|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
Olivka
ja nie wiem co sie dzieje ale gdzie się nie obejrzę tam same Panie z brzuchem, Panie z maleństwami takimi ledwo urodzonymi ![]() Czsaem to już szlag trafia bo jak tu nie myśleć, nie marzyć kiedy w koło pełno ciąż!!! ps. nie powiem ja cała noc szalałam a i rano nim A. poszedł do pracy pozwoliliśmy sobie na małe co nieco i oglądając potem film leżałam tyłkiem do góry dobrą godzinę :Pale przez wczorajsze szaleństwa i drinki dziś temperatura skoczyła i chyba mój pierwszy wykres już szlaczek mały trafił ;( |
|
|
|
#1982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głowa do góry Słonko, wszystko układa się u Ciebie tak jak powinno; masz cudownego męża, kończysz studia, masz pracę, czas na fasolkę, możesz być pewna, że za chwilę zamieszka u Ciebie pod serduszkiem... wpraszam się na tą latte
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chce latte, Ala zawsze ja pije, ja nawet nie wiem jaka to kawa z racji tego, zrobiłam sobie zwykłą czarną |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia czyli zaczynaj Kasia mówiła ze jak spadnie tzn, ze jest już pierwszy dzień dobry na robienie fasolki.Mi przez te drinki to......ciągle było 36,4 a dziś skoczyło na 37 no ale zawsze mierzę o 5.15 rano a dziś jakoś koło 9.00 bo po prostu budzik mnie nie obudził!!! masakra
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=dafreen;7968370]
gabi-nie popadaj w żadne dołki i smutki; madzia mówi START to startujmy i staramy się...czerpiemy z tego radość i przyjemność, nic na siłę, aniołki wiedzą kiedy przyjść quote] dafreen To ja juz mówie START!!! MI NIBY WYCHODZI OWULKA 26.06 ALE OD 22 MAM SIE STARAC WIEC dziewczyny do dzieła i tak do nastepnej neidzieli!!!!!
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jak tu nie myśleć jak wszędzie pełno brzuszków i bobasków
Ja też chcę takiego, a co tam chcę dwa jak mój mężuś się śmiał jak mu powiedziałam co gin powiedział i stwierdził:jak robić to robić |
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=madziwnia;7968624]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze mówię do A., że jeśli ma być dwójka to muszą być bliźniaki, inaczej karierę zakończymy na jednym
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda nam się kiedyś spotkaćRobię sobie latte odkąd kupiłam spieniacz do mleka. Robię sobie pianę z mleka i mieszam z kawą, tak skrótowo brzmi mój przepis na latte w necie są fajne przepisy na kawy, również na bardziej "rasową" kawę latte od mojej Jajniki wciąż mnie pobolewają (w sumie od rana lewy tylko czuje) a teraz widzę, że śluz dostałam taki, jakby w dni płodne. Może clo jednak owu wywoła, nie mogę doczekać się wizyty u gin i zobaczenia na usg, co się tam wyczynia w moim organizmie
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
wow, ja myślę tylko o jednym, no może dwójce ale to już raczej luksus na który chyba nie będzie nas stać
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
my byśmy chcieli dwójkę (mąż to nawet trójkę), ale skoro tyle czasu zajmuję mi staranie się o 1 dziecko, to nie wiem, kiedy przyjdzie czas na następne starania.
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My docelowo marzymy o takiej liczbie dzieci ale wiadomo wszystko z czasem się okaże
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ala uda Nam się kiedyś czytaj najpóźniej do końca wakacji!ps. wiecie co to by było spotkać się tak całą ekipą Domi, Kathi, Aliszcze ( no i oczywiście wszystkie inne chętne............ehhhh
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam siostrę i dwóch braci i wiem ze być jedynakiem nie jest fajnie mimo że nigdy nic do końca nie było moje bo wszystkim musieliśmy dzielić się właśnie na czworo, ale zawsze było się z kim pobawić, kogo wyzywać, było kogo przytulić, był ktoś kto cię bronił i był ktoś kto sam cię lał, ale..............wiecie co? zawsze jak coś to stajemy murem wszyscy i ogólnie jest za....je...biaszczo
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki powiedzcie czy jak pojde do lekarza to mam powiedziec ze staram sie 6 miesiecy? bo jak powiem ze 1 cykl to mi nic nie zaleci.
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie wiem możesz mu powiedzieć że pierwszy ale że chcesz żeby Ci jakoś pomógł. |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz prawde, bo skieruje Cie na jakiejs badania niepotrzebnie a okaże się, że jesteś zafasolkowana. Zreszta po co sobie utrudniać, masz czas, więc narazie naturalie sie staraj
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja też mam ten problem. Czy powiedzieć lekarzowi, że to początek starań?
Ja brałam Microgynon21 przez rok i 2 miesiące. Ostatnią tabletkę wzięłam 6 czerwca i już nie zamierzam brać ponieważ staram się o dzidzię. Udało wam się zajść w ciążę po tych tabletkach? |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam siostrę i brata i fakt nigdy bym nie chciała być jedynaczką a mój mąż ma pięcioro rodzeństwa
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
my dopiero 1 cykl mamy za soba.Ale powiem chyba ze 6 cykl.Ide do jakiegos nowego lekarza mam nadzieje ze bedzie wporzadku
my planujemy 1 dziecko bedzie na maksa rozpieszczone |
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem blondynka...ja na Twoim miejscu nie kłamałabym. A jesli zleci Ci jakies badania?niepotrzebnie???o każe się, że bezproblemowo możesz zajść w ciąże, a Ty sobie będziesz utrudniała
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że powinnaś powiedzieć prawdę, ale decyzja należy oczywiście do Ciebie.Myślę że warto być z ginekologiem szczerym.Ja mojemu wszystko powiedziałam tak jak było, kazał co prawda pokazać się po 6 miesiącach starań, ale myślę że nie powinno się niepotrzebnie ingerować w naturę. Na pewno porób sobie badania na toksoplazmozę, żółtaczkę, hormon tarczycy, różyczkę i podstawowe badania krwi. No i łykaj kwas foliowy. Może gin doradzi ci na jakie jeszcze badania powinnaś iść. Mój w sumie nigdzie mnie nie wysłał, ale ja to zrobiłam we własnym zakresie i skonsultowałam z lekarzem rodzinnym-na szczęście wszystko wyszło ok.
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny pobolewa mnie cały czas lewy jajnik.
Ale nie- miałam się nie napalać |
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clo brałam od 5 dnia cyklu ale zaczynam się zastanawiać (innymi słowy "świrować"
|
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
[quote=gabriellao0;7968874]
Cytat:
Cytat:
olivka wdech i wydech i myslimy o czyms innym U mnie nie ma objawow jakichkolwiek nawet objawow na czlowieczenstwo bo upal mamy 34 stopnie a ja z pracy wrocilam i wypompowana jestam a do tego zapomnialam kupic cos z okazji dnia taty hehe i bede musiala improwizowac
|
||
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
a jasne może mnie nawet tak boleć że będę płakać
byleby to oznaczało zafasolkowanie![]() Ale ze mnie głupol |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skoro jutro idziesz na USG to dowiesz się na pewno dokładnie co i jak.Trzymam bardzo bardzo mocno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

a i rano nim A. poszedł do pracy pozwoliliśmy sobie na małe co nieco i oglądając potem film leżałam tyłkiem do góry dobrą godzinę :P

z racji tego, zrobiłam sobie zwykłą czarną

no ale zawsze mierzę o 5.15 rano a dziś jakoś koło 9.00 bo po prostu budzik mnie nie obudził!!! masakra

bardzo bardzo mocno