Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 23:20   #991
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Też je dziś kupiłem i miałam takie samo spostrzeżenie, że są bardzo ciężkie. Kupiłam jedną paczkę i wezmę ja chyba do szpitala na te pierwsze dni

Ale mu zrobiłaś niespodziankę!!! Suuuper! A jak się czujesz?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak sobie, ale najważniejsze że już w domu

Dziękuje dziewczyny za wszystkie życzenia zdrowia. To naprawdę bardzo bardzo miłe

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 23:43   #992
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Koty coraz lepiej, nasz galganek próbuje się bawić z kotka, ale ona chyba jeszcze nie ma ochoty, pewnie oko jej dokucza.. Na szczęście dają radę z jedzeniem, już mogą stać talerzyki w miarę blisko siebie a w kuwecie to chyba robią sobie zawody, jak jedno pójdzie, to zaraz biegnie następne, w nocy kilka razy się przebudziłam na dźwięk zakopywania, a rano tz wywalił pół kuwety kulek

Haha, powiedziałam tz, że jak nie załatwimy przed porodem uznania ojcostwa to mała dostanie moje nazwisko, od razu polecial wpisywać urlop na styczeń
No to super, ze adaptacja przebiegła gładko

Facetom dać odpowiednia motywacje to na wszystko znajda czas i chęci
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Za to czepila sie mojego tetna i przepisala mi ten lek ktory juz wczesniej inny lekarz mi proponowal (juz trzech roznych lekarzy powiedzialo ze lepiej zbijac tetno niz samo cisnienie). Mowi ze w ogole nie rozumie czemu ginekolodzy przepisuja dopegyt na potege skoro Isoptin dziala lepiej i kardiolodzy tez go wola (konsultowala sie w tej sprawie). I moze byc tak ze przejde na sam isoptin a dopegyt bede mogla odstawic- kwestia tego jak zadziala

No to oby ten drugi lek pomógł
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
mam mega kiepski humor, może uda mi się nadrobić wczorajszy dzień.

Juz lepiej?

Cytat:
Jestem w szoku że wy wstajecie tak wcześnie! Ja zwlekam się z łóżka o 10:00 i co najmniej do 12:00 zalegam na kanapie próbując się ogrzać bo w mieszkaniu 21°.

Nie martw sie, tez tak wstaje, chyba ze musze cos załatwić na mieście

A mnie znów ostatnio ciagle gorąco, tylko okna bym otwierała... a normalnie zmarzluchem jestem

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko mi ciąża zweryfikowała relacje ze znajomymi. U mnie to na prawdę nieprzewidywalnie się potoczyło. Np. spodziewałam się że niektóre koleżanki się odsuną, są osoby które zazdroszczą mi niedawnego ślubu i dziecka i przez to się odsunęły. Zadne zaskoczenie. Co mnie zaskoczyło to dziewczyny które mają dziecko i chyba nie zauważyłam tego wcześniej ale są bardzo negatywnie nastawione, mówią że moje życie się w zasadzie skończyło, nie wyjdę z domu, nie wyspie się przez 12 lat itp. Z nimi to ja nie chcę kontynuować relacji, wolę otaczać się pozytywnymi osobami których nastawienie mi się zawsze udziela.

Nie lubię takiego gadania dobrze ze nikt mi tak nie mówi... fakt, ze mam mało dzieciatych znajomych ale żadna nigdy tak nie mówiła, zdarzało sie narzekać ze jest ciezko, ale zawsze podkreślały ze macierzyństwo jednak daje spełnienie, satysfakcję i mówiły ze to po prostu cos pięknego i tego sie trzymam

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Gwiezdne wojny

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

U nas wczoraj byli znajomi, niestety nie pojadłam przez glukozę, ale ogólnie śmiałam się dużo i super było
Nasze życie towarzyskie tylko czasami sie stopuje, przez nasze wizyty u lekarzy, bądź właśnie sprawy remontowe. Tak to normalnie się widujemy ze wszystkimi w takiej samej częstotliwości jak wcześniej.

Jak było? Sami sie wybieramy ale to chyba po nowym roku albo po świętach

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
czaro_dziejkaa, trzymam kciuki. Będzie dobrze!Dziewczyny remontujące łączę się z wami w bólu.
Moje mieszkanie w całości wygląda tak

Ale jaka bedzie satysfakcja jak urządzacie po swojemu!
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 23:50   #993
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
No to super, ze adaptacja przebiegła gładko

Facetom dać odpowiednia motywacje to na wszystko znajda czas i chęci

No to oby ten drugi lek pomógł

Juz lepiej?

