|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonili z Luxmed, że wynik w normie. Ale trzeba obserwować. Może być, że zaczyna się coś w układzie moczowym, a może wirus. Bo są leukocyty.
Także nie szczepimy się znowu. Moje dziecko było dziś mega łaskawe. Całe mieszkanie wysprzatane na błysk. Oba piętra. Oboje sprzatalismy, a ona zajmowała się sobą. Był spacer. Obiad i ubrałam choinkę. OzdobIlam też salon. W tym roku więcej mi się nie chce.
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*U mnie jest podobnie. Super! ! Moja tez śpi w pokoju obok. Aż mi dziwnie bo z reguły śpi w salonie. Jednak przez to że się obraca kołyska juz się nie nadaje. Szarpie za szczeble.
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam drugi. Cały z perełkami bo tamten był fajny, ale cienki. Ten jest grubszy, ale krótszy. Tak samo szerokie.
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka przybiera ale ostatnio przystopowala. Po zdjęciach widać, że pucki mniejsze. Za to nosimy juz tylko 74 cm.
|
#1026 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() Calkowita racja, sama nie wiem dla czyjego dobra sie przed tym bronie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Dziekujemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Probowalas walczylas ile sie dalo. Mysle ze mimo wszystko Ada kocha cie czy kp czy mm ![]() Kuruj sie z goraczki. Zdrowka zycze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku Morelle ale u Ciebie pięknie
ja to tylko myślę co postawić żeby koty nie rozniosły już widzę jak wiszą na tych wiszących ozdobach już teraz włażą na choinkę i wypijają oraz rozchlapują wodę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis byla z tesciowa (niestety) i podobno ani razu nie plakala. A do szpitala mam okolo 30km. Wiec 2 godziny marudzenia moze zniesc 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle ale ładna duża choinka trochę podobna do mojej mamy która mamy na dole u nas jest bialo złota
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tylko pierwszy raz non stop był w choince Cytat:
|
|
#1031 |
|
MerDer 4ever
|
Nulka u nas godzina
Ksiadz powiedzial, że kościół nie jest dla małych dzieci, żeby przyprowadzać od 4/5 r.ż Tz wykąpał i uśpił młodego jak mnie nie było Morelle pięknie u Ciebie! |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Mały już śpi i ja chyba też Idę mam nadzieję że będzie spał ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszowata brawo za ząbki!
Xzora może Klaudia chce wcześniej rozszerzać dietę a radziła sobie z tym batatem?Asia, Carolles, Morelle gratuluję obrotów! My nadal czekamy ![]() Ps Morelle Pestka to naprawdę zaskoczyła chyba ze wszystkim co możliwe ![]() Taedio powodzenia na chrzcie jutrzejszym ![]() Pestycyda super że Wojtek znowu sam usnął, za to mój się dzisiaj co chwilę budzi. Leżę z nim, a jeszcze się nie wykąpałam.. Morelle ale masz piękną bogato ozdobioną choinkę! Jak z filmu ja chyba muszę dokupić więcej bombek!My dzisiaj byliśmy na zakupach pół dnia takich świątecznych. Mam już wszystkie prezenty, prawie spakowane. Tż mówi że za dużo wydajemy na Święta. A chyba idzie drugi ząbek, bo zaczyna się marudzenie i ślinotok. Tż kupił dentinox i posmarował Małemu, a on wszystko wypluł i płakał, bo mu nie smakowało :/ chyba muszę coś innego kupić.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora jodle kaukazka chyba tak się nazywa
wiem ze nie kuje ![]() Morelle brawo dla Pestki ![]() Jasiek na brzuchu juz sie spory czas kreci zgodnie ze wskazówkami zegara, kilka dni temu zaczął w drugą stronę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - wow! Super przystroilas mieszkanie i bardzo ładna choinka. Ja jutro pojadę na kiermasz świąteczny to kupie stroik
I moze jakies bombki. Super progres u Pestki! JonSnow - zabrałam Klaudii tego batata z rączki. On był solony i smażony, wolałabym zeby zjadła inaczej przygotowanego. Asia - o, nie pomyslałam zeby kupić nie kłującą choinkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja tez śpi. Również uciekam. Dobranoc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja tez kręci w 2 str. Ale na brzuch przewraca się tylko przez lewy bok. Co dziwne bo Przez prawy łatwiej jej szLO. Cytat:
Ja mam z domu rodzinnego. U mamy i tak dużo zostało. Jurto wieczorem jedziemy do wro bo mamy alergologa, usg bioder i nefrologa Wracamy w sr. W pn ma być moja sis i będziemy ubierać choinkę. Miłego wieczoru !
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, poszła PW
![]() Też mamy jodłę kaukaską. Miałam iść spać a żre popcorn i pije Warkę. Wy tu dzisiaj o warzywach i zdrowym jedzeniu a ja dziś na obiad placki ziemniaczane, na kolację obrzydliwe hamburgery z budki i na zagryzke popcorn ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, u mnie były chipsy z okazji weekendu ![]() Klaudia jeszcze przy piersi. Coraz pózniej chodzi spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- O, ale była tez marchewka przed drugim śniadaniem chciałabym zeby wpadło mi to w nawyk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś wszystko w biegu. Ale super dzień dla Jaska. Radość na basenie. Choinka jest zachwycony, piszczal ze szczęścia jak mąż wniósł drzewko do domu. Później leżał na kanapie i obserwował jak ubieramy zadowolony.
Teraz jeszcze wypadałoby dziś prezenty popakowac bo pozniej nie bedzie kiedy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Xzora, brawa za marchewkę
wy się usypiacie a ja już pierwsze kp -.- sama nie wiem co lepsze. Myślałam do tej pory że on ma potrzebę bliskości i w ogóle ale coraz częściej przechodzi mi przez myśl że on się budzi tak często bo głodny. No nie minęły 3h a on oczy jak 5 zł i kwili. Jak się wybudza w międzyczasie to na spokojnie smoka dam, pogłaszcze i zasypia. A mija to magiczne 2,5h i on się budzi i dopada do cyca jakby tydzień nie jadl-.- Że niby dzieci w tym wieku 8h bez jedzenia wytrzymują? Taaaaa nie Wojciech Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Ale smarujecie tu wiadomości...fajnie, że wielu z Was się sen dzieci normalizuje Agatka drugą noc z rzędu daje się odłożyć o 20 do łóżeczka, ale nadal często się budzie wiec około północy nie mam już siły i ląduje przy mnie w łóżku Dobranoc, najchętniej bym szła spać z nią o 20, ale trzeba mieć coś z życia ;-) i oglądamy The Crown
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Anusia, zadzwonię do fizjo w poniedziałek i poproszę żeby przyjechała. Będę spokojniejsza.
Asia, brawo za obroty synka ![]() ![]() ![]() Nulka, zdrówka. Carolles, brawa dla Nelci ![]() ![]() Pestycyda, cieszę się, że u Was coraz lepiej ![]() Cytat:
Haha Brawo Pestka! ![]() ![]() Wiedziałam, że dziewczyna da radę I że wkrótce napiszesz, a tu proszę, niespodzianka już dzisiaj Zdolne te nasze dzieciaki ![]() Chinka jak z Kevina, piękna Ja w ogóle dziś mało co z dzieckiem swoim przebywałam. Od 8 do 15 tż się Ami zajmował, ja tylko karmiłam. Potem o 15:15 po karmieniu usnęła i spala do 18:30. Następnie zajmowałam sie nią 2h, potem kąpaliśmy, ja nakarmiłam, a tż uśpił. Pierwszy taki dzień od porodu, żebym spędziła z nią tak mało czasu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
U nas Maja od kilu dni usypiana jest przez tż w wózku, bez cyca i zdecydowanie lepiej śpi, budzi się pierwszy raz między 4 a 5 dopiero, a wcześniej w łóżku przy mnie standardem była pierwsza pobudka między północą a pierwszą, a pózniej to już co chwilę do cyca do rana. Ja mam chwilę wytchnienia i jestem mega szczęśliwa bo dzięki temu Maja zasypia na noc koło 21 a nie jak zwykle przy cycu o 22-22.30.
a tak poza tym u nas szpital w domu, Misek mega chory, migdały przekrwione, ucho załatwione i jeszcze mega kaszel,dostał od wczoraj antybiotyk , czekam na poprawę, ale przy okazji i matce sprzedał tak mnie gardło boli że zaraz chyba zwariuję, mąż też narzeka na gardło, a i Maja coś zakatarzona dzisiaj. Bosko, tydzień do świąt, jest co robić, a ja od poniedziałku sama z dzieciakami chyba zwariuję
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Kapalam się. Pełna relaksu mialam już wyjść. Nagle słyszę płacz. Maz posz3dl do niej. Myślę zaraz ja uspokoi. A ta coraz bardziej. No to wychodzę. Ja do niej a ta mało nie zanosi się, cyca nie chciała dopóki nie uspokoiła się
było tak fajnie a potem musiałam ja długo uspakajac..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam kiedyś w prezencie z racji wiadomego skrzywienia Mam nadzieję, że wieczór udany! Cytat:
![]() I jak się z tym czułas? Cytat:
Ja się obudziłam z bólem brzucha. Mam stan podgoraczkowy i katar. To chyba wirus od Pestki? Teraz mi się chce wymiotowac. Mala obudziła się o północy, ale dałam smoczek i zasnęła. Teraz juz musiałam wstać. Nie chce budzić tż bo zeszła noc ja spałam, a on wstawał. Potem nie mógł zasnąć i był jak zombie. Oby mi przeszło bo ledwo żyje! Pestycyda spisz?
|
|
#1049 |
|
*sportaddict*
|
Jezu, jaka noc koszmarna
Na pocieszenie kupilam sobie chustę 🙈 ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Taedio powodzenia dzisiaj! |
|
|
|
#1050 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

*

Zdrówka dla dziadka.
ja to tylko myślę co postawić żeby koty nie rozniosły
już teraz włażą na choinkę i wypijają oraz rozchlapują wodę 

No tak, w ciąży i po też się można nasłuchać ;D Nagle pytanie o aktualną wagę przestaje być nietaktem ;D 

️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

I że wkrótce napiszesz, a tu proszę, niespodzianka już dzisiaj
Zdolne te nasze dzieciaki 
oczywiście mnóstwo skórek zalanych