|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
SIIL wydaje mi się że może być zielona od zębów.
|
#1502 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Morelle gratki fotelika Ja z utęsknieniem czekam na następny z nadzieja ze bedzie bez ryku :p Właśnie sie okazało, że przyjdą do nas rodzice, siostra i wujek z kuzynem w pierwszy dzień świat |
|
|
|
#1503 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idziemy na spacer i ostatnie zakupy przedświąteczne jak się uda będę mieć spokój z zakupami i omine kolejki
|
|||
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nastałam... Szkoda, że to wszystko razem z Hugo w wózku ehhh.. Rozebrać go się nie da, ciepło w tej galerii, mnóstwo ludzi. I średnio z przepuszczaniem.
Ale puściłam koleżankę w ciąży, bo by stała wariatka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Niby na mleko jest na specjalnym ale raz na jakis czas ja wysypuje. Uczulenie wyglada na AZS a na szyi musi miec wrazliwe miejsca bo na zgieciach w trakcie wysypu robi sie rana. Kupie na szybko alantan moze cos da. Po swietach robie te testy alergiczne bo nie mam juz sily. Umowie ja tez do dermatologa .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1506 |
|
MerDer 4ever
|
Mała super taka wigilia ze znajomymi
udanego spotkania! ![]() Anusia ojej straszne uczulenie mam nadzieje, że szybko zejdzie ![]() Xzora łącze sie w bólu kręgosłupa
|
|
|
|
#1507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio sama zrobiłam sobie ocieplacz - na chustę nałożyłam Klaudii koc wełniany - ma kaptur, wiec łatwo. A na to swoją wiatrówkę - tez z kapturem. Myśle, ze było jej ciepło i co najwazniejsze była chroniona przed wiatrem.Cytat:
Ja pierwszy raz zrobiłam zakupy online w Tesco i mąż ma odebrać. Minus tylko, ze alkoholu nie można zamowic online, wiec i tak bedzie musiał wejść do sklepu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1508 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos myśle, że nawet jak wysyłka długa to dojdzie do czasu az Ami usiądzie
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaką maścią smarujesz? Czego już próbowałaś na te ranki?
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, gratuluję ząbków! U nas cisza w temacie.
Carolles, może jakiś katarek? Zdrówka dla Was! Sili, na piersi mogą się zdarzyć zielone kupy. Jak się będzie utrzymywać parę dni to bym się martwiła dopiero. Obyście się pomieścili w aucie ![]() Morele, myślę o foteliku z Joie teZ więc daj znać jak już przynierzysz Pestkę co to za model? szkoda smoczków bo śliczne.Akada, u nas są taksówki z fotelikami też. A mieszkam w niedużym mieście więc po prostu trzeba pytać bo oni często są przygotowani na takie sytuacje ![]() Xzora, współczuję nocy. Oby mata doszła ![]() Mała, udanego wieczoru. Myślałaś o tym żeby Hugo wystawić do innego pokoju? U nas to zdało egzamin a przecież wiesz że była masakra. Odpukac młody śpi pięknie. Wczoraj karmienie o 22, 1 i 4. Takich rzeczy to u nas nie było od okresu noworodkowego! Anusia, oj biedactwo. Oby się szybko zagoiło. Taedio, uwielbiam jak się rodzina zwala na ostatnią chwilę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Nela ma ponad 38 stopni gorączki 😳 ja bez auta,leje u nas jak nie wiem. Jak do wieczora będzie sie utrzymywać to dzwonię do pediatry.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora oby mata jednak doszła dzisiaj! Dobrze że paczka z H&M przyszła
Pestycyda no proszę jak Wojtek ładnie śpi! A jak pierwszą noc spędził sam w pokoju to spałaś dobrze? Ja bym chyba nie mogła usnąć z emocji ![]() U nas zęby rosną jak grzyby po deszczu N zaczyna majstrować przy górnym dziąśle, oby to nie zęby ![]() Tż kupił drugą wanienkę, w końcu Niko nie będzie sobie obijał głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Carolles ojej biedactwo, to ząbki? Podałaś paracetamol? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, ciężko mi było zasnąć pierwszej nocy ale wtedy jak już zasnelam to się nie obudziłam aż nie zawołał( a byłam przekonana że będę wstawać i patrzeć czy żyje)
a przespał wtedy 6h ciągiem generalnie decyzja o wyprowadzce go z sypialni była najlepsza decyzja ever. Koty go nie budzą. Zamykamy mu drzwi do pokoju, zasłaniamy rolety ( one są całkiem zaciemniające), gasimy światło. Sam zasypia i śpi pięknie. Ja jestem wyspana nawet jak wstaję częściej to i tak jakość snu jak go nie ma obok jest nieporównywalnie większa Carolles, oby to nic poważnego.zdrowka;* Nie wiem co z tymi PP... Dzisiaj w nocy przebierałam małego ( bo one nam i tak przeciekają...) I rozerwał mi się pampers w ręku. A przecież nim nie szarpałam ani nic. No g*** takie jak nie wiem:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles - moze przez
zeby ta gorączka? Oby przeszło. Pestycyda- dziwnie z tymi pieluchami... ja nigdy tak nie miałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Nie mamy już wolnego pokoju. Niestety... Tymon zajmuje. A takie pobudki oj pamietam, super były... A teraz jakąś wariacja. A jak W. Spi? Na brzuszku? Carolles. Biedna Nela, ony przeszło i 9by nic poważnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tygodniu byłam w tesco nikt nie zapytał dopiero kierowniczka kas szła zobaczyć jaki stan kas jest i mnie wypatrzyła i specjalnie dla mnie kase otworzyła po czym zamknęła. Byście widziały miny innych klientów. Juz czułam noże w plecach. To samo na poczcie kolejka masakra. Za mną weszła starsza babeczka i do mnie pani z tym dzieckiem idzie bez kolejki. A ja do niej żeby mnie zjedli. Swoje trzeba odstać. Dopiero facet ktory był dwie osoby przede mną mnie przepuscił. |
|
|
|
|
#1518 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech tylko nie zapomną zabrać ze sobą czegoś dobrego do zjedzenia ![]() Cytat:
Matko współczuję. U nas alergia wykryta, ale aż tak to ze skórą nigdy nie było. Cytat:
Z Ali nie przyszły mi dwie pary bucików i muszę chyba jakiś spór otworzyć, bo niby czas dostawy się skończył, ale potrzebuję włączyć do tego kompa, bo z tel ciężko. Otwierałaś kiedyś spór? Cytat:
Muszę spojrzeć na wysyłkę. U nas na osiedle często podjeżdża auto Tesco, ponoć dostawa jest w dobrej cenie. Też bym pewnie tak zamawiała, gdybym potrzebowała, bo to fajna sprawa. Cytat:
Pampers premium care? U nas się super sprawdzają, nic się nie dzieje. Cytat:
Haha pewnie tak, tylko pytanie czy dojdzie na pewno, jakoś nigdy nic droższego nie zamawiałam online zza granicy. A mamy ten bon do wydania, wiec wzięłabym blooma jednak. Cytat:
Kciuki, żeby temp spadła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
To mnie ostatnio u alergologa wszyscy zgodnie przepuścili. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za fizjo u niej placilam 120 zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, heh to faktycznie pozostaje Wasza sypialnia ale może zamień się z mężem miejscami albo odsunęłam łóżeczko jeśli stoi przy Waszym łóżku? Trochę zwiększ dystans.
Wojtek jak sam zaśnie to śpi na plecach. Potem zazwyczaj go odkładam na boczek. Jak widzę że się wybudza to obracam na brzuch także śpi teraz w każdej pozycji;p Darietta, miło w tym Tesco. Mnie jeszcze coś takiego nie spotkało. Nikt mnie nigdy nie przepuścił+.- Emmos, tak. Pampers Premium Care... Ja ledwo przyjechałam wczoraj a już jestem zmęczona tym wszystkim. Ciągle jakieś odwiedziny, tu do teścia, do teściowej do pracy, jutro też do teściowej bo dzisiaj pracowała no masakra:/ nikt nie patrzy na to że się umeczymy z tym dzieckiem. A TŻ oczywiście " jaki to problem, żaden problem przecież". A ja bym chciała jeden dzień moc posiedzieć po prostu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super pomysł z tą Wigilia muszę taki pomysł rzucić u mnie Jeśli chodzi o zęby to u nas dziąsła twarde i nic nie widać ani nie czuć ale jak wcześniej robił kupki co około 3 dni lub dłużej to dziś 3 i rzadsze więc może też się coś dzieje. .. Morelle super że fotelik tylem obraca się też na przód jak chciałas ? Chyba ? Ile zaplacilas ? Taedio pieroga ? IMG_1513958045.323105.jpgIMG_1513958056.102508.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Ja zostałam bez prezentu dla rodziców. Mialam zamówione fotoksiazke i fotokalendarz i nie przyszło... nawet nie wiem co wymyśleć na szybko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-12-22 o 17:11 |
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek, żarłabym
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście taki mały był przyrost? Przecież Ewa ładnie wazy. Mąż odebral zamowienie z Tesco i porazka. Zamiast Pampers Premium dali mi zwykle Pampersy, wiec nie dość ze na szybko muszę kupić drożej w Rossmanie, to jeszcze trzeba bedzie jechać i zwracać. Emmos - dostawa 7,50 a przy odbiorze w sklepie 1,50. Podobno jak sie zamawia regularnie to sie opłaca bo często sie dostaje np kupony na bezpłatną dostawę. Tez przy pierwszym zamówieniu jest kod na rabat 15zl. No, tylko nie wszystko maja na stanie jak sie okazuje i dają zamienniki ktore mogą nie odpowiadać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Ja zrobię tak, ze teściowa dostanie filmy z jogą na pendrive i jakaś ładną kartkę z opisem zrobię ze mata to niezbędnik tylko gwiazdka miała problem z dowozem i bedzie za kilka dni. Tak w ogole w styczniu jest dzien babci i ja planuje kupić albumy + wywołać zdjęcia. Zrobię to na początku stycznia zeby nie było problemu jesli bedzie obsuwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłam Czy wasze dzieciaki was też tak zaczepiają ? :P mój co chwilę jkies odgłosy wydaje i jak spojrze to się cieszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1527 |
|
MerDer 4ever
|
Ja mam książki „opowiedz mi babciu/dziadku” ale chyba nie dam teraz tylko na dzień babci i dziadka właśnie :p
Karola słabo :/ masz jak podjechać do jakiegoś sklepu jeszcze? |
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Taedio powiedz gościom niech soboe coś do żarełka przyniosą 😎
Anusia biedna Twoja Amelcia z tą alergia 😳 Xzora fajnie wybrnelasz tym prezentem 😊 Dzięki dziewczyny Jon podalam paracetamol jak miala 38.5 spadla do 37.6 i tak sie utrzymywała temp. Przyjechał dziś chrzestny do Neli i przy okazji zabawy coś jej stukneło w buzi więc chyba idzie ząbek nam 😄 Pestycyda gratki za noce! Oby tak zostało. U nas pampersy oryginalne tez nie dawaly rady ani biale ani zielone. Rano N zawsze miala przesikana pizamke. Teraz uzywamy tylko Dady i do Pampersa nie wrócę szkoda kasy. Karola oj głupio wyszlo z ty prezentem😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ubiore Julka ciepło do spania to nie muszę go chyba przykrywać. Co ? Albo jeśli w pokoju jest dość ciepło ?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

musze sie rozejrzec za nowym ale nie mam glowy.

Jak nie wezmę wiadra to też nie będę jej kąpać często, ale przez te 11 dni kilka razy by się przydało 

wczoraj też robiła, bo ostatnio zwykle 1x dziennie, a wczoraj kilka razy.
Współczuję nocki
U nas też dziś było ciężko przez ten katar straszny
Tyle że to już nie jest wina kurtki, wystarczy cokolwiek założyć na dziecko w chuście z szeroko rozstawionymi nóżkami i zapiąć się 

N zaczyna majstrować przy górnym dziąśle, oby to nie zęby 
generalnie decyzja o wyprowadzce go z sypialni była najlepsza decyzja ever. Koty go nie budzą. Zamykamy mu drzwi do pokoju, zasłaniamy rolety ( one są całkiem zaciemniające), gasimy światło. Sam zasypia i śpi pięknie. Ja jestem wyspana nawet jak wstaję częściej to i tak jakość snu jak go nie ma obok jest nieporównywalnie większa
hehe
ja bez auta,leje u nas jak nie wiem. Jak do wieczora będzie sie utrzymywać to dzwonię do pediatry.

️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami