Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-16, 14:33   #991
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Taedio - oby Ci przeszło. Jakie rajstopy chcesz kupić?
Ja mam czarne kryte a myślałam o cieńszych czarnych. Chyba powiem mamie zeby mi kupiła, bo mi nie po drodze do sklepu.

Odnośnie choinki to my kupimy żywą małą. Nie mamy bombek do dużej + miejsca na postawienie. Moze za rok bedzie duza jak juz nie bedzie huśtawki w salonie.
A i nie mam lampek ani papieru ozdobnego. Lampki chyba i tak sobie podaruje bo w tym roku choinka bedzie ustawiona w miejscu bez kontaktu.

Siilmariien - ciekawa ta książka Food Pharmacy.
Widzę, ze masz juz doświadczenie z wypytywaniem i komentowaniem innych ludzi dalszych etapów życia dziecka.
A i jeszcze komentowanie wyglądu kobiety w ciazy i po ciazy tez jest powszechnym zjawiskiem :p ja juz podobno doszłam do siebie po porodzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Sill Taa :p nawet mąż nie poimprezował, 2 piwka i do domu :p
Juz czuje sie lepiej. Wolałabym zeby to było zatrucie niż wirus bo jutro chrzciny.

Albo ciąża
Moja koleżanka poszła do gina z tekstem - myślałam, ze to zatrucie, ale nie przechodziło, wiec zrobiłam test ciążowy.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 14:42   #992
myszowata1313
Rozeznanie

To jeszcze raz ja. Wpadam sie pochwalic ze ida nam dolne jedynki (2 naraz)
Wczoraj nic nie bylo a dzis wracam z uczelni patrze cos mnie kujlo i juz taka dziurka w dziasle

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 14:48   #993
taedio
MerDer 4ever

Xzora dzięki
Właśnie nie wiem czy kupić czarne czy cieliste.
Nawet mnie nie strasz Tz pierwsze co to „kupić test?”
Stary 2017-12-16, 15:10   #994
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Dopiero dwa razy. Myslalam ze na mozg mi juz pada ale maz tez zauwazyl roznice. Mocno ja tam rozciagaja.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Lacze sie z Toba w bolu,u mnie ta sama historia.

Trzeba jakoś żyć dalej

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej.
Kolezanka rodzila w sierpniu. I ja nie moge jej zrozumiec bo mi mowi ze cieszy sie ze nie karmi piersia.
Mowila ze w szpitalu miala nawal ale maly nie umial chycic cycka. No to odciagala pokarm i mowi ze zanikl..
Moja mala tez miala i ma problem zeby chycic piers i dlatego karmie do tej pory w kapturkach.
Druga kolezka rodzila w styczniu i mimo ze jezdzi na studnia to co 3 godz wstawala odciagac pokarm do mrozenia bo jej moglo tydzien nie byc w domu.
Dziewczyna w szpitalu lozko obok. Nie przystawiala malego wlasnie bo twierdzila ze nie ma pokarmu i mnie krytykowala jak mala nie mogla piersi zlapac i plakala ze bede miec z nia problemy bo ona dala butle i dziecko spalo caly dzien.
Ogolnie widze ze ja spotkalam sie z osobami ktore ewidetnie nie chcialy kp.

Takie osoby tez się zdarzają

Cytat:
Skad ja to znam. probowalam z kapturkami ale i tak nie chciala

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja tez mam 160 ale zakladam ze jestem troszke masywniejsza od Ciebie wiec sprobuje z tym 170

Ja tez karmiłam z kapturkami

Cytat:
Sprawdzanie temp,bole brzuszka,uczulenia. Woda w termosie na wyjscie. Eh...

Ja mam czajnik z ustawiana temp a wodę na wyjście mam w ochraniaczu i jest ok

Cytat:
Witam sie. Od rana mi niedobrze
Tz odebrał tort na chrzciny, musimy kupić napoje. Musiałabym jechac kupić sobie jakieś rajstopy
Ojej do jutra zeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Nadrabiam część na razie.

Ech, rezygnujemy z choinki, nawet nie będzie czasu żeby o tym pomyśleć... Będzie u teściów (niestety mają sztuczną :/), a jak wrócimy w styczniu to najwyżej zrobię dekorację ze świerkowych gałęzi jeśli nadal będziemy potrzebowali świątecznego klimatu. Trochę mi szkoda, bo pamiętam minę Lili jak mąż w zeszłym roku przyniósł choinkę do samego sufitu - to było typowe kreskówkowe "opadnięcie kopary" ;D

Prezenty dla teściów, rodzeństwa męża, dziewczyn i męża mam już kupione, muszę tylko torebki prezentowe nabyć. Teściowej kupiłam m.in. książkę food pharmacy i trochę sobie podczytuję Chyba potem pożyczę od niej ;D

Anusia brawo za rehabilitację!

Morelle mam nadzieję, że Pestka dzisiaj lepiej się czuje Oby Was nic nie dopadło!

Mała możliwe, że w na wszystkich to hormony, ja tak mam co miesiąc - a okres potem raz jest, raz go nie ma :/

Jon my używamy na ząbki viburgelu, pomaga, ale nie wiem na ile, bo u nas jeszcze nie jest zbyt mocne to ząbkowanie. Przy Lili używałam dentibaby ale teraz nigdzie nie mogę go dostać. Przy silnym ząbkowaniu i płaczu dawałam lek przeciwbólowy.

SteveS inspirująca jesteś z tymi warzywami

Pestycyda brawo za ściągnięcie mleka Powodzenia z testowaniem butelek! Fajnie, że Wojtek sam zasnął

Minini brawo też dla Ciebie za 80ml Miłego spotkania ze znajomymi!

Emmos brawa dla Amelki za przewrót!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Daj spokój, lada chwila się przekręci! Jak przyjdzie jej moment

Współczuję chorób Zdrówka dla synków! I dużo sił dla Ciebie! I łączę się w bólu, bo mi Lilę wczoraj znowu rozłożyło. To się zawsze musi dziać przed świętami lub w trakcie świąt, co nie?

Nie tylko karmienie, ludzie w ogóle roszczą sobie prawo do pytań, porad i uwag na temat dzieci i sposobu ich wychowywania, nawet obcy ludzie w miejscach publicznych się wtrącają, to jest jakaś masakra Ja staram się zakładać, że wszystko wynika z troski i dobrej woli, ale czasami już dosłownie szlag mnie trafiał jak mi jakaś obca baba coś nieproszona mówiła a propos małej Lili

AnnaPaula ja bym na takie pytania nie odpowiadała wprost czy kp czy mm tylko coś w stylu "Mlekiem" albo "Karmię, nie martw się nie głodzę" żeby dać do zrozumienia komuś, że się wtrąca w nie swoje sprawy :/ Co to w ogóle kogoś obchodzi jak karmisz? A tak w ogóle to jak nasze dzieci skończą roczek to role się odwrocą i to mamy karmiące piersią będą dostawały serię pytań ze zdziwieniem ooo to jeszcze karmisz piersią? A to mleko ma jeszcze jakąś wartość? Ludzie mają jakąś obsesję na tym punkcie

Hahaha dokładnie ;D

Poimprezowało się wczoraj? A tak serio to mam nadzieję, że to żadne zatrucie, ani wirus Zdrówka!
Ja mówię ze karmię butelka i jest głupia mina rozmówcy i koniec tematu na początku się tłumaczyłam a teraz już nie

Cytat:
Kurde normalnie czuc magie swiat.... ludzi wszedzie pelno. Wszyscy w kolo wredni wrecz chamscy. Pogoda iscie grudniowa. Eh... odechciewa sie.

Haha racja

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Dopiero dwa razy. Myslalam ze na mozg mi juz pada ale maz tez zauwazyl roznice. Mocno ja tam rozciagaja.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Lacze sie z Toba w bolu,u mnie ta sama historia.

Trzeba jakoś żyć dalej

Cytat:
Hej.
Kolezanka rodzila w sierpniu. I ja nie moge jej zrozumiec bo mi mowi ze cieszy sie ze nie karmi piersia.
Mowila ze w szpitalu miala nawal ale maly nie umial chycic cycka. No to odciagala pokarm i mowi ze zanikl..
Moja mala tez miala i ma problem zeby chycic piers i dlatego karmie do tej pory w kapturkach.
Druga kolezka rodzila w styczniu i mimo ze jezdzi na studnia to co 3 godz wstawala odciagac pokarm do mrozenia bo jej moglo tydzien nie byc w domu.
Dziewczyna w szpitalu lozko obok. Nie przystawiala malego wlasnie bo twierdzila ze nie ma pokarmu i mnie krytykowala jak mala nie mogla piersi zlapac i plakala ze bede miec z nia problemy bo ona dala butle i dziecko spalo caly dzien.
Ogolnie widze ze ja spotkalam sie z osobami ktore ewidetnie nie chcialy kp.

Takie osoby tez się zdarzają

Cytat:
Skad ja to znam. probowalam z kapturkami ale i tak nie chciala

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja tez mam 160 ale zakladam ze jestem troszke masywniejsza od Ciebie wiec sprobuje z tym 170

Ja tez karmiłam z kapturkami

Cytat:
Sprawdzanie temp,bole brzuszka,uczulenia. Woda w termosie na wyjscie. Eh...

Ja mam czajnik z ustawiana temp a wodę na wyjście mam w ochraniaczu i jest ok

Cytat:
Tz odebrał tort na chrzciny, musimy kupić napoje. Musiałabym jechac kupić sobie jakieś rajstopy
Ojej do jutra zeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Nadrabiam część na razie.

Ech, rezygnujemy z choinki, nawet nie będzie czasu żeby o tym pomyśleć... Będzie u teściów (niestety mają sztuczną :/), a jak wrócimy w styczniu to najwyżej zrobię dekorację ze świerkowych gałęzi jeśli nadal będziemy potrzebowali świątecznego klimatu. Trochę mi szkoda, bo pamiętam minę Lili jak mąż w zeszłym roku przyniósł choinkę do samego sufitu - to było typowe kreskówkowe "opadnięcie kopary" ;D

Prezenty dla teściów, rodzeństwa męża, dziewczyn i męża mam już kupione, muszę tylko torebki prezentowe nabyć. Teściowej kupiłam m.in. książkę food pharmacy i trochę sobie podczytuję Chyba potem pożyczę od niej ;D

Anusia brawo za rehabilitację!

Morelle mam nadzieję, że Pestka dzisiaj lepiej się czuje Oby Was nic nie dopadło!

Mała możliwe, że w na wszystkich to hormony, ja tak mam co miesiąc - a okres potem raz jest, raz go nie ma :/

Jon my używamy na ząbki viburgelu, pomaga, ale nie wiem na ile, bo u nas jeszcze nie jest zbyt mocne to ząbkowanie. Przy Lili używałam dentibaby ale teraz nigdzie nie mogę go dostać. Przy silnym ząbkowaniu i płaczu dawałam lek przeciwbólowy.

SteveS inspirująca jesteś z tymi warzywami

Pestycyda brawo za ściągnięcie mleka Powodzenia z testowaniem butelek! Fajnie, że Wojtek sam zasnął

Minini brawo też dla Ciebie za 80ml Miłego spotkania ze znajomymi!

Emmos brawa dla Amelki za przewrót!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Daj spokój, lada chwila się przekręci! Jak przyjdzie jej moment

Współczuję chorób Zdrówka dla synków! I dużo sił dla Ciebie! I łączę się w bólu, bo mi Lilę wczoraj znowu rozłożyło. To się zawsze musi dziać przed świętami lub w trakcie świąt, co nie?

Nie tylko karmienie, ludzie w ogóle roszczą sobie prawo do pytań, porad i uwag na temat dzieci i sposobu ich wychowywania, nawet obcy ludzie w miejscach publicznych się wtrącają, to jest jakaś masakra Ja staram się zakładać, że wszystko wynika z troski i dobrej woli, ale czasami już dosłownie szlag mnie trafiał jak mi jakaś obca baba coś nieproszona mówiła a propos małej Lili

AnnaPaula ja bym na takie pytania nie odpowiadała wprost czy kp czy mm tylko coś w stylu "Mlekiem" albo "Karmię, nie martw się nie głodzę" żeby dać do zrozumienia komuś, że się wtrąca w nie swoje sprawy :/ Co to w ogóle kogoś obchodzi jak karmisz? A tak w ogóle to jak nasze dzieci skończą roczek to role się odwrocą i to mamy karmiące piersią będą dostawały serię pytań ze zdziwieniem ooo to jeszcze karmisz piersią? A to mleko ma jeszcze jakąś wartość? Ludzie mają jakąś obsesję na tym punkcie

Hahaha dokładnie ;D

Poimprezowało się wczoraj? A tak serio to mam nadzieję, że to żadne zatrucie, ani wirus Zdrówka!
Ja mówię ze karmię butelka i jest głupia mina rozmówcy i koniec tematu na początku się tłumaczyłam a teraz już nie

Cytat:
Kurde normalnie czuc magie swiat.... ludzi wszedzie pelno. Wszyscy w kolo wredni wrecz chamscy. Pogoda iscie grudniowa. Eh... odechciewa sie.

Haha racja
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 15:38   #995
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie polecacie zamowic fotoksiazke ?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 15:38   #996
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nic nie bylo a dzis wracam z uczelni patrze cos mnie kujlo i juz taka dziurka w dziasle

Super! U Klaudii dalej nic nie widać. Dzisiaj wzięłam ją na kolana jak jadłam obiad a ta zwinęła z talerza kawałek batata. Strasznie szybko to zrobiła. Coś czuje, ze jej pierwszy posiłek bedzie przypadkiem.

Cytat:
Xzora dzięki
A jakie masz buty? Tak w ogole to chyba miałaś wstawić zdjęcie w sukience?
Ja to bym do niej szare ubrała - jakoś cieliste w zimie dziwnie wyglądają, a z kolei czarne za bardzo kontrastują z jasną sukienką.

Stary 2017-12-16, 15:41   #997
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Sill Taa nawet mąż nie poimprezował, 2 piwka i do domu
Juz czuje sie lepiej. Wolałabym zeby to było zatrucie niż wirus bo jutro chrzciny.
Albo Niko będzie miał rodzeństwo

Alicja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-16, 15:43   #998
asia1905
Zakorzenienie

Nadrabiam i az niewiem do czego się odnieść chyba Wam nie pisalam, ale Jasiek sie juz przekreca na brzuch od kilku dni.
Z tym karmieniem piersia to mnie najbardziej denerwuje wmawianie diety matki karmiacej. Dziecko placze i od razu pytanie co zjadlas. Po pol roku to my z kp bedziemy dziwne i beda nam wmawiac wode w piersiach. Moja droga do karmienia tez nie byla prosta, oj wiele wysilku nas to kosztowala, ale sie udalo

Kupiliśmy choinke

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 15:48   #999
taedio
MerDer 4ever

Xzora mam czarne i cieliste szpilki. Kupie chyba i czarne i cieliste rajstopy, zawsze sie przydadzą a muszę zobaczyć jak to wyglada w domu. Nie robiłam jeszcze foty, wstawię jutro jak juz bede gotowa

Karola ja robiłam fotoksiazke ze ślubu na uwolnijkolory.pl
Nawet tak nie mow
Stary 2017-12-16, 16:14   #1000
emmos
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Hej. Myślałam, że tu dziś będzie pusto, a tu takie ciekawe tematy

Moja córa doskonale odróżnia dzień od nocy, ale jak tu ją nauczyć kiedy jest weekend i można spać do 10?

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Dziewczyny które kp czy wam też tak ciężko się słucha mam które twierdzą że miały słaby pokarm bo ściągnęły i miały sama wodę ? Mi ręce opadają... Staram się za dużo nie madrowac i mówię tylko że mój pokarm tak Alt czas wygląda a dziecko ładnie przybiera na wadze . I najgorsze jest to że położna im tak radzi robić ...

Miałam też rozmowę o fotelikach i szczepieniach na szczęście nie zapytali jk my szczepimy więc nie musiałam mówić a o fotelikach powiedziałam że zależy mi na długim wozeniu tyłem

Te mądre położne są najgorsze. U nas położna mówiła jedno, a pediatra, młoda kobieta, drugie. A trzymają się babki razem. Trzeba miec własny rozum, a poglądy innych traktować z przymróżeniem oka.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emmos - gratulacje dla Ami za obrót!
A odnośnie zostawiania warzyw i owoców na talerzu - moze jakbyś od nich zaczynała jedzenie go wtedy wszystko byś zjadała?
Dzisiaj zjem marchewkę przed drugim śniadaniem. Wczoraj tego nie zaplanowałam i nie wyszło.

Myślę, że to kwestia tego, że nigdy tak dużo warzyw nie jadłam, a jest ich objętościowo sporo na talerzu, dlatego zastają.

Cytat:
Mam ochotę kupić sobie sweterek....ciekawe czy bym weszła w 170

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0578422002.html

Pewnie, że tak. Ja mam kurtkę narciarską z dziecięcego c&a.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Ogólnie widze plusy rehabilitacji. Dziś karmiąc małą pierwszy raz widziałam jej szyje. Amelka ma problem z napięciem w obręczy barkowej i chodzi cały czas ze ściśniętą szyją. Wczoraj w sumie też kąpiąc ją mogłam jej umyć szyjkę co normalnie jest nie osiągalne.

śmieje się że teraz jak sie wyprostuje to przybędzie jej z 2 cm.

Dałaś mi do myślenia z tą szyją. Niby pediatra powiedziała nam, że nie widzi u nas potrzeby wizyty u neuro i przez to odpuściłam umówione spotkanie z fizjo, ale też tak mamy z ta szyją, a późne przekręcenie też może o czymś podobnym świadczyć.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

No i dużo mówi 'mamamamamama' niestety głównie płacząc

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

U nas chorobowy czas Przemo złapał katar bidulek
Starszak chory, wczoraj byliśmy na kontroli, wyglądało że wychodzi na prostą a okazało się że rozwinęło mu się zapalenie ucha. Dostal antybiotyk. Pierwszy w życiu, więc i tak uważam że super wynik bo ma prawie 3 lata.
No ale z chora dwójką w domu zwariować można...

Zdrówka dla Was kochana

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja walczyłam o kp 2 tyg i moje dziecko schudło od wagi spadkowej po urodzeniu. Lekarz mnie nastraszył ze jak nie zacznę jej dokarmiać to idziemy do szpitala a potem już nie chciała piersi chociaż ja karmiłam mieszanie. A mi nawet mleko nie ciekło. Skończyło się histerycznym płaczem i wielkim poczuciem winy. Nie mogłam do siebie dojść. Zawsze chciałam kp.

Matki karmiące mm nie są leniwe i nie można wszystkich wkładać do jednego worka. Ja mam ciagle poczucie winy. Matki kp nie mają monopolu na wiedzę przykro się to nieraz czyta. Cieszcie się ze Wam się udało kp.

Nawet przez chwilę nie pomyślałam źle o matkach dających mm z naszego wątku. Nie obwiniaj się. Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka i żadne mm tego nie zmieni!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

zgadzam się, u mnie też było ciężko, zawsze zakładałam za oczywiste, że będę kp, a wyszło jak wyszło, dopiero po porządnym dokarmianiu mm syn mi zaczął tyć jak trzeba. Jak dziecko się nie najada piersią, wije się na niej, płacze i pręży to ja się czułam strasznie, jak bym zawiodła w podstawowej i - teoretycznie - najnaturalniejszej kwestii.

A teraz np. ni z tego, ni z owego, w piątym miesiącu życia synka mam więcej mleka (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo chce mniej mm), co nie udało mi się przy wszystkich wysiłkach wcześniej. Niestety nie zawsze dobre rady i dobra wola wystarczą, nawet przy pomocy CDL i braku problemów zdrowotnych

Może dlatego, że wcześniej bardziej Cię to stresowało, a teraz spokojniej podchodzisz do tematu karmienia.

Cytat:
No wlasnie nie wiem czego tak jest, ze to karmienie jest tak omawiane przez wszystkich, a nie prywatną sprawą. Tak jakby to, ze jestes matką od razu sprawia, ze kwestia tego jak urodziłaś i czym karmisz jest sprawą publiczną. Nawet moja sąsiadka wie, ze karmie mieszanie.

Bardzo dobre spostrzeżenie. Matki są oceniane przez to jak karmią, jak rodziły. Ja spotkałam osoby, które nie pytały o zdrowie dziecka i inne priorytety, natomiast o karmieniu nie omieszkały zapomnieć.

Cytat:

Zdrówka i powodzenia jutro ✊️✊️

Cytat:
Wiem co czujesz bo ja mam podobnie z cc. Ja tylko nie umiem zrozumieć że kobiety nie próbują i nie chcą czasem pomocy tylko od razu zakładają że nie mają pokarmu albo że słaby. Ale jeśli chodzi o takie sytuacje jak wasze to przeogromnie was podziwiam za wytrwałość i wiem że wy zrobiliście wszystko i znam też mamy takie osobiście które też karmią mieszanie z powodzeniem . Czasem nie mamy na coś wpływu i musimy się. Z tym pogodzić. A jeśli chodzi o lenistwo to wcale nie uważam tak bo przy mm moim zdaniem jest więcej roboty ... Wygoda jest jak się chce zostawić dziecko z kimś i zauważyłam że to jest zazwyczaj powód tylko matki się do tego nie chcą czasem przyznać

Kazda z nam ma inaczej i trzeba to bezwzględnie szanować. Ty masz wyrzuty co do cc, a ja jestem wdzięczna i szczęśliwa, że mogłam rodzić przez cc.

Cytat:

Ja dziś nigdzie nie byłam. Planuję pojechać w tygodniu, bo bałam się właśnie tych wszystkich sympatycznych

Cytat:
Ja też . Ostatnio w tej rozmowie ze znajomą pisałam że są mamy które nie lubią jak obcy noszą nawet jej dziecko tak jakby były zazdrosne o dziecko . I że nie lubią zostawiać to powiedziała że powinna iść do psychiatry ciekawe jak będzie się czuła jak sama będzie miała dziecko ja np nie lubię jak za długo też nosi się J. I jest to ktoś obcy typu jakaś ciotka itp a nie znoszę jak go caluja no coś mnie wtedy bierze a nie umiem się odezwać ... Jestem psychiczna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Ja nie lubię jak moja tesciowa nosi Ami. Nie mogę jakoś spuścić z niej wtedy wzroku. Chyba wynika to z braku zaufania. Z moją mamą tak nie mam.

Cytat:

Brawo Oleńka

Cytat:
Xzora dzięki

Haha ups
Cielistych nie lubię zimą. Wg mnie czarne lepsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-16, 16:22   #1001
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Super! U Klaudii dalej nic nie widać. Dzisiaj wzięłam ją na kolana jak jadłam obiad a ta zwinęła z talerza kawałek batata. Strasznie szybko to zrobiła. Coś czuje, ze jej pierwszy posiłek bedzie przypadkiem.

A jakie masz buty? Tak w ogole to chyba miałaś wstawić zdjęcie w sukience?
Ja to bym do niej szare ubrała - jakoś cieliste w zimie dziwnie wyglądają, a z kolei czarne za bardzo kontrastują z jasną sukienką.

Haha, ale sprytna dziewczyna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-16, 16:24   #1002
emmos
Zakorzenienie

Xzora, może Klaudia chce Ci przez to powiedzieć, że to czas na rozszerzanie diety hehe

Stary 2017-12-16, 16:26   #1003
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Moja córa doskonale odróżnia dzień od nocy, ale jak tu ją nauczyć kiedy jest weekend i można spać do 10?

Te mądre położne są najgorsze. U nas położna mówiła jedno, a pediatra, młoda kobieta, drugie. A trzymają się babki razem. Trzeba miec własny rozum, a poglądy innych traktować z przymróżeniem oka.

Myślę, że to kwestia tego, że nigdy tak dużo warzyw nie jadłam, a jest ich objętościowo sporo na talerzu, dlatego zastają.

Dałaś mi do myślenia z tą szyją. Niby pediatra powiedziała nam, że nie widzi u nas potrzeby wizyty u neuro i przez to odpuściłam umówione spotkanie z fizjo, ale też tak mamy z ta szyją, a późne przekręcenie też może o czymś podobnym świadczyć.

Zdrówka dla Was kochana

Nawet przez chwilę nie pomyślałam źle o matkach dających mm z naszego wątku. Nie obwiniaj się. Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka i żadne mm tego nie zmieni!

Może dlatego, że wcześniej bardziej Cię to stresowało, a teraz spokojniej podchodzisz do tematu karmienia.

Bardzo dobre spostrzeżenie. Matki są oceniane przez to jak karmią, jak rodziły. Ja spotkałam osoby, które nie pytały o zdrowie dziecka i inne priorytety, natomiast o karmieniu nie omieszkały zapomnieć.

Kazda z nam ma inaczej i trzeba to bezwzględnie szanować. Ty masz wyrzuty co do cc, a ja jestem wdzięczna i szczęśliwa, że mogłam rodzić przez cc.

Ja dziś nigdzie nie byłam. Planuję pojechać w tygodniu, bo bałam się właśnie tych wszystkich sympatycznych

Ja nie lubię jak moja tesciowa nosi Ami. Nie mogę jakoś spuścić z niej wtedy wzroku. Chyba wynika to z braku zaufania. Z moją mamą tak nie mam.

Brawo Oleńka

Haha ups

Dziekujemy.
Za to odkad to zauwazylam na zmiane placze i sie smieje 😅
Zwariowac mozna.
I teraz nie wiem czy moge ja jeszcze zostawic w domu z tz bo chcialam dziadka w szpitalu odwiedzic. Mial wstawiany rozrusznik serca ale jak ona taka marudna to ja juz sama nie wiem 😕

Stary 2017-12-16, 16:34   #1004
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora mam czarne i cieliste szpilki. Kupie chyba i czarne i cieliste rajstopy, zawsze sie przydadzą a muszę zobaczyć jak to wyglada w domu. Nie robiłam jeszcze foty, wstawię jutro jak juz bede gotowa

Karola ja robiłam fotoksiazke ze ślubu na uwolnijkolory.pl
Nawet tak nie mow
Zadowolona jesteś? Ja kiedyś zdjęcia u nich wywolywalam i było ok

Oj wychowalabys

Alicja

Stary 2017-12-16, 16:35   #1005
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Zdrówka dla Was kochana

Brawo Oleńka

Haha ups

Dzięki za wsparcie

Cytat:
Dziekujemy.
Za to odkad to zauwazylam na zmiane placze i sie smieje
Zwariowac mozna.
I teraz nie wiem czy moge ja jeszcze zostawic w domu z tz bo chcialam dziadka w szpitalu odwiedzic. Mial wstawiany rozrusznik serca ale jak ona taka marudna to ja juz sama nie wiem

Dużo zdrówka dla dziadka
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 16:38   #1006
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekujemy.
Za to odkad to zauwazylam na zmiane placze i sie smieje
Zwariowac mozna.
I teraz nie wiem czy moge ja jeszcze zostawic w domu z tz bo chcialam dziadka w szpitalu odwiedzic. Mial wstawiany rozrusznik serca ale jak ona taka marudna to ja juz sama nie wiem

Tatusiowie muszą i z marudami sobie poradzić Zdrówka dla dziadka.

Stary 2017-12-16, 16:40   #1007
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 16:44   #1008
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie polecacie zamowic fotoksiazke ?

Ja polecam printu można trafić na rabaty od 40-49 %

Cytat:
Xzora dzięki

Też o tym pomyślałam :p

Stary 2017-12-16, 17:12   #1009
nulkaa3
Rozeznanie

Ja karmię praktycznie od początku mm. Próbowałam kp, walczyłam. Niestety pokarmem moim nie dało się nakarmić dziecka, ciągle płakała, była głodna. I prawdę mówiąc teraz z perspektywy ponad 5 miesięcy nie mam sobie nic do zarzucenia. Chciałam kp, próbowałam - nie udało się. Nawet czasami się cieszę, że jesteśmy na mm, bo w każdej chwili Ada może zostać z tz czy z babciami na dłuższą chwilę. Jest to też po prostu wygodne.
Dietę rozszerzamy od 4 miesiąca, Adzie wszystko smakuje, niczym nie pluje, po żadnym produkcie alergii nie zauważyłam.
Ja się czuję dobrą matką mimo mm i rozszerzania diety od 4 miesiąca.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

A tak wgl, to mam 38,4' gorączki, boli mnie głowa i mam ochotę schować się pod kołdrę i obudzić dopiero jutro.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-16, 17:15   #1010
xzora
Zakorzenienie

Asia - brawo dla Jasia za przekręcanie się. Podobne imiona macie jaką choinkę kupiłaś?

Emmos - moze i chce mi coś powiedzieć. Oczami to juz by wszystko zjadła. Do 10.01 juz nie duzo zostało - tez nie bede sie tak sztywno trzymać terminu.

Myszowata - jak na długo nie jedziesz to chyba nic sie nie stanie jak trochę pobędzie z TZ.

Stary 2017-12-16, 17:27   #1011
taedio
MerDer 4ever

Karola jestem zadowolona chociaż mojej koleżance zrobili niefajnie
No wychowałabym jak swoje

O 19 mamy nauki przedchrzcielne, mam nadzieje, że nie beda długo
Stary 2017-12-16, 17:29   #1012
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill Taa nawet mąż nie poimprezował, 2 piwka i do domu
Oby dzisiaj przeszło Udanej uroczystości jutro!

Cytat:
Siilmariien - ciekawa ta książka Food Pharmacy.
Widzę, ze masz juz doświadczenie z wypytywaniem i komentowaniem innych ludzi dalszych etapów życia dziecka.
A i jeszcze komentowanie wyglądu kobiety w ciazy i po ciazy tez jest powszechnym zjawiskiem ja juz podobno doszłam do siebie po porodzie.
No niestety, tego się nie uniknie, nawet jak ludzie robią to w pozytywny sposób bo chwalą, to wciąż jest to ocenianie i wtrącanie się w nie swoje sprawy. Najbardziej aktywni są chyba Ci na ławeczkach, na przystankach i w autobusach No tak, w ciąży i po też się można nasłuchać ;D Nagle pytanie o aktualną wagę przestaje być nietaktem ;D
Ale spryciula z Klaudii!

Cytat:
Wow, brawo!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
No i dobrze, bo nie masz się z czego tłumaczyć. Hehe dobry tekst z butelką

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Nadrabiam i az niewiem do czego się odnieść chyba Wam nie pisalam, ale Jasiek sie juz przekreca na brzuch od kilku dni.
Z tym karmieniem piersia to mnie najbardziej denerwuje wmawianie diety matki karmiacej. Dziecko placze i od razu pytanie co zjadlas. Po pol roku to my z kp bedziemy dziwne i beda nam wmawiac wode w piersiach. Moja droga do karmienia tez nie byla prosta, oj wiele wysilku nas to kosztowala, ale sie udalo

Kupiliśmy choinke
Brawo dla Jasia!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 17:32   #1013
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
O 19 mamy nauki przedchrzcielne, mam nadzieje, że nie beda długo
U nas trwały jakieś 10 min

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 17:45   #1014
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Hehe mam tak samo 😂 tylko moja mama bardziej też mysli o dziecku i widzi ze N woli lezec np na macie nuz byc ciągle noszona. Za tp teściowej wygodnie ja nosic.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja karmię praktycznie od początku mm. Próbowałam kp, walczyłam. Niestety pokarmem moim nie dało się nakarmić dziecka, ciągle płakała, była głodna. I prawdę mówiąc teraz z perspektywy ponad 5 miesięcy nie mam sobie nic do zarzucenia. Chciałam kp, próbowałam - nie udało się. Nawet czasami się cieszę, że jesteśmy na mm, bo w każdej chwili Ada może zostać z tz czy z babciami na dłuższą chwilę. Jest to też po prostu wygodne.
Dietę rozszerzamy od 4 miesiąca, Adzie wszystko smakuje, niczym nie pluje, po żadnym produkcie alergii nie zauważyłam.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

A tak wgl, to mam 38,4' gorączki, boli mnie głowa i mam ochotę schować się pod kołdrę i obudzić dopiero jutro.

Brawo za podejście! 😊

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Asia brawo dla Jasia! Moja N tez dzis zrobila obrót na brzuszek 😄 kombinowala az się udało 😉

W prezencie na gwiazdke dostanie w koncu Edukacyjny pociąg szczeniaczka. Sąsiadka za super cenę znalazla. Nie mam prezentu dla teściowej jeszcze. Teść dostanie etui na tablet.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 17:48   #1015
karolinuuusia
Zakorzenienie

Moja mama mówi że ona woli się z nią bawić a nie nosić. Tesciowa odwrotnie

Alicja

Stary 2017-12-16, 17:52   #1016
Carolles
Zadomowienie

Karolina ja robilam na stronie colorland.pl foto książki. Bardzo ładne wyszly.

Xzora ja rok temu mialam choinke żywą w doniczce taką na metr okolo. I zamiast lampek byly na niej cotton ball które robily i za bombki i za światełka 😄
Jutro z tztem spróbujemy kupic choinkę😊 pewnie będą tłumy wszędzie ale na tygodniu on wraca po 18 😕

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Moja mama mówi że ona woli się z nią bawić a nie nosić. Tesciowa odwrotnie

Eh te teściowa widzę wszystkie takie same 😡

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 18:10   #1017
pestycyda
Zakorzenienie

Jakiś męczący dzień dzisiaj i chociaż przeczytałam wszystko to nie odniósł się pewnie do wszystkiego co naskrobałyście
Karolina, ja zamawiałam na uwolnijkolory. Jak chcesz to mam kupon na fotoksiazke A4 pionową. Jakość ok więc polecam

Asia, brawo za obroty Jasia.

Taedio, obyś szybko poczuła się lepiej i powodzenia na chrzcinach.

Nulka, zdrowiej szybciutko;*

Carolles, brawa dla Neli

Apropo sprawy publicznej jaka jest karmienie to mnie nawet obce sąsiadki wypytują (mieszkam tu gdzie mieszkam tylko 3 lata). Niektórych to nawet nie znam bo człowiek nie widuje. Może na czole trzeba sobie napisać aby uniknąć głupich pytań?

Oby mały szybko padł tak jak wczoraj bo ja zasypiam już a mam w planach spać dziś znowu w drugim pokoju i go odkładać do łóżeczka bo wczoraj poległam o 2.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-16, 18:19   #1018
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Was kochana

Brawo Oleńka

Haha ups

Jak masz mozliwosc zajmij sie tym. Nam neuro tez mowil ze to przejdzie ale ja postepow nie widzialam. Przez to ze jest tak scisnieta ta skora tam sie paprze mimo ze juz nigdzie nie ma uczulenia.. wydaje mi sie ze takie spiecie jednak sprawia dziecku dyskomfort.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 18:28   #1019
morelle_
Zakorzenienie

Ja za to czasami nie mogę słuchać o kp. Generalnie mam to gdzieś kto i jak robi czy mówi. Jego sprawa. Uważa, że ma chude mleko. Ok.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Gratulacje za ząbka
My mielismy Dentinox - mlody dostal po nim alergii a nastepnego dnia pleśniawek. Moj wrażliwiec..

Ja bym nie czekala do poniedzialku, nie masz jakiejs przychodni nocnej w okolicy? Albo lekarza do ktorego mozesz.zadzwonic? Ja kiedys dzwonilam do szpitala o porade czy przyjezdzać, pani doradziła co zrobić..

A z gastrologiem to szłabym jeszcze raz i domagala sie badań. To nie jest normalne ze ona tak reaguje na kazde mleko i wciąż wymiotuje. Dobrze przybiera na wadze mimo to?

Tez wczoraj scisgnelam 80ml, podczas wieczornego karmienia. Pierwszy raz. A to tylko dlatego ze mlody w ciągu dnia malo jadł i nie zasnelabym z taka ilością mleka w piersiach. Zamrozilam, przyda sie kiedys.

Dzis wogole allegro bylo przeciążone. Probowlam od rana kupic pare rzeczy i nie dalo soe wejsc do koszyka a potem przy platnosci blikiem wieszalo sie wszystko..

Brawo za wieczor! Coraz lepiej u was widze!! Oby tak dalej!!

My dzis w domu... posprzątalam troche bo jutro znajomi mają przyjechać i moze moj brat, ciekawe czy jego druga połówka raczy sie pojawić

Spokojnej nocki
Miała usg i wszystko ok. Nie wiem jeszcze jakie badania.

Cytat:
Dobry wieczór dziewczyny

Chciałam się pochwalić, że Ami zrobiła dziś pierwszy obrót na brzuszek Leżała sobie na boku, gadała do krzesła i nagle siup

Dzięki za odpowiedzi odnośnie przygotowywania posiłków. Ja z racji tego, że jesteśmy z mężem na pudełkach nie będę gotować dla siebie i Ami razem. Dlatego wolałabym na początku przygotowywać córce większą ilość i mrozić, bo nie wyobrażam sobie na bierząco gotować takie małe potrawy. Co do mrożenia to mam trochę warzyw z mamy ogródka z zamrażalce. Osobiście wolę zamrożone własne niż świeże z obcego źródła. Parowar fajny pomysł, mogłabym w nim przygotowywać, dzielić i potem odgrzewać. Muszę poszperać w necie jakie są. Dzięki.

Jon, gratuluję pierwszego ząbka my mamy Viburgel.

Anusia, brawo dla Amci za rehabilitację

Minini, fajnie, że jasełka udane

Xzora, ja mam w pudełkach tyle warzyw i owoców, że często, przyznam bez bicia, zostają na talerzu.

Vadi, kciuki za powtórkę z wczorajszej nocy ✊️

Siil, ale masz dobrze ze starszą córcią

Pestycyda, ja teraz robię tak, że na noc zakładam pampers PC, a w dzień dadę sofy, bo zmieniam częściej w dzień, a w nocy w ogóle. Na razie się sprawdza. W necie pampersy sa tańsze, ja akurat zamawiam babci sporo leków, więc przesyłkę mam za darmo.

Mała, fajnie, że spotkałaś się z przyjaciółkami Oby nerwy minęły Ja wyjątkowo świąt nie mogę się doczekać

Morelle, biedna ta Twoją córcia Bardzo mi Was szkoda, mam nadzieję, że szybko uporacie się z chorobą. Brawo za pierwsze słowo

Na mnie ostatnio laktator nie zadziałał

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Pestycyda, mam nadzieję, że Wojtek zreflektuje się wreszcie i da odpocząć, oby Wasze nocki szły w dobra stronę.

Xzora, u mnie też dziś wyjątkowo Ami usnęła dużo później niż zazwyczaj. Ale to chyba dlatego że za nic w świecie nie dała się o 18 wybudzić z drzemki i wstała dopiero około 19. Z tym, że nie jest marudna, uśmiecha się tylko

Gratuluję i przybij 5 bo moja od dziś obraca się co chwilę

Nareszcie! W dodatku do tego obraca się na brzuch o 180 st
Na placach od dłuższego czasu.

No i do tego łapie nogi i krzyczy baba. Uderza zabawkami i wyciąga ręce na brzuchu.

Nie robiła nic nagle wszystko.

Cytat:
Gratki

Czy tylko moja sie nie przewraca? wczoraj zrobila dwa obroty ale przylukalam ja ze wspomagala sie wystajacym elementen maty. Wiec sie nie liczy. Fizjo mowi ze to kwestia dni. Musi sie zmotywowac bo sily i technike juz ma. Nie ma wizji ze moglaby sie obrocic. Jak sie ja lekko pchnie to dalej pieknie idzie ale nie ma nic co by ja zmotywowalo aby sama to zrobila.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Z plusow bo ciagle tylko biadule zaczela sie przemieszczac ramionami. Zasuwa po macie ze strach ja zostawic.

U nas długo to trwało od 1 obrotu.

Cytat:
Mam ochotę kupić sobie sweterek....ciekawe czy bym weszła w 170

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0578422002.html

Ja mam na 164 cm. Ale są mega szerokie. Takie S.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

U nas chorobowy czas Przemo złapał katar bidulek
Starszak chory, wczoraj byliśmy na kontroli, wyglądało że wychodzi na prostą a okazało się że rozwinęło mu się zapalenie ucha. Dostal antybiotyk. Pierwszy w życiu, więc i tak uważam że super wynik bo ma prawie 3 lata.
No ale z chora dwójką w domu zwariować można...
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

A me n
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 18:35   #1020
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, widzisz! Brawo dla Pestki może jak ona ostatnio tak histeryzowala to miała skok po prostu? A teraz tyle nowych umiejętności ja się łapie na tym że każde marudzenie biorę za ból brzucha przez te koszmarne kolki.

Moje dziecko znowu zasnęło samo

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości