|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Dziękuje dziewczyny za wszystkie życzenia zdrowia. To naprawdę bardzo bardzo miłe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#992 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facetom dać odpowiednia motywacje to na wszystko znajda czas i chęci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mnie znów ostatnio ciagle gorąco, tylko okna bym otwierała... a normalnie zmarzluchem jestem Cytat:
ale żadna nigdy tak nie mówiła, zdarzało sie narzekać ze jest ciezko, ale zawsze podkreślały ze macierzyństwo jednak daje spełnienie, satysfakcję i mówiły ze to po prostu cos pięknego i tego sie trzymam Cytat:
Ale jaka bedzie satysfakcja jak urządzacie po swojemu! |
||||||
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
Wyobraźcie sobie że mój mąż do tej pory nie wrócil z firmowej wigilii!
To nowa praca więc nie zna jeszcze zwyczajów, a okazało się że to alkoholowa impreza.Poduszkę do karmienia zamawiam ze sklepu Tulił, to jest taka większą poducha w kształcie C. A co do kalafiora zamiast mózgu to dziś wrzuciłam do kibelka cała rolkę papieru zamiast urwanego listka Dziś też przypomniałam sobie że zostało mi jeszcze sporo ręcznie robionych lukrowanych pierników do rozdania i niestety zostawiłam je na lodówce gdzie zazwyczaj trzymam większe deski do krojenia i tortownicę. I te wszystkie rzeczy składałam na te biedne pierniczki kilka dni bo to wysoko i nie widziałam :/ oczywiście kilka się połamało i do wyrzucenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#995 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój kiedyś był aktywny w samochodzie, teraz juz nie moze sie przyzwyczaił ![]() Cytat:
Wiem ze pózniej tez bede miała jesCze usg, bo trzeba bedziekonrrolowac ułożenie Cytat:
a najgorsze jest to ze idę do toalety a tam kilka kropelek ehhCytat:
mi na obecnym etapie mówi ze zna i rozpoznaje mój zapachCytat:
Trzymam mocno za te badania, bedzie dobrze!No i fajnie ze mogłaś isc na te Jasełka, Młody był pewnie zachwycony ![]() Cytat:
Haha, to ja juz teraz mam tak, ze jak TZ sie przekonuje do jakiegoś imienia to ja stwierdzam ze mi juz nie leży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#996 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak brzuch urośnie i ruchy beda jeszcze mocniejsze to myśle ze pożałuje A ja nawet nie bede komentować ile mój robi nadgodzin, ostatnio stał sie liderem projektu i to jest jakaś masakra Cytat:
za to nowe mieszkanie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wlasnie czas jeść mniejsze porcje, bo do tej pory udawało mi sie jeść normalnie... a teraz to żołądek mi pęka i boli ![]() Cytat:
Standardowo zaprasza kobietę w ciąży a potem mówi głośno na pół sklepu zeby na przyszłość od razu do kasy podchodzić bo ona moze mnie w tłumie nie zauważyć Cytat:
oby żona nie chciała korzystać z tej promocji ![]() Cytat:
Cytat:
Mój TZ tez ma dzis wigilie firmowa, tez jeszcze nie wrócił. Ale jak to zrobiłaś ze cała rolke? |
|||||||||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny żadna nie miała podobnych wyników glukozy do moich? Bo co strona w necie to inaczej piszą... :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam was za umiejętność wyprzedzania faktów- ja nawet za bardzo nie mam ciążowych 😁 tzn. mam 3 sztuki- raczej do siebie podobne, tak wyszło, że czarne...dopiero do mnie doszło, że do karmienia nie mam dosłownie NIC...jak trochę ogarnelam wyprawkę to teraz wejdę w kolejną depresję pod tytułem "co będzie, gdy urodze...". Tym optymistycznym akcentem oraz niezwykle pasjonującym artykułem z zakresu cybernetyki społecznej - kładę się spać. Dobranoc 😑
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Bezsennosc ciąg dalszy... Poszłam spać o 22:30 jest 1:30 a ja już nie mogę spać... A Mała wariuje
Co będzie potem? Ostatniej nocy obudzilam się 3:30 i zasnelam dopiero przed 6 (a 6:30 pobudka). Znów jutro będę jak Zombie... Mam nadzieje, że Wy będziecie mieć dobrą noc. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rodzicom połamał się stojak na papier i chwilowo rolki leżą luzem, wzięłam taka rolkę, urwałam kawałek a potem cała rolkę wrzuciłam w kibelek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Przysiegam ze zamorduje meza kiedys za to chrapanie... wstalam na siku i juz nie moge spac bo tak chrapie... i dziecko mi budzi!
Ojoanna, snilas mi sie- ze chcialas pomoc budowac gniazdo jakims egzotycznym ptakom bo chcialy sobie za twoim oknem zrobic i przez otwarte okno podawalas jednemu ptaszkowi jakies szyszki i patyczki do budowy (nie wiem czemu ty w mieszkaniu mialas takie rzeczy a na dworze nie bylo) nie wyrabiam z tymi snami. I jeszcze mi sie snilo ze dostalam od kuzynki na urodziny dwie pomaranczowe spineczki zabki i kazala mi je zapiac na grzywce i mowila ze sa takie wow super ekstra a to byl po prostu szajs ktorego nie nosi sie od 15 latWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Asiula a myślałam, że tylko ja o takej porze nie śpię 😉 obudziłam się przed 4 na siku i zasnąć nie mogę. Mała raz po raz da o sobie znać, ale spokojnie bym mogła spać... Przynajmniej was nadrobiłam 😊
Też nie mam nic do karmienia 🙄 stanik na pewno pod koniec ciąży, ale jakiekolwiek ciuchy?... Cały czas liczę chyba na to że dam radę z moimi normalnymi 😉 Ciążowe też tylko jedne spodnie już z musu kupiłam 😁 Miłego dnia dziewczyny 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w środku nocy. Pobudka o 3, chwila orientacji, ze to na siku i od 3:30 leze i kwitne w łożku. Na dzis juz chyba pospane
![]() Głowa mnie boli, nos zatkany, Dzieć szaleje. Czego chcieć wiecej... Jejku, jak Wy czesto pizzę robicie. Jakbym jadła tak czesto to juz bym miała z +20 na wadze. Alley, znam efekty takiej zdrady swojego fryzjera. Po pierwszej przeprowadzce poszłam do fryzjerki z okolicy podciąć koncówki (włosy do pośladków). Skończyło sie na długości do połowy pleców z krzywym ścięciem, bo równała i zrównać nie mogła :/ Parapet, w moich dwóch rossmannach z okolicy ani razu mnie nie wywołali z kolejki. Mam wrażenie, ze jak są kasy samoobsługowe to zawsze babeczka w ciąży moze tym podejść. Oj ja tez tak nam z żołądkiem. I jak bedzie o troszkę za duzo to zgaga od razu. Po mojej ulubionej salatce sie uaktywniła ![]() Czarodziejka, miałaś strasznie wzruszające popołudnie synek pewnie wniebowzięty, że mama przyjechała. Oj cofanie sie jedzenia znam najgorzej jak leżę. Mierzylam te staniki do karmienia z hm. Jak znajdę tam cos dla siebie to bedzie cud. Ale najpierw musze sie zmobilizować i wybrac po dobór stanika na teraz. Czy w esotiq doradzają? Ale nadrobiłam. Juz wiem, ze w nocy idzie wolniej czytanie Was niz w dzien teraz chyba sie z kocem przeniosę na kanapę i ksiazke poczytam dopóki mój nie wstanie. I zjesc cos musze, bo zaraz burczenie sie włączy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już od godziny leżę i leżę
![]() Asiula, też mi się śniły dziewczyny z wizażu, ale już nie pamiętam co dokładnie a ptaków nie lubię, obrzydzaja mnie ich lapcie W ogóle mam wrażenie, że w nocy nie mogę oddychać jakbym miała nos zatkany, powietrze było za suche i w ogóle mała zgniatala mi przepone.. Muszę skombinować jakiś nawilzacz powietrza na kaloryfer, moze to da cokolwiek. Tz mnie irytuje, zawija się w kołdrę jak naleśnik, pochrapuje, koty mnie denerwują bo przychodzą i zamiast się położyć to siedzą i się gapią
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
młoda troszkę fika, chyba głodna bo nie jadłam kolacji... a śniadanie najszybciej za pół godziny bo tabletka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.I najlepiej mi się śpi jak tż pójdzie już do pracy😏 w sypialni robi się jakoś chłodniej, więcej powietrza 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Dolly jak mąż pracuje na rano to też tylko wyczekuje godziny gdy zadzwoni mu budzik i będę miała całe łóżko dla siebie
a i ja w ogóle nie używam mojej poduchy tylko niekiedy się do niej przytulę ale do tego nadał by się zwykły wałek albo poduszka. Nie wytrzymałam z tym śniadaniem do tabletki. Mam nadzieję że chociaż trochę się wchłonęła bo zjadłam po 15minutach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
co do fasolki z motherhood - słyszałam, że jest trochę za wysoka do karmienia, prawda to?
|
|
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
Ja specjalnie wstaje wcześniej bo żelazo i ta godzina bez śniadania to męka.
Czarodziejka super, że mogłaś iść na te jasełka. Aż się wzruszyłam jak wyobraziłam sobie reakcje synka. Z tą rolka do papieru niezle haha O i te chusteczki z woda. Poprosiłam koleżankę czy mi odbierze bo galerie to dla mnie teraz horror. Myślałam że lekkie bo ona w ciąży pojechała też coś odebrać. A przynosi ciężkie pudełko. My sylwester u sąsiadów. Same karmiące, więc planuje wino bezalkoholowe kupić. I przedszkole, jak któraś napisała chociaż młoda pobaluje bo wszyscy z dziećmi w jej wieku.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam wrócić do łóżka, tz wstal i się kręcił, otworzyłam okno, koty poszły spać w drugim pokoju.. I wrócił tz, że on jednak jeszcze troszkę pośpi, myślałam że się popłaczę
dobrze, że dzisiaj jedzie do rodziców i zostaje na noc, moze uda mi się nie udusić, zakręcę kaloryfer w pokoju, uchylę okienko..
|
|
#1011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Witamz rana, coraz glupsze sny mam, dzisiaj az 4 1 ze dostalam okres, 2 ze musialam isc siku w szpitalu a tam kibelek to byla taka polka obita jak drzwi sie wygluszalo kiedys 3 ze bylismy w jakis domkach letniskowych, ale my od kogos kupilismy cos ala tmx i naszego domku nie wysadzili w powietrze.... A 4 ze moja siorka z kolezanka zmarly To wszystko 1 nocy, chyba zaczna sie bac nocy
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie tylko odwrócił na drugi bok ale na szczęście przestał.
Edytowane przez Lenka_007 Czas edycji: 2017-12-16 o 08:58 |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Córka i mąż śpią , ale oni podobni do siebie. O właśnie wstała.
Nie wytrzymalam i zjadłam, kurka u mnie lipa z tym niejedzeniem godzinę po tabletkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Witam się w 28 tc. Już nie staram się Was nadrobić, podczytuje od czasu do czasu.... miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Brilliant takie, a czytałam, że jak chociaż jeden parametr jest wysoki to już niby kwalifikują jako cukrzycę, a po godzinie mam powyżej 180... Na czczo niby ok, no i po dwóch mam poniżej 150 więc też niby ok...
Glukoza na czczo 82,0mg/dl 70,00 - 99,00 N Glukoza po 1 godz.188,0mg/dl Glukoza po 2 godz.130,0mg/dl Napisałam wczoraj do lekarza, ale ma weekend pewnie... ![]() Jeśli chodzi o kolejki to u mnie jest różnie czasami wołają, czasami stoję, ostatnio w markecie sama przeszłam na początek kasy uprzywilejowanej bo stało 3 facetów z pełnymi wózkami i para pod 50 z pełnym koszem, a ja miałam 2 rzeczy i mega mi się spieszyło. Przeszłam wzdłuż ludzi mówiąc tylko przepraszam, akurat kasjerka kończyła obsługiwać c jakąś osobę więc jej podałam produkty do ręki wzięła skasowała i poszłam. Bez zbędnych tłumaczeń, pytań. Gdybym była przy zwykłej kasie to bym akurat tego dnia poprosiła o przepuszczenie, ale przy kasie uprzywilejowanej uznałam, że muszą liczyć się z tym, że ciężarne mają bezwzględne pierwszeństwo. W ikei zrobili wszystkie kasy uprzywilejowane. Ostatnio byłam i szukałam tej "naszej" patrzę nie ma, myślę zlikwidowali. Przychodzę bliżej kas, a tam przy każdej informacja, że mamy pierwszeństwo. Akurat nie było tłumów to poczekaliśmy, ale miło z ich strony. W "Rosie" są te plakaty, żeby podchodzić, bo dziewczyny często się myliły, prosząc kobiety do kasy bez kolejki, które nie były w ciąży. Nawet na plakatach jest napisane, że zapraszają bez kolejki. się rozpisałam ![]() Wczoraj mówiłam, że mała się nie rusza po glukozie, za to na gwiezdnych wojnach szalała jak wróciliśmy do domu typ już była u niej taka cisza, że nawet jej pozytywki nie włączyliśmy "do spania", bo chyba po wyjściu z kina padła ![]() Dzisiaj już przed samym obudzeniem się, na pół śnie, śniło mi się, że urodziłam, małej nie pracowało serduszko, a lekarze tylko stali. Dzisiaj ubieramy choinkę Później przychodzą nasze mamy na obiad nie mam pomysłu co zrobić... ![]() Tyle w skrócie na dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Draaaaamaaat, jak ja mam wstawać rano ? W nocy nie byłam siku i rano myślałam że oprożnię pęcherz podczas wstawania :x To obracanie się i napinanie mięśni brzucha, masakra :x
Po małym opierniczu Mąż teraz codziennie wracając z pracy całuje brzuch i wita się z synkiem On w nagrodę dał się wczoraj drugi raz wyczuć Mężowi, myślę że to dla niego fajne wrażenie bo coś do niego gadał, sprzymierzali się przeciwko mamusi Synek był bardzo zadowolony z uwagi i się wiercił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego http://babyssima.pl/wp-content/uploa...15-600x600.jpg Zobaczymy jak się będzie sprawował, bo się nie znam na tym, ale jak przymierzałam i ściskałam (jest wypełniony kuleczkami) to myślę, że będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() też je mam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

a w kuwecie to chyba robią sobie zawody, jak jedno pójdzie, to zaraz biegnie następne, w nocy kilka razy się przebudziłam na dźwięk zakopywania, a rano tz wywalił pół kuwety kulek 

Dziś też przypomniałam sobie że zostało mi jeszcze sporo ręcznie robionych lukrowanych pierników do rozdania i niestety zostawiłam je na lodówce gdzie zazwyczaj trzymam większe deski do krojenia i tortownicę. I te wszystkie rzeczy składałam na te biedne pierniczki kilka dni bo to wysoko i nie widziałam :/ oczywiście kilka się połamało i do wyrzucenia 
aż zaczęłam się zastanawiać który dzisiaj jest, że ludzie chodzą z wypchanymi wozami, masakra jakaś
Wasze maluchy też się tak rozbudzaja w trasie? Mam nadzieję, że mała nie pokazuje tak choroby lokomocyjnej 

nie chciała mi nic z grzywką zrobić bo mówiła że "jej się nie widzi i ona by w ogóle zahodowala" więc zostawiła jak jest
najczesniej jak się po coś schylę...

a i ja w ogóle nie używam mojej poduchy
13.03.2008
aż mam ochotę je otworzyć i pomacać