Nie martw sie, tez tak wstaje, chyba ze musze cos załatwić na mieście

A mnie znów ostatnio ciagle gorąco, tylko okna bym otwierała... a normalnie zmarzluchem jestem

Nie lubię takiego gadania dobrze ze nikt mi tak nie mówi... fakt, ze mam mało dzieciatych znajomych ale żadna nigdy tak nie mówiła, zdarzało sie narzekać ze jest ciezko, ale zawsze podkreślały ze macierzyństwo jednak daje spełnienie, satysfakcję i mówiły ze to po prostu cos pięknego i tego sie trzymam

Jak było? Sami sie wybieramy ale to chyba po nowym roku albo po świętach

Ale jaka bedzie satysfakcja jak urządzacie po swojemu!
Dopiero wracamy fajnie było

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 23:52   #994
bloody_marry
Rozeznanie

Wyobraźcie sobie że mój mąż do tej pory nie wrócil z firmowej wigilii! To nowa praca więc nie zna jeszcze zwyczajów, a okazało się że to alkoholowa impreza.

Poduszkę do karmienia zamawiam ze sklepu Tulił, to jest taka większą poducha w kształcie C.

A co do kalafiora zamiast mózgu to dziś wrzuciłam do kibelka cała rolkę papieru zamiast urwanego listka Dziś też przypomniałam sobie że zostało mi jeszcze sporo ręcznie robionych lukrowanych pierników do rozdania i niestety zostawiłam je na lodówce gdzie zazwyczaj trzymam większe deski do krojenia i tortownicę. I te wszystkie rzeczy składałam na te biedne pierniczki kilka dni bo to wysoko i nie widziałam :/ oczywiście kilka się połamało i do wyrzucenia

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 23:53   #995
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Czarodziejka, ja też dokładam swoje zaciśnięte kciuki, wszystko będzie dobrze!

Chciałam kupić jogurt przy okazji wyjścia z domu to w sklepie takie dzikie tłumy aż zaczęłam się zastanawiać który dzisiaj jest, że ludzie chodzą z wypchanymi wozami, masakra jakaś
Teraz utknęłam w korku w autobusie, mała sobie kopie w najlepsze, a matka chyba się zaraz posika Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej
No kolejki sa jiz straszne... w tygodniu to jeszcze idzie zrobic zakupy od rana... ale weekend i popołudnia to masakra

Mój kiedyś był aktywny w samochodzie, teraz juz nie moze sie przyzwyczaił
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na który tydzień umawiacie sie na Usg III trym?

Bedzie 30+2. Ale
Wiem ze pózniej tez bede miała jesCze usg, bo trzeba bedziekonrrolowac ułożenie

Cytat:
Moj najczesciej napiera na pecherz jak jestem poza domem i chodze- najlepiej jak wchodze do sklepu i musze kilka rzeczy kupic i nie mam mozliwosci zeby wyjsc :/ i z reguly jest tak ze wchodze do centrum handlowego, ide do toalety a potem zaczynam zakupy. Ale i tak jak skoncze to gnam do domu bo chce mi sie siku (niestety, nie przepadam za sikaniem w publicznych toaletach, szczegolnie w ciazy)

O tak!!! Przed wyjściem z domu idę so toalety, a po 5 min spaceru znów mi sie chce... No i czuje jakbym miała kamień na pęcherzu... No coz, lepiej nie bedzie a najgorsze jest to ze idę do toalety a tam kilka kropelek ehh
Cytat:
Właśnie teraz te wyjścia do sklepów to masakra, w rossmannie też kolejki.. Jutro chyba wyślę tz samego do biedronki, bo tam to dopiero będzie się działo

W ogóle aplikacja pokazała mi, że dziecko spi teraz ok 15 godzin na dobę, a ja mam wrażenie, że prawie wcale nie spi, chyba że tak dokazuje przez sen

Ja się zapisałam na usg na styczeń, będzie akurat 30+4, ale potem na pewno jeszcze pójdę gdzieś prywatnie rzucić okiem na moje pseudo krwiaki i ogólnie wielkość dziecka.
Czyżby aplikacja Hi Mommy! ? mi na obecnym etapie mówi ze zna i rozpoznaje mój zapach

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Wkurzylam się. Właśnie był mój gin i mi powiedział, że oddział neurologiczny najwcześniej mi zrobi rezonans 19(wtorek) ale może to być tez późniejszy termin. Maja mało lekarzy, full ludzi po udarach, nie da sie tego przeskoczyć. Pogadałam z nim, sam mi powiedział że będę tu tylko siedzieć, bo nic innego mi nie będą robić , tylko czekać na ten pieprzony rezonans.
Z racji tego, że mam super hiper pakiety medyczny z pracy umówiłam się prywatnie na przyszły tydzień , dzisiaj wychodze domu, a do niego mam przyjść z wynikiem.
Tak czy siak poproszę o kciuki na przyszły tydzień

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Mam tylko oczywiście uważać na siebie, nie dźwigać nie przemeczac itd

Dobrze ze wyszłaś i nie nusialas sie kisić S szpitalu... dobrze tez ze masz to prywatne ubezpieczenie ehh.. z NFZ to jednak ciezko. :/
Trzymam mocno za te badania, bedzie dobrze!

No i fajnie ze mogłaś isc na te Jasełka, Młody był pewnie zachwycony

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
a my już prawie doszliśmy do zgodności...tylko co będzie jak się młode urodzi i mi to imię nie będzie pasować? znów przeprawa?

Haha, to ja juz teraz mam tak, ze jak TZ sie przekonuje do jakiegoś imienia to ja stwierdzam ze mi juz nie leży
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Czarodziejka oczywiscie kciuki najmocniej zacisniete i eobrze w sumie, ze wychodzisz, synek bedzie wniebowziety, a i zawsze w domu to inaczej.

Ja juz po wizycie, wszystko ok. Na nastepnej usg ale i tak radzila zapisac sie wczesniej na usg 3d 3trym co i tak mialam w planach.

Robinsonka nic takiego nie mialam w zadnej z ciaz. Moze jest tak jak piszesz ale lepiej jeszcze raz skonsultowac.
Dobrze ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
To jeszcze dodam, ze do tej z ikei ciagle sie miesci, wiec jak ja najdzie ochota na piane to ma wanienke

Strasznie mnie dol plecow boli W domu znalazlam nowa ulubiona pozycje, siedze na kanapie, plecy na bocznym oparciu z dodatkowa poduszka na samym dole, plus podstawka na laptopa. Tylko w pracy trudno to odtworzyc, tzn moglabym ale jeden ekran laptopa to troche malo
Mnie zaczynaja plecy bolec jak stoję kilka minut... ciekawe co bedzie potem
Stary 2017-12-16, 00:06   #996
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Asiula, mój tez tyle nie spi albo ma gwałtowne ruchy przez sen. I mój maz ma nowa zabawę (wczoraj sobie wymyślił) - podchodzi do mnie jak leżę, tryc tryc w brzuch i odchodzi. A pozniej sie śmieje jak mnie Dzieć kopiec i juz kilka razy syknelam, bo tak trafił, ze bolało.
Chwal sie sukienka!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To mi sie zdarza mścić w nocy jak sie do niego przytyłam brzuchem i dziec kopie a jak brzuch urośnie i ruchy beda jeszcze mocniejsze to myśle ze pożałuje

A ja nawet nie bede komentować ile mój robi nadgodzin, ostatnio stał sie liderem projektu i to jest jakaś masakra szczerze mówiąc to łapie dołka niekiedy przez to ile pracuje :/

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was jak moge (w przerwach między pracą i pakowaniem) ale jeszcze sporo mi brakuje. Odpowiem tylko szybko Lunak - na razie odpuscilismy to mieszkanie. Goście coś kręcą, ale dalej go nie sprzedali. Wystawili za taką samą cene jak ostatnio na kilku nowych portalach. Napisali że zostaje całe wyposażenie mieszkania (a nam mowili ze zabieraja pralke, lodowke, caly salon i kuchnie). Zadzwonilam do nich z innego numeru podpytac i przez telefon juz powiedzieli ze jednak zostaje tylko łazienka i kuchnia. Dodatkowo przez telefon dostałam infirmacje ze po świętach można byłoby zwozic swoje rzeczy do mieszkania a nam mowili ze najwcześniej marzec... Mamy jeszcze jedno na oku ale dopiero na początku stycznia będzie można obejrzeć bo na razie sa tak jeszcze wtnajmujacy Mamy nadzieję ze będzie ok

Zdrowka i buziaki! Jak sie ogarnę będę bywac tutaj częściej!

Ale kręci ta baba. To trzymam za to nowe mieszkanie!

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
A my zamówiliśmy
Dziś totalnie nic mi się nie chciało robić po pracy. Czuję się wypompowana po tym tygodniu.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Byłam dziś u fryzjera i jestem bardzo niezadowolona. Moja nie miała czasu przed świętami więc poszłam do innego no i już żałuję. nie chciała mi nic z grzywką zrobić bo mówiła że "jej się nie widzi i ona by w ogóle zahodowala" więc zostawiła jak jest co prawda włosy mi podcieła sporo i na tym mi zależało bo już mi ciężko było i to tyle co zrobiła.

Ciezko o zaufanego i dobrego fryzjera.. ehh sama wiem jak to jest
Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
Jakie macie poduszki do karmienia?

My dzis do kina idziemy Mialam masakryczny tydzien w pracy, sroda i czwartek po 10h i sie ledwo ruszam
Fasolka z motherhood
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Mam coraz mniejszy żołądek, nawet się objeść nie można, bo potem się trawi jak wąż. A taka miodzio suróweczka z kiszonej kapusty mi wyszła
U nas też już wariactwo na mieście, dobrze, że prezenty raczej mamy pozamawiane (dwa, którymi zajmuje się mąż wiszą w otchłani). Po żywieniówkę będę próbowała o 8-9 rano startować, może uniknę tłumów.
Oj, mi mdłości wróciły, chyba
Wlasnie czas jeść mniejsze porcje, bo do tej pory udawało mi sie jeść normalnie... a teraz to żołądek mi pęka i boli

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Mi się ten rossmann raz trafił

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Oj, mamuśka, ale mieliście dzień

Ale happy end na koniec tygodnia
Mi sie rossmann tez trafił raz, ale jak kasjerka
Standardowo zaprasza kobietę w ciąży a potem mówi głośno na pół sklepu zeby na przyszłość od razu do kasy podchodzić bo ona moze mnie w tłumie nie zauważyć myślałam ze spale buraka za taki „ochrzan”

Cytat:
Asiula my chyba jesteśmy w tej samej ciąży bo odkąd pamiętam mam takie objawy jak ty to cofanie jedzenia jest O.K.R.O.P.N.E najczesniej jak się po coś schylę...

Ja załapałam się na ostatnia już promocję Rossmann z tą trzecią kartą ale żeby nie było łatwo to na kasie nie chciało mi zaliczyć tego i pani zapytala faceta z tyłu czy ma apke (myślę sobie taaa pewnie facet i apka rossmann i to jeszcze rossnę) a ten że jasne i dał skorzystać z jego promocji powiedział że najwyżej żona go udusi jak będzie chciała skorzystać

O Wow, jaki miły facet! oby żona nie chciała korzystać z tej promocji

Cytat:
Ja dzis zrobilam na obiad tortille a na deser chlebek bananowy z kakao bo mialam dwa banany i balam sie ze same wyjda z mieszkania wyszedl przepyszny i udalo mi sie go nie zepsuc swoim kalafiorem zamiast mozgu

Przyszlo do mnie serum do twarzy ktore zamowilam- o masakra, jak pieknie pachnie... wyglada jak kupa bo jest weglowe ale zapach jest nieziemski i teraz leze i sie nim relaksuje (plus zapachem oliwki do ciala i kremu do rak zielona herbata- mieszanka wybuchowa) mam nadzieje ze nie bede miala jutro uczulenia

Ja tez dzis sobie spa urządziłam olej i maska na włosy, balsam do ciała, na twarz peeling, maseczka i odżywczy olej. Dawno nie czułam sie tak wypielęgnowana

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie że mój mąż do tej pory nie wrócil z firmowej wigilii! To nowa praca więc nie zna jeszcze zwyczajów, a okazało się że to alkoholowa impreza.

Poduszkę do karmienia zamawiam ze sklepu Tulił, to jest taka większą poducha w kształcie C.

A co do kalafiora zamiast mózgu to dziś wrzuciłam do kibelka cała rolkę papieru zamiast urwanego listka Dziś też przypomniałam sobie że zostało mi jeszcze sporo ręcznie robionych lukrowanych pierników do rozdania i niestety zostawiłam je na lodówce gdzie zazwyczaj trzymam większe deski do krojenia i tortownicę. I te wszystkie rzeczy składałam na te biedne pierniczki kilka dni bo to wysoko i nie widziałam :/ oczywiście kilka się połamało i do wyrzucenia

Mój TZ tez ma dzis wigilie firmowa, tez jeszcze nie wrócił.

Ale jak to zrobiłaś ze cała rolke?
Stary 2017-12-16, 00:22   #997
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny żadna nie miała podobnych wyników glukozy do moich? Bo co strona w necie to inaczej piszą... :/

Stary 2017-12-16, 00:40   #998
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ech 4 sery z Biedronki

Ja przeglądam sukienki do karmienia
Podziwiam was za umiejętność wyprzedzania faktów- ja nawet za bardzo nie mam ciążowych 😁 tzn. mam 3 sztuki- raczej do siebie podobne, tak wyszło, że czarne...dopiero do mnie doszło, że do karmienia nie mam dosłownie NIC...jak trochę ogarnelam wyprawkę to teraz wejdę w kolejną depresję pod tytułem "co będzie, gdy urodze...". Tym optymistycznym akcentem oraz niezwykle pasjonującym artykułem z zakresu cybernetyki społecznej - kładę się spać. Dobranoc 😑

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 01:40   #999
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Bezsennosc ciąg dalszy... Poszłam spać o 22:30 jest 1:30 a ja już nie mogę spać... A Mała wariuje Co będzie potem? Ostatniej nocy obudzilam się 3:30 i zasnelam dopiero przed 6 (a 6:30 pobudka). Znów jutro będę jak Zombie... Mam nadzieje, że Wy będziecie mieć dobrą noc.

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 02:05   #1000
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość

Mój TZ tez ma dzis wigilie firmowa, tez jeszcze nie wrócił.

Ale jak to zrobiłaś ze cała rolke?
Boshhh mój dopiero napisał że wyjeżdża z firmy

Rodzicom połamał się stojak na papier i chwilowo rolki leżą luzem, wzięłam taka rolkę, urwałam kawałek a potem cała rolkę wrzuciłam w kibelek

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 04:39   #1001
asiula1306
Zakorzenienie

Przysiegam ze zamorduje meza kiedys za to chrapanie... wstalam na siku i juz nie moge spac bo tak chrapie... i dziecko mi budzi!

Ojoanna, snilas mi sie- ze chcialas pomoc budowac gniazdo jakims egzotycznym ptakom bo chcialy sobie za twoim oknem zrobic i przez otwarte okno podawalas jednemu ptaszkowi jakies szyszki i patyczki do budowy (nie wiem czemu ty w mieszkaniu mialas takie rzeczy a na dworze nie bylo) nie wyrabiam z tymi snami. I jeszcze mi sie snilo ze dostalam od kuzynki na urodziny dwie pomaranczowe spineczki zabki i kazala mi je zapiac na grzywce i mowila ze sa takie wow super ekstra a to byl po prostu szajs ktorego nie nosi sie od 15 lat

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 04:59   #1002
_Dolly
Rozeznanie

Asiula a myślałam, że tylko ja o takej porze nie śpię 😉 obudziłam się przed 4 na siku i zasnąć nie mogę. Mała raz po raz da o sobie znać, ale spokojnie bym mogła spać... Przynajmniej was nadrobiłam 😊

Też nie mam nic do karmienia 🙄 stanik na pewno pod koniec ciąży, ale jakiekolwiek ciuchy?... Cały czas liczę chyba na to że dam radę z moimi normalnymi 😉 Ciążowe też tylko jedne spodnie już z musu kupiłam 😁

Miłego dnia dziewczyny 😊

Stary 2017-12-16, 05:08   #1003
Lunak
Wtajemniczenie

Witam sie w środku nocy. Pobudka o 3, chwila orientacji, ze to na siku i od 3:30 leze i kwitne w łożku. Na dzis juz chyba pospane
Głowa mnie boli, nos zatkany, Dzieć szaleje. Czego chcieć wiecej...

Jejku, jak Wy czesto pizzę robicie. Jakbym jadła tak czesto to juz bym miała z +20 na wadze.

Alley, znam efekty takiej zdrady swojego fryzjera. Po pierwszej przeprowadzce poszłam do fryzjerki z okolicy podciąć koncówki (włosy do pośladków). Skończyło sie na długości do połowy pleców z krzywym ścięciem, bo równała i zrównać nie mogła :/

Parapet, w moich dwóch rossmannach z okolicy ani razu mnie nie wywołali z kolejki. Mam wrażenie, ze jak są kasy samoobsługowe to zawsze babeczka w ciąży moze tym podejść.
Oj ja tez tak nam z żołądkiem. I jak bedzie o troszkę za duzo to zgaga od razu. Po mojej ulubionej salatce sie uaktywniła

Czarodziejka, miałaś strasznie wzruszające popołudnie synek pewnie wniebowzięty, że mama przyjechała.

Oj cofanie sie jedzenia znam najgorzej jak leżę.

Mierzylam te staniki do karmienia z hm. Jak znajdę tam cos dla siebie to bedzie cud. Ale najpierw musze sie zmobilizować i wybrac po dobór stanika na teraz. Czy w esotiq doradzają?

Ale nadrobiłam. Juz wiem, ze w nocy idzie wolniej czytanie Was niz w dzien teraz chyba sie z kocem przeniosę na kanapę i ksiazke poczytam dopóki mój nie wstanie. I zjesc cos musze, bo zaraz burczenie sie włączy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 05:31   #1004
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja też już od godziny leżę i leżę

Asiula, też mi się śniły dziewczyny z wizażu, ale już nie pamiętam co dokładnie a ptaków nie lubię, obrzydzaja mnie ich lapcie

W ogóle mam wrażenie, że w nocy nie mogę oddychać jakbym miała nos zatkany, powietrze było za suche i w ogóle mała zgniatala mi przepone.. Muszę skombinować jakiś nawilzacz powietrza na kaloryfer, moze to da cokolwiek. Tz mnie irytuje, zawija się w kołdrę jak naleśnik, pochrapuje, koty mnie denerwują bo przychodzą i zamiast się położyć to siedzą i się gapią od żelaza na czczo mdli i w ogóle jestem zawsze taka nieszczęśliwa nad ranem
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 06:13   #1005
Mecassie
Zakorzenienie

wstałam tylko zerknąć która godzina i wyłączyć lampki i już mi się nie chce spać młoda troszkę fika, chyba głodna bo nie jadłam kolacji... a śniadanie najszybciej za pół godziny bo tabletka

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 06:24   #1006
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle mam wrażenie, że w nocy nie mogę oddychać jakbym miała nos zatkany, powietrze było za suche i w ogóle mała zgniatala mi przepone.. Muszę skombinować jakiś nawilzacz powietrza na kaloryfer, moze to da cokolwiek. Tz mnie irytuje, zawija się w kołdrę jak naleśnik, pochrapuje, koty mnie denerwują bo przychodzą i zamiast się położyć to siedzą i się gapią od żelaza na czczo mdli i w ogóle jestem zawsze taka nieszczęśliwa nad ranem
Z wyjątkiem kotów i żelaza jakbym czytała o sobie. Też mam ciągle wrażenie zgniatania (poważnie myślę o spaniu w pozycji połsiedzącej)... Budzę się w środku nocy właśnie przez suche powietrze (tż twierdzi, że on tego nie odczuwa). A z nawilżaczem na kaloryfer to on działa jak kaloryfer grzeje? Bo my tylko raz do tej pory włączyliśmy, więc jeśli tak to odpada... (i to wieczorem, zanim poszliśmy spac. Później było tak duszno, że spałam w salonie... ). Najchętniej spała bym przy otwartym oknie, ale tż zimno 😒 W zeszłym roku chodziłam owinięta kocem, wyglądając jak ludzkie burrito, a w ciąży mi wiecznie goraco i duszno... Temperaturę ciała też mam wyższą niż zwykle. Świat się skończy jak nie ubiorę skarpetek do spania 😁 (mogę spać w krótkich spodenkach, ale skarpety to mus&#128521.
I najlepiej mi się śpi jak tż pójdzie już do pracy😏 w sypialni robi się jakoś chłodniej, więcej powietrza 😉

Stary 2017-12-16, 06:39   #1007
Mecassie
Zakorzenienie

Dolly jak mąż pracuje na rano to też tylko wyczekuje godziny gdy zadzwoni mu budzik i będę miała całe łóżko dla siebie a i ja w ogóle nie używam mojej poduchy tylko niekiedy się do niej przytulę ale do tego nadał by się zwykły wałek albo poduszka.

Nie wytrzymałam z tym śniadaniem do tabletki. Mam nadzieję że chociaż trochę się wchłonęła bo zjadłam po 15minutach

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 08:21   #1008
julietta83
Zakorzenienie

co do fasolki z motherhood - słyszałam, że jest trochę za wysoka do karmienia, prawda to?
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 08:22   #1009
marcia45
Zadomowienie

Ja specjalnie wstaje wcześniej bo żelazo i ta godzina bez śniadania to męka.

Czarodziejka super, że mogłaś iść na te jasełka. Aż się wzruszyłam jak wyobraziłam sobie reakcje synka.

Z tą rolka do papieru niezle haha

O i te chusteczki z woda. Poprosiłam koleżankę czy mi odbierze bo galerie to dla mnie teraz horror. Myślałam że lekkie bo ona w ciąży pojechała też coś odebrać. A przynosi ciężkie pudełko.

My sylwester u sąsiadów. Same karmiące, więc planuje wino bezalkoholowe kupić. I przedszkole, jak któraś napisała chociaż młoda pobaluje bo wszyscy z dziećmi w jej wieku.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 08:28   #1010
Ojoanna29
Zakorzenienie

Postanowiłam wrócić do łóżka, tz wstal i się kręcił, otworzyłam okno, koty poszły spać w drugim pokoju.. I wrócił tz, że on jednak jeszcze troszkę pośpi, myślałam że się popłaczę dobrze, że dzisiaj jedzie do rodziców i zostaje na noc, moze uda mi się nie udusić, zakręcę kaloryfer w pokoju, uchylę okienko..
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 08:43   #1011
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Chyba tak. Ja miałam dziś rano zdziwko. Jakby przez noc urósł.

Mecassie dusza człowiek! Takie drobne gesty a ile pozytywnej energii dookoła
(odezwała byś się w klubie, chociaż zdawkowo, bo się serio martwię)

Czarodziejka cudownie że udało Ci się dotrzeć! Przynajmniej nie musisz się martwić i przeżywać tego, że Cię nie było z synkiem Reszta też się ułoży!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Też miałam, ze trzy noce z rzędu, jak się położyłam na którymś z boków. Poki co spokój, oby jak najdłużej...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Brill ja też dzisiaj tak miałam To chyba dobrze zobrazuje:
https://www.youtube.com/watch?v=5wfJ1wwp8lQ
Haha no cos w tym stylu

Cytat:
Dziewczyny żadna nie miała podobnych wyników glukozy do moich? Bo co strona w necie to inaczej piszą... :/

A jakie masz, cos jest nie tak?

Witamz rana, coraz glupsze sny mam, dzisiaj az 4 1 ze dostalam okres, 2 ze musialam isc siku w szpitalu a tam kibelek to byla taka polka obita jak drzwi sie wygluszalo kiedys 3 ze bylismy w jakis domkach letniskowych, ale my od kogos kupilismy cos ala tmx i naszego domku nie wysadzili w powietrze.... A 4 ze moja siorka z kolezanka zmarly
To wszystko 1 nocy, chyba zaczna sie bac nocy
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 08:56   #1012
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Przysiegam ze zamorduje meza kiedys za to chrapanie... wstalam na siku i juz nie moge spac bo tak chrapie... i dziecko mi budzi!

Moj dzisiaj tez dawał do wiwatu, a Mały mu wturowal więc mąż dostał kopniaka ode mnier to sie tylko odwrócił na drugi bok ale na szczęście przestał.

Edytowane przez Lenka_007
Czas edycji: 2017-12-16 o 08:58
Lenka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 08:59   #1013
marcia45
Zadomowienie

Córka i mąż śpią , ale oni podobni do siebie. O właśnie wstała.

Nie wytrzymalam i zjadłam, kurka u mnie lipa z tym niejedzeniem godzinę po tabletkach.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:08   #1014
FallenAnn
Rozeznanie

Dzień dobry!
Witam się w 28 tc. Już nie staram się Was nadrobić, podczytuje od czasu do czasu.... miłego dnia!

Stary 2017-12-16, 09:12   #1015
_Selina_
Zakorzenienie

Brilliant takie, a czytałam, że jak chociaż jeden parametr jest wysoki to już niby kwalifikują jako cukrzycę, a po godzinie mam powyżej 180... Na czczo niby ok, no i po dwóch mam poniżej 150 więc też niby ok...
Glukoza na czczo 82,0mg/dl 70,00 - 99,00 N

Glukoza po 1 godz.188,0mg/dl
Glukoza po 2 godz.130,0mg/dl
Napisałam wczoraj do lekarza, ale ma weekend pewnie...

Jeśli chodzi o kolejki to u mnie jest różnie czasami wołają, czasami stoję, ostatnio w markecie sama przeszłam na początek kasy uprzywilejowanej bo stało 3 facetów z pełnymi wózkami i para pod 50 z pełnym koszem, a ja miałam 2 rzeczy i mega mi się spieszyło. Przeszłam wzdłuż ludzi mówiąc tylko przepraszam, akurat kasjerka kończyła obsługiwać c jakąś osobę więc jej podałam produkty do ręki wzięła skasowała i poszłam. Bez zbędnych tłumaczeń, pytań. Gdybym była przy zwykłej kasie to bym akurat tego dnia poprosiła o przepuszczenie, ale przy kasie uprzywilejowanej uznałam, że muszą liczyć się z tym, że ciężarne mają bezwzględne pierwszeństwo.
W ikei zrobili wszystkie kasy uprzywilejowane. Ostatnio byłam i szukałam tej "naszej" patrzę nie ma, myślę zlikwidowali. Przychodzę bliżej kas, a tam przy każdej informacja, że mamy pierwszeństwo. Akurat nie było tłumów to poczekaliśmy, ale miło z ich strony.
W "Rosie" są te plakaty, żeby podchodzić, bo dziewczyny często się myliły, prosząc kobiety do kasy bez kolejki, które nie były w ciąży. Nawet na plakatach jest napisane, że zapraszają bez kolejki. się rozpisałam

Wczoraj mówiłam, że mała się nie rusza po glukozie, za to na gwiezdnych wojnach szalała jak wróciliśmy do domu typ już była u niej taka cisza, że nawet jej pozytywki nie włączyliśmy "do spania", bo chyba po wyjściu z kina padła

Dzisiaj już przed samym obudzeniem się, na pół śnie, śniło mi się, że urodziłam, małej nie pracowało serduszko, a lekarze tylko stali.

Dzisiaj ubieramy choinkę
Później przychodzą nasze mamy na obiad nie mam pomysłu co zrobić...
Tyle w skrócie na dzisiaj.

Stary 2017-12-16, 09:20   #1016
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Draaaaamaaat, jak ja mam wstawać rano ? W nocy nie byłam siku i rano myślałam że oprożnię pęcherz podczas wstawania :x To obracanie się i napinanie mięśni brzucha, masakra :x

Po małym opierniczu Mąż teraz codziennie wracając z pracy całuje brzuch i wita się z synkiem On w nagrodę dał się wczoraj drugi raz wyczuć Mężowi, myślę że to dla niego fajne wrażenie bo coś do niego gadał, sprzymierzali się przeciwko mamusi Synek był bardzo zadowolony z uwagi i się wiercił

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:38   #1017
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Normy sa jedne. Poczekaj na wizyte spokojnie, lekarz ci wyjasni co i jak. Ja za pierwszym razem mialam po 1h 180 i to juz bylo za duzo.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:38   #1018
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ojoanna hahaha
Faktycznie po godzinie troche za duzo, prosze tu normy:
Załącznik 7358421
doktor lelowa
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:40   #1019
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Brilliant takie, a czytałam, że jak chociaż jeden parametr jest wysoki to już niby kwalifikują jako cukrzycę, a po godzinie mam powyżej 180... Na czczo niby ok, no i po dwóch mam poniżej 150 więc też niby ok...
Glukoza na czczo 82,0mg/dl 70,00 - 99,00 N

Glukoza po 1 godz.188,0mg/dl
Glukoza po 2 godz.130,0mg/dl
Napisałam wczoraj do lekarza, ale ma weekend pewnie...
Mi tez gin mowila, ze wystarczy jeden przekroczony i jest cukrzyca. A ja mialam tylko o 1 wartosc. Na szczescie badanie bylo za szybko zrobione i skierowala mnie jeszcze raz, wtedy wyszlo juz dobrze.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 09:42   #1020
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
Jakie macie poduszki do karmienia?

My dzis do kina idziemy Mialam masakryczny tydzien w pracy, sroda i czwartek po 10h i sie ledwo ruszam
ja kupiłam poduchę na all podczas darmowej wysyłki - rogala.
Takiego http://babyssima.pl/wp-content/uploa...15-600x600.jpg

Zobaczymy jak się będzie sprawował, bo się nie znam na tym, ale jak przymierzałam i ściskałam (jest wypełniony kuleczkami) to myślę, że będzie ok

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
A ja właśnie dzisiaj stałam w kolejce, nikt mnie nie zawołał, a ze czułam się ok i chciałam popatrzeć co tam jeszcze mają na półkach w drodze do kasy to nic nie mówiłam
Strasznie ciężkie te chusteczki z samą wodą, w porównaniu do babydream albo hippa gigantyczna różnica aż mam ochotę je otworzyć i pomacać

Kupiłam ten stanik do karmienia w lidlu i już go noszę wzięłam 80d (normalnie kupowałam 65e w esotiq) i mimo zapięcia na ostatnią haftke ciśnie ciekawe jak będzie później..
otwórz i daj znać jakie są
też je mam
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości