Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-22, 11:36   #1501
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

SIIL wydaje mi się że może być zielona od zębów.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 11:39   #1502
taedio
MerDer 4ever

Hej
Morelle gratki fotelika
Ja z utęsknieniem czekam na następny z nadzieja ze bedzie bez ryku :p

Właśnie sie okazało, że przyjdą do nas rodzice, siostra i wujek z kuzynem w pierwszy dzień świat heeeeeelp
Stary 2017-12-22, 11:42   #1503
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Świetny fotelik!

Cashmere
Wow! Raczkowanie? Zdolna bestia z Przemka.

Ja właśnie szykuję się na spacer i dokupić ostatnie prezenty.

Wieczorem mamy wigilię z moimi przyjaciółkami i ich rodzinami. Zawsze robimy sobie wspólną od kilku lat, co roku każda gdzie indziej. W tamtym roku była u Nas i dowiedzieli się o ciąży. tak że wystroje moich chłopaków dziś świątecznie. Bo chce zrobić grupowe foto do ramki na ścianę.

Miłego dnia dziewczyny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajny pomysł z taką wigilie, przyjemności

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie miesci sie musze sie rozejrzec za nowym ale nie mam glowy.

Alergia sie pogorszyla. Na szyi ma doslownie rany a masc od alergolog tak jak podraznila ze ryczala wczoraj z dobre 2 h myslalam ze szpital bedzie grany.

Biedna mała, może maść zamiast pomagać to jeszcze szkodzi

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
JonSnow - gratuluje drugiego zęba

Siilmariien - zadowolona jestes z kurtki do chusty? Klaudia często ma zielone kupy. Kciuki, zeby udało wam sie spakować wszystko do auta!

Morelle - fajny ten fotelik.

Cashmere - spryciarz z Przemka z tym przemieszczaniem. Klaudia poki co wokół własnej osi sie przekręca.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

JonSnow - pechowo z tą większa wanienka.

Klaudia całą noc spędziła przy piersi, az mnie dzisiaj plecy bolą. O 21.00 była po drzemce tak rozbudzona, ze wzięłam ją do łóżka na KP. No i tak sie karmiłysmy do rana.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Kurier przywiózł paczkę z H&M. Brakuje tylko maty dla teściowej - sprzedawca miał opóźnienie w dostawie i jeszcze mi odp ze ma nadzieje, ze dojdzie przed świetami. Tak jakby nie wiedział ze dzisiaj jest ostatni dzien!

Współczuje ciężkiej nocy, u mnie mała nie spała od 23:30 do 1, dzisiaj idę z nią spać o 20

Idziemy na spacer i ostatnie zakupy przedświąteczne jak się uda będę mieć spokój z zakupami i omine kolejki
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 11:45   #1504
Mała!
Zakorzenienie

Ja się nastałam... Szkoda, że to wszystko razem z Hugo w wózku ehhh.. Rozebrać go się nie da, ciepło w tej galerii, mnóstwo ludzi. I średnio z przepuszczaniem.

Ale puściłam koleżankę w ciąży, bo by stała wariatka!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 11:50   #1505
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
ANUSIA jeju współczuję a na co ma alergię?
Niby na mleko jest na specjalnym ale raz na jakis czas ja wysypuje. Uczulenie wyglada na AZS a na szyi musi miec wrazliwe miejsca bo na zgieciach w trakcie wysypu robi sie rana. Kupie na szybko alantan moze cos da. Po swietach robie te testy alergiczne bo nie mam juz sily. Umowie ja tez do dermatologa .

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 11:56   #1506
taedio
MerDer 4ever

Mała super taka wigilia ze znajomymi udanego spotkania!

Anusia ojej straszne uczulenie mam nadzieje, że szybko zejdzie

Xzora łącze sie w bólu kręgosłupa po świętach chyba sie na jakis masaż wybiorę
Stary 2017-12-22, 11:58   #1507
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Siil, u Ciebie przy 2 to już w ogole jest konkretna wyprawa

Ooo dzięki, uświadomiłaś mi skąd zwiększona ilość kup u nas

Zdolnego masz Królewicza

Jezu współczuję całej nocy przy piersi.
Oby mata jednak doszła, choć nie wygląda to optymistycznie.

Mała, udanej Wigilii. Super pomysł na taką z przyjaciółmi. Fajnie by było, gdybyś wrzuciła foto wystrojonych chłopaków

Morelle, super zakupy.

Robila któraś z Was zakupy na amazon? Tż dostał sport bon do wykorzystania i ciekawa jestem ile trwałaby dostawa krzesełka do karmienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ciekawe czy da sie podejrzeć skąd wysyłka, bo Amazon ma tez magazyny w Europie (i chyba Polsce), to wtedy szybko by doszło. Mąż jedynie Kindla zamawiał, ale to z US szło jakies 20dni

Cytat:
No wlasnie nie miesci sie musze sie rozejrzec za nowym ale nie mam glowy.

Alergia sie pogorszyla. Na szyi ma doslownie rany a masc od alergolog tak jak podraznila ze ryczala wczoraj z dobre 2 h myslalam ze szpital bedzie grany.

Jej, współczuje. Oby szybko była poprawa!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
My jedziemy na 11 dni Jak nie wezmę wiadra to też nie będę jej kąpać często, ale przez te 11 dni kilka razy by się przydało
Fajnie wygląda fotelik!

Myślisz że mogą być zielone od zębów? Katar też by się zgadzał. Częściej wczoraj też robiła, bo ostatnio zwykle 1x dziennie, a wczoraj kilka razy.
My też mamy kolejny fotelik britax max way, więc jeszcze nie ma opcji przesadzenia w najbliższym czasie.

Hymmm to może rzeczywiście też u nas od zębów...

Kurczę, mam nadzieję że mata dojdzie dzisiaj Współczuję nocki U nas też dziś było ciężko przez ten katar straszny
Co do kurtki to jest fajna, ma taki mięciutki materiał w środku a'la futerko, fajnie zrobiona i przemyślana, nie zapina się jednak pod samą szyję (chyba że nie ogarniam czegoś z zamkami) kiedy dziecko jest w środku, ale poły kurtki pod szyją mogą się stykać więc nie byłoby problemu przyszyć tam sobie coś żeby się zapinała, jednak chyba w praktyce nie sprawdziłoby się przy dziecku w środku takie rozwiązanie - tam jednak przy buzi musi być odsłonięte. Troszkę jak na Łucję za nisko się kończy część dla niej - i ma ramiona nad kurtką (jeśli nie ma włożonego kaptura), ale zarzucam na nią i na siebie komin i jest ok. Minusem jest to, że ma niezbyt fajnie skrojone ramiona - poszerza przez to optycznie i na pewno nie chodziłabym w niej samej, jako kurtce zimowej. No i drugi minus: jak się wygląda w takiej kurtce! Tyle że to już nie jest wina kurtki, wystarczy cokolwiek założyć na dziecko w chuście z szeroko rozstawionymi nóżkami i zapiąć się No ale czuję się w tej kurtce jak szafa 3-drzwiowa albo tir od przodu Trochę wstydzę się w niej chodzić... Wersji noszenia dziecka z tyłu nie testowałam. Jak będę u teściów zainstaluję od nowa wizaż i jak dodawanie zdjęć będzie działało to porobię zdjęcia i pokażę się

Super macie tradycję z tą wigilią!

Musiałam nauczyć się brać mniej rzeczy

Ojej współczuję Oby się poprawiło!
Ciekawa jestem zdjęć tej kurtki. Szkoda, ze ramiona słabo skrojone i niezgrabnie wyglada bez wkładki. A do mnie ten ocieplacz z AlliExpress coś dojść nie moze ostatnio sama zrobiłam sobie ocieplacz - na chustę nałożyłam Klaudii koc wełniany - ma kaptur, wiec łatwo. A na to swoją wiatrówkę - tez z kapturem. Myśle, ze było jej ciepło i co najwazniejsze była chroniona przed wiatrem.

Cytat:
Ja się nastałam... Szkoda, że to wszystko razem z Hugo w wózku ehhh.. Rozebrać go się nie da, ciepło w tej galerii, mnóstwo ludzi. I średnio z przepuszczaniem.

Współczuje stania i dobrze, ze koleżankę przepuściłaś!
Ja pierwszy raz zrobiłam zakupy online w Tesco i mąż ma odebrać. Minus tylko, ze alkoholu nie można zamowic online, wiec i tak bedzie musiał wejść do sklepu.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 12:04   #1508
taedio
MerDer 4ever

Emmos myśle, że nawet jak wysyłka długa to dojdzie do czasu az Ami usiądzie
Stary 2017-12-22, 12:57   #1509
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Niby na mleko jest na specjalnym ale raz na jakis czas ja wysypuje. Uczulenie wyglada na AZS a na szyi musi miec wrazliwe miejsca bo na zgieciach w trakcie wysypu robi sie rana. Kupie na szybko alantan moze cos da. Po swietach robie te testy alergiczne bo nie mam juz sily. Umowie ja tez do dermatologa .

Biedna a jaką maścią smarujesz? Czego już próbowałaś na te ranki?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 13:27   #1510
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, gratuluję ząbków! U nas cisza w temacie.

Carolles, może jakiś katarek? Zdrówka dla Was!

Sili, na piersi mogą się zdarzyć zielone kupy. Jak się będzie utrzymywać parę dni to bym się martwiła dopiero. Obyście się pomieścili w aucie

Morele, myślę o foteliku z Joie teZ więc daj znać jak już przynierzysz Pestkę co to za model? szkoda smoczków bo śliczne.

Akada, u nas są taksówki z fotelikami też. A mieszkam w niedużym mieście więc po prostu trzeba pytać bo oni często są przygotowani na takie sytuacje

Xzora, współczuję nocy. Oby mata doszła

Mała, udanego wieczoru. Myślałaś o tym żeby Hugo wystawić do innego pokoju? U nas to zdało egzamin a przecież wiesz że była masakra. Odpukac młody śpi pięknie. Wczoraj karmienie o 22, 1 i 4. Takich rzeczy to u nas nie było od okresu noworodkowego!

Anusia, oj biedactwo. Oby się szybko zagoiło.

Taedio, uwielbiam jak się rodzina zwala na ostatnią chwilę

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 13:35   #1511
Carolles
Zadomowienie

Nela ma ponad 38 stopni gorączki 😳 ja bez auta,leje u nas jak nie wiem. Jak do wieczora będzie sie utrzymywać to dzwonię do pediatry.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 13:40   #1512
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora oby mata jednak doszła dzisiaj! Dobrze że paczka z H&M przyszła

Pestycyda no proszę jak Wojtek ładnie śpi! A jak pierwszą noc spędził sam w pokoju to spałaś dobrze? Ja bym chyba nie mogła usnąć z emocji

U nas zęby rosną jak grzyby po deszczu N zaczyna majstrować przy górnym dziąśle, oby to nie zęby
Tż kupił drugą wanienkę, w końcu Niko nie będzie sobie obijał głowy

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Carolles ojej biedactwo, to ząbki? Podałaś paracetamol?

Stary 2017-12-22, 14:11   #1513
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, ciężko mi było zasnąć pierwszej nocy ale wtedy jak już zasnelam to się nie obudziłam aż nie zawołał( a byłam przekonana że będę wstawać i patrzeć czy żyje) a przespał wtedy 6h ciągiem generalnie decyzja o wyprowadzce go z sypialni była najlepsza decyzja ever. Koty go nie budzą. Zamykamy mu drzwi do pokoju, zasłaniamy rolety ( one są całkiem zaciemniające), gasimy światło. Sam zasypia i śpi pięknie. Ja jestem wyspana nawet jak wstaję częściej to i tak jakość snu jak go nie ma obok jest nieporównywalnie większa

Carolles, oby to nic poważnego.zdrowka;*

Nie wiem co z tymi PP... Dzisiaj w nocy przebierałam małego ( bo one nam i tak przeciekają...) I rozerwał mi się pampers w ręku. A przecież nim nie szarpałam ani nic. No g*** takie jak nie wiem:/

Stary 2017-12-22, 14:35   #1514
xzora
Zakorzenienie

Carolles - moze przez
zeby ta gorączka? Oby przeszło.

Pestycyda- dziwnie z tymi pieluchami... ja nigdy tak nie miałam

Stary 2017-12-22, 14:46   #1515
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda tez to uwielbiam
Super, że Wojtek zaaklimatyzował sie w swoim pokoju

Carolles oby gorączka przeszła!
Stary 2017-12-22, 15:31   #1516
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Nie mamy już wolnego pokoju. Niestety... Tymon zajmuje.
A takie pobudki oj pamietam, super były... A teraz jakąś wariacja.
A jak W. Spi? Na brzuszku?

Carolles.
Biedna Nela, ony przeszło i 9by nic poważnego.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 16:34   #1517
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety ludzie nie rozumieją że taki maluszek jest ciepło ubrany i mu jest za gorąco i nie przepuszczą.
Ja w tygodniu byłam w tesco nikt nie zapytał dopiero kierowniczka kas szła zobaczyć jaki stan kas jest i mnie wypatrzyła i specjalnie dla mnie kase otworzyła po czym zamknęła. Byście widziały miny innych klientów. Juz czułam noże w plecach.

To samo na poczcie kolejka masakra. Za mną weszła starsza babeczka i do mnie pani z tym dzieckiem idzie bez kolejki. A ja do niej żeby mnie zjedli. Swoje trzeba odstać. Dopiero facet ktory był dwie osoby przede mną mnie przepuscił.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 16:40   #1518
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Właśnie sie okazało, że przyjdą do nas rodzice, siostra i wujek z kuzynem w pierwszy dzień świat heeeeeelp

Niech tylko nie zapomną zabrać ze sobą czegoś dobrego do zjedzenia

Cytat:

Matko współczuję. U nas alergia wykryta, ale aż tak to ze skórą nigdy nie było.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
EMMOS nigdy nic nie kupowałam na Amazonie. Ja jestem królową Aliexpress hehe

Z Ali nie przyszły mi dwie pary bucików i muszę chyba jakiś spór otworzyć, bo niby czas dostawy się skończył, ale potrzebuję włączyć do tego kompa, bo z tel ciężko. Otwierałaś kiedyś spór?

Cytat:
Ciekawe czy da sie podejrzeć skąd wysyłka, bo Amazon ma tez magazyny w Europie (i chyba Polsce), to wtedy szybko by doszło. Mąż jedynie Kindla zamawiał, ale to z US szło jakies 20dni

Współczuje stania i dobrze, ze koleżankę przepuściłaś!
Ja pierwszy raz zrobiłam zakupy online w Tesco i mąż ma odebrać. Minus tylko, ze alkoholu nie można zamowic online, wiec i tak bedzie musiał wejść do sklepu.

Muszę spojrzeć na wysyłkę. U nas na osiedle często podjeżdża auto Tesco, ponoć dostawa jest w dobrej cenie. Też bym pewnie tak zamawiała, gdybym potrzebowała, bo to fajna sprawa.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jon, ciężko mi było zasnąć pierwszej nocy ale wtedy jak już zasnelam to się nie obudziłam aż nie zawołał( a byłam przekonana że będę wstawać i patrzeć czy żyje) a przespał wtedy 6h ciągiem generalnie decyzja o wyprowadzce go z sypialni była najlepsza decyzja ever. Koty go nie budzą. Zamykamy mu drzwi do pokoju, zasłaniamy rolety ( one są całkiem zaciemniające), gasimy światło. Sam zasypia i śpi pięknie. Ja jestem wyspana nawet jak wstaję częściej to i tak jakość snu jak go nie ma obok jest nieporównywalnie większa

Carolles, oby to nic poważnego.zdrowka;*

Nie wiem co z tymi PP... Dzisiaj w nocy przebierałam małego ( bo one nam i tak przeciekają...) I rozerwał mi się pampers w ręku. A przecież nim nie szarpałam ani nic. No g*** takie jak nie wiem:/

Pampers premium care? U nas się super sprawdzają, nic się nie dzieje.

Cytat:
Emmos myśle, że nawet jak wysyłka długa to dojdzie do czasu az Ami usiądzie

Haha pewnie tak, tylko pytanie czy dojdzie na pewno, jakoś nigdy nic droższego nie zamawiałam online zza granicy. A mamy ten bon do wydania, wiec wzięłabym blooma jednak.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Nela ma ponad 38 stopni gorączki ja bez auta,leje u nas jak nie wiem. Jak do wieczora będzie sie utrzymywać to dzwonię do pediatry.

Kciuki, żeby temp spadła.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Niestety ludzie nie rozumieją że taki maluszek jest ciepło ubrany i mu jest za gorąco i nie przepuszczą.

Ja w tygodniu byłam w tesco nikt nie zapytał dopiero kierowniczka kas szła zobaczyć jaki stan kas jest i mnie wypatrzyła i specjalnie dla mnie kase otworzyła po czym zamknęła. Byście widziały miny innych klientów. Juz czułam noże w plecach.

To samo na poczcie kolejka masakra. Za mną weszła starsza babeczka i do mnie pani z tym dzieckiem idzie bez kolejki. A ja do niej żeby mnie zjedli. Swoje trzeba odstać. Dopiero facet ktory był dwie osoby przede mną mnie przepuscił.

To mnie ostatnio u alergologa wszyscy zgodnie przepuścili.

Stary 2017-12-22, 16:45   #1519
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
jak to? Czym to argumentowała?

Dzieki za info o krzesełku. Ja myśle o tej wkładce pod katem lata i pocenia.
Kurcze, drodzy ci fizjo u ciebie. Ja płaciłam 70zl za konsultacje bez dojazdu.
Z ubrankami H&M nieźle. Ja juz wszystkie 56 pochowałam, ale jeszcze niektóre body z H&M 62 jej zakładam.

Musiałabym zajrzeć na skład. Kasze jaglaną będziesz miała naturalnie bez glutenu.

Ryzykanta z Ciebie z tym trzecim dzieckiem ciekawe z tymi cechami i ciezko mi powiedzieć czy to prawda bo zazwyczaj obserwuje rodziny z dwójką. U mojego TZ - mąż ma charakter po ojcu, a brat po mamie. Ja z kolei jestem jedynaczką i cześć cech mam po mamie, cześć po tacie. Moja mama ma charakter po swojej babci....
dobrze, ze u lekarza ok!

Czy ty miałaś info, ze w szpitalu w którym rodziłyśmy można rodzic wertykalnie w drugiej fazie? Bo ja myślałam, ze tak jest i z takim zamiarem tam pojechałam. Wczoraj rzucił mi sie post na FB i podobno w drugiej fazie każą leżeć.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Pestycyda, Baby - dobrze, ze wasze noce udane. U mnie tez dobrze.
Carolles - oby Neli juz tak ząbki nie dokuczały. Super, ze dała ci pospać tej nocy. Rzeczywiście dziwna ta wigilia u twoich teściów... to jak my do babci zapowiedzieliśmy sie tylko na dzielenie opłatkiem podkreślając ze zaraz idziemy do teściów to i tak trzeba było barszczu skonsultować czy rybę i pierogi zjeść

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Kurcze, obawiam sie ze sprzedawca z Allegro od maty do jogi zrobił mnie w jako o tej maty nie wysłał! Do tego koszulka z H&M tez nie przyjdzie (dobrze, ze książkę jeszcze zamówiłam). Jeszcze na tą świeczkę i szatkę czekam - powinna byc dzisiaj. W ten sam dzien zostały paczkomatem wysłane swetry i były u mnie juz wczoraj.

Stwierdzila, ze za maly przyrost. Zreszta tu na wsi chodza za mna rozne osoby, ze juz powinnam rozszerzac diete bo przeciez minal 4 mc

Ja za fizjo u niej placilam 120 zl.

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 16:49   #1520
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, heh to faktycznie pozostaje Wasza sypialnia ale może zamień się z mężem miejscami albo odsunęłam łóżeczko jeśli stoi przy Waszym łóżku? Trochę zwiększ dystans.
Wojtek jak sam zaśnie to śpi na plecach. Potem zazwyczaj go odkładam na boczek. Jak widzę że się wybudza to obracam na brzuch także śpi teraz w każdej pozycji;p

Darietta, miło w tym Tesco. Mnie jeszcze coś takiego nie spotkało. Nikt mnie nigdy nie przepuścił+.-

Emmos, tak. Pampers Premium Care...

Ja ledwo przyjechałam wczoraj a już jestem zmęczona tym wszystkim. Ciągle jakieś odwiedziny, tu do teścia, do teściowej do pracy, jutro też do teściowej bo dzisiaj pracowała no masakra:/ nikt nie patrzy na to że się umeczymy z tym dzieckiem. A TŻ oczywiście " jaki to problem, żaden problem przecież". A ja bym chciała jeden dzień moc posiedzieć po prostu...

Stary 2017-12-22, 16:54   #1521
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Cześć dziewczyny...
Ehh.. Chyba nie nadrobię.

Baby 2
My też już powoli dajemy warzywa, od 2-3 dni i nie codziennie jeszcze. Dziś zjadł pół filiżanki. Nie idzie to jeszcze jakoś super, ale po woli damy radę. Kupa już się zmienia... A u Was? I kiedy chcesz podać kaszki?
No i Brawa za noc! Masakra, super!

Devileek
My to się chyba nigdy nie wyspimy... Na Twojego też w nocy działa tylko pierś?

Akada
Ehhh tylko wspominam te piękne czasu z dwoma pobudkami. Co ja bym oddała.

Carolles.
Dziwni ci twoi teściowie...
Fajnie, że spedzicie tak wigilię, razem i spokojnie.

Darietta
Hehe... Ten hymn mam w głowie kazdej nocy.

Morelle
Fajne akcesoria, jednorożec Hit!

Sill.
Mam nadzieję że szybko wyzdrowiejecie. Ja gdy nie chce odciągnąć, psikammarimerem i kładę Hugo na brzuch... Pomaga.

Zazdroszczę wam takich wielkich wigili, my mamy skromne. A szkoda...

Jon
Brawo za ząbki

Sill.
Hugo ma chyba normalna kupę przy katarze.

Tak tylko pierś. Nie idzie go ululac ... Jak pójdę pod prysznic i wtedy się obudzi to jest czekanie aż mama wróci ppr drzwiami

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
U nas 2 wigilię. Najpierw u teściowej potem u moich rodziców. 1 dzień u teściowej, drugi u moich rodziców. Zawsze było odwrotnie ale siostra męża ma chrzciny w 2 dzień świąt. Zostaje z Ala do nowego roku u rodziców

U nas podobnie na 16 do teściów a na 18 jest Wigilia u mojej babci z rodzicami moimi rodzeństwem taty i kuzynostwem

Cytat:
Morelle
Świetny fotelik!

Cashmere
Wow! Raczkowanie? Zdolna bestia z Przemka.

Ja właśnie szykuję się na spacer i dokupić ostatnie prezenty.

Wieczorem mamy wigilię z moimi przyjaciółkami i ich rodzinami. Zawsze robimy sobie wspólną od kilku lat, co roku każda gdzie indziej. W tamtym roku była u Nas i dowiedzieli się o ciąży. tak że wystroje moich chłopaków dziś świątecznie. Bo chce zrobić grupowe foto do ramki na ścianę.

Miłego dnia dziewczyny.

Super pomysł z tą Wigilia muszę taki pomysł rzucić u mnie

Jeśli chodzi o zęby to u nas dziąsła twarde i nic nie widać ani nie czuć ale jak wcześniej robił kupki co około 3 dni lub dłużej to dziś 3 i rzadsze więc może też się coś dzieje. ..

Morelle super że fotelik tylem obraca się też na przód jak chciałas ? Chyba ? Ile zaplacilas ?

Taedio pieroga ? IMG_1513958045.323105.jpgIMG_1513958056.102508.jpg

Stary 2017-12-22, 17:08   #1522
taedio
MerDer 4ever

Devilek jestes okrutna
Stary 2017-12-22, 17:10   #1523
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Ja zostałam bez prezentu dla rodziców. Mialam zamówione fotoksiazke i fotokalendarz i nie przyszło... nawet nie wiem co wymyśleć na szybko

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-12-22 o 17:11
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 17:40   #1524
pestycyda
Zakorzenienie

Devileek, żarłabym

Stary 2017-12-22, 17:44   #1525
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Stwierdzila, ze za maly przyrost. Zreszta tu na wsi chodza za mna rozne osoby, ze juz powinnam rozszerzac diete bo przeciez minal 4 mc

Ja za fizjo u niej placilam 120 zl.

Rzeczywiście taki mały był przyrost? Przecież Ewa ładnie wazy.

Mąż odebral zamowienie z Tesco i porazka. Zamiast Pampers Premium dali mi zwykle Pampersy, wiec nie dość ze na szybko muszę kupić drożej w Rossmanie, to jeszcze trzeba bedzie jechać i zwracać.

Emmos - dostawa 7,50 a przy odbiorze w sklepie 1,50. Podobno jak sie zamawia regularnie to sie opłaca bo często sie dostaje np kupony na bezpłatną dostawę. Tez przy pierwszym zamówieniu jest kod na rabat 15zl. No, tylko nie wszystko maja na stanie jak sie okazuje i dają zamienniki ktore mogą nie odpowiadać.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja zostałam bez prezentu dla rodziców. Mialam zamówione fotoksiazke i fotokalendarz i nie przyszło... nawet nie wiem co wymyśleć na szybko

Ja zrobię tak, ze teściowa dostanie filmy z jogą na pendrive i jakaś ładną kartkę z opisem zrobię ze mata to niezbędnik tylko gwiazdka miała problem z dowozem i bedzie za kilka dni.

Tak w ogole w styczniu jest dzien babci i ja planuje kupić albumy + wywołać zdjęcia. Zrobię to na początku stycznia zeby nie było problemu jesli bedzie obsuwa.

Stary 2017-12-22, 17:44   #1526
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Devilek jestes okrutna

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Devileek, żarłabym

Wysyłam

Czy wasze dzieciaki was też tak zaczepiają ? :P mój co chwilę jkies odgłosy wydaje i jak spojrze to się cieszy

Stary 2017-12-22, 17:50   #1527
taedio
MerDer 4ever

Ja mam książki „opowiedz mi babciu/dziadku” ale chyba nie dam teraz tylko na dzień babci i dziadka właśnie :p

Karola słabo :/ masz jak podjechać do jakiegoś sklepu jeszcze?
Stary 2017-12-22, 19:25   #1528
Carolles
Zadomowienie

Taedio powiedz gościom niech soboe coś do żarełka przyniosą 😎

Anusia biedna Twoja Amelcia z tą alergia 😳

Xzora fajnie wybrnelasz tym prezentem 😊

Dzięki dziewczyny
Jon podalam paracetamol jak miala 38.5 spadla do 37.6 i tak sie utrzymywała temp. Przyjechał dziś chrzestny do Neli i przy okazji zabawy coś jej stukneło w buzi więc chyba idzie ząbek nam 😄

Pestycyda gratki za noce! Oby tak zostało. U nas pampersy oryginalne tez nie dawaly rady ani biale ani zielone. Rano N zawsze miala przesikana pizamke. Teraz uzywamy tylko Dady i do Pampersa nie wrócę szkoda kasy.

Karola oj głupio wyszlo z ty prezentem😕

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 19:54   #1529
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Wysyłam

Czy wasze dzieciaki was też tak zaczepiają ? mój co chwilę jkies odgłosy wydaje i jak spojrze to się cieszy

Tak Ala też tak robi

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Ja mam książki „opowiedz mi babciu/dziadku” ale chyba nie dam teraz tylko na dzień babci i dziadka właśnie

Karola słabo :/ masz jak podjechać do jakiegoś sklepu jeszcze?
Tak mam, ale nie wiem co kupić

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 19:57   #1530
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Jeśli ubiore Julka ciepło do spania to nie muszę go chyba przykrywać. Co ? Albo jeśli w pokoju jest dość ciepło ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości