|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Emmos ale ta alergia chyba jeszcze może minąć? Żółtko ogólnie jest potencjalnym silnym alergenem
|
|
|
|
#1292 |
|
MerDer 4ever
|
Vadi widze, że u Ciebie tez przeboje z chrzcinami. Współczuje
Pestycyda Śmiejemy sie z Tz, że przez młodego kupujemy nowe auto, może w nim polubi jeżdżenie Devilek dzięki Do DG mamy dość blisko Cały czas powtarzamy, że to nie nasze ostatnie dziecko i jak pójdzie na terapie i zmieni podejście do życia i ludzi to zostanie chrzestnym. Narazie nic sie w tym temacie nie wydarzyło :/ ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Emmos współczuje alergii :/ oby z czasem przeszło! Dzięki Teściowej juz nawet nie komentuje
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa! ☠☠☠☠a! Kot mi przegryzł kabel od niani ;( ;(;(
Ja dziecko wyprowadziłam do swojego pokoju a teraz to nawet nie usłysze jak się obudzi;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie więc niech zrozumie, że sam się o to prosi ... Ja ostatnio wyskoczyłam na swojego kuzyna który nawet gim nie skończył siedzi na dupie i nic nie robi bo ciągle coś nie tak z jakakolwiek praca nawet jak mu matka dala na prawko to nie umiał kursów skończyć, babci nawet wegla nie przyniesie ogólnie chłopak może złym człowiek nie jest ale totalnie leniwy i bez żadnego celu w życiu napisałam mu kilka słów prawdy to się urazil i ciotka powiedziała mamie że co ja mu napisałam że on się aż popłakał... Ale i tak chyba nic nie dotarło ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1296 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Alergia może minąć, ale nie musi.Najczęściej mija podobno.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Pestycyda, współczuję. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Prawda w oczy kole. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda współczuję. Mój kot nie interesuje się kablami.
|
#1299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieźle z tymi chrzcinami, oby jednak wszystko się udało! Cytat:
Emmos kurczę, ciężko tak jajka unikać.. Mój Tż ciągle uparcie się trzyma zdania że to Nikosiowi ząb wyszedł i czemu ja mam dostać sukienkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez żadnych dokumentów nie składaliśmy. Mąż ma w środę do księdza pojechać. Jak był w październiku to ksiądz kazal sie zglosic tydzień przed i nic nie mówił o żadnych papierach. Oby rodzina zachowała sie jak należy. Cytat:
Ja przez 2 lata jajek nie jadłam - nie służyły mi, a teraz jest ok i codziennie jem trzy. Do wypieków zamiast jajek robiłam gluta z siemienia lnianego. Chałwa w Lidlu nie ma jajek w składzie. Zawsze coś sie wymyśli. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, chrzciny na pewno się udadzą!
Emmos, lipa z ta alergia. Ja też uwielbiam jajka! Taedio, teraz to się kiecy nie możesz doczekać przyznaj się:p TŻ będzie próbował ratować kabel. Na szczęście moja przyjaciółka ma taką nianię i nie potrzebuje to mi odda ale to w święta dopiero:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, w przypadku decyzji o wykupie mieszkania, zgodnie z §9 ust. 5, „Uczestnik Programu jest zobowiązany do zwrotu PTBS zapłaconych opłat i prowizji bankowych w związku z przedterminową spłatą części zadłużenia oraz bezciężarowym odłączeniem Lokalu Mieszkalnego w kwocie przypadającej na dany Lokal Mieszkalny”. Bank ustali w/w kwoty na moment spłaty kredytu. A my nie chcemy się pakowac w niewiadomą. Teraz mamy od nich mieszkanie " wynajmujemy" a chcielibysmy cos swojego. I chcielismy porównać tą ofertę i zostać w Poznaniu a jak nie to zostają obrzeża i myslimy o Rokietnicy niedaleko Poznania ale to już wiąże się z dojazdami do pracy pociągiem. |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff na szczescie jeszcze nie mamy zabka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha też tak mam. Czasem mi się wydaję, że już się budzi i bez sensu coś robić, a potem się okazuje, że spala 2h a ja nic nie zrobiłam ![]() Cytat:
Pocieszające. Firma cateringowa ma mi modyfikować pudła. Na razie ciężko mi na samą myśl o pożegnaniu jajecznicy, naleśników, makaronów... Zobaczymy co się uda pozamieniać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1308 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
a do tego za rok będziemy robić wymianę z rodzicami, bo oni mają dużą puchatą choinkę, z którą już im ciężko a my mniejszą. Chciałam kupić nową, ale w takiej sytuacji nie ma sensu. Tylko niech ten stojak się znajdzie! Będę czekać na relację o krzesełku. Miejsce nie jest dla mnie problemem ![]() Cytat:
J w półśnie się czołga a jak mu nie idzie, bo śpiworek przeszkadza, to płacz i od nowa usypianie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może powinna J poznać, on ma podobno dobry wpływ na dzieci Czekaj, jeszcze coś znajdę, skoro to tak dobrze na Twojego męża działa! Cytat:
Cytat:
Jak to czemu? W jednym z tych linków było - za trud, jako mama znosi w tym czasie 😸😸😸 U nas dzisiaj dzień płaczu i marudy. Już nawet paracetamol poszedł, ale nadal zębów na horyzoncie brak. Za to nauczył się w nowy sposób przemieszczać. Podnosi pupę i opiera się na przedramionach. Tylko głowy jeszcze nie zadziera wysoko, tylko się na niej opiera, więc zaraz opada i czołg. Czy to znaczy, że niedługo czeka nas czworakowanie? 🙊🙈🙉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2017-12-19 o 18:39 |
|||||||||
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie polozylam J. Na brzuchu zobaczymy jak będzie spał ... Ale wczoraj się zorientowalam że jest już w skoku. Myślałam że ten skok się zaczyna od 24 tygodnia a tu jednak od 22 a w niedzielę skończył 23 ...Także tego, bez mamy nie ma spania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Martini, stojak na żywą choinkę. Lejesz wodę do niego żeby drzewko dłużej wyglądało
współczuję marudnego dnia.Znaleźliśmy stary akumulator od routera który pasuje do niani ufff. TŻ go opakowań taki peszel czyli rurkę grubą żeby młoda nie przegryzła. Teraz to wygląda jakby niania była podłączona kablem od prodiża:p ważne z działa! Oby poprzednia noc nie była czystym wypadkiem i młody dziś też pięknie spał :modli: Czytam coraz więcej o tym rozszerzaniu diety. Chyba pójdę tez w stronę Blw choć mam już parę słoiczków z Hippa Bio i nie zamierzam wpadać w paranoje w tym względzie ![]() Muszę kupić te śliniaki z rekawkami- genialne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam właśnie śliniak koszulkę.
Jakie łyżeczki kupujecie? Czytałam, że polecana jest spuni. Tylko cena średnia. O hippie bio dużo dobrych opinii słyszałam. My już po ortopedzie. Biodra ok. Szyjka też. Stopy do masowania samo przejdzie. Kolejna kontrola jak zacznie chodzić.
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmos w ogóle nie zajarzyłam na początku, że ta alergia też Ciebie dotyczy przez kp, rzeczywiście ciężka sprawa :/ Będziecie za jakiś czas powtarzać badanie, żeby sprawdzić czy Ami przeszło?
Vadi współczuję konfliktów z rodziną przed chrzcinami :/ Pestycyda a to Cię urządził kot, dobrze że udało się uratować nianię ![]() Mnie ten śliniak z rękawami strasznie denerwował, ale od tamtej pory pewnie jakieś fajniejsze można kupić Za to ten był świetny (na później może też być), kiedy go kupiliśmy to już nie zmieniliśmy na żaden innyhttp://m.tommeetippee.pl/product/sli...any-roll-n-go/ https://bebito.pl/img/product_media/...6c4dc768d.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które chcą kupić keter - nie boicie się że w lecie będzie się pocic?
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
Martini tak mu powiedziałam ale on udaje że nie słyszy
![]() Pestycyda kciuki za noc! Ja też chcę blw ale dostałam kilka słoiczków i pewnie spożytkuję, chociaż nie wszystkie, bo mam np z babydream jabłka i banany, a owoców tylko 73%.. Reszta to woda i skrobia Vadi jeszcze miałam pisać że fajnie że Timiemu smoczek pomaga, Niko wyciąga sobie smoka, wkłada do buzi plastik i ma nerwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Siil niektóre mamy pisały że te śliniaki są niewygodne, różne opinie widziałam i nie wiem czy się skusić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na brzuchu nie wyszło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo sądziłam, że z babydream słoiczki mają fajne składy. Jon piszesz o tym śliniaku z tommytippy? Dla mnie był superowy (tylko my później go kupiliśmy, jak Lila miała już z 11 miesięcy) i teraz na pewno też kupię taki Łucji, ale czy od razu, tego nie wiem jeszcze
Na początku i tak jest syf, zwłaszcza przy blw i żaden śliniak przed nim nie uchroni - a dodatkowo na początkowym etapie tego śliniaka z tt pewnie dziecię by gryzło Potem taki z kieszonką fajnie się sprawdza, bo część jedzenia w nim ląduje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz zauważyłam, że keter jest z separatorem na nóżki i bez.
Nie mogę dor zdecydować czy ikea blames czy to. Martwi mnie jak będzie w lecie z tym poceniem.
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, serio jest keter z separatorem i bez? Ciekawe jaki dostaniemy... Myślę że w każdym krzesełku latem się będzie pocić skóra. Ja jak siedzę na drewnie to na gołe ciało to też się pocę. No nic zobaczymy co to będzie.
Chyba uciekam spać. Mimo przespanej nocy już mi się oczy kleją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poprosimy jutro o kciuki, mamy drugą dawkę rota.
W ogóle to moje dziecko dziś padło przed 19 nigdy do tej pory jej się do nie zdarzyło. Usypia każdego dnia około 21:30. Ciekawa jestem nocy. Cytat:
Otóż to. Ponowna wizyta za 3 miesiące. Fajny ten śliniak. Cytat:
Z tego co piszesz to Twój J super sobie radzi, tylko patrzeć jak zaczniesz go gonić ![]() Cytat:
Dobrze, że wizyta u ortopedy udana. Co do łyżeczek, ja się będę decydować po świętach, teraz jestem zalatana ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1320 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy żywa i trzeba ja podlewać Z opisu domyślam się ze macie sztuczna także mogłaś nie wiedzieć Cytat:
Ważne ze niania działa a TZ jaki pomysłowy ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie
nie mamy żadnych eleganckich

Niech Was dobrze wozi. Twoja tesciowa poleciała. Współczuje, ze młody nie lubi fotelika, moja woli fotelik niz wózek. 

za nowy samochód.

nigdy do tej pory jej się do nie zdarzyło. Usypia każdego dnia około 21:30. Ciekawa jestem nocy. 

Z opisu domyślam się ze macie sztuczna także mogłaś nie wiedzieć