![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroczysty obiad zamiast wesela.
a ten obiad na ile przed rezerwowaliście? Bo ja się zastanawiam, kiedy będę brała ślub to też chcemy zrobić tylko obiad dla kilkunastu osób. Nie potrzebujemy zamkniętej dla nas restauracji ani nic, więc chyba wystarczy zrobić rezerwację na jakieś dwa tygodnie, tydzień przed, co? Jak myślicie? Chodzi o Wawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ja na Wa-wie sie nie znam ale myśle, że warto się popytać troszke wcześniej bo to nigdy nic nie wiadomo czy nie będzie jakiś rezerwacji itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
my będziemy brać ślub na początku listopada, więc nie sądzę, żeby miał być kłopot z rezerwacją
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie i bajecznie
moge moge z wami porozmawiac??? Slub 01.08.09 w dniu drugich urodziny naszego SYNKA. Kosciol godzina 12 msza do 13, zyczenia(mam nadzieje ze ktos zlozy hehe ) 13/30 obiad z najnajblizsza rodzinka ![]() obiad 2 dania +winko do obiadu,kawa tort ciasto,owoce,napoje. Trzy godziny i te 5 minut mysle ze wystarczy! Dla kazdego ciasto w pudeleczku i slowne DZIEKUJE. Zdjecia z profesjonalnym amatorem. Okolo 19 ;;20 zbiorka ludzi barzo dobrych znajomych nad jeziorem z ludzmi do tanca i rozanca.pomodla sie z nami w kosciele a potanczymy przy grilku. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Witam i dołączam do Was
![]() Razem jesteśmy 6 lat a od zaręczyn minęło już 4 lata ![]() ![]() Może macie jakieś sprawdzone lokale i noclegi w Wa-wie lub okolicy? Zastanawiam się jeszcze jak to wszystko zaplanować i zorganizować bo nie chciałabym aby goście rozeszli sie do pokoi np. o 22.00 i spędzili resztę czasu niby razem bo w jednym hotelu ale osobno w swoim pokoju. Może zarezerwować lokal na dłużej i kto zechce może jeszcze pobyć ale z drugiej strony trochę nie fajnie zostac z kilkoma niedobitkami na sali. Kobitki liczę na Was- jak nie pomożecie to nie jedna wiosna i jesień przeleci ![]() ![]() Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
znalazłam fajny wątek i chętnie go odświeżę. Czy któraś z Was ma doświadczenie bądź planuje uroczysty obiad zamiast wesela w okolicach trójmiasta? Nie wiem od czego zacząć a planuję małą uroczystość dla najbliższych czyli ok. 30 osób. Fajnie gdyby było miejsce na pokręcenie nóżką dla wypitych bo w mojej rodzinie obiad przy samym winie nie wypali ![]() Może od 2009 roku znalazłoby się kilka dziewczyn z trojmiasta które chciałyby się podzielić swoimi doświadczeniami??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
też bym odświeżyła
![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ja slub bralam 7.12.2013 w Anglii. Niestety rodzicow ani moich ani Meza byc nie moglo... dlatego teraz we wrzesniu robimy uroczysty obiad na rodziny w Polsce wynajelismy mala salke. zaprosilismy najblizsza rodzine w sumie bedzie ok 50 osob. Mam nadzieje ze wszyscy beda zadowoleni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Też planuję tylko obiad po ślubie i mam problem.
Mi się marzy niewielki obiad: my, rodzice + świadkowie (może być że z osobą towarzyszącą). I tu pojawia się problem. Ze swojej strony widzę: ja, mama, babcia, świadek/świadkowa - tata nie żyje, więc jakby w jego miejsce babcia. TŻ ma sporą rodzinę i pewnie od razu byłaby afera, że czemu nie brat i siostra (brat ma w dodatku 2 dzieci, siostra 3, plus wiadomo małżonkowie), skoro moja babcia to czemu TŻ nie ma zabrać swoich dwóch... Jak wybrnąć z takiej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
A Tż też jest za takim małym obiadem czy to tylko twoja wizja? Bo wiesz, jak jest powiedziane że tylko rodzice i świadkowie to takie zapraszanie babci na miejsce ojca to już jest odejście od przyjętej konwencji i ja w sumie bym rozumiała żal innych babć że nie zostały zaproszone. Bo przecież nie ma że musi być 10 osób i w to miejsce koniecznie trzeba kogoś zaprosić.
Z drugiej strony jeśli twojemu Tż to powiewa, to zapraszajcie kogo chcecie, reszta i tak się obrazi ![]() Jeśli jednak Tż chce zaprosić najbliższych (czyli rodzeństwo plus babcie) to wypadałyby to zrobić. To niczyja wina, że ty masz mniejszą rodzinę a on większą. U nas akurat jest tak, że robimy mniejsze wesele, nie obiad (choć taki początkowo był plan). Moich gości jest 3 razy więcej niż od Tż. Bo mam większą rodzinę. Ja mam rodzeństwo, on nie. Ja mam 5 kuzynów z połówkami, on 2. I nigdy, nawet w początkowej wersji dotyczącej obiadu nie myśleliśmy, żeby ode mnie okrajać gości bo wyszło tak, że Tż ma mniejszą rodzinę. Ale to już każdy musi się zastanowić jak chce po ślubie świętować i jak mocne kontakty go wiążą z innymi członkami rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Brałam udział w takim mini weselu w Lublinie - została wynajęta mała salka w restauracji (piętro wyżej było większe wesele, ale nie zakłócało naszego), gości około 40 osób, atrakcje takie jak na weselu, tylko, że wszystko krócej - był dj, było malowanie twarzy dzieciom, fontanna z czekolady (białej, mmmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Branzoletka
|
My tez po cywilnym planujemy obiad dla 14 osòb w restauracji. Potem chcemy do domku sie przebraç odsapnàç po obiedzie a wieczorkiem na impreskè do dyskoteki
![]() Mam nadzieje ze pomimo trudej daty (27 grudnia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
my myślimy o obiedzie z winkiem, później kawa, deser i kolacja - maksymalnie do północy
![]()
![]() |
![]() |
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
ja mam tylko brata, a mój partner ma 9-cioro rodzeństwa, dlatego żeby zmniejszyć liczbę gości po prostu nie zaproszę dzieci naszego rodzeństwa, tylko samych dorosłych
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
W niedziele ide na przyjecie poslubne,ciekawa jestem bo nigdy na takim nie bylam.Zaproszonych jest 90 osob ,do zaproszenia dolaczone jest menu z godzinami podawania posilkow,fajnie to napisane.
Godz 15.obiad rosol z makaronem rolada wolowa poledwiczki w sosie kurkowym de volaj losos z grila kluski,ziemiaki,frytki zestaw surowek Deser kopa.szpajza kawa i ciasta Godz.17.30 Tort weselny Godz 18-21 Zimna plyta Godz.21 Barszcz z pasztecikiem Strogonoff Godz 22 Slodkie pozegnanie. Ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce,czy goscie dostosuja sie czasowo,ma byc tez jakis grajek ale nie wiem dokladnie czy to bedzie zespol czy dj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Musze Wam napisac bo jestem juz po tym malym przyjeciu weselnym ,raczej bym powiedziala ze to bylo krotkie wesele.Impreza wyszla znakomicie,wszyscy swietnie sie bawili,mieli wspanialy zespol ktory od razu porwal ludzi do tanca.Zabawa skonczyla sie o 23,na koniec kazda para dostala pudeleczko z ciastem i butelke wodki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
witam, a ja mam pytanie z tego tematu ale jakby z drugiej strony, jakie są oczekiwania prezentowo-kopertowe młodych robiących tylko obiad weselny ? czy pełnowymiarowe czy też okrojone ???
Wiadomo, że daje się w kopertę tyle ile młodzi wydali na osobę na weselu czyli jak wydali 150 czy 200 to mniej więcej tyle się kładzie od osoby w kopertę, razy 2 oczywiście bo przeważnie idzie się parą. a co jeśli tylko obiad płaci sie tylko za ten obiad ? 50 ? 60 ??? razy 2 oczywiście . jak to jest bo głupio dać 100 czy 120 w kopertę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja za obiad weselny płaciłam 120zł od osoby.
Takie imprezy rządzą się swoimi prawami w kwestii cenników, ostatecznie właściciel tego dnia drugiej imprezy już nie zrobi, sprzeda też pewnie mniej "talerzyków" (obiady są na ogół kameralniejsze) i w sumie jest to średnio opłacalny interes dla młodych, bo cena nie jest aż tak drastycznie niższa, jak by mogło wskazywać "zmniejszenie rozmachu" zabawy. Za 3-godzinny nie obiad nie zapłaci się 4x mniej, niż za 12-godzinne wesele ![]() ![]() Co do prezentów, to bardzo mi się podobały groupony na romantyczną kolację we dwoje, może pomyśl nad czymś takim, skoro głupio dać 100zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.