Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-13, 21:10   #811
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
My tez nie wiedzieliśmy, zobaczyliśmy tabliczkę. Jak jest sie z niemowlakiem i zamowi sie obiad dla siebie to słoik dla niemowlaka jest gratis. Ja wzięłam owocowy - w składzie jabłko, morela, banan - wszytko bio i mąka ryżowa. Nic wiecej. A i czego nie zauważyliśmy, ze jeszcze jest kawa /herbata gratis dla posiadaczy karty Ikea Family.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jak Byłam z Julkem nic nie dostałam ale koleżanka płaciła może przez to.

Stary 2017-12-13, 21:13   #812
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Emmos wszystkiego dobrego dla Ami! Jest cudowna

Morelle wygladasz mega w tej sukience!
mi zaczely spadac kilogramy w końcu: mialam nadal 5 na plusie teraz mam tylko 2 😄

Xzora szkoda ze muffki do zwrotu. Ja nadal nie mam ani śpiworka ani muffek. Chyba chce sie oszukać ze zima przyjdzie pozno 🙈 jezdzimy w samym kombi na spacery. Fajna taka pomoc od mamy. Ja szczerze czasami już wysiadam. Tż ostatnio pracuje do 19 minimum łącznie z sobotami. Ja bez auta, na glowie caly dom i dziecko. Pocieszam sie tylko tym ze są tacy co mają gorzej.

Gdzieś widziałam cudnego dzieciaczka...akada to Agatka byla? Nie pamiętam 😊 w każdym bądź razie cudna 😊

Moje zamowienien z hm wisi w powietrzu od 28. To są kpiny jakies. Chińskie paczki szybciej docierają. Wkurzona jestem a niby tylko sweter zamowilam i bluzki. Ale wywalilam pół szafy ciuchów i powoli uzupelniam garderobę jak sie okaze ze do zwrotu to sie wkurze.

Udało mi sie dziś kupić w biedronce Szary domek i Nieustraszony strach na wroble. O dziwo bylo ich jeszcze sporo 😊

To oby tak dalej!
Wysyłają kody na przeprosiny...

Cytat:
Któraś z was przeczytała ten Szary Domek? Nie ma tam nic makabrycznego? Po przeczytaniu Raszpunki Klaudii uznałam, ze muszę dokładniej wybierać lekturę dla niej. Czarownica porywa rodzicom ich nowonarodzone dziecko, potem więzi w wieży. Oślepia księcia który do niej sie zakrada. Ja bym po takiej bajce spac nie mogła.

Haha nieźle!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-13, 21:13   #813
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Jak Byłam z Julkem nic nie dostałam ale koleżanka płaciła może przez to.

Wlasnie przy kasie nic nie mówią i nie proponują. Słoiki są na samym początku i trzeba samemu sobie wziąć. Z kolei kubki na kawę na koncu. Ja akurat wzięłam szklankę na napój.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-13, 21:32   #814
taedio
MerDer 4ever

Hej
Xzora nie wiem jak Ty ale ja sie wychowałam na takich bajkach patrząc tak to każda taka bajka jest straszna. Czerwonego kapturka pożarł wilk, tak samo 7 koźlątek, królewnę Śnieżkę prześladowała czarownica a do tego mieszkała z 7 krasnoludkami..

Przyszła mi dzisiaj śliczna czapeczka z alie, bedzie na chrzest kupiłam w lidlu biały sweterek, niby trochę babski ale trudno rozmiar 50/55 nie było 62/68 a reszta była juz ogromna. Jeszcze poszukam w innych lidlach ale w sumie ten nie jest za mały.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Aaa i przyszło mi zamowienie z hm, wszystko zostaje
I doszła tez śliczna świąteczna pościel dla małego
Stary 2017-12-13, 21:35   #815
xzora
Zakorzenienie

Taedio - ja tych bajek nie pamietam. Pamietam tylko, ze lubiłam Kota w butach i tam nie było nic makabrycznego. Ja wiem, ze Czerwony Kapturek fo klasyka, ale jednak bede kierować sie treścią a nie popularnością.
Dobrze, ze przyszła czapka i masz juz sweterek.

Stary 2017-12-13, 21:41   #816
asia1905
Zakorzenienie

Przeczytalismy szary domek jest piekny. Nikt nie umiera,nikt nie ginie

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-13, 21:42   #817
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Taedio - ja tych bajek nie pamietam. Pamietam tylko, ze lubiłam Kota w butach i tam nie było nic makabrycznego. Ja wiem, ze Czerwony Kapturek fo klasyka, ale jednak bede kierować sie treścią a nie popularnością.
Dobrze, ze przyszła czapka i masz juz sweterek.

Ja nie pamietam kota w butkach czerwony kapturek i 7 kozlatek to były moje ulubione bajki, rodzice musieli mi je codziennie czytać nawet na filmiku z podziękowaniami dla rodziców mam ta konkretna książkę i jest ujęcie jak „czytam” czerwonego kapturka
No i ja tez bede kierować sie treścią

Wgl to kupiłam tez w lidlu rymowanki, przepiękne ilustracje! Nie wiedziałam, że tam sa takie fajne ksiazki! Kupiłabym wszystkie a teściowa dała małemu na Mikołaja „pchłe szachrajke”, tez przepiękne wydanie, w przedszkolu jest to hicior :p
Stary 2017-12-13, 21:49   #818
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Przeczytalismy szary domek jest piekny. Nikt nie umiera,nikt nie ginie

Super! Napisze do mamy, moze kupi.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja nie pamietam kota w butkach czerwony kapturek i 7 kozlatek to były moje ulubione bajki, rodzice musieli mi je codziennie czytać nawet na filmiku z podziękowaniami dla rodziców mam ta konkretna książkę i jest ujęcie jak „czytam” czerwonego kapturka

Wgl to kupiłam tez w lidlu rymowanki, przepiękne ilustracje! Nie wiedziałam, że tam sa takie fajne ksiazki! Kupiłabym wszystkie a teściowa dała małemu na Mikołaja „pchłe szachrajke”, tez przepiękne wydanie, w przedszkolu jest to hicior :p
Ja to z kolei byłam strasznie wrażliwa na krzywdę zwierząt i czytanie lektur bylo dla mnie bardzo ciężkim przeżyciem - O psie, który jeździł koleją, Lessie czy Nasza Szkapa. Po porodzie sie z kolei mega wrażliwa zrobiłam na dzieci, nie jestem w stanie oglądać wiadomości bo często jest o jakimś maltretowaniu (dobrze, ze juz nie mamy tv), no i w Raszponce było jak ta wiedźma to nowonarodzone dziecko zabrała. A miała byc taka ładna bajka dla dzieci

Stary 2017-12-13, 21:51   #819
taedio
MerDer 4ever

Xzora jak juz byłam w podstawówce to takie książki, które teraz wymieniłaś tez mnie wzruszały. Ale te typowe bajki nie może tez kwestia wydania i przyzwyczajenia skoro rodzice mi je często czytali o były piękne ilustracje.
Stary 2017-12-13, 21:55   #820
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Apropo bidonu, to ostatnio jak patrzyłam to chyba wszystkie bidony są 12+. Skoro kubki- niekapki są złe to z czego poza doidą można uczyć pić?

My mamy taki. Mała dostała w prezencie IMG_1513198157.339978.jpg

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Zanim nadrobię mam pytanko: polecałyście tu kiedyś kubki termiczne Contigo? Czy polecacie / odradzacie któryś konkretny? Contigo metra? http://allegro.pl/kubek-termiczny-co...598082678.html Czy contigo west loop? http://allegro.pl/kubek-contigo-west...611488622.html Czy może jeszcze jakiś inny?

Ja z TZ mamy west loop

Cytat:
Siilmariien - ja z kubkiem nie pomoge.
Przyszedł spiworek do wózka - fajny, tylko musiałam poszerzyć wycięcie na klamrę, bo nie przechodziła. Przymierzalam tez do fotelika i pasuje. Za to u tego samego sprzedawcy zamówiłam na szybko mufki i okazały sie oszukane. Chciałam wełniane, a przyszły w typie wełny, wrr. Zajrzałam na aukcje i w tytule pisze wełna, a w opisie którego nie doczytałam, juz w typie wełny. No wiec wychodzi moj błąd.

Przyszło tez zamowienie z H&M. Futerkowy komin idealnie komponuje sie z futerkiem - Klaudia bedzie elegantka. W ogole to ten komin jest wielki jak na dziecięcy (na mnie dobry) i dzieki temu wyglada jak etola. Welurowe baleriny za małe - do odesłania. Body wyglądają ładnie, ale w miedzy czasie kupiłam używane, wiec do zwrotu.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Akada - ja tez miałam dzisiaj podobną akcje z kupą. Akurat trzymałam Klaudię na rękach - zawartość pieluchy była na całych jej plecach, moich spodniach, narzucie i dywanie.

Weź mufki z womara zaffiro tak jak śpiworek są wełniane

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora
Super że przyjechała do Ciebie mama, mogłaś odetchnąć.
A z mufkami miałam dokładnie tak samo.

Emmos
AMI JEST SŁODKA! I taka elegancka

Zazdroszczę wam tych opasek i sukienek!.

Sill.
Z kubkami nie pomogę, też szukam dobrego, ale te Twoje to za miliony monet!

Akada Xzora
Ehhh przesrane mialyscie!

Pestycyda
Fajnie, że Wojciech spokojniejszy, oby faktycznie skok był już za Wami.
My się usypiamy... Oby ta noc była dobra, bo za nami aktywny dzień (Ikea)

Dziewczyny wiecie może gdzie kupię kieliszki do wina piękne jakieś i na sztuki?

Dziś byliśmy w Ikei... Ech lubię sobie pooglądać ich rozwiązania...

Ja mam kieliszki z Nachtmanna i widziałam ze są na sztuki w tk maxx

Cytat:
Hej dziewczyny.

mi zaczely spadac kilogramy w końcu: mialam nadal 5 na plusie teraz mam tylko 2

Xzora szkoda ze muffki do zwrotu. Ja nadal nie mam ani śpiworka ani muffek. Chyba chce sie oszukać ze zima przyjdzie pozno jezdzimy w samym kombi na spacery. Fajna taka pomoc od mamy. Ja szczerze czasami już wysiadam. Tż ostatnio pracuje do 19 minimum łącznie z sobotami. Ja bez auta, na glowie caly dom i dziecko. Pocieszam sie tylko tym ze są tacy co mają gorzej.

Gdzieś widziałam cudnego dzieciaczka...akada to Agatka byla? Nie pamiętam w każdym bądź razie cudna

Moje zamowienien z hm wisi w powietrzu od 28. To są kpiny jakies. Chińskie paczki szybciej docierają. Wkurzona jestem a niby tylko sweter zamowilam i bluzki. Ale wywalilam pół szafy ciuchów i powoli uzupelniam garderobę jak sie okaze ze do zwrotu to sie wkurze.

Udało mi sie dziś kupić w biedronce Szary domek i Nieustraszony strach na wroble. O dziwo bylo ich jeszcze sporo

U mnie nie ma szarego domku

Cytat:
Devileek - odnośnie słoików to my wzięliśmy gratisa z Ikea - dobry skład bez sztucznych zagęszczaczy.

Carolles - gratuluje spadku kg! No nie dziwie sie, ze wysiadasz. Mi ostatnie dni dały w kosc, TZ pociesza ze wkrótce wyzdrowieje.

Mała! Kciuki za noc. Klaudia tez wlasnie zasypia, wcześniej ćwiczyłyśmy. Zajrzałam na chwile na Allegro i pełno jest podrób wełny, w tytule owcza wełna, w opisie tzw. 'Owcza welna'. No cóż, następnym razem bede mądrzejsza.

Te tanie śpiworki tez są niby z wełny a tez widziałam ze w typie

Cytat:
Caroles moja paczka z hm do tej pory też nie doszła z cyber monday

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Haha Masakra ja za każdym razem jak zaczynam czytać Julkowi to się zaczyna nudzić i nie umiemy dokończyć moja mama też zaczęła i to samo a ciekawi nas jak się skończy :p

Moja paczka z h&m z cyber monday tez nie doszła a bajkę ostatnio kończyłam czytać sama
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-13, 22:09   #821
darietta
Zakorzenienie

Ale pedzicie jutro nadrobie.
Nie śmiejecie się ze mnie ale dziś mama mnie uświadomiła że w przyszły weekend wigilia masakra a ja nic nie mam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-13, 22:13   #822
Carolles
Zadomowienie

Morelle dostałam kod ale jak tak czekam ma tą paczkę od nich to juz nie mam ochoty nic zamawiać 😕

Xzora zaczęłam czytać ten domek ale N nie dotrwala do konca 😄 ale podoba mi się😊

Anna gdybym wiedziała ze będę jeszcze w biedronce to bym Ci kupila i wysłała ale nie mogę obiecać bo mam kawałek do biedronki 😞

Taedio super ze czapa doszła i ze sweterek udalo sie kupic. Ja mam ochotę na tej niebieski 😍 ale chyba nie uda mi sie podjechać do lidla.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-13, 22:14   #823
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ale pedzicie jutro nadrobie.
Nie śmiejecie się ze mnie ale dziś mama mnie uświadomiła że w przyszły weekend wigilia masakra a ja nic nie mam.
Mnie dziś siostra uświadomiła😄 w luzniej rozmowie na temat tego jak święta spędzamy mówię luuuz gdzie tam do świąt a tu przecież tylko tydzien 🙈

Stary 2017-12-13, 22:15   #824
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Morelle dostałam kod ale jak tak czekam ma tą paczkę od nich to juz nie mam ochoty nic zamawiać

Xzora zaczęłam czytać ten domek ale N nie dotrwala do konca ale podoba mi się

Anna gdybym wiedziała ze będę jeszcze w biedronce to bym Ci kupila i wysłała ale nie mogę obiecać bo mam kawałek do biedronki

Taedio super ze czapa doszła i ze sweterek udalo sie kupic. Ja mam ochotę na tej niebieski ale chyba nie uda mi sie podjechać do lidla.

Może znajdę w innej biedronce tylko teraz nie chodzę po sklepach

Macie hule kule? Warto brać?
Stary 2017-12-13, 22:16   #825
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

Mnie wkurza ta hula kula. Nic nie wnosi i ta lektorka jakoś źle na mnie dziala 😝

Stary 2017-12-13, 22:54   #826
emmos
Zakorzenienie

Dzięki jeszcze raz dziewczyny

Cytat:
Jaka cudna Ami

U nas dziś dobry dzień ma Wojtek. Tfu tfu żebym nie zapeszyla. Sam się sobą zajmuje a ja tylko doglądam ostatnie noce też lepsze więc może skok nam się kończy...

To super, oby tak dalej✊️ Ami dziś marudna, wciąż wymagała mojej uwagi.

Cytat:
Vadi - kciuki za intensywny dzien!
Piszecie o pierwszych potrawach. Klaudia ma za sobą próbowanie jabłka i gruszki - wgryza sie dziąsłami i wypija sok. Smakuje jej.

Emmos - wszystkiego najlepszego dla Ami! Jaka elegantka!

Dzisiaj przyjechała moja mama i pierwszy raz poczułam, ze tego mi było trzeba. Odciążyła mnie w opiece nad Klaudia, poszła tez z nią na spacer, a ja mogłam zjeść i posprzątać. A i obiad przywiozła.
Ja juz sie czuje dobrze - nie wiem czy to srebro mnie wyleczyło, Klaudia ok. Jedynie mąż chory. Przełożyłam szczepienie.

Super, że mama pomogła i lepiej się czujesz.

Cytat:
https://zielonyzagonek.pl/sloczek-fa...iony-rodzicow/

Nie jestem przeciwnikiem słoiczków raz na jakiś czas

Dzięki za link, też nie jestem całkowitą przeciwniczką, w ogóle to muszę poczytać składy tych bio.

Cytat:
Hej dziewczyny.

mi zaczely spadac kilogramy w końcu: mialam nadal 5 na plusie teraz mam tylko 2

Xzora szkoda ze muffki do zwrotu. Ja nadal nie mam ani śpiworka ani muffek. Chyba chce sie oszukać ze zima przyjdzie pozno jezdzimy w samym kombi na spacery. Fajna taka pomoc od mamy. Ja szczerze czasami już wysiadam. Tż ostatnio pracuje do 19 minimum łącznie z sobotami. Ja bez auta, na glowie caly dom i dziecko. Pocieszam sie tylko tym ze są tacy co mają gorzej.

Gdzieś widziałam cudnego dzieciaczka...akada to Agatka byla? Nie pamiętam w każdym bądź razie cudna

Udało mi sie dziś kupić w biedronce Szary domek i Nieustraszony strach na wroble. O dziwo bylo ich jeszcze sporo

Nie dziwię Ci się w ogóle.
U mnie hm też przyszło i zostaje.

Cytat:
Hej
Xzora nie wiem jak Ty ale ja sie wychowałam na takich bajkach patrząc tak to każda taka bajka jest straszna. Czerwonego kapturka pożarł wilk, tak samo 7 koźlątek, królewnę Śnieżkę prześladowała czarownica a do tego mieszkała z 7 krasnoludkami..

Przyszła mi dzisiaj śliczna czapeczka z alie, bedzie na chrzest kupiłam w lidlu biały sweterek, niby trochę babski ale trudno rozmiar 50/55 nie było 62/68 a reszta była juz ogromna. Jeszcze poszukam w innych lidlach ale w sumie ten nie jest za mały.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Aaa i przyszło mi zamowienie z hm, wszystko zostaje
I doszła tez śliczna świąteczna pościel dla małego

Fajnie, że udało się sweterek kupić. Ja wzięłam różowy, ale nad tym białym też myślałam. Wcale nie jest taki całkiem babski. Pochwal się pościelom w wolnej chwili

Cytat:

Też nie potrafiłam odejść od książek w lidlu Były tam jeszcze takie dla starszych dzieci trochę czytanki, malowanki, wyklejanki w jednym jak to zobaczyłam to zamarzyło mi się, żebym to juz razem z Ami robiła

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
ja kupiłam kubek treningowy lovi

Muszę ogarnąć po świętach te akcesoria właśnie

Cytat:
Ten 360 stopni?Szkoda że te muffiny jednak nie są wełniane. Ja dzisiaj zapomniałam rękawiczek i jak wróciłam ze spaceru to rak nie czułam. Myślałam że młodego do domu nie doniose takie były skostniałe...
Do mnie też dziś paczka z hmu przyszła z sukienką. Będzie na święta

Ale mi smaka na muffinki zrobiłaś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:

Tez miałam brać, ale zdecydowałam sie na pianinko i dobrze, bo zainteresowanie Ami jest duże

Jak coś to daj znać to tez mogę zerknąć u siebie w biedrze I Ci kupic

Stary 2017-12-13, 23:02   #827
taedio
MerDer 4ever

Emmos nie No trochę sie śmieje, że sweterek babski :p jutro wstawię fotkę pościeli
Z książkami i wyklejankami mamy to samo

Mój Tz jak słyszy jakaś grająca zabawkę to dostaje „jobla”

Znowu nie moge spać :/
Stary 2017-12-13, 23:33   #828
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Mnie wkurza ta hula kula. Nic nie wnosi i ta lektorka jakoś źle na mnie dziala

Dobrze wiedzieć czyli nie taki szał

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dzięki jeszcze raz dziewczyny

To super, oby tak dalej✊️ Ami dziś marudna, wciąż wymagała mojej uwagi.

Super, że mama pomogła i lepiej się czujesz.

Dzięki za link, też nie jestem całkowitą przeciwniczką, w ogóle to muszę poczytać składy tych bio.

Nie dziwię Ci się w ogóle.
U mnie hm też przyszło i zostaje.

Fajnie, że udało się sweterek kupić. Ja wzięłam różowy, ale nad tym białym też myślałam. Wcale nie jest taki całkiem babski. Pochwal się pościelom w wolnej chwili

Też nie potrafiłam odejść od książek w lidlu Były tam jeszcze takie dla starszych dzieci trochę czytanki, malowanki, wyklejanki w jednym jak to zobaczyłam to zamarzyło mi się, żebym to juz razem z Ami robiła

Muszę ogarnąć po świętach te akcesoria właśnie

Ale mi smaka na muffinki zrobiłaś

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Tez miałam brać, ale zdecydowałam sie na pianinko i dobrze, bo zainteresowanie Ami jest duże

Jak coś to daj znać to tez mogę zerknąć u siebie w biedrze I Ci kupic

My mamy w macie tiny love muzyczkę która się włącza stopami ale mała jeszcze nie czai dziękuję jak nie znajdę książeczki w okolicy to się odezwę
Moje dziecko od poniedziałku potrzebuje dużo uwagi. Dziś to nawet wpadła w histerię jak ja odłożyłam 🤭 ja już na chwilę straciłam cierpliwość i na pół minuty wyszłam z pokoju.

Cytat:
Emmos nie No trochę sie śmieje, że sweterek babski :p jutro wstawię fotkę pościeli
Z książkami i wyklejankami mamy to samo

Mój Tz jak słyszy jakaś grająca zabawkę to dostaje „jobla”

Znowu nie moge spać :/

Mój znowu mówi co zrobimy później z tymi gratami po co tyle tego i mała pod choinkę dostanie krzeselko do karmienia
Stary 2017-12-14, 00:33   #829
martini.
Zakorzenienie

Hej ho!

U nas znowu dzień masakra, ale noc wczoraj ok. Dzisiaj za to obudził się już milion razy. Nie wiem, o co chodzi. Kataru już nie ma.

Minini noooo szukam jej. I będę miała Galaktykę na macankach 💘z jedwabiem. A jeszcze dzisiaj wrzucili nowy prototyp na preorder. Szare mono. Chcę. Bardzo. 🙊🙉🙈

Xzora no ja niestety się wkręciłam w temat J podobny do obojga nas, bardziej do mnie gratuluję prezentów. Co do bajek to mam podobne obawy (Emmos &#128568. Szary Domek piękny! Nieustraszony Strach na Wróble już trochę gorszy, ale też bardzo pogodny.

Mała my mamy kieliszki z Ikei. Dostaliśmy po remoncie chyba z 3 pudła. Strasznie się tłuką (potrafiła nam np. zostać nóżka w ręce) no ale tanie i łatwo uzupełnić braki.

Morelle, Carolles co Wy chcecie gubić!

Emmos uściski dla jubilatki 🎂

Tv w sypialni mieliśmy mieć,bo oglądamy bardzo dużo filmów i seriali, ale nam się odwidziało i teraz tylko wyprowadzone gniazdo w połowie ściany mnie wkurza. Wróciłam do książek w końcu! Ma to swój minus, zamiast odsypiać to ślęczę z książką Tylko straciłam chwilowo lampkę nocną i stolik, a do tego J śpi na drzemkę często w mojej obecności i nawet szelest papieru go budzi! Dlatego mam zamiar kupić czytnik wkrótce.

Sill znalazłam i ciągle zapominałam - https://youtu.be/Ifj_bBGYpwg zobacz jak ona wywija tutaj.

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2017-12-14 o 00:37
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 03:32   #830
morelle_
Zakorzenienie

Pestka wieczorem wymiotowala 4 razy zasnęła po jedzeniu o 21. Obudziło mnie krztuszenie. .. złapałam ją i zwymiotowala 4 razy. Całe łóżko, pościel, spiochy.
W trakcie przebierania jeszcze 3 razy zawał serca!
Zasnęła a ja nie mogę. Obudziła się o 2:30. Zjadła 80 ml i śpi.
Nasluchuje. ..
Nie wiem czemu wymiotuje((
Nie wyparzamy butelek 3 dzień. Nie wiem czy to to.
Oddam rano Mocz do badania. Oby to nie była znowu e coli

Ale jak nie to, to co?

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-12-14 o 03:35
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 08:09   #831
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Hej dziewczyny.

mi zaczely spadac kilogramy w końcu: mialam nadal 5 na plusie teraz mam tylko 2 😄

Xzora szkoda ze muffki do zwrotu. Ja nadal nie mam ani śpiworka ani muffek. Chyba chce sie oszukać ze zima przyjdzie pozno 🙈 jezdzimy w samym kombi na spacery. Fajna taka pomoc od mamy. Ja szczerze czasami już wysiadam. Tż ostatnio pracuje do 19 minimum łącznie z sobotami. Ja bez auta, na glowie caly dom i dziecko. Pocieszam sie tylko tym ze są tacy co mają gorzej.

Gdzieś widziałam cudnego dzieciaczka...akada to Agatka byla? Nie pamiętam 😊 w każdym bądź razie cudna 😊

Udało mi sie dziś kupić w biedronce Szary domek i Nieustraszony strach na wroble. O dziwo bylo ich jeszcze sporo 😊

Brawo za kilogramyu mnie już nawet może z 1 mniej niż przed ciążą, ale co z tego jak brzuch trochę wystaje i ogólnie figura mi się zmieniła na niekorzyść ...
Mówisz, ze moja cudna ;-) wszystkie dzieciaczki tu cudne
Kurczę a ja nie mogę znaleźć tej trzeciej książeczki Córki Bajarza :-(

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Pestka wieczorem wymiotowala 4 razy zasnęła po jedzeniu o 21. Obudziło mnie krztuszenie. .. złapałam ją i zwymiotowala 4 razy. Całe łóżko, pościel, spiochy.
Nasluchuje. ..

Ale jak nie to, to co?
Biedne, mi tez się wydawało raz ze bakteria wróciła, ale jednak nie Kciuki, może taki dzień miała i będzie już ok

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
.

Zajrzałam na chwile na Allegro i pełno jest podrób wełny, w tytule owcza wełna, w opisie tzw. 'Owcza welna'. No cóż, następnym razem bede mądrzejsza.

Sprawdzilam moje mufki tez w opisie typu wełna, dzięki ....tak to nie wiedziałam ;-) nie zauważyłam, nie narzekam, całkiem nieźle grzeją
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 08:40   #832
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Brawo za kilogramyu mnie już nawet może z 1 mniej niż przed ciążą, ale co z tego jak brzuch trochę wystaje i ogólnie figura mi się zmieniła na niekorzyść ...

Biedne, mi tez się wydawało raz ze bakteria wróciła, ale jednak nie Kciuki, może taki dzień miała i będzie już ok

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Sprawdzilam moje mufki tez w opisie typu wełna, dzięki ....tak to nie wiedziałam ;-) nie zauważyłam, nie narzekam, całkiem nieźle grzeją

Też mam mniej na wadze niż przed ciaza, ale figura juz nie ta...U mnie Córki Bajarza tez nie było.

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Hej ho!

U nas znowu dzień masakra, ale noc wczoraj ok. Dzisiaj za to obudził się już milion razy. Nie wiem, o co chodzi. Kataru już nie ma.

Minini noooo szukam jej. I będę miała Galaktykę na macankach z jedwabiem. A jeszcze dzisiaj wrzucili nowy prototyp na preorder. Szare mono. Chcę. Bardzo.

Xzora no ja niestety się wkręciłam w temat J podobny do obojga nas, bardziej do mnie gratuluję prezentów. Co do bajek to mam podobne obawy (Emmos ). Szary Domek piękny! Nieustraszony Strach na Wróble już trochę gorszy, ale też bardzo pogodny.

Mała my mamy kieliszki z Ikei. Dostaliśmy po remoncie chyba z 3 pudła. Strasznie się tłuką (potrafiła nam np. zostać nóżka w ręce) no ale tanie i łatwo uzupełnić braki.

Morelle, Carolles co Wy chcecie gubić!

Emmos uściski dla jubilatki

Tv w sypialni mieliśmy mieć,bo oglądamy bardzo dużo filmów i seriali, ale nam się odwidziało i teraz tylko wyprowadzone gniazdo w połowie ściany mnie wkurza. Wróciłam do książek w końcu! Ma to swój minus, zamiast odsypiać to ślęczę z książką Tylko straciłam chwilowo lampkę nocną i stolik, a do tego J śpi na drzemkę często w mojej obecności i nawet szelest papieru go budzi! Dlatego mam zamiar kupić czytnik wkrótce.

Sill znalazłam i ciągle zapominałam - https://youtu.be/Ifj_bBGYpwg zobacz jak ona wywija tutaj.

Od razu o Tobie pomyślałam, jak przeczytałam co Xzora napisała Ja mam jednak tak jak Taedio i czytam, choc tak jak pisałam na ig robię to na wesoło. Mój tż ostatnio stwierdził, ze powinnam bajki czytać zawodowo Teraz mamy Brzechwę na tapecie i uwielbiamy po prostu. Nawet ostatnio obudziłam sie w nocy i powtarzałam Kłamczuche

Morelle, współczuje. Mojej wczoraj nosem leciało. Czemu nie wyparzasz butelek?

Stary 2017-12-14, 09:24   #833
AnnaPaula87
Zadomowienie

U mnie za to była córka bajarza
Stary 2017-12-14, 09:43   #834
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy taki. Mała dostała w prezencie Załącznik 7356776

Ja z TZ mamy west loop

Weź mufki z womara zaffiro tak jak śpiworek są wełniane

Ja mam kieliszki z Nachtmanna i widziałam ze są na sztuki w tk maxx

U mnie nie ma szarego domku

Te tanie śpiworki tez są niby z wełny a tez widziałam ze w typie

Moja paczka z h&m z cyber monday tez nie doszła a bajkę ostatnio kończyłam czytać sama
Wlasnie chyba kupie Zaffiro. Mogłam od razu tak zrobic.

Cytat:
Dobrze wiedzieć czyli nie taki szał

My mamy w macie tiny love muzyczkę która się włącza stopami ale mała jeszcze nie czai dziękuję jak nie znajdę książeczki w okolicy to się odezwę
Moje dziecko od poniedziałku potrzebuje dużo uwagi. Dziś to nawet wpadła w histerię jak ja odłożyłam 🤭 ja już na chwilę straciłam cierpliwość i na pół minuty wyszłam z pokoju.

Mój znowu mówi co zrobimy później z tymi gratami po co tyle tego i mała pod choinkę dostanie krzeselko do karmienia
Współczuje histerii i straty cierpliwości. Mi tez sie raz zdarzyło stracić cierpliwość. Pocieszam sie, ze Klaudia tego nie słyszała bo tak wyła, ze moje przekleństwo do niej nie dotarło.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nasluchuje. ..

Ale jak nie to, to co?

Biedna oby juz było lepiej. A z tymi butelkami, moze lepiej nie rezygnować ze sterylizacji? Ja to długo bede sterylizować, ale tez dlatego ze u mnie koty.
Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość

Moze efekt placebo działał a tak serio, to pewnie u większości takie z baranem sie sprawdzą. Mi niestety bardzo marzną ręce i na mrozie juz na pewno poczulabym różnice czy to wełna prawdziwa czy sztuczna.

Dziewczyny - brać dzisiaj Klaudię na spacer jak ma katar? Nie ma temp, samopoczucie dobre, jedynie nos trochę zatkany.

Stary 2017-12-14, 09:51   #835
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie chyba kupie Zaffiro. Mogłam od razu tak zrobic.

Współczuje histerii i straty cierpliwości. Mi tez sie raz zdarzyło stracić cierpliwość. Pocieszam sie, ze Klaudia tego nie słyszała bo tak wyła, ze moje przekleństwo do niej nie dotarło.

Biedna oby juz było lepiej. A z tymi butelkami, moze lepiej nie rezygnować ze sterylizacji? Ja to długo bede sterylizować, ale tez dlatego ze u mnie koty.

Moze efekt placebo działał a tak serio, to pewnie u większości takie z baranem sie sprawdzą. Mi niestety bardzo marzną ręce i na mrozie juz na pewno poczulabym różnice czy to wełna prawdziwa czy sztuczna.

Dziewczyny - brać dzisiaj Klaudię na spacer jak ma katar? Nie ma temp, samopoczucie dobre, jedynie nos trochę zatkany.

Przy katarze lepiej się oddycha na dworze
Stary 2017-12-14, 10:24   #836
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny, wczorajsze warsztaty ze snu niemowląt były najlepiej wydaną kasą dekady generalnie okazało się, że robiłam źle masę rzeczy i na farcie tam trafiłam, bo okolice 5 miesiąca są bardzo ważne i kształtuje się wtedy dorosły wzorzec snu. Mieliśmy dla siebie z Tż cały wieczór, nadrobiliśmy seriale a rano przespał pierwszą drzemkę w łózeczku, sam
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 10:27   #837
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczorajsze warsztaty ze snu niemowląt były najlepiej wydaną kasą dekady generalnie okazało się, że robiłam źle masę rzeczy i na farcie tam trafiłam, bo okolice 5 miesiąca są bardzo ważne i kształtuje się wtedy dorosły wzorzec snu. Mieliśmy dla siebie z Tż cały wieczór, nadrobiliśmy seriale a rano przespał pierwszą drzemkę w łózeczku, sam
Super, napisz coś więcej Plisss
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 10:43   #838
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Przy katarze lepiej się oddycha na dworze
O, czyli jest argument za. Byłam rano na dworze i mi sie odechciało spaceru. Strasznie wieje u mnie.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Super! Co źle robiliscie? Tez poprosze o wiecej info.

Stary 2017-12-14, 10:49   #839
nulkaa3
Rozeznanie

Hej. U nas od tygodnia MASAKRA. Ada ciągle płacze, wymaga żeby zawsze ktoś był obok. Noce ciężkie, co godz się budzi i ryk bo smoczka w buzi nie ma. Wczoraj miała szczepienie, waży 7400 i ma 67cm
Idą jej zęby, nie chce jest (np wczoraj zjadła tylko 3 butelki mleka - o 8, 14 i 18), smoczek od butelki podrażnia jej dziąsła i strasznie płacze, to samo jest z zabawkami.
Dzisiaj w nocy już taka zmęczona byłam, że nie słyszałam jak w nocy płakała, tż wstawał do niej. A rano chciałam ją pochwalić, że tak ładnie spała, a mąż się śmieje i mówi że tak spałam Ciężki okres przed nami...

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 10:58   #840
xzora
Zakorzenienie

Nulkaa - współczuje ciezkiego czasu. A myślałaś zeby zmienić jej smoczek na bardziej miękki? Z Nuk jest butelka ze smoczkiem lateksowym: http://allegro.pl/nuk-butelka-first-...948874247.html

Ja juz miałam ją kupić, ale w koncu uspokoiło sie z zębami.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości