|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
My do karmienia mamy komplet z IKEA zieloną żabę- miseczkę, śliniak i łyżeczkę i ta jest super bo jest taka malutka, idealna na początek. Przy Miśku używałam łyżeczek tommee tippee tych z gumową główką, fajne były, pewnie teraz też takie kupimy jak Maja wyrośnie z tej małej z ikea. A tak w ogóle u nas dziś na obiadek dynia z ziemniaczkiem z hippa, Misiek uwielbiał i z Mają też się sprawdziło, jadła aż jej się uszy trzęsły
pół słoika opędzlowała . Myślałam że będzie problem z karmieniem stałym, plucie itp. a ona od razu załapała o co chodzi i bardzo jej się to podoba![]() Oj skąd ja znam przegryzanie kabelków przez kota, wymieniliśmy już kilka ładowarek do telefonów
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podajesz tylko słoiczek czy jeszcze np kaszkę?
|
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj widać, że są 2 opcje. https://www.meblobranie.pl/keter-mul...utm_medium=cpc Jaki kolor wzięłas? Cytat:
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu Ci ma tym zależy ? Taedio co tam w nocy się działo ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nadrobilam Was za wczoraj, ale poszalałyście z pisaniem. ![]() Fajny ten przesad z sukienek ą, ale mój mąż nie wierzy w przesady... Cóż trudno, ja wierzę kiecka ma być! ![]() Emmos Super, że po wizycie u fizjoterapieuty jest ok! A z tym zoltkiem to sobie jakoś poradzicie... trzymam kciuki.Vadi... Ehhh Dacie radę z tym chrztem, faktycznie troszkę się posypało...ale macie jeszcze chwilkę?! Pestycyda Ojej... Kot psotnik! Mam nadzieję że uda się wam ten kabel naprawić. Taedio Mój też nie lubi fotelika, aż tak nie histeryzuje, bardzo mało jeździmy... Ale nie przepada. Kciuki żeby NIKo odpuścił i przybil sztame z fotelikiem. Apropo choinki.... My mamy prawdziwe drzewko, podlewamy, bo by padło po kilku dniach. Dziś ugotuje coś Hugo ziemniaczkaz dynia chyba ![]() Wczoraj popłakałam prezenty, jeszcze nie wszystko. Muszę dokupić kilka... Zrobiliśmy też ciasteczka z Tymonem, a z tatą o dobił pierniczki. Delikatnie mówiąc wyszły dość "artystyczne" Gardło mnie boli i kaszle, ehhh. Zawsze coś. Oczka Hugo jeszcze czasami czerwone, rano sklejone więc odwołane szczepienie po raz enty... Ma 5 miesięcy a mamy tylko jedno! Miłego dnia dziewczyny. PS. Taedio Współczuję nocki, u nas 3kp. Pobudki co 2-3h... I kupa o 3, więc Bez tragedii. IMG_20171220_093644.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1327 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale może tak jak piszesz, po jakimś czasie będzie taki śliniak idealny. Ja na początek i tak stawiam na fartuszki z rękawkami, a potem zobaczymy Nie wiem czy mi się taki słoiczek akurat trafił ale gerber ma 100% owoców, a babydream 73% ![]() Mała co Ty gadasz, piękne pierniczki, poproszę jednego! U nas też pobudki co 3h albo 2,5h, znowu się psuje to moje dziecię Taedio współczuję nocki, co tam się działo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Mała podziwiam Cię! Ciągle nocne pobudki, a Ty masz jeszcze chęć na wypieki!!
![]() ![]() Pierniki wyglądają rewelacyjnie 🤤Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ja zauważyłam, że jak wstaje w nocy to nie sprawia mi to problemu, ale rano tak przeokropnie nie chce mi się wstawać. Jak czytam niektóre z Was „dospalismy do 10” to zazdraszczam Wolę wstać raz więcej w nocy, ale rano dłużej pospać, chociaż do 8 plissssWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobić? Mała zasnęła o 23 wstała o 7 na jedzenie i spałyśmy do 10 |
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam i widzę że mi nie dodało postu:/
Morelle, niebieski bo mam takie dodatki w domu. Mała, to Ty piekła? Taedio, współczuję nocy:/ U nas też niezbyt cudownie. Wstawałam do 5 chyba z 6 razy. Nie za każdym razem karmiłam no ale wstać trzeba było. Odeapalaam do 9 więc jakoś żyje. Za to po kąpieli od 19 przespał 4h tylko z jedną pobudka na lulanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Zdrówka ! a szczepieniem się nie przejmuj my tez już powinnismy skończyć te do roku a robimy dopiero w styczniu |
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, kciuki za szczepienie.
Pestycyda - brawa dla TZ za naprawienie niani. Klaudia wczoraj w nocy dostała gorączki. Najpierw miała 37,5, po godzinie 38,3. Podałam jej paracetamol na śpiocha. Ok północy sie wybudziła i noc spędziła przy piersi. Nad ranem jak paracetamol przestał działać miała 37,5, a potem temp spadała i jest juz 36,6. Wyglada i zachowuje sie normalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, 37,5 u niemowląt to raczej nie gorączka. Mój tyle ma jak go za ciepło ubiorę. Do 38 bym nic nie dawala. Tylko skąd to 38,3 hmmm?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1336 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek nie wiem czy ze 2 h w nocy spałam
Mała dzięki U mnie non stop kp! No jeszcze tak nie było ![]() Śliczne pierniczki! Ja bede dzisiaj robic. Tzn CHYBA. Jak minusie zachce Jon Emmos ja dospalam do 10, młody se buszował po łóżeczku inaczej nie widze tego dnia Pestycyda |
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dlatego obserwowałam i dopiero powyżej 38 dałam paracetamol. Mąż chory, mógł ją zarazić. Tyle, ze skoro dzisiaj jest ok, to moze ta gorączka od zebow? Przy tych 38 nieźle była rozpalona, az sie zgrzala. Morelle - jak martwisz sie o pocenie tp można jakies wkładki dokupić. W Ikea do tego krzesełka Antilop są poduszki, moze do Keter by pasowały? A jak nie to można podłożyć pieluchę albo tez pewnie na zamowienie doszyć. Calineczka - w którym sklepie kupiłaś Safety Timba i ile cie wyniosło? Widzę, ze tutaj tez można od razu z wkładką zamowic. Nie wiem jeszcze jakie sztućce. Mam jedną łyżeczkę z Canpola i jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, może faktycznie od ząbków ta temperatura. Obserwuj ją a ja trzymam kciuki żeby się nie zaraziła.
Ja mam łyżeczkę z Hipp z gratisu, jest płaska chyba straczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie pomyślałam o tym :p masz rację Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zmieni się też Ami---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
spróbuje ![]() Ja mam jakąś łyżeczkę, ale jest za głęboka. Żona kuzyna 5 mówiła, że na początek dobrze jest ich mieć sporo. Magicznie znikają :zp ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
spróbuje ![]() Ja mam jakąś łyżeczkę, ale jest za głęboka. Żona kuzyna 5 mówiła, że na początek dobrze jest ich mieć sporo. Magicznie znikają :zp ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko rodzić kolejne Teraz złapałam pół i czuje sie dużo lepiej Czasem marne pół godzinki całkowicie zmienia moją głowę.Cytat:
Kciuki, żeby temp nie wzrosła i żeby tż Was nie pozarażał. Cytat:
Biedna. Miejmy nadzieję, że to jednorazowy wyskok młodego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Morelle to jak Ty o 6:45 wstawałaś na karmienie to ja żegnałam się z nocą i zaczynałam dzień ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też częste pobudki ale rano prawie spał do 11 oczywiście z częstym cycem w buzi
![]() Moje kolezanki mają keter i wszystkie chwala, a dzieci już ponad roczne, więc znają temat. Żadne nie wyszło i nic o poceniu nie mówiły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora oby to nie była choroba jednak!
Taedio to może u Was rzeczywiście niedługo pojawi się ząbek skoro tak niespokojnie śpi My pospaliśmy do 9, ale o 7 musiałam się poratować smokiem i przytrzymać N rączki, bo inaczej wyciąga sobie smoka i się budzi co chwilę ja się kładę zawsze godzinę po N, więc dla mnie to 10-11h snu to jest bardzo dużo, na kp tylko wyciągam pierś 5min i śpimy dalej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1345 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos oby!
Jon ząbki swoją droga i skok do tego Ja głupia chodzę spać o północy :/ tzn kładę sie dużo wcześniej ale nie potrafię zasnąć ![]() Pierniczki odłożone w czasie, musiałam gada zachustować. Od razu zasnął
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przynajmniejtak planuje w teorii ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Też tak mam
|
|
#1347 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Siil pięknie, że Lila tak się zajmuje Lu Cytat:
Cytat:
Brawo ![]() Młody chyba po świętach wylatuje z sypialni Właśnie boję się trochę tego przestawienia z karmienia na leżąco. Młody się chyba przyzwyczaił i jest już na tyle ciężki, że źle mi go trzymać na siedząco. A ze spania na brzuchu przestawiłaś go ze względu na pokój? Mojego czasem kładę na plecach, ale rzuca głową na boki jak szalony ![]() Cytat:
Używałam pp jeszcze w czasach bez przeciekania. Dady na razie dają radę. U nas sporo tych pieluch idzie bo zdarza się, że jest z 6 kup, a różnica w cenie między D a PP jest duża. Ale jak będzie problem to spóbujemy z PP na noc. Cytat:
I przekręcać też się nie chce. Teraz zaczął się trochę przekręcać na bok, ale tak, że głowa zostaje z tyłu i jest wygięty w C, chyba ni tak to ma wyglądać ![]() Też podoba mi się TT Właśnie ta Timba, którą zamówiłam jest trochę podobna. TT ma sporo zamienników, ale nie wszystkie mają tackę, np.Danchair chyba nie ma. ![]() Jaki kolor? ![]() Cytat:
Bo może spróbujecie go powozić w foteliku na ramie wózka? Wiem, że to niezdrowo na dłuższy czas, ale na chwilę można, a może się przyzwyczai. Mamy odciągające - odkryłam, że super się odciąga w dniu, kiedy dziecko pije wcześniej odciągnięte mleko. Wczoraj miałam wychodne i jak wróciłam nakarmiłam synka z jednej piersi, a z drugiej odciągnęłam na zaś. Czytałam coś w necie i nawet nie spostrzegłam jak szybko 100 ml naleciało Lecę nadrabiać dalej! Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-12-20 o 13:52 |
|||||
|
|
|
#1348 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka auto białe z czarnym dachem
ale nie widać tego :pCo do fotelika to poza autem tez niestety. Czasami bierzemy go w foteliku do sklepu ale to nic nie daje. Juz woli gondole. Przyjechał mój tata i zajął sie młodym chwile ![]() IMG_1513775935.036631.jpg |
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla odmiany dzisiaj wypiłam kawę i zjadłam śniadanie dopiero przed chwilą, jak mąż wrócił wcześniej z pracy. Lila mi od rana wyje najpierw że ją gardło boli, a potem że ucho
Uszy w poniedziałek twierdziła lekarka, że czyste, mówiła że migdałki tylko powiększone, ale jak Lili nie boli gardło, to może być taka jej uroda. Dzisiaj mi od rana płacze, latałam od jednej do drugiej cały czas :/ Do lekarza udało się zapisać dopiero na 17 A w sobotę o 6 rano wyjazd i prawie 400km podróży... No zobaczymy jak to się potoczy...Xzora myślę że podwyższona temp może być rzeczywiście od ząbków, jak poza tym jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

pół słoika opędzlowała . Myślałam że będzie problem z karmieniem stałym, plucie itp. a ona od razu załapała o co chodzi i bardzo jej się to podoba

nigdy do tej pory jej się do nie zdarzyło. Usypia każdego dnia około 21:30. Ciekawa jestem nocy. 

trzymam kciuki.
uff na szczescie jeszcze nie mamy zabka 

Wolę wstać raz więcej w nocy, ale rano dłużej pospać, chociaż do 8 plissss

inaczej nie widze tego dnia
ja się kładę zawsze godzinę po N, więc dla mnie to 10-11h snu to jest bardzo dużo, na kp tylko wyciągam pierś 5min i śpimy dalej.
nie szkodzi 

Uszy w poniedziałek twierdziła lekarka, że czyste, mówiła że migdałki tylko powiększone, ale jak Lili nie boli gardło, to może być taka jej uroda. Dzisiaj mi od rana płacze, latałam od jednej do drugiej cały czas :/ Do lekarza udało się zapisać dopiero na 17