Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-19, 11:39   #1261
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ten Paczkomat zainstalowali jakies 2tyg temu u mnie na wsi i liczę na to, ze jeszcze mało osób o nim wie. No tylko my sami chyba jeszcze cztery paczki do niego zamówiliśmy....
Zamowienie z H&M z druga częścią prezentu TZ tez moze sie opóźnić... prezent dla teściowej tez w drodze.

W połowie lutego to juz całkiem niedługo. Super miec nowy samochód prosto z salonu.
Biedny Niko - coś mu nie pasuje ten fotelik. U mnie raz Klaudia płakała w aucie przez całą drogę powrotną 30min. Widocznie wtedy za długie wyjście było dla niej. A tak to szybko zasypia w foteliku. Wczoraj nawet z domu nie zdążyłam wyjsc to juz spała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Myszowata - dobry pomysł z tą kamerka

A to pewnie bedzie miejsce oby wszystkie prezenty dotarły na czas

Sama juz nie wiem o co mu chodzi czekam z nadzieja az wyrośnie z tego i kupimy następny

IMG_1513679980.766770.jpg
Stary 2017-12-19, 11:41   #1262
taedio
MerDer 4ever

Anna ale co to da? :p Niko zaczyna arie zaraz do wejściu do auta sklep to mału pikus bo zawsze jakieś światła/ludzie go zajmują
Stary 2017-12-19, 11:57   #1263
siilmariien
Wtajemniczenie

Taedio współczuję TŻ i jego pracownikom... Ja stwierdziłam, że w przyszłym roku ogarniam prezenty świąteczne w listopadzie Choć i tak jak na nas dość wcześnie udało się kupić, ale wciąż czekam na dwie przesyłki... Gratuluję nowego auta! Szkoda, że Niko tak płacze w foteliku Oby mu to przeszło jeszcze zanim zmienicie na większy

Jon współczuję płaczu Niko! Dobrze, że żel pomógł.

Xzora, Lila osłuchowo czysto, dostała dwa syropy... Ma duży kaszel cały czas i trochę katar. Lekarka powiedziała, że jak po 2 dniach spojówki nadal będą czerwone to może być zapalenie i wtedy antybiotyk, ale jest już dużo lepiej u jednej i u drugiej. Łucja ma mały katar. Kciuki żeby świeczka i szatka dotarły na czas i pozostałe prezenty też! Gdyby (odpukać) szatka nie doszła, to w sobotę rano w sklepie z dewocjonaliami w lbn bez problemu pewnie kupicie. Ale kciuki żeby wszystko doszło na czas Hehehe a ja siebie widzę w roli ogrodniczki Może dlatego, że nie mam ogródka Za to mój mąż nie wierzy we mnie w tej materii

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 12:05   #1264
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Darietta - nie mam pojęcia ile taka kara moze wynieść. Na pewno nie podpisalabym umowy gdyby takie kwestie nie były dokładnie sprecyzowane i chyba taka umowa jest niezgodna z prawem.

JonSnow - współczuje tego płaczu. Szkoda, ze synek tak cierpiał. Klaudia raz tak miała. Wtedy od razu dałam paracetamol i wysłałam wiadomość do meza zeby żel kupił.

Nie znałam przesądu z sukienką

Też bym nie podpisała takiej umowy. Myślę że jakby miała dojść do skutku to wszystkie tak istotne sprawy byłyby w niej zawarte.
Nie pomyślałam o paracetamolu miałam chyba jakieś zaćmienie umysłu, w dodatku sama w domu jeszcze bardziej się tym stresowałam :/
Kciuki za paczkę, oby doszła do piątku!
Też nie znałam przesądu dopóki babcia mi nie powiedziała, dzisiaj to powiedziałam Tż, a on do mnie: "kurde myślałem że się nie dowiesz"
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon straszne jest kiedy maluszki tak płaczą a my nie mozemy im pomoc

Xzora dzięki w połowie lutego
zeby w paczkomacie było miejsce!

Ja wczoraj byłam na skraju załamania nerwowego. Byliśmy w Peugeocie, ikei i jysku. Za każdym razem jak wkładaliśmy młodego do fotelika ryk nakarmiony, przesunięty, śpiący czy uśmiechnięty - fotelik = ryk. I to taka histeria, że juz nie wiedziałam czy mu współczuć czy sie denerwować bo przecież nic złego mu sie nie dzieje 9

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Anna dzięki
Taki ten okres przedświąteczny, że zamiast sie dobrze przygotować to więcej pracy :/

Kurczę może on nie lubi jak mu ciasno?
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Gratuluję tylu godzin snu jak się wyśpisz to od razu świat jest piękniejszy

Darietta nie nakręcaj się i nie myśl o teściowej bo dostaniesz nerwicy olej ja

Ale masz cudowne córcie

Gratuluję autka u mojego TZ tez zapiernicz ale ja już się przyzwyczaiłam

A nie możecie płacić dłużej kredytu jakby warunki były niekorzystne? Do radcy prawnego można iść on na pewno będzie znał temat

Współczuję tego płaczu musicie jakoś przetrwać te zabki
Ten pomysł z sukienka mi się bardzo podoba

Dostałam od mamy marchewkę z jej ogródka i jem tylko wsiowe jajka.
Nie wiem jak ogarnąć rozszerzanie diety. Kupiłam parę słoiczków Hipp na początek i będę gotować na parze tylko co?
Krzesełko zamówiliśmy chicco polly
Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Zgadza się, kocham reklamę espumisanu...podajesz kropelki i kolki nie ma

Ale słodko

Gratki za auto oby się dobrze spisywało

Dariette możemy popisać priv jak chcesz Nie kumam? bank będzie miał jasne zapisy Na TBS hipoteki w bankach nie dają, a przy kredytach gotówkowych nie może być takiej prowizji/kary za wcześniejszą spłatę

O ta wersja jeszcze bardziej mi się podoba

To już od dawna wiadomo żeby tu dzieci nie chwalić bo się psują ;-) Biedni oboje

Ja raz w galerii użyłam pieluch z superpharmy bo leżały przy przewijaku to stwierdzialam, ze spróbuje, tez nigdy więcej ...

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Siil

Stary 2017-12-19, 12:13   #1265
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Ten Paczkomat zainstalowali jakies 2tyg temu u mnie na wsi i liczę na to, ze jeszcze mało osób o nim wie. No tylko my sami chyba jeszcze cztery paczki do niego zamówiliśmy....
Zamowienie z H&M z druga częścią prezentu TZ tez moze sie opóźnić... prezent dla teściowej tez w drodze.

W połowie lutego to juz całkiem niedługo. Super miec nowy samochód prosto z salonu.
Biedny Niko - coś mu nie pasuje ten fotelik. U mnie raz Klaudia płakała w aucie przez całą drogę powrotną 30min. Widocznie wtedy za długie wyjście było dla niej. A tak to szybko zasypia w foteliku. Wczoraj nawet z domu nie zdążyłam wyjsc to juz spała.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Myszowata - dobry pomysł z tą kamerka

Sama nad taka kamerka myslalam jak tesciowa z mala zostaje 😈
Ale jeszcze sie nie zdecydowalam 😂

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 12:15   #1266
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
I więcej się nie pochwalę, że tak super znosimy ząbkowanie! Wczoraj od 18 do 20 był straszny płacz, aż mu czerwone plamy na buzi wyszły i się zanosił potem, myślałam, że kąpiel pomoże, ale było tylko gorzej - kąpałam go w płaczu, ubierałam w płaczu, nakarmiłam to na 5min się uspokoił, ale skończył jeść i znowu płacz, dopiero jak mu posmarowałam dziąsła to po 10min położyłam się z nim, patrzyliśmy na siebie i on zaczął się do mnie uśmiechać straszne to, bo moje dziecko nigdy tak nie płacze mocno w dodatku Tż nie było i nawet nie byłam w stanie zjeść kolacji..
przybijam piątkę :/ a czym smarujesz?

Pestycyda gratuluję nocy
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 12:18   #1267
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Mam pytanie nie dzieciowe może orientujecie się ile może wynieść kara nałożona przez bank za spłatę kredytu wcześniej.

U nas w Poznaniu jest program zakupu mieszkania " najem z dojsciem do wlasnosci". Wstepnie się zglosilismy ale jest duzo niewiadomych i chyba odpuscimy za mieszkanie ok 57 m dwu pokojowe musimy spłacić ok 80 000 partycypacji pozniej byśmy płacili czynsz i w czynszu splacali kredyt i jest furtka możliwość wykupu po 5 10 i 15 latach. Po tych 5 latach na razie prognozowany koszt mieszkania wyniesie jeszcze do dopłaty 160 000 dokladna kwota ma byc znana jak wybudują. Jednak w umowie jest taki punkt że jesli wykupimy mieszkanie np po tych 5 latach to musimy zapłacić karę za wczesniejszą spłatę kredytu i tu tbs nie znają kwoty. A my nie chcemy wtopic kasy bo nikt nam nie zwróci już spłaconej części kredytu. Stąd pytanie do was orientacyjnie ile to może wynieść

Każdy bank ma inaczej. Sprawdź w TOiP-ie .

Cytat:
A próbowałaś fotelik w stelaż wozka wkładać? Ja teraz robię szybkie zakupy i nawet nie przekładam dziecka do wozka zeby małej nie denerwować. Załącznik 7361871

A mi pewnie jak co roku przyjdzie robić paczki dla pracowników TZ i teścia tez wolnego nie ma nigdy
Fajne foto
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 12:33   #1268
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Anna ale co to da? :p Niko zaczyna arie zaraz do wejściu do auta sklep to mału pikus bo zawsze jakieś światła/ludzie go zajmują
Mnie by wkurzało jakby mnie ciagle ktoś przekładał z wozka do fotelika

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Taedio współczuję TŻ i jego pracownikom... Ja stwierdziłam, że w przyszłym roku ogarniam prezenty świąteczne w listopadzie Choć i tak jak na nas dość wcześnie udało się kupić, ale wciąż czekam na dwie przesyłki... Gratuluję nowego auta! Szkoda, że Niko tak płacze w foteliku Oby mu to przeszło jeszcze zanim zmienicie na większy

Xzora, Lila osłuchowo czysto, dostała dwa syropy... Ma duży kaszel cały czas i trochę katar. Lekarka powiedziała, że jak po 2 dniach spojówki nadal będą czerwone to może być zapalenie i wtedy antybiotyk, ale jest już dużo lepiej u jednej i u drugiej. Łucja ma mały katar. Kciuki żeby świeczka i szatka dotarły na czas i pozostałe prezenty też! Gdyby (odpukać) szatka nie doszła, to w sobotę rano w sklepie z dewocjonaliami w lbn bez problemu pewnie kupicie. Ale kciuki żeby wszystko doszło na czas Hehehe a ja siebie widzę w roli ogrodniczki Może dlatego, że nie mam ogródka Za to mój mąż nie wierzy we mnie w tej materii

Byle do świat dziewczynki były zdrowe

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Każdy bank ma inaczej. Sprawdź w TOiP-ie .

Fajne foto
Dzięki
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 12:41   #1269
taedio
MerDer 4ever

Sill dzięki

Jon nie wiem tak jest od początku, nawet jak pływał jeszcze w foteliku. Z reszta w wozku jest to samo po jakimś czasie :/

Anna No ale jak dopiero wsiadamy do auta z domu to jakie przekładanie? Z reszta juz wczoraj go nie przekładaliśmy bo piorę materiał z gondoli a i tak to samo.
Stary 2017-12-19, 12:48   #1270
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Sill dzięki

Jon nie wiem tak jest od początku, nawet jak pływał jeszcze w foteliku. Z reszta w wozku jest to samo po jakimś czasie :/

Anna No ale jak dopiero wsiadamy do auta z domu to jakie przekładanie? Z reszta juz wczoraj go nie przekładaliśmy bo piorę materiał z gondoli a i tak to samo.

Moja tez tak miała na początku. Ale ja się za długo grzebałam z nią. Teraz szybko wpinam w bazę i jedziemy. Tak samo pod sklepem szybko w stelaż i dzida do sklepu bo nie lubi jak się stoi wózkiem. I w foteliku jej daje grzechotkę i ma taka sprężynkę jak widać na zdjęciu. A Ty musisz wyczuć o co u Ciebie chodzi
Stary 2017-12-19, 12:49   #1271
karolinuuusia
Zakorzenienie

My też jak wchodzimy do sklepu to w foteliku. No chyba że galeria to dłuższe zakupy to wtedy wózek

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 12:57   #1272
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
przybijam piątkę :/ a czym smarujesz?

Pestycyda gratuluję nocy
Dentinox
U Was jakoś szybko te górne jedynki zaczęły wychodzić prawda?
N jak.gryzie coś to tylko się jeszcze bardziej wkurza..
Cytat:
Sill dzięki

A jak go zapniecie to od razu marudzi czy dopiero w samochodzie? Moze nie lubi jeździć.

Stary 2017-12-19, 13:07   #1273
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My też jak wchodzimy do sklepu to w foteliku. No chyba że galeria to dłuższe zakupy to wtedy wózek

Ja już zapomniałam co to dłuższe zakupy ale jakoś mi nie szkoda tylko moja córka już chyba ma więcej ciuchów niż ja

Zakładacie folie na wózek jak pada śnieg?
Stary 2017-12-19, 13:17   #1274
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
No mnie się ten Kinderkraft Fini podoba co wrzucila emmos i kolorystycznie mi mega odpowiada ale ale okolo 400 zl kosztuje

Mi też ono podoba ale cena już nie :p

My bedziemy mieć keter niebieski nie wybierałam koloru bo było mi to bez różnicy i znajac mnie zastanawiała bym się tydzień więc wolałam żeby ktoś za mnie wybrał :p

Cytat:
Calineczka mój od urodzenia na brzuchu na plecach nie przespał ani jednej całej nocy nawet jak śpi z nami to jak dobrze zaśnie przekrecam go na brzuch bo tak dłużej śpi

Nie balas się ? Ja czasem też dawałam go na brzuch i czasem lepiej spał ale jednak mam obawy . Mamy monitor ale tam nawet jest napisane żeby nie klsc na brzuch bo jest zawsze ryzyko . Choć myślę że teraz kiedy już umie ładnie podnosić głowę to chyba by się nic nie stało ?

Stary 2017-12-19, 13:20   #1275
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już zapomniałam co to dłuższe zakupy ale jakoś mi nie szkoda tylko moja córka już chyba ma więcej ciuchów niż ja

Zakładacie folie na wózek jak pada śnieg?
Tak
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 13:37   #1276
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, ze Lila osluchowo czysto i ze obędzie sie bez antybiotyku. W razie czego trzeba bedzie kupić stacjonarnie, ale mam nadzieje, ze dojdzie. W sumie to do piątku jeszcze kilka dni.

Moja koleżanka ma ogródek na balkonie. Sporo sadzi - zioła, jakies borówki. Ją to relaksuje, a mnie by wkurzało.

Wróciłyśmy wlasnie ze spaceru - bardzo zimno. Cały czas czekam na mufki.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 13:40   #1277
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Pestycyda brawo za nockę! No proszę jaki z Wojtka samodzielny człowiek

Martini. też bardzo mi się podobają te krzesełka stokke. Ale cena miażdży

znalazłam chyba zastępstwo - Safety 1st Timba. Design podobny, ale o połowę tańsze (ponad!). Nie ma co prawda tej opcji kładzenia siedziska na krześle, ale mogę bez tego żyć jak coś . Oj będę myśleć, jak już J sam usiądzie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Podoba mi się ten przesąd z sukienką
Cytat:
Awww zjadłam spokojnie śniadanie, piję sobie kawkę, a Lila bawi się w tym czasie z Łucją Wygoniła mnie z pokoju, żebym im nie przeszkadzała, to korzystam Tylko strzygę trochę uszami

Cytat:
Pestycyda Wow brawo dla Wojciecha!

Martini ale kto i co wie bo nie ogarnęłam

Sill super opiekuńcza masz córeczkę

Dzisiaj jesteśmy cały dzień sami i to bez auta Tz pomaga pracownikom bo maja po 200 paczek na głowę

Aaa i pochwale sie - wczoraj oficjalnie klepnęliśmy nowy samochód
Brat męża co na to

za nowy samochód.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A z tą sukienką to nie jest tak że tata dziecka kupuje mamie sukienkę. Oczywiscie mama wybiera tata płaci
Cytat:
zgadzam się z tym, że nawet eko produkty nie są w 100% czyste, że tak powiem
teść hoduje też kury i mamy jajka od niego, wie też gdzie można kupić kurczaka bez antybiotyków, zalety mieszkania na wsi

moja babcia też mówiła do mnie w sobotę, że Tż powinien mi na pierwszego ząbka sukienkę kupić!
poszukałam coś o przesądach - https://www.hafija.pl/2011/08/przesa...je-ludowe.html, http://www.zabek.pl/pierwszy-zabek-prezenty-i-przesady/. Ja pamiętam, że to konkretnie o sukienkę chodziło. Skoro babcie o tym pamiętają, to coś musi być na rzeczy

Cytat:

Jak podoba ci sie stokke to zobacz sobie Baby Dan Chair. Tanie nie jest, ale w porównaniu do Stokke sporo taniej jednak wyjdzie. Moja koleżanka je ma.

O, też fajne. Będę rozważać, ale najpierw J musi sam usiąść, bo tu nie ma opcji półsiadu.

U nas tragedia, chyba nie będzie choinki, bo po remoncie nie możemy znaleźć stojaka przekopaliśmy już wszystko, liczę, że TŻ coś wymyśli.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 13:43   #1278
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, ze Lila osluchowo czysto i ze obędzie sie bez antybiotyku. W razie czego trzeba bedzie kupić stacjonarnie, ale mam nadzieje, ze dojdzie. W sumie to do piątku jeszcze kilka dni.

Moja koleżanka ma ogródek na balkonie. Sporo sadzi - zioła, jakies borówki. Ją to relaksuje, a mnie by wkurzało.

Wróciłyśmy wlasnie ze spaceru - bardzo zimno. Cały czas czekam na mufki.

Mufki super sprawa ja nie lubię babrać się w ogródku. Chodzę bo muszę. TZ kosi trawę a ja wtedy pielę i przycinam trawę tam gdzie kosiarka nie dojedzie. Mamy wtedy z TZ ta sama minę 🤬 jak sobie przypomnę jak z brzuchem chodziłam na ogródek to
A jak warzywa chciałam siać to TZ mnie wyśmiał
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tak

Tez zakładam zawsze. Coś u mnie się rozpadało
Stary 2017-12-19, 13:43   #1279
taedio
MerDer 4ever

Anna kombinuje ciagle ale juz mi sie pomysły skończyły. Wcześniej działało grzechotanie kluczami z domu ale juz nie działa. Z reszta jak jadę sama to znowu problem. Tez mamy baze wiec o grzebanie sie nie chodzi :/ nie wiem juzzzzz

Jon różnie. Czasami dopiero w aucie czasami od razu po wpięciu do fotelika.

Devilek bałam sie, pierwsze 3 tyg spał na mnie potem juz w kołysce. Próbowałam na plecach ale jak mi sie budził po kilku minutach to dawałam spokój. A moje dziecie skrępowania nie lubi
Stary 2017-12-19, 13:45   #1280
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
znalazłam chyba zastępstwo - Safety 1st Timba. Design podobny, ale o połowę tańsze (ponad!). Nie ma co prawda tej opcji kładzenia siedziska na krześle, ale mogę bez tego żyć jak coś . Oj będę myśleć, jak już J sam usiądzie

Brat męża co na to

za nowy samochód.

poszukałam coś o przesądach - https://www.hafija.pl/2011/08/przesa...je-ludowe.html, http://www.zabek.pl/pierwszy-zabek-prezenty-i-przesady/. Ja pamiętam, że to konkretnie o sukienkę chodziło. Skoro babcie o tym pamiętają, to coś musi być na rzeczy

O, też fajne. Będę rozważać, ale najpierw J musi sam usiąść, bo tu nie ma opcji półsiadu.

U nas tragedia, chyba nie będzie choinki, bo po remoncie nie możemy znaleźć stojaka przekopaliśmy już wszystko, liczę, że TŻ coś wymyśli.

Nasz stojak pękł i trzeba było kupić nowy. Półtora litra wody było na panelach
Stary 2017-12-19, 13:45   #1281
taedio
MerDer 4ever

Martini teściowa mówiła ze jak sie dowiedział to sie popłakał ale nie wiem czy tak faktycznie było. Bo oczywiście teściowa sama powiedziała to bratu. Tz nie zdążył
Stary 2017-12-19, 13:50   #1282
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Brat męża co na to

za nowy samochód.

To moze choinka w doniczce? Ja chce Timbę, bo jednak to dan chair drożdże i nie ma stoliczka. Za to danchair mniej miejsca zajmuje.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 14:03   #1283
darietta
Zakorzenienie

Nie chcę tu zaśmiecać forum.

Ale z tym mieszkaniem jest tak że to tbs biorą kredyt na całą inwestycję. Ja przed wprowadzeniem muszę zapłacić partycypację ok 80 000 i przez pięć lat muszę płacić czynsz plus doliczają do tego ratę kredytu. ( czynsz ma być ok 17 zł za metr - w tym juz bedzie kredyt.)są trzy terminy na wykup o ile dobrze teraz pamiętam po 5 10 i 15 latach. Im dłużej bede zwlekac tym wiecej kredytu spłace i przy wykupie zapłacę mniej ale wiąże się to z placeniem czynszu przez ten okres.
W umowie tbs jest że bede musiała pokryć ewentualne koszty związane ze spłatą kredytu przez tbs i tak orientacyjnie chciałam wiedzieć ile to moze wynieść. Dokładne koszty mieszkania bede znac dopiero za dwa lata zanim podpisze ostateczną umowę. Tylko ta kara bedzie niewiadoma.

http://ptbs.pl/inwestycja-realizowan...-do-wlasnosci/
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf symulacja-kosztow-uczestnictwa-w-programie.pdf (130,1 KB, 2 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 14:05   #1284
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Anna kombinuje ciagle ale juz mi sie pomysły skończyły. Wcześniej działało grzechotanie kluczami z domu ale juz nie działa. Z reszta jak jadę sama to znowu problem. Tez mamy baze wiec o grzebanie sie nie chodzi :/ nie wiem juzzzzz

Jon różnie. Czasami dopiero w aucie czasami od razu po wpięciu do fotelika.

Devilek bałam sie, pierwsze 3 tyg spał na mnie potem juz w kołysce. Próbowałam na plecach ale jak mi sie budził po kilku minutach to dawałam spokój. A moje dziecie skrępowania nie lubi

Chodzi o fotelik w samochodzie tak ? Może jak będzie już Niko siadał to pomyslcie o nowym foteliku ? Po przymierzajcie w sklepie itp może akurat ?

Może też dziś spróbuję ...

A co.do. brata tz to myślisz że rzeczywiście by tak zareagował ??

Stary 2017-12-19, 14:14   #1285
anusia1990
Zakorzenienie

W niedziele Amelka obrocila sie a od wczoraj robi to juz regularnie. Przez co chyba mielismy noc z glowy bo obracala sie, spala na brzuchu co nigdy tego nie robila i co chwile sie budzila.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 14:43   #1286
taedio
MerDer 4ever

Devilek tak, tak. No czekamy czy pierwszy usiądzie czy wyrośnie. Nie wiem jak to z waga bo te drugie foteliki sa chyba od 9 kg? A mój 6300
Co do szwagra to myśle, że tak. Jak wziął pierwszy raz młodego na ręce to tez sie wzruszył. On kocha dzieci. Ale zeby był chrzestnym musiałby iść na terapie a on twierdzi ze problemu nie ma.
Stary 2017-12-19, 14:47   #1287
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dentinox
U Was jakoś szybko te górne jedynki zaczęły wychodzić prawda?
N jak.gryzie coś to tylko się jeszcze bardziej wkurza..
my też od wczoraj dentinox ale stresuje mnie ta lidokaina i etanol w składzie

i jedynek górnych jeszcze nie widzę ale ostro gmera przy górnych dziąsłach i ich masowanie przynosi mu wyraźną ulgę. Dzisiaj z kolei bardzo mu pomaga znienawidzony smoczek - widzę, że go żuje, zamiast ssać

W ogóle powiem Wam, że jakiś niefart otacza te chrzciny, 26.12 mają być i póki co:
1. paczka z ozdobami na chrzest od 1.12 jest w sortowni (wysłana kurierem!)
2. druga zamówiona paczka z ozdobami (firma powiedziała, że sami się zajmą reklamacją, oddali mi kasę, więc zamówiłam drugi raz z dostawą innym kurierem) miała być wczoraj między 15 a 16, o 17 wchodzę w jej status, patrzę - doręczona dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie a ten się ze mną wykłócał, że mi wręczył po paru godzinach przyszedł sąsiad (MĘŻCZYZNA), który omyłkowo dostał moją paczkę. Ale spoko, na bank ja odebrałam
3. Timi wyrósł z za dużych bucików nie mamy żadnych eleganckich
4. nadal nie złożyliśmy dokumentów do kościoła, bo najpierw ksiądz z mojej parafii robił problemy a teraz kancelaria nieczynna na czas rekolekcji
5. między członkami rodziny i mojej, i Tż zaproszonej na chrzest jest sporo kwasów i jestem ciekawa, czy nie będzie jakiejś akcji, nawet nie będę się rozpisywać, bo to na serio telenowela

Także tak

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-12-19 o 14:50
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 14:49   #1288
pestycyda
Zakorzenienie

Sili, ale Ci dobrze samodzielne dziewczyny

Taedio gratuluję samochodu

Jon, współczuję wieczornych placzy.oby ząbek szybko wyszedł!

Darietta, nie mam pojęcia. Sprawy kredytów zawsze mąż ogarniał... Ale musi być to sprecyzowane. Nie możecie podpisać umowy w ciemno bo TBS nie wie jakie kary. Pocisnij ich troche to pewnie uchylą rąbka tajemnicy.

Taedio, współczuję histerii w aucie:/ oj nie lubi Nikoś jeździć...

Devileek, Wojtuś od urodzenia noce przesypiał na brzuchu. Teraz to się zrobiło uciążliwe bo zasypiał na boku ale się wybudzal i musiałam go przekładać na brzuch przy czym też się wybudzal bo już jest duży i ciężki... Szczerze powiem że bardziej się teraz boję jak śpi na plecach że kocyk na głowę sobie zarzuci niż jak spał na brzuchu...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 15:02   #1289
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Devilek tak, tak. No czekamy czy pierwszy usiądzie czy wyrośnie. Nie wiem jak to z waga bo te drugie foteliki sa chyba od 9 kg? A mój 6300
Co do szwagra to myśle, że tak. Jak wziął pierwszy raz młodego na ręce to tez sie wzruszył. On kocha dzieci. Ale zeby był chrzestnym musiałby iść na terapie a on twierdzi ze problemu nie ma.

Hm jeszcze się tym tak nie interesowałam ale są chyba nawet od 0 klippany i takaty najlepiej jechać do hkis specjalistów . Dodalam Cie na FB do grupy 8 gwiazdek tam poczytaj w razie czego możesz zapytać

8 gwiazdek jest w Dąbrowie górniczej więc tam byście mieli chyba nawet blisko czy się mylę ?
A może to go dotknie i weźmie się za siebie ? Przecież gdyby była w nim poprawa to nie wykluczone że przy następnym dziecku nie mógł by być chrzestnym ?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Sili, ale Ci dobrze samodzielne dziewczyny

Taedio gratuluję samochodu

Jon, współczuję wieczornych placzy.oby ząbek szybko wyszedł!

Darietta, nie mam pojęcia. Sprawy kredytów zawsze mąż ogarniał... Ale musi być to sprecyzowane. Nie możecie podpisać umowy w ciemno bo TBS nie wie jakie kary. Pocisnij ich troche to pewnie uchylą rąbka tajemnicy.

Taedio, współczuję histerii w aucie:/ oj nie lubi Nikoś jeździć...

Devileek, Wojtuś od urodzenia noce przesypiał na brzuchu. Teraz to się zrobiło uciążliwe bo zasypiał na boku ale się wybudzal i musiałam go przekładać na brzuch przy czym też się wybudzal bo już jest duży i ciężki... Szczerze powiem że bardziej się teraz boję jak śpi na plecach że kocyk na głowę sobie zarzuci niż jak spał na brzuchu...

Hm no ja się też boję o ten kocyk choć rzadko też spal pod nim na noc jak już to w śpiworku lub spowiniety . Czasem próbowałam z kocem jak myślałam że go denerwuje spowijanie czy śpiworek

Edytowane przez Devileek
Czas edycji: 2017-12-19 o 15:04
Devileek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 15:07   #1290
emmos
Zakorzenienie

Hej. Była u nas fizjo, oglądnęła Ami, stwierdziła, że jest zdrowa i leniwa

Byliśmy też u alergo z wynikami i tu gorzej. Byłam pewna oglądając wyniki, że wszystko ok, a okazało sie, że niemy, które tam widnieją nie dotyczą niemowlaków, te maja niższe, a co za tym idzie mamy alergię na żółtko jaja. Oczywiście mamy przy rozszerzaniu nie podawać, u takich szkrabów moze to minąć, tylko co ja mAm jeść jak jajo we wszystkim...

Cytat:
Aaa i pochwale sie - wczoraj oficjalnie klepnęliśmy nowy samochód

Gratulacje Niech Was dobrze wozi. Twoja tesciowa poleciała. Współczuje, ze młody nie lubi fotelika, moja woli fotelik niz wózek.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Calineczka, tak karmię w fotelu. Jak brałam go do łóżka to zasypiałam...
Mój też spał tylko na brzuchu więc go tydzień czasu przestawialam na spanie w leżeniu. Myślałam że będzie lipa ale śpi!

Matko Boska dziewczyny. Mówcie co chcecie ale moje dziecko 6h przespało samo samiusienkie w tym pokoiku na końcu korytarza. Szok! A ja się ani razu nie obudzilam wyrodna matka gorzej bo jest przed 6 a on się wyspał nie szkodzi

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
W niedziele Amelka obrocila sie a od wczoraj robi to juz regularnie. Przez co chyba mielismy noc z glowy bo obracala sie, spala na brzuchu co nigdy tego nie robila i co chwile sie budzila.

Super

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
my też od wczoraj dentinox ale stresuje mnie ta lidokaina i etanol w składzie

i jedynek górnych jeszcze nie widzę ale ostro gmera przy górnych dziąsłach i ich masowanie przynosi mu wyraźną ulgę. Dzisiaj z kolei bardzo mu pomaga znienawidzony smoczek - widzę, że go żuje, zamiast ssać

W ogóle powiem Wam, że jakiś niefart otacza te chrzciny, 26.12 mają być i póki co:

1. paczka z ozdobami na chrzest od 1.12 jest w sortowni (wysłana kurierem!)

2. druga zamówiona paczka z ozdobami (firma powiedziała, że sami się zajmą reklamacją, oddali mi kasę, więc zamówiłam drugi raz z dostawą innym kurierem) miała być wczoraj między 15 a 16, o 17 wchodzę w jej status, patrzę - doręczona dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie a ten się ze mną wykłócał, że mi wręczył po paru godzinach przyszedł sąsiad (MĘŻCZYZNA), który omyłkowo dostał moją paczkę. Ale spoko, na bank ja odebrałam

3. Timi wyrósł z za dużych bucików nie mamy żadnych eleganckich

4. nadal nie złożyliśmy dokumentów do kościoła, bo najpierw ksiądz z mojej parafii robił problemy a teraz kancelaria nieczynna na czas rekolekcji

5. między członkami rodziny i mojej, i Tż zaproszonej na chrzest jest sporo kwasów i jestem ciekawa, czy nie będzie jakiejś akcji, nawet nie będę się rozpisywać, bo to na serio telenowela

Także tak

Ojej to faktycznie pechowo. Kciuki, żeby się odmieniło. ✊️✊️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Martini, chyba dzieki Tobie dostanę kieckę hehe Pokazałam co napisałaś Tż, powiedział, że skoro tak to mam sobie coś wybrać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości