|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
matkawariatkaCytat:
Przy wyborze naczyn radze poczytacbo naczyniach bambusowych, podobno nie powinno podawac sie w nich cieplych rzeczy. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super ! Ze ja wcześniej nie pomyślałam o ruchu talerzykach zarzyczyla bym sobie na święta od kogos ... Ale to nic kupi się . Co do łyżeczek to ja nawet słyszałam że dobre są nawet metalowe coś kiedyś mówiła na live mamalekarz coś chodzilo o temperature . Ja na razie się nie rozgladalam mam aby te z hipp Popatrze co wy kupujecie i coś wybiore :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja też jestem nauczona do dużych wigilli więc ja nie chcę się nigdy spędzać sama wigilli nawet z rodzicami godze się na wigilię u tz ale zaraz po jedziemy do moich dziadków gdzie jest około 15 osób Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle u tz jest dziwnie bo rodzice zawsze obchodzili wigilię z dziećmi swoimi ale odkąd siostra tz wyszła za mąż to jej chyba na wigili u nich nie było nie rozumiem tego trochę ... Bo ja bym nie chciała wigili spędzać co roku z teściami nawet gdybym ich bardzo lubiala ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles! Kciuki za paczki. Moja paczka juz czeka na szczęście w paczkomacie. Tylko maty nie ma ani odp od sprzedawcy czy wyslal.
Morelle - super zakupy! Widzę, ze cześć rzeczy ogladalam. Taedio - co ty tak na ostatnią chwile? przypomniało mi sie, jak pisałaś ze buty w dzien chrztu kupiłaś, tak? Tak w ogole to ślicznie wyglądałaś.Siilmariien - to moze zrob jej inhalacje? Moja na początku lubiła aspirator a ostatnio broniła sie przed nim. Zwrócę uwagę na ten śliniak z rekawkami z Ikea. Moze w koncu tam kupie miseczki i talerzyki, bo widzę ze jednak taniej wychodzą. Dobrze, ze masz juz odebrane przesyłki. Lubię jak Wigilia ma w sobie cos uroczystego, ale jakoś kolędowanie mnie nie kręci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1446 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas noc ok, tylko ta pobudka po 6 ![]() Cytat:
Dzięki. Cytat:
Dzięki za odp. Cytat:
Oby pediatra miała rację. U mnie fizjo była w domu ostatnio za 90zł. Cytat:
Mnie też się marzy 3, ale nie w tej chwili oczywiście, kiedyś tam w przyszłości. Za to u Ciebie niewiele trzeba, by stało się to faktem ![]() ![]() Cytat:
Nie no przegina ta Twoja T z tym wpraszaniem. A Wigilia faktycznie mało wigilijna... Cytat:
U mnie to samo ![]() Cytat:
Nie. Cytat:
Hehe niezle. Cytat:
Super zakupy. Cytat:
Mam nadzieję, że jadnak dojdzie wszystko na czas. Cytat:
Duzo czasu to Ci nie zostało koleżanko ![]() Cytat:
U nas też jest krzyk i wykręcanie głowy , nie znoszę tego odciągania, no ale muszę przecież ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1447 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora ja to wszystko na ostatnia chwile
ale bez auta mi cieżko :/ a buty tak kupowałam bo okazało sie, że poprzednie wyrzuciłam a w szpilkach jednak za zimno :pDziekuje Emmos
|
|
|
|
#1448 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
od pierwszego obrotu na brzuch z miesiąc czekaliśmy aż wróci na plecy, jak się zmęczyła to ryk o pomoc byłCytat:
![]() Cytat:
Do niedzieli zdążysz gdzieś podjechać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, a z jakiej strony zamawiałaś? Ze smyka?
