|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Cytat:
test zrobiłam w dniu kiedy miałam dostać okres i od rana plamilam jakbym miała go zaraz dostać (takie rozkrecanie się) więc za cholercie nie wiem dlaczego zrobiłam wtedy test i to o godzinie 16:00 podświadomość?? Nie wiem najważniejsze ze JEST ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle mam fuksa, patrząc, że współżycie rozpoczęłam dopiero w lipcu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zawsze jak słyszałam od gina zeby odpuścić i jechać na urlop to w duchu było "sam se ku... jedz ja juz tyle razy bylam i nic" ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2915 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a byłam przekonana że kilka miesiecy to zajmie więc zupełnie na luzie odstawiliśmy antykoncepcję. Myślę, że tak jest lepiej niż c miesiąc mieć nadzieję i czekaćCytat:
Cytat:
Coś w tym jest, że jak się odpuści podchodzi do tego na luzie to wtedy zaskakuje. A przy okazji - czy miałyście tak, że z powodu jakichś objawów pomyślałyście że jesteście w ciąży jeszcze przed zrobieniem testu? W sensie chodzi mi o to, że ja byłam prawie na 100% pewna że to to, bo jak byłam wtedy w górach to po wyjściu na szlak robiłam się mega zmęczona i pociłam jak świnka. W rezultacie test zrobiłam 4 dni przed spodziewaną miesiączką
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2017-12-13 o 14:49 |
|||||
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Ja podziwiam Was dziewczyny za te lata starań...ja bym chyba nie dała rady😔
Nam się udało w 3 cyklu starań...i 3 cyklu pi ślubie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
no i będąc w hebe wszystkie perfumy dziwnie mi pachnialy, nic mi się nie podobało. No ale oczywiście nie myślałam że to ciąża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Triolka jakbyś musiała to byś dała radę niestety nas też nikt nie pytał czy jesteśmy gotowe na coś takiego...ani np fiole ![]() Jak ja to mówię, każdy ma swój własny krzyż i inni mają gorzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agugus90 niezła historia
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko zaszwe była to rzecz której się cholernie bałam, też dlatego że tz po przeszczepie szpiku więc mogło być roznie. Stąd też mój wielki podziw dla Was😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez triolka Czas edycji: 2017-12-13 o 15:22 |
|
|
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i dzień przed testem byliśmy u znajomych na zakrapianej imprezie i po drugiej lampce wina zrobiło mi się słabo. Znowu myślałam, że to zmęczenie, zwłaszcza że rano byłam w pracy. Ale zastanowiło mnie to, że przez 3 dni miałam brunatne plamienie, a potem cisza i @ ni widu ni słychu, więc dla świętego spokoju postanowiłam zrobić test, no i wyszła blada II kreska.
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co będzie za kilka tygodni? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje wszystkich udanych wizyt i kciuki za nastepne
Ja też bardzo was podziwiam że tak długo się staralyscie i dawalyscie radę. My staraliśmy się w sumie pół roku a pół roku wcześniej zaczęliśmy już myśleć o ciąży. Z tym że miałam pewne problemy zdrowotne i musiałam najpierw porobić różne badania i wykluczyć różne choroby i dopiero wtedy zaczęliśmy starania. Co miesiąc fortunę wydawałam na testy mając nadzieję że tym razem się udało i zawsze byłam zawiedziona że niestety nie. A udało się we wrześniu gdzie kompletnie odpuscilismy tzn. Byliśmy tak zalatani że nie było nawet czasu na przytulanki, w ciągu tego miesiąca chyba tylko 2 razy się kochalismy. A to wesele, a to urodziny jedne, drugie trzecie. Na końcu taka choroba nas wszystkich dopadła że przez prawie 2 tygodnie nie było na nic siły. W dniu spodziewanego okresu kiedy go nie było tz do mnie to idź zrób test. Ja mu odp. ze i tak nie mam po co bo teraz to na pewno nic nie będzie. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam od razu 2 kreski. Od razu poszłam po dwa kolejne testy i oba wyszły pozytywne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A testów zrobiłam w sumie 4 plus dwie bety A tu pierwszy popołudniowy test 20170925_153058.jpgWysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wierzyłaś, że tyle testów zrobiłaś? Nie ważne jak blada ona jest, jak nie ma HCG to w ogóle jej nie widać. |
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrażliwość na zapachy pojawiła się później
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem sama w sumie tego doświadczyłam, to moje zmęczenie było jakieś takie... inne
|
|
|
|
|
#2928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam ze to fiole prowadzi ![]() Cytat:
Jest na pewno w kauflandzie, czasami też w dużych sklepach dla dzieci-takich gdzie są i u ubranka, akcesoria, kosmetyki i inne Cytat:
Pisałam tu jakiś czas temu, ze to trochę nie dobry czas na drugie dziecko no ale widać tak miało byc
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mialam zadnych objawow, bo test zrobilam w dniu spodziewanej miesiaczki mniej wiecej, w 31dc, a cykle mi sie roznily delikatnie. Objawy przyszly dopiero 2 tygodnie pozniej i jak wiecie uziemily mnie w domu na 5 tygodni na L4, takze ciesze sie ze sie wczesniej nie pojawily
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jakoś cały czas nie mogę dopuścić myśli, ze jestem w ciazy. Może dziwnie to brzmi ale taka jest prawda. Może się to zmieni jak ruchy poczuje
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie strasznie bolały sutki, do cycków nie mogłam się dotknąć.
I pierwszy raz coś mi zaświtało jak zjadłam truflę i była dla mnie za słodka i jej nie dokończyłam. (Ja pochłaniacz słodyczy,kg cuksow na raz lekką ręką wchodziło) Jakoś miłość do słodyczy dalej nie wróciła, nie jest to już niechęć jak na początku ale raczej obojętność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już kiedyś pisałam, że strasznie bolał mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym, ledwo mogłam chodzić
i to właściwie jedyny objaw, który towarzyszy mi do teraz. Ból jest okropny a co dopiero będzie jak mi brzuch urośnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
A ja robiłam testy dwa 9 dni po owu i 11 i były negatywne.
13 dnia przyśniło mi się zevjestem w ciąży i zrobiłam rano test....i wyszedł bladzioch więc pobiegłam pi test o większej czułości i było widać😊😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam test w godzinach popołudniowych 4 dni po terminie miesiączki. Jechałam po niego do apteki i na głos powiedzialam w samochodzie, że to będzie różowy test na dziewczynkę
W domu poszłam siku i wysikalam dwie kreski zdziwienia aż takiego nie było, bardziej strach żeby to znowu się nie zakończyło poronieniem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy powiedziałyście swoim Tż albo rodzinie w jakiś fajny sposób? |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz od razu po teście, dałam mu zasikany do ręki, mamie powiedzialam jak była w szpitalu, a teściom powiedzieliśmy w samochodzie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
My staraliśmy się 18 cykli.
W międzyczasie miałam epizod brania dostinex ale odpuściłam. Mąż miał badanie nasienia, najpierw 2%, pół roku później bez leczenia 5%. Miałam już skierowanie na badanie drożności jajowodów i tydzień przed pozytywny test Zrobiłam go 3 dni przed terminem, impulsem było to, że kilka osób tego dnia powiedziało mi, że promienieje Dziwię się, że z podwyższoną znacznie prolaktyną udało się zajść. Tak naprawdę, przed ze 18 cykli poza dostinexem miesiąc nie mieliśmy leczenia, w cyklu w którym udało mi się zajść miałam inne rzeczy na głowie i zupełnie o tym nie myślałam. W dodatku z tego co wyliczyłam, udało się tego wieczora gdy mąż przyleciał z pogrzebu ojca, stęskniony po paru dniach. Zabawne było też to, że tydzień przed pozytywnym testem podpisaliśmy umowę na wynajem 97m mieszkania (z 53 m wczesniej) Także psychika psychika psychika i przeznaczenie ! Mąż dowiedział się mało romantycznie, wróciliśmy z zakupów, on został w garażu, ja po przyjściu zrobiłam test, jak zobaczyłam wynik to się poryczałam i drżącą ręką podałam mu obsiusiany test |
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po pozytywnym teście polecialam na bete i jak wrocilam do domu to dalam tztowi wynik bety jak jadl obiad, biedny prawie się udlawil ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

test zrobiłam w dniu kiedy miałam dostać okres i od rana plamilam jakbym miała go zaraz dostać (takie rozkrecanie się) więc za cholercie nie wiem dlaczego zrobiłam wtedy test i to o godzinie 16:00
podświadomość?? Nie wiem
najważniejsze ze JEST 

a zawsze jak słyszałam od gina zeby odpuścić i jechać na urlop to w duchu było "sam se ku... jedz ja juz tyle razy bylam i nic"
ja też czuję, że w brzuszku jest córeczka. I mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tym temacie, bo bardzo chcemy mieć dziewczynke
, a byłam przekonana że kilka miesiecy to zajmie więc zupełnie na luzie odstawiliśmy antykoncepcję. Myślę, że tak jest lepiej niż c miesiąc mieć nadzieję i czekać

no i będąc w hebe wszystkie perfumy dziwnie mi pachnialy, nic mi się nie podobało. 

a co będzie za kilka tygodni?
Niedługo będzie nowy wątek i ktoś przejmie prowadzenie.
i to właściwie jedyny objaw, który towarzyszy mi do teraz. Ból jest okropny a co dopiero będzie jak mi brzuch urośnie