Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 12:04   #901
Pannkaka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
pannkaka, cieszę się że się tak da! Przypomnij proszę ile lat ma córka?
3
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:04   #902
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Katstan, moje będzie wyglądać dokładnie tak samo zaraz po tym jak podpiszemy umowę trzeba z niego zrobić dosłownie wydmuszkę zanim zacznie się remont.

Oby Kochana bo ja kupiłam 30 października i chciałam remont zaczynać następnego dnia. Jak dowiedziałam się jakie terminy mają firmy remontowe to zdurniałam. Te najbardziej rozchwytywane miały terminy na wrzesień 2018 A mój mąż nie jest w stanie zrobić wszystkiego sam, bo do niektórych robót potrzeba wykwalifikowanych specjalistów. Uprawnionego gazownika, uprawnionego kominiarza, a to elektryk z tauronu miał licznik zmienić bo ciągnęliśmy siłę i mu to zajęło tylko 2 miesiące.... itd, itp.
Dodatkowo ciągle wychodzi coś nieplanowanego i jak skończymy do marca to będzie święto lasu.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:05   #903
Lulumo
Raczkowanie

Czarodziejka, na pewno wszystko będzie ok. Widocznie po ostatnim przypadku wolą dmuchać na zimne. Trzymam kciuki
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:12   #904
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Dziewczyny, proszę o kciuki. Dzisiaj będę miała rezonans magnetyczny, musza wykluczyć zmiany w mózgu/tętniaka.
Rano rozmawiałam z moim ginem, mówię że przecież oprócz wymiotów dobrze się czuje, wyniki ok itd , a on na to ze tak, ale raz właśnie mieli taki przypadek. Dziewczyna wymiotowała, oprócz tego wszystko ok, a niestety dobrze się nie skończyło. Nie chciał mi powiedzieć co się stało, potem w rozmowie wyszło że miała tętniaka i jej pękł Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć.
Trochę się boje
Oczywiście nie ma opcji żebym wyszła dzisiaj, nawet na chwilę. Ale trochę mi lepiej, bo rozmawiałam z wychowawczynią synka i mówiła że już z nim rozmawiała i sam mówił że mamusia w szpitalu i nie będzie mogła przyjść, za to będzie tatuś. Ogólnie podobno ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Az mnie zimny pot oblal jak to przeczytalam. Trzymam kciuki zeby tylko wykluczyli zmiany. W tym wypadku lepiej zeby to byly zwykle wymioty ciazowe ale dobrze ze cie kompleksowo badaja. Synek jest naprawde super dojrzaly- porozmawiaj z nim dzis zeby wiedzial ze o nim ciagle myslisz ale widac ze madry chlopak z niego daj znac jak juz cos bedziesz wiedziec
Cytat:
Czarodziejka, trzymam nadal kciuki. Daj koniecznie znać po badaniach, ale jestem pewna że żadne źle diagnozy się nie potwierdzą.

Dziewczyny które już wychowują dziecko, mam pytanie. W myślach urządzam już nasze mieszkanie którego jeszcze nie kupiliśmy nastawiam się na bardzo małą łazienkę i zawsze chciałam mieć prysznic z płaskim brodzikiem a jak się da to nawet bez brodzika tylko z odpływem w podłodze. tylko co z kąpielą dziecka które wyrośnie z przenośnej wanienki? Da się wykąpać dziecko pod prysznicem? raczej nie chciałabym wanny ani też głębokiego brodzika, no ale mam jeszcze czas na weryfikację tych zamierzeń.

Ja dziecka nie wychowuje ale mam prysznic z plytkim brodzikiem i nie ma wyjscia- musimy sobie poradzic bez wanny jak bede kupowac wieksze mieszkanie lub dom to bede sie starac wcisnac do lazienki i wanne i prysznic- tez samej wanny nie chce
Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
czaro_dziejkaa, trzymam kciuki. Będzie dobrze!Dziewczyny remontujące łączę się z wami w bólu.
Moje mieszkanie w całości wygląda tak

No powiem ci- bardzo klimatycznie i nastrojowo

Ale mi sie kregoslup daje we znaki- strasznie mi cisnie na nerw od wczoraj i nawet przy kichnieciu mnie zwija z bolu :/

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-12-15 o 12:14
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:14   #905
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Pocieszylyscie mnie, bo też nie mam za bardzo ochoty na żadne sylwestrowe wyjścia, nawet na domówki do znajomych, więc będziemy siedzieć w domu z kotami już myślałam, że zrobiłam się aspoleczna
Ja też nie mam ochoty jakoś na impreze w sylwestra, do tego maz pracuje wiec raczej bede siedzieć z książka lub jakimś fajnymi filmem

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:16   #906
alleyezonme
Zakorzenienie

Widzę wszystkie mamy podobne plany na sylwestra
Pewnie po części spędzimy go razem na wątku

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:23   #907
Ojoanna29
Zakorzenienie

Czarodziejka, ja też dokładam swoje zaciśnięte kciuki, wszystko będzie dobrze!

Chciałam kupić jogurt przy okazji wyjścia z domu to w sklepie takie dzikie tłumy aż zaczęłam się zastanawiać który dzisiaj jest, że ludzie chodzą z wypchanymi wozami, masakra jakaś
Teraz utknęłam w korku w autobusie, mała sobie kopie w najlepsze, a matka chyba się zaraz posika Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej 😂
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:29   #908
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
wstałam 5:45 a nadal się nie mogę dobudzić. Chyba idę na kawę.

Kto ma już ubraną choinkę w domu? Pokazywać
Świąteczne piosenki lecą od rana w radiu i mi się klimat udzielił
Ja może w weekend kupię, ale ubiorę pewnie dopiero w następny weekend.
My mamy kupiona choinke ale jeszcze nie ubrana, jutro sie za to wezmę

Dziewczyny na który tydzień umawiacie sie na Usg III trym?

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Poszlabym do kina ale mysle ze kaszel ktory jeszcze mam moze byc nieco irytujacy dla wspoltowarzyszy seansu a na co idziecie?

Ja bym poszła do kina ale w sumie nic ciekawego nie ma A mam jeszcze kilka darmowych biletow

PM 2017
Stary 2017-12-15, 12:30   #909
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
My mamy kupiona choinke ale jeszcze nie ubrana, jutro sie za to wezmę

Mój gin wspominał że zrobimy teraz we wtorek. O ile dobrze zrozumiałam

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:31   #910
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja to mam wrazenie ze niektore kobiety ktore sa matkami uwielbiaja robic z siebie meczennice. Kurde, chyba kazdy sobie zdaje sprawe z tego ze wychowanie dziecka to nie bajka i nie jest lekko ale przeciez to daje tyle radosci, energii. Pojawia sie nowa osoba ktora kochasz i chcesz dla niej jak najlepiej- jak mozna mowic ze zycie sie skonczylo... rozumiem to jako zart ale chyba trzeba byc mocno sfrustrowanym wlasnym zyciem zeby mowic tak na powaznie. Ja uwazam ze dziecko da mi nowe mozliwosci, troche rozszerzy horyzonty- na wszystko bede patrzec pod zupelnie innym katem. Wyjscie nawet do sklepu z dzieckiem bedzie czyms nowym zreszta sami sobie ten los "zgotowalismy"- decyzje o dziecku podjelismy swiadomie i nigdy nie bede jej zalowac

Popieram, trafnie napisane

PM 2017
Stary 2017-12-15, 12:32   #911
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam kupić jogurt przy okazji wyjścia z domu to w sklepie takie dzikie tłumy aż zaczęłam się zastanawiać który dzisiaj jest, że ludzie chodzą z wypchanymi wozami, masakra jakaś
Teraz utknęłam w korku w autobusie, mała sobie kopie w najlepsze, a matka chyba się zaraz posika Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej
Moj najczesciej napiera na pecherz jak jestem poza domem i chodze- najlepiej jak wchodze do sklepu i musze kilka rzeczy kupic i nie mam mozliwosci zeby wyjsc :/ i z reguly jest tak ze wchodze do centrum handlowego, ide do toalety a potem zaczynam zakupy. Ale i tak jak skoncze to gnam do domu bo chce mi sie siku (niestety, nie przepadam za sikaniem w publicznych toaletach, szczegolnie w ciazy)

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:33   #912
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie jeszcze gin nie mowila zeby sie umawiać, ale chciałabym na samej końcówce w 32 tygodniu. Chyba, ze juz sie na terminy nie załapie to wczesniej

Cytat:
Teraz utknęłam w korku w autobusie, mała sobie kopie w najlepsze, a matka chyba się zaraz posika Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej

Oj tak. Mój sie zrobił aktywny w samochodzie/autobusie. Wczesniej siedział cicho, ale juz kilka razy zaobserwowałam kopniaki w czasie jazdy. Pierwszy raz to az podskoczyłam, bo mnie z zaskoczenia kopnal

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:40   #913
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Dzień dobry,

Dziewczyny, proszę o kciuki. Dzisiaj będę miała rezonans magnetyczny, musza wykluczyć zmiany w mózgu/tętniaka.
Rano rozmawiałam z moim ginem, mówię że przecież oprócz wymiotów dobrze się czuje, wyniki ok itd , a on na to ze tak, ale raz właśnie mieli taki przypadek. Dziewczyna wymiotowała, oprócz tego wszystko ok, a niestety dobrze się nie skończyło. Nie chciał mi powiedzieć co się stało, potem w rozmowie wyszło że miała tętniaka i jej pękł Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć.
Trochę się boje
Oczywiście nie ma opcji żebym wyszła dzisiaj, nawet na chwilę. Ale trochę mi lepiej, bo rozmawiałam z wychowawczynią synka i mówiła że już z nim rozmawiała i sam mówił że mamusia w szpitalu i nie będzie mogła przyjść, za to będzie tatuś. Ogólnie podobno ok.

Bardzo mocne kciuki trzymam

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mój gin wspominał że zrobimy teraz we wtorek. O ile dobrze zrozumiałam

A prenatalne I połówkowe też robiłaś u swojego gin?
Ja sie zastanawiam czy to też trzeba zapisać sie do lekarza z tym certyfikatem?

PM 2017
Stary 2017-12-15, 12:41   #914
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:

Teraz utknęłam w korku w autobusie, mała sobie kopie w najlepsze, a matka chyba się zaraz posika Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej 😂
Mój też zawsze daje czadu jak jadę samochodem/autobusem. Ostatnio tak dostałam po zebrach aż podskoczyłam i się na mnie dziwnie w autobusie patrzyli
Stary 2017-12-15, 12:43   #915
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mocne kciuki trzymam

A prenatalne I połówkowe też robiłaś u swojego gin?
Ja sie zastanawiam czy to też trzeba zapisać sie do lekarza z tym certyfikatem?

Nie, robiłam z certyfikatem bo miałam skierowanie ale na USG 3trym nie ma możliwości iść na skierowanie a kosztuje 300zł jakoś. Jako że wszystko u nas dobrze to lekarz odradzał powiedział że wszystko zmierzymy dokładnie itp. Sprzęt ma super i np. Po połówkowych i prenatalnych na wizycie zawsze badał mi to samo co ten z certyfikatem takie można powiedzieć że miałam podwójne

Stary 2017-12-15, 12:43   #916
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę ! Boję się tych dzikich tłumów - jutro wybieram się do galerii już się trzęsę na myśl co tam się będzie działo

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:45   #917
Jolinko
Zadomowienie

Pretty_ mój gin mówił że między 28 a 32 robić to usg 3 trym., zaproponował mi sam srodek. Idę do mojego gina ale prywatnie do jakiejś innej placówki niż zawsze chodzę. 😊 i polowkowych mi nie robił tylko polecił lekarza a te już on zrobi, więc wnioskuje że tu certyfikat nie ma znaczenia. No ale może się mylę, no nie wiem.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 12:49   #918
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Nie, robiłam z certyfikatem bo miałam skierowanie ale na USG 3trym nie ma możliwości iść na skierowanie a kosztuje 300zł jakoś. Jako że wszystko u nas dobrze to lekarz odradzał powiedział że wszystko zmierzymy dokładnie itp. Sprzęt ma super i np. Po połówkowych i prenatalnych na wizycie zawsze badał mi to samo co ten z certyfikatem takie można powiedzieć że miałam podwójne

No to tak samo jak u mnie, też moja gin mówiła że wszystko jest ok z dzieckiem I nie ma sensu wydawać kolejnych 300 zł tylko ona mi na wizycie zrobi te wszystkie pomiary (jak na każdej wizycie).
Dzieki

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Pretty_ mój gin mówił że między 28 a 32 robić to usg 3 trym., zaproponował mi sam srodek. Idę do mojego gina ale prywatnie do jakiejś innej placówki niż zawsze chodzę. 😊 i polowkowych mi nie robił tylko polecił lekarza a te już on zrobi, więc wnioskuje że tu certyfikat nie ma znaczenia. No ale może się mylę, no nie wiem.

Dzieki za odp

PM 2017
Stary 2017-12-15, 12:57   #919
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Oby Kochana bo ja kupiłam 30 października i chciałam remont zaczynać następnego dnia. Jak dowiedziałam się jakie terminy mają firmy remontowe to zdurniałam. Te najbardziej rozchwytywane miały terminy na wrzesień 2018 A mój mąż nie jest w stanie zrobić wszystkiego sam, bo do niektórych robót potrzeba wykwalifikowanych specjalistów. Uprawnionego gazownika, uprawnionego kominiarza, a to elektryk z tauronu miał licznik zmienić bo ciągnęliśmy siłę i mu to zajęło tylko 2 miesiące.... itd, itp.
Dodatkowo ciągle wychodzi coś nieplanowanego i jak skończymy do marca to będzie święto lasu.
U nas to będzie tak że elektrykę zrobi teść, kończył technikum elektryczne i sobie w domu też robił. Demolkę zrobią ojcowie, mąż i brat. Potem regipsy, gipsowanie, malowanie i panele mój tato z mężem. Oni też ogarną montaż mebli i sprzętu. Tylko do kafelek w łazience bierzemy fachowca. Ewentualnie do instalacji gazowej, ale w tym mieszkaniu co mamy na oku to akurat była niedawno robiona. A reszta jest 30 lat nie ruszam bo to mieszkanie po staruszce. Jak tylko formalnie wszystko będzie klepnięte to ja będę zamawiać kafelki, panele, kuchnie, meble... Najgorzej że trzeba na te rzeczy czekać.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:01   #920
Ojoanna29
Zakorzenienie

Właśnie teraz te wyjścia do sklepów to masakra, w rossmannie też kolejki.. Jutro chyba wyślę tz samego do biedronki, bo tam to dopiero będzie się działo

W ogóle aplikacja pokazała mi, że dziecko spi teraz ok 15 godzin na dobę, a ja mam wrażenie, że prawie wcale nie spi, chyba że tak dokazuje przez sen

Ja się zapisałam na usg na styczeń, będzie akurat 30+4, ale potem na pewno jeszcze pójdę gdzieś prywatnie rzucić okiem na moje pseudo krwiaki i ogólnie wielkość dziecka.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:03   #921
_Selina_
Zakorzenienie

my idziemy w walentynki (nie liczyłam, który to będzie tydzień) do tego samego lekarza co na badania I trym i połówkowe
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:07   #922
Mecassie
Zakorzenienie

received_1646080115450775.jpeg

Stary 2017-12-15, 13:12   #923
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Wkurzylam się. Właśnie był mój gin i mi powiedział, że oddział neurologiczny najwcześniej mi zrobi rezonans 19(wtorek) ale może to być tez późniejszy termin. Maja mało lekarzy, full ludzi po udarach, nie da sie tego przeskoczyć. Pogadałam z nim, sam mi powiedział że będę tu tylko siedzieć, bo nic innego mi nie będą robić , tylko czekać na ten pieprzony rezonans.
Z racji tego, że mam super hiper pakiety medyczny z pracy umówiłam się prywatnie na przyszły tydzień , dzisiaj wychodze domu, a do niego mam przyjść z wynikiem.
Tak czy siak poproszę o kciuki na przyszły tydzień

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Mam tylko oczywiście uważać na siebie, nie dźwigać nie przemeczac itd

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:14   #924
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Wkurzylam się. Właśnie był mój gin i mi powiedział, że oddział neurologiczny najwcześniej mi zrobi rezonans 19(wtorek) ale może to być tez późniejszy termin. Maja mało lekarzy, full ludzi po udarach, nie da sie tego przeskoczyć. Pogadałam z nim, sam mi powiedział że będę tu tylko siedzieć, bo nic innego mi nie będą robić , tylko czekać na ten pieprzony rezonans.
Z racji tego, że mam super hiper pakiety medyczny z pracy umówiłam się prywatnie na przyszły tydzień , dzisiaj wychodze domu, a do niego mam przyjść z wynikiem.
Tak czy siak poproszę o kciuki na przyszły tydzień

Polska służba zdrowia - nie przeskoczysz na szczescie możesz zrobic prywatnie i miec szybko wynik. Uważaj na siebie w domu. Przynajmniej na swoim inaczej bedzie Ci czas płynąc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:27   #925
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
wiecie, że istnieje coś takiego jak akt uznania? Dzięki temu dziecko od początku nosi nazwisko taty i nie musicie się oboje stawiać w urzędzie po porodzie. Ja nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dowiedziałam się na szkole rodzenia.
też pierwsze słyszę, zupełnie nie ogarniam tych spraw...ale muszę się zorientować

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Ja sie boje troche tak załatwić przed porodem, bo mamy zupełnie inne typy imion i bałabym sie, ze mnie załatwi
a my już prawie doszliśmy do zgodności...tylko co będzie jak się młode urodzi i mi to imię nie będzie pasować? znów przeprawa :/

Cytat:
Dzień dobry,

Trochę się boje
też trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
My mamy tylko prysznic, nawet bez brodzika, tylko z plytek za szyba. Mamy ciagle te sama najtansza wanienke z ikei, corka dlugo sie w niej myla, ale ostatnio woli wlasnie prysznic. Zaczelo sie od tego, ze wlosy jej mylam pod prysznicem, bo moglam wtedy dobrze przytrzymac jej glowe odchylona do tylu. I polubila
czuje się pocieszona, bo my jesteśmy świezo po remoncie i też postawiliśmy na prysznic bez brodzika... i jak się okazało, że będzie dzieć, trochę załowałam... ale musimy dac radę

mam też takie pytanie, na ostatniej wizycie zgłosiłam mojej gin, że miałam kilka razy taki różowy śluz... niby jak to nie jest krwawienie to jest normalne i nie ma się co przejmować, bo macica jest teraz mega ukrwiona i może tak się dziać... ale dziś mam 3 dzień pod rząd i mi się to nie podoba... macie takie dolegliwości? co na to Wasz gin?
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:42   #926
lelowa
Zakorzenienie

Czarodziejka oczywiscie kciuki najmocniej zacisniete i eobrze w sumie, ze wychodzisz, synek bedzie wniebowziety, a i zawsze w domu to inaczej.

Ja juz po wizycie, wszystko ok. Na nastepnej usg ale i tak radzila zapisac sie wczesniej na usg 3d 3trym co i tak mialam w planach.

Robinsonka nic takiego nie mialam w zadnej z ciaz. Moze jest tak jak piszesz ale lepiej jeszcze raz skonsultowac.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-12-15 o 13:45
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:45   #927
katstan
Raczkowanie

Cytat:
U nas to będzie tak że elektrykę zrobi teść, kończył technikum elektryczne i sobie w domu też robił. Demolkę zrobią ojcowie, mąż i brat. Potem regipsy, gipsowanie, malowanie i panele mój tato z mężem. Oni też ogarną montaż mebli i sprzętu. Tylko do kafelek w łazience bierzemy fachowca. Ewentualnie do instalacji gazowej, ale w tym mieszkaniu co mamy na oku to akurat była niedawno robiona. A reszta jest 30 lat nie ruszam bo to mieszkanie po staruszce. Jak tylko formalnie wszystko będzie klepnięte to ja będę zamawiać kafelki, panele, kuchnie, meble... Najgorzej że trzeba na te rzeczy czekać.

To trzymam kciuki żeby wszystko łatwo i szybko poszło.
U nas też elektrykę robił znajomy, ale zażyczyłam sobie płytę indukcyjną i trzeba było siłę ciągnąć. Kable to jedno, ale trzeba było pisać do tauronu o zmianę licznika i to tak długo trwało.
Ponadto lekko mnie poniosło i wywaliliśmy wszystkie grzejniki i kładziemy ogrzewanie podłogowe. Trzeba było skuć 15 cm podłogi żeby się wszystko zmieściło. A do tego wylać styrobeton, na to ogrzewanie i to wszystko zalać wylewką. Ofkors ciągnęliśy też nowy pion wody i instalację gazową. Prze nami jeszcze nowe odprowadzenie do komina....
Jeszcze wymiana okien za 3 tygodnie a potem to już lżejsze prace typu podwieszane sufity, gładzie na ściany i kafle na podłogi. O samym wykańczaniu typu malowanie to jeszcze nawet nie marzę....
Dlatego muszę się wstrzymywać z zakupem łóżeczka, wózka itp.. Strasznie bym już chciała ale na ten moment żyjemy na kartonach
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:47   #928
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny na który tydzień umawiacie sie na Usg III trym? ]
Miedzy 30 a 32 tc. Pewnie w 31 lub 32 umowie wizyte.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-12-15 o 13:49
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:48   #929
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
czuje się pocieszona, bo my jesteśmy świezo po remoncie i też postawiliśmy na prysznic bez brodzika... i jak się okazało, że będzie dzieć, trochę załowałam... ale musimy dac radę
To jeszcze dodam, ze do tej z ikei ciagle sie miesci, wiec jak ja najdzie ochota na piane to ma wanienke

Strasznie mnie dol plecow boli W domu znalazlam nowa ulubiona pozycje, siedze na kanapie, plecy na bocznym oparciu z dodatkowa poduszka na samym dole, plus podstawka na laptopa. Tylko w pracy trudno to odtworzyc, tzn moglabym ale jeden ekran laptopa to troche malo
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:48   #930
_Dolly
Rozeznanie

Ale pospałam dzisiaj obudziłam się o 10:40
Wczoraj pokupiliśmy z tż prezenty, 90% już mamy i chyba to chodzenie po galerii tak mnie wycieńczyło, że musiałam odespać na szczęście wszystko w jednym miejscu załatwiliśmy, jakiś strasznych tłumów nie było I sama byłam zdziwiona jak dobrze to zniosłam pod względem fizycznym

Czarodziejka

Co do wanny/prysznica my mamy prysznic i jakoś będziemy musieli później dać radę

A z jazdą samochodem to nasza ma tak, że jak wracamy do siebie to zaczyna kopać jakieś 10km za naszą rodzinną miejscowością i jak już jesteśmy u nas w mieście (i to w podobnych okolicach) i tak za każdym razem W drugą stronę takiej prawidłowości nie zauważyłam W komunikacji miejskiej też się często uaktywnia Właśnie czekam aż mi się ciasto na ciasteczka schłodzi, zrobię i zawiozę mamie, bo mi już tak dziurę w brzuchu o nie wierci Niech będzie, że to spóźniony mikołajkowy prezent

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości