|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
strippi wspolczuje naprawde i wiem jak to jest sama niedawno stracilam tate ktpry chorowal ok 8 lat i mial zaledwie 49 jak zmarl
eh kruche to zycie..ale trzymaj sie mocno jestem z tobaco do reszty poruszancyh tematow ja tez bym nie chciala zeby swiadkowie czy ktoklwiek inny nam placili za wesele...z reszta my z tz juz onad rok mieszkamy razem nio a teraz juz malzneswtem jestesmy wiec kase mamy wspolna i razme odkladamy na wesele... jaga wez ty normalnie natlucz temu swojemu tz sama bym stracila cierpliwosc ..
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Wypada, tańczyć nie musisz.
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Stripii- trzymaj się, na pewno Ci ciężko. Co do tego czy póśc na wesele, moim zdaniem, to zależy jakie zwyczaje panują u Ciebie w rodzinie i jak bardzo byłaś z kuzynem związana. Znam rodziny w których nie praktykuje się czegoś takiego jak żałoba. Ale uważam, że mozesz iśc na wesele. Najważniejsze jest to, co ma się w sercu a nie to co pokazuje się innym ludziom np czarnym strojem.
a co do pozostałych tematów to ja nie słyszałam o czymś takim, żeby świadkowie za cokolwiek płacili.... Jesli chodzi o podział kosztów wesela to my z TŻ nie płacimy po połowie bo ode mnie gości będzie jakieś 80 % więc to by było nie halo troche jakbyśmy płacili po połowie....a moją część wesela finansuja rodzice- stwierdzili, że skoro ich jedyna córka wychodzi za mąż to oni muszą za wesele płacić ![]() jeśli chodzi o to ile dajemy na prezenty- to ja zawsze jakieś 200-300 zł zależy kto akurat bierze ślub a rodzice stosunkowo więcej. a jak mojej mamy chrześniak żenił się w tamtym roku to mama dała mu 1,5 tys - na tyle było nas stać ale młodzi się chyba obrazili, że za mało bo nawet mamie nie przywieźli płyty z wesela (a u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj, zę do chrzestnych to potem młodzi osobiście przywożą płytkę i dają na własność).a w ogóle to doszlismy z TŻ do wniosku, że nie chcemy kamerki na weselu. Bierzemy tylko fotografa
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
To zalezy od twego sumienia i od tego jak bardzo zrzyta bylas z kuzynem. Jesli uwazasz, ze nie wypada to nie idz. Ja na Twoim miejscu rozwarzylabym pytanie, czy kuzyn chcialby abys z powodu takiej sytuacji nadal sie smucila i odmawiala sobie przyjemnosci, czy zyl dalej normalnym zyciem. Zawsze przeciez bedziesz miala kuzyna w sercu, niezaleznie co by sie stalo. No i pojsc mozesz, ale tanczyc przeciez nikt Cie nie zmusi.
Moj kolega, ktory we wrzesniu robil wesele zastanawial sie czy z normalnego wesela nie zrobic po prostu uroczystosci. Ja mu zadalam to samo pytanie. Chlopak zastanowil sie i mimo wszystko wyprawil normalne wesele. Tylko gdy byly podziekowania rodzicom wszyscy goscie razem z mlodymi odmowili Aniol Panski. Sas, ja chyba mu niezle na te galy natluke
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaga glowa do gory.ii i mocny prawy sierpowy ![]() ![]() ![]() a moj tz przed 2 godzinami dobil jak wycofywal do samochodu sasiada.. pekl nasz zderzak ale naszczescie nie tak zeby odpasc.. no ale zderzak sasiada musimy wymienic.. 200 w plecy.. swoj wymienimy za jakis czas bo niespodziewalismy sie dodaktowych wydatkow.. no trudno.. ale niesadzilam ze od takiego slabego uderzenia mogl mu sie rozwalic zderzak... moze byl juz naruszony... no trudno.. wazne ze nikomu nic sie niestalo
|
|
|
#2406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Cytat:
![]() PS napisałam na pw a Ty skąd jesteś?strippi bardzo mi przykro... |
|||
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
wogole to sie niepochwalilam oddalam dzis prace indeks itd..
bylam u mojej promotorki... podpisala mi pracy wszystko jest na cacy.. zbindowalam oddalam do dziekanatu i recenzentce. Recenzentka powiedziala ze tak dobrych prac od strony edytorkiej dawno niewidziala... wiec mysle ze jesli tresciwie bedzie podbnie to nue jest zle...obrona 8 na 11 wiec mam 2 tygodnie na nauke
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bravo nio to teraz tylko obrana i to napewno na 5![]() ![]() Gratuluje jeszcze raz i teraz zostaje nam trzymanie kciukow za ciebie w dniu oborny
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo mi przykro....
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
jakas taka bardzo zmeczona jestem. chyba przez ten @ miałam wam cos napsiac ale jak was przeczytałam to zapomniałam co
moze sobie przypomne jeszcze ![]() i mam nadzieje, ze ten głupi okres który dzis dostałam skonczy mi sie na sobote bo ide na wesele a w sukeince mam biała podszewkę i jakby jakas wpadka to bedzie dupa a sukienka bialo czarna z duża czarna kokardą w talii
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
TZ dzwonil, niby mu sie samochod zepsol... I od razu mu sie telefon rozladowal... Tylko jakim sposobem jego auto stalo pod jego domem, skoro niby samochod od razu zostal postawiony u mechanika?
Podejzane... Na szczescie niby groszowa sprawa (ale mimo wszystko wydatek, tak jak u martuchy zupelnie niepotrzebny ), a koles pd video zgodzil sie umowic na czwartek.![]() No i przy okazji dowiedzialam sie, ze auto, ktore mialam dostac w sumie juz wczoraj (bo od poniedzialku mialo juz stac pod moim blokiem, tak sie TZ ponownie umawial z ojcem), na czas przyjazdu mojej rodziny, czyli do sierpnia, tak predko nie dostane. Byc moze, ze w przyszlym tygodniu dostane, bo tesciu ma niby teraz jakies wazne sprawy do pozalatwiania. W zeszlym tygodniu tez mial wiele waznych spraw... Popijawy w rodzinie kochanki... Tylko autem kochanki nie chcial jechac (opel astra), bo to dla niego nie auto... Ja wiedzialam, ze tak bedzie To bylo do przewidzenia... Widac, ze to nie jest czlowiek, ktory slowa dotrzymuje... Chyba bede musiala z nim porozmawiac na osobnosci, bo tak to ja wogole tego auta nie dostane, a teraz by mi sie przydalo jak nigdy...
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tyg na naukę to dużo, na pewno uda ci się obronić na 5![]() Cytat:
oby wam się spodobała w takim razie
|
||
|
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece ja dziewczynki do łóżka, pęcherza przeziębilam znów ..... kaszmar
|
|
#2415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
moj najlepszy kuzyn
Cytat:
dziekuje kochana no raczej pojade Cytat:
( ehh troszku przemyslalam sobie i pogadalam z tz i jednak stwierdzilam ze pojde Cytat:
masz racjeCytat:
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe jak mus to mus... Lek nazywa sie uro-vaxom.
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
przepraszam ze sie nie odzywalam ale w odroznieniu od Was mam ograniczony zasob wolnego czasu przez swojego malego brzdaca...jeszcze jak jest ladna pogoda to juz wogole.w dodatku w wolnej chwili siedze i szukam fotografa ikamerzysty:/i jakos idzie mi to jak krew z nosa:/ chcialabym zdjecia w takim stylu jak na zalacznikach. dzis bylam podpisac umowe z orkiestra, sala juz zaklepana(nawet nie wiem czy pisalam)na 9 maja. no i Pan z orkiestry powiedzial mi zebym zastanowila sie nad pierwsza piosenka.jakie wy bierzecie utowry na pierwszy taniec??doradzcie cos bo nie mam zielonego pojecia ![]() pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka na zapalenie pęcherza brała [na receptę - uwaga - CIPOREX!! mieliśmy lekką polewkę hihihih
Ta przypadłość to jest okropność ![]() buziaki! |
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka miała tak, ze po każdym stosunku z chlopakiem swoim miała zapalenie pęcherza
wtedy jej pomagał furigan czy jakos tak (na recepte on jest)ciporex
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez furagin biore i jak na razie jest lepiej, ale dzis nigdzie nie wychodze i bede siedziec caly dzien w cieplym lóżeczku
|
|
#2422 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ przyjął to wyjątkowo spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
marti86 na pierwszy taniec mamy "jesteś blisko mnie" kukulskiej i piaska
|
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
A oto mój skromny ślubny kolaż. Nie jestem może najlepsza w tych programach graficznych
, ale wyprodukowałam coś takiego |
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
ladnie to zrobilas
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Zapomniałam dołożyć zdjęcia sali, kościólka i naszego skromnego ale ukochanego autka, które nas zawiezie
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie to zrobiłas
![]() dziewczyny a wy bedzie robiły sobie stronkę internetową odnosnie waszego slubu?? bo ja juz sama nie wiem
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
nie będe robić takich rzeczy.
![]() Zainteresowani dostaną zdjęcia na płycie cd i już. Strona www to bardziej dla znajomych - z rodziny starsza data z komputerem nie za bardzo sa w zgodzie A jak jakaś znajoma będzie chciała zobaczyć to niech przyjdzie na kawę z ciastkiem. I przy mnie komentuje fotki, a nie zbierze się watacha przed monitorem i będa komentować - laski takie są
|
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
My też nie będziemy robić żadnych stronek. Rodzina dostanie od nas zdjęcia, albo zdjęcia na płycie a znajomi, tak jak pisała kliwia, zawsze mogą wpaść i obejrzeć zdjęcia u nas.
Znajomi mieli stronę, fajne to było, bo każdy zaproszony miał swój login i hasło i mógł w ten sposób potwierdzić przybycie. Mimo tego na pewno wystarczą nam tradycyjne sposoby
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie macie racje. tak sie pytałam, bo wiem , ze ostatnio to takie "modne" sie zrobiło
ale mój TZ tylko nosem kręci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

eh kruche to zycie..ale trzymaj sie mocno jestem z toba
temu swojemu tz

wychodzi za mąż to oni muszą za wesele płacić 

.. taki zwykły z targu... wiec na wesele też nie licze na nic ambitnego.. koc ...hmm wcale bym się nie zdziwiła 
. 

Podejzane... Na szczescie niby groszowa sprawa (ale mimo wszystko wydatek, tak jak u martuchy zupelnie niepotrzebny
), a koles pd video zgodzil sie umowic na czwartek.
Byc moze, ze w przyszlym tygodniu dostane, bo tesciu ma niby teraz jakies wazne sprawy do pozalatwiania.
Ja wiedzialam, ze tak bedzie
To bylo do przewidzenia... Widac, ze to nie jest czlowiek, ktory slowa dotrzymuje...

dziekuje kochana