|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
Zgadzam się, a niestety często się z tym spotykam.
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4713 |
|
ctrl alt delete
|
Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony niebyt grzecznie sie nie żegnać, z drugiej - od pewnego momentu PM praktycznie nic nie robią, tylko sie żegnają. Ja dosłownie barszczu nie mogłam swobodnie zjeść, bo sie żegnali. Wybaczyłbym, gdyby sobie po prostu poszli.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez victorion Czas edycji: 2016-09-14 o 07:54 |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4716 |
|
zuy mod
|
A jaki jest dobry?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4718 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Jeśli z kimś rozmawiają to jak najbardziej podejść można. Np. jak schodzą z parkietu lub wstają od jedzenia. My się żegnaliśmy co prawda późno, bo o 5, resztki gości krążyły wokół stołu pm i sobie pili. Więc wstaliśmy, napiliśmy się z nimi i pożegnaliśmy. Moi rodzice wychodzili wcześniej i akurat było tak, że fotograf robiła zdjęcia gościom z parą młodą, rodzice się ustawili i po zdjęciu powiedzieli, że muszą już jechać.
|
#4719 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tego nie cierpię
Człowiek się żegna i przez 10 minut musi się gęsto tłumaczyć dlaczego, aż się robi na maksa niezręcznie.Mimo to pożegnać się trzeba
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
A co powiecie o sytuacji kiedy PM gdzieś przepadnie i mimo szczerych chęci pożegnać się ciężko? Nikt chyba nie będzie szukał PM po całym kompleksie weselnym albo czekał aż łaskawie się pojawią?
Mieliśmy niestety ostatnio taką sytuację. Czekaliśmy ok 30 min, ale ja już źle się bardzo czułam bo poszłam na to wesele na antybiotyku a przed nami było ok 100 km do przejechania, więc ostatecznie pożegnaliśmy się tylko z rodzicami PM, którzy uczestniczyli w poszukiwaniach ale nigdzie nie dało się znaleźć Młodych |
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego niby "łaskawie" się pojawią? Skąd wiesz co robili? Wg mnie nie ma sensu czekać tyle, ale też bez przesady
|
|
|
|
#4723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem spoko, poczekać chwilke, jak sie nie pojawia, pożegnać sie z rodzicami to miły gest, zeby nie było ze po prostu wychodzicie bez słowa, a po imprezie, np na drugi dzien rano albo jeszcze tego samego wieczora napisac wiadomość. Np smsa, ze musieliśmy wyjsc akurat jak was nie było, dziekujemy za piękne przyjecie. I chyba wystarczy. Taka wiadomosc sobie odbiorą kiedy beda chcieli. Ale jak ktos juz zauważył wczesniej, tez bym nie wymagała od PM ze musza dyżurować bez przerwy na sali. Jesli trzeba cos załatwić, jak to sie czasem zdarza, albo jesli ktos z PM sie zle poczuje czy cokolwiek, to przeciez tez beda musieli na chwile wyjsc. |
|
|
|
|
#4724 |
|
ctrl alt delete
|
No bo przecież młodzi mają obowiązek dyżurować, żeby żegnać gości
Co w ogóle za pomysł, żeby po 3. w ogóle wychodzić, przecież wtedy to wiadomo, że ludzie sie żegnają. A toaleta przecież poczeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4725 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj się dowiedziałam, od kilku dziewczyn, że jak młodzi nie przyjadą z zaproszeniem na ślub i nie wręczą osobiście, tylko wyślą pocztą, to one na ślub nie idą, bo to "brak szacunku".
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że jeśli się mieszka względnie blisko to fajnie jak młodzi przyjdą osobiście z zaproszeniem. Dla mnie czy TŻta w kilku domach to była pierwsza okazja, żeby zapoznać się z rodziną drugiej strony, której wcześniej nie znaliśmy.
Ja zawsze doceniam, jak młodzi przychodzą i chcą chociaż chwile z nami pogadać.
|
#4728 |
|
zuy mod
|
No ale różne są sytuacje, mnie szlag trafiał jak nie miałam kiedy pojechać do brata bo tu ja pracuje do 17, 3 dni w tygodniu dodatkowa praca, TZ pracuje na zmiany, a brat walil fochami ze jak za późno dostanie papierowe zaproszenie do nie przyjdzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4729 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Do nas prawdopodobnie kilka par nie przyszło z takiego powodu. Co prawda nie wysłaliśmy pocztą, a zostawiliśmy u ich rodziców (gdzie byliśmy osobiście) do przekazania.
Oficjalnie się nie obrazili ale wiadomo, znaleźli "poważne" powody żeby na ślub i wesele nie przyjść.
|
|
#4730 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat 50km to jest godzina jazdy samochodem, więc tragedii nie ma i jeśli koleżanka jest bliska to ja bym się pofatygowała.
|
|
|
|
#4732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jeśli to zwykła koleżanka z uczelni, z którą fajnie mi się gadalo i pozyczalysmy sobie notatki, to nie będę do niej jechać, bo ona zarzuci fochem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja bym nie zapraszała kogoś, z kim mam średni kontakt
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z koleżankami to albo się widziałam na kawie na mieście albo zapraszałam do siebie i przy okazji dałam papierowe. Na obu spotkaniach TŻta nie było, dawałam sama, ale się nie poobrażały. Dwa też wysyłaliśmy pocztą, ale to było 200-300 km
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy połowę wysłali poczta. Tz rodzina mieszka od nas 450km, a połowa mojej za granicą jeszcze dalej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4736 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pocztą wysylalam zaproszenia do przyjaciół, którzy mieszkają ponad 200 km ode mnie i niestety nie było możliwości na zorganizowanie wspólnego spotkania, choć próbowałam. Ja słyszałam, że moja koleżanka dostała pocztowe zaproszenie od kogoś, kto mieszka w tym samym mieście. No chyba można choć jeden dzień tak zaplanować, by osobiście zaprosić kogoś na swój ślub. A jesli z narzeczonym pracuje się na różne zmiany, to moim zdaniem lepiej pójść samej i zaprosić osobiście, niż wysyłać poczta. Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2017-12-21 o 19:05 |
|
|
|
|
#4737 |
|
Konto usunięte
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;79871271]Po co zapraszać na ślub osobę, której nie mamy ochoty widywac? Skoro od długiego czasu się z koleżanką nie spotykasz, to tylko wskazuje na to, że nie jest to wystarczająco bliska osoba, by na ślub zapraszać. A jeśli się z nią spotykasz, to przecież właśnie podczas spotkania zaproszenie się wręcza.
Ja pocztą wysylalam zaproszenia do przyjaciół, którzy mieszkają ponad 200 km ode mnie i niestety nie było możliwości na zorganizowanie wspólnego spotkania, choć próbowałam. Ja słyszałam, że moja koleżanka dostała pocztowe zaproszenie od kogoś, kto mieszka w tym samym mieście. No chyba można choć jeden dzień tak zaplanować, by osobiście zaprosić kogoś na swój ślub. A jesli z narzeczonym pracuje się na różne zmiany, to moim zdaniem lepiej pójść samej i zaprosić osobiście, niż wysyłać poczta.[/QUOTE]Ale ty czytać umiesz? Napisałam, że nie będę jechać specjalnie do koleżanki, żeby jej wręczyć zaproszenie osobiście. Co innego, jak jesteśmy umówione na kawę, do kina, czy np. Widzimy się na zakupach w mieście X i wtedy dostaje zaproszenie, niejako przy okazji spotkania. Natomiast nie wyobrażam sobie jechać do jej domu SPECJALNIE po to, żeby jej wręczyć zaproszenie, bo inaczej rzuci fochem i nie przyjdzie. W ogóle, co jest nie tak z zaproszeniem wysłanym pocztą? Jest mniej zaproszeniem? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2017-12-21 o 19:17 |
|
|
|
#4738 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaproszenie wysłane pocztą nie jest problemem samym w sobie. Sposób zaproszenia robi różnicę. Dużą. Podobnie jak złożenie życzeń przez wysłanie smsa czy kartki pocztowej nigdy nie będzie tym samym co przyjechanie osobiście do drugiej osoby, spędzenie z nią czasu i złożenie życzeń. Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2017-12-21 o 23:51 |
|
|
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam powiem inną sytuację. Nie poszliśmy na wesele kuzyna mojego narzeczonego bo najzwyczajniej w świecie poczuliśmy się obrażeni. Młodzi jechali ze świętokrzyskiego za zaproszeniami na Śląsk. Odwiedzili całą rodzinę w rodzinnej miejscowości mojego lubego. Pojechali także do miasta obok gdzie również wręczyli osobiście wszystkim zaproszenia. Cały myk polega na tym że żeby dojechać do miasta mojego narzeczonego trzeba przejechać przez nasze miasto ale jakoś nie było im po drodze więc zostawili zaproszenia u rodziców mojego przyszłego męża nawet nie fatygując się żeby nas o tym poinformować. A wystarczyło zadzwonić powiedzieć nie mamy czasu zostawiliśmy zaproszenia tu i tu mam nadzieję że się nie gniewacie. Ale żeby tego było mało narzeczony dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą. Ja bym to mogła zrozumieć gdybyśmy się krótko znali ale my jesteśmy ze sobą ponad 8 lat. Czyli dwa razy tyle ile on znał się ze swoją przyszłą żoną. Spotykaliśmy się na kilkunastu imprezach rodzinnych itp. To było bardzo niegrzeczne i przykre.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Człowiek się żegna i przez 10 minut musi się gęsto tłumaczyć dlaczego, aż się robi na maksa niezręcznie.

Co w ogóle za pomysł, żeby po 3. w ogóle wychodzić, przecież wtedy to wiadomo, że ludzie sie żegnają. A toaleta przecież poczeka 
ale wiadomo, znaleźli "poważne" powody żeby na ślub i wesele nie przyjść.