznie): Czy gdybym użyła kulturalnych określeń typu: oszust, krętacz, człowiek nieuczciwy, albo po prostu świnia, to czy chciałabyś, żeby Ciebie tak ktoś nazywał? Pytanie jest raczej retoryczne, bo jestem przekonana, że nie. A zmieniając temat na przyjemniejszy: Mój syn nauczył się dziś jeździć na rowerze. Jestem z niego dumna. ![]() ![]() Jutro wybiera się na rower sam. Bez asysty. Będę się bała, ale się nie przyznam do tego. ![]()
![]() |
#2922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niech kask tylko założy! ![]()
![]() |
#2923 |
Wiedźma
|
Kask ma. Ale w myszki i stanowczo odmówił noszenia. Trzeba kupić jakiś poważniejszy.
![]()
#2924 |
czyli Endżi
|
Sabbath, nie mam ochoty domyślac się co miałaś na myśli pisząc o "korzystaniu z okazji". Wyraziłam moje zdanie. Nie zwracałam się do Ciebie, ponieważ jak już napisałam kilka miesięcy temu jakakolwiek "rozmowa" z Tobą nie sprawia mi najmniejszej przyjemności.
Raz jeszcze powtórzę - uprzejmie proszę żebyś nie cytowała moich wypowiedzi i nie zwracała się do mnie personalnie ![]() /edit/ Dziękuję niektórym za PW ![]() ![]()
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2926 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() W Tym przypadku Ty nawiązałaś do mojej wypowiedzi, nie ja do Twojej. Co zaś do bezpośrednich zwrotów - zauważyłaś zapewne, że ich unikam, bo i dla mnie rozmowa z Tobą przyjemnością nie jest, muszę jednak uprzedzić, że jeśli będę miała coś do powiedzenia, zrobię to wprost, zamiast obrabiać Ci różne części ciała za plecami (tak, i do mnie docierają PW ![]() Raz już próbowałam delikatnie obejść temat i wyszło mi to bardzo kiepsko. Niestety. ![]() ![]() Ja również dziękuję "niektórym" ![]() ![]() Cytat:
![]() Obiecuję solenne, że kupimy nowy. Taki zupełnie dorosły. Słowo! ![]() Tylko nie bij bacikiem... ![]()
![]() |
#2927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ups, a miało być bez bicia... wybacz, znasz mnie ![]()
![]() |
#2928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według słownika PWN, jest to słowo wulgarne: słowo Cytat:
![]() ![]() Uważam, że nie powinnyśmy ciągnąć tego tematu dalej, każdy ma jakieś tam zdanie na ten temat i tyle. Cytat:
![]() Edit: W myszki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |||
Wiedźma
|
No wiedziałam! Wiedziałam!
Okrutna Ty kobieto! Ałć! Ałć! Ałć! ![]() Cytat:
![]() Ale nie do końca. ![]() Chodzi o to, że na forum "dupa" jest dozwolona, a jest "większego kalibru" niż słowo, o którym dyskutujemy. Według słownika i skurczybyk jest "wulg.". ![]() Dla mnie (dla mnie, nie jestem nieomylna) to więc taki pseudo-wulgaryźmik o staropolskim rodowodzie. Może dlatego, że u mnie w bractwie jechało się do siebie per "psi synu", a u Sienkiewicza (bardzo poprawnego przecie) pojawia się suczy syn. ![]() Ale i emocje mnie poniosły, to prawda. ![]() Jestem piłkomaniaczką i to, jak ten sędzia zarżnął mój ulubiony sport spowodowało, że naprawdę się zagotowałam. Choć nadal nie odbieram "sukinsyna" jako słowa wulgarnego - obelżywe jest w sposób oczywisty. Jak "psi syn". Dla mnie jedną z najważniejszych reguł w sporcie jest fair play. Kiedy zawodnicy nie grają fair - to boli i złości. Kiedy arbiter mający być stróżem tej reguły łamie ją w tak obrzydliwy sposób - to jest skandal! Na przyszłość postaram się gotować mniej dosadnie. ![]() Dobrze? ![]() Cytat:
![]() Przekażę rankiem. Cytat:
![]() Kiedy ten kask jest kupiony jakiś czas temu na jego własne życzenie. Taki sobie sam wybrał (ale to było parę lat temu)... Kurczę. Jutro pójdę kupić mu nowy. Nie bić!!! ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-06-23 o 04:53 Powód: zajrzałam do klasyki |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Parę lat temu to kupa czasu jest, chopak już wydoroślał maksymalnie i się już tak nie wykręcaj. My swoje wiemy! ![]() Ty się ciesz, że o tej porze sklepy zamknięte, bo z moją i bacika siłą perwe... perswazji to już byś w kolejce po ten kask stała! ![]()
![]() |
#2931 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja wyglądam jak Hiszpanka, co w firmie hiszpańskiej, w której pracuję nikogo nie dziwi, bo myślą sobie, że na pewno mam jakieś hiszpańskie korzenie ![]() Źle się czuję, głowa mnie okropnie bolała w nocy, budziłam się co chwilę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
No i co Myszko
![]() ![]() ![]() Teraz z braku laku pozostaje mi trzymać kciuki za Trucję,ale to już nie to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||||
Zakorzenienie
|
I to paskudnie złą. Nie powinien komentować meczy - do tego inteligĘcja też nie najwyższych lotów - wszystko to sprawiało, ze miałam ochotę wyłączyć TV ( i wcale nie pilotem ) - gdyby nie to, że chciałam oglądać TEN mecz - i trochę mi szkoda mojego pudełka - napewno bym to zrobiła
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak by sie za mocno gotowało i nie wyrobisz to wal na PW ![]() ![]() Cytat:
Mój ( no sporo starszy- to prawda ) całkiem niedawno dostał kartę rowerową - zapomniałam się pochwalić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie słowo na d, ma według mnie mniej emocjonalny wydźwięk, niż słowo na s. Bo według mnie część ciała na d ma każdy, a być na s to tylko niektórzy ![]() Cytat:
![]() Ok ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
czyli Endżi
|
Sabbath, no to teraz popłynęłaś.
Skoro Ty wiesz lepiej o czym ja piszę w moich PW to oczywiście prostowac tego nie będę. ![]() To wstyd - jesteś ode mnie dwa razy starsza a Twoje zachowanie bynajmniej na to nie wskazuje. Ignora oczywiście masz - jedyny sposób żeby odciąc się od Twoich prowokacji. Teraz możesz sobie obsmarowywac mnie i obrażac ile tylko chcesz - "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal" ![]()
#2936 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
ja już zwatpiłam, że moga być piękne
![]() Cytat:
I najwazniejsza sprawa ![]() ![]()
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki paskudny dzień dzisiaj ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszcze okrutnie, ja za chwile wychodze na kolejny, najmniej na niego umiem z wszystkich:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Vesenko, a także pozostałe dziewczyny. Bardzo proszę, nie kontytuujcie tej dyskusji, bo chyba nie jest miła dla żadnej ze stron. Nie chciałabym, żeby wynikła z tego wszystkiego jakaś nieprzyjemna sytuacja, chyba nie warto...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath napisała, że ona też dostawała PW ![]() ![]() No chyba, że coś przegapiłam, bo tak jak i Ty starość nie radość mozna coś przeoczyć, zwłaszcza jak człowiek ślepy ![]() Tulipku - jeśli o mnie chodzi to ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.