Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-16, 09:43   #1021
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
doktor lelowa
Hahaha tyle sie przez to cholerstwo nastresowalam i naczytalam, ze normy mam juz wbite na pamiec Mogly byc na pierwszej stronie umieszczone ale teraz to juz sie nie oplaca, prawie wszystkie sa po glucie
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:43   #1022
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Hejjjjj, nadrobiłam Was.
W domku jest super
Byliśmy na jasełkach, jak zobaczyłam mojego synka to naprawdę nie mogłam przestać płakać, normalnie fontanna z oczu. Prawie nic nie widziałam przez to A on tak się ucieszył, że w pierwszej chwili to aż chyba nie wierzył że to ja.
Jutro jedziemy po choinkę, może w końcu poczuje ten świąteczny klimat, bo w tym szpitalu to mi się dni mieszały

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
super, że już po wszystkim
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:44   #1023
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja kupiłam poduchę na all podczas darmowej wysyłki - rogala.
Takiego http://babyssima.pl/wp-content/uploa...15-600x600.jpg

Zobaczymy jak się będzie sprawował, bo się nie znam na tym, ale jak przymierzałam i ściskałam (jest wypełniony kuleczkami) to myślę, że będzie ok

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

otwórz i daj znać jakie są
też je mam
Tez mam z all tyle, ze w zebry Moj jest spoko, a karmilam prawie rok, nadal jest w dobrej formie.
Stary 2017-12-16, 10:02   #1024
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
A co do kalafiora zamiast mózgu to dziś wrzuciłam do kibelka cała rolkę papieru zamiast urwanego listka Dziś też przypomniałam sobie że zostało mi jeszcze sporo ręcznie robionych lukrowanych pierników do rozdania i niestety zostawiłam je na lodówce gdzie zazwyczaj trzymam większe deski do krojenia i tortownicę. I te wszystkie rzeczy składałam na te biedne pierniczki kilka dni bo to wysoko i nie widziałam :/ oczywiście kilka się połamało i do wyrzucenia

Brawo

powinnyśmy chyba stworzyć ranking na największego kalafiora ciążowego

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cześć dziewczyny
widzę, że mamuśki zwalniają na wizażu, wszystkie są chyba wyprawką zajęte
ale nie dziwię się - ja też zaglądam od czasu do czas, czasem coś napiszę, a czasem 2 dni się nie odzywam

U mnie wkońcu waga chyba zwolniła 3 tygodnie temu miałam + 1,5 przez tydzień, 2 tygodnie temu +0,8, tydzień temu +1,0 kg. Dzisiaj mam 0,4 kg od zeszłego tygodnia. Trochę mi ulżyło, bo myślałam, że dobrnę do +30 kg Ale jakby się uprzeć to idę "książkowo" - najwięcej przyrostów miałam w 6 mc, a od 7 mc waga zwolniła oby już tak zostało
Suma sumarum mam +8,5 kg od początku
Moje dziecko chyba wdaje się powoli w tatusia... Wcześniej wstawał po każdym posiłku, a teraz przebudza się jak ojciec - wstaje jak ja wstaję (gdzie teoretycznie powinnam go kołysać w brzuchu i powinien spać ), potem zobaczy, że się nic nie dzieje, przewraca się na drugi bok i idzie spać dalej nawet przebudza się jak idę w nocy do toalety, ale też się obróci i idzie dalej ze mną spać W ciągu dnia się przebudza, powariuje (czasem nawet z pół godziny) i dalej w kimę

Strasznie Wam współczuję, że cierpicie na taką bezsenność ja śpię jak zabita. Może to też jest kwestia tego, że cały czas chodzę do pracy i ona wykańcza mnie i fizycznie i psychicznie. Ale w czwartek idę na wizytę i proszę o L4! ostatnie 5 razy do pracy

A my Sylwestra spędzamy na domówce u znajomych z całą naszą paczką będzie nas chyba z 20 osób

No to miłego dnia dziewczyny
Stary 2017-12-16, 10:10   #1025
Mecassie
Zakorzenienie

Ja jeszcze dospałam 3h aczkolwiek snem to ciężko nazwać.. coffee time ❤

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 10:23   #1026
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Draaaaamaaat, jak ja mam wstawać rano ? W nocy nie byłam siku i rano myślałam że oprożnię pęcherz podczas wstawania :x To obracanie się i napinanie mięśni brzucha, masakra :x

Po małym opierniczu Mąż teraz codziennie wracając z pracy całuje brzuch i wita się z synkiem On w nagrodę dał się wczoraj drugi raz wyczuć Mężowi, myślę że to dla niego fajne wrażenie bo coś do niego gadał, sprzymierzali się przeciwko mamusi Synek był bardzo zadowolony z uwagi i się wiercił

Oo moj maz tez tworzy komitywe z synem przeciwko mnie dzisiaj przy sniadaniu mowi mi: wiesz, jak juz bedzie pil z kubeczka to jak ja bede pil wino to jemu bede dawal sok winogronowy i bedziemy sobie razem pili nie wiem czy smiac sie czy plakac ze mi z syna pseudoalkoholika chce robic

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 10:35   #1027
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny żadna nie miała podobnych wyników glukozy do moich? Bo co strona w necie to inaczej piszą... :/

Niestety ale wynik po godzinie jest za wysoki i wskazuje na cukrzyce ciążowa według norm podanych przez Lelowa.
Ale to lekarz musi sie do tego wyniku odniesc i pokierowac dalej, być może skieruje Cie do diabetologa albo zaleci tylko diete.

Hej
Dziś dzień porzadkow, w poniedziałek ostatnio prezenty musze jeszcze kupić ale dziś wole do sklepów nie wchodzić

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 10:37   #1028
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Oo moj maz tez tworzy komitywe z synem przeciwko mnie dzisiaj przy sniadaniu mowi mi: wiesz, jak juz bedzie pil z kubeczka to jak ja bede pil wino to jemu bede dawal sok winogronowy i bedziemy sobie razem pili nie wiem czy smiac sie czy plakac ze mi z syna pseudoalkoholika chce robic

hehe, myślę, że nie musisz się martwić
mój mąż mówi, że jak jego syn dorośnie to razem z nim na siłownię będzie chodził, a potem na dziewczyny
powiedziałam, że w tym wieku to może w domu posiedzieć bo nie sądzę, żeby udało mu się jeszcze jakiś ciężar podnieść a z dziewczynami... Cóż. Takie stare pryki to już TV+kapcie+gazeta, a nie za dziewczynami się oglądać
Stary 2017-12-16, 10:38   #1029
Mecassie
Zakorzenienie

A ja cały rok czekam na te święta a tu jakoś tak jak co roku... szybko to leci, śniegu ani grama ehh.. czy chociaż raz mogłoby być biało przed świętami i na samą wigilię ?

Stary 2017-12-16, 10:39   #1030
_Selina_
Zakorzenienie

Mam chyba dość, ciągle pod górkę. Pocieszam się, że skoro nie jem słodyczy to może dla organizmu był szok z którym sobie nie poradził ;(
posiew moczu też muszę zrobić jeszcze raz...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 10:39   #1031
lelowa
Zakorzenienie

Ja tez musialam wypic kawe, normalnie spie na stojaco. Mala tez zle spala, troche katar ja meczy. Do tego moje wstawanie na siku 4-5 razy w nocy, a tak bylo fajnie niedawno, wstawalam tylko 1-2 razy.
W koncu wczoraj kliknelam koszyk na gemini. Niby nic, a koszt niezly no ale wszystko przydatne. Zamowilam sobie juz ta herbate z lisci malin i wieska oraz ten olejek do masazu krocza, przekonana nie jestem ale sprobuje
Stary 2017-12-16, 10:43   #1032
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Po małym opierniczu Mąż teraz codziennie wracając z pracy całuje brzuch i wita się z synkiem On w nagrodę dał się wczoraj drugi raz wyczuć Mężowi, myślę że to dla niego fajne wrażenie bo coś do niego gadał, sprzymierzali się przeciwko mamusi Synek był bardzo zadowolony z uwagi i się wiercił

Selina, musiałabyś sobie przypomnieć co jadłaś na ostatni posiłek i o której, bo to mogło zawyżyć ten wynik.

Ale macie sny Ja niby śpię długo, ale czuję, że płytko, przekładam się często itd. Mam zatkany nos w nocy i mąż już nie pyta "jak ci się spało" tylko "jak ci się chrapało"? Nie mówię już o tym, że też mi gorąco, najlepiej jakby się w nocy do mnie nie zbliżał

Idziemy dziś w te kolejki postać
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 10:44   #1033
Mecassie
Zakorzenienie

ZNÓW Was zamęczę głupimi memami
Odnośnie naszych zamówień internetowych
IMG_20171216_104107.png
Cytat:
Mam chyba dość, ciągle pod górkę. Pocieszam się, że skoro nie jem słodyczy to może dla organizmu był szok z którym sobie nie poradził ;(

na razie się nie martw, najpierw konsultacja z lekarzem

Stary 2017-12-16, 10:45   #1034
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana nie przejmuj sie az tak. Wiem latwo sie mowi, sama panikowalam, dopiero jak sie z tym kilka dni przespalam stwierdzilam, ze jak juz mam miec cukrzyce no to trudno, dla dziecia sie poswiece i bede kontrolowac. Ale pretty tez dobrze pisze, moze sie obejdzie bez diabetologa i od gina dostaniesz jakas diete.
Natomiast jedzenie lub nie jedzenie slodyczy nie ma nic do rzeczy, o to tez juz pytalam bo ja tez nie jem ani przed krzywa ani teraz.
Stary 2017-12-16, 10:58   #1035
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Tez mam z all tyle, ze w zebry Moj jest spoko, a karmilam prawie rok, nadal jest w dobrej formie.
Z All to Alie express czy Allegro ? nie chciałabym dać za taką poduszkę więcej niż 40zł

Stary 2017-12-16, 10:59   #1036
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Niestety cukrzyca to nie tylko od jedzenia slodyczy tylko ogólnie weglowodanow. Pamiętasz co jadłas przed badaniem I o której godzinie?
Nie przejmuj sie na zapas, czekaj cierpliwie co lekarz odpisze

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 11:01   #1037
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Niestety cukrzyca to nie tylko od jedzenia slodyczy tylko ogólnie weglowodanow. Pamiętasz co jadłas przed badaniem I o której godzinie?
Nie przejmuj sie na zapas, czekaj cierpliwie co lekarz odpisze

O 19, ale rano przecież miałam ok, dopiero po tej dawce cukru mi wywaliło

Stary 2017-12-16, 11:15   #1038
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
A ja cały rok czekam na te święta a tu jakoś tak jak co roku... szybko to leci, śniegu ani grama ehh.. czy chociaż raz mogłoby być biało przed świętami i na samą wigilię ?

Ponoc jest szansa na biale swieta
Cytat:
ZNÓW Was zamęczę głupimi memami
Odnośnie naszych zamówień internetowych
Załącznik 7358971

na razie się nie martw, najpierw konsultacja z lekarzem

Oooo to cala ja. Zydze strasznie na wysylce- wole jechac do punktu odbioru niz placic kilka zlotych wiecej. A najczesciej wybieram paczkomaty bo sa najtansze wczoraj musialam zrobic rundke na poczte i do paczkomatow i odebrac paczki

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 11:22   #1039
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Lunak - ja ostatnio kupowalam 2 staniki w esotiqu w serenadzie. Trafiłam na -50% na wszystko na otwarcie galerii wiec kupilam je za grosze. A Pani bardzo pomagała w doborze rozmiaru Przeszłam przez 3 rozmiary zanim trafiłam na swój

Ojoanna - też tak miałam w nocy. Ale kupilismy nawilzacz powietrza i juz jest dużo lepiej

Kasia - mi zostało 8 dni w pracy... Ale powiem szczerze że nie do konca mnie to cieszy... Szkole właśnie osobę na moje miejsce ale czarno to widzę...

Selina - trzymam kciuki żeby było jak najlepiej i żeby lekarz szybko odpisal

Ja po całym tygodniy dosłownie padam... Ale jestesmy juz spakowani. Teraz tylko musimy przewieźć resztę rzeczy i sie rozpakowac
Właśnie mam chwile odpoczynku. TŻ postanowil zrobić mi prezent i wynajal Pania do posprzatania mieszkania wiec przynajmniej to mam z głowy. Chociaż i tak dziwnie się z tym czuję że ja leżę a Pani sprzata moje mieszkanie... Ale muszę troszkę odpoczac. Weekend dopiero się zaczyna a pracy jeszcze sporo przed nami...

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 11:34   #1040
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Z All to Alie express czy Allegro ? nie chciałabym dać za taką poduszkę więcej niż 40zł

Z allegro. Dalam cos kolo 50-60zl, tez nie chcialam drozszej.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Właśnie mam chwile odpoczynku. TŻ postanowil zrobić mi prezent i wynajal Pania do posprzatania mieszkania wiec przynajmniej to mam z głowy. Chociaż i tak dziwnie się z tym czuję że ja leżę a Pani sprzata moje mieszkanie... Ale muszę troszkę odpoczac. Weekend dopiero się zaczyna a pracy jeszcze sporo przed nami...

Super sprawa, odpoczywaj ile wlezie
Stary 2017-12-16, 11:35   #1041
julietta83
Zakorzenienie

poduszki z motherhood są teraz w empiku za 55 zł
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 11:44   #1042
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość

A pozniej syn bedzie w przedszkolu opowiadał, ze z tatą winko pije

Juana, dzięki za info. Przejde sie w tygodniu. Wczoraj juz nie miałam sił mierzyć kolejnego.

Ja na kaloryfer daje mokry ręcznik zeby nawilżyć powietrze. Z tym, ze u nas wszystko na full odkręcone, bo mnie zimno

Mecassie, ja tez chce snieg

Mężu po moich wczorajszych gorzkich żalach zabiera mnie na obiad do miasta I chyba mi wybaczył zmianę planów i brak wizyty u znajomych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 11:51   #1043
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja po wizycie, oczywiście wróciła moja ulubiona przyjaciółka infekcja oprócz luteiny rano i wieczorem mam jeszcze dodatkowe globulki na środek dnia na szczęście poza tym wszystko ok, anemii nie ma, ale żelazo jeszcze zostaje, szyjka średnia ale daje radę, serduszko ładnie bije. Ciekawe czy mi się mała przekreci, bo od dłuższego czasu jest głową do góry.

Jakie plany na dzisiejszy obiadek? nie wiem na co mam ochotę.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 11:55   #1044
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
poduszki z motherhood są teraz w empiku za 55 zł
Przekonałaś mnie 😎 😁
Dziewczyny myślicie że warto w tą premium inwestować czy spokojnie zwykła starczy? Premium chyba wieksza, co nie? I te obicia mają inne...

Edytowane przez _Dolly
Czas edycji: 2017-12-16 o 12:00
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 12:00   #1045
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wracam z lumpeksu gdzie kupiłam ciążowe spodnie za te rozwalone z H&M. Chyba ciążę mam już ewidentną bo w tramwaju przepuścil mnie młody chłopak a w lumpeksie ekspedientka. W pierwszym przypadku zaczął na mnie marudzić stary dziad że sobie siedzę a on 70 lat stoi a w drugim dziewczyna w moim wieku że przecież jest jedna kolejka Dlatego człowiek się wstydzi sam dopominać....

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 12:07   #1046
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, oczywiście wróciła moja ulubiona przyjaciółka infekcja oprócz luteiny rano i wieczorem mam jeszcze dodatkowe globulki na środek dnia na szczęście poza tym wszystko ok, anemii nie ma, ale żelazo jeszcze zostaje, szyjka średnia ale daje radę, serduszko ładnie bije. Ciekawe czy mi się mała przekreci, bo od dłuższego czasu jest głową do góry.

Ooh oby szybko się wszystko unormowało dobrze że z dzidzią wszystko dobrze.

Ja chcę już wizytę tak bardzo... zaczynam się martwić że mało czuję ruchy

Stary 2017-12-16, 12:18   #1047
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Wydalam w biedronce 250 zł
Nie wiem czemu, ale ptaki notorycznie za przeproszeniem sraja nam na okna... czy to może byc od tego ze tamci wlasciciele je karmili a.my tego teraz nie robimy?
Nie mam pomyslu na obiad.
Jutro idziemy na wystawę kotów rasowych

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 12:24   #1048
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wydalam w biedronce 250 zł
Nie wiem czemu, ale ptaki notorycznie za przeproszeniem sraja nam na okna... czy to może byc od tego ze tamci wlasciciele je karmili a.my tego teraz nie robimy?
Nie mam pomyslu na obiad.
Jutro idziemy na wystawę kotów rasowych

Oj znam ten ból. Jak wynajmowaliśmy to poprzedni lokatorzy notorycznie (i długoterminowo&#128526 zostawiali śmieci na balkonie. Gołębie poczatkowo wiecznie siedziały na balkonie (pewnie czekały na smieci...). Nawet gniazdo próbowały wić... Wyobrażacie sobie jak tam wyglądało 😒 Trochę nas to cierpliwości kosztowało, ale przegoniłam drani. Nie cierpię gołębi 😉

Stary 2017-12-16, 12:27   #1049
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość

Dobrze że z córeczka wszystko ok <3 I mam nadzieje że ze swoimi rzeczami szybko się uporasz

U mas dziś na obiad chyba... chińczyk W lodówce jest tylko swiatlo W zamrazarce też. A w szafkach tylko garnki i talerze przygotowane dla naszego nowego lokatora.
Dziwnie tak opuszczać nasze gniazko...To bylo nasze pierwsze wspolne mieszkanie. Mam nadzieję, że niedlugo kupimy kolejne i że w naszym nowemu lokatorowi będzie się dobrze mieszkać
P.S. Wczoraj właściciele mieszkania nad zakupem ktorego sie zastanawialiśmy dzwonili do męża. Zeszli trochę z ceny. Ale w tym momencie im powiedzielismy ze po świętach ogladamy jeszcze 2 mieszkania wiec odezwiemy się początkiem stycznia Jakby od razu się zgodzili na taka cenę pewnie mieszkanie byłoby nasze. A teraz zobaczymy jak będzie, może kolejne beda fajniejsze

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 12:37   #1050
_Selina_
Zakorzenienie

Choinka ubrana 20171216_123150.jpg20171216_123738.jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości