|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
A to pewnie bedzie miejsce oby wszystkie prezenty dotarły na czas ![]() Sama juz nie wiem o co mu chodzi IMG_1513679980.766770.jpg |
|
|
|
|
#1262 |
|
MerDer 4ever
|
Anna ale co to da? :p Niko zaczyna arie zaraz do wejściu do auta
sklep to mału pikus bo zawsze jakieś światła/ludzie go zajmują
|
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Taedio współczuję TŻ i jego pracownikom... Ja stwierdziłam, że w przyszłym roku ogarniam prezenty świąteczne w listopadzie Choć i tak jak na nas dość wcześnie udało się kupić, ale wciąż czekam na dwie przesyłki... Gratuluję nowego auta! Szkoda, że Niko tak płacze w foteliku Oby mu to przeszło jeszcze zanim zmienicie na większy ![]() Jon współczuję płaczu Niko! Dobrze, że żel pomógł. Xzora, Lila osłuchowo czysto, dostała dwa syropy... Ma duży kaszel cały czas i trochę katar. Lekarka powiedziała, że jak po 2 dniach spojówki nadal będą czerwone to może być zapalenie i wtedy antybiotyk, ale jest już dużo lepiej u jednej i u drugiej. Łucja ma mały katar. Kciuki żeby świeczka i szatka dotarły na czas i pozostałe prezenty też! Gdyby (odpukać) szatka nie doszła, to w sobotę rano w sklepie z dewocjonaliami w lbn bez problemu pewnie kupicie. Ale kciuki żeby wszystko doszło na czas Hehehe a ja siebie widzę w roli ogrodniczki Może dlatego, że nie mam ogródka Za to mój mąż nie wierzy we mnie w tej materii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1264 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Nie pomyślałam o paracetamolu miałam chyba jakieś zaćmienie umysłu, w dodatku sama w domu jeszcze bardziej się tym stresowałam :/Kciuki za paczkę, oby doszła do piątku! Też nie znałam przesądu dopóki babcia mi nie powiedziała, dzisiaj to powiedziałam Tż, a on do mnie: "kurde myślałem że się nie dowiesz" ![]() Cytat:
Kurczę może on nie lubi jak mu ciasno? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Siil ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jeszcze sie nie zdecydowalam 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1266 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Pestycyda gratuluję nocy
|
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy bank ma inaczej. Sprawdź w TOiP-ie . Cytat:
|
|
#1268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki
|
||
|
|
|
#1269 |
|
MerDer 4ever
|
Sill dzięki
Jon nie wiem tak jest od początku, nawet jak pływał jeszcze w foteliku. Z reszta w wozku jest to samo po jakimś czasie :/ Anna No ale jak dopiero wsiadamy do auta z domu to jakie przekładanie? Z reszta juz wczoraj go nie przekładaliśmy bo piorę materiał z gondoli a i tak to samo. |
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja tez tak miała na początku. Ale ja się za długo grzebałam z nią. Teraz szybko wpinam w bazę i jedziemy. Tak samo pod sklepem szybko w stelaż i dzida do sklepu bo nie lubi jak się stoi wózkiem. I w foteliku jej daje grzechotkę i ma taka sprężynkę jak widać na zdjęciu. A Ty musisz wyczuć o co u Ciebie chodzi
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
My też jak wchodzimy do sklepu to w foteliku. No chyba że galeria to dłuższe zakupy to wtedy wózek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dentinox
U Was jakoś szybko te górne jedynki zaczęły wychodzić prawda? N jak.gryzie coś to tylko się jeszcze bardziej wkurza.. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już zapomniałam co to dłuższe zakupy ale jakoś mi nie szkoda tylko moja córka już chyba ma więcej ciuchów niż ja ![]() Zakładacie folie na wózek jak pada śnieg? |
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My bedziemy mieć keter niebieski nie wybierałam koloru bo było mi to bez różnicy i znajac mnie zastanawiała bym się tydzień więc wolałam żeby ktoś za mnie wybrał :p Cytat:
Nie balas się ? Ja czasem też dawałam go na brzuch i czasem lepiej spał ale jednak mam obawy . Mamy monitor ale tam nawet jest napisane żeby nie klsc na brzuch bo jest zawsze ryzyko . Choć myślę że teraz kiedy już umie ładnie podnosić głowę to chyba by się nic nie stało ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze Lila osluchowo czysto i ze obędzie sie bez antybiotyku. W razie czego trzeba bedzie kupić stacjonarnie, ale mam nadzieje, ze dojdzie. W sumie to do piątku jeszcze kilka dni. Moja koleżanka ma ogródek na balkonie. Sporo sadzi - zioła, jakies borówki. Ją to relaksuje, a mnie by wkurzało. Wróciłyśmy wlasnie ze spaceru - bardzo zimno. Cały czas czekam na mufki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1277 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oj będę myśleć, jak już J sam usiądzie Cytat:
Cytat:
![]() za nowy samochód.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O, też fajne. Będę rozważać, ale najpierw J musi sam usiąść, bo tu nie ma opcji półsiadu. U nas tragedia, chyba nie będzie choinki, bo po remoncie nie możemy znaleźć stojaka przekopaliśmy już wszystko, liczę, że TŻ coś wymyśli.
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie lubię babrać się w ogródku. Chodzę bo muszę. TZ kosi trawę a ja wtedy pielę i przycinam trawę tam gdzie kosiarka nie dojedzie. Mamy wtedy z TZ ta sama minę 🤬 jak sobie przypomnę jak z brzuchem chodziłam na ogródek to ![]() A jak warzywa chciałam siać to TZ mnie wyśmiał ![]() Tez zakładam zawsze. Coś u mnie się rozpadało |
|
|
|
|
#1279 |
|
MerDer 4ever
|
Anna kombinuje ciagle ale juz mi sie pomysły skończyły. Wcześniej działało grzechotanie kluczami z domu ale juz nie działa. Z reszta jak jadę sama to znowu problem. Tez mamy baze wiec o grzebanie sie nie chodzi :/ nie wiem juzzzzz
Jon różnie. Czasami dopiero w aucie czasami od razu po wpięciu do fotelika. Devilek bałam sie, pierwsze 3 tyg spał na mnie potem juz w kołysce. Próbowałam na plecach ale jak mi sie budził po kilku minutach to dawałam spokój. A moje dziecie skrępowania nie lubi
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz stojak pękł i trzeba było kupić nowy. Półtora litra wody było na panelach
|
|
|
|
|
#1281 |
|
MerDer 4ever
|
Martini teściowa mówiła ze jak sie dowiedział to sie popłakał ale nie wiem czy tak faktycznie było. Bo oczywiście teściowa sama powiedziała to bratu. Tz nie zdążył
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze choinka w doniczce? Ja chce Timbę, bo jednak to dan chair drożdże i nie ma stoliczka. Za to danchair mniej miejsca zajmuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę tu zaśmiecać forum.
Ale z tym mieszkaniem jest tak że to tbs biorą kredyt na całą inwestycję. Ja przed wprowadzeniem muszę zapłacić partycypację ok 80 000 i przez pięć lat muszę płacić czynsz plus doliczają do tego ratę kredytu. ( czynsz ma być ok 17 zł za metr - w tym juz bedzie kredyt.)są trzy terminy na wykup o ile dobrze teraz pamiętam po 5 10 i 15 latach. Im dłużej bede zwlekac tym wiecej kredytu spłace i przy wykupie zapłacę mniej ale wiąże się to z placeniem czynszu przez ten okres. W umowie tbs jest że bede musiała pokryć ewentualne koszty związane ze spłatą kredytu przez tbs i tak orientacyjnie chciałam wiedzieć ile to moze wynieść. Dokładne koszty mieszkania bede znac dopiero za dwa lata zanim podpisze ostateczną umowę. Tylko ta kara bedzie niewiadoma. http://ptbs.pl/inwestycja-realizowan...-do-wlasnosci/ |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o fotelik w samochodzie tak ? Może jak będzie już Niko siadał to pomyslcie o nowym foteliku ? Po przymierzajcie w sklepie itp może akurat ? Może też dziś spróbuję ... A co.do. brata tz to myślisz że rzeczywiście by tak zareagował ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
W niedziele Amelka obrocila sie a od wczoraj robi to juz regularnie. Przez co chyba mielismy noc z glowy bo obracala sie, spala na brzuchu co nigdy tego nie robila i co chwile sie budzila.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1286 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek tak, tak. No czekamy czy pierwszy usiądzie czy wyrośnie. Nie wiem jak to z waga bo te drugie foteliki sa chyba od 9 kg? A mój 6300
Co do szwagra to myśle, że tak. Jak wziął pierwszy raz młodego na ręce to tez sie wzruszył. On kocha dzieci. Ale zeby był chrzestnym musiałby iść na terapie a on twierdzi ze problemu nie ma. |
|
|
|
#1287 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() i jedynek górnych jeszcze nie widzę ale ostro gmera przy górnych dziąsłach i ich masowanie przynosi mu wyraźną ulgę. Dzisiaj z kolei bardzo mu pomaga znienawidzony smoczek - widzę, że go żuje, zamiast ssać W ogóle powiem Wam, że jakiś niefart otacza te chrzciny, 26.12 mają być i póki co: 1. paczka z ozdobami na chrzest od 1.12 jest w sortowni (wysłana kurierem!) 2. druga zamówiona paczka z ozdobami (firma powiedziała, że sami się zajmą reklamacją, oddali mi kasę, więc zamówiłam drugi raz z dostawą innym kurierem) miała być wczoraj między 15 a 16, o 17 wchodzę w jej status, patrzę - doręczona dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie 3. Timi wyrósł z za dużych bucików nie mamy żadnych eleganckich4. nadal nie złożyliśmy dokumentów do kościoła, bo najpierw ksiądz z mojej parafii robił problemy a teraz kancelaria nieczynna na czas rekolekcji 5. między członkami rodziny i mojej, i Tż zaproszonej na chrzest jest sporo kwasów i jestem ciekawa, czy nie będzie jakiejś akcji, nawet nie będę się rozpisywać, bo to na serio telenowela Także tak
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-12-19 o 14:50 |
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Sili, ale Ci dobrze
samodzielne dziewczyny![]() Taedio gratuluję samochodu ![]() Jon, współczuję wieczornych placzy.oby ząbek szybko wyszedł! Darietta, nie mam pojęcia. Sprawy kredytów zawsze mąż ogarniał... Ale musi być to sprecyzowane. Nie możecie podpisać umowy w ciemno bo TBS nie wie jakie kary. Pocisnij ich troche to pewnie uchylą rąbka tajemnicy. Taedio, współczuję histerii w aucie:/ oj nie lubi Nikoś jeździć... Devileek, Wojtuś od urodzenia noce przesypiał na brzuchu. Teraz to się zrobiło uciążliwe bo zasypiał na boku ale się wybudzal i musiałam go przekładać na brzuch przy czym też się wybudzal bo już jest duży i ciężki... Szczerze powiem że bardziej się teraz boję jak śpi na plecach że kocyk na głowę sobie zarzuci niż jak spał na brzuchu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Hm jeszcze się tym tak nie interesowałam ale są chyba nawet od 0 klippany i takaty najlepiej jechać do hkis specjalistów . Dodalam Cie na FB do grupy 8 gwiazdek tam poczytaj w razie czego możesz zapytać 8 gwiazdek jest w Dąbrowie górniczej więc tam byście mieli chyba nawet blisko czy się mylę ? A może to go dotknie i weźmie się za siebie ? Przecież gdyby była w nim poprawa to nie wykluczone że przy następnym dziecku nie mógł by być chrzestnym ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Hm no ja się też boję o ten kocyk choć rzadko też spal pod nim na noc jak już to w śpiworku lub spowiniety . Czasem próbowałam z kocem jak myślałam że go denerwuje spowijanie czy śpiworek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-12-19 o 15:04 |
||
|
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Była u nas fizjo, oglądnęła Ami, stwierdziła, że jest zdrowa i leniwa
![]() Byliśmy też u alergo z wynikami i tu gorzej. Byłam pewna oglądając wyniki, że wszystko ok, a okazało sie, że niemy, które tam widnieją nie dotyczą niemowlaków, te maja niższe, a co za tym idzie mamy alergię na żółtko jaja. Oczywiście mamy przy rozszerzaniu nie podawać, u takich szkrabów moze to minąć, tylko co ja mAm jeść jak jajo we wszystkim... Gratulacje Niech Was dobrze wozi. Twoja tesciowa poleciała. Współczuje, ze młody nie lubi fotelika, moja woli fotelik niz wózek. Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ojej to faktycznie pechowo. Kciuki, żeby się odmieniło. ✊️✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Martini, chyba dzieki Tobie dostanę kieckę hehe Pokazałam co napisałaś Tż, powiedział, że skoro tak to mam sobie coś wybrać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

sklep to mału pikus bo zawsze jakieś światła/ludzie go zajmują

Choć i tak jak na nas dość wcześnie udało się kupić, ale wciąż czekam na dwie przesyłki... Gratuluję nowego auta! Szkoda, że Niko tak płacze w foteliku
Oby mu to przeszło jeszcze zanim zmienicie na większy
Może dlatego, że nie mam ogródka 
jak się wyśpisz to od razu świat jest piękniejszy 

musicie jakoś przetrwać te zabki 

straszne to, bo moje dziecko nigdy tak nie płacze mocno

No proszę jaki z Wojtka samodzielny człowiek 

Wygoniła mnie z pokoju, żebym im nie przeszkadzała, to korzystam
Tylko strzygę trochę uszami
dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie
Niech Was dobrze wozi. Twoja tesciowa poleciała. Współczuje, ze młody nie lubi fotelika, moja woli fotelik niz wózek.