|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Jak Byłam z Julkem nic nie dostałam ale koleżanka płaciła może przez to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To oby tak dalej! Wysyłają kody na przeprosiny... Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie przy kasie nic nie mówią i nie proponują. Słoiki są na samym początku i trzeba samemu sobie wziąć. Z kolei kubki na kawę na koncu. Ja akurat wzięłam szklankę na napój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#814 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Xzora nie wiem jak Ty ale ja sie wychowałam na takich bajkach patrząc tak to każda taka bajka jest straszna. Czerwonego kapturka pożarł wilk, tak samo 7 koźlątek, królewnę Śnieżkę prześladowała czarownica a do tego mieszkała z 7 krasnoludkami.. Przyszła mi dzisiaj śliczna czapeczka z alie, bedzie na chrzest rozmiar 50/55 ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Aaa i przyszło mi zamowienie z hm, wszystko zostaje I doszła tez śliczna świąteczna pościel dla małego |
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - ja tych bajek nie pamietam. Pamietam tylko, ze lubiłam Kota w butach i tam nie było nic makabrycznego. Ja wiem, ze Czerwony Kapturek fo klasyka, ale jednak bede kierować sie treścią a nie popularnością.
Dobrze, ze przyszła czapka i masz juz sweterek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalismy szary domek jest piekny. Nikt nie umiera,nikt nie ginie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#817 | |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Ja nie pamietam kota w butkach czerwony kapturek i 7 kozlatek to były moje ulubione bajki, rodzice musieli mi je codziennie czytać nawet na filmiku z podziękowaniami dla rodziców mam ta konkretna książkę i jest ujęcie jak „czytam” czerwonego kapturka No i ja tez bede kierować sie treścią Wgl to kupiłam tez w lidlu rymowanki, przepiękne ilustracje! Nie wiedziałam, że tam sa takie fajne ksiazki! Kupiłabym wszystkie a teściowa dała małemu na Mikołaja „pchłe szachrajke”, tez przepiękne wydanie, w przedszkolu jest to hicior :p
|
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#819 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora jak juz byłam w podstawówce to takie książki, które teraz wymieniłaś tez mnie wzruszały. Ale te typowe bajki nie
może tez kwestia wydania i przyzwyczajenia skoro rodzice mi je często czytali o były piękne ilustracje.
|
|
|
|
#820 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
są wełniane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a bajkę ostatnio kończyłam czytać sama
|
|||||||
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pedzicie jutro nadrobie.
Nie śmiejecie się ze mnie ale dziś mama mnie uświadomiła że w przyszły weekend wigilia masakra a ja nic nie mam. |
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Morelle dostałam kod ale jak tak czekam ma tą paczkę od nich to juz nie mam ochoty nic zamawiać 😕
Xzora zaczęłam czytać ten domek ale N nie dotrwala do konca 😄 ale podoba mi się😊 Anna gdybym wiedziała ze będę jeszcze w biedronce to bym Ci kupila i wysłała ale nie mogę obiecać bo mam kawałek do biedronki 😞 Taedio super ze czapa doszła i ze sweterek udalo sie kupic. Ja mam ochotę na tej niebieski 😍 ale chyba nie uda mi sie podjechać do lidla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może znajdę w innej biedronce tylko teraz nie chodzę po sklepach ![]() Macie hule kule? Warto brać? |
|
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#826 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
To super, oby tak dalej✊️ Ami dziś marudna, wciąż wymagała mojej uwagi. Cytat:
Super, że mama pomogła i lepiej się czujesz. Cytat:
Dzięki za link, też nie jestem całkowitą przeciwniczką, w ogóle to muszę poczytać składy tych bio. Cytat:
Nie dziwię Ci się w ogóle. U mnie hm też przyszło i zostaje. Cytat:
Fajnie, że udało się sweterek kupić. Ja wzięłam różowy, ale nad tym białym też myślałam. Wcale nie jest taki całkiem babski. Pochwal się pościelom w wolnej chwili ![]() Cytat:
Też nie potrafiłam odejść od książek w lidlu Były tam jeszcze takie dla starszych dzieci trochę czytanki, malowanki, wyklejanki w jednym jak to zobaczyłam to zamarzyło mi się, żebym to juz razem z Ami robiła Muszę ogarnąć po świętach te akcesoria właśnie Cytat:
Ale mi smaka na muffinki zrobiłaś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Tez miałam brać, ale zdecydowałam sie na pianinko i dobrze, bo zainteresowanie Ami jest duże ![]() Jak coś to daj znać to tez mogę zerknąć u siebie w biedrze I Ci kupic ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#827 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos nie No trochę sie śmieje, że sweterek babski :p jutro wstawię fotkę pościeli
![]() Z książkami i wyklejankami mamy to samo ![]() Mój Tz jak słyszy jakaś grająca zabawkę to dostaje „jobla” Znowu nie moge spać :/ |
|
|
|
#828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli nie taki szał ![]() Cytat:
dziękuję jak nie znajdę książeczki w okolicy to się odezwę ![]() Moje dziecko od poniedziałku potrzebuje dużo uwagi. Dziś to nawet wpadła w histerię jak ja odłożyłam 🤭 ja już na chwilę straciłam cierpliwość i na pół minuty wyszłam z pokoju.Cytat:
Mój znowu mówi co zrobimy później z tymi gratami po co tyle tego i mała pod choinkę dostanie krzeselko do karmienia
|
|||
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
U nas znowu dzień masakra, ale noc wczoraj ok. Dzisiaj za to obudził się już milion razy. Nie wiem, o co chodzi. Kataru już nie ma. Minini noooo szukam jej. I będę miała Galaktykę na macankach 💘z jedwabiem. A jeszcze dzisiaj wrzucili nowy prototyp na preorder. Szare mono. Chcę. Bardzo. 🙊🙉🙈Xzora no ja niestety się wkręciłam w temat J podobny do obojga nas, bardziej do mnie gratuluję prezentów. Co do bajek to mam podobne obawy (Emmos 😸 . Szary Domek piękny! Nieustraszony Strach na Wróble już trochę gorszy, ale też bardzo pogodny.Mała my mamy kieliszki z Ikei. Dostaliśmy po remoncie chyba z 3 pudła. Strasznie się tłuką (potrafiła nam np. zostać nóżka w ręce) no ale tanie i łatwo uzupełnić braki. ![]() Morelle, Carolles co Wy chcecie gubić! Emmos uściski dla jubilatki 🎂 Tv w sypialni mieliśmy mieć,bo oglądamy bardzo dużo filmów i seriali, ale nam się odwidziało i teraz tylko wyprowadzone gniazdo w połowie ściany mnie wkurza. Wróciłam do książek w końcu! Ma to swój minus, zamiast odsypiać to ślęczę z książką Tylko straciłam chwilowo lampkę nocną i stolik, a do tego J śpi na drzemkę często w mojej obecności i nawet szelest papieru go budzi! Dlatego mam zamiar kupić czytnik wkrótce.Sill znalazłam i ciągle zapominałam - https://youtu.be/Ifj_bBGYpwg zobacz jak ona wywija tutaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2017-12-14 o 00:37 |
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka wieczorem wymiotowala 4 razy
zasnęła po jedzeniu o 21. Obudziło mnie krztuszenie. .. złapałam ją i zwymiotowala 4 razy. Całe łóżko, pościel, spiochy. W trakcie przebierania jeszcze 3 razy zawał serca! Zasnęła a ja nie mogę. Obudziła się o 2:30. Zjadła 80 ml i śpi. Nasluchuje. .. Nie wiem czemu wymiotuje ((Nie wyparzamy butelek 3 dzień. Nie wiem czy to to. Oddam rano Mocz do badania. Oby to nie była znowu e coli Ale jak nie to, to co?
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-12-14 o 03:35 |
|
|
|
#831 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
u mnie już nawet może z 1 mniej niż przed ciążą, ale co z tego jak brzuch trochę wystaje i ogólnie figura mi się zmieniła na niekorzyść ...Mówisz, ze moja cudna ;-) wszystkie dzieciaczki tu cudne ![]() Kurczę a ja nie mogę znaleźć tej trzeciej książeczki Córki Bajarza :-( Cytat:
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam mniej na wadze niż przed ciaza, ale figura juz nie ta...U mnie Córki Bajarza tez nie było. Cytat:
Od razu o Tobie pomyślałam, jak przeczytałam co Xzora napisała Ja mam jednak tak jak Taedio i czytam, choc tak jak pisałam na ig robię to na wesoło. Mój tż ostatnio stwierdził, ze powinnam bajki czytać zawodowo Teraz mamy Brzechwę na tapecie i uwielbiamy po prostu. Nawet ostatnio obudziłam sie w nocy i powtarzałam Kłamczuche Morelle, współczuje. Mojej wczoraj nosem leciało. Czemu nie wyparzasz butelek? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
U mnie za to była córka bajarza
|
|
|
|
#834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna oby juz było lepiej. A z tymi butelkami, moze lepiej nie rezygnować ze sterylizacji? Ja to długo bede sterylizować, ale tez dlatego ze u mnie koty. Cytat:
Moze efekt placebo działał a tak serio, to pewnie u większości takie z baranem sie sprawdzą. Mi niestety bardzo marzną ręce i na mrozie juz na pewno poczulabym różnice czy to wełna prawdziwa czy sztuczna.Dziewczyny - brać dzisiaj Klaudię na spacer jak ma katar? Nie ma temp, samopoczucie dobre, jedynie nos trochę zatkany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy katarze lepiej się oddycha na dworze
|
|
|
|
|
#836 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny, wczorajsze warsztaty ze snu niemowląt były najlepiej wydaną kasą dekady
|
|
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
O, czyli jest argument za. Byłam rano na dworze i mi sie odechciało spaceru. Strasznie wieje u mnie.
Cytat:
Super! Co źle robiliscie? Tez poprosze o wiecej info. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
Hej. U nas od tygodnia MASAKRA. Ada ciągle płacze, wymaga żeby zawsze ktoś był obok. Noce ciężkie, co godz się budzi i ryk bo smoczka w buzi nie ma. Wczoraj miała szczepienie, waży 7400 i ma 67cm
Idą jej zęby, nie chce jest (np wczoraj zjadła tylko 3 butelki mleka - o 8, 14 i 18), smoczek od butelki podrażnia jej dziąsła i strasznie płacze, to samo jest z zabawkami. Dzisiaj w nocy już taka zmęczona byłam, że nie słyszałam jak w nocy płakała, tż wstawał do niej. A rano chciałam ją pochwalić, że tak ładnie spała, a mąż się śmieje i mówi że tak spałam Ciężki okres przed nami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Nulkaa - współczuje ciezkiego czasu. A myślałaś zeby zmienić jej smoczek na bardziej miękki? Z Nuk jest butelka ze smoczkiem lateksowym: http://allegro.pl/nuk-butelka-first-...948874247.html
Ja juz miałam ją kupić, ale w koncu uspokoiło sie z zębami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

patrząc tak to każda taka bajka jest straszna. Czerwonego kapturka pożarł wilk, tak samo 7 koźlątek, królewnę Śnieżkę prześladowała czarownica a do tego mieszkała z 7 krasnoludkami..
rozmiar 50/55
nawet na filmiku z podziękowaniami dla rodziców mam ta konkretna książkę i jest ujęcie jak „czytam” czerwonego kapturka 

może tez kwestia wydania i przyzwyczajenia skoro rodzice mi je często czytali o były piękne ilustracje.

jezdzimy w samym kombi na spacery. Fajna taka pomoc od mamy. Ja szczerze czasami już wysiadam. Tż ostatnio pracuje do 19 minimum łącznie z sobotami. Ja bez auta, na glowie caly dom i dziecko. Pocieszam sie tylko tym ze są tacy co mają gorzej.
w każdym bądź razie cudna 

a bajkę ostatnio kończyłam czytać sama

ale chyba nie uda mi sie podjechać do lidla.

czyli nie taki szał 
🤭 ja już na chwilę straciłam cierpliwość i na pół minuty wyszłam z pokoju.
zasnęła po jedzeniu o 21. Obudziło mnie krztuszenie. .. złapałam ją i zwymiotowala 4 razy. Całe łóżko, pościel, spiochy.
u mnie już nawet może z 1 mniej niż przed ciążą, ale co z tego jak brzuch trochę wystaje i ogólnie figura mi się zmieniła na niekorzyść ...
z jedwabiem. A jeszcze dzisiaj wrzucili nowy prototyp na preorder. Szare mono. Chcę. Bardzo. 

). Szary Domek piękny! Nieustraszony Strach na Wróble już trochę gorszy, ale też bardzo pogodny.
Teraz mamy Brzechwę na tapecie i uwielbiamy po prostu. Nawet ostatnio obudziłam sie w nocy i powtarzałam Kłamczuche