Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-20, 18:28   #1381
nulkaa3
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
O której Wasze maluchy maja ostatnia drzemke?[COLOR="Silver"]
U nas ostatnia drzemka między 18-19 i trwa ok 30min. Kąpiel i spanie jest ok 21

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 18:38   #1382
pestycyda
Zakorzenienie

Emmos, to już kawał dziewczynki dłuższa od mojego Wojtka:

Devileek, brawo za stół

U nas najlepiej jak ostatnia drzemka wypada między 15 a 16 to wtedy do 18.30 wytrzymuje, kąpiel i lulu.

Cashmere, 9kg? Twój synek chyba największy koks na wątku

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 19:01   #1383
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Hahaha mój znajomy kupił żywa choinkę i nie wiedział ze trzeba podlewać i po tygodniu padła. To była jodła kaukaska także drogo go kosztowała ta lekcja My mamy żywa i trzeba ja podlewać Z opisu domyślam się ze macie sztuczna także mogłaś nie wiedzieć
No u nas niestety zawsze sztuczna, tak myślałam, że o żywą chodzi. Chciałam w tym roku, ale TŻ niet. Za to wykombinował stojak

Cytat:
Jedna prośba po dzisiejszej nocy. Somebody Kill me please

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Ja zauważyłam, że jak wstaje w nocy to nie sprawia mi to problemu, ale rano tak przeokropnie nie chce mi się wstawać. Jak czytam niektóre z Was „dospalismy do 10” to zazdraszczam Wolę wstać raz więcej w nocy, ale rano dłużej pospać, chociaż do 8 plissss

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam to samo. W nocy ok, ale jak mi od 5 jęczy, to mam takie "dośpij jeszcze chwilę, jeszcze chwilę" na szczęście J ma rano długą drzemkę

za szczepienia!

Cytat:
Emmos oby!

Jon ząbki swoją droga i skok do tego

Ja głupia chodzę spać o północy :/ tzn kładę sie dużo wcześniej ale nie potrafię zasnąć

Pierniczki odłożone w czasie, musiałam gada zachustować. Od razu zasnął
Ja też chodzę spać późno, bo a to poczytam, obejrzę, ugotuję. A potem zgon rano.

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Mój w ogóle nie potrafi leżeć na boku
I przekręcać też się nie chce.
Teraz zaczął się trochę przekręcać na bok, ale tak, że głowa zostaje z tyłu i jest wygięty w C, chyba ni tak to ma wyglądać

Też podoba mi się TT
Właśnie ta Timba, którą zamówiłam jest trochę podobna. TT ma sporo zamienników, ale nie wszystkie mają tackę, np.Danchair chyba nie ma.
J zarzuca biodrami, potem idą ramiona zazwyczaj przy obrocie. Czasem najpierw ramię, ale to bardzo, bardzo rzadko. Za to przy obrocie na plecy odpycha się nogą. Nie wiem, czy to dobrze, cały czas zapominam się umówić z fizjo

Daj znać, jak ten fotelik.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dla odmiany dzisiaj wypiłam kawę i zjadłam śniadanie dopiero przed chwilą, jak mąż wrócił wcześniej z pracy. Lila mi od rana wyje najpierw że ją gardło boli, a potem że ucho Uszy w poniedziałek twierdziła lekarka, że czyste, mówiła że migdałki tylko powiększone, ale jak Lili nie boli gardło, to może być taka jej uroda. Dzisiaj mi od rana płacze, latałam od jednej do drugiej cały czas :/ Do lekarza udało się zapisać dopiero na 17 A w sobotę o 6 rano wyjazd i prawie 400km podróży... No zobaczymy jak to się potoczy...

Xzora myślę że podwyższona temp może być rzeczywiście od ząbków, jak poza tym jest ok.

Zdrówka!!!

Cytat:
Myszowata No mam nadzieje, że ząbek idzie bo przynajmniej jest jakis cel w tym wszystkim
Czego to człowiek nie zrobi dla nowej sukienki

Autko super!

Cytat:
Jon dzięki
W krzesełku jak sam stabilnie usiądzie
Możesz najpierw zjeść sama a potem inny talerz dla młodego on z reszta taaaak dużo na początku zje.. :p
Też mam taki plan, że jak J stabilnie usiądzie, to kawałki. Teraz spróbowaliśmy z kaszą, ale nadal nie był zachwycony. Nie cisnę. Pytałaś o ostatnią drzemkę. No u nas późno się kończy ostatnia - 18.30 - 19 czasem. Ale nie codziennie tak śpi, są z kolei dni, że budzimy go na kąpiel. Dzisiaj np. śpi, ale miał dzień pełen wrażeń i potem widziałam, że ma dość. Tylko że on (tfu tfu) nawet po tej późnej drzemce normalnie zasypia.

Nie chcę w ogóle siać zamętu, ale wydaje mi się, że ten podnóżek jest naprawdę ważny. Czytałam, że wyrabia dobrą pozycję u siedzącego dziecka, dziecko nie garbi się i nie zsuwa (Pestycyda?). A po drugie coś mi się majaczy z psychologii rozwoju dziecięcego (miałam sto lat temu!), że poprawne ułożenie stóp podczas jedzenia powoduje odpowiedni docisk i stymulację neurologiczną, ale nie mogę teraz nic na ten temat znaleźć. Ktoś coś wie może na ten temat?
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 19:08   #1384
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Emmos, to już kawał dziewczynki dłuższa od mojego Wojtka:

Devileek, brawo za stół

U nas najlepiej jak ostatnia drzemka wypada między 15 a 16 to wtedy do 18.30 wytrzymuje, kąpiel i lulu.

Cashmere, 9kg? Twój synek chyba największy koks na wątku

Aż się boję która z dziewczynek jest najwiekszą koksiarą
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 19:18   #1385
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon dzięki
W krzesełku jak sam stabilnie usiądzie
Możesz najpierw zjeść sama a potem inny talerz dla młodego on z reszta taaaak dużo na początku zje.. :p
A jeśli usiądzie np w 8 miesiącu to wcześniej jak? No sorry za głupie pytania ale mnie to nurtuje
Wiem że prawie nic nie zje ale smak poczuje, a nie chce uczyć od małego słonego

Stary 2017-12-20, 19:52   #1386
KociaMatka
Raczkowanie

Czesc Dziewczynki melduje sie po dlugiej nieobecnosci. Wybaczcie ale nie mam chwili, zeby ogarniac wizaz za to mysle o Was przy kazdym karmieniu czyli co 2 h piekne to byly czasy na poczatku, ze przy kp dalo sie poczytac albo obejrzec serial... U nas wszystko ok, mala zdrowa tylko je co 2 h wiec ja ledwo zywa. Poza tym jest mega aktywna i w dzien prawie nie spi wiec dzielnie pomaga mamie w pracach domowych uczymy sie powoli lapac stope Mam nadzieje, ze u Was tez ok wszystko? Wiem tylko co slychac u fejsbuczkow Sciskamy z Ewunia. Widzialam, ze jest temat wagi. U nas jakies 7460 gr i 74 cm

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 20:00   #1387
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
A jeśli usiądzie np w 8 miesiącu to wcześniej jak? No sorry za głupie pytania ale mnie to nurtuje

Ja też się zastanawiam jak ogarnąć jedzenie jak Wiki nie siedzi. Chyba będę trzymać coś w stylu jak do kp i łyżeczką dawać bo 6 miesiecy już nie długo. A tak jak pisałam ona jeszcze sie nie przekreca z brzucha na plecy i z pleców na brzuch.

Tak z ciekawości zapytam czy jeszcze któryś dzieciaczek też jeszcze się nie przekreca czy tylko my.

Wiki obudziła się po 18 i teraz szaleje czytałam jej troszkę koziołka matołka ale energia ją rozpiera i krzyczy. Chyba czyta po swojemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171220_194508.jpg (100,9 KB, 45 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 20:23   #1388
asia1905
Zakorzenienie

Kilka slow o sadzaniu w blw http://dziecisawazne.pl/blw-czy-jedz...-etap-rozwoju/

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 20:39   #1389
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Przecież nie musisz go sadzać kiedy ty jesz. Wtedy nie poczuje twojego jedzenia.

Asia - dzieki za link, przeczytałam
Tez uważam, ze poki co najlepiej na kolanach.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki melduje sie po dlugiej nieobecnosci. Wybaczcie ale nie mam chwili, zeby ogarniac wizaz za to mysle o Was przy kazdym karmieniu czyli co 2 h piekne to byly czasy na poczatku, ze przy kp dalo sie poczytac albo obejrzec serial... U nas wszystko ok, mala zdrowa tylko je co 2 h wiec ja ledwo zywa. Poza tym jest mega aktywna i w dzien prawie nie spi wiec dzielnie pomaga mamie w pracach domowych uczymy sie powoli lapac stope Mam nadzieje, ze u Was tez ok wszystko? Wiem tylko co slychac u fejsbuczkow Sciskamy z Ewunia. Widzialam, ze jest temat wagi. U nas jakies 7460 gr i 74 cm

Ja głownie podczas karmienia pisze tutaj. Ładna waga Ewy.
Było o ostatniej drzemce - u nas często jest po 19tej. Często wtedy myśle, morze uda ją sie juz odłożyć do łóżeczka, a ona wtedy sie budzi gotowa do zabawy. Teraz tez sie przebudziła ale na szczęście spi przy piersi.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 20:53   #1390
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Przecież nie musisz go sadzać kiedy ty jesz. Wtedy nie poczuje twojego jedzenia.

Asia - dzieki za link, przeczytałam
Tez uważam, ze poki co najlepiej na kolanach.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Ja głownie podczas karmienia pisze tutaj. Ładna waga Ewy.
Było o ostatniej drzemce - u nas często jest po 19tej. Często wtedy myśle, morze uda ją sie juz odłożyć do łóżeczka, a ona wtedy sie budzi gotowa do zabawy. Teraz tez sie przebudziła ale na szczęście spi przy piersi.

Dziekuje, ostatnio glupia pediatra kazala mi ją dokarmiac ale odmowilam

Stary 2017-12-20, 21:08   #1391
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Dzięki za odpowiedzi dot. drzemki u nas to tak różnie wychodzi, że juz brak mi slow.

Martini dzięki
Tz powiedział, że nie wierzy w przesady

Jon No ostatnio czytałam, jak dietetyk pisała, że do końca 8 msc jest czas z rd ale ja wcześniej bede karmic na kolanach jak cos po prostu chodzi mi o to, że na pewno nie wsadzę do krzesełka dopóki sam stabilnie nie usiądzie

Mąż wrocil z pracy a ja uciekłam do pepco po drodze jeszcze rossman i biedronka ah wolny człowiek na zakupach
Stary 2017-12-20, 21:14   #1392
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje, ostatnio glupia pediatra kazala mi ją dokarmiac ale odmowilam

A jak tam u Ewci ssanie kciuka. Bo my przerobilismy kilka smoczkow gryzaków itp. i niestety kciuk jest niezastąpiony. Staram się ją zabawiac jak zaczyna ssać ale nie zawsze dam radę. W nocy też jej się zdarza.
Tylko na spacerach jej się nie udaje bo kombinezon ją ogranicza ale w domu nie będę jej w kombi trzymać
Stary 2017-12-20, 21:19   #1393
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A jak tam u Ewci ssanie kciuka. Bo my przerobilismy kilka smoczkow gryzaków itp. i niestety kciuk jest niezastąpiony. Staram się ją zabawiac jak zaczyna ssać ale nie zawsze dam radę. W nocy też jej się zdarza.
Tylko na spacerach jej się nie udaje bo kombinezon ją ogranicza ale w domu nie będę jej w kombi trzymać
U nas na topie jest wszystko co sie miesci w paszczy. Kciuk na rowni z reszta paluchow, a najlepiej dwie raczki naraz. Szkoda, ze wtedy juz sie kopytka zyrafy nie mieszcza bo potrafi jesc 2 naraz wczoraj pierwszy raz od dawna dalam jej Soothie i pierwszy raz nim nie plula z 10 min tylko dziamgala. Sprobuj moze jeszcze raz dac jej smoczki, ktore skazalas na niepowodzenie i daj znac czy ktorys zaskoczyl chocby na chwile. Mysle, ze bolą ją dziaselka chociaz zeba zadnego nie widac.

Stary 2017-12-20, 21:31   #1394
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Dzieki za link przeczytałam podoba mi się stwierdzenie czyste dziecko albo dziecko szczęśliwe.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Wiki zasęła wlaśnie na noc korzystam i też ide. Milej nocy dziewczyny.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
U nas na topie jest wszystko co sie miesci w paszczy. Kciuk na rowni z reszta paluchow, a najlepiej dwie raczki naraz. Szkoda, ze wtedy juz sie kopytka zyrafy nie mieszcza bo potrafi jesc 2 naraz wczoraj pierwszy raz od dawna dalam jej Soothie i pierwszy raz nim nie plula z 10 min tylko dziamgala. Sprobuj moze jeszcze raz dac jej smoczki, ktore skazalas na niepowodzenie i daj znac czy ktorys zaskoczyl chocby na chwile. Mysle, ze bolą ją dziaselka chociaz zeba zadnego nie widac.

Próbujemy co jakiś czas ale ma taki odruch wymiotny że aż się dusi. Tz ostatnio probował i aż się przeraził jej reakcją powiedzał nigdy wiecej. Nawet daje jej do ręki żeby sama do buzi wzięła gdzie tam w cale nie chwyta albo wyrzuca.
Stary 2017-12-20, 21:53   #1395
pestycyda
Zakorzenienie

Martini, brawo dla tża niewiele wiem o psychologii rozwoju ale Twoja teoria brzmi sensownie. Pewnie że stopy powinny się opierać podczas siadu, łatwiej jest wtedy osiągnąć prawidłowa pozycję.

Jon, jak chcesz rozszerzać dietę a dziecko nie siedzi to karmisz/ dajesz jeść w sensie (Blw)trzynajac na swoich kolanach z podwinieta miednica ale pozycja musi być pionowa a nie półleżąca. Pozycja półleżąca u takich małych dzieci będzie wzmagała krztuszenie bo ciężko ogarniać jedzenie nie leżąc

KociaMatka, dobrze że się odzywasz. Ale Ewa dlugaaaa

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

P.s. moje dziecko śpi już 3h pewnie w nocy będę wstawała co godzinę bo wczoraj też to tak wyglądało. Dobry początek, lichy koniec. Najgorzej bo chciałabym sprawdzić czy żyje ale zamknęłam drzwi i boję się go obudzić...

Stary 2017-12-20, 22:20   #1396
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy też u alergo z wynikami i tu gorzej. Byłam pewna oglądając wyniki, że wszystko ok, a okazało sie, że niemy, które tam widnieją nie dotyczą niemowlaków, te maja niższe, a co za tym idzie mamy alergię na żółtko jaja. Oczywiście mamy przy rozszerzaniu nie podawać, u takich szkrabów moze to minąć, tylko co ja mAm jeść jak jajo we wszystkim...
Oby alergia szybko u Was minęła. Dobrze pamiętam, że objawiała się suchą skórą?

Cytat:
Kurde niech juz N wyjdzie ząbek

Cytat:
Klaudia wczoraj w nocy dostała gorączki. Najpierw miała 37,5, po godzinie 38,3. Podałam jej paracetamol na śpiocha. Ok północy sie wybudziła i noc spędziła przy piersi. Nad ranem jak paracetamol przestał działać miała 37,5, a potem temp spadała i jest juz 36,6. Wyglada i zachowuje sie normalnie.

Może ząbki?

Taedio super wóz. Duży! Niech się dobrze prowadzi

Cytat:
Calineczka - w którym sklepie kupiłaś Safety Timba i ile cie wyniosło? Widzę, ze tutaj tez można od razu z wkładką zamowic.

Zamawiałam w sklepie emaluch, 269 zł z wysyłką.
U siebie w mieście znalazłam za 259 chyba, ale nie było nam po drodze tam jechać.
Najbardziej chyba się opłaca w Smyku jak mają akcje wszystko minus 20/25 %, ale ostatnio jeszcze nie byliśmy zdecydowani.
Zamówiłam bez wkładki bo podobno jest cienka i nieprzydatna.

Cytat:
Emmos oby!

Jon ząbki swoją droga i skok do tego

Ja głupia chodzę spać o północy :/ tzn kładę sie dużo wcześniej ale nie potrafię zasnąć

Pierniczki odłożone w czasie, musiałam gada zachustować. Od razu zasnął
Ja też chodzę spać o północy

Cytat:
no właśnie danchair nie ma tacki, a ja doszłam do wniosku że wolę myć tackę po posiłku niż cały stół
Lepiej, żeby była, jak nie będzie już potrzebna to można zdjąć

Cytat:
Calineczka, przestawiam go ze spania na brzuchu bo mi się wybudzal w trakcie przekładania. Więc tak źle i tak niedobrze:/ generalnie teraz zasypia na boku. Jak ładnie i spokojnie śpi to go zostawiam. Czasem jednak się rzuca i macha łapami i sam się wybudza. Wtedy go kładę na brzuszek nawet jak śpi sam. Tyle miesięcy spał na brzuchu i nic mu nie było więc teraz jestem spokojna.
Ja karmię teraz na siedząco ale układam małego na anakondzie bo mi tak wygodniej.
I masz rację, nie powinien się wyginać w literkę C. No i on zaraz chyba 5 miesięcy kończy to powinien na boczki już się obracac. Skonsultowałabym się z fizjo.
Rozumiem.
Myślę cały czas o tym fizjo. Znalazłam jedną polecaną, ale konsultacja z dojazdem 160 zł, wydaje mi się dużo. Poszukam jeszcze gdzieś w gabinecie.

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
J zarzuca biodrami, potem idą ramiona zazwyczaj przy obrocie. Czasem najpierw ramię, ale to bardzo, bardzo rzadko. Za to przy obrocie na plecy odpycha się nogą. Nie wiem, czy to dobrze, cały czas zapominam się umówić z fizjo

Daj znać, jak ten fotelik.
Nogi podnosi już coraz wyżej, to może obroty też niedługo dojdą.
Przykoksił trochę chłopak, brzuszek go trzyma
Dam. Mój jest jeden z najmłodszych to jeszcze trochę nie będziemy go używać.

Zobaczcie - moja reklama dla H&M - H&M - ubrania, które rosną z dziećmi.
3300-8300 g, rozmiar 56

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2017-12-23 o 00:45
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 22:22   #1397
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Podajesz tylko słoiczek czy jeszcze np kaszkę?
narazie tylko słoiczki albo warzywa gotowane na parze kupowane na rynku z własnej uprawy, z kaszką jeszcze poczekam bo to słodkie
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 22:32   #1398
emmos
Zakorzenienie

Calineczka, dobrze pamiętasz sucha skóra i zmiany za uszami.

Dobre z tym hm, zgadzam się całkowicie.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
narazie tylko słoiczki albo warzywa gotowane na parze kupowane na rynku z własnej uprawy, z kaszką jeszcze poczekam bo to słodkie

Baby a napisz mi proszę czy Twoje dziecko po rozszerzaniu diety pije już mniej mleka? Czy to sa na tyle małe porcje, że karmieni e sie na razie nie zmieniło?

Stary 2017-12-20, 22:33   #1399
pestycyda
Zakorzenienie

Calineczka, 160 zł?! To kosmos jakiś.

Baby, zawsze możesz ugotować zwykła kaszę a nie taka dzieciową. Ja nie Zmierzam w ogóle kupować tych dla dzieci bo po co skoro kaszę mannę/ jaglaną zwyklą mogę ugotować i dodać owocki

Stary 2017-12-20, 22:39   #1400
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Calineczka, 160 zł?! To kosmos jakiś.

Baby, zawsze możesz ugotować zwykła kaszę a nie taka dzieciową. Ja nie Zmierzam w ogóle kupować tych dla dzieci bo po co skoro kaszę mannę/ jaglaną zwyklą mogę ugotować i dodać owocki

Dokładnie. Te kupione mają tonę cukru :/ nie kupię dziecku takiej na pewno

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-20, 22:42   #1401
asia1905
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Ale nawet dla dzieci są kaszki bez cukru holle, helpa, nominal

Calineczka u nas takie wyginanie było wcześniej w sumie jakies pierwsze dwa miesiace i okazalo sie ze Jasiek ma problemy z napięciem.

Stary 2017-12-20, 22:44   #1402
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Ale nawet dla dzieci są kaszki bez cukru holle, helpa, nominal

Calineczka u nas takie wyginanie było wcześniej w sumie jakies pierwsze dwa miesiace i okazalo sie ze Jasiek ma problemy z napięciem.

Pewnie tylko teraz pojawia się pytanie czy jest sens je kupować skoro można kupić zwykła a wiadomo że te dzieciowe bez cukru są droższe... Można kupić już różne eko kasze nawet w biedrze okazyjnie a przez neta to już się wszystko dostanie i chyba taniej wyjdzie...

Stary 2017-12-20, 22:46   #1403
asia1905
Zakorzenienie

Mozna mozna pewnie chociaz koszt takiej kaszki to cos kolo 10 zl, wiec jak ktos bardzo nie chce gotowac zwyklej to taka tez mozna.

Stary 2017-12-20, 22:50   #1404
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dzieki za link przeczytałam podoba mi się stwierdzenie czyste dziecko albo dziecko szczęśliwe.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Wiki zasęła wlaśnie na noc korzystam i też ide. Milej nocy dziewczyny.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Próbujemy co jakiś czas ale ma taki odruch wymiotny że aż się dusi. Tz ostatnio probował i aż się przeraził jej reakcją powiedzał nigdy wiecej. Nawet daje jej do ręki żeby sama do buzi wzięła gdzie tam w cale nie chwyta albo wyrzuca.
Kurcze no to biedactwo chyba nie dane Wam zycie ze smoczkiem. A inne rzeczy pcha do buzi poza raczkami?

Stary 2017-12-20, 22:51   #1405
baby2
Rozeznanie

emmos wiesz co nie zauważyłam żeby piła mniej mleka, zawsze po ,,obiadku,, jest pierś i ciągnie jak zawsze długo i chętnie. Póki co dałam jej na raz najwięcej pół słoiczka, wydaje mi się że to dla niej za mało do najedzenia się , szczególnie że po karmieniu słoiczkiem widzę po niej że ,,czuć malizną,,. Ja mam porównanie ile ona zjada mleka bo mąż na noc karmi ją butelką z moim mlekiem , potrafi wciągnąć 210-240, więc myślę sobie że takie pół słoiczka gramatury 125 to ona nawet nie poczuje No i mam nadzieje że to nie zaburzy mi laktacji
Stary 2017-12-20, 22:51   #1406
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Calineczka, dobrze pamiętasz sucha skóra i zmiany za uszami.

Dobre z tym hm, zgadzam się całkowicie.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Baby a napisz mi proszę czy Twoje dziecko po rozszerzaniu diety pije już mniej mleka? Czy to sa na tyle małe porcje, że karmieni e sie na razie nie zmieniło?

Moja dziennie zjada 30 ml puree z warzywa i jak dotąd nie zauważyłam zmniejszenia ilosci mleka. Chociaz dzisiaj jak zjadła mleko o 14 (210ml) i marchewke z ziemniakiem o 16 (staram się podawać między posiłkami mlecznymi a je co 3h) to o 17 jak usnęła to zjadła dopiero o 20
Stary 2017-12-20, 22:55   #1407
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Martini, brawo dla tża niewiele wiem o psychologii rozwoju ale Twoja teoria brzmi sensownie. Pewnie że stopy powinny się opierać podczas siadu, łatwiej jest wtedy osiągnąć prawidłowa pozycję.

Jon, jak chcesz rozszerzać dietę a dziecko nie siedzi to karmisz/ dajesz jeść w sensie (Blw)trzynajac na swoich kolanach z podwinieta miednica ale pozycja musi być pionowa a nie półleżąca. Pozycja półleżąca u takich małych dzieci będzie wzmagała krztuszenie bo ciężko ogarniać jedzenie nie leżąc

KociaMatka, dobrze że się odzywasz. Ale Ewa dlugaaaa

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

P.s. moje dziecko śpi już 3h pewnie w nocy będę wstawała co godzinę bo wczoraj też to tak wyglądało. Dobry początek, lichy koniec. Najgorzej bo chciałabym sprawdzić czy żyje ale zamknęłam drzwi i boję się go obudzić...

Dzieki za mile slowo . Ona na starcie miala 59 juz A tyle pieknych sukienek sie "zmarnowalo" moze kiedys bedzie druga corka
Taki leciutki sen u Was, ze sie obudzi jak zajrzysz? A kamerki nie masz?

Stary 2017-12-20, 23:01   #1408
baby2
Rozeznanie

aha i ja małą karmię w krzesełku co ma trzy poziomy regulacji, karmimy się na środkowym ułożeniu krzesełka i myślę że tak jest ok, Maja nie leży zupełnie ale też nie siedzi, taka pozycja półleżąca i przewagą do siedzącej bym powiedziała, nie sądzę żebym robiła jej tym krzywdę, szczególnie że karmienie trwa średnio 10- 15 minut więc duzo czasu w ciągu dnia w takiej pozycji nie spędza, bez przesady nie dajmy się zwariować
Stary 2017-12-20, 23:07   #1409
taedio
MerDer 4ever

Calineczka dzięki
Hahah mój może sie przyłączyć do kampanii reklamowej
Stary 2017-12-20, 23:22   #1410
anusia1990
Zakorzenienie

Apropo kaszki

z hippa ma "chyba" przyzwoity skład a przy tym nie kosztuje majątku.Piszę chyba bo nie jestem jakaś mega obeznana. W zwykłej kaszy wydaję mi się że byłby problem z glutenem, od dopiero któregoś miesiąca (chyba 7-8) dziecko może otrzymywać taki pełnoglutenowy posiłek. Sprostujcie mnie jeśli się mylę.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości