|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio - oby Ci przeszło. Jakie rajstopy chcesz kupić?
Ja mam czarne kryte a myślałam o cieńszych czarnych. Chyba powiem mamie zeby mi kupiła, bo mi nie po drodze do sklepu. Odnośnie choinki to my kupimy żywą małą. Nie mamy bombek do dużej + miejsca na postawienie. Moze za rok bedzie duza jak juz nie bedzie huśtawki w salonie. A i nie mam lampek ani papieru ozdobnego. Lampki chyba i tak sobie podaruje bo w tym roku choinka bedzie ustawiona w miejscu bez kontaktu. Siilmariien - ciekawa ta książka Food Pharmacy. Widzę, ze masz juz doświadczenie z wypytywaniem i komentowaniem innych ludzi dalszych etapów życia dziecka. A i jeszcze komentowanie wyglądu kobiety w ciazy i po ciazy tez jest powszechnym zjawiskiem :p ja juz podobno doszłam do siebie po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Albo ciąża ![]() Moja koleżanka poszła do gina z tekstem - myślałam, ze to zatrucie, ale nie przechodziło, wiec zrobiłam test ciążowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
To jeszcze raz ja. Wpadam sie pochwalic ze ida nam dolne jedynki
(2 naraz)Wczoraj nic nie bylo a dzis wracam z uczelni patrze cos mnie kujlo i juz taka dziurka w dziasle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#994 | ||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wodę na wyjście mam w ochraniaczu i jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na początku się tłumaczyłam a teraz już nie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wodę na wyjście mam w ochraniaczu i jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na początku się tłumaczyłam a teraz już nie ![]() Cytat:
|
||||||||||||||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie polecacie zamowic fotoksiazke ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to bym do niej szare ubrała - jakoś cieliste w zimie dziwnie wyglądają, a z kolei czarne za bardzo kontrastują z jasną sukienką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i az niewiem do czego się odnieść
chyba Wam nie pisalam, ale Jasiek sie juz przekreca na brzuch od kilku dni.Z tym karmieniem piersia to mnie najbardziej denerwuje wmawianie diety matki karmiacej. Dziecko placze i od razu pytanie co zjadlas. Po pol roku to my z kp bedziemy dziwne i beda nam wmawiac wode w piersiach. Moja droga do karmienia tez nie byla prosta, oj wiele wysilku nas to kosztowala, ale sie udalo ![]() Kupiliśmy choinke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#999 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora mam czarne i cieliste szpilki. Kupie chyba i czarne i cieliste rajstopy, zawsze sie przydadzą a muszę zobaczyć jak to wyglada w domu. Nie robiłam jeszcze foty, wstawię jutro jak juz bede gotowa
![]() Karola ja robiłam fotoksiazke ze ślubu na uwolnijkolory.pl Nawet tak nie mow
|
|
|
|
#1000 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Hej. Myślałam, że tu dziś będzie pusto, a tu takie ciekawe tematy
Moja córa doskonale odróżnia dzień od nocy, ale jak tu ją nauczyć kiedy jest weekend i można spać do 10? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Te mądre położne są najgorsze. U nas położna mówiła jedno, a pediatra, młoda kobieta, drugie. A trzymają się babki razem. Trzeba miec własny rozum, a poglądy innych traktować z przymróżeniem oka. Cytat:
Myślę, że to kwestia tego, że nigdy tak dużo warzyw nie jadłam, a jest ich objętościowo sporo na talerzu, dlatego zastają. Cytat:
Pewnie, że tak. Ja mam kurtkę narciarską z dziecięcego c&a. Cytat:
Dałaś mi do myślenia z tą szyją. Niby pediatra powiedziała nam, że nie widzi u nas potrzeby wizyty u neuro i przez to odpuściłam umówione spotkanie z fizjo, ale też tak mamy z ta szyją, a późne przekręcenie też może o czymś podobnym świadczyć. ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was kochana ![]() Cytat:
Nawet przez chwilę nie pomyślałam źle o matkach dających mm z naszego wątku. Nie obwiniaj się. Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka i żadne mm tego nie zmieni! Cytat:
Może dlatego, że wcześniej bardziej Cię to stresowało, a teraz spokojniej podchodzisz do tematu karmienia. Cytat:
Bardzo dobre spostrzeżenie. Matki są oceniane przez to jak karmią, jak rodziły. Ja spotkałam osoby, które nie pytały o zdrowie dziecka i inne priorytety, natomiast o karmieniu nie omieszkały zapomnieć. Cytat:
Zdrówka i powodzenia jutro ✊️✊️ Cytat:
Kazda z nam ma inaczej i trzeba to bezwzględnie szanować. Ty masz wyrzuty co do cc, a ja jestem wdzięczna i szczęśliwa, że mogłam rodzić przez cc. Cytat:
Ja dziś nigdzie nie byłam. Planuję pojechać w tygodniu, bo bałam się właśnie tych wszystkich sympatycznych Cytat:
Ja nie lubię jak moja tesciowa nosi Ami. Nie mogę jakoś spuścić z niej wtedy wzroku. Chyba wynika to z braku zaufania. Z moją mamą tak nie mam. Cytat:
Brawo Oleńka ![]() ![]() Cytat:
Haha ups ![]() Cielistych nie lubię zimą. Wg mnie czarne lepsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, może Klaudia chce Ci przez to powiedzieć, że to czas na rozszerzanie diety hehe
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to odkad to zauwazylam na zmiane placze i sie smieje 😅 Zwariowac mozna. I teraz nie wiem czy moge ja jeszcze zostawic w domu z tz bo chcialam dziadka w szpitalu odwiedzic. Mial wstawiany rozrusznik serca ale jak ona taka marudna to ja juz sama nie wiem 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wychowalabys ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla dziadka
|
||
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatusiowie muszą i z marudami sobie poradzić Zdrówka dla dziadka.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też o tym pomyślałam :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1009 |
|
Rozeznanie
|
Ja karmię praktycznie od początku mm. Próbowałam kp, walczyłam. Niestety pokarmem moim nie dało się nakarmić dziecka, ciągle płakała, była głodna. I prawdę mówiąc teraz z perspektywy ponad 5 miesięcy nie mam sobie nic do zarzucenia. Chciałam kp, próbowałam - nie udało się. Nawet czasami się cieszę, że jesteśmy na mm, bo w każdej chwili Ada może zostać z tz czy z babciami na dłuższą chwilę. Jest to też po prostu wygodne.
Dietę rozszerzamy od 4 miesiąca, Adzie wszystko smakuje, niczym nie pluje, po żadnym produkcie alergii nie zauważyłam. Ja się czuję dobrą matką mimo mm i rozszerzania diety od 4 miesiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- A tak wgl, to mam 38,4' gorączki, boli mnie głowa i mam ochotę schować się pod kołdrę i obudzić dopiero jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - brawo dla Jasia za przekręcanie się. Podobne imiona macie
jaką choinkę kupiłaś?Emmos - moze i chce mi coś powiedzieć. Oczami to juz by wszystko zjadła. Do 10.01 juz nie duzo zostało - tez nie bede sie tak sztywno trzymać terminu. Myszowata - jak na długo nie jedziesz to chyba nic sie nie stanie jak trochę pobędzie z TZ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1011 |
|
MerDer 4ever
|
Karola jestem zadowolona
No wychowałabym jak swoje O 19 mamy nauki przedchrzcielne, mam nadzieje, że nie beda długo
|
|
|
|
#1012 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udanej uroczystości jutro! Cytat:
No tak, w ciąży i po też się można nasłuchać ;D Nagle pytanie o aktualną wagę przestaje być nietaktem ;D Ale spryciula z Klaudii! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
U nas trwały jakieś 10 min
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Asia brawo dla Jasia! Moja N tez dzis zrobila obrót na brzuszek 😄 kombinowala az się udało 😉 W prezencie na gwiazdke dostanie w koncu Edukacyjny pociąg szczeniaczka. Sąsiadka za super cenę znalazla. Nie mam prezentu dla teściowej jeszcze. Teść dostanie etui na tablet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mówi że ona woli się z nią bawić a nie nosić. Tesciowa odwrotnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Karolina ja robilam na stronie colorland.pl foto książki. Bardzo ładne wyszly.
Xzora ja rok temu mialam choinke żywą w doniczce taką na metr okolo. I zamiast lampek byly na niej cotton ball które robily i za bombki i za światełka 😄 Jutro z tztem spróbujemy kupic choinkę😊 pewnie będą tłumy wszędzie ale na tygodniu on wraca po 18 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś męczący dzień dzisiaj i chociaż przeczytałam wszystko to nie odniósł się pewnie do wszystkiego co naskrobałyście
Karolina, ja zamawiałam na uwolnijkolory. Jak chcesz to mam kupon na fotoksiazke A4 pionową. Jakość ok więc polecam ![]() Asia, brawo za obroty Jasia. Taedio, obyś szybko poczuła się lepiej i powodzenia na chrzcinach. Nulka, zdrowiej szybciutko;* Carolles, brawa dla Neli ![]() Apropo sprawy publicznej jaka jest karmienie to mnie nawet obce sąsiadki wypytują (mieszkam tu gdzie mieszkam tylko 3 lata). Niektórych to nawet nie znam bo człowiek nie widuje. Może na czole trzeba sobie napisać aby uniknąć głupich pytań? Oby mały szybko padł tak jak wczoraj bo ja zasypiam już a mam w planach spać dziś znowu w drugim pokoju i go odkładać do łóżeczka bo wczoraj poległam o 2. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze takie spiecie jednak sprawia dziecku dyskomfort. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1019 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja za to czasami nie mogę słuchać o kp. Generalnie mam to gdzieś kto i jak robi czy mówi. Jego sprawa. Uważa, że ma chude mleko. Ok.
Cytat:
Cytat:
Gratuluję i przybij 5 bo moja od dziś obraca się co chwilę ![]() Nareszcie! W dodatku do tego obraca się na brzuch o 180 st Na placach od dłuższego czasu. No i do tego łapie nogi i krzyczy baba. Uderza zabawkami i wyciąga ręce na brzuchu. Nie robiła nic nagle wszystko. Cytat:
U nas długo to trwało od 1 obrotu. Cytat:
Ja mam na 164 cm. Ale są mega szerokie. Takie S. Cytat:
Cytat:
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, widzisz!
Brawo dla Pestki może jak ona ostatnio tak histeryzowala to miała skok po prostu? A teraz tyle nowych umiejętności ja się łapie na tym że każde marudzenie biorę za ból brzucha przez te koszmarne kolki.Moje dziecko znowu zasnęło samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

probowalam z kapturkami ale i tak nie chciala
Chyba potem pożyczę od niej ;D
Oby Was nic nie dopadło!
Ja staram się zakładać, że wszystko wynika z troski i dobrej woli, ale czasami już dosłownie szlag mnie trafiał jak mi jakaś obca baba coś nieproszona mówiła a propos małej Lili 
na początku się tłumaczyłam a teraz już nie 

Przemo złapał katar bidulek 
ciekawe jak będzie się czuła jak sama będzie miała dziecko ja np nie lubię jak za długo też nosi się J. I jest to ktoś obcy typu jakaś ciotka itp a nie znoszę jak go caluja no coś mnie wtedy bierze a nie umiem się odezwać ... 

my mamy Viburgel.
Bardzo mi Was szkoda, mam nadzieję, że szybko uporacie się z chorobą. Brawo za pierwsze słowo