|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio - oby Ci przeszło. Jakie rajstopy chcesz kupić?
Ja mam czarne kryte a myślałam o cieńszych czarnych. Chyba powiem mamie zeby mi kupiła, bo mi nie po drodze do sklepu. Odnośnie choinki to my kupimy żywą małą. Nie mamy bombek do dużej + miejsca na postawienie. Moze za rok bedzie duza jak juz nie bedzie huśtawki w salonie. A i nie mam lampek ani papieru ozdobnego. Lampki chyba i tak sobie podaruje bo w tym roku choinka bedzie ustawiona w miejscu bez kontaktu. Siilmariien - ciekawa ta książka Food Pharmacy. Widzę, ze masz juz doświadczenie z wypytywaniem i komentowaniem innych ludzi dalszych etapów życia dziecka. A i jeszcze komentowanie wyglądu kobiety w ciazy i po ciazy tez jest powszechnym zjawiskiem :p ja juz podobno doszłam do siebie po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Albo ciąża ![]() Moja koleżanka poszła do gina z tekstem - myślałam, ze to zatrucie, ale nie przechodziło, wiec zrobiłam test ciążowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Rozeznanie
|
To jeszcze raz ja. Wpadam sie pochwalic ze ida nam dolne jedynki
![]() Wczoraj nic nie bylo a dzis wracam z uczelni patrze cos mnie kujlo i juz taka dziurka w dziasle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | ||||||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie polecacie zamowic fotoksiazke ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to bym do niej szare ubrała - jakoś cieliste w zimie dziwnie wyglądają, a z kolei czarne za bardzo kontrastują z jasną sukienką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i az niewiem do czego się odnieść
![]() Z tym karmieniem piersia to mnie najbardziej denerwuje wmawianie diety matki karmiacej. Dziecko placze i od razu pytanie co zjadlas. Po pol roku to my z kp bedziemy dziwne i beda nam wmawiac wode w piersiach. Moja droga do karmienia tez nie byla prosta, oj wiele wysilku nas to kosztowala, ale sie udalo ![]() Kupiliśmy choinke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
MerDer 4ever
|
Xzora mam czarne i cieliste szpilki. Kupie chyba i czarne i cieliste rajstopy, zawsze sie przydadzą a muszę zobaczyć jak to wyglada w domu. Nie robiłam jeszcze foty, wstawię jutro jak juz bede gotowa
![]() Karola ja robiłam fotoksiazke ze ślubu na uwolnijkolory.pl Nawet tak nie mow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Hej. Myślałam, że tu dziś będzie pusto, a tu takie ciekawe tematy
![]() Moja córa doskonale odróżnia dzień od nocy, ale jak tu ją nauczyć kiedy jest weekend i można spać do 10? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Te mądre położne są najgorsze. U nas położna mówiła jedno, a pediatra, młoda kobieta, drugie. A trzymają się babki razem. Trzeba miec własny rozum, a poglądy innych traktować z przymróżeniem oka. Cytat:
Myślę, że to kwestia tego, że nigdy tak dużo warzyw nie jadłam, a jest ich objętościowo sporo na talerzu, dlatego zastają. Cytat:
Pewnie, że tak. Ja mam kurtkę narciarską z dziecięcego c&a. Cytat:
Dałaś mi do myślenia z tą szyją. Niby pediatra powiedziała nam, że nie widzi u nas potrzeby wizyty u neuro i przez to odpuściłam umówione spotkanie z fizjo, ale też tak mamy z ta szyją, a późne przekręcenie też może o czymś podobnym świadczyć. ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was kochana ![]() Cytat:
Nawet przez chwilę nie pomyślałam źle o matkach dających mm z naszego wątku. Nie obwiniaj się. Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka i żadne mm tego nie zmieni! Cytat:
Może dlatego, że wcześniej bardziej Cię to stresowało, a teraz spokojniej podchodzisz do tematu karmienia. Cytat:
Bardzo dobre spostrzeżenie. Matki są oceniane przez to jak karmią, jak rodziły. Ja spotkałam osoby, które nie pytały o zdrowie dziecka i inne priorytety, natomiast o karmieniu nie omieszkały zapomnieć. Cytat:
Zdrówka i powodzenia jutro ✊️✊️ Cytat:
Kazda z nam ma inaczej i trzeba to bezwzględnie szanować. Ty masz wyrzuty co do cc, a ja jestem wdzięczna i szczęśliwa, że mogłam rodzić przez cc. Cytat:
Ja dziś nigdzie nie byłam. Planuję pojechać w tygodniu, bo bałam się właśnie tych wszystkich sympatycznych ![]() Cytat:
Ja nie lubię jak moja tesciowa nosi Ami. Nie mogę jakoś spuścić z niej wtedy wzroku. Chyba wynika to z braku zaufania. Z moją mamą tak nie mam. Cytat:
Brawo Oleńka ![]() ![]() Cytat:
Haha ups ![]() Cielistych nie lubię zimą. Wg mnie czarne lepsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Xzora, może Klaudia chce Ci przez to powiedzieć, że to czas na rozszerzanie diety hehe
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1003 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to odkad to zauwazylam na zmiane placze i sie smieje 😅 Zwariowac mozna. I teraz nie wiem czy moge ja jeszcze zostawic w domu z tz bo chcialam dziadka w szpitalu odwiedzic. Mial wstawiany rozrusznik serca ale jak ona taka marudna to ja juz sama nie wiem 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wychowalabys ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1005 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla dziadka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatusiowie muszą i z marudami sobie poradzić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też o tym pomyślałam :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Rozeznanie
|
Ja karmię praktycznie od początku mm. Próbowałam kp, walczyłam. Niestety pokarmem moim nie dało się nakarmić dziecka, ciągle płakała, była głodna. I prawdę mówiąc teraz z perspektywy ponad 5 miesięcy nie mam sobie nic do zarzucenia. Chciałam kp, próbowałam - nie udało się. Nawet czasami się cieszę, że jesteśmy na mm, bo w każdej chwili Ada może zostać z tz czy z babciami na dłuższą chwilę. Jest to też po prostu wygodne.
Dietę rozszerzamy od 4 miesiąca, Adzie wszystko smakuje, niczym nie pluje, po żadnym produkcie alergii nie zauważyłam. Ja się czuję dobrą matką mimo mm i rozszerzania diety od 4 miesiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- A tak wgl, to mam 38,4' gorączki, boli mnie głowa i mam ochotę schować się pod kołdrę i obudzić dopiero jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Asia - brawo dla Jasia za przekręcanie się. Podobne imiona macie
![]() Emmos - moze i chce mi coś powiedzieć. Oczami to juz by wszystko zjadła. Do 10.01 juz nie duzo zostało - tez nie bede sie tak sztywno trzymać terminu. Myszowata - jak na długo nie jedziesz to chyba nic sie nie stanie jak trochę pobędzie z TZ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
MerDer 4ever
|
Karola jestem zadowolona
![]() ![]() No wychowałabym jak swoje ![]() O 19 mamy nauki przedchrzcielne, mam nadzieje, że nie beda długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale spryciula z Klaudii! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Rozeznanie
|
U nas trwały jakieś 10 min
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Asia brawo dla Jasia! Moja N tez dzis zrobila obrót na brzuszek 😄 kombinowala az się udało 😉 W prezencie na gwiazdke dostanie w koncu Edukacyjny pociąg szczeniaczka. Sąsiadka za super cenę znalazla. Nie mam prezentu dla teściowej jeszcze. Teść dostanie etui na tablet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Moja mama mówi że ona woli się z nią bawić a nie nosić. Tesciowa odwrotnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1016 | |
Zadomowienie
|
Karolina ja robilam na stronie colorland.pl foto książki. Bardzo ładne wyszly.
Xzora ja rok temu mialam choinke żywą w doniczce taką na metr okolo. I zamiast lampek byly na niej cotton ball które robily i za bombki i za światełka 😄 Jutro z tztem spróbujemy kupic choinkę😊 pewnie będą tłumy wszędzie ale na tygodniu on wraca po 18 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Jakiś męczący dzień dzisiaj i chociaż przeczytałam wszystko to nie odniósł się pewnie do wszystkiego co naskrobałyście
Karolina, ja zamawiałam na uwolnijkolory. Jak chcesz to mam kupon na fotoksiazke A4 pionową. Jakość ok więc polecam ![]() Asia, brawo za obroty Jasia. Taedio, obyś szybko poczuła się lepiej i powodzenia na chrzcinach. Nulka, zdrowiej szybciutko;* Carolles, brawa dla Neli ![]() Apropo sprawy publicznej jaka jest karmienie to mnie nawet obce sąsiadki wypytują (mieszkam tu gdzie mieszkam tylko 3 lata). Niektórych to nawet nie znam bo człowiek nie widuje. Może na czole trzeba sobie napisać aby uniknąć głupich pytań? Oby mały szybko padł tak jak wczoraj bo ja zasypiam już a mam w planach spać dziś znowu w drugim pokoju i go odkładać do łóżeczka bo wczoraj poległam o 2. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja za to czasami nie mogę słuchać o kp. Generalnie mam to gdzieś kto i jak robi czy mówi. Jego sprawa. Uważa, że ma chude mleko. Ok.
Cytat:
Cytat:
Gratuluję i przybij 5 bo moja od dziś obraca się co chwilę ![]() Nareszcie! W dodatku do tego obraca się na brzuch o 180 st Na placach od dłuższego czasu. No i do tego łapie nogi i krzyczy baba. Uderza zabawkami i wyciąga ręce na brzuchu. Nie robiła nic nagle wszystko. Cytat:
U nas długo to trwało od 1 obrotu. Cytat:
Ja mam na 164 cm. Ale są mega szerokie. Takie S. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Morelle, widzisz!
![]() ![]() ![]() Moje dziecko znowu zasnęło samo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.