U nas całe życie Wigilia była u Babci. Były wszystkie jej dzieci ze swoimi rodzinami. Potem od kiedy Mama wzięła Babcię do nas to jest u nas w rodzinnym domu. A że jest jedyną córka to zaprasza też braci z rodzinami. Z tym, że właśnie w tym roku będzie pierwszy raz w mniejszym gronie, poodmawiali, bo ich dzieci podorastały, mają narzeczonych itp. i chyba nie chcą mojej Mamie zwalać się wszyscy, bo nie dość, że Mama pracuje to jeszcze Babcią się zajmuje. Mama chyba poczuła ulgę, ale może się okazać, że jednak będzie nam brakować tego gwaru. I też jest opłatek, modlitwa, kolędy. U teściowej podobnie, z tą różnicą, że u nas opłatkiem dzieli się każdy z każdym, a tam ogólne życzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
U.nas też wigilia jest uroczysta
nie wyobrazam sobie wigilii bez oplatka i wspolnej kolacji. Sa tez koledy w tym roku bardzo zaluje ze nie pojde na pasterke. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Sili, żeby nie odciągać można zakropili solą fizjologiczna, obrócić Lu na brzuszek położyć na Twoich kolanach głową troszkę niżej i oklepac.
My jak odciąganie nos to w dwie osoby. Inaczej nie daje rady:/ dlatego robię to coraz rzadziej. Kataru nie ma więc chyba nie ma potrzeby go stresować? Zakrapiam czasem tylko solą i czekam aż wypłynie żeby nawilżyć nosek. Morelle, skąd te wszystkie wspaniałe gadżety ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia - zajrzałam na skład tej kaszki z Hipp i rzeczywiście jest dobry. Kolejny plus, ze zboża z ekologicznej hodowli, a jak kupisz zwykła kasze jaglaną to juz bedzie wiecej chemii i zanieczyszczenia z innych zbóż. Minus, ze muszą dodawać wit b1, ktora jest juz sztuczna - jakis bzdurny przepis urzędniczy.
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam się na składach, ale jakoś ufam Hipp, używamy kosmetyków i w przyszlošci też ich słoiczaczki chce podawać
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, zamawiałam z malama bo tam jest kod z newslettera -10% i 4kidspoint (doidy + łyżeczki w promocji ). Nie było na malama.
Te ezpz są super bo do mikrofali i zmywarki. Skip hop zoo ma bardzo różne zwierzątka. Chciałam jeszcze kubek niewysypek, ale niedostępny. Te talerze są duże. Także to na potem Taedio trzymam kciuki, żebyś zdążyla. Moje szklanki do whisky z grawerem czekają nas poczcie. Tz nie ma jeszcze dla mnie prezentu,
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://marketbio.pl/kaszka-kukurydzi...io-planet.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, dobrze ze piszesz, bo ja i tak zamawiam z tego sklepu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora my zawsze jemy razem obiad i kolację, śniadanie nie, bo Tż do pracy idzie, a w weekendy wcześnie wstaje. Dla mnie to ważne żebyśmy razem jedli, bo w tygodniu Tż jest w pracy, jak wraca to pomaga mi przy Małym a ja coś innego robię i te wspólne posiłki to jedyny czas kiedy możemy pogadać na spokojnie.
Morelle śliczne rzeczy zamówiłaś talerzyki z jednorożcem bombaAkada długo Twoja córka wytrzymuje bez spania, mój co 2h, max 2,5h musi walnąć drzemkę, chociaż 30min Taedio a wiesz co kupić Tż? Ja nie lubię tak na ostatnią chwilę U nas jak byłam mała Wigilia była u dziadków też na kilkanaście osób, ale kiedy dziadek zmarł to każda rodzina osobno zaczęła robić. Teraz u mnie w domu jest 10 osób na Wigilii, rodzina się rozrasta . Też zawsze z opłatkiem i kolędami, za dzieciaka grałam kolędy z kuzynką na flecie i czekaliśmy na pierwszą gwiazdkę. U teściów skromniej, bo mniej osób ale też jest opłatek, a w tym roku ma być Gwiazdor!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1458 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja rodzinka jest rozśpiewana, zwłaszcza najmłodsi brat i siostra mojej mamy wprowadzają radosną atmosferę do kolędowania, są zawsze instrumenty gitara, pianino, grzechotki itd., niektóre kolędy doczekały się już małych aranżacji z naszej strony Zawsze podczas Wigilii przez te parę godzin głównie śpiewamy Od dziecka na kolędowanie bardziej czekałam niż na prezenty, bo jest bardzo wesoło wtedy. Brakuje mi tej atmosfery u teściów i wolę jak jesteśmy na święta u mnie, bo chciałabym żeby Li&Lu też miały takie wspomnienia jak ja No ale mąż też musi czasem ze swoją rodziną Raz zrobiliśmy tak (jak jeszcze Lili nie było), że Wigilia u mnie, a potem te niecałe 400km w BN do teściów, ale to była masakra, święta w samochodzie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fakt, że jest ciężko w tak dużym gronie, tyle ludzi, jedzenia itd. U nas jeszcze było losowanie i każdy jednej osobie kupował większy prezent, ale w zeszłym roku zrezygnowalismy z tego i teraz tylko dla dzieci są prezenty. Trochę jest spokojniej dzięki temu Ale też chcemy odchodzić od takich dużych imprez rodzinnych (Wigilia może akurat by została), tylko ze względu na babcię ciagniemy to jeszcze...Cytat:
My w 2 osoby właśnie nie dajemy rady, tak rzuca głową na boki że masakra ją utrzymać
|
||||||
|
|
|
#1459 |
|
MerDer 4ever
|
Akada My wieczorem tez staramy sie kapać i usypiać o jednej porze ale różnie to bywa.
Morelle dzięki ![]() Jon nie ![]() Ja za dziecka grałam kolędy na keyboardzie, do tej pory mama mi wypomina ze juz nie gram
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Ja się zastanawiam kto w tym roku znajdzie migdala
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, jakiego migdała o.O? Nie znam chyba tej tradycji
|
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to na razie ogromna różnica
|
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Morelle właśnie jakiego migdała? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Zawsze znajduje mój mąż i sis na przemian. W zeszłym roku ja miałam. I się spełniło
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, moje dziecko łapie drugą drzemkę, a ja siedzę i nic nie robię. Jakiegoś lenia mam dzisiaj.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wczoraj za to zrobiłam pierogi na Wigilię. Przygotowałam sobie śledzie i posprzątalam trochę garderobę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Anastazja na zatwardzenie po enfamilu ![]() Też czekam na tż bo pojechał po fotelik i odebrać prezenty dla dzieci. Dziś w końcu wracamy do domu! A w ndz od nowa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

matkawariatka
ja widziałam fajny zestaw na allegro (poza kubkiem):
Przyłożenie aspiratora do nosa Lu to ostatnio mission impossible, a ma katar 

U nas noc ok, tylko ta pobudka po 6 

Nela potrzebuje multum uwagi i czytanie wizazu jest przez to utrudnione. Miałyśmy kilka ciężkich dni gdzie N chyba zęby dokuczały bo marudzila przeokropnie. Noce tez nie były kolorowe. W dodatku pękło jej naczynko w oczku. Dzis juz lepiej to wyglada ale przez dwa dni była duza czerwona plamka w rogu oczka
tesciowa zrobiła herbatę i pyta czy coś zjemy... Mnie zatkało bo sie spodziewałam zastawionego stołu, opłatka itd No i pytam czy się podzielimy opłatkiem chociaż i wyjęłam swój opłatek a oni ze juz sie dzielili bla bla bla tak od biedy złożylismy sobie z nimi życzenia. Teściowej sie głupio zrobiło i przyniosła jakieś pierogi i coś tam jeszcze.

ale bez auta mi cieżko :/ a buty tak kupowałam bo okazało sie, że poprzednie wyrzuciłam a w szpilkach jednak za zimno :p