|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Nadrobiłam was. Wiki spi odziwo w domu zobaczymy hak długo.
Jejku wy o rozszerzaniu diety a ja jestem zielona w temacie. W ogóle sobie tego nie wyobrażam bo Wiki jeszcze nie siedzi i sie nie zapowiada. Ba nadal się nie przekreca. Na razie tylko na boki. Zamowiłam od mojej mamy prezent pod choinkę dla Wiki w empiku i caly czas było info że do 19 dojdzie a wczoraj patrzę i anulowali zamówienie i na mojego maila z zapytaniem dlaczego prawie po tygodniu od zamówienia anulowali dostałam odpowiedz że brak w magazynie i polecają innego sprzedawcę. Heh u nich kosztowało 50 zł a u tamtego sprzedawcy 103 zł wiec dziekuje. Cena z kosmosu. |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Matko słabo :/ co to było?
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
A to nasza choinka wczoraj kupiona dziś ubrałam.
Wiki w szoku. rodzicom odwaliło na spacerach z wózka podziwiam drzewa to mi teraz w domu postawili. |
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi wzięłam w końcu denim, często noszę koszule w paski, kratkę albo z printem i chciałam coś co nie będzie mi się gryzło
Ale nad tą Twoją długo dumałam, bo ma delikatny wzór i śliczny https://pl.lennylamb.com/images/g/1200/800/26394.jpg Co do słoiczków, eko i marketowych warzyw i owoców to moim zdaniem trzeba zachować zdrowy rozsądek po prostu. Ja nie będę się tu specjalnie spinała, Łucja będzie jadła to co my, chyba że zauważę jakieś reakcje alergiczne, to wtedy będę kombinowała. Staramy się jeść zdrowo i myślę, że to wystarczy. Dziewczyny macie może sprawdzony przepis na smakowity i niezbyt skomplikowany piernik?? Myślę o tym http://www.mojewypieki.com/przepis/p...owy-na-miodzie ale może zaproponujecie coś fajniejszego? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczegolnie z cc. Albo najgorsze jest porownywanie np. Bylam u x i jej dziecko to robi tak i tak a twoje to wymusza 😤. Po prostu czasami az mam ochote wyprosic taka osobe z domu i zaprosic jak bedzie miala swoje dziecko 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
TU masz za 48.98 zł
https://m.ceneo.pl/11715648;3653-0v ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Co do rozszerzania diety to ja mam zamrożoną cukinię, dynię, fasolkę z ogródka. Mama ma ziemniaki tez własne więc to na początek będę dawać małej. Niestety nie mam marchewki swojej i innych warzyw wiec albo będą sloiki albo to co kupie w sklepie. Nie dam się zwariować na tym punkcie 😉 Napewno będę dużo gotować sama ale myślę że jak czasem dam słoik to jej nic nie będzie. Z drobiu indyka. Moze uda mi się swojskiego królika dostać to tez.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Dotarła dziś do mnie paczka z hm w koncu. Kurier pytał czy dużo jeszcze do mnie paczek idzie 🙈 Nie mogę ostatnio rozgryźć mojego dziecka. Marudzi strasznie... Własnie zasnęła mam nadzieję że trochę pośpi bo nie daję rady już przy niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1184 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my dziś z Ami świętujemy Dzień Pierwszego Ząbka
Co prawda głównie płaczem i marudzeniem, ale mamy go![]() Cytat:
Daj znać jak Pestka zareaguje na pokarmy stałe. Ja planuje kupić to krzesełko https://www.al.to/p/376006-krzeselko...gn=ceneo_click Cytat:
Też mi się Hugo wydaje starszak przy mojej Ami. A propos diody, ja na obecną chwilę w ogole nie wyobrażam sobie Ameli pijącej np wodę z diody... Cytat:
Ja chyba zamówię trochę tych słoików na próbę. http://pl.holle.ch/pl_PL/our-product...-dla-niemowl-t Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Timiego. Cytat:
Ale ża jak? Masz na myśli oparcie głową o klatkę mamy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmos brawo dla Ami za pierwszego ząbka!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Co do kaszek to oprócz holle fajne są podobno tezyte: https://www.helpa.pl Ja ich jeszcze nie próbowałam. O Emmos nie wiedziałam że holle ma też słoiczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1187 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
A te kaszki to kiedy się daje ?
My będziemy mieć już na 100% keter krzesełko pod gwiazdkę dostanie J. Co do drobiu to ja czasem mam dostęp od cioci do takich swoich Kurek a co powiecie na gołębie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, słabo z tym prezentem:/ śliczna choinka.
Myszowata, mówienie że moje dziecko marudzi bo chce wymusić wzięcie na ręce doprowadza mnie do szału! Szczególnie że ja Wojtka nie noszę w ogóle! Tylko w gościach bo zazwyczaj nie ma go gdzie poloYc:/ Carolles, może ząbki? Oby Nela dała Ci odetchnąć ![]() Emmos, braaaawo za pierwszy ząbek! Słyszałam o tych produktach Holle, wydają się spoko. Hipp też ma jakąś edycję bio czy eko... Vadi, dużo cierpliwości ![]() Devileek, w życiu gołębia nie jadłam i nie jestem pewna czy bym chciała ![]() Dziś przyjaciółka mi mówiła że ona zaczyna rozszerzenie deitybod kleiku ryżowego. Tak sobie pomyślałam że ja to bym sama nie chciała tego jeść więc chyba dziecku bym nie dala... A właśnie: dlaczego zaczynamy od warzyw a nie np od kaszy jaglanej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- P.s. te kaszki z Helpa to w jakim opakowaniu są? Nie jest w ogóle podane. Jest ceną a gramatury brak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1191 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się, niedługo nadrobicie, ważne żeby Pestka była zdrowaCytat:
ja widziałam takie posadzone bez podparcia..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emmos gratuluję pierwszego ząbka!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie doprowadza do szału gadanie że wymusza noszenie bo w ciągu dnia właśnie ostatnio dużo czasu spędza na macie ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ja gołębia też nie jadłam chyba ale kiedyś mówili że dobre mięso dla dzieci nie wiem ile w tym prawdy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda wagę w Helpa masz jak klikniesz informacje dodatkowe, np. tu waga 210 g, masa netto 200 g, ilość porcji: 10 https://www.helpa.pl/produkt/kaszka-jaglano-owsiana/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-18 o 17:41 |
||
|
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie zaczynacie od papek czy ktos sie.decyduje na kawalki w raczki?
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Akada, wyobraź sobie dziecko podparte na poduszkach, zasada jest ta sama tylko może brzuch mamy bardziej stabilny. Generalnie nie powinno się ALE już niedługo rozszerzanie diety i nie oszukujemy się -żadne z Naszych dzieci raczej nie usiądzie. Lepiej je posadzić u siebie na kolanach niż wkładać w krzesełko. Znowu jedzenia w pozycji półleżącej sobie nie wyobrażam przez zakrztuszenie.
Morelle, jakoś kleik ryżowy mi się źle kojarzy chociaż nigdy nie próbowałam ![]() Nadszedł koniec swiata- Wojciech dostał wyjazd do siebie do pokoju. Dziś śpię w fotelu chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Oj powodzenia!
Ja będę karmić w huśtawce.
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
P.s. jak jestem w gościach i siedzimy przy stole to mały te nie chce poziomo leżeć. Wtedy kładę go na swoich kolanach, przodem do stoły i całkiem podwijam mu miednicę żeby nóżki były w górze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

Ale nad tą Twoją długo dumałam, bo ma delikatny wzór i śliczny

i teamgreyforlife. Kocham kocham szary ibod jakiś 10 lat króluje w moim otoczeniu i szafie. Choć są takie chusty kolorowe, które mnie nęcą. Np. galaktyki, ale nie wszystkie. Nie lubię fioletu i zieleni. I są 2 kompletnie dla mnie nie dla mnie - Sensimo Pure Love Snow albo Blush i bambusowy labradoryt. W pierwszym podoba mi się splot, wygląda na puchowy kocyk, a druga kojarzy mi się z landrynkami. Nie wiem, co zrobić, bo znalazłam Sensimo FS, ale no nie mam pewności. A tak w ogóle, to miałam kupić chustę i w piątek popsuł się samochód 😿😿😿 jutro się powinnam dowiedzieć, jak bardzo ta historia zaboli. 

te włosy dodają mu miesięcy
mój łysy wyglada jak noworodek cały czas 

myślałam że już jazdy w dzisiejszych czasach wie że tak nie można, widać że nie
nawet do jednej matki mówię że już ja sądza, ze to chyba za wczesnie, a ona no że się rwie, że ogolnie do przodu jest dziewczyna. Spojrzala na mnie jak na dziwaka. Myślę sobie super, krzywdz dziecko dalej.