|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
|
|
|
|
#902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby Kochana bo ja kupiłam 30 października i chciałam remont zaczynać następnego dnia. Jak dowiedziałam się jakie terminy mają firmy remontowe to zdurniałam. Te najbardziej rozchwytywane miały terminy na wrzesień 2018 A mój mąż nie jest w stanie zrobić wszystkiego sam, bo do niektórych robót potrzeba wykwalifikowanych specjalistów. Uprawnionego gazownika, uprawnionego kominiarza, a to elektryk z tauronu miał licznik zmienić bo ciągnęliśmy siłę i mu to zajęło tylko 2 miesiące.... itd, itp.Dodatkowo ciągle wychodzi coś nieplanowanego i jak skończymy do marca to będzie święto lasu. |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Czarodziejka, na pewno wszystko będzie ok. Widocznie po ostatnim przypadku wolą dmuchać na zimne. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac jak juz cos bedziesz wiedziec ![]() Cytat:
jak bede kupowac wieksze mieszkanie lub dom to bede sie starac wcisnac do lazienki i wanne i prysznic- tez samej wanny nie chceCytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ale mi sie kregoslup daje we znaki- strasznie mi cisnie na nerw od wczoraj i nawet przy kichnieciu mnie zwija z bolu :/ Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-12-15 o 12:14 |
|||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę wszystkie mamy podobne plany na sylwestra
![]() Pewnie po części spędzimy go razem na wątku
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka, ja też dokładam swoje zaciśnięte kciuki, wszystko będzie dobrze!
Chciałam kupić jogurt przy okazji wyjścia z domu to w sklepie takie dzikie tłumy aż zaczęłam się zastanawiać który dzisiaj jest, że ludzie chodzą z wypchanymi wozami, masakra jakaś ![]() Teraz utknęłam w korku w autobusie, mała sobie kopie w najlepsze, a matka chyba się zaraz posika Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej 😂
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny na który tydzień umawiacie sie na Usg III trym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
A mam jeszcze kilka darmowych biletow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie jeszcze gin nie mowila zeby sie umawiać, ale chciałabym na samej końcówce w 32 tygodniu. Chyba, ze juz sie na terminy nie załapie to wczesniej Cytat:
Oj tak. Mój sie zrobił aktywny w samochodzie/autobusie. Wczesniej siedział cicho, ale juz kilka razy zaobserwowałam kopniaki w czasie jazdy. Pierwszy raz to az podskoczyłam, bo mnie z zaskoczenia kopnal Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Ja sie zastanawiam czy to też trzeba zapisać sie do lekarza z tym certyfikatem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Pretty_ mój gin mówił że między 28 a 32 robić to usg 3 trym., zaproponował mi sam srodek. Idę do mojego gina ale prywatnie do jakiejś innej placówki niż zawsze chodzę. 😊 i polowkowych mi nie robił tylko polecił lekarza a te już on zrobi, więc wnioskuje że tu certyfikat nie ma znaczenia. No ale może się mylę, no nie wiem.
|
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Cytat:
||
|
|
|
#919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie teraz te wyjścia do sklepów to masakra, w rossmannie też kolejki.. Jutro chyba wyślę tz samego do biedronki, bo tam to dopiero będzie się działo
![]() W ogóle aplikacja pokazała mi, że dziecko spi teraz ok 15 godzin na dobę, a ja mam wrażenie, że prawie wcale nie spi, chyba że tak dokazuje przez sen Ja się zapisałam na usg na styczeń, będzie akurat 30+4, ale potem na pewno jeszcze pójdę gdzieś prywatnie rzucić okiem na moje pseudo krwiaki i ogólnie wielkość dziecka.
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy w walentynki (nie liczyłam, który to będzie tydzień) do tego samego lekarza co na badania I trym i połówkowe
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzylam się. Właśnie był mój gin i mi powiedział, że oddział neurologiczny najwcześniej mi zrobi rezonans 19(wtorek) ale może to być tez późniejszy termin. Maja mało lekarzy, full ludzi po udarach, nie da sie tego przeskoczyć. Pogadałam z nim, sam mi powiedział że będę tu tylko siedzieć, bo nic innego mi nie będą robić , tylko czekać na ten pieprzony rezonans.
Z racji tego, że mam super hiper pakiety medyczny z pracy umówiłam się prywatnie na przyszły tydzień , dzisiaj wychodze domu, a do niego mam przyjść z wynikiem. Tak czy siak poproszę o kciuki na przyszły tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Mam tylko oczywiście uważać na siebie, nie dźwigać nie przemeczac itd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polska służba zdrowia - nie przeskoczysz na szczescie możesz zrobic prywatnie i miec szybko wynik. Uważaj na siebie w domu. Przynajmniej na swoim inaczej bedzie Ci czas płynąc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#925 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam też takie pytanie, na ostatniej wizycie zgłosiłam mojej gin, że miałam kilka razy taki różowy śluz... niby jak to nie jest krwawienie to jest normalne i nie ma się co przejmować, bo macica jest teraz mega ukrwiona i może tak się dziać... ale dziś mam 3 dzień pod rząd i mi się to nie podoba... macie takie dolegliwości? co na to Wasz gin? |
||||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka oczywiscie kciuki najmocniej zacisniete i eobrze w sumie, ze wychodzisz, synek bedzie wniebowziety, a i zawsze w domu to inaczej.
Ja juz po wizycie, wszystko ok. Na nastepnej usg ale i tak radzila zapisac sie wczesniej na usg 3d 3trym co i tak mialam w planach. Robinsonka nic takiego nie mialam w zadnej z ciaz. Moze jest tak jak piszesz ale lepiej jeszcze raz skonsultowac. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-15 o 13:45 |
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas też elektrykę robił znajomy, ale zażyczyłam sobie płytę indukcyjną i trzeba było siłę ciągnąć. Kable to jedno, ale trzeba było pisać do tauronu o zmianę licznika i to tak długo trwało. Ponadto lekko mnie poniosło i wywaliliśmy wszystkie grzejniki i kładziemy ogrzewanie podłogowe. Trzeba było skuć 15 cm podłogi żeby się wszystko zmieściło. A do tego wylać styrobeton, na to ogrzewanie i to wszystko zalać wylewką. Ofkors ciągnęliśy też nowy pion wody i instalację gazową. Prze nami jeszcze nowe odprowadzenie do komina.... Jeszcze wymiana okien za 3 tygodnie a potem to już lżejsze prace typu podwieszane sufity, gładzie na ściany i kafle na podłogi. O samym wykańczaniu typu malowanie to jeszcze nawet nie marzę.... Dlatego muszę się wstrzymywać z zakupem łóżeczka, wózka itp.. Strasznie bym już chciała ale na ten moment żyjemy na kartonach |
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Miedzy 30 a 32 tc. Pewnie w 31 lub 32 umowie wizyte.
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-15 o 13:49 |
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie mnie dol plecow boli W domu znalazlam nowa ulubiona pozycje, siedze na kanapie, plecy na bocznym oparciu z dodatkowa poduszka na samym dole, plus podstawka na laptopa. Tylko w pracy trudno to odtworzyc, tzn moglabym ale jeden ekran laptopa to troche malo
|
|
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Ale pospałam dzisiaj
obudziłam się o 10:40 Wczoraj pokupiliśmy z tż prezenty, 90% już mamy na szczęście wszystko w jednym miejscu załatwiliśmy, jakiś strasznych tłumów nie było Czarodziejka ![]() Co do wanny/prysznica my mamy prysznic i jakoś będziemy musieli później dać radę A z jazdą samochodem to nasza ma tak, że jak wracamy do siebie to zaczyna kopać jakieś 10km za naszą rodzinną miejscowością i jak już jesteśmy u nas w mieście (i to w podobnych okolicach) i tak za każdym razem W drugą stronę takiej prawidłowości nie zauważyłam W komunikacji miejskiej też się często uaktywnia Właśnie czekam aż mi się ciasto na ciasteczka schłodzi, zrobię i zawiozę mamie, bo mi już tak dziurę w brzuchu o nie wierci Niech będzie, że to spóźniony mikołajkowy prezent
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

A mój mąż nie jest w stanie zrobić wszystkiego sam, bo do niektórych robót potrzeba wykwalifikowanych specjalistów. Uprawnionego gazownika, uprawnionego kominiarza, a to elektryk z tauronu miał licznik zmienić bo ciągnęliśmy siłę i mu to zajęło tylko 2 miesiące.... itd, itp.
Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć. 
nastawiam się na bardzo małą łazienkę i zawsze chciałam mieć prysznic z płaskim brodzikiem a jak się da to nawet bez brodzika tylko z odpływem w podłodze. tylko co z kąpielą dziecka które wyrośnie z przenośnej wanienki? Da się wykąpać dziecko pod prysznicem?
raczej nie chciałabym wanny ani też głębokiego brodzika, no ale mam jeszcze czas na weryfikację tych zamierzeń.
jak bede kupowac wieksze mieszkanie lub dom to bede sie starac wcisnac do lazienki i wanne i prysznic- tez samej wanny nie chce

aż zaczęłam się zastanawiać który dzisiaj jest, że ludzie chodzą z wypchanymi wozami, masakra jakaś
Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej 😂

wstałam 5:45 a nadal się nie mogę dobudzić. Chyba idę na kawę.