|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Zdrowka dla was Cytat:
![]() Kciuki zeby jutro było spokojnie Cytat:
Tez bym nie kupowala choinko skoro wyjezdzacie na caly ten okres świąteczny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bylismy dzis na jasełkach u starszaka w przedszkolu. Był zająem co przynosi dary dzieciątku Jutro mialam jechac na spotkanie z panią od masazu shantala. Ale nie wiem czy zdąże na 11stą.
|
|
|
#902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki żeby dziś było lepiej, może za mało czasu mineło od nakarmienia ? Chociaz moja po dobrej godzinie od karmienia zwróciła rota ... |
||
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Emmos, mi przeszło przez myśl właśnie mrożenie w kostkach jedzenia i miałam taką samą wątpliwość. Samantha tak robiła i odgrzewala w małym rondelku a teraz ma jakiś prowadzi który sam paruje i blenduje i podgrzewa itp.
Z tego co wiem to mrożenie nie pozbawia wartości odżywczych ale rozmrożone warzywa mają podobno więcej cukru (dietetyk w szkole rodzenia) tak mówił. Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taedio i jak Niko z siostrą? Grzeczny był? Morelle daj znać co u Was po wizycie u pediatry! U nas nowość - mamy zęba! Dzisiaj N wziął mój palec do buzi a ja czuje że coś mnie drapie, myślę sobie niemożliwe! Zaglądam mu do tej buzi ale on ciągle język wypycha i nie sposób tam zajrzeć, więc wzięłam łyżeczkę i dzwoni mu ale jestem zdziwiona bo nawet bratowa oglądała mu dziąsła i były cały czas twarde i takie nie jak.na zęby. Teraz dopiero zrobiło się duże to dziąsło. I wyjaśniły się ciężkie dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Apropo jedzenia. Zastanawiam sie czy by nie robic jej jedzenia na parze samiast klsycznego gotowania. Przy okazji moze sama bym zaczela zrowiej jesc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pewnie bede mrozić na bierząco jak mi czegoś wiecej wyjdzie. W tej książce W Paryżu dzieci nie grymaszą fajnie jest opisane pierwsze jedzenie dzieci. Podają duzo warzyw i pokazują, ze dane warzywo rożnie przyrządzone moze inaczej smakować. Np marchewka moze byc gotowana, pieczona, surowa, cała, zblendowana, polana sosem... jak dziecku za pierwszym razem nie posmakuje to np za kilka dni można znowu spróbować a tym razem przyrządzić inaczej. Cytat:
No czesto tak jest, ze jak sie kupi taniej to potem sie żałuje. My mamy kubki z Fiord Nansen czy jakoś tak, juz pewnie z 5 lat i sie spisują. Ja był nie ubierała choinki, chyba ze masz jakąś małą sztuczną. Cytat:
Sukienka jest prosta. Zdecydowałam sie na szycie bo miała byc bluzka ze spódnicą, a nie widziałam nic takiego w sklepach. Gdyby od razu w założeniu była sukienka to pewnie kupiłabym gotową. Brawa dla Niko za pierwszy ząbek! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Hehe, o tym samym napisałam. My mieliśmy parowar i często używałam az sie popsuł. Wlasnie muszę sprawdzic czy na pewno nie działa to kupie drugi. Jedzenie zachowuje wiecej witamin niż podczas gotowania, a i lepiej smakuje. Ja to w ogole muszę poprawić swoj jadłospis jesli chodzi o jedzenie warzyw. Za mało jem. Niby mogłabym zjeść omlet z warzywami, ale lepiej smakuje mi bez dodatków. Kanapki lubie np z tahini czy masłem orzechowym i tez nigdy na nich nie ma warzyw. Warzywa jem praktycznie tylko do obiadu + jakies jabłko/gruszka w ciagu dnia. To wychodzi dwie porcje, a powinno byc 5 porcji warzyw/owoców na dzien. W ciazy robiłam koltajle, ale przy Klaudii nie mam czasu na wyciskanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nię będę się chwalić swoim odżywianiem ![]() Tak to dobry pomysł. Zawsze jakąś porcję dla małej można gdzieś wcisnąć i nie trzeba gotować osobno. Królewna moja jeszcze śpi.... może jak się wyśpi, zje to lepiej zniesie rehabilitację. Jeszcze jakby poszła kupka to już byłby sukces. Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2017-12-15 o 09:53 |
|
|
|
|
#908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam parowar ale pewnie będę korzystać z nakładki na garnek ![]() Cytat:
Ja tez się odżywiam niezdrowo 🤭 wczoraj robiłam pizzę powodzenia na rehabilitacji ![]() Ja tez zawsze wyjeżdżam na święta ale jak to bez choinki w domu? z choinka od razu jest inny klimat
|
||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, gratuluję ząbka!
Anusia, kciuki za dzisiaj ![]() Ja też wyjeżdżam na święta ale odkąd mieszkam z mężem to nie wyobraAm sobie tak bez choinki. U nas w domu rodzinnym była sztuczna zawsze i odkąd pierwszy raz się uparł i postawił żywą to nie wyobrażam sobie bez niej świat ![]() Wojtek znowu się przesikał. Kupuję te pampers premium bo mnie szlag trafi. Jakaś promka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
My też na święta wyjeżdżamy, ale choinka będzie
jutro kupujemy. Miałam pisać, że w weekend i dopiero sobie uświadomiłam, że to jutro. Ja na początku będę parowac warzywa albo w piec w piekarniku my zaczynamy nie z papkami tylko z warzywem do rączki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#911 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
mnie kiedyś kobieta prawie zabiła SUVem, bo wyprzedzała na pasach (!!!) cudem uskoczyłam w ostatniej chwili, mój mózg zadziałał na autopilocie na szczęście, a ta $%*@# nawet nie zwolniła ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Chwaliłam się na fb, to i tu się pochwalę ![]() Timi, żeby pokazać swoje podejście do nauki usypiania zbuntował się przeciwko spaniu w łóżeczku, więc spał z nami. Zjadł ok. 22 a potem... 5:45!! Przespał prawie 8h pod rząd!! A ja obudziłam się w kaluzach mleka Oczywiście, znając życie, to był pierwszy i ostatni raz |
|
|
|
|
#912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Karola Kurde, całe szczęście że nic Wam się nie stało. Ale stres pewnie ogromny! Miałam podobne zdarzenie koleś tyłem wjeżdżał dostawczym autem pod sklep, przez chodnik i nas nie widział, kilka cm brakło na szczęście. Fajnie że tyle z was wyjeżdża na Święta, my mamy wszystkich na miejscu, a z chęcią bym gdzieś pojechała. Wczoraj u Tymonka były koleżanki. A myślałam, że mam mega aktywne dziecko hehe. Idę właśnie na obiad z przyjaciółkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#914 |
|
MerDer 4ever
|
Jon siostra mówiła, że miał rożne momenty ale jak przyszliśmy to na dole klatki słyszałam jak sie chichra
Brawo za ząbka! Ja sie nie odzywam jak jem lepiej wczoraj Burger king i popcorn w kinie My w tym roku wigilie spędzamy u teściów. |
|
|
|
#915 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam Was, a Lila zajmuje się Łucją
![]() Ja Lili na początku przez jakiś czas robiłam warzywa tylko na parze. Teraz nie wiem jeszcze jak będzie. A w ogóle to od dłuższego czasu myślę o wolnowarze, nie w kontekście rozszerzania diety, tylko tak do gotowania dla nas po prostu. Pamiętam, że Samantha chyba polecała... Taedio brawo za wyjście! Fajnie masz z tą siostrą Mała! Super że na obiad z przyjaciółkami idziesz Baw się dobrze! Cytat:
Czyli musi być dobry, skoro zdecydowaliście się na drugi Cytat:
I że Eryk ładnie przespał w chuście Cytat:
Brawo dla Niko! Cytat:
Sztucznej choinki nie mamy, strasznie nie lubię... Dzięki za inf o śpiworku! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie obwiniaj się, ewidentnie jego wina. Dziwne rzeczywiście, że taki niski mandat dostał.
|
|||||||
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
My jemy codziennie sporo warzyw (ja więcej, mąż nie przepada), ale dużo robimy też na parze i tak planuję dawać mlodemu. Zamrożony mam tylko np. mus z truskawek takich sprawdzonych.
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
I po rehabilatacji. Nawet bylo dobrze. Wyspana najedzona i wykupciana = od razu lepszy nastroj. Ustalilysmy ze 13 bedzie najlepsza dla niej pora. Tylko troszke pania zawymiotowala wiec nie jest zle. Troszke placzu bylo ale zrobila wszystkie cwiczenia to najwazniejsze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że występ udany! Cytat:
U pediatry - rotawirusy albo jelitowka ![]() Znowu nie możemy szczepić. Wciskamy w nią elektrolity. Cytat:
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Rehabilitacja tez odwołana
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi na to, ze ja mało klimatyczna jestem z tą choinką
w starym mieszkaniu zazwyczaj stroik mieliśmy. W domu juz choinka. Dla mnie tez musi byc zywa.Mała! Udanego wyjścia! Anusia - super, ze rehabilitacja udana! Morelle! Oby te elektrolity pomogły. Rotawirusy chyba nie miałaby skąd złapać? My wróciłyśmy ze spaceru w nowym śpiworku. Pestycyda - ja Pampersy dwójki kupowałam w Rossmanie, bo były tanie. Trójki dobrze na Gemini wychodzą, tylko za wysyłkę trzeba płacić. Teraz mam jeszcze zapas, ale niedługo bede szukać na necie gdzie najtaniej. Steves - napisałaś jakie warzywa jesz i jak, ze sporo tego wychodzi? Moze mnie zainspirujesz. Ja wlasnie gotuje mieszankę warzyw do obiadu (kalafior, brokuły, marchew, papryka, kukurydza, pędy bambusa, fasolka i marchew). IMG_1513345111.929464.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spisał się śpiworek?
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora chyba jak byliśmy u neurologa bo wtedy przyjmował w gabinecie dzieci chorych :/
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę nadrabiam.
Jon Brawo za ząbek! Super. Czekam aż u nas coś się pojawi. Morelle Mam nadzieję że będzie dobrze z pestka. U nas choinka w przyszłym tygodniu. Na razie jeszcze nie mamy prezentów... Nie mam coś świątecznej weny ani nastroju w Wy? Ps: wyjście ok, potem przyszedł mąż z Hugo i też zjadł obiad i razem wróciliśmy... Jestem dziś bardzo nerwowa, aż za bardzo wszystko mnie drażni i bez powodu krzyczę na wszystkich, mam ochotę czymś rzucić albo trzasnac drzwiami i pokrzyczeć... Hormony czy co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała super że wyjście udane! Ja też ostatnio nerwowa jestem, wszystko mnie drażni
![]() Morelle ehh oby szybko Pestce przeszło Xzora fajny śpiworek, pewnie Klaudii cieplutko. My jeszcze nie korzystaliśmy ze śpiworka. A jak ubrałaś do niego Klaudię? Anusia dobrze że tym razem rehabilitacja się udała ![]() Dziękujemy za gratulacje, jesteśmy dumni z naszego ząbka możecie polecić jakąś maść na ząbkowanie? Tyle tego że nie wiem co brać.. Tym razem będę przygotowana na nowe zęby!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Spisał
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w środę byłam mega nerwowa, na szczęście przeszło. Myśle, ze u mnie nie hormony tylko uwięzienie w domu. Cytat:
My mamy Calgel z lidokainą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Jon gratuluję ząbka!
Ja jutro ubiore choinkę. Kilka prezentów jeszcze idzie. Mam wynik moczu i nie wiem co myśleć. Są 5 bakterie, ale normie Jednak są tez leukocyty. .. w pn mam alergologa. Oby to nie było tak, że Zaczyna się coś :/
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby było ok. Mąż zamówił słuchawki do telefonu na Allegro. Doszły z opóźnieniem. W środku list z przeprosinami i drugie słuchawki gratis za zwłokę. Miły gest. Akurat będą dla mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestka od kilku dni mówiła ba-ba. Dziś od 4h słucham baba ![]() Chyba mogę zaliczyć jako pierwsze słowo
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

do tego bedzie jeszcze czapeczka z aksamitu od spodu ocieplona polarem. Na spacerze w koncu nie byłyśmy, bo mnie wiatr odstraszył. Jutro juz chce pójść.
ale jestem zdziwiona bo nawet bratowa oglądała mu dziąsła i były cały czas twarde i takie nie jak.na zęby. Teraz dopiero zrobiło się duże to dziąsło. I wyjaśniły się ciężkie dni
Pokazywałam mu te kubki jak pisałyście tu o contigo, bardzo mu się podobał, ale szkoda mu było kasy. Kupił inny, jakiś tani, ale jest z niego niezadowolony
Dzięki 

mam parowar ale pewnie będę korzystać z nakładki na garnek
powodzenia na rehabilitacji
z choinka od razu jest inny klimat 

wczoraj Burger king i popcorn w kinie
Baw się dobrze!