Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-19, 15:09   #1291
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Emmos ale ta alergia chyba jeszcze może minąć? Żółtko ogólnie jest potencjalnym silnym alergenem
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 15:11   #1292
taedio
MerDer 4ever

Vadi widze, że u Ciebie tez przeboje z chrzcinami. Współczuje

Pestycyda
Śmiejemy sie z Tz, że przez młodego kupujemy nowe auto, może w nim polubi jeżdżenie

Devilek dzięki
Do DG mamy dość blisko
Cały czas powtarzamy, że to nie nasze ostatnie dziecko i jak pójdzie na terapie i zmieni podejście do życia i ludzi to zostanie chrzestnym. Narazie nic sie w tym temacie nie wydarzyło :/

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Emmos współczuje alergii :/ oby z czasem przeszło!
Dzięki
Teściowej juz nawet nie komentuje
Stary 2017-12-19, 15:17   #1293
pestycyda
Zakorzenienie

Aaaaa! ☠☠☠☠a! Kot mi przegryzł kabel od niani ;( ;(;(
Ja dziecko wyprowadziłam do swojego pokoju a teraz to nawet nie usłysze jak się obudzi;(

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 15:17   #1294
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Vadi widze, że u Ciebie tez przeboje z chrzcinami. Współczuje

Pestycyda
Śmiejemy sie z Tz, że przez młodego kupujemy nowe auto, może w nim polubi jeżdżenie

Devilek dzięki
Do DG mamy dość blisko
Cały czas powtarzamy, że to nie nasze ostatnie dziecko i jak pójdzie na terapie i zmieni podejście do życia i ludzi to zostanie chrzestnym. Narazie nic sie w tym temacie nie wydarzyło :/

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Emmos współczuje alergii :/ oby z czasem przeszło!
Dzięki
Teściowej juz nawet nie komentuje

No właśnie więc niech zrozumie, że sam się o to prosi ...

Ja ostatnio wyskoczyłam na swojego kuzyna który nawet gim nie skończył siedzi na dupie i nic nie robi bo ciągle coś nie tak z jakakolwiek praca nawet jak mu matka dala na prawko to nie umiał kursów skończyć, babci nawet wegla nie przyniesie ogólnie chłopak może złym człowiek nie jest ale totalnie leniwy i bez żadnego celu w życiu napisałam mu kilka słów prawdy to się urazil i ciotka powiedziała mamie że co ja mu napisałam że on się aż popłakał... Ale i tak chyba nic nie dotarło ...

Stary 2017-12-19, 15:19   #1295
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda kiepsko :/ nie da sie jakos uratować?

Devilek No wiec właśnie. Te chłopy..
Stary 2017-12-19, 15:30   #1296
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja dziecko wyprowadziłam do swojego pokoju a teraz to nawet nie usłysze jak się obudzi;(

masakra, u nas też trzeba odganiać od kabla :/
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 15:35   #1297
emmos
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Alergia może minąć, ale nie musi.Najczęściej mija podobno.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Pestycyda, współczuję.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
No właśnie więc niech zrozumie, że sam się o to prosi ...

Ja ostatnio wyskoczyłam na swojego kuzyna który nawet gim nie skończył siedzi na dupie i nic nie robi bo ciągle coś nie tak z jakakolwiek praca nawet jak mu matka dala na prawko to nie umiał kursów skończyć, babci nawet wegla nie przyniesie ogólnie chłopak może złym człowiek nie jest ale totalnie leniwy i bez żadnego celu w życiu napisałam mu kilka słów prawdy to się urazil i ciotka powiedziała mamie że co ja mu napisałam że on się aż popłakał... Ale i tak chyba nic nie dotarło ...

Prawda w oczy kole.

Stary 2017-12-19, 15:50   #1298
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda współczuję. Mój kot nie interesuje się kablami.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 15:52   #1299
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
my też od wczoraj dentinox ale stresuje mnie ta lidokaina i etanol w składzie

i jedynek górnych jeszcze nie widzę ale ostro gmera przy górnych dziąsłach i ich masowanie przynosi mu wyraźną ulgę. Dzisiaj z kolei bardzo mu pomaga znienawidzony smoczek - widzę, że go żuje, zamiast ssać

W ogóle powiem Wam, że jakiś niefart otacza te chrzciny, 26.12 mają być i póki co:
1. paczka z ozdobami na chrzest od 1.12 jest w sortowni (wysłana kurierem!)
2. druga zamówiona paczka z ozdobami (firma powiedziała, że sami się zajmą reklamacją, oddali mi kasę, więc zamówiłam drugi raz z dostawą innym kurierem) miała być wczoraj między 15 a 16, o 17 wchodzę w jej status, patrzę - doręczona dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie a ten się ze mną wykłócał, że mi wręczył po paru godzinach przyszedł sąsiad (MĘŻCZYZNA), który omyłkowo dostał moją paczkę. Ale spoko, na bank ja odebrałam
3. Timi wyrósł z za dużych bucików nie mamy żadnych eleganckich
4. nadal nie złożyliśmy dokumentów do kościoła, bo najpierw ksiądz z mojej parafii robił problemy a teraz kancelaria nieczynna na czas rekolekcji
5. między członkami rodziny i mojej, i Tż zaproszonej na chrzest jest sporo kwasów i jestem ciekawa, czy nie będzie jakiejś akcji, nawet nie będę się rozpisywać, bo to na serio telenowela

Także tak
Ja na razie tylko 2 razy użyłam, biorę o wiele mniej niż w ulotce napisali. Skoro jest dla dzieci od 3mc to chyba nie może zaszkodzić.. No i odczuwa po tym ulgę, nie chcę mu też paracetamolu aplikować na każdą histerię..
Nieźle z tymi chrzcinami, oby jednak wszystko się udało!
Cytat:
Aaaaa! a! Kot mi przegryzł kabel od niani ;( ;(;(

O mamo! Kot Ci szyki popsuł..

Emmos kurczę, ciężko tak jajka unikać..
Mój Tż ciągle uparcie się trzyma zdania że to Nikosiowi ząb wyszedł i czemu ja mam dostać sukienkę

Stary 2017-12-19, 15:52   #1300
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

i jedynek górnych jeszcze nie widzę ale ostro gmera przy górnych dziąsłach i ich masowanie przynosi mu wyraźną ulgę. Dzisiaj z kolei bardzo mu pomaga znienawidzony smoczek - widzę, że go żuje, zamiast ssać

W ogóle powiem Wam, że jakiś niefart otacza te chrzciny, 26.12 mają być i póki co:

2. druga zamówiona paczka z ozdobami (firma powiedziała, że sami się zajmą reklamacją, oddali mi kasę, więc zamówiłam drugi raz z dostawą innym kurierem) miała być wczoraj między 15 a 16, o 17 wchodzę w jej status, patrzę - doręczona dzwonię do kuriera i mówię, że sorry, ziomuś, ale jakby nie a ten się ze mną wykłócał, że mi wręczył po paru godzinach przyszedł sąsiad (MĘŻCZYZNA), który omyłkowo dostał moją paczkę. Ale spoko, na bank ja odebrałam

4. nadal nie złożyliśmy dokumentów do kościoła, bo najpierw ksiądz z mojej parafii robił problemy a teraz kancelaria nieczynna na czas rekolekcji

5. między członkami rodziny i mojej, i Tż zaproszonej na chrzest jest sporo kwasów i jestem ciekawa, czy nie będzie jakiejś akcji, nawet nie będę się rozpisywać, bo to na serio telenowela

Także tak

Dobrze, ze paczka się odnalazła. Niezły Timi z tymi bucikami. Ja sie zastanawiałam czy zamawiać wkładkę 11cm czy 10. Wzięłam większe, mają luz, ale nie spadają.
My tez żadnych dokumentów nie składaliśmy. Mąż ma w środę do księdza pojechać. Jak był w październiku to ksiądz kazal sie zglosic tydzień przed i nic nie mówił o żadnych papierach.
Oby rodzina zachowała sie jak należy.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej. Była u nas fizjo, oglądnęła Ami, stwierdziła, że jest zdrowa i leniwa

Byliśmy też u alergo z wynikami i tu gorzej. Byłam pewna oglądając wyniki, że wszystko ok, a okazało sie, że niemy, które tam widnieją nie dotyczą niemowlaków, te maja niższe, a co za tym idzie mamy alergię na żółtko jaja. Oczywiście mamy przy rozszerzaniu nie podawać, u takich szkrabów moze to minąć, tylko co ja mAm jeść jak jajo we wszystkim...

Gratulacje Niech Was dobrze wozi. Twoja tesciowa poleciała. Współczuje, ze młody nie lubi fotelika, moja woli fotelik niz wózek.

Gratulacje

Super

Ojej to faktycznie pechowo. Kciuki, żeby się odmieniło. ✊️✊️

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Martini, chyba dzieki Tobie dostanę kieckę hehe Pokazałam co napisałaś Tż, powiedział, że skoro tak to mam sobie coś wybrać

Super, ze fizjo nie zauważyła żadnych nieprawidłowości u Ami! A z tym żółtkiem - zazwyczaj chyba co pol roku robi sie próby, wiec jest duza szansa ze córka z alergii wyrośnie.
Ja przez 2 lata jajek nie jadłam - nie służyły mi, a teraz jest ok i codziennie jem trzy. Do wypieków zamiast jajek robiłam gluta z siemienia lnianego. Chałwa w Lidlu nie ma jajek w składzie. Zawsze coś sie wymyśli.

Cytat:
Aaaaa! a! Kot mi przegryzł kabel od niani ;( ;(;(

A to psotnik! Współczuje.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 16:01   #1301
taedio
MerDer 4ever

Kurde niech juz N wyjdzie ząbek
Stary 2017-12-19, 16:07   #1302
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nie chcę tu zaśmiecać forum.

Ale z tym mieszkaniem jest tak że to tbs biorą kredyt na całą inwestycję. Ja przed wprowadzeniem muszę zapłacić partycypację ok 80 000 i przez pięć lat muszę płacić czynsz plus doliczają do tego ratę kredytu. ( czynsz ma być ok 17 zł za metr - w tym juz bedzie kredyt.)są trzy terminy na wykup o ile dobrze teraz pamiętam po 5 10 i 15 latach. Im dłużej bede zwlekac tym wiecej kredytu spłace i przy wykupie zapłacę mniej ale wiąże się to z placeniem czynszu przez ten okres.
W umowie tbs jest że bede musiała pokryć ewentualne koszty związane ze spłatą kredytu przez tbs i tak orientacyjnie chciałam wiedzieć ile to moze wynieść. Dokładne koszty mieszkania bede znac dopiero za dwa lata zanim podpisze ostateczną umowę. Tylko ta kara bedzie niewiadoma.

http://ptbs.pl/inwestycja-realizowan...-do-wlasnosci/
Ale jak tbs podpisze umowe kredytowa to zna koszta wczesniejszej splaty.

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 16:15   #1303
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, chrzciny na pewno się udadzą!

Emmos, lipa z ta alergia. Ja też uwielbiam jajka!

Taedio, teraz to się kiecy nie możesz doczekać przyznaj się:p

TŻ będzie próbował ratować kabel. Na szczęście moja przyjaciółka ma taką nianię i nie potrzebuje to mi odda ale to w święta dopiero:/

Stary 2017-12-19, 16:24   #1304
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda
Oby sie udało, chociaż na ten tydzien

Młody miał właśnie 2h drzemkę. Az z tego szoku nic nie zrobiłam
Stary 2017-12-19, 16:43   #1305
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Ale jak tbs podpisze umowe kredytowa to zna koszta wczesniejszej splaty.

Też mi sie tak wydaje. Ale na to pytanie odpowiadają tylko tak

Tak, w przypadku decyzji o wykupie mieszkania, zgodnie z §9 ust. 5, „Uczestnik Programu jest zobowiązany do zwrotu PTBS zapłaconych opłat i prowizji bankowych w związku z przedterminową spłatą części zadłużenia oraz bezciężarowym odłączeniem Lokalu Mieszkalnego w kwocie przypadającej na dany Lokal Mieszkalny”. Bank ustali w/w kwoty na moment spłaty kredytu.

A my nie chcemy się pakowac w niewiadomą.

Teraz mamy od nich mieszkanie " wynajmujemy" a chcielibysmy cos swojego. I chcielismy porównać tą ofertę i zostać w Poznaniu a jak nie to zostają obrzeża i myslimy o Rokietnicy niedaleko Poznania ale to już wiąże się z dojazdami do pracy pociągiem.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 16:48   #1306
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
znalazłam chyba zastępstwo - Safety 1st Timba. Design podobny, ale o połowę tańsze (ponad!). Nie ma co prawda tej opcji kładzenia siedziska na krześle, ale mogę bez tego żyć jak coś . Oj będę myśleć, jak już J sam usiądzie

Brat męża co na to

za nowy samochód.

poszukałam coś o przesądach - https://www.hafija.pl/2011/08/przesa...je-ludowe.html, http://www.zabek.pl/pierwszy-zabek-prezenty-i-przesady/. Ja pamiętam, że to konkretnie o sukienkę chodziło. Skoro babcie o tym pamiętają, to coś musi być na rzeczy

O, też fajne. Będę rozważać, ale najpierw J musi sam usiąść, bo tu nie ma opcji półsiadu.

U nas tragedia, chyba nie będzie choinki, bo po remoncie nie możemy znaleźć stojaka przekopaliśmy już wszystko, liczę, że TŻ coś wymyśli.
"Wczesne ząbkowanie zwiastuje również szybkie pojawienie się rodzeństwa dla noworodka." - no to czekam która pierwsza ogłosi dobra nowine uff na szczescie jeszcze nie mamy zabka

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 18:17   #1307
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Młody miał właśnie 2h drzemkę. Az z tego szoku nic nie zrobiłam

Haha też tak mam. Czasem mi się wydaję, że już się budzi i bez sensu coś robić, a potem się okazuje, że spala 2h a ja nic nie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze fizjo nie zauważyła żadnych nieprawidłowości u Ami! A z tym żółtkiem - zazwyczaj chyba co pol roku robi sie próby, wiec jest duza szansa ze córka z alergii wyrośnie.
Ja przez 2 lata jajek nie jadłam - nie służyły mi, a teraz jest ok i codziennie jem trzy. Do wypieków zamiast jajek robiłam gluta z siemienia lnianego. Chałwa w Lidlu nie ma jajek w składzie. Zawsze coś sie wymyśli.

Pocieszające. Firma cateringowa ma mi modyfikować pudła. Na razie ciężko mi na samą myśl o pożegnaniu jajecznicy, naleśników, makaronów... Zobaczymy co się uda pozamieniać.

Stary 2017-12-19, 18:37   #1308
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Nasz stojak pękł i trzeba było kupić nowy. Półtora litra wody było na panelach
Jaką jest zależność między stojakiem a wodą? Bo nie mogę znaleźć (proszę się nie śmiać! )
Cytat:
Martini teściowa mówiła ze jak sie dowiedział to sie popłakał ale nie wiem czy tak faktycznie było. Bo oczywiście teściowa sama powiedziała to bratu. Tz nie zdążył
Widzę, że rodzina Twojego męża kocha tak bardzo jak moja grać w głuchy telefon. Proponuję, żeby TŻ jednak sam pogadał też z bratem, bo nie wiadomo, co ona tam dodała po tym, co o niej piszesz, a szkoda, żeby mur narastał.
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
To moze choinka w doniczce? Ja chce Timbę, bo jednak to dan chair drożdże i nie ma stoliczka. Za to danchair mniej miejsca zajmuje.

Nie mamy takiej dużej a do tego za rok będziemy robić wymianę z rodzicami, bo oni mają dużą puchatą choinkę, z którą już im ciężko a my mniejszą. Chciałam kupić nową, ale w takiej sytuacji nie ma sensu. Tylko niech ten stojak się znajdzie!

Będę czekać na relację o krzesełku. Miejsce nie jest dla mnie problemem
Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
W niedziele Amelka obrocila sie a od wczoraj robi to juz regularnie. Przez co chyba mielismy noc z glowy bo obracala sie, spala na brzuchu co nigdy tego nie robila i co chwile sie budzila.

Bo to właśnie tak wygląda fascynacja nowymi umiejętnościami J w półśnie się czołga a jak mu nie idzie, bo śpiworek przeszkadza, to płacz i od nowa usypianie
Cytat:
Devilek tak, tak. No czekamy czy pierwszy usiądzie czy wyrośnie. Nie wiem jak to z waga bo te drugie foteliki sa chyba od 9 kg? A mój 6300
Co do szwagra to myśle, że tak. Jak wziął pierwszy raz młodego na ręce to tez sie wzruszył. On kocha dzieci. Ale zeby był chrzestnym musiałby iść na terapie a on twierdzi ze problemu nie ma.
My nadal jeździmy z wkładką 🙊🙊🙊
Cytat:

Także tak
Współczuję przejść, ale wszystko się uda na pewno!
Cytat:
Hej. Była u nas fizjo, oglądnęła Ami, stwierdziła, że jest zdrowa i leniwa

Byliśmy też u alergo z wynikami i tu gorzej. Byłam pewna oglądając wyniki, że wszystko ok, a okazało sie, że niemy, które tam widnieją nie dotyczą niemowlaków, te maja niższe, a co za tym idzie mamy alergię na żółtko jaja. Oczywiście mamy przy rozszerzaniu nie podawać, u takich szkrabów moze to minąć, tylko co ja mAm jeść jak jajo we wszystkim...

Gratulacje Niech Was dobrze wozi. Twoja tesciowa poleciała. Współczuje, ze młody nie lubi fotelika, moja woli fotelik niz wózek.

Gratulacje

Super

Ojej to faktycznie pechowo. Kciuki, żeby się odmieniło. ✊️✊️

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Martini, chyba dzieki Tobie dostanę kieckę hehe Pokazałam co napisałaś Tż, powiedział, że skoro tak to mam sobie coś wybrać

Oj, może ta alergia przejdzie. Ami leniuszek mały! Może powinna J poznać, on ma podobno dobry wpływ na dzieci

Czekaj, jeszcze coś znajdę, skoro to tak dobrze na Twojego męża działa!
Cytat:

Przepraszam, ale strasznie rozbawił mnie ten post. :Przytul: dobrze, że udało się jakoś rozwiązać sytuację.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Emmos kurczę, ciężko tak jajka unikać..
Mój Tż ciągle uparcie się trzyma zdania że to Nikosiowi ząb wyszedł i czemu ja mam dostać sukienkę

Jak to czemu? W jednym z tych linków było - za trud, jako mama znosi w tym czasie 😸😸😸

U nas dzisiaj dzień płaczu i marudy. Już nawet paracetamol poszedł, ale nadal zębów na horyzoncie brak. Za to nauczył się w nowy sposób przemieszczać. Podnosi pupę i opiera się na przedramionach. Tylko głowy jeszcze nie zadziera wysoko, tylko się na niej opiera, więc zaraz opada i czołg. Czy to znaczy, że niedługo czeka nas czworakowanie? 🙊🙈🙉

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2017-12-19 o 18:39
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 18:49   #1309
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Właśnie polozylam J. Na brzuchu zobaczymy jak będzie spał ... Ale wczoraj się zorientowalam że jest już w skoku. Myślałam że ten skok się zaczyna od 24 tygodnia a tu jednak od 22 a w niedzielę skończył 23 ...Także tego, bez mamy nie ma spania

Stary 2017-12-19, 18:50   #1310
pestycyda
Zakorzenienie

Martini, stojak na żywą choinkę. Lejesz wodę do niego żeby drzewko dłużej wyglądało współczuję marudnego dnia.

Znaleźliśmy stary akumulator od routera który pasuje do niani ufff. TŻ go opakowań taki peszel czyli rurkę grubą żeby młoda nie przegryzła. Teraz to wygląda jakby niania była podłączona kablem od prodiża:p ważne z działa! Oby poprzednia noc nie była czystym wypadkiem i młody dziś też pięknie spał :modli:

Czytam coraz więcej o tym rozszerzaniu diety. Chyba pójdę tez w stronę Blw choć mam już parę słoiczków z Hippa Bio i nie zamierzam wpadać w paranoje w tym względzie
Muszę kupić te śliniaki z rekawkami- genialne!

Stary 2017-12-19, 18:57   #1311
morelle_
Zakorzenienie

Ja mam właśnie śliniak koszulkę.

Jakie łyżeczki kupujecie? Czytałam, że polecana jest spuni. Tylko cena średnia.

O hippie bio dużo dobrych opinii słyszałam.

My już po ortopedzie. Biodra ok. Szyjka też. Stopy do masowania samo przejdzie.
Kolejna kontrola jak zacznie chodzić.
Stary 2017-12-19, 19:24   #1312
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos w ogóle nie zajarzyłam na początku, że ta alergia też Ciebie dotyczy przez kp, rzeczywiście ciężka sprawa :/ Będziecie za jakiś czas powtarzać badanie, żeby sprawdzić czy Ami przeszło?

Vadi współczuję konfliktów z rodziną przed chrzcinami :/

Pestycyda a to Cię urządził kot, dobrze że udało się uratować nianię

Mnie ten śliniak z rękawami strasznie denerwował, ale od tamtej pory pewnie jakieś fajniejsze można kupić Za to ten był świetny (na później może też być), kiedy go kupiliśmy to już nie zmieniliśmy na żaden inny
http://m.tommeetippee.pl/product/sli...any-roll-n-go/

https://bebito.pl/img/product_media/...6c4dc768d.jpeg

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 19:27   #1313
morelle_
Zakorzenienie

Dziewczyny, które chcą kupić keter - nie boicie się że w lecie będzie się pocic?
Stary 2017-12-19, 20:49   #1314
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Martini tak mu powiedziałam ale on udaje że nie słyszy

Pestycyda kciuki za noc!
Ja też chcę blw ale dostałam kilka słoiczków i pewnie spożytkuję, chociaż nie wszystkie, bo mam np z babydream jabłka i banany, a owoców tylko 73%.. Reszta to woda i skrobia

Vadi jeszcze miałam pisać że fajnie że Timiemu smoczek pomaga, Niko wyciąga sobie smoka, wkłada do buzi plastik i ma nerwa

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Siil niektóre mamy pisały że te śliniaki są niewygodne, różne opinie widziałam i nie wiem czy się skusić

Stary 2017-12-19, 20:57   #1315
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

U nas na brzuchu nie wyszło

Stary 2017-12-19, 21:00   #1316
siilmariien
Wtajemniczenie

Ooo sądziłam, że z babydream słoiczki mają fajne składy. Jon piszesz o tym śliniaku z tommytippy? Dla mnie był superowy (tylko my później go kupiliśmy, jak Lila miała już z 11 miesięcy) i teraz na pewno też kupię taki Łucji, ale czy od razu, tego nie wiem jeszcze Na początku i tak jest syf, zwłaszcza przy blw i żaden śliniak przed nim nie uchroni - a dodatkowo na początkowym etapie tego śliniaka z tt pewnie dziecię by gryzło Potem taki z kieszonką fajnie się sprawdza, bo część jedzenia w nim ląduje

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 21:28   #1317
morelle_
Zakorzenienie

Dopiero teraz zauważyłam, że keter jest z separatorem na nóżki i bez.
Nie mogę dor zdecydować czy ikea blames czy to.

Martwi mnie jak będzie w lecie z tym poceniem.
Stary 2017-12-19, 21:58   #1318
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, serio jest keter z separatorem i bez? Ciekawe jaki dostaniemy... Myślę że w każdym krzesełku latem się będzie pocić skóra. Ja jak siedzę na drewnie to na gołe ciało to też się pocę. No nic zobaczymy co to będzie.

Chyba uciekam spać. Mimo przespanej nocy już mi się oczy kleją

Stary 2017-12-19, 22:51   #1319
emmos
Zakorzenienie

Poprosimy jutro o kciuki, mamy drugą dawkę rota.

W ogóle to moje dziecko dziś padło przed 19 nigdy do tej pory jej się do nie zdarzyło. Usypia każdego dnia około 21:30. Ciekawa jestem nocy.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Emmos w ogóle nie zajarzyłam na początku, że ta alergia też Ciebie dotyczy przez kp, rzeczywiście ciężka sprawa :/ Będziecie za jakiś czas powtarzać badanie, żeby sprawdzić czy Ami przeszło?

Mnie ten śliniak z rękawami strasznie denerwował, ale od tamtej pory pewnie jakieś fajniejsze można kupić Za to ten był świetny (na później może też być), kiedy go kupiliśmy to już nie zmieniliśmy na żaden inny

Otóż to. Ponowna wizyta za 3 miesiące.
Fajny ten śliniak.

Cytat:
Oj, może ta alergia przejdzie. Ami leniuszek mały! Może powinna J poznać, on ma podobno dobry wpływ na dzieci

U nas dzisiaj dzień płaczu i marudy. Już nawet paracetamol poszedł, ale nadal zębów na horyzoncie brak. Za to nauczył się w nowy sposób przemieszczać. Podnosi pupę i opiera się na przedramionach. Tylko głowy jeszcze nie zadziera wysoko, tylko się na niej opiera, więc zaraz opada i czołg. Czy to znaczy, że niedługo czeka nas czworakowanie?

Z tego co piszesz to Twój J super sobie radzi, tylko patrzeć jak zaczniesz go gonić

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie śliniak koszulkę.

Jakie łyżeczki kupujecie? Czytałam, że polecana jest spuni. Tylko cena średnia.

O hippie bio dużo dobrych opinii słyszałam.

My już po ortopedzie. Biodra ok. Szyjka też. Stopy do masowania samo przejdzie.
Kolejna kontrola jak zacznie chodzić.

Dobrze, że wizyta u ortopedy udana.
Co do łyżeczek, ja się będę decydować po świętach, teraz jestem zalatana

Stary 2017-12-19, 23:10   #1320
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Jaką jest zależność między stojakiem a wodą? Bo nie mogę znaleźć (proszę się nie śmiać! )

Widzę, że rodzina Twojego męża kocha tak bardzo jak moja grać w głuchy telefon. Proponuję, żeby TŻ jednak sam pogadał też z bratem, bo nie wiadomo, co ona tam dodała po tym, co o niej piszesz, a szkoda, żeby mur narastał.

Nie mamy takiej dużej a do tego za rok będziemy robić wymianę z rodzicami, bo oni mają dużą puchatą choinkę, z którą już im ciężko a my mniejszą. Chciałam kupić nową, ale w takiej sytuacji nie ma sensu. Tylko niech ten stojak się znajdzie!

Będę czekać na relację o krzesełku. Miejsce nie jest dla mnie problemem

Bo to właśnie tak wygląda fascynacja nowymi umiejętnościami J w półśnie się czołga a jak mu nie idzie, bo śpiworek przeszkadza, to płacz i od nowa usypianie

My nadal jeździmy z wkładką

Współczuję przejść, ale wszystko się uda na pewno!

Przepraszam, ale strasznie rozbawił mnie ten post. :Przytul: dobrze, że udało się jakoś rozwiązać sytuację.

Jak to czemu? W jednym z tych linków było - za trud, jako mama znosi w tym czasie

U nas dzisiaj dzień płaczu i marudy. Już nawet paracetamol poszedł, ale nadal zębów na horyzoncie brak. Za to nauczył się w nowy sposób przemieszczać. Podnosi pupę i opiera się na przedramionach. Tylko głowy jeszcze nie zadziera wysoko, tylko się na niej opiera, więc zaraz opada i czołg. Czy to znaczy, że niedługo czeka nas czworakowanie?

Hahaha mój znajomy kupił żywa choinkę i nie wiedział ze trzeba podlewać i po tygodniu padła. To była jodła kaukaska także drogo go kosztowała ta lekcja My mamy żywa i trzeba ja podlewać Z opisu domyślam się ze macie sztuczna także mogłaś nie wiedzieć

Cytat:
Martini, stojak na żywą choinkę. Lejesz wodę do niego żeby drzewko dłużej wyglądało współczuję marudnego dnia.

Znaleźliśmy stary akumulator od routera który pasuje do niani ufff. TŻ go opakowań taki peszel czyli rurkę grubą żeby młoda nie przegryzła. Teraz to wygląda jakby niania była podłączona kablem od prodiża:p ważne z działa! Oby poprzednia noc nie była czystym wypadkiem i młody dziś też pięknie spał :modli:

Czytam coraz więcej o tym rozszerzaniu diety. Chyba pójdę tez w stronę Blw choć mam już parę słoiczków z Hippa Bio i nie zamierzam wpadać w paranoje w tym względzie
Muszę kupić te śliniaki z rekawkami- genialne!

Ważne ze niania działa a TZ jaki pomysłowy
Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Właśnie widziałam ten śliniak dzisiaj w Tesco i pomyślałam ze niepraktyczny. Kupiłam z tommee tippee miseczkę i łyżeczki. Czaję się jeszcze na talerzyk ale akurat nie było.

Cytat:
Poprosimy jutro o kciuki, mamy drugą dawkę rota.

W ogóle to moje dziecko dziś padło przed 19 nigdy do tej pory jej się do nie zdarzyło. Usypia każdego dnia około 21:30. Ciekawa jestem nocy.

Otóż to. Ponowna wizyta za 3 miesiące.
Fajny ten śliniak.

Z tego co piszesz to Twój J super sobie radzi, tylko patrzeć jak zaczniesz go gonić

Dobrze, że wizyta u ortopedy udana.
Co do łyżeczek, ja się będę decydować po świętach, teraz jestem zalatana

Kciuki za rota
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości