|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio super bryka! Niech się Wam dobrze jeździ!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Super samochód taedio ! Żeby wam się dobrze jeździło nie palił dużo i się nie psuł :p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wygląda! ![]() Cytat:
|
|
#1354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym odciąganiem - teoretycznie mleko powinno czekać na dziecko, a skoro wypiło inne, to jest nadprodukcja, którą laktator ściaga... Jednak u mnie jakoś nic z tego nie wynika Cytat:
Cytat:
Klaudia caly czas temp 36,6, Właśnie zasnęła mi w chuście, a ja korzystam - jem i siedzę przed komp Cytat:
![]() we mnie myśl o drugim dziecku cały czas wywołuje grozę. Stwierdzam, ze na trzecie i więcej dzieci decydują się ludzie o skłonnościach masochistycznych. |
||||
|
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mielismy kilka dni masakry zero snu i prosze, patrze i zabek idzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1356 |
|
MerDer 4ever
|
Sill ojej
dużo zdrówka! Dzięki Devilek dzieki! :d Morelle dzięki Xzora dzięki Myszowata No mam nadzieje, że ząbek idzie bo przynajmniej jest jakis cel w tym wszystkim
|
|
|
|
#1357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze czasami mnie blizna dosyc mocno zaboli wiec jeszcze poczekam 😇 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak czytam że Wam dzieci śpią do 10-11 to dla mnie brzmi jak science-fiction
Ja się cieszę jak młody wstaje o 6 ![]() Byłam dziś z chłopakami u lekarza. Przemkowi robiłam morfo, mocz i CRP,bo miał zlecone. Na szczęście wszystko w normie. Katar i kaszel powoli ustępuje. Uszy starszego też lepiej,ufff. XZORA, SIIL zdrowka dziewczynom! TAEDIO super bryka! ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Widzę temat krzesełek na tapecie. Mnie omija ten wybór bo mam po starszym, a i je dostaliśmy od znajomych jak byli u nas w odwiedkach ![]() Gdybym miała teraz wybierać, na pewno zwrocilabym uwagę czy pasy można zupełnie odpiąć by uprać. U mnie niestety tak się nie da, czyszczę więc tylko gąbką. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Ten gumowy sliniak z Tommy Tippiee też mamy Fajny jest, ale na początku maluchy lubią je gryźć
|
#1359 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
jak pomyśle o drugim to mnie boli na dole, ciąża loozCytat:
Taedio super bryka, niech się dobrze sprawuje
|
||
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także tego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akada ja tam mogę być w ciąży i rodzić tylko niech się urodzi 6mc.
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam która chciała taki talerzyk ale wyskoczył mi na alli
|
|
|
|
#1363 |
|
MerDer 4ever
|
Cashmere dobrze, że chłopcy zdrowi
![]() Dzięki Akada dzięki Zamawiając gdzies maty EZPZ pamiętajcie, że ta owalna jest mniejsza
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam koleżanki między którymi jest 11 miesięcy różnicy
o pierwszą rodzice starali się ładnych parę lat, a druga była totalnym zaskoczeniem
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na ali nie kupila bo to podróbka. Nie wiadomo z czego zrobiona.
Ja kupiłam 2 misie. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#1369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że wracacie do zdrowia. Cytat:
Między mną a bratem jest równiutko rok i miesiąc. Cytat:
Ojej współczuję ciężkiego dzionka. Taedio fajnie się autko prezentuje. My już po szczepieniu. Wszystko ok. Ami trochę marudna, 3 razy ją odkładałam na drzemkę. gubiła bucik po drodze na parking, ale tż wrócił i znalazł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1370 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle Niko dostanie matę na święta, bałabym sie, że miski beda latać po pokoju :p i tak na początku zamierzam wgl dawać kawałki od razu na tackę krzesełka zeby nic nie rozpraszało dziecka
![]() Emmos Oby Ami dobrze zniosła szczepienie ![]() Był u mnie kurier z dhla, w końcu wiem jak wyglada |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, przestawiam go ze spania na brzuchu bo mi się wybudzal w trakcie przekładania. Więc tak źle i tak niedobrze:/ generalnie teraz zasypia na boku. Jak ładnie i spokojnie śpi to go zostawiam. Czasem jednak się rzuca i macha łapami i sam się wybudza. Wtedy go kładę na brzuszek nawet jak śpi sam. Tyle miesięcy spał na brzuchu i nic mu nie było więc teraz jestem spokojna.
Ja karmię teraz na siedząco ale układam małego na anakondzie bo mi tak wygodniej. I masz rację, nie powinien się wyginać w literkę C. No i on zaraz chyba 5 miesięcy kończy to powinien na boczki już się obracac. Skonsultowałabym się z fizjo. Sili, współczuję szpitala w domu:/ kurujcie się i oby podróż jednak była sprawna. My też jutro jedziemy ale tylko 160 km a 400 to masakra z dwójką chorych dzieci. Xzora, dobrze że Klaudia już nie ma podwyższonej temperatury. Ciesz się póki śpi ![]() Co do stwierdzenia o dzieciach to hmmm chyba moje myśli te idą w tym kierunku ![]() Cashmere, fajnie że chłopaki zdrowieją ![]() Karolina, aż mnie boli wszystko jak sobie pomyślę o tak szybkim rozwoju spraw organizm jeszcze z jedną ciąża sobie nie poradził a już następna.Emmos, dobrze że bucik się znalazł ![]() Mój syn ma nieplanowaną drzemkę. Jakoś nam się dzisiaj harmonogram rozjechał co oznacza późniejszą kąpiel i zasypianie. Ciekawe jaka będzie noc. Tylko że teraz znowu nam się wszystko rozjedzie bo u rodziców trochę nie ma warunków żeby go w osobnym pokoju położyć. Szkoda bo już się przyzwyczajalam:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy zaczynacie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1373 |
|
MerDer 4ever
|
O której Wasze maluchy maja ostatnia drzemke?
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Asia młody pol roku skończy 19 stycznia. Nie mam konkretnej daty kiedy zacznę, zobaczę jak to bedzie z jego siedzeniem nie spieszy mi sie zupełnie z rd
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać, że Amelia waży 7300 i mierzy 68cm.
Miałam zapisaną jakąś starszą książkę o rozwoju w pdf i weszłam w 23 tydz, a tam info, że dziecko z podparciem siedzi 30min...więc tak z drugiej strony jak ktoś nie jest w temacie od lat to nic dziwnego, że zadaje pytania typu czy już mi dzieć siedzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
U nas drzemki są różnie rano ok 10 mamy spacer ok 2h później roznie bywa bo Wiki nie umie spać w domu nad czym ubolewam.
Dziś np jak obudziła się o 12 to druga drzemka o 16 juz miałam isc na dwór ale przy kp zasnęła niestety dlugo nie trwało może30 minut bo pieluszka sie poluzowała i sie siku wyleciało. Mega płakała ale teraz po 17 zasneła na mnie wiec nie wiem ile po śpi. W tej pozycji to i do 19 dalaby radę |
|
|
|
#1376 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby się sprawowało!Cytat:
i co mówił lekarz? Mam nadzieję że wszystko jednak w porządku z Lilą. Długa podróż przed Wami, lepiej żeby wszyscy byli zdrowi ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1377 |
|
MerDer 4ever
|
Jon dzięki
W krzesełku jak sam stabilnie usiądzie Możesz najpierw zjeść sama a potem inny talerz dla młodego on z reszta taaaak dużo na początku zje.. :p
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przez długi czas ostatnia drzemka była o 17 i trwała około 1h. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście :p ja wiem że jest to możliwie itp ale ja np. Wolę nie ryzykować wolę żeby wszystko w miarę się ładnie zagoiło Dziś odebrałam stół w końcu mamy przy czym siedzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Mój z ostatniej drzemki wstaje około 15.30-16.00. Trwa zazwyczaj około 2h i jest w wózku. Najpierw na podwórku, a teraz jak zimno i mi albo babci zimno, to ewakuacja do domu
Dodam jeszcze że Przemek waży 9kg. Skorzystałam z okazji i zwazylam go w przychodni ![]() EMMOS super że szczepienie ok!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Uszy w poniedziałek twierdziła lekarka, że czyste, mówiła że migdałki tylko powiększone, ale jak Lili nie boli gardło, to może być taka jej uroda. Dzisiaj mi od rana płacze, latałam od jednej do drugiej cały czas :/ Do lekarza udało się zapisać dopiero na 17 

także tego 

i tak na początku zamierzam wgl dawać kawałki od razu na tackę krzesełka zeby nic nie rozpraszało dziecka
bo tak to Tz przejmuje moje paczki ale dzisiaj cos nie umieli sie złapać